vrijdag 8 maart 2019

8 Maart: Putin leest gedicht en rijdt paard


 
In Rusland, vandaag 8 Maart vrouwendag, geen urenlange discussies over vrouwenrechten, emancipatie in Iran of Sub-sahara, of kunstmatige inseminatie van de LGBT-gemeenschap.
 
In Rusland worden de vrouwen vandaag verwend met een etentje, bloemen, juwelen of een lekker geurtje. En echt niet alleen op deze dag.
 
Putin zet de vrouwen op zijn eigen manier in het zonnetje. Hij leest ze vandaag een gedicht voor waar hij de schoonheid van alle vrouwen bejubelt, aan de moeders refereert en feliciteert de vrouwen met hun dag.
 
Gisteren was hij te gast bij een politie-onderdeel, met onder andere de toeristische politie die sinds het WK opereert, met veel vrouwen en paarden. Hij reedt een rondje mee met de ploeg en feliciteerde de vrouwen met de feestdag.
 
Wat heeft Rutte vandaag met vrouwendag eigenlijk gedaan?

21 opmerkingen:

 1. Rutte houdt niet van vrouwen. Poetin wel

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Overal waar de VS zijn tentakels uitslaat verdwijnt het goud naar Amerika. Lybië, Irak, Oekraïne en nu Syrië.

  Syria Accuses US Stole 40+ Tons of Its Gold
  https://www.strategic-culture.org/news/2019/03/08/syria-accuses-us-stole-40-tons-of-its-gold.html

  Ze waren daar toch om democratie te brengen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ons goud lag/ligt deels opgeslagen in de VS.
   Ik meen dat Duitsland en Nederland hun goud wilden terughalen.

   Wat nederland betreft herinner ik mij: dat goud, of een deel er van,kwam terug precies in de periode dat Rutte besloot om de Amerikaanse narrrative van de MH17 te gaan steunen.
   ( Weet iemand nog precies hoe het zat?)

   Verwijderen
 3. Accuses

  Ik zou oppassen met zeggen dat ze het gedaan hebben. Waar is het bewijs? - Wellicht past het goed in het discours hier, maar als we verhalen overnemen zonder te vragen on bewijs... zie ik geen verschil met de MSM die geloven dat Assad zijn bevolking vergast, Hoessein WMD had, Khadaffi's leger viagra slikte, en dat Sinterklaas bestaat.

  Wederom een voorbeeld van confirmatie bias

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Willem,
   je bent de enige op de wereld die gelooft dat Khashoggi niet door de Saudi's is vermoord. Maar ik zie nog steeds geen bewijs van je.

   Maar wij mogen niks zeggen zònder bewijs ?


   PS: Jou reactie is er een op Oligarch. Het is dan duidelijker als je in die draad reageert , òf in je post zegt waar je aan refereert.


   Verder: fijn dat je er bent, en hoop dat je blijft.
   Maar eis van anderen niet dat àlles helemaal perfect wordt uitgelegd: daar is hier geen ruimte voor. Dan moet elke post beginnen met een lijst van definities.

   Spreken is alleen mogelijk op voorwaaRde dat beide partijen hun best doen de ander te begrijpen.
   NIET begrijpen , of VERKEERD interpreteren, of onmogelijke PRECISIE eisen, dat zijn allemaal technieken die trollen gebruiken om de discussie te smoren.

   Verwijderen
  2. Natuurlijk is daar geen bewijs van. Dat goud ligt begraven in de grond of in kluizen en dat wordt in de holst van de nacht met militaire helikopters opgehaald en vervoerd naar militaire vliegvelden en vandaar uit naar kluizen van de Londen-wallstreet oligarchie.

   Als je uit ieder land dezelfde geruchten hoort en je hebt gelekte e mails van Hillary (wat een held is Assange) waarin ze aangeeft dat het goud van Libië een probleem/gevaar is, dan is de kans dat het waar is erg groot.

   Verwijderen
  3. Het is altijd goed om niet te geloven! De laatste keer dat ik echt grof de fout in ging was bij Tillerson; die was zgn van de realpolitics. Maar hij had achter de rug van Trump om de gifgas false flag in Ghoutha en de Skripal affaire met MI6 bekonkeld.

   Ook bij MH-17 kunnen onmogelijk àlle verklaringen waar zijn. Soms is het gewoon beter niet alle details te willen verklaren, aangezien niemand van ons een persoonlijke geheime dienst heeft.

   Verwijderen
  4. Oke, ik ben blij dat Jan blij is dat ik er weer ben. Toch mag er hier wel iets meer logica in de argumenten, vind ik.

   We hebben er weinig aan niet als dit een theeclubje wordt waar we het met elkaar eens zijn, of (nog erger) dat dit een welles nietes clubje wordt waarin we verhalen aan elkaar vertellen, zonder op die verhalen wetten van logisch redeneren te plakken.

   Voorbeeld

   Jan zegt

   'je bent de enige op de wereld die gelooft dat Khashoggi niet door de Saudi's is vermoord. Maar ik zie nog steeds geen bewijs van je.'

   Dat is omkering van de bewijslast, dwz als de claim wordt gelegd dat iemand vermoord wordt is het aan degene die de claim legt om te bewijzen dat wat geclaimd wordt waar is, en niet aan mij om uit te bewijzen dat wat geclaimd wordt, maar niet bewezen is, onwaar is.

   Ook betwijfel ik of ik de enige ben die zegt: eerst bewijs, alvorens ik iets aanneem. En zelfs als ik de enige ben, wat betekent dat dan? Als iedereen in de sloot springt, betekent dat toch ook nog niet dat ik er ook in moet springen?

   Redeneren en argumenteren is leuk als het doorspekt is met drogredenen. Maar ik wil me behoeden voor dat soort drogredenen, want opschieten doe je er niets mee. En aangezien mijn tijd me kostbaar is, irriteer ik me als ik tijd kwijt ben om drogredenen te moeten ontcijferen. Of nog erger, ze eerst te moeten ontcijferen om daarna een discussie aan te moeten gaan met degene die de drogreden maakt en in een discussie of iemand wel of niet drogredeneert. Is me iets te veel van het niveau Monthy Python, Argument

   https://vimeo.com/25921512

   Wat ik wel wil ( en mezelf aan probeer te houden): verhalen die me iets zeggen over dat waar het verhaal over gaat, en niet verhalen die me iets vertellen over de auteur.

   Verwijderen
  5. In elkgeval een grappige Monthy Python.

   En verder: zo weinig mogelijk meta-discussie, en inderdaad: feiten en heel soms meningen, en heel heel soms iets over de auteur.

   Verwijderen
 4. Rusland ontvangt wèl IS kinderen en vrouwen.

  Putin: Eind 2017 zei de president tijdens een persconferentie dat kinderen „er niet voor hebben gekozen daar te zijn. We hebben niet het recht hen daar te laten”.

  Ik ben trots dat ik een Putin fan ben.

  Ik moet wel zeggen: ze gaan direct naar Grozny, waar Kadyrov ze onde3r zijn hoede neemt.
  Er is dus weinig risico dat dat verkeerd loopt.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2019/03/08/is-kinderen-zijn-welkom-in-rusland-a3952606

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Grr...Is Poetin volgens de NRC nu plotseling goed? Wat is de strekking? Wat wil het propaganda vodje?, waar Oligarch nooit een dubbeltje aan uit gaat geven.

   Verwijderen
  2. Putin en Kadyrov zijn beide meester-staatslieden, en hebben een diep begrip van de sociaal- religieuze achtergronden en historie van de Russische/ ex Sovjet volken. Waar wij nog geen sunni van shia kunnen onderscheiden gebruiken beide leiders samen hun begrip van de verschillende stromen en religies om een veilige en respectvolle samenleving te creëeren. De Tjetjenen hangen een nogal conservatieve Sufi vorm van de Islam aan, maar hun imams kunnen al die IS Syrië- gangers de les lezen voor jaren betreffende Koran kennis en alles wat daarbij hoort.

   Helaas hebben wij in Europa dat niet in huis. Voor ons zit er maar een ding op: Laten berechten door de legitieme rechters van Syrië, geregeerd door president Assad!

   Verwijderen
  3. Een van de weinige die respect heeft voor verschillende volkeren en religies is Bashar al Assad. Sovjet unie had geen respect voor de verschillende volkeren. Dat was zo veel mogelijk heers en verdeel. Gigantische deportaties van volkeren en een iedere opstand werd medogenloos neergeslagen voor zover ik weet.

   Kadyrov zal ze inderdaad goed in de gate laten houden. Aan de andere kant is er geen gebied te vinden dat zoveel IS strijders heeft geleverd als Tsjetiënië

   Verwijderen
  4. Gedwongen verhuizing was een cultureel bekend verschijnsel.

   Lenin werd ooit verbannen door de Tsaar, naar een warm Russisch oord, en had er de tijd van zijn leven. Nodigde gasten uit.
   Toch leuker dan gevangenisstraf of waterboarden.

   De Tataren werden verbannen door Stalin, na 1945. Daar doen ze nog huilie huilie om (voor enkele jaren: songfestival)
   Maar als je beter weet ligt het anders: Toen de Duitsers de baas waren op de Krim waren de Tataren de fanatieke opzichters in de concentratiekampen op de Krim en hebben ze zich uitgeleefd op de gevangen Russen.
   Na de oorlog werd een bloedbad gevreesd: wraak op de Tataren. Daarom zou Stalin hen hebben verbannen.

   Of mijn verhaal helemaal objectief is kan ik zelf niet beoordelen. Ik ben ook de bron vergeten waar ik het hoorde.

   Maar verder heeft Oligarch gelijk: in Rusland werd met volken geschoven. Maar of dat boosaardigheid was, of de minst kwade oplossing.... dat kan ik niet boordelen.

   NB: In de VS trekken de mensen zelf van hot naar her. Uit eigen keus.

   Verwijderen
  5. De Tsjetsjenen zijn een krijgslustig volk.
   Zo zijn ook bijv. de Molukkers krijgslustig.
   Ze zitten graag in het leger.

   De Amerikanen maakten daar gebruik van door ze te recriuteren tot jihad strijders. Graham Fuller (CIA) heeft de Checheense opstand mede op touw gezet. De VS wilde na het ineenstroten van de USSR de Baku olie naar Turkije laten lopen.
   Dus moest de pijplijn die naar Moskou liep, worden verwoest.
   Vandaar de Checheense oorlog.

   Maar hoe stop je zo'n oorlog, tegen zo'n stel geboren vechtersbazen.
   Putin heeft de hele stad met de grond gelijk moeten maken, en heeft met Khadyrov een herenakkoord: Jij bent de baas, als je de zaak in de hand houdt.
   Gaat nu prima.

   Verwijderen
  6. Jan, voor de duidelijkheid moet je denk ik spreken over Krim-Tataren, ipv enkel Tataren. Tataren leven in Tatarstan met hoofdstad Kazan, niet ver van de Oeral. Ik geloof niet dat die behalve de naam en het Moslim-geloof heel veel gemeen hebben met de Krim-Tataren.

   Verwijderen
  7. Wikepedia bevestigt mijn puntje:
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Krim-Tataren

   Verwijderen
 5. Turkey to Face 'Grave Consequences' for Acquisition of Russian S-400 - Pentagon
  https://sputniknews.com/us/201903091073074205-usa-turkey-pentagon-russia/

  De F35 heeft geen schijn van kans tegen de S400. En wat als Poetin de SU 35s of in de toekomst de SU57 aanbied aan Turkije ?(voor een lagere prijs)
  Tsja als je niet meer concurrent bent, kan je altijd op basis van macht proberen om je producten te slijten. zie ook het amerikaanse LNG voorstel voor europa.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is nu een belangrijk moment voor de F35!

   Dit toestel, daar hebben we zeer veel negatiefs over gehoord. Veel te duur, mankementen, te zwak, vliegende Fyra, etc.

   Maar desondanks willen de Turken het toch graag hebben!

   Dat doet enkele interessante vragen rijzen:

   -Waarom willen ze die dure vliegtuigen?

   -Zijn ze echt zo slecht?

   -Is die S-400 echt een bedreiging?

   Of zijn de aankoop-generaals omgekocht?


   Belangrijk om goed te volgen! De Turken hebben outside, maar ook inside intel.

   Hun keuzen zijn waardevol voor analisten.

   Verwijderen
 6. Toktok is een blinde evangelical.

  Evenals salafisten geen moslims meer zijn, de neocon aanhangers en de Chabad sekte geen judeïsten meer, zijn de meeste evangelicals al lang los van het christendom.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De waarheid over de joodse invloed in 20 minuten verklaard:

  This remarkable video is making a huge impact. If you think Ilhan Omar has nothing to apologize for and you want to help break the "Jew Taboo", then get people to watch it.

  The video, jam-packed with facts and stats covers key criticisms of Jewish influence, listed below. The ingenious part however, is that the author, instead of lamenting the situation in a negative way, states from the outset, and continues through the whole video, to praise the Jews as a being simply 'ahead of their time', very 'forward thinking' and a 'wonderful people', whom the author 'loves', exhorting viewers not to engage in 'antisemitic remarks'.

  The technique works brilliantly - watch the video and you'll see what I mean.
  Kijk de video en/of lees het volledige transript bij Russia-Insider: Brilliant YouTuber Lampoons Censorship of Jewish Influence - Must-See Viral Video (Full Transcript)

  Grappig om te zien hoe onze joodse vrienden over de tok tok soort denken...

  BeantwoordenVerwijderen