maandag 28 mei 2018

Pittige Pauw versus Beduchte Blok

Ook maar eens een compliment; Jeroen Pauw stelde vrijdag een aantal vragen aan Stef Blok, die gesteld dienden te worden.

Kinderhand
Ja, u leest het goed: wij geven Jeroen Pauw een compliment omdat hij een Minister een paar pittige vragen stelde die gesteld moesten worden. Een kinderhand is bij de staats tv inmiddels gauw gevuld. Wij zagen hem dat eerder doen met Sinan Can betreffende Syrië, en hij deed het vrijdag met Blok betreffende de MH17 en het verantwoordelijk houden van Rusland. Prima. Pauw stelde Blok tot driemaal toe de vraag of hij niet ook Oekraïne verantwoordelijk moet gaan houden; die, zo stelde Pauw, leidden immers het nietsvermoedende passagiersvliegtuig rechtstreeks het oorlogsgebied in. Blok wuifde tot drie keer toe de vraag weg.

Pompeo
Ook vroeg Pauw zeer terecht of hij Pompeo in Washington gevraagd had om de satelliet-beelden. De Amerikanen schermen al sinds de ramp over satellietbeelden te beschikken, die glashelder de schuld van de Russen zou tonen. Dit heeft blok niet gevraagd. Kan hij ook niet vragen omdat dat een zaak voor het OM zou zijn. Verder zei Blok, het feit dat niet gemeld is dat de Amerikanen het niet wilden geven, erop duidt dat ze wel gegeven zouden zijn. Althans, zo interpreteren wij de woorden van Blok. Kijk anders zelf en laat weten wat jij er van maakt.

Wit voetje
Blok heeft Pompeo wel gevraagd of die hem kan steunen als er wat is tegen de Russen; nou, zo kon Blok trots melden, die steun hebben we! Alsof iemand daar aan zou twijfelen. Blok fungeert als de NAVO kefhond die vooruit gestuurd wordt om tegen de Russen te mogen keffen. Terwijl de Fransen en Japanners vorige week goed zaken hebben lopen doen in het onmetlijke land, Frankrijk wil de grootste buitenlandse investeerder worden in Rusland, daar loopt de VVD Minister alle handels- en verdere belangen te verstieren voor een wit voetje bij Pompeo. Een ontluisterend beeld van de kleinheid van Nederland.

Doping
En dan nog dit... Aan diezelfde tafel bij Pauw, begint één van de tafelgenoten met het verhaal dat de Russen nu toegegeven zouden hebben dat ze doping gebruikt heben, cq. een staatsdopingprogramma gehad zouden hebben. Dat zou in l'Equippe staan. Wij hebben natuurlijk gelijk even gegoogled, ook op dopage. Niets gevonden. Wat is dit voor een spookbericht. Of is er wel echt iets? Iemand? Anders is dit een enorme fake verdachtmaking. En zou het Pauw sieren, dit vandaag te rectificeren.
Update, met dank aan Cruel: NOS bericht over Russisch toegeven.


28 opmerkingen:

 1. Propaganda werkt:

  http://verenoflood.nu/mh17-en-geloofwaardigheid-rutte/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. https://drimble.nl/sport/overig/51958766/eindelijk-rusland-geeft-dopinggebruik-toe.html

  En met een paar seconden werk vind je nog veel meer van dit soort nieuwsberichten, maar ach, in jullie ogen zullen ze wel verzonnen zijn. Maar ja, alles doen jullie om massamoordenaars en terroristen met lijf en leden te verdedigen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat de nos of lequipe melden is onbetrouwbaar, svp een afschrift van de brief. Ik geloof best dat er vernadering moeten komen aan de russiche dopingsburo en dat de russen dt toegeven maar niet dat er een grootschalige staatsdoping was.
  Zeker niet na de vernietiging van veroordeling van het ioc en gebrek aan bewijs van de wada.
  https://www.rt.com/sport/427444-fifa-doping-russia-players-world-cup/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mark,

   het begon allemaal met een documentaire van een duitse journalist (Seipelt heet ie meen ik, gespecialiseerd in boosaardigheden van Rusland, China en Noord Korea, opmerkelijk genoeg... )

   Hij ontdekte dat Rodchenko dope aan sporters gaf.
   Rodchenko ontkende in alle toonaarden, maar er waren enkele sporters die toen al 'naar het Westen waren gevlucht' (= gekocht waren) die Rodchenko beschuldigden.
   Daarna kreeg Rodchenko ruzie met de Russische justitie.
   Later mocht hij toch verder werken, meen ik, en plotseling was hij in Amerika of Canada, om daar zijn vaderland te beschuldigen van geïnstitutionaliseerd doping gebruik.

   Het is natuurlijk best mogelijk dat Rusland zelf niet al te kritisch was op doping door haar atleten. ( Wijs me een land aan dat dit wel is !)

   Mogelijk dat Putin zich heeft voorgenomen om vanaf nu echt heel schoon te zijn en kritisch, en dat hij met een schone lei wil beginnen.

   Àls het artikel in L'équipe bestaat (ik vind het nergens) zou het een soort van tegenzet zijn tegen al die verwijten aan Rusland dat ze nooit hun fouten toe geven ( vraag het maar aan Pechtold).

   Verwijderen
  2. De link van Cruel leidde me dit keer wèl naar een artikel.
   Op: https://sportnieuws.nl/atletiek/eindelijk-rusland-geeft-dopinggebruik-toe/

   Daar lees ik de reden van de bekentenis: chantage.
   Zònder bekentenis géén toekomst.

   Doet me denken aan Ghadaffi die na vele jaren besloot om de slachtoffers van 'Lockerbie' miljoenen te geven, Was de enige manier om zijn land van de sancties te bevrijden.

   De twee mensen die de 'Lockerbie' rechtszaak in Zeist hebben doorgedrukt , vader dr. Swire en rechter Black, zeiden na afloop dat ze niet geloofden dat de veroordeelde Libiërs ook de echte daders waren.
   Later kwamen er nog schotse politie-functionarissen die verklaarden dat de VS de bewijzen 'geplant' had tussen de brokstukken.
   Een VN waarnemer noemde 'Zeist' een travesty of justice.

   Verwijderen
  3. @ Jan

   Misschien is dit het artikel:

   https://www.lequipe.fr/Tous-sports/Actualites/Dopage-la-russie-accepte-les-conclusions-du-rapport-mclaren/904147

   De AMA (is dat de Franse afkorting voor WADA) lijkt de Russen bij de ballen te hebben gehad. Toegeven en door het of anders niet meer internationaal sporten voor Rusland.

   Verwijderen
  4. Poosje geleden een item op tv gezien waarin duidelijk werd dat de Amerikaanse sporters massaal bloeddoping gebruiken, d.w.z. dat ze vóor dat hun sport begint bloed aftappen en dat vers bloed vlak voor een wedstrijd weer inspuiten zodat hun prestaties verhoogd worden.
   En van al die andere sporters die doping gebruiken zoals Armstrong rept Eddy, de doorgedraaide camionchauffeur, geen woord.

   Verwijderen
  5. @ Dawg.
   Ja, dat zal de brief zijn, of misschien een deel er van ( en dat de hele brief in de papieren krant staat).

   Een reactie ( Chtimi13) zegt dat Rusland wel excuses aan biedt, maar niet bevestigt dat de staat aan de doping heeft mee gewerkt.
   Mogelijk is dat de eis van het WADA.
   Dat WADA moet nog oordelen of het excuus voldoende is om de toegang voor Rusland weer te openen.

   Ik herinner me trouwens dat Putin zelf maanden geleden al heeft gezegd dat Rusland ( Ruissische sporters) met doping heeft gewerkt, en dat hij dat betreurde.

   Verwijderen
 4. SO: Any and all evidence ever brought into the public eye by the JIT has first been screened and okayed by ONE OF THE SUSPECTS.

  https://i1.wp.com/off-guardian.org/wp-content/uploads/2018/05/veto_australia_ukraine_mh17.jpg?resize=744%2C954&ssl=1

  As such, none of their evidence, analysis or conclusions can be counted as, in any way, objective, impartial fair or even accurate.

  The whole operation is a farce, and an obviously politically motivated one at that.

  https://off-guardian.org/mh17-new-evidence-same-issues/

  Kijk daar zou dat overjarige hockeymeisje Kysia Hekster zich nou eens voor de camera over moeten opwinden.

  Dat doen niet de Russen, dat doen onze eigen bewindslieden. De mond vol over transparantie en scheiding tussen regering en OM, maar ondertussen.

  "De Tweede Kamer heeft meermalen gevraagd of er een geheimhoudingsovereenkomst is, en of een land een vetorecht kan uitoefenen. Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) heeft daar steeds geen duidelijk antwoord op gegeven, en er ontwijkend op geantwoord."

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vetorecht-oekraine-strafonderzoek-mh17

  Vast niks te verbergen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Had ik op een oudere draad geplaatst. Aaardig genoeg om te herplaatsen. (Geen Smartphone zonder fundamenteel Russisch wetenschappelijk onderzoek ?)

  Finse onderzoeker wint 'Nobelprijs voor de technologie'....
  met een 'uitvinding' die hij in de jaren 80 deed.

  Maar aan het eind van het artikel komt de aap uit de mouw:

  'Overigens is Suntola niet de enige ontdekker van de atoomlaagdepositie. In de voormalige Sovjet Unie is hetzelfde principe in de jaren '60 geheel onafhankelijk ook ontdekt door hoogleraren Valentin Aleskovsky en Stanislav Koltsov. Zelf kwam de Suntola daar pas in 1990 achter. ,,Zij hebben excellent werk verricht," looft hij zijn collega's, die hij uiteindelijk daadwerkelijk ontmoette.'

  Vooral dat 'geheel onafhankelijk' vind ik wel grappig.
  Knap van die Russen dat ze zomaar zelf iets bedachten! Geheel onafhankelijk van die Fin die het dan 20 jaar later van hen heeft gestolen, uiteraard. En die er rijk mee werd en er nu de Nobel Prijs voor gaat krijgen.
  https://www.bndestem.nl/economie/deze-fin-maakte-de-iphone-mogelijk-en-wint-nu-nobelprijs-van-de-technologie~ad2cd947/

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Poetin heeft tot nu toe alleen verdedigd. Hij is nu knalhard en absoluut niet meer bang van de VS en in de aanval!. Wow, dit is een doorbraak. Macron wordt met zijn neus op de feiten gedrukt. Macron kan alleen nog maar beamen. Ja, we zijn slaafjes van amerika.

  OWNED! Putin Owns Macron In Under One Minute - CHECKMATE!
  https://www.youtube.com/watch?v=SXYhDJH9-kw

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Verlichte, links van het midden (wel) denkende mensen zullen het niet snel of eerder nooit opnemen voor een vent als Tommy Robinson want...(vul zelf maar in)

  Afgelopen weekend werd Robinson in Leeds (UK) gearresteerd en nog dezelfde dag veroordeeld tot 13 maanden gevangenisstraf toen hij buiten de rechtszaal een reportage stond te draaien tegen een zgn grooming/rape gang. Die rapegang kon jarenlang ongestoord z'n gang gaan, maar de Engelse staat wist in een dag af te rekenen met luis in de pels Robinson. Ook verbood de rechter de media ook de te zaak te publiceren'

  Meer over de zaak zelf:

  https://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2018/05/ophef-om-arrestatie-islamcriticus-tommy-robinson-618634/

  en de achtergronden:

  http://politiek.tpo.nl/2018/05/27/lot-van-tommy-robinson-laat-zien-hoe-snel-islamkritiek-zwijgen-kan-worden-opgelegd-door-staat/

  Engeland, Eng kudtland geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De Perfecte strategie om autochtonen woedend op moslims te maken.
   Of ken je een betere, Dawg?
   Wat zeg je? Mogen moslims dit niet doen?
   Uiteraard niet. Maar als de overheid het bewust jarenlang niet bestraft, dan groeit zoiets.
   Dan kun je de overheid zelfs van uitlokking beschuldigen, èn een punt hebben.

   By way of deception thou shalt make war.

   ( Het doet me denken aan de moslim rapists op oudejaarsavond in Keulen. Daar waren illegale Marokkanen die al heel lang mochten doen wat ze wilden. Dat is uiteraard geen toeval. Daar zit een strategie achter, hoewel die door de gewone agent niet doorzien wordt. Die gelooft het gelul waarmee het wordt verkocht. )

   Verwijderen
  2. Dat is het probleem: door politieke correctheid ontstaan er omgevingen die als het ware gesteriliseerd zijn. Die kunnen een voedingsbodem worden voor zeer primitieve vormen van georganiseerde misdaad.

   Verwijderen
  3. @ Jan

   "De Perfecte strategie om autochtonen woedend op moslims te maken."

   Nee, ken geen betere. Of in ieder geval geen betere verklaring voor dit gedrag van de Engelse Staat.

   Verwijderen
  4. Lees op deze site het commentaar van Gladiator, die heeft het bij het rechte eind:

   Tommy Robinson

   Verwijderen
 8. There is a strange pattern in all allegations against Russia. First, Russia is accused immediately even before investigations begin. Next investigations are carried and Russia is not involved. Finally, the details of the investigations are classified and Russia is told to accept.

  02:55 - 26 mei 2018

  https://twitter.com/pyrkaeus_p/status/1000314363633422337

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Carlos, net zo’n fantast als Matt en Huib
  https://nos.nl/googleamp/artikel/2222351-mh17-luchtverkeersleider-kiev-ontmaskerd-hij-blijkt-een-fantast.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Alsof je de NOS, de grootste verspreider van fake- news zou moeten geloven.

   Dan geloof ik eerder deze:

   geen bewijs voor een buk

   Verwijderen
  2. Ik geloof het wel, hoor. Strelkov is ook zo´n gestoorde fantast met zijn zgn lijken op de plaats van de ramp. maar daar hoor je niets meer over, want Strelkov/Girkin is nu een van de sleutelfiguren in de JIT hoax.

   Useful idiots en onderbetaalde trollen/ bots zijn zeer geschikt voor het verspreiden van desinfo. Dat verzwakt de reputatie van de hele alt media, en geeft veel ruimte voor het officiele propaganda verhaal.

   Verwijderen
  3. De oppositie tegen het officiële propagandaverhaal is zowel rechts, centrum als links, en die kunnen meestal ook nog heel aardig door een deur!

   Niet homofoob, islamofoob of antisemitisch! Dat wil niet zeggen dat dat betekent dat minderheden zomaar over ons mogen regeren.

   Dat geldt zeker voor de meest abjecte minderheid: de ´elite´.

   Ik vergeet graag het bestaan er van, maar door de gebeurtenissen rondom: ´i nostri eroici amici italiani!´ wordt mijn motivatie tot verzet ZEER gesterkt!

   Verwijderen
  4. [ Onze heldhaftige Italiaanse vrienden!]

   Verwijderen
 10. Dat overheden met twee maten meten is heel duidelijk als je kijkt naar IR655. De Amerikaanse kruiser Vincennes schiet 3 juli 1988 een Airbus 300 met 290 personen aan boord neer. Burgers. Iedereen sterft. Het commentaar op deze daad van George H W Bush: “I will never apologize for the United States — I don’t care what the facts are…” De zeelieden en de kapitein kregen na afloop zelfs medailles voor hun inzet…..Het ene vliegtuig is dus het andere niet.

  https://www.youtube.com/watch?v=10qatUWwIeg

  Dat MH17 stinkt weet iedereen. Waarom zouden pro Russische rebellen bewust een verkeersvliegtuig neerhalen? En wat denken de Oekraïne en de Verengde Staten te bereiken door de radarbeelden niet ter beschikking te stellen? MH17 wordt misbruikt door cynische politici. Zoals eerder het neerhalen van de vlucht IR655 werd misbruikt.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=22&v=-mvGZYGCWNQ

  Indien inderdaad de pro Russische rebellen verantwoordelijk zijn voor het neerhalen van MH17. Dan hebben ze dit waarschijnlijk per ongeluk gedaan. Net zoals de kruiser Vincennes de Iraanse Airbus per ongeluk uit de lucht schoot. Het zijn echter onze politici, die nu cynisch en berekenend aansturen op een conflict met Rusland. Waarom? De lijken van MH17 worden inzet van een vuil politiek spel. Gericht op destabilisatie van de wereldorde. Terwijl een bondgenoot van Amerika in Jemen een vuile oorlog aan het voeren is, met wapens geleverd door alle grote landen van de EU, waarbij honderdduizenden mensen in eigen land wegvluchten voor geweld. Stellen we wel Rusland aansprakelijk voor de daden van hun proxy vechters, maar negeren we zelf de slachtoffers in Jemen. Slachtoffers van westerse wapens. Waarom beseffen westerse politici niet wat een grote triomf het is, dat de koude oorlog verleden tijd is? Waarom moet continue de splinter in het oog van Rusland gezocht worden terwijl enige zelfreflectie gepast zou zijn voor de westerse politici?

  Eén ding is zeker; het neerhalen van een vliegtuig is nooit een ongelukje maar opzet. Hoewel het wel gepaard kan gaan met inschattingsfouten.

  De dubbele moraal is inderdaad ook wel duidelijk; als het om een militair vliegtuig zou gaan betreft het een openlijke oorlogsdaad, als het om een burgervliegtuig gaat een verhulde die middels een doofpot aan het zicht wordt onttrokken.

  Misdaad is misdaad. Cultuur, traditie of wetgeving zijn soms geneigd misdaden te legaliseren of te bedekken met de ‘mantel der liefde’ om een bepaalde schijn te wekken. Die ‘liefde’ is echter een vervalsing van ‘the real thing’. Doofpotten worden gesust met afkoopsommen en informatie-blokkades, een signaal dat aan perversies kennelijk meer waarde wordt toegekend dan aan wat daadwerkelijk waardevol is.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kan iemand in lekentermen uitleggen wat dit (mogelijk) betekent?

  https://www.nakedcapitalism.com/2018/05/italys-political-crisis-ugly-might-get.html

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Off topic, maar ZEER belangrijk voor alle bloghouders:

  Nepnieuws” is de nieuwste neprechtvaardiging voor de EU-linkbelasting

  DE manier van de EU om blogs monddood te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Blik, kun jij eens vragen of bijvoorbeeld RT ook linkbelasting gaat heffen?
  Gesteld dat de goede alternatieve media een disclaimer op hun site plaatsen waarin ze stellen dat al het gepubliceerde copy-recht vrij is dan heeft de EU het nakijken en als b.v. RT, Sputnik e.a. dat ook doen krijgen we voornamelijk links uit die hoek en daar zal de EU dus niet blij mee zijn en wordt precies het tegenovergestelde bereikt als wat ze beogen.
  Mijn cartoons zijn al copy-recht vrij, staat in koeienletters op die pagina. Zo kan het dus ook!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hier de beoogde tekst van dat wetsvoorstel (in een link zolang het nog kan)

  RICHTLIJN VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD
  inzake auteursrechten in de digitale eengemaakte markt


  Volgende maand moet hierover gestemd worden maar ga er maar gerust van uit dat dit wordt goedgekeurd want het doel van de EU is toch zoveel mogelijk monddood gemaakte burgers te hebben die geen weerwoord meer kunnen geven tegen hun achterbakse gedoe.

  BeantwoordenVerwijderen