maandag 7 mei 2018

Media Meltdown rond beëdiging Vladimir Putin

Vladimir Putin liet zich deze dag verplaatsen in een in Rusland gemaakte "Cortege". Het Duitse Handelsblatt meldde dat Putin "protzt" met zijn nieuwe, niet in Duitsland gebouwde, voertuig. Hetgeen zoiets betekent als pronken. Het was één van de opvallende momenten. Ook opvallend was dat Putin, na zijn inauguratierede als tweede, na de Patriarch en voor Medvedev (die weer Premier wordt), de hand schudde van Gerhart Schröder.

Weggemoffeld

Nu zijn we zelf best een beetje bevooroordeeld, dat geven we gelijk toe, doen we niet moeilijk over, maar de inauguratie van Vladimir Putin tot President van Rusland voor de komende 6 jaar wegmoffelen in een mini-berichtje van een minuutje op plaats 8 in het 6-uurjournaal, achter treinproblemen in Twello en ander Provincie-nieuws, is toch wel een statement van de Provinciale Nederlandse staatsomroep NOS. Maar laten we dan ook iets positiefs melden: het was heel neutraal.

Willemijn

Dat kan niet gezegd worden van Willemijn Veenhof van De Nieuws BV van BNN/VARA op radio 1 kort na twaalven toen Putin net beëdigd was. Het werd geplaatst in de context van Protesten in tientallen steden en de arrestatie van Oppositieleider Navalny. Nu wil het geval dat die "arrestatie" al weer voorbij was en Navalny alweer lang en breed vrij rondhuppelt. Maar dat vertelde Willemijn er niet bij. Paste niet in het plaatje. Foei Willemijn! Zo opzichtig desinformeren, mag niet!

Terwijl Rusland al de hele ochtend bezig was met de inauguratie van Putin, was het in het gehele Westen doodstil. Websites van Bild tot Telegraaf, NOS en Teletekst, ze waren druk met van alles, behalve de beëdiging van de President van het machtigste land van Europa. Het werd genegeerd als ware het de aanstelling van de nieuwe voorzitter van FC Zoutelande. Gemeden als de pest zelf.

Eva & Eva

Willemijn, we zijn nog steeds bij de Nieuws BV kort na twaalven vandaag, had voor de gelegenheid Eva Cukier (NRC) en Eva Hartog (Moscow Times) aan de lijn. Eva Cukier zeggen we niks over, maar Hartog, een protegé van Derk Sauer, kwam met een enorme schoffering van Rusland, haar President en bevolking. Zij noemde de militaire parade, een traditie van meer dan 70 jaar, op 9 Mei, Overwinningsdag, als voorbeeld of bewijs dat het Regime van Putin op brute kracht leunt.

Affront van Eva Hartog

Deze uitspraak van EVA HARTOG is een afront. Omdat het voorbij gaat aan het offer van circa 25 miljoen Russen om hun land terug te veroveren en ons mede te bevrijden. Iedereen weet dat je voor brute kracht bij de VS en haar onderworpenen moet zijn. Sla de Wapenbegrotingen er maar op na. Rusland geeft 47 Miljard uit. De VS circa 700 miljard; en die verhogen het nog eens met 80 miljard. Dus alleen de verhoging is al bijna 2 x zovel als Rusland's gehele begroting, die Putin zelfs nog verlaagt. Eva Hartog ijlzwamt.

Wij kijken zelf het liefst het Russische nieuws in het Russisch (zie boven, aanrader), maar wil je wat beelden van de inauguratie met Engels commentaar, dan kun je HIER terecht bij RT. Trouwens, ook Eenvandaag en Nieuwsuur hebben geen verslag van de beëdiging op het programma staan. Meltdown.

En dan nog dit... Kamerleden op bezoek in Saoedie Arabië

Blik heeft de heren in Saoedie Arabie gevraagd of ze de gesprekken al een beetje richting Jemen hebben kunnen buigen. Of de Saoedies het bombarderen en terroriseren van dat land wellicht een tandje minder kan. En ook of ze de onthoofdingen van dissidenten al op de kaart hebben gezet. Tot nu toe nog geen respons van onze volksvertegenwoordigers. Zodra dat wel komt, informeren we jullie natuurlijk gelijk.

37 opmerkingen:

 1. Het Belgische VRT journaal om 19u gaf wel een uitgebreide reportage over Putin met zelfs korte stukjes uit zijn speech. De nieuwslezeres was vrij neutraal, maar de reporter ter plaatse deed toch nog zijn best om het allemaal niet zo rooskleurig te laten doorschemeren maar slaagde daar niet echt in, zoals; dat Putin bij het naar buiten komen met enkele jongelui op de foto en in gesprek ging. "Maar dat komt natuurlijk omdat die jongeren nooit een andere president gekend hebben".
  Dat klopt natuurlijk wel maar de manier hoe je zo iets zegt kan veel verschil uitmaken. (glas is halfvol of half leeg)

  Blik, wat betreft jouw vraag aan de volksvertegenwoordiging: Ik denk dat jij en al de jongeren hier al lang op pensioen zijn tegen de tijd dat je daar antwoord op krijgt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Quote van de dag

  De vrijheid binnen een democratie is niet veilig, als de burgers het toestaan, dat de macht van private personen en organisaties, sterker wordt dan de democratie zélf.

  Dát is feitelijk de basis van fascisme.
  De overheid in handen van één groep,
  individu, of enig andere private macht.
  -Franklin Roosevelt (1882-1945), 32ste VS-president

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is in de VS gebeurt door de federal reserve act.

   uSSa corporaties heil Rothschild Dynasty.

   Verwijderen
  2. Ik bemerk toch ook enig fascisme hier in Nederland. Zeker als het hierom gaat:

   "...dat de macht van private personen en organisaties, sterker wordt dan de democratie zélf."

   Bij het 18:00 uur journaal hebben wij kunnen zien hoe de kudde KLM personeel afgeeft op hun collega's bij Air France die strijden voor een 'riante' loonsverhoging van 5%. Is dat wel zo riant of is men dat riant gaan vinden na jarenlang op de nullijn te hebben gestaan? Daarnaast heb je te maken met de Franse mentaliteit tot actiebereidheid die héél vaak effectief is gebleken. Dit in tegenstelling tot de Nederlander, die een dag protesteren als een dagje uit beschouwd.

   Verwijderen
  3. Joop,
   wat ik veel erger vind is het gegeven dat die lafbekken, want ik heb er geen ander woord voor, denken dat als de Fransen maar gaan staken, er loonverlies door oplopen enz. wij hier straks wel mee profiteren van 'het werk' wat de Franse stakers voor ons verdiend hebben.

   Verwijderen
  4. Ik worstel ook nog steeds over de berichtgeving omtrent de loonsverhoging van de Chief Executive Officer van ING, die 50% zou bedragen. Hij verdiende €1.500.000 en ging naar de €3.000.000! Is dat 50% of kan ik niet rekenen?

   Verwijderen
  5. De manier waarop ING het salaris van zijn topman gaat verhogen is tamelijk uniek. Vanaf 2018 krijgt hij er jaarlijks extra aandelen bij ter hoogte van 50 procent van zijn vast salaris van 1,75 miljoen euro. Omdat er aan die uitkering geen prestatiedoelen zijn gekoppeld valt deze niet onder de bonusrestricties van 20 procent die in Nederland gelden voor financiële instellingen.
   https://www.ad.nl/economie/ing-verhoogt-beloning-topman-hamers-met-50-procent~afab61ba/
   Dit geloof je niet!. Omdat er geen prestaties worden verwacht voor de extra uitkering in aandelen valt dit niet onder de bonusrestricties van 20%......

   Blijkbaar was zijn oude salaris 1,75 miljoen. Als ik daar 50% op doe kom ik uit op 2,5 miljoen en niet op ruim 3 miljoen.

   Het is stukken meer dan 50%!. De corporate media is het weer aan het bagataliseren.

   Verwijderen
 3. Money Talks: Why EU is Increasingly Buying Russia's Gas Despite Sanctions
  https://sputniknews.com/europe/201805071064225644-eu-russia-gas-sanctions/

  Het geld klotst weer tegen de plinten in Moskou met een olieprijs van boven de 70 dollar.
  Verder exporteert rusland een record hoeveelheid gas naar europa in het 1e kwartaal van 2018. Naar Nederland bv 127% meer.

  Noors gas naar Europa down ivm problemen.


  De NWO wil dit land op haar kniën krijgen dmv economisch oorlogsvoering en door isolatie en door het in een oorlog in Syrië te betrekken. LOL. Ze worden alleen maar sterker.

  Als er geen sancties tegen Rusland hadden, dan had wellicht een nederlands bedrijf hoofdaannemer van de krimbrug geworden. Nu leveren we maar een paar lousy onderdelen en dat moet dan nog via een omweg, anders kunnen we helemaal geen zaken doen. Een braaf journaalistje van een plaatselijk suffertje was er achter gekomen. Ipv dat die oetlul gaat onderzoeken hoe het nu met de skripals is. wat ze mankeren en wanneer ze weer de vrijheid krijgen.....

  Maar maakt niet uit. De oligarchie heeft haar best gedaan om onze fabrieken te verplaatsen naar china / lage lonen landen en nu komen die landen op en nu gaan ze ons voorbij en nu is ook hun rol uitgespeeld. Goed gedaan oligarchie. Sukkels!. Ga het nog maar erger maken door sancties. Rusland wordt alleen maar sterker en het geld van de russische oligarchen gaan ook niet meer naar Europa, die gaan ergens anders naar toe.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oligarch,
   In die strekking had Putin het er ook over in zijn speech:
   Rusland moet zorgen dat het op eigen benen kan staan en niet meer afhankelijk zijn van westerse innovaties en technieken. Rusland moet daar zelf vooruitgang in boeken en daar de eigen verantwoordelijk in nemen om dit te bewerkstelligen.

   Straks heeft Rusland ons (het westen) helemaal niet meer nodig en staan ze volledig op eigen benen. Ook al zouden de gasleveringen naar de EU wegvallen, want je weet maar nooit hoever Amerika daar haar zin in wil doordrijven, dan nog heeft Rusland aan China een heel goede klant.
   En de oligarchie, die dacht hier de baas te kunnen spelen zullen van een heel koude kermis terugkomen.
   Sancties werken dus averechts.

   Hoe dom kan het westen nog zijn? Een briljante toekomst met Rusland, waar beide naties, (voor het gemak even de EU als natie beschreven omdat het alle landen in de EU omvat), enorme voordelen uit kunnen putten of het slaafs afhankelijk zijn van Amerika wat enkel voor ellende zorgt, ons naar oorlogsgebieden stuurt waar we eigenlijk niets te zoeken hebben, ons afluistert, onze vrijheden (op internet bijvoorbeeld) zwaar beperkt en ons opzadelt met enorme extra defensie uitgaven die eigenlijk als eerste betaald moeten worden door korten op o.a. de sociale zekerheid.
   Als het aan mij lag was de keuze snel gemaakt, maar wie ben ik?

   Verwijderen
  2. Nederland is bezig om in de 2020's geheel gasvrij te zijn met het risico dat het grootste deel van Nederland 's-winters in de kou zit omdat wind- en zon energie niet toereikend zullen zijn om dit doel te kunnen realiseren. Waarschijnlijk zal het dus zo zijn dat in de 2020's Nederland nog steeds de sancties op Rusland heeft en hevig op zoek is naar alternatieven die men nog moet uitvinden.

   Verwijderen
  3. Joop,
   tegen die tijd heeft ieder huis een trapfiets met dynamo om zo zelf stroom op te wekken.
   Op het net? trappen maar.....

   Verwijderen
  4. @Matt,

   Zeg je nu dat het vroeger toch beter geregeld was?

   Verwijderen
  5. Joop,

   Heb jij ooit zonder stroom gezeten?

   Verwijderen
  6. Dat bedoel ik Joop, vroeger was het met onze stroom goed geregeld. Met al dat gedoe over de gassluiting in Groningen en de sancties om geen Russisch gas te mogen kopen, het sluiten van kerncentrales terwijl daar nog geen alternatief voor is, lopen we echt het gevaar om straks die fiets wel eens heel hard nodig te hebben.

   Verwijderen
  7. Over 12 jaar zijn we nog lang niet van het gas af. Of we moeten moderne kerncentrales bouwen.

   Verwijderen
  8. Haha, In België denken ze aan moderne centrales.....OP GAS!!

   Misschien dat een waterstof reactor een oplossing kan zijn of dat tegen die tijd koude fusie wel werkt. Of de groene mannetjes (bedoel ik niet die politiekers mee) komen ons iets totaal nieuw brengen :-))

   Verwijderen
 4. Mijn liefde voor architectuur is vandaag weer zeer gestreeld. Er werken veel mensen in de bouw die een zeer grote waardering voor de Russische bouwmeesters hebben.
  Hoe hebben ze dat vakmanschap weten te bewaren gedurende 70 jaar sovjet unie?
  Wie in het westen kan nog dingen maken als de zalen in het Kremlin? Alles slechts 20 jaar oud, gebouwd in een zeer zware economische crisis. Qua stijl lijkt de Trump tower er een beetje op, maar dat geeft toch snel een indruk van kitsch en klatergoud: het lijken wel decorstukken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met jou eens Rootman, het was puur genieten van het Russische vakmanschap. Zoiets zou ik graag in het echt willen bekijken.

   Verwijderen
  2. Overweldigende versiering van de kamers in het paleis.

   Verwijderen
 5. Zwart op wit bewezen: er is nu een officiële terrorist state bijgekomen:
  Isisrael!

  Israel vermoord Assad als hij Iran toe laat in Syrië

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Whoeaaa, wat zit isisraël in de rats....Iran heeft een landroute naar Libanon en Syrië. Allemaal door hun eigen toedoen door de Irak oorlog tegen Sadam en de arabische lente. LOL. Nou succes de komenden 10 jaar ISISraël. Hahahahahahahahaaha boontje komt om zijn loontje hahahahahahaha.

   Verwijderen
  2. Maar toch vind ik Putin te veel de kant van Israel kiezen. Wat mij betreft krijgen Hezbollah, Syrië en Iran de status van bondgenoten en wordt de blokkade van Jemen ontzet.

   Verwijderen
  3. Niet vergeten dat Isisrael de beschikking heeft over een honderdtal kernwapens en niet meedoet aan dat antikernwapenverdrag.
   En ze zijn in staat om die in te zetten als 'zelfverdediging'.
   Dat is in mijn ogen de reden waarom Putin zo voorzichtig is met Isisrael. Als het daar ploft, ploft het over de hele wereld. Amerika zal zijn kans schoon zien om ook met hun bommetjes te gaan spelen.

   Verwijderen
  4. Zodat ze zich totaal in de hoek geverfd hebben! Israel heeft evenals India, Pakistan, N Korea geen 2nd strike mogelijkheden.

   Dat maakt hun land het ideale doelwit. De neocons, landverraders als ze zijn stellen Israel boven hun eigen land.

   Maar wat kunnen ze doen als (in uiterste nood) hun idoollandje van de kaart is geveegd?

   Verwijderen
 6. Hezbollah zal ongeveer 67 van de 128 parlementaire zetels krijgen. LOL. Regime change in Libanon is nu voorgoed verleden tijd.

  Niet de moslimbroederschap of de salafisten (saudi ziocons) zijn de grote winnaar geworden van de arabische lente, maar Iran (sjiieten) zijn de grote winnaar geworden. Wat een lente voor Iran!

  P.s. de christen hebben blijkbaar ook massaal op Hezbollah gestemd. Ze hebben gezien hoe het tuig (saudi ziocons) de christenen in Irak, Syrië en Egypte hebben vernederd, gemarteld en vermoord.

  Ik sta trouwens neutraal tegen de macht van Iran. Ik constateer alleen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed artikel.

  Poetin is zo slim. De enige die nu nog vrienden met Rusland moeten worden zijn sommige landen uit west/midden europa en dan heeft Rusland/Poetin alleen nog maar vrienden. (ik ga er vanuit dat Trump ook vrienden met Poetin wil zijn, maar dat sterke politieke krachten in Washington (Russian collusion) dat willen voorkomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Als Trump de deepstate weet te hervormen of weet uit te roeien, dan gaan ook Amerika en Europa om en dan is er sprake van russische lente.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. In 2012 reed Poetin nog in een mercedes tijdens zijn inauguratie. Dat is nu verleden tijd door toedoen van puppet Merkel.

  Merkel krijgt niet alleen van Poetin de laars tegen haar reet. Ook van Trump krijgt ze de punt van de laars tegen haar reet. Het enorme begrotingsoverschot van Duitsland tov amerika moet en zal naar beneden van Trump.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Op Russia Insider doet Elijah Magnier de relatie Rusland-Israel uit de doeken

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Morgen gaan we genieten van de overwinningsparade.

  Maar er zijn serieuze zorgen over zijn nieuwe kabinet:

  https://russia-insider.com/en/medvedev-re-nominated-doesnt-look-good/ri23395

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorproefje.

   Moscow Sends a Message, Biggest WW2 Parade Ever on May 9th (Russian TV News)

   https://russia-insider.com/en/moscow-sends-message-biggest-ww2-parade-ever-may-9th-russian-tv-news/ri23390

   Verwijderen
 12. In navolging van Nederland heeft nu ook Duitsland haar misdaadcijfers bekend gemaakt en u raadt het al, ook daar zien wij een dalende trend naar het niveau van 1992 en het gevoel van onveiligheid is ook in Duitsland gebleven.

  Seehofer: Zahl erfasster Straftaten so niedrig wie 1992 - Sicherheitsempfinden steigt jedoch nicht

  https://deutsch.rt.com/inland/69588-seehofer-zahl-erfasster-straftaten-so-niedrig-wie-1992-sicherheitsempfinden-steigt-jedoch-nicht/

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Einde aan de "War on Terror", start van de oorlog tegen Rusland. Nieuwe neocon denktank (RDI-Renew Democracy Initiative) met o.a. Max Boot, Garry Kasparov, William Kristol en Ann Applebaum, die het Rusland bashen moeten gaan promoten.

  Boot, Applebaum, Kristol, and Bunch of Other Neocons Form Brand New Russia-Bashing 'Think' Tank

  https://russia-insider.com/en/boot-applebaum-kristol-and-bunch-other-neocons-form-brand-new-russia-bashing-think-tank/ri23312

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Is dit het gevolg van Netanyahu's praatje of de aankondiging van Iran de Dollar te verlaten?

  CONFIRMED: US to withdraw from Iran nuke deal, impose new sanctions on Tehran

  Trump withdraws against advice of Putin, AND his own allies

  http://theduran.com/confirmed-us-to-withdraw-from-iran-nuke-deal-impose-new-sanctions-on-tehran/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. False Flag onderweg?

   Israeli military on ‘HIGH ALERT’ at Syrian border moments after US announces new sanctions on Iran

   Israeli sources cite “abnormal movements of Iranian forces in Syria”

   http://theduran.com/israeli-military-on-high-alert-at-syrian-border-moments-after-us-announces-new-sanctions-on-iran/

   Verwijderen