zaterdag 9 maart 2019

Amerikaanse Diplomaat op Sheremetjevo gesnapt met een Bom

Een medewerker van de Amerikaanse Ambassade is zaterdagochtend op Vliegveld Sheremetjevo van Moskou gesnapt met een bom in zijn bagage. De bom was inclusief een ontsteker maar zonder springstof.

Opgeroepen explosieven experts bevestigden dat het om een bom ging met ontsteker maar zonder springstof, hoewel er wel sporen van springstof aangetroffen werden.

De diplomaat, waarvan banden met militairen bekend zijn, was op de terugweg na een dienstreis en verklaarde het projectiel meegenomen hebben voor zijn persoonlijke collectie. De Amerikaan miste door de situatie zijn vlucht maar werd omgeboekt en vertrok om 14:35 uur alsnog naar New York.

Het Russische Ministerie van Buitenlandse Zaken verklaart het apart te vinden dat met de wetenschap hoe de VS reageerden op hun terreuraanslagen in 2001, een Amerikaanse diplomaat toch met een dergelijk verboden voorwerp besluit te gaan vliegen. "Een medewerker van de Amerikaanse ambassade kan niet onwetend zijn hoe ernstig het is om met een bom in je bagage te reizen." Aldus BuZa. Rusland beschouwt het als een Amerikaanse poging de Russen te testen en een provocatie. Zie verder 1tv.ru.

29 opmerkingen:

 1. Alweer: je vraagt je af hoe het nieuws zou zijn als een Rus op Newark zou worden gesnapt met een bom.

  ===
  Off topic.

  Vandaag beluisterde ik een speech van 2ca 20 min van Micahel J. Springmann, Amerikaans ambtenaar op diverse ambassades en journalist en klokkeluider.
  Hij was getuige van de rekrutering van moslim-terroristen in Saudi Arabië. Hij moest ze visa geven zodat ze hun opleiding in de VS konden krijgen.
  Na Afghanistan is dit 'jihadisten-leger' door de VS op allerlei plaatsen ingezegt: Yugoslavië, Irak, Libië etc.

  Vanaf minuut 20 : https://soundcloud.com/guns-and-butter-1/911-and-the-transporter-jihad-m-crispin-miller-lionel-j-michael-springmann-w-madsen-351

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nog even terug komen op dat goud dat steeds uit de landen verdwijnt als de oligarchie van achter het gordijn zijn tentakels uitslaat.

  Bij de Oekraïne is dit feit officieel bevestigt. De goudvoorraad ging vlak na de coup van 8% naar 1% van de reserves. Aldus hoofd centrale bank Oekraïne Valeria Gontareva.
  Ukraine Admits Its Gold Is Gone: "There Is Almost No Gold Left In The Central Bank Vault"
  https://www.youtube.com/watch?v=NUrPwhSXwVk

  Dit bewijs en de gelekte e mails van Hillary over het libische goud en nu weer de beschuldigingen van Bashar dat de amerikanen (lees bankiers oligarchie) 40 ton goud gestolen hebben, geven mij toch wel het recht om aan te nemen dat de amerikanen -waar ze kunnen- het goud meenemen uit het land wat ze aanvallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Net op het vorige topic geplaatst, maar interessant genoeg om hier nog even te herhalen:

  De waarheid over de joodse invloed in 20 minuten verklaard:

  This remarkable video is making a huge impact. If you think Ilhan Omar has nothing to apologize for and you want to help break the "Jew Taboo", then get people to watch it.

  The video, jam-packed with facts and stats covers key criticisms of Jewish influence, listed below. The ingenious part however, is that the author, instead of lamenting the situation in a negative way, states from the outset, and continues through the whole video, to praise the Jews as a being simply 'ahead of their time', very 'forward thinking' and a 'wonderful people', whom the author 'loves', exhorting viewers not to engage in 'antisemitic remarks'.

  The technique works brilliantly - watch the video and you'll see what I mean.
  Kijk de video en/of lees het volledige transript bij Russia-Insider: Brilliant YouTuber Lampoons Censorship of Jewish Influence - Must-See Viral Video (Full Transcript)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik beluister voor de gelegenheid Benjamin Freedman's speech uit 1961 nog eens. Heb hem jaren geleden beluisterd.
   Freedman is joods, miljonair, kennis van iedereen die er toe deed ( Baruch, Unterneyer, Roosevelt, Joe Kennedy, John Kennedy) en waarschuwt zijn landgenoten :
   "De joden hebben uw land volledig in hun macht."

   ( Freedman had toen zijn religie afgezworen.)

   Verwijderen
  2. De Freedman speech:
   https://www.youtube.com/watch?v=NNHyG9NeSSg

   Verwijderen
 5. 100% Chemtrail Captured by Pilots in the Cockpit! No questions any more after that!
  https://www.youtube.com/watch?v=ebyPpFhaNDs

  Voor degene die niet overtuigd zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb niet het hele filmpje afgekeken. Maar de eerste helft toont de dikke condensatiestrepen steeds op afstand van de motor. Dat is consistent met condensatie, omdat de hete uitlaatgassen van de jets wat moeten expanderen en afkoelen voordat ze onder de 100 graden (in de stratosfeer ca 70) komen, waar waterdamp kan condenseren.

   Verwijderen
 6. @ Rootman

  Ja, het blijven natuurlijk hete uitgassen. Wat er verder ook mee de lucht in wordt geblazen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb geen overtuiging mbt chemtrails.
   ( Ook over klimaat-change heb ik geen overtuiging. Ik weet het niet.)

   Maar als Dawg vindt dat hete uitlaatgassen in bepaalde omstandigheden ( temperatuur, vochtgehalte) dit soort sporen kunnen veroorzaken, dan vraag ik: waar is dan de aanwijzing dat er chemische zaken in zitten?

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Dat er pas op enige afstand van de motoren een condensstreep ontstaat is noch een aanwijzing, noch een ontkenning voor het bestaan van chemtrails. Dat is het enige dat ik beweer.

   Verwijderen
  3. @ Dawg.

   Dat klopt.

   Maar als jij het er mee eens bent dat de hete uitlaatgassen ( zonder chemie) voldoende zijn om de condensstrepen te vormen, (gegeven bepaalde temperatuur en luchtvochtigheid), dan vraag ik aan jou: waar is dan de aanwijzing voor chemie?

   Verwijderen
  4. @ Jan

   Ik zeg alleen maar dat het op enige afstand van de motoren van een condensatiestreep noch een bevestiging, noch een ontkenning (hetgeen Rootman lijk te impliceren) van chemtrails is.

   Het verschil tussen normale contrails en mogelijke chemtrails openbaart zich pas later. Chemtrails waaieren veel breder uit en blijven veel langer hangen. Ook ontstaan ze vaak in geometrische patronen.

   Verwijderen
  5. Er zitten uiteraard ook condensatiekernen in: roet- en teerachtige deeltjes, NO2 en halfverbrande kerosineproducten. Er zitten ook stabilistatoren in, zodat het vliegtuig bij een harde landing niet gelijk vlam vat. Volgens wikipedia samen niet meer dan 0.3 % bij auto´s.

   Dus er is wel degelijk een beetje chemie en wie zegt dat die motoren altijd zo goed zijn afgesteld? Ongetwijfeld allemaal niet om op je boterham te smeren.

   Maar het idee van chemtrails is toch iets anders: het doelbewust in de atmosfeer brengen van dure chemicaliën.

   Dan moet men toch echt specifieker worden omtrent die produkten en het beoogde doel.

   Daarnaast dient men de vraag te beantwoorden: waarom niet ´snachts of boven een grijs wolkendek, en waarom altijd bij passage van vochtige lucht?

   Als men brede vliegtuigstrepen ziet, kijk dan svp ook even naar de satellietfoto´s op buienradar! En weet dan dat wat je ziet volkomen verklaarbaar is: de vliegtuigstrepen zitten altijd net vóór de cirrus windveren. Meestal zie je een regengebied boven mid Engeland.

   Daarmee wil ik niet ontkennen dat het mogelijk is en waarschijnlijk ook wel eens gedaan als experimentje.

   Verwijderen
  6. ( excuus dat ik nu jou deze vraag stel, want als ik mijn best had gedaan, had ik dat al lang elders gelezen)

   Is het zo dat op bepaalde dagen de contrails niet ontstaan, wegens T en Vocht? ( geval A)
   En op andere dagen wèl wegens de juiste T en vocht. ( Geval B)

   Dan zou het zo moeten zijn dat als geval B, er contrails te zien zijn èn chemtrails ( breder uitgewaaierd dan de contrails).

   Het lijkt me niet waarschijnlijk dat àlle vliegtuigen chemie uit stoten. Dan zouden àlle piloten en àlle vliegtuigen daar op zijn ingericht.

   Dus: soms (B-) dagen met brede ( chemtrails) en smalle contrails aan de hemel?

   Verwijderen
  7. @ Jan

   Op dagen met een hoge luchtdrukgebied. Wanneer je een strak blauwe lucht zou verwachten. Er komt dan een smogachtige sluier in de lucht te hangen

   Verwijderen
  8. Ik zal mijn vraag nog eens nauwkeurig stellen: Dawg zegt:contrails blijven compacter, en chemtrails waaieren verder uit.

   Dan denk ik: òf àlle vliegtuigen strooien chemische stoffen uit.
   Òf op de dagen met trails zie je twee soorten: breed uitgewaaierde (met chemie) en meer compacte ( uitsluitend water).

   De minimale en onvermijdelijke ( functionele) chemie waar Rootman verslag van deed om 16.05 is niet van belang,want dat levert altijd die compacte trails op., want dat spul zit er altijd in.

   Verwijderen
  9. @ Jan

   Goeie vraag. Op dagen met trails lijkt het wel alsof alle jets chem-achtige trails uitstoten, maar dat kan ook een vertekening zijn doordat echte contrails maar kort blijven hangen. Zou er eens scherper op moeten letten.

   Verwijderen
  10. Dit is een belangrijke aanwijzing. Ook beginnen die brede sporen vrijwel altijd met een fase waar er slechts hele korte contrails zijn: de lucht is dan vochtig genoeg voor condensatie, maar te droog voor persistentie. Wat later blijven de trails wel staan, maar vaak is er dan een veld van drogere lucht waar ze nog wel verdampen. Als de trails heel lang persisteren zijn ze onderhevig aan de normale turbulentie en horizontale bewegingen. Ze beginnen zich dan meer als gewone cirrocumulus te gedragen.

   Hebben jullie overigens wel eens vliegtuigsporen in veel lagere altocumulus gezien? Die velden lijken dan net geploegd naar het is in subtieke grijstinten, dus het valt niet op tenzij je weet waar je naar moet kijken. Ook is er soms een gat in zo´n veld met een pluk cirrus er in. Zeldzaam en heel moeilijk te zien zijn geluidsgolven als rimpels op het water in cirrus (slechts enkele malen geobserveerd)

   Verwijderen
  11. https://duckduckgo.com/?q=undenieble+evidence+for+the+existence+of+chemtrails&ia=web

   Verwijderen
  12. Joop,

   jouw link brengt me naar dit artikel:


   SMARTNEWS Keeping you current

   Science Officially Debunks Chemtrails, But the Conspiracy Will Likely Live On

   A panel of 77 atmospheric scientists and geochemists weigh in on the controversial streaks in the sky

   Read more: https://www.smithsonianmag.com/smart-news/science-officially-debunks-chemtrails-conspiracy-live-180960139/#hXV9kbAprrZDatPy.99
   Give the gift of Smithsonian magazine for only $12! http://bit.ly/1cGUiGv

   Follow us: @SmithsonianMag on Twitter

   Verwijderen
  13. https://www.smithsonianmag.com/smart-news/science-officially-debunks-chemtrails-conspiracy-live-180960139/

   Verwijderen
 7. Het creatieve boekhouden van de 97% klimaatconsensus
  Een onwetenschappelijk, gemanipuleerd onderzoek doorgeprikt
  12 februari 2019 Robert Bor

  https://opiniez.com/2019/02/12/het-creatieve-boekhouden-van-de-97-klimaatconsensus/robertbor101/

  "De 97% klimaatconsensus is een retorische truc om mensen het zwijgen op te leggen. Het is een middel om tegenstanders af te serveren als ‘klimaatontkenner’ met wie je verder niet hoeft te praten."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een ´ondersteunend´, dus flutargument, wat uitgaat van de drogreden : ´Argumentum ad Vericundium´

   Men dient inhoudelijk te debatteren!

   Verwijderen
  2. Rootman

   Ja, maar die zogenaamde consensus van 97% wordt nu juist ingeroepen om het inhoudelijke debat stil te leggen. Dus laat we eerst maar eens beginnen die niet bestaande consensus te ontmaskeren om het inhoudelijke debat nog een kans te geven.

   Verwijderen
  3. Helemaal voor. Maar Baudet zou ook zijn 1990s argumenten van Crighton en Lomborg beter kunnen laten. (flauwekul over Groenland etc.) Dat zijn ook flutargumenten, en maken iedereen die zich een beetje ingelezen heeft uitermate argwanend.

   Lobbyisten aan beide kanten moeten de mond gesnoerd worden en bestraft.

   Verwijderen
 8. E. verveelt zich en plaatst elke uur een lang verhaal over Kadyrov.

  Hij denkt dat ik Kadyrov een aardige man vind, en heeft een verhaal over een man die door Kadyrov zou zijn vermoord etc etc.

  Dat brengt me een lezing van John Mearsheimer in herinnering.
  Een regering kan real-politiek bedrijven, of hij kan ideologisch politiek bedrijven,
  Het gevaar van real-politiek is dat de sterkste denkt: "Laat ik die zwakke maar op eten."
  Het gevaar van ideologisch gedreven politiek is dat men denkt: "Wij hebben de waarheid in pacht, en daarom mogen wij jullie opeten."

  Als je nog een stap verder gaat is dat idealisme zelfs messianisme: "Ik heb de ware God en hij heeft me het recht gegeven jullie allemaal op te eten.Het is zelfs mijn plicht. "

  Rusland en China zijn real-politiek bezig. Maar ze hebben niet de grootste macht in de wereld. Pas als ze die hebben, weet je hoer gevaarlijk ze kunnen worden.
  China was nooit imperialistisch, ook niet in de eeuwen dat ze de macht had. Hooguit enkele buurlandjes werden opgeslokt. Moeilijk te oordelen of dat erg was.
  Voor Rusland geld dat ze nooit overmachtig was, en dus niet voor de keuze kwam om wel of niet te veroveren.

  Amerika gedraagt zich onder invloed van de Neocons als een bijna messianistisch land. Dus de idiote vorm van idealistisch.
  Ze zegt dat ze vindt dat ze democratie aan de hele wereld moet ( en mag) opdringen, desnoods met oorlog. Maar dat dit allemaal om het geld en de macht gaat is duidelijk als je ziet hoe weinig de VS zijn best doet om Saudi Arabië democratisch te maken.

  Nu over Kadyrov.
  De jihadi's waren opgehitst, getraind en bewapend door de VS om Chechenië kapot te maken. Die jongens waren totaal de weg kwijt. Maar de schuldige was de VS, dat is duidelijk. ( Dat is duivelse real-politiek van de VS. Wordt in het geheim uitgevoerd.)
  Er was geen enkele andere oplossing dan ze allemaal over de kling jagen. Dat heeft Putin gedaan. Dat was zeer hardhandige real-politiek. Maar wel de enige oplossing. Er zat niks anders op.

  Grosny was totaal verwoest.
  Nu is Grosny opgebouwd en een mooie stad.
  Elke moslim die zich normaal gedraagt kan er veilig wonen. Kadyrov garandeert dat.
  De man die in Parijs is vermoord is inderdaad mogelijk door Kadyrov vermoord. Hij wilde Kadyrov aanklagen bij een of andere westerse rechtbank. Moet je niet doen natuurlijk.

  Het is duidelijk voor mij dat Putin en Kadyrov niet met de boosaardigheid begonnen. Dat was de VS.
  Maar als je boosaardigheid wil stoppen, dan kun je soms niet anders dan zeer hard optreden. Dat doen Putin en Kadyrov.
  Ik kan er geen kwaad in zien. HJet alternatief is: de jihadi's die door de VS gecreëerd zijn nòg meer ellende laten aanrichten. Dan kies je dus in feite voor de dood van brave en onschuldige mensen. Dat is fout.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat Kadyrov doet gaat wel even verder. Het is heel lastig op te zoeken omdat je met religieuze termen in het Arabisch moet werken; ik doe dit dus uit herinnering. In Grozny is een aantal jaren geleden een soort concilie, of synode gehouden van vooraanstaande moslimgeleerden uit de hrele wereld. Daarbij is het salafisme veroordeeld als een ketterij of zelfs apostasie uit de islam. Dat is onderdeel van het inzicht dat de enige remedie tegen dit sektarisme uit de islam zelf kan komen.

   Hopelijk kan dit ook met het evangelisch christendom gebeuren, al vrees ik dat die tijd nog niet rijp is. Maar het zionistische element is lang niet altijd deel van het christendom geweest. Misschien is dat de christelijke ketterij/ apostasie. Slechts de theologen kunnen hierover oordelen. Misschien moet dit van de orthodoxe kerk komen?

   Maar zelfs bij de evangelicals ziet men dit hier en daar:

   https://russia-insider.com/en/christian-zionist-menace

   Verwijderen
  2. Pluim voor Kadyrov !
   Ik wist het niet.

   We zouden eens moeten onderzoeken wat een klein joods segment het idee geeft dat ze anderen als een dier mogen behandelen.

   Je ziet dat steeds terug. En zeker als de joden hun vrije gang kunnen gaan. ( Arendar-Polen, USSR, Gaza, in de Amerikaanse regering. )
   Is dat religie, of zijn dat genen die er in gekomen zijn als gevolg van religie?
   En: wanneer gaan de 90% normale joden een bijeenkomst houden en besluiten dat ze die extreme lui er uit gooien?

   Misschien een vraag voor Dawg om voor te leggen op Opiniez.com

   Verwijderen