dinsdag 15 mei 2018

Putin opent grandioze Krim-BrugTalent, de nieuwste technieken, duizenden man en de politieke wil. Dankzij dit alles kon de brug in dit recordtempo gebouwd worden. Met iets meer dan twee jaar stond dit bouwwerk er. Een half jaar voor op schema. (Kom daar maar eens om in Amsterdam of de Betuwe!) Van het ene stukje vaste land tot het andere is 12 kilometer. Met voorstukken erbij wordt gesproken over een brug van 19 kilometer. En Putin opende hem vandaag (dinsdag 15 mei) zelf met het rijden erover in een Kamaz.

Arbeiders vanuit het hele land hebben meegewerkt, vanuit Siberië, Oeral, etcetera. De controlekamer houdt alles in de gaten en die doet denken aan de begeleidingsruimte van een ruimtevaartoperatie. De snelheid was belangrijk maar de betrouwbaarheid van de brug was en is eerste prioriteit. Vandaag was de opening voor het personenverkeer. In oktober volgt het vrachtverkeer en volgend jaar de treinverbinding.

Putin bedankt alle medewerkers voor hun werk aan dit belangrijke project: Mineurs, ecologen, archeologen, geleerden, bouwvakkers, ingenieurs, werkers, meer dan 15 duizend man. In feite heeft het hele land aan dit project meegewerkt. Het resultaat is fantastisch en maakt Krim en Sebastopol nog sterker. En wij allen nog nauwer verbonden met elkaar. Het gaat de economie helpen, de welvaart verhogen. En we gaan verder werken aan projecten van dit type in andere delen van het land: Nieuwe wegen, nieuwe bruggen, nieuwe luchthavens. Dit gaat allemaal lukken omdat we geweldige mensen hebben zoals jullie. Aldus Vladimir Putin. Ondertussen heeft Oekraïne als echte vazal van de VS vandaag weer wangedrag vertoond door diverse Russische journalisten op te pakken. De Russen, waaronder ook Lavrov, hebben protest aangetekend. Over de "whereabouts" van de opgepakte journalisten is nog niks bekend. Wordt vervolgd.

Ondertussen de zure, naargeestige reactie van de Brigade van Trump... Veroordeling van brug, maar Palestijnen afschieten, helemaal toppie...

106 opmerkingen:

 1. Complimenten aan Rusland, natuurlijk.

  Het interessante verschil tussen een liberale democratie en een autoritair systeem is dat we nu zien dat een liberale democratie zich kan ontwikkelen tot een niet slagvaardige en zelfs mind-controlling regering.
  Niet slagvaardig omdat de rechten van het individu grote infrastructurekle werken voor decennia kunnen blokkeren.
  Mind controlling omdat ook bij een vrije nieuwsgaring er de facto een monopolie over 'het MSM nieuws' kan ontstaan, waardoor 95% van de mensen voor de gek kan wordemn gehouden.

  Een meer autoritair systeem zoals nu in China en Rusland is veel slagvaardiger, en als dit systeem 'hart voor het volk' heeft, dan is dit het beste wat je kan wensen. Natuurlijk zal die ene boer die op dat Hoge Snelheids tracé woont MOETEN vertrekken, maar elke dan zijn 1 miljoen mensen een half uur eerder thuis. Bij ons blijft die boer soms nog 10 jaar procederen.

  De slimmere mensen en de sterkere mensen hebben altijd gepleit voor 'vrijheid' ( economisch en politiek) , omdat ze dan als vanzelf de macht kregen over de rest. Het is juist de taak van de Wet en van de Regering om de zwakkeren te beschermen tegen die sterken. Iets meer Onvrijheid voor de elite kan geen kwaad.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ´ijzeren wet van de olicharchie´ zegt dat zowel autocratie als democratie altijd een tendens vertoont tot devolutie tot olicharchie.

   Alleen kan een verworden democratie slechts zeer zelden terugkeren tot een eerlijk systeem, bij een revolutie evenmin, omdat de oppositie vrijwel altijd gecorrumpeerd is (Wat is erger: neocons of Soros, Trump of Obama???).

   De beste way out lijkt inderdaad de illiberale democratie te zijn, er zijn hele lijsten te maken van (deel-) successen: Putin, Chavez, Orban, Xi, Iran, Hezbollah, Donbass, etc. etc. etc.

   Verwijderen
 2. Tweede Kamer was in Saudi Arabië.

  En ze hebben ze daar eens flink de waarheid gezegd !

  Maar waarom geen sancties?

  https://www.bndestem.nl/politiek/tweede-kamerleden-terug-uit-saoedi-arabieneuml-enlsquo-dit-is-echt-even-wat-andersenrsquo~a5a8b522/

  Het is lachen met die gekken. Maar natuurlijk is het zeker ook om te huilen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Israël dreigt hun annexatie van de Golan Hoogte te verliezen als ze doorgaan met provoceren;

  Israël zet door provocaties Golan weer op het spel

  Dat Israel de Golan Hoogte heeft geannexeerd hoor je nergens en wordt dus op geen enkele manier veroordeeld.
  Grotere tegenstelling is haast niet mogelijk als je het vergelijkt met de Krim.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Sterker nog, Eddy, deze posting kun je niet eens meer weghalen.
  We laten hem staan, als .
  Tel-Aviv Eddy wordt verder altijd (en altijd ongelezen) verwijderd, zodra een van de Consors in de buurt is. Dit schreef Eddy zojuist:

  Eddy 16 mei 2018 om 14:23

  Je kunt de waarheid wel telkens weghalen hier Huib of Hugo, maar die schop onder je reet houd je tegoed van me. Ik waarschuw je ook om niet bij mij over de vloer te komen tenzij je graag al je tanden van de vloer wilt oprapen. Deze posting zul herhaaldelijk op jouw Pipo netvliesje terg zien Huib.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik was even weggeroepen en heb een minuut geleden de bovenstaande mail afgemaakt. Ik zie dat Blik Eddy al verwijderd heeft. Maar laat bovenstaand bericht svp staan, Blik.

   Verwijderen
  2. Toktok heeft wel een unieke positie.

   OK, hij is een troll en minder begaafd.

   Wat mij betreft worden zijn haatposts en reposts snel verwijderd.

   Voor de rest zijn zijn reacties meest christenzionistische propaganda, maar hij gelooft het blijkbaar echt.

   Toktok doet zijn semitische demon jwh geen plezier met zijn half inhoudelijke reacties.

   Ik besef dat dit persoonlijk is, maar net als de Saker denk ik dat de echte strijd plaatsvindt op het spirituele vlak.

   Zelf heb ik veel aan de subintelligente, half inhoudelijke reacties van toktok.

   Het helpt me om waarheden te formuleren die toktok vermoedelijk meteen een hartstilstand zou bezorgen.

   Verwijderen
  3. [Het helpt me om waarheden te formuleren die toktok vermoedelijk meteen een hartstilstand zou bezorgen.]

   Not gonna happen.

   Toktok is niet echt geïnteresseerd in waarheden.

   Begrip en interesse zijn nodig, helaas.

   Geen kritiek, toch. Als de waarheid dodelijk blijkt wordt de leugen een medicijn.

   Verwijderen
  4. Rootman: "Als de waarheid dodelijk blijkt wordt de leugen een medicijn".

   Dit kun je beter omdraaien: Als de leugen dodelijk is dan is de waarheid een medicijn.

   Mijn persoonlijke uitleg: leugens zijn geen constante terwijl de waarheid dat wel is.
   Als de leugen een dodelijke ziekte is dan de waarheid het enige medicijn.
   Het zijn juist leugenaars die geweld gebruiken om de waarheid tegen te houden, maar het uiteindelijk toch afleggen tegen de waarheid.

   Verwijderen
  5. Goed zo Hugo, laat die bedreigingen van Eddy maar staan. Hiermee ontmaskerd Eddy zichzelf. Dan ziet iedereen dat Eddy een vijand van het volk is.

   Verwijderen
  6. What draws my admiration?
   What is that which gives me joy?
   Baseball!

   Verwijderen
  7. Prettig dat U zich aangesproken voelt Ferwerda, gaarne nog Uw vrijwillige bijdrage.

   Verwijderen
 5. Rusland is blijkbaar het enige land (heel misschien ook Noord Korea) ter wereld op dit moment dat gewoon NEE zegt tegen Amerika, bemoei je met je eigen zaken, wij doen wat goed voor ons is en daar hebben wij Amerika niet voor nodig.

  We don't need your permission: Russia responds to US condemnation of Crimean Bridge

  Lees ook eens de commentaren eronder, best wel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij zullen Trump en zijn bondgenoten maar succes wensen. Zeker nu Amerikaanse veiligheidsdiensten de Russische hypersonische wapens als realiteit beschouwen.

  "Nur Krieg kann USA stabilisieren" - Trump gibt grünes Licht für Konfrontation mit Russland

  https://deutsch.rt.com/nordamerika/69856-trump-gibt-grunes-licht-fur-konfrontation-mit-russland/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de nood aan de man is leer je je vrienden kennen. Daarom ben ik benieuwd hoeveel bondgenoten Amerika, in geval het Rusland aanvalt, nog heeft.

   Verwijderen
  2. @Matt,

   Gezien het volgende artikel niet veel meer. Wordt men eindelijk wakker in Brussel?

   Europe to ditch US dollar in payments for Iranian oil

   https://www.rt.com/business/426856-europe-to-ditch-us-dollar/

   Verwijderen
  3. @Joop,
   Het lijkt erop dat Iran europa en amerika kan splijten. LOL. Top onderhandelaars die Iraniërs....In de deal staan allemaal afspraken waar wij geen weet van hebben. De deal blijkt goed voor Europa (en China ??), maar slecht voor Amerika.

   p.s De globalisten maakt het natuurlijk geen ruk uit of ze macht vergaren (geld verdienen) via europa of via amerika. Voor nationalist Trump maakt het wel uit.

   Verwijderen
  4. @oli,

   Ik weet niet of je het economische nieuws uit de VS volgt maar er schijnt een zware crash onderweg te zijn. Toevallig valt die samen met de Amerikaanse oorlogsretoriek.

   Verwijderen
  5. @Joop,
   Ik hoor sinds eind jaren negentig niks anders dan oorlogsretoriek vanuit amerika en inderdaad niks anders dan oorlog sindsdien....

   Wel opvallend dat er nu een app komt waarmee je gratis aandelen kunt verhandelen (artikel van dawg). De onnozelen moeten natuurlijk op dit moment aandelen kopen.

   p.s. We zijn inderdaad aan het einde van het Bretton woods 2. Of we het leuk vinden of niet, oorlog of niet, we zullen door een pijnlijke transitie heen moeten.

   Wat denk jij ?
   Oorlogje VS, Israël en KSA tegen Iran en China ?. Of laat China Iran militair barsten. Heb het vermoeden dat Poetin zich dan afzijdig houdt.

   Dan is het niet handig dat Trump europa frustreerd met de Iran deal. Zoals ik al eerder schreef. De Iraniërs hebben het geweldig gedaan en staan op het punt om een wig te drijven tussen Europa en Amerika.
   Dit is schaken en pokeren om de macht op het hoogste niveau.

   Verwijderen
  6. @oli,

   "Wat denk jij ?"

   Bij een Amerikaanse wereldhegemonie denk ik aan een Amerikaanse wereldhegemonie en daar hoort de overheersing van Rusland en China bij, anders kan je niet praten over een Amerikaanse wereldhegemonie. Iran is slechts een stap om de omsingeling van Rusland en China te verstevigen en die achterlijke John Bolton denkt dat Kim Jung un net zo dom is als Gadaffi om zijn hele arsenaal aan wapens aan de neocons te overhandigen zonder enige garanties. De VS heeft al aangegeven zich niet uit Z-Korea terug te trekken. Dus, de bedoelingen van de VS zijn duidelijk.

   Verwijderen
  7. Dus, de bedoelingen van de VS zijn duidelijk.

   Kim Jung Un is verre van achterlijk. Net als Assad zal hij dat niet doen zonder onvoorwaardelijke steun van China. Denk maar niet dat Amerika nu Noord Korea kan binnenvallen.

   Verwijderen
  8. @oli,

   Yep, net zoals de VS wil dat Iran zijn surface to surface raketten op moet geven die een bedreiging voor Amerikaanse oorlogsbodems vormen. Volgens de VS mag je jezelf niet verdedigen tegen democratische agressie.

   Verwijderen
  9. Iran verkoopt zijn olie redelijk gespreid: 18% aan Europa, 22% aan China. Verder Japan, India, Zuid Korea, Zuid Afrika elk rond de 10%.

   Als Europa ( Italie en Spanje nemen het Europese leeuwendeel
   af) op deze manier zouden rebelleren tegen de VS, dan zou dat echt een enorme klap morele voor de VS zijn: als ze zelfs Europa verliezen, dan staan ze echt alleen.


   https://www.theguardian.com/news/datablog/2012/feb/06/iran-oil-exports-destination

   Verwijderen
 7. Hahahahaha, heerlijk artikel.

  Er zijn maar weinig landen die zo'n gezonde staatsschuld hebben als Rusland. Poetin heeft de staatschuld nagenoeg afbetaald.(Mede daarom wordt de man zo gehaat door de bankiers). Bovendien staan de buitenlandse reserves van Rusland alweer bijna op de gewenste 500 miljard dollar.


  p.s. Het journalistje die dit schrijft hoeft de oorlog niet aan te gaan met de russen. Zo'n zielig mannetje dat hoernalistje. Deze hoernalist wordt waarschijnlijk al bang als je heel hard boe tegen hem roept.....Roept op om de brug te vernielen.....We zullen jou eens vernielen kut hoernalistje!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mueller heeft samengezworen met de zelfde russische oligarch die hij nu sancties heeft opgelegd. LOL....Mueller zwor samen met de russen.

  Wat een misdadiger die Mueller. Hij heeft Oleg Deripaska gevraagd om miljoenen dollars te spenderen om een gepensioneerde fbi agent Robert Levinson te bevrijden. Oleg heeft hier 25 miljoen aan mee betaald. Nu zet hij hem op de sanctielijst. Die mueller moet echt voor de rest van zijn leven achter de tralies. en door een "inmate" in zijn hol genaaid worden.

  Conservatives are now accusing Mueller of colluding with Russia
  https://www.dailydot.com/layer8/robert-mueller-oleg-deripaska/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Het moet zo makkelijk mogelijk gemaakt worden om de onnozelen op het hoogst van de markt aandelen te laten kopen. Het slimme geld kan de aandelen aan hen verkopen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Verfrissend om Poetin in de vrachtwagen te zien met die medewerkers aan de brug. Onze arrogante clown Rutte zal dat nooit doen. Hij zit liever in zijn ivoren toren beleid te voeren voor speciale belangen waartoe ook de too big to fail behoord.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Iemand nog iets van de skripals gehoord ?

  Geen één journalist interesse hoe het met hen gaat ?....mmmmhhh merkwaardig....Gecontroleerde "nieuws"diensten ?

  Mhhhh visum voor de nicht van Yulia al 2x geweigerd door Engeland.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,
   Dit fenomeen van de VERDWENEN Skripals zouden wij Complotgekkies (geuzen naam, met trots vaak gebruiken, zodat dat woord zijn kracht verliest)
   elke dag onder de aandacht moeten brengen!

   Verwijderen
  2. @Jan,
   Inderdaad. Er is een taak weggelegd voor de burgerjournalisten.

   Verwijderen
  3. Daar laten de Russische media veel liggen. RT zou dagelijks de ONTVOERING van de Skripals, waaronder een van haar staatsburgers, moeten behandelen.

   Verwijderen
 12. Journalist dient klachten in over nepnieuws bij NOS. NPO Ombudsman komt met deze bizarre reactie en speelt complot-kaart

  https://www.ninefornews.nl/journalist-klachten-nepnieuws-nos/

  Tussen 20 september en 28 december vorig jaar bekeek Arnold Karskens, journalist van het volk, twee tot drie keer per dag het NOS Journaal.

  Dat resulteerde in tientallen voorbeelden van bevooroordeelde en eenzijdige berichtgeving die in strijd is met de eigen NOS-code, aldus Karskens.

  Op 2 december 2017 vroeg hij de NOS om een weerwoord. De voorlichting achtte dat niet zo zinvol, klonk het vanuit de ivoren toren.

  Heb jij voorbeelden van nepnieuws dat verspreid is door de NOS? Stuur dan je informatie met inhoudelijk commentaar, datum van uitzending en link naar contact@thekarskenstimes.com

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Dit blaadje komt van de Heritage Foundation, een uiterst reactionaire neocon denktank---Bolton level.

  Gelukkig zijn ze zelf in Washington vrij marginaal.

  Bolton heeft overigens op zijn flikker gehad vanwege zijn sabotagepogingen van het onderhandelen met N Korea. Je weet maar nooit: wie weet liggen Bolton en Haley straks onder de bus. Haley zou een bedreiging kunnen worden voor een Trump-2 presidentschap (al denk ik niet dat ze in het debat kan standhouden). Er zijn ook twijfels of ze wel president mag worden, gezien haar Indiase roots.

  Ik verwacht wel een kleine terroristische poging tot aanslag op de brug, en heb geen meelij met wat er dan met de daders gebeurt. Maar de Ukraiense vloot? Nah.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Haha. in Oecraine zijn ze niet blij met die brug en de NAVO en de EU zijn dus dus niet blij met de brug:

  NAVO en EU veroordelen brug

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. EU en NAVO veroordelen brug naar de Krim!

   Dat griepen is een minderwaardig teken van zwakte. Maar ja, de EU en NATO ZIJN ook minderwaardig!!

   Verwijderen
 15. Eindelijk is hier de analyse van de Saker!!!:

  http://thesaker.is/making-sense-of-russian-political-ambiguities/

  Bookmark this! en herlees het!

  Eigenlijk hoop ik dat dit stuk een eigen blogpost krijgt, en dat we intelligent onze inzichten daaromtrent kunnen vergelijken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ga het lezen. Ben blij dat ie niet depri is. Het was al 10 dagen gelden sinds zijn laatste analyse, meen ik. En dat terwijl er zo veel aan de hand is.

   Verwijderen
 16. Off topic.

  Matt schrijft: "Een chauffeur zonder verstand HAHAHA."
  Dat stuit me een beetje tegen de borst, Matt.
  (Ik wil het hier niet over Eddy hebben. Fanatisme is altijd dom.)

  Ten eerste: Vladimir Vladimirovich reed deze week ook al met een vrachtwagen rond. Truck rijden is leuk. Maar niet eenvoudig.

  En wat me het meest stoort: Op veel plaatsen waar je komt word je met enige minachting behandeld door mensen die ik niet in staat acht om een goed chauffeur te worden. Kantoorklerken van 15 in een dozijn.

  De volkskrant heeft vandaag een aardig artikel over de vele 'berekeningen' die een internationaal chauffeur moet maken. (*)
  En hoe hoog de boetes zijn voor een foutje. (Soms moet de chauffeur dat zelf betalen).

  Mijn boete wegens niet hebben van Code 95 kwam vandaag binnen: 859 euro. ( Valt me nog mee) Nou komt er nog een voor het niet vastsjorren van de lading.

  Soms zit je op een wirwar van wegen en is de TomTom net iets te laat en sta je fout voorgesorteerd.
  Of de naviatie stuurt je een weg in en daar verderop zijn ze aan het werk en is de doorrijhoogte tijdelijk naar 3.20 meter gebracht. Moet je terug. Al deze zaken zijn me deze week al overkomen.

  Het valt me ook altijd op dat die internationale chauffeurs die je hier ziet een erg intelligente indruk maken. Dat zijn scherpe jongens!
  ( Wat niet wil zeggen dat ze geopolitiek onderlegd zijn, natuurlijk.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://verhalen.volkskrant.nl/vrachtwagenchauffeurs#16282

   Verwijderen
  2. Achteruit inparkeren in een smal zijstraatje, waar de truck net in past, met voor je een kanaal en een reikwijdte van ongeveer 15 cm om niet met je voorwielen, schuin geplaatst, met truck en al in het kanaal te belanden.

   Trucje dat een truckchauffeur gisteren voor deed, waardoor ik in mijn auto weliswaar 2 minuten moest wachten totdat dat klusje gepiept was.

   Applaus waard.

   Verwijderen
 17. Wat is er gebeurd in de Golan tijdens/ na het bezoek van Netanyahu?

  Zoals we langzamerhand wel weten komt de ware toedracht vaak wat later aan het licht.

  Het volgende blog (opgepikt uit een commentaar bij de Saker) geeft een zeer gedetailleerd overzicht:

  http://robinwestenra.blogspot.nl/search?updated-max=2018-05-12T19:02:00%2B12:00&max-results=20&start=10&by-date=false

  Het moet nog wel geverifieerd worden natuurlijk, maar het komt overeen met de versie van Elijah Magnier. De andere artikelen zijn ook zeer de moeite waard.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. EU to Switch from US Dollar to Euro on Oil Trades from Iran
  https://www.globalresearch.ca/eu-to-switch-from-us-dollar-to-euro-on-oil-trades-from-iran/5640805

  Erg interessante ontwikkelingen. De pijn voor Trump zit meer in het feit dat in de nieuwe situatie Europa 10x zoveel handel doet met Iran dan Amerika.

  De aartsvijand China sluit oliecontracten in Yuans af en Rusland en Turkije willen ook niet de US dollar gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Interessant

  https://www.nu.nl/buitenland/5271227/eu-blokkeert-effecten-van-amerikaanse-sancties-iran-europese-bedrijven.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Iran heeft de economische voordelen van het opheffen van de sancties aan Europa gegeven....Daar is Trump niet blij mee.

   Maar ja, als de europese bedrijven geen zaken mogen doen, dat gaat China/Rusland de orders krijgen.

   En Europa moet van Trump meer aan NATO bijdragen en Duitsland moet zijn handelsoverschot met Amerika verkleinen en Europa mag geen zaken doen met Rusland van Trump.


   Trump doei.......

   Verwijderen
 20. NOS.NL meldt dat vader Skripal ook uit het ziekenhuis is.
  Geen woord over een mogelijke verklaring door de Skripals zelf..

  Vijf weken lang op elke voorpagina, maar wie zou nu echt geïnteresseerd zijn in bewegende beelden of Een gesprekje met Skripal?

  Niemand toch?

  Wel hoe zwaar al die aandacht voor het ziekenhuispersoneel was. Dat wil U graag weten, natuurlijk..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk dat Skripal helemaal niet weet wat hem overkomen is en hij enkel kan afgaan op wat de Britten (en daaraan vast de omgekochte media) hem wijsmaken.
   Als er dus ooit een interview met hem komt zal het voor hem duidelijk zijn dat Rusland erachter zit en zo kan de propaganda machine weer in het voordeel van 'het westen' en nadeel van Rusland verder worden uitgezaaid.

   Verwijderen
  2. Die psychische nazorg is nodig vanwege het moeten liegen over de Skripals. Gaat de politie niet in haar koude kleren zitten.

   Of ook dat nieuws is gelogen door de guardian.

   Of beiden is waar, dat kan ook.

   Verwijderen
 21. Europa staat onder directe militaire dictatuur van de Noord Atlantische Vazallen Organisatie.

  Trump uses NATO to police 'disloyal' Europeans

  https://www.rt.com/op-ed/427142-trump-nato-tyranny-organization/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gaan wij nog meemaken dat troepen van de Noord Atlantische Vazallen Organisatie het Europees Parlement gaan bezetten?

   Verwijderen
  2. Zat ik ook aan te denken. Moet Trump zijn vloot naar Europa sturen om europa weer onderdanig en gehoorzaam te krijgen.

   Verwijderen
  3. Trump hoeft niks te sturen: in de Europa zitten al Amerikanen genoeg met al hun basissen en zware wapens incl. kernbommen en in Duitsland zitten de drone bestuurders.
   Eigenlijk zijn we nooit echt bevrijd geweest na de oorlog maar nog steeds, nu door Amerika, bezet gebied.

   Verwijderen
  4. Vraag me toch af hoe Trump dit gaat aanpakken. Ik verwacht eerlijk gezegd dat hij Duistland en Frankrijk cq Europa export restricties gaat opleggen naar Amerika waardoor het per saldo toch beter is de amerikanen te vriend te houden ipv de iraniërs.

   Maar dan nog. De chinesen bedrijven staat te trappelen om het europese deel van de Iran orders over te nemen. Total heeft nu 50% van het grootste gasveld op aarde in Iran in handen....dat gaat allemaal naar andere partijen als we uit de deal stappen.

   Total halts $2 billion gas project in Iran
   http://money.cnn.com/2018/05/16/investing/iran-total-oil-gas-sanctions/

   Verwijderen
  5. Hoppa, als airbus niet mag. De russen stappen in:

   Russia moves to sell jets to Iran after Trump exit from nuclear deal sinks Boeing's deals
   https://www.bizjournals.com/seattle/news/2018/05/14/russia-sell-jets-iran-trump-nuclear-deal-boeing.html

   Is Iran ook nog eens stukken goedkoper uit. Prima kist voor interne en regionale vluchten.

   Verwijderen
  6. Extremistische Joden hebben Trump in hun zak.

   Als europa en amerika geen zaken met Iran mogen doen, dan doen andere landen het wel. Het enige wat ze bereiken dat de economische macht nog sneller naar China (en Azië) gaat.

   Ik zou willen weten hoeveel macht de FED bankiers in china hebben. Het kan zijn dat ze amerika en europa berooid achter laten en hun macht over de wereld via China verder uitbreiden, maar dat moeten we later uitvinden.

   p.s. Ik weet wel dat ze destijds een goede relatie hadden met de deng xiaoping oligarchen. En hebben ze nog grote macht over corporate china. Wellicht hebben ze de controle over de chinese centrale bank gekregen in ruil voor de opening van de amerikaanse markt voor hun producten sinds de jaren 80.

   Verwijderen

  7. Jannalor .......... ja , wij betalen een hoge prijs voor de Marshall hulp . Duitsland dito .

   Verwijderen
 22. Het lijkt wel alsof er iets veranderd is. De oorlogsmisdaden van Israel aan de grens van Gaza, het opzeggen van het verdrag met Iran door Trump: het lijkt alsof er ruimte is gekomen voor inzicht wat betreft het kwaad wat het zionisme en judeïsme vertegenwoordigt.

  En dat geldt ook voor het kwaad besloten in het oude testament van de bijbel:

  https://russia-insider.com/en/israels-aggressive-behavior-embodied-and-prophesied-hebrew-bible/ri22632

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de naam van de Vader, de Zoon en de Heilige Geest...

   The Vatican Has Paid Nearly $4 Billion To Settle For Children Harmed By Sexual Abuse

   https://stillnessinthestorm.com/2018/05/the-vatican-has-paid-nearly-4-billion-to-settle-for-children-harmed-by-sexual-abuse/

   ..amen!

   Verwijderen
  2. Maar dat heeft er niet veel mee te maken, denk ik.

   Dat komt met name door het celibaat, en ook door de machtspositie van geestelijken.

   Verwijderen
  3. "Maar dat heeft er niet veel mee te maken, denk ik."

   Ben jij nu al die rabbi vergeten? Want wat jij denkt hoeft niet altijd juist te zijn, al denk jij dat vaak wel.

   Verwijderen
  4. Ben jij nu al die rabbi vergeten?

   ??????

   Ja duidelijk, want voor mij spreek je weer eens in raadsels.

   Overigens denkt iedereen dat zijn eigen gedachten/ opinies juist zijn. Zelfs bij de meest openminded people is er maar een marginale bereidheid opinies te wijzigen.

   Verwijderen
  5. Spreek ik in raadsels of mankeert er iets aan jouw geheugen? Bij jou is het laatste van toepassing.

   Verwijderen
  6. Rootman spreekt een waar woord:
   "Overigens denkt iedereen dat zijn eigen gedachten/ opinies juist zijn. Zelfs bij de meest open-minded people is er maar een marginale bereidheid opinies te wijzigen."

   Laat het vooral een waarschuwing aan onszelf zijn.

   Het doet me denken aan dat grapje:
   "Gelukkig heeft God wel aan iedereen voldoende Gezond Verstand gegeven, want ik hoorde nooit iemand klagen dat ie te weinig Gezond Verstand had."
   Laat dat ook een waarschuwing aan onszelf zijn.
   We denken àllemaal dat we gelijk hebben, en dat dat ook onbetwijfelbaar is.

   De zelf-check is dus: Zijn er fenomenen (zwarte zwanen) die
   ik niet wil zien, omdat ze mijn theorie omver werpen?

   Verwijderen
  7. Tja, die God wordt te pas en te onpas van stal gehaald.

   Verwijderen
  8. Rootman ......... Israel wil geen vrede . Dat is al jaren duidelijk . Steeds als er een resolutie aangenomen wordt breekt de pleuris uit . Dan wordt Hamas ingezet om de resolutie van tafel te vegen . Dat was mij al die jaren duidelijk geworden . De protesten is door Hamas overgenomen op bevel van de Israeliers daarmee de weg vrijmaken om de protesten neer te slaan .
   Israel Created Hamas to Avoid Peace >>> https://www.henrymakow.com/israelcreatedhamastoavoid.html
   https://archives.globalresearch.ca/articles/ZER403A.html
   https://www.washingtonpost.com/news/worldviews/wp/2014/07/30/how-israel-helped-create-hamas/?noredirect=on&utm_term=.d551d5466695

   Verwijderen
  9. [Spreek ik in raadsels of mankeert er iets aan jouw geheugen? Bij jou is het laatste van toepassing.]

   Zal best. Maar je vergeet dat dit een publieke ruimte is, en dat jouw referentie aan ´die rabbi´ waar je het ooit over gehad schijnt te hebben, zeker voor nieuwkomers en buitenstaanders volkomen onbegrijpelijk is. Dat je niet met mijn slechte geheugen rekening wil houden is jouw zaak, maar voor wie plaats je die reactie dan wel?

   Dus inderdaad: je sprak in raadseltjes.

   Verwijderen
 23. Niemand is verplicht om face-book te gebruiken.
  Diegenen die dat wel doen onderwerpen zich eraan.
  Ik ken iemand die postduiven kweekt, kan wel weer eens een gouden zaak worden.;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Facebook ontdoet zich van de schone schijn en laat haar ware aard zien.

  Een tool van de NATO (NAZI) corporate wereldorde die enerzijds moet spioneren en anderzijds propaganda moet verspreiden..

  BeantwoordenVerwijderen
 25. In een korte column maakt Thomas Erdbrink duidelijk wat sancties voo reen land betekenen, en hoe ze het leven daar ontwrichten.

  Bij de Volkskrant te lezen, maar indien achter betaalmuur ook op mijn blog: http://xevolutie.blogspot.nl/2018/05/725-de-agressie-van-amerika-sancties.html

  BeantwoordenVerwijderen
 26. De derde reactie op dit artikel vind ik goed: "It has begun Finally.Lets hope it turns into a landslide."

  Het betekent namelijk dat de slaven niet echt bang meer zijn voor de meester.

  Maar klopt het wel?
  De bron klinkt toch niet erg hollands:
  Siavoush Shojaee, director for Regional Sales at Control Seal, a Netherlands-based valve manufacturer, told NIPNA.

  Frank Sellers.
  Geen idee wie dit is, maar hij schrijft wel 5 grote artikelen per dag oop The Duran.
  Zou het een naam voor meerdere schrijvers zijn, zoals Tyler Durden op Zero Hedge ?

  Je weet dat The Duran is afgesplitist van Russia Insider.
  Ik vermoed dat dit wegens 'het joodse vraagstuk'is, waar m.n. Mercouris een grote hekel aan heeft.

  Recent schreef Frank Sellers een artikel over de kwestie van de Iran deal.
  Daar neemt hij de stelling in dat niet Trump , maaqr juist Iran onbetrouwbaar is: dat ze hun woord niet houden.
  ( OK: Trump heeft in de verkiezingscampagen gezegd dat hij de Iran Deal niet wenste, maar hiermee is de Amerikaanse politiek wel 'onbetrouwbaar' geworden: het kan elke keer wisselen.
  Hier het artikel, waar Sellers behoorlijk kritiek op krijgt.
  http://theduran.com/eu-leaders-make-joint-stand-on-jcpoa-american-sanctions/ )

  NB: in zijn laatste lange bl;og geeft de Saker een compliment aan Frank Sellers.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Ik weet niet of het nuttig is om het uit te zoeken, maar het zou kunnen zijn dat The Duran biased is pro-Israel. Een teken daarvan zou kunnen zijn dat hij Iran zewart maakt en blij is met het intrekken van de Iran deal door Trump.

  Qua Rusland staat The Duran dan weer wel volledig aan 'onze ' kant.
  Als iemand hier een kijk op heeft, houd ik me aanbevolen. Dus over de bias van The Duran.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Mercouris, de hoofdredacteur, is volgens mij niet pro-Israel. Maar ze hebben wel de neiging hun hele site vol te laten schrijven door enkele personen. Sellers is een nieuwe naam, maar een tijdje terug was alles van ene Seraphim Hanish. Die heeft zeer veel kritiek over zich heen gekregen van zijn pro Israel bias, en heeft daarna zijn toon gematigd.

  Deze auteurs lijken mij typisch broodschrijvers.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Ik verdenk ook Korybko van zio-bias. Maar toch waardeer ik zijn intelligente bijdragen. Alhoewel, intellect en helder oordeel zijn niet hetzelfde, en hij zou minstens zoveel met minder moeilijke woorden kunnen zeggen.

  Joachim Flores van Fort Russ staat bij mij bovenaan, net onder de Saker.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. NB: Bij Stan gaat het alweer over anti-semitisme.

  Een reactie daar wees me op en interview van Jeff Rense met Lenni Brenner.

  Op minuut 50 vewrtelt Nelli dat hij weer nieruwe documenten ontdekt heeft over de samenwerking tussen Hitler en de Zionisten.

  Opmerkelijk: Er is een brief van de Stern Gang, met o a Yitzak Sjhamir als ondertekenaar, waarin Shamir aan Adolf Hitler aan bioedt om samen met hem ten strijde te trekken.

  Dus: een man die later premioer van Israel werd heeft nog in 1940 aan Hitler aangeboden omn met hem mee te vechten.

  Op min 50: https://www.youtube.com/watch?v=YTWiIsD_57M&t=3389s

  BeantwoordenVerwijderen
 31. De sancties tegen Iran beginnen nu al vorm te krijgen:

  Olietranporters mijden Iran

  Als Iran haar olie gaat dumpen hoop ik dat de prijzen aan de pomp weer gaan zakken. Door die sancties hoeft Iran zich eigenlijk ook niet meer te houden aan de OPEC afspraken.
  En dat zal Amerika ook pijn doen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. dan zal de olieprijs wel weer verder omhoog gaan. Iraanse mullah's krijg je echt niet op de kniën en de economische oorlogsvoering werkt toch niet . De olie maakt gewoon een omweggetje en komt weer op de markt. Iets duurder welliswaar. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig ?

   Verwijderen
  2. Wat het meest zorgelijk is dat als de EU onder druk van Amerika, en die druk is best wel groot, zeker voor Duitsland als ze geen auto's meer mogen exporteren naar Amerika, ook de deal met Iran opzeggen er niets en niemand hun nog tegenhoud om Isisrael aan te vallen want de Iraniërs hebben dan niks meer te verliezen.
   En dan breekt de hel pas echt los.

   Verwijderen
 32. Christopher Bollyn is er zeker van dat 911 door Israel is gedaan.
  Hij wijst op het boek 'Little drummer girl', een boek dat John Le Carré schreef in de jaren 80, na contacten met de Mossad.
  Daar beschrijft hij precies ( in de jaren 80) wat er nu gebeurt.

  Hier hoort U Bollyn die het uitlegt ( in enkele minuten):
  https://youtu.be/Kc1lGqIGYSA?t=1052

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Er staat weer een prima interview op The Saker website. Nu met Rogue Money radio.
  Opmerkelijk:
  -THE tail wags the dog: israel is baas.
  - Enige mogelijkheid voor verandering: een militaire staatsgreep in de VS. (!)
  Bijv. Na een grote militaire nederlaag overzees.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. De jongere evangelicals worden een beetje moe van het eindeloze eindtijd gedoe nu hun oma´s en opa´s, die daar hun hele leven over gezeurd hadden richting verpleeghuis of kerkhof verhuizen:

  https://www.theguardian.com/world/2018/may/19/evangelicals-israel-usa-end-times

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed artikel.

   Ja, hoe lang blijf je geloven dat 'morgen' het einde der tijden zal aanbreken?

   Op mijn wc heb ik 'grappige' berichtjes hangen.
   Een ervan meldt dat God niet op de TV is verschenen, zoals een sekteleider had voorspeld.

   Met google heb ik een artikel gevonden op CNN toen de 'no show' nog niet had plaatsgevonden, en de verwachtingen nog hoog gespannen waren: http://edition.cnn.com/US/9803/19/saucer.cult/index.html

   Verwijderen
 35. The Seeds Of Suicide: How Monsanto Destroys Farming
  https://www.globalresearch.ca/the-seeds-of-suicide-how-monsanto-destroys-farming/5329947

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Maduro wint met 2/3 in Venezuela!

  De grootste oppositiepartijen hebben geboycot, en al vóór de stemlokalen geopend werden zijn de verkiezingen als frauduleus veroordeeld. De boycot was een set-up voor zware sancties, want nergens lees je ook maar het geringste stukje toedracht waarom het oneerlijk zou zijn.

  De oppositiekandidaten die bloedige pogingen tot een gekleurde revolutie hadden veroorzaakt zijn gedisqualificeerd en vastgezet; er zijn voedselhandouts bij pro Chavez buurten bij de stemlokalen gedaan: Hoewel het niet de schoonheidsprijs verdient is het niet illegaal.

  Maar zowel in Brussel als Washington wordt al over meer sancties gesproken, en ook de gecoupte Latijse landen, zoals Brasil, Argentina en Colombia vragen daarom.

  Hopelijk kan Venezuela op voldoende steun van Rusland en China rekenen om de effecten van de sancties te compenseren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vanuit rechterzijde is er altijd kritiek op het bolivariaanse en Cubaanse model. Er zal stellig wel iets te verbeteren zijn.

   Maar de CIA marionet Macri, die er nu 1 1/2 jaar zit staat met zijn land voor een faillisement en moet zijn land nu in diepe IMF schulden steken.

   Dat laatste wil men ook met Venezuela doen, dan wordt het land manipuleerbaar en kan de olie en de mineralen (waaronder veel goud) gestolen worden, en kan de jungle gekapt worden voor mcDonald en palmolieplantages.

   Verwijderen
  2. Macri: de (coup-) president van Argentinië.

   Verwijderen
  3. Dank voor het uiterst korte en informatieve overzicht, Rootman.

   Op Russia Insider schreef Patrick Armstrong ( Ik las hem nooit eerder) ook een prachtig kort overzichtje:

   http://en.kremlin.ru/events/president/news/57425

   Verwijderen
  4. "Maar de CIA marionet Macri, die er nu 1 1/2 jaar zit staat met zijn land voor een faillisement en moet zijn land nu in diepe IMF schulden steken.

   Dat laatste wil men ook met Venezuela doen, dan wordt het land manipuleerbaar en kan de olie en de mineralen (waaronder veel goud) gestolen worden, en kan de jungle gekapt worden voor mcDonald en palmolieplantages."

   Helemaal mee eens Root.

   De omwisselkoers van de peso voor een dollar staat nu op 24. Toen ik er 4 jaar geleden was stond de omwisselkoers nog op 7,5 officieel en bij gambio's op straat kreeg je 10 a 11 peso voor je dollar.

   Argentinië zal de Kirchners missen.

   Verwijderen
  5. Bij de venezuela reportage van de NOS zag ik trouwens allemaal goed uitziende mensen. Je zou verwachten dat de mensen na jaren hyperinflatie al op sterven na dood zouden zijn. Ze zien er gemiddeld beter/gezonder uit dan de Nederlander.

   Verwijderen
  6. Er zijn wel problemen in Venezuela. Latijns Amerika heeft de neiging wijken te bouwen zonder ruimte er tussen, terwijl de rest van het land dun bevolkt is. Dat is uiteraard geen pleidooi om dan maar alle natuur te kappen, maar in een wat ruimere setup kunnen gezinnen zelf hun groenten en fruit verbouwen.

   Suriname is wat dit betreft een voorbeeld.

   Verwijderen
 37. 'Land of idols'

  Boekbespreking van en door Michael Parenti over waarom mythe vorming (als het uitverkoren volk, links, democratie) de machtigen op aarde machtig houdt, en de rol van de media en academia (priesters). Hierin. Ook veel over censuur en zelfcensuur.

  Luister:

  https://m.youtube.com/watch?v=Xh5rFHYZS8Y

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Een goede video die knip ( hierboven ) aan ons voor stelt.
  Zelfde link: https://153news.net/watch_video.php?v=N9K2AROO7XOU

  Quote: ( op min
  The jewish elite don't fear Donald Trump.
  They love him. They support him. They own him.

  Daarna krijg je pakweg 80 foto's en omnschrijvingen te zien van de joodse elite die met Trump samenwerkt.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Stan van Houcke's blog heeft een nieuwe look. Net als de nieuwe look van VK en zerohedge (al wat langer bestaand) vind ik het geen verbetering. Het scrollen door artikelen duurt nu bijna eindeloos (tov van voor de verandering) en de reacties van lezers (die ik vaak liever lees dan het artikel zelf) krijg je alleen te zien als je eerst door het hele artikel heen geploegd bent.

  Voordeel van ZH is dar er geen reclame meer opstaat. Maar je kan niet meer zien hoeveel mensen het stuk aangeklikt hebben en ook daar moet je door het artikel heenploegen alvorens je de commentaren kunt lezen. Daarbij vond ik ZH tot vorig jaar kritischer en opmerkelijker dan nu (vaak 'celebrity' zegt dit of dat nieuws, en eeuwige herhaling van de 'domme' Amerikaanse beslissingen van regeringen en bedrijven zonder uit te leggen wat die 'domheid' verklaart). Maar dat kan ook aan mij liggen (misschien was ZH nooit anders en ben ik anders naar ZH gaan kijken).

  Over de veranderingen in VK is al eerder eea gezegd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Al die veranderingen/ ik bedoel 'verbeteringen': wat me opvalt is dat zo goed als nooit aan de consument gevraagd wordt wat ze van die verbeteringen vinden, en ook wordt hen niet gevraagd of ze verbeteringen wilden.

   Wat aangeeft voor wie sites die zonder dat de consument er naar vraagt verbeteringen doorvoeren, schrijven (i.e. niet voor de consument)

   MediaLens en MoA bv zijn al jaren hetzelfde. Bij the Saker kan ik me herinneren dat hij veranderingen op zijn blog gefaseerd invoerde met als expliciete vraag of lezers het een verbetering vonden. Toen dat niet het geval bleek, werd alles teruggedraaid naar het oude. Zo zou het moeten en niet anders

   Verwijderen
  2. Nog een tip van een simmpele, snelle en oude site is alethonews.wordpress.com
   Geen orginele berichten maar wel overzichtelijk.

   Verwijderen
  3. Op mijn tablet is deblo van Van Houcke nu onbruikbaar geworden.
   Oude artikelen zijn onvindbaar.
   Helemaal waardeloos.
   DAAG STAN!

   Volkskrant, Teun v d Keuken: Als een product *VERNIEUWD* is, betekent het vaak dat ze nu een goedkoper ingrediënt hebben gevonden met redelijk behoud van smaak..
   Vond ik wel goed gezien.

   Wat Stan heeft bezield weet ik niet..

   Verwijderen
 40. Zweden gooit wat paniekpropaganda in de lucht:

  https://www.theguardian.com/world/2018/may/21/sweden-distributes-be-prepared-for-war-cyber-terror-attack-leaflet-to-every-home

  Waarom wie dan ook in Rusland ook maar zou denken om dit totaal gedegenereerde landje, de ´feministische democratie´, binnen te vallenblijft voor mij een 100 % enigma.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hierover was zelfs een kort item in het late NOS journaal !

   Verwijderen
  2. Natuurlijk, als het om "vijand Rusland" gaat zijn ze er als de kippen bij.

   Verwijderen
 41. Hillary Clinton trolls Trump by donning Russian hat during Yale speech
  https://www.independent.co.uk/topic/HillaryClinton

  LOL. Heerlijk om te zien dat de witch de verkiezingsnederlaag nog niet verwerkt heeft. De russische muts is waarschijnlijk een sneer naar Trump die zgn met de russen zou hebben samengezworen. Een onderzoek dat na 1.5 jaar nog niks heeft opgeleverd en dat op stervan na dood is.

  Voor mij laat de witch met de muts zien dat ze de handschoen tegen de russen aan de wilgen heeft gehangen. If you can't beat them, you have to join them. Er zit niks anders voor haar op om op goede voet met Rusland te komen, omdat ze ze niet kan verslaan. Ook het russian collusian verhaal leid tot niks.

  Hoe gaat de Iran deal aflopen. Ik ga er vanuit dat er uiteindelijk wel een nieuwe deal wordt afgesloten.....Daar kan wel een tijd en een koude oorlog aan vooraf gaan.

  Syrian girl heeft het helemaal gehad met Israel. Israel moet zichzelf helemaal opnieuw uitvinden en de palestijnen welkom heten...
  https://www.youtube.com/watch?v=M5imiH3kaWM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch, je bent wel erg optimistisch wat de Iran deal betreft. Ik heb daar mijn twijfels over.
   Naar mijn mening gaat de EU gewoon overstag en blijven ze naar de pijpen van Amerika dansen om hun eigen uitvoer naar de USA veilig te stellen en dan is een landje in het midden oosten niet belangrijk genoeg om daar een ruzie met Amerika mee te krijgen want door de NAVO zit Amerika met haar basissen diep geworteld in Europa en zoals iedereen weet zwaait Amerika daar ook de plak, net zoals ze bij de UN ook doen. Ze zijn nu eenmaal zo machtig en die macht gebruiken ze ook, is het niet met wapens dan is het wel met chantage.(ze luisteren alle telefoons af van de leiders)
   En van de EU zijn we gewend dat ze zich gemakkelijk laten chanteren, kijk maar naar de banken en de multinationals die op al hun gevraagde punten hun slagen binnen halen.
   Iran gaat zich daar natuurlijk niet bij neerleggen en gaat echt niet wachten tot de EU over misschien een paar jaar er eindelijk uit zijn hoe ze gaan reageren.
   Dus dat gaat op geweld uitdraaien met als eerste doel Isisrael, de aanstoker van al die ellende en dan breekt de hel los.
   En Noord Korea ziet ook wat er gebeurd en zal heel waarschijnlijk geen afspraken maken met Amerika want die zijn volledig onbetrouwbaar en dus totaal niets waard. Kim zal er niet intrappen.
   China weet dat ook en Rusland maar al te goed.
   Ik verwacht een hete zomer of Trump moet e.e.a. terugtrekken en dat zie ik niet gebeuren.

   Verwijderen
 42. Bij Sanne Wallis de Vries was een copie van de Israelisceh Songfestival winnares te zien die een licht anti-Israelische tekst zong.
  Het CIDI denkt er over om een klacht in te dienen wegens anti-semitisme. Een advocaat raadt aan om niet meer stof te laten opwaaien en te zwijgen. ( Zag ik dan weer bij Boulevard, meen ik.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het CIDI gaat wel heel erg overboard hiermee. Ze willen kritiekloos Israel als ´het enige democratische land in het MO´ framen, en elke kritiek is antisemitisme.

   Overigens is het echt een schande dat NL ook de democratisch gekozen politieke tak van Hezbollah als terroristen wegzet. Alleen al als protest steun ik daarom (het verder erg coole) Hezbollah in ieder geval in woord en geschrift!

   Maar tja,... Het ´vrije westen´ heeft het tegenwoordig niet meer zo op vrije verkiezingen en democratie, dat zien we ook bij Venezuela, Hongarije, Rusland en onze eigen referenda. De kiezer moet uiteraard wel ´juist´ stemmen!

   Verwijderen
 43. Het volgende artikel behandelt ´pro-oorlog-links´.

  https://consortiumnews.com/2018/05/21/antifa-or-antiwar-leftist-exclusionism-against-the-quest-for-peace/

  Een tendens die we hier bij GL, Krapuul en joop.nl vaak zien.

  Deze mensen zijn het meest huiverig voor een door hen genoemde ´bruin-rode coalitie´. De term ´querfront´, voor mij nieuw, wordt geïntroduceerd. Iets wat we hier al jaren gerealiseerd hebben, want rechts-links is hier geen enkele hinderpaal voor dialoog, ook al hebben we ook hier vaak stof tot meningsverschil.

  Opmerkelijk, want juist dit pseudo-links met hun identiteitspolitiek en policor is diep geïnfiltreerd met fascistoïde pro-NATO en pro-zionistische elementen.

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Michael Parenti heeft nuttige informatie op youtube.
  Hij is soms ook grappig.
  Ik beluisterde de link die Willem gaf, en die is vooral leuk in het begin, maar niet zo informatief.

  Deze is erg goed:
  Michael Parenti: Globalization, the "New" Imperialism.


  Ik beluisterde ook :
  Michael Parenti on imperialism, wars, crisis , politics and bailouts.

  Vind ik minder, maar:
  Hier een erg interessante passage: https://youtu.be/srlJrhRuHDo?t=1861
  Over het feit dat er hogere graden van geheimhouding zijn dan Top Secret.(en dus van 'ingewijd zijn') in de VS dan publiek bekend is.
  Als je daar ooit vraagt : "Is dit wel moreel verantwoord?' dan vlieg je er meteen uit.
  Ook als je vraagt: Is this legal? Dan lig je er uit.
  Parenti hoorde het van Daniel Ellsberg.

  BeantwoordenVerwijderen