woensdag 30 mei 2018

Jesse Pinster (BNR) waarschuwt Holland voor Russen!!!

JESSE PINSTER WAARSCHUWT HOLLAND

* RUSSEN ZORGEN VOOR ONRUST

* CREEREN EEN WAAS

* DAT IS DE RUSSISCHE STRATEGIE


Rusland zit in de publicitaire hoek waar de klappen vallen. Het land en zijn President kan geen goed meer doen. Zelfs letterlijk bruggen bouwen of bloemen geven, komt hem op kritiek te staan.

In zo'n klimaat is weer een negatief item over Rusland in Main Stream Media land wellicht bon ton, journalistiek is het gewoon meewaaien met de wind. Hypotheekjournalistiek. Jesse Pinster doet er vandaag aan mee. Op BNR. Rond 17:22 uur op 29 mei begint het. (Zoek HIER terug)

Hij begint met verslag te doen van zijn gesprek met Saakashvili, de gesjeesde ex-President van Georgie en door Poroshenko uit Oekraïne gezet.

Jesse Pinster tekent de woorden van Saakashvili op:

"Nederland moet rekening houden met Russische geheime operaties als reactie op het MH17 onderzoek."

"Kijk maar wat er in Groot Britanië gebeurd is."

"Rusland is altijd op zoek naar aventuur."

"Russia doet hybride acties tegen iedereen in Europa."

"Er zijn veel Russen in Nederland"

"Op sommigen dient gepast te worden. Die kunnen een hoop problemen veroorzaken."

"Je moet dan denken aan een aanval op Skripal."

De presentatrice vindt het allemaal nogal wat en zij vraagt aan Jesse Pinster:

"Op wie zou zo'n aanval zich dan richten?"

Dat is moeilijk voor Jesse. Maar hij praat zich eruit. Hij antwoordt:

"Wat zij doen is zorgen voor onrust. Dat is een beetje de strategie. Het zijn niet hele targeted operaties. Als je maar voor een waas zorgt in ieder geval"Skripals
Jesse Pinster bewijst dat de waarheid er helemaal niet toe doet. Hij schuift alles op het bord van de Russen. De Skripal zaak is een aaneenschakeling van Brits wangedrag. Er klopt geen bal van. Moeten we het allemaal nog een keer herhalen? De bizarre verklaring van Julia vorige week, het afmaken van hun huisdieren, het gevangen houden van de Skripals, de beschuldigingen direct aan het adres van de Russen, het schuldig verklaren zonder wettig en overtuigend bewijs, de haast met diplomatieke acties, het wonderbaarlijke herstel van de Skripals van "het meest dodelijke gifgas, het spuletje zat aan de deurklink, begon pas te werken na restaurantbezoek en vele uren later, etcetera.  Vandaag weer hele vage verklaringen van de zogenaamde artsen. Newsnight zendt op dit moment het grotere item uit. Jesse Pinster moet zich afvragen waar hij mee bezig is. Zijn andere werk zit in een een waas van bleekheid en nietszeggendheid. Is dit de journalistiek waarmee Pinster denkt het verschil te maken? We hebben hem via Twitter gevraagd ons voorbeelden te geven van "het zorgen voor onrust" en "het zorgen voor een waas" van de Russen. Mocht hij het karakter tonen om te reageren, doen wij hier verslag.

Jesse Pinster reageert
Jesse heeft gereageerd op ons verzoek om voorbeelden van waas en chaos. Hij komt met "de groene mannetjes" op de Krim. HIER.

Allereerst, hoe oneens we het ook zijn met iemand, we zijn altijd blij als er gereageerd wordt op onze kritiek. We vinden zijn antwoord wel mager, en hebben hem als volgt geantwoord en om meer gevraagd:

Wat wil je met dit artikel nou aantonen, Jesse? 1. BBC is inmiddels, na , geen serieuse bron (meer) 2. Oekraine chaos is begonnen door het Westen 3. Rusland heeft Krim juist gered van chaos. Kom ajb met andere voorbeelden.

9 opmerkingen:

 1. Dat Rusland voor een 'waas' zorgt en voor 'algemene verwarring' lijkt me onzin.

  Maar Hegemon Amerika zorgde de laatste 17 jaar voor 6 miljoen doden in het Midden Oosten, en voor vier totaal verwoeste landen.
  Dàt is in elk geval helder.
  Misschien dat die duidelijkheid de reden is dat Pinsker voor de VS kiest en niet voor Rusland.

  Ik kies voor Rusland. Putin heeft de Osseten gered van die gekke Saakashvili, de Tsjetsjenen van de door Graham Fuller geleide jihadi's, de Krim bewoners van Poroshenko en de Syrische bevolking van Israel's proxy gekkies.

  Het lijkt een beetje warrig, maar ik zie er wel een lijn in:
  in plaats van vijf landen te vernietigen heeft Putin in vier landen mensen geholpen.
  Tot boosheid van de Grote Vernietigers uiteraard. En dat zijn de broodheren van Pinsker.
  We mogen het Jesse niet al te zeer kwalijk nemen dat hij zijn bazen napraat..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. "Wat zij doen is zorgen voor onrust. Dat is een beetje de strategie. Het zijn niet hele targeted operaties. Als je maar voor een waas zorgt in ieder geval"

  Alsof Jesse over zijn eigen gedachten spreekt.

  Wie denkt hij voor de gek te houden?

  Maar ik ben het eens met Jan: we zullen het Jesse maar niet kwalijk nemen dat hij alles mag zeggen over Rusland, net zoals je alles mag zeggen over welke kleur de T Ford moet krijgen, zolang het maar neerkomt op zwartmakerij.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoe komt Jesse Pinster aan zijn angst voor Rusland?

  Misschien doordat elke keer als er ergens een journalist wordt vermoord, de schuld op Putin wordt gestoken.
  Opinies zijn nooit een gevolg van feiten , maar altijd van emoties, van emotionele gebeurtenissen: een moord bijvoorbeeld.

  Als je de opinie van de massa wil sturen doe je dat het allerbest door een aanslag met Bloed en Puin.
  Maar ook gewoon een journalist omleggen heeft al meer effect dan 30 artikelen waaruit zou blijken dat Putin boosaardige plannen heeft.

  Bert Lanting van de Volkskrant heeft de 'Putin-moorden' al vele malen in zijn krant herhaald.
  Drie jaar geleden heb ik die moorden geanalyseerd:
  http://xevolutie.blogspot.com/2015/03/454-putin-canon-putin-critici-die.html

  Voor Amerika is het cruciaal dat Het Westen aan haar kant staat, in hun strijd tegen elk land dat hen hun Wereld-Dictatuur dreigt af te nemen.

  Als ze bereid zijn om 500.000 Iraakse kinderen te laten kreperen, waarom zouden ze dan niet bereid zijn om Russen van wie bekend is dat ze Putin-critici zijn, te vermoorden? Cui bono: Amerika. Cui damnum: Putin.
  Het is niet zo heel moeilijk.
  Voor Putin is elke vermoorde Russische journalist een verlies.
  Hun schrijfsels doen nooit schade aan Putin. Er isa geen enkele reden voor Putin om een criticus te vermoorden.
  Putin heeft 85% 'approval rate' onder het volk, al jaren. Niemand in de wereld is zo populair. Dus al die critici hebben totaal geen effect en zijn totaal geen bedreiging voor Putin.

  Maar als ze worden vermoord (door Mossad of CIA), liefst na te zijn 'gevlucht' naar Het Westen dan is het Goud in de handen van de Westerse Pers. Met dode journalisten kun je de brave Westerling heel goed overtuigen dat Putin een boosaardig man is.
  En dat is alles wat ze nodig hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die Russische Putin critici moeten zich eens ernstig afvragen of ze levend wel net zo waardevol zijn als dood! Het westen heeft een steeds toenemende behoefte aan false flag materiaal.

   Verwijderen
 4. DE in Kiev vermoorde journalist Babtsjenko was door zijn ervariingen in Tsjetsjenië wel een verknipt persoon geworden, zo lees ik in een recensie over het boek dat Babtsjenko schreef over die oorlog: De kleur van de oorlog
  Maar dat terzijde.
  Het blijkt maar weer dat je als Putin criticus in Rusland zelf veel veiliger bent dan wanneer je naar het buitenland 'vlucht'. En zeker de Oekraïne is erg dom om naar toe te vluchten.
  Maar dat de politieke radar bij dit soort journalisten heel slecht is, dat wekt natuurlijk geen verbazing. Àltijd zullen ze de verkeerde partij kiezen, àltijd vertrouwen ze de ware daders, en strijden ze tegen de vredelievende mensen. Dom dom dom...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bill Browder gearresteerd in Spanje:

  http://www.bbc.com/news/world-europe-44301072

  Benieuwd of hij ooit uitgeleverd wordt... Mischien een ruil met Duitsland voor Puigdemont?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. `De Volkskrant ( Tom Kreiling) schreef maanden geleden een artikel over Browder.
   Ik heb Kreiling vele pagina's gestuurd waaruit blijkt dat Browder een bedrieger is.
   Kreiling bedankte me, maar schreef later toch weer een redelijk positief artikel over Browder.
   Het heeft geen effect.

   De VPRO had recentelijk een docu waarin Browder een hoofdrol speelde.
   Ik nam contact op met de researcher.
   Die beweerde dat hij de documentaire van Nekrasov had gezien, maar dat de moeder van Magnitsky, die op beeld zegt dat haar zoon niet is doodgeslagen, maar stierf door hartstilstand, op dat moment door Nekrasov was misleid. Hij gelooft dus Browder, en niet moeder Magnitsky.

   Browder heeft ook het lijkschouwings-document onjuist vertaald. Goed te verrifieren voor een echte journalist. Maar dat maakt allemaal geen indruk op deze presstitutes.

   Hier een eerste blog van een reeks van 5 over Magnitsky: Magnitsky blogs

   Verwijderen
  2. Dat duurde niet lang....

   https://www.theguardian.com/world/2018/may/30/putin-critic-bill-browder-arrested-in-spain

   Verwijderen
 6. Jesse Pinster heeft gereageerd; zie onderaan het artikel de update met hoe hij dat gedaan heeft.

  BeantwoordenVerwijderen