dinsdag 19 maart 2019

Rutte escaleert verkiezingen: "Kies voor Verbinding of Haat"

Het was Asscher die het zei in de staart van het slotdebat op Nederland 1: "Morgen is de keus voor verbinding of voor Haat". En Rutte was het er volmondig mee eens.

Geëscaleerd
Het kan niet anders dan dat de twee doelen op onder andere Thierry Baudet. En daarmee is de verharding en verruwing in deze campagne verder geëscaleerd. Praten over je opponenten in termen als partijen van Haat is geen kleinigheid, en zeker niet als het uit de mond komt van grotere partijen en in dit geval zelfs de Premier.

Thieme schiet naast voor open goal...
Marianne Thieme kwam na de twee heren nog in de ring. Zei had er nog op reageren. Thierry Baudet niet meer. Thieme had kunnen, en misschien wel moeten zeggen:

"Luister eens even allemaal en meneer Rutte in het bijzonder, je kunt het met Baudet falikant oneens zijn; hem voor een keuze voor haat wegzetten is niet alleen een Premier onwaardig, het geeft ook geen pas. U verbindt nu niet maar escaleert. U doet nu niet maar u spuit gif. Zo, nu over naar de stelling. Etcetera..."

Wie was de winnaar van het debat?
Thieme was sterk tegen Baudet. Baudet had de overhand tegen Krol, maar dat was ook een makkie op zijn eigen terrein van de klimaatwanzin. Klaver was sterker dan Jetten.

Lillian Marijnissen
Buma moest van zijn spindokter herhalen dat SP mee moest gaan doen. Hij sloeg daar in door. Lillian Marijnissen liet dat passeren en beet niet van zich af: "Doe zelf mee en li to nie te nullen! Oftewel, ouwehoer niet zo slap en stop met je spindokter zinnetje. Wij hebben helemaal geen behoefte om mee te doen met een Rutte om een SP handtekening onder Rutte beleid te gaan zetten, etcetera" Ook liet Marijnissen zich in de verdediging drukken dat SP minder wapengeld wil. Zij reageerde niet in dat "verwijt", terwijl ze het juist fier als unique selling punt had kunnen gebruiken: "Ja, wij geloven niet in die opgestookte oorlogsrethoriek; in plaats van geld voor wapens, zien wij liever dat geld bij de mensen blijven, etcetera". Het is bijna niet te geloven dat Lillian een kind van Jan is, want ze is geen schim van haar vader. De zwakste van de avond. Zwakker dan Jetten. Rutte was weer sluw. Tactisch slim. Maar wie trapt er nog in Rutte's truc's?

Baudet
Wat Baudet betreft is het de vraag of hij er verstandig aan deed bij de opening op de trap net als Wilders politiek erbij te halen waardoor hij wederom als schietschijf gebruikt kon worden. Aan de andere kant hield hij zijn positie als niet mee-huiler wel weer overeind. Maar zijn statement was na wilders en hij had snel kunnen schakelen en good-cop / bad-cop kunnen spelen.

Wie heeft gewonnen?
Wie hebben dit debat gewonnen? wie verloren?


Wat ga je stemmen?
Laat het weten in de comments. Hier wordt het Baudet.

Voorspel de uitslag?
Het wordt nek aan nek tussen VVD en FVD. Tot "Utrecht" lag FVD op koers over de VVD heen te gaan. Hoe is dat nu? Voorspel het in de comments.
Het is niet dat we de illusie hebben dat we met een stem op Baudet veel gaan veranderen; het is wel interessant om de koppen te zien van Jette's en Jinek's en DWDD's als Baudet groot wordt.

35 opmerkingen:

 1. Rutte had een black-out "Carolieeeeen....., wat was mijn tweede punt ook al weer?" Mag niet onvermeld blijven.

  Ik stem tegen de carbo-nazi's, dus ik stem voor FvD.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik houd voor de zekerheid nog wel wat geld achter de hand voor een mobiel zuurstofapparaat mocht die klimaatwet er toch door komen.

   Verwijderen
 2. Ik stem SP, al is het niet heel enthousiast, gezien Lilians vrij matte rol in het debat. Maar met de aanstaande zege van Baudet moet er een linkse partner zijn, want hij vliegt wel af en toe uit de rechterbocht... Bovendien ben ik het eens met hun gematigd EU-critisch standpunt en hun consistente anti-war lijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lastig zelf te checken

  gezien de taalkloof, en de zeer moralistisch en propagandistisch gekleurde berichtgeving. Kortom, in Frankrijk is van alles aan de hand waar we nauwelijks een idee over kunnen vormen. Schrijvers, filosofen en journalisten zoals Camus, Finkelstein, Levy, Soral en Weissman zetten koersen uit die we slechts van horen zeggen vernemen.

  Het artikel veroordeelt de gele hesjes als extreem rechts, dus dat maakt duidelijk dat we niets moeten aannemen van het oordeel er in.

  De aanslagpleger heeft waarschijnlijk ook slechts zijn bias bevestigd gezien, dus daar kunnen we ook weinig van leren.

  Het enige wat vermeldenswaard is is dat Frankrijk inderdaad een brouwketel is van opkomende stromingen, sommige zeer dubieus (waaronder ik ook Macron reken) en sommige zeer hoopvol.

  Misschien kan Matt hier eens nader naar kijken, aangezien Belgen een uitstekend tweetalig onderwijs hebben, en hij dus het een en ander voor ons zou kunnen interpreteren...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb het circus gemist. Ik geloof niet dat ik iets gemist heb. Goed plaatje ook, muv dat die prostituee haar werk moet doen en onze media ook iets anders hadden kunnen doen (maar nalaten). De uitslagen kunnen me gestolen worden, alsook de reacties daarop bij onze vrienden van de media.

  Dat you are with us or you are against van Asscher en Rutte is overigens wel heel erg 2001. Zouden mensen daar nog voor vallen (ik vrees het wel)? Misschien moeten we daar eens de onzin van doorprikken op dit blog. Als je ziet wat er met de VS sinds 2001 is gebeurd...

  Peace

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat ik gestemd heb?

   Blanco

   Nu ga ik verder lezen in

   https://www.bol.com/nl/p/de-stad-der-zienden/

   Verwijderen
  2. Die mevrouw is overigens een duidelijk symbool van de verrotte hypocrisie in de VS. Ze is zichtbaar op een leeftijd aan haar hoofd te zien, waarin ze met dit beroep zou moeten pensioneren. Maar ze is nog volop aan het werk, in zeer gevaarlijke omstandigheden. Als de suggestie dat ze voor alles in zou zijn waar is, dan heeft ze niets kunnen sparen, omdat de misdaad en drugswereld zeer nauw verweven is in landen waarin prostitutie illegaal is.

   Verwijderen
  3. Beste Willem,

   ik begrijp dat je ver verheven bent boven het gekakel van het gepeupel.
   Maar je hebt me bij herhaling een wat zinloze vraag gesteld.

   ( Wat zijn 'de joden' volgens Jan Verheul?
   Zinloze vraag , want is hetzelfde als:
   'Wat is een fiets'. Heel lang verhaal om uit te leggen, want er zijn enorm veel varianten, en we hebben allemaal een fiets en weten echt wel wat dat is.)

   Na jouw aandringen heb ik dan toch een begin van een antwoord gegeven, en twee video's van Gilad Atzmon over de zaak.
   En ik vroeg je wat dan jouw definitie is van 'de joden'.

   Maar nu komt er helemaal geen reactie van jou.
   Je kijkt vol aandacht naar 'de verkiezingen' en laat ons weten dat dit ver beneden jouw niveau is.

   Is dat jouw deelname aan 'Blik"?
   Wat hebben we daar aan ?

   PS: Je misser met het Chomsky citaat laat je ook on-beantwoord.

   http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2019/03/zijn-christchurch-en-utrecht-false-flags.html?showComment=1552982042192#c1001037500910953443

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @ SDR: het blijft voor mij nog steeds een raadsel waarom we de joden de regels laten opstellen! Dat gaat vanaf het claimen van joodse afkomst tot de protocollen!

   Elke keer weer komt daarbij arrogantie kijken, meestal van een intensiteit die men slechts bij ´street cred´ crimineeltjes aantreft.

   Verwijderen
 5. Ik wist niet dat er een debat was. Dacht dat alles was afgelast.
  Ga ook niet stemmen.

  Maar de vondst die Blik Marianne Thieme in de mond legt vind ik wel goed: Dat Rutte nu in feite zelf de 'verbinding' ondergraaft, door de mensen voor te houden dat er slechts keuze is tussen wit en zwart: 'haat òf verbinding'

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Alle wie er verbindt en wie haat steunt zegt Rutte er niet bij.
  Zelf stem ik natuurlijk Wilders, die om zijn mening bedreigd wordt door moslims.
  Over geweld gebruiken gesproken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wilders zit in de zakken van gevaarlijke ultrazionisten zoals Podoretz en Geller.

   Verwijderen
 7. "Het politieke midden ligt altijd daar waar de meeste mensen zich comfortabel voelen om hun politieke stem aan te geven. Het midden lijkt dus alleen te verdwijnen als je zelf op een positie staat die niet meer het midden is."

  http://www.novini.nl/klimaatdrammers-markeren-doodsstrijd-oude-midden-ps2019/

  En het enige antwoord van die verschrompelende oude middenpartijen is hun nieuwe politieke uitdagers en hun aanhang uit te maken voor extremisten. Politik als jij-bak. het lijkt Cruelman1974 wel.

  Heb het gedaan. Ben al een paar eeuwen SP-lid en blijf dat ook, maar heb toch FvD gestemd. Was dat bij de TK verkiezing al van plan, maar iets weerhield me. Stemgedrag van de SP in TKbij Klimaatwet en Marrakesh gaf de doorslag. We zien wel wat er van komt.

  Het oude midden radicaliseert en is een gevaar voor ons land. hoop dat ze weggestemd worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de jaren '30 had je in Duitsland een politiek midden dat bestreken werd door een man met een snor...

   Verwijderen
 8. Azijnbode. Nu doet u het weer...

  https://www.geenstijl.nl/5146811/stemadvies/

  Deja vu.....

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De haat-hofhouding van DWDD is moe, uitgeblust en kán niet meer / Sietske Bergsma March 20, 2019

  ‘Bezetenheid is het waar ik naar zit te kijken. Erger dan bij Pim Fortuyn destijds, en vergelijkbaar met het anti-Trump syndroom in Amerika’
  ......
  Het gemak en de vanzelfsprekendheid waarmee bijna veertien jaar lang de juiste opinie zijn weg naar huiskamers vond, omdat er geen uitdagers van de status quo waren (de laatste is in 2002 vermoord) heeft van veel mensen monsters gemaakt, rattenvangers als je wilt, intens corrupte meelopers en ja-knikkers.'

  https://thefireonline.com/de-haat-hofhouding-van-dwdd-is-moe-uitgeblust-en-kan-niet-meer/

  En diezelfde radicalisering van het oude midden ziet je terug bij hun lakeien in DWDD en Jinek.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Blik NOS berichtgeving:

  Werken in kamp met IS'ers: 'Ik twijfel voor het eerst om hulp te geven'
  https://nos.nl/artikel/2276859-werken-in-kamp-met-is-ers-ik-twijfel-voor-het-eerst-om-hulp-te-geven.html

  Tineke Ceelen van vluchteling bezoekt vluchtelingenkamp Al-Hol in Syrië
  Ja, het kamp krijgt steeds meer IS strijders, vooral vrouwen en kinderen. De stemming wordt grimmiger door die lui. Die IS ers hebben niet te vreden, maar toch gaan ze gelijk de baas spelen. Vrouwen moeten zich beter kleden want anders wordt hun strot doorgesneden. Kinderen doen executies na en onthoofden elkaar zowat.......Nou komt het!

  Advies van Tineke Ceelen. Haal die vrouwen en kinderen naar Nederland......Je haalt me daar een bak onverdraagzaamheid en terreur binnen!

  JE WEET NIET WAT JE LEEST. LOL.

  Oplossing Oligarch. Een grote gevangenis bouwen in Syrië of Irak en al die mensen berechten voor deelname aan een terroristische organisatie.

  De pers is nu muisstil, maar Utrecht was dus duidelijk een terroristische aanslag.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat we nu zien in de wereld hebben we bij Blik in 2015 al voorspeld. Was niet zo moeilijk trouwens. Oligarch heeft meer nieuws. Zolang die globalistische marionetten aan de macht zijn in Nederland wordt het alleen maar erger met de terreur. Het is namelijk ook de bedoeling dat dat gebeurt in opdracht van de internationalisten die boven naties staan.

   Verwijderen
 11. Exitpoll Zuid-Holland. Forum voor Democratie de grootste

  https://www.geenstijl.nl/5146822/feestje-uitslagenavond-ps2019-bij-de-npo/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vraag me wel af wie de financiers zijn van FvD. Ik hoor zoveel reclame spotjes. Dat kost veel geld. Wie financiert dat?

   Verwijderen
  2. Uiteraard. De marionetten van de internationalisten zullen alles in het werk stellen om het leven van FvD zuur te maken. Zie wat ze bij Trump gedaan hebben en doen. Denk in een vroeger verleden met de LPF

   Verwijderen
  3. @ oli

   We zullen wel zien waar Baudet en het FvD voor staan. Voorlopig geldt voor mij dat als het politieke establishment een pesthekel aan je heeft en het mediacircus je demoniseert als in de tijd van Fortuyn, je dan wel iets goeds moet doen.

   Het partijkartel is een brandend huis. Nog langer in dat dat huis blijven uit angst voor het onbekende is geen optie.

   Verwijderen
  4. @Dawg, klopt hoor. Je bent iig een sta in de weg voor de agenda van de internationalisten.

   Verwijderen
 12. Rutte lijkt op een nederlaag af te sturen en misschien komt het wel hierdoor:
  Carolientje wil een man (een echte)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Forum in Brabant slechts 2e. Wat is er in Brabant loos?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gelderland too close to call. Forum staat op 2e plaats.

   Verwijderen
 14. Wat ik net gezien heb is dat Forum en VVD praktisch gelijk zitten (met een marge van 1 zetel) dat betekend dus dat per saldo Forum de grote winnaar is en ALLE gevestigde grote partijen verlies lijden.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Wat een historische speech van Baudet! Hij gaat strijden tegen de bestuurders van het kartel, Boem! Poetin en waarschijnlijk Trump ook hebben een bondgenoot!

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Uiteindelijk zowel de VVD als FvD 12 zetels. Toch vreemd dat de VVD zoveel aanhang blijft behouden, na alle corruptieschandalen en het zeer zwakke debat met ook bepaald niet sterke Lilian Marijnissen. Maar we moeten meteen vooruit kijken, naar de EU verkiezingen. Orban is uit de EPP coalitie getrapt (officieel geschorst), en de partij van Baudet zou best wel eens mee kunnen profiteren van de enorme golf van EU-kritische partijen.

  Het zal ook sterk van de campagnes afhangen.

  Mijn eigen stem ging naar de SP, die zwaar verloren heeft. Lilian valt een beetje tegen, maar diepere oorzaak is volgens mij dat de partij intern verdeeld is. De enige linkse partij die over is is intern verdeeld, paleolinks van de vakbonders en ook hier een Soros-kamp.

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Het schijnt dat FvD toch de grootste is geworden! De EU kritische stemmen: FvD 12, PVV 5 zetels, SP 4 zetels. Soms zal wat gruis, zoals 50+ op onderwerpen meestemmen. Bij klimaatonderwerpen zijn er misschien wat VVDers die wat tegengas zullen geven.

  EU-kritisch: 21 zetels. Klimaatsceptisch: ca 17-20 zetels. In geen geval een meerderheid. GL zal kingmaker worden, want op die klimaatlijn is hoog ingezet, en dat is mede zo omdat het een achterdeur biedt voor meer neoliberale maatregelen. En neoconservatieve! Want North Stream torpederen leeft sterk bij D66 en GL. Dat is gunstig voor FvD, want in de loop der tijd zullen die plannen veel duurder worden dan voorgespiegeld. Het momentum tegen die maatregelen is nog niet echt op gang gekomen.

  Brussel had met Macron gehoopt op een flinke inhaalslag. Die is voornamelijk door de gele hesjes de pas afgesneden. Pas na de EU verkiezingen zal hij het waarschijnlijk weer proberen met zijn EU leger en verdere neoliberale ingrepen. Ik vraag me af hoeveel succes dit gaat opleveren; volgens mij kweekt het slechts weerstand.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Ruim driekwart stemmen geteld: Forum voor Democratie grootste partij

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4649641/uitslag-verkiezingen-provinciale-staten-forum-voor-democratie

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Jake's analyse op gister

  https://jammerjoh.com/entries/general/toon

  De mijne: bij gebrek aan visie op links, stemmen mensen op rechts. Of niet... in mijn geval.

  FvD vind ik geen vooruitgang: geen enkele partij die voorstander is voor meer geld naar 'defensie' en 'veiligheid' (ten koste van sociale zekerheid) vind ik vooruitgang. En aangezien ze allemaal meer geld willen uitgeven aan 'defensie' en/of 'veiligheid' blijft er bitter weinig keuze over. PvdD stemde ik getrouw, maar daar zitten ook al > 15 jaar te suffen. Verandering ten goede voor de burger komt niet vanuit de politiek, is me wel duidelijk. Waarom nog langer je chanteren tot het meespelen met die poppenkast?

  Mijn vrouw legde het anders uit aan haar moeder: 'is er ook maar een politicus waarvan je zou willen dat je ermee thuis zou komen?'
  - Dat is het probleem: ze zijn allemaal geschift. En dan toch op zo'n jodokus stemmen?

  Een andere stem is nodig...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willem,

   zo laf als jij je hier op Blik gedraagt heb ik bij politici nog niet vaak gezien.
   Bij herhaling een antwoord eisen op een domme vraag, en als je dat dan krijgt, totaal niet reageren.

   Ga eerst eens naar jezelf kijken voor je anderen als jodokus uit scheldt, zou ik zeggen.

   Verwijderen