vrijdag 25 mei 2018

Bild Zeitung Beschouwt Bos Bloemen Zware Belediging

Wat moet Vladimir Putin doen om het wel goed te kunnen doen in de ogen van Bild? Als een brug bouwen al fout bevonden wordt en een bos bloemen voor Merkel een affront, dan gaat het moeilijk worden.
Putin schenkt regelmatig bloemen bij een ontmoeting. Zelfs Beatrix werd er op getracteerd. Was nooit een punt. De vraag is dan ook, "was ist los" in Duitsland, dat ze tegenwoordig een bos bloemen voor Merkel als een affront beschouwen?

Ook een ruiker voor Brigitte Macron, gisteren

Putin gaat maar door met het beledigen van zijn gasten... Ook mevrouw Macron moest er aan geloven, en onderging Putin's bloemendrift! Het bedierf ook hier de sfeer gelukkig weer niet. Maar Bild Zeitung heeft weer een stok om de hond te slaan en nog maar eens een "schmier-artikel" te schrijven. Trouwens, wat de hond betreft, het verhaal ging ook dat Putin destijds expres zijn Labrador naar Merkel had genomen om het haar ongemakkelijk te maken. Putin verklaarde later echter helemaal niet geweten te hebben dat Merkel bang was voor een Labrador. Want als hij dat wel wist, het nooit gedaan zou hebben; hij dacht juist een beetje het ijs te breken met het dier.

Putin-Macron: Lekker zaken doen

Terwijl in Nederland de anti-Russische hysterie voortwoekert, de wit hete Mark Rutte, met het schuim op de bek hals over kop terugkeert vanuit India om de Provincieraad vanmiddag voor te zitten, daar is Macron lekker zaken aan het doen met Putin tijdens een uitgebreid bezoek. Het bezoek valt samen met het World Economic Forum in StPetersburg. Waar Nederland maar loopt te keffen en traineren, daar groeit de Frans-Russische handel jaarlijks weer met dubbele cijfers.

Persconferentie Macron-Putin: beleefd en correct

Wij hebben de persconferentie van de twee leiders bekeken. Het was een prima professionele persconferentie. Putin was uiterlijk zeer droog en kalm, en inhoudelijk zeer vriendelijk en open; hij benadrukte de gezamenlijke handelsprojecten die al lopen, zoals vloeibaar gas in Noord Siberië en de groei van de handel tussen de landen en vooral het nog onontgonnen potentieel. Macron was uiterlijk iets losser, inhoudelijk wellicht iets behoudender. Macron refereerde aan Peter de Grote die langere tijd in Frankrijk verbleef en waar de banden goed begonnen.

Japanse Premier Abe op Wereld Economisch Forum St.Petersburg

Japan en Frankrijk staan extra in het zonnetje op het Wereld Economisch Forum dit jaar in St Petersburg. De Japanse Premier Abe is ook aanwezig op het Forum. Putin voerde tevens gesprekken met Lagarde van het IMF, die verder kond deed van een fantastische tijd in de stad aan de Neva en de Witte Nachten. Er waren een vierhonderd CEO's van bedrijven aanwezig.

28 opmerkingen:

 1. Het nos journaal heeeft het ondertussen allleen maar over mh17, daar moeten we het hier ook over hebben. Waarom heeft het JIT een oud onderzoek van bellingcat met grote spoed onder de aandacht gebracht, en welke nieuwe bewijzen zijn er geleverd om rusland nu plotseling aansprakelijk te stellen. Als dit geen onderdeel is van een groter plan voor annexatie in Syrië of oekraine dan is het zinloos. Rusland moet in de verdediging gedrukt worden om ruimte te maken voor de volgende aanval. Een tegen aanval lijkt me een betere verdediging en met de afhankelijke westerse economien is dat zo gedaan. De waarschuwing vandaag van putin in petersburg, op RT over de instorting van de wereldeconomie, zal wel weer genegeert worden maar dat hoeft op dit blog niet gebeuren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een aantal zaken die de afgelopen weken door de westerse mainstream geheel genegeerd zijn:

   - Gigantische hoeveelheid Amerikaans personeel en materieel (waaronder M1A1 Abrams) zijn vanuit het oosten van Duitsland naar de Russische grens gedirigeerd;

   - Islamitische Staat dreigt vanuit Tadzjikistan Rusland binnen te vallen (daar waren dus die Amerikaanse helikopters voor nodig in Syrië).

   De Independent schreef van de week dat iedere Zweedse burger een pamflet van de overheid heeft gekregen hoe zich voor te bereiden op een oorlog.

   Kennelijk is er véél meer aan de hand en wordt MH-17 als trigger gebruikt. De Russische aankondiging om haar handel ook in €uro's te gaan verhandelen heeft de boel een beetje versneld.

   Verwijderen
  2. MH-17 is slechts één van de ouwe koeien. Maar zelfs een nieuwe false flag zal onze soldaten niet kunnen motiveren naar het oostfront te gaan: Vlissingen is al te ver!

   Verwijderen
  3. "Vlissingen is al te ver!"

   Yep, je hypotheek en je gezin ook. Simplisme viert hoogtij bij @Rootman.

   Verwijderen
 2. Overigens was Eliot Higgins vanavond te gast bij "M".

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En bij de persco van Eliot Higgins dacht ik dezelfde pipo van de Atlantic Council te hebben gezien die een rapport aan de Vaste Tweede Kamercommissie BuZa heeft overhandigd.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als je aan de atlantic council komt, dan kom je aan Eddy.

  Broodheer van Eddy.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Putin Teases Macron: No Worries, Emmanuel, We Are Ready To Protect Eur
  https://www.youtube.com/watch?v=mXZJiT6SgLM

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoe komt dit aan in Washington en Brussel ?

   Die kunnen hun oren denk ik niet geloven. Poetin is bezig om Amerika en Israel te isoleren

   Verwijderen
  2. De enige die hier werkt ben ik stomme troll Eddy. Jij taak is om de agenda van de elite te promoten en uitbetaald krijgt door hardwerkend Nederland, wiens toekomst donkerder en donkerder wordt.

   Het IMF heeft de grieken inmiddels zo verarmd. Later zal het IMF ons kaalvreten. En jij Eddy zal de dans ook niet ontspringen.

   Verwijderen
 6. Terwijl Nederland zich met overgave in belegen sentimentaliteit wentelt betreffende het uitgekauwde MH 17 dossier worden er in St Petersburg spijkers met koppen geslagen. De Europese industriélen en bankiers, geen van beide kunnen overigens op mijn sympathie rekenen, zijn het langzamerhand zat om door de VS winst door de neus geboord te worden.

  Met de nieuwe Italiaanse regering zou zelfs het sactiebeleid van de EU kunnen ontsporen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik wil toch nog even benadrukken dat dit blog niet alleen bestaat uit wat de heer @Rootman naar genoegen is, Bovenstaand heb ik al aangegeven wat MH-17 voor consequenties kan hebben voor de wereld. En ja, dat heb ik van alternatieve media die moeten overleven van advertenties, hoe dat ook tegen de borst stuit van @Rootman. Joop.nl heeft daar geen last van want die worden door o.a. @Rootman gesponsord.

   Verwijderen
  2. Joop als je wat inhoudelijks wil toevoegen, doe dat dan. Ik zelf vind het MH-17 verhaal erg oud worden. In tijden van spanning komen alle leugens weer uit de put. MH17 is er maar eentje van, Stalin, de witte helmen en de zgn manipulaties van de verkiezingen, fake news en Skripal evenzeer. In NL is MH17 altijd vrij effectief, maar dit is maar een klein landje.

   Wat voor consequenties had je het over? Of spreekt uwe hoogheid weer in raadseltjes?

   Een site laten sponsoren is een keuze, maar er kleven risico´s aan. Men kan zich nl in het kamp van totale idioten of breikeutels plaatsen, zelfs als men dat niet is. Neem dan advertenties van de bouwmarkt op of zo! De Saker en Blik doen daar daarom niet aan, en wij als vaste reageerders evenmin.

   Ik heb dus weinig repect voor sites die zich zo verzwakken, de groten onder hen verlagen zich niet zodanig.

   Ik ben al meer dan 2 jaar op joop nl geband, dus waarom kom je daar nu weer mee? Ga je mijn sexleven, IQ of mijn dosimeter er ook weer bijhalen?

   Verwijderen
  3. @Rootman,

   Jij hebt je sratement al op je allereerste reactie op mij gemaakt en die zal je blijven achtervolgen, hoe jij je wendt of keert. Voor de rest zoek jij het maar uit met jouw superieureteitsgevoel t.o.v. mij, wat terug te voeren is naar je roots. De appel valt tenslotte nooit ver van de boom. Mocht deze reactie jouw geestelijke vermogens te boven gaan, houdt er dan rekening mee dat dit niet mijn gebrek is.

   Verwijderen
  4. [Jij hebt je sratement al op je allereerste reactie op mij gemaakt en die zal je blijven achtervolgen, hoe jij je wendt of keert. ]

   Dan ben ik daar wel benieuwd naar, dat moet iets heel bijzonders zijn. Ik heb overigens geen idee wat dat was geweest. Blijkbaar wil je dat niet bespreken.

   Ik voel me echt niet superieur aan jou. Als ik een stommiteit uitkraam mag je me er op aanspreken (verwacht echter niet dat ik een archief ga aanleggen), maar ik doe hetzelfde bij jou.

   Mijn roots ken jij helemaal niet.

   Verwijderen
 7. Ik lag gisteren uitgeteld op de bank en zapte van de ene MH17 vertoning naar de andere. Het was onvoorstelbaar.
  De zaak ligt heel eenvoudig:
  = Wolfowitz en PNAC zijn helder: NOOIT zal er nog een land opstaan dat het 100 jarige (joodse) Wereldrijk zal hinderen.
  = Om dat te bereiken halen we vele vele trucs uit: nietalleen een groot leger, maar ook proxy legers ( jihadisten , fascisten etc.0 zullen voor ons vechten. De Media , de wetgevers, onze brave collaborators over de hele wereld : allemaal zullen ze mee moeten helpen.
  Wat de MH17 betreft:
  = Viccy Nuland had een coup gepleegd in de Oekraïne, om Rusland ( Putin) in probelemen te brengen, en de natuurlijke rijkdommenm te plunderen.
  = Etnische Russen in de oekraine kregen op dag 1 te horen dat ze vanaf nu onbelangrijk waren: geen Russische taal meer .
  = Etnische Russen kwamen in opstand. De krim werd toegelaten, de Donbass moest het redden met hap-snap hulp van Putin.
  = Kiev bombardeerde de eigen burgers. ( Normaal betekent dat: ICC den Haag of in elk geval ; zwartmaken tot en met.
  ( Een voorbeeld van wat er gebeurt als je je burgers gaat doden: Ghadaffi bood de jihadi's een vrijgeleide naar Egypte, vòòr hij Misrata wilde innemen( ( zou dus zeker geen burgers gaan vermoorden) . Maar de westerse media zeiden: hij gaat genocide plegen op eigen bevolking ! Ghadaffi werd vermoord. )
  = Om die bommenwerpers te stoppen zijn er vliegtuigen uit de lucht geschoten. Door de Donbassers.
  De vrouw van Motorola verklaarde op youtube 1 maand voor de MH17 werd neergeschoten dat dit risico er in zat: Bommenwerpers gebruiken burgervliegtuigen als dekking.
  - Op 14 juli 2014 werd een burgervliegtuig neer geschoten.

  Wie was schuldig?
  - De burgers van Donbass?
  - Putin die misschien een Buk leverde aan Donbass (Ik geloof er niks van. Dan zou de VS met echte radarbeelden komen. Bellincat is een CIA actie die voldoet aande eis van 'plausible deniabiolity. De video's kunnen volgens mij in Langley zonder problemen in elkaar worden gezet en naar Bellingcat worden gestuurd door 'een burger-nerd'.
  - Of was Kiev verantwoordelijk die wist dat haar bommenwerpers de passagiers vliegtuigen als dekking gebruikten?
  - Of was het een plan van de Neocons en is het uitgevoerd door de Mossad?
  - In elk geval is aan de enorme publiciteit die de MH17 genereerde goed te zien dat dit een onderdeel is van het PNAC plan om Rusland op allerlei wijzen klein te houden.
  - De cui bono check wijst ondubbelzinnig naar de VS en haar oligarch- puppets in de Oekraiene.
  - de cui damnum check (google translate: wie lijdt schade ) wijst
  direct naar Putin.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als we ervan uitgaan dat het een vergissing was, zoals tot nu toe bij alle met ground to air neergeschoten burgervliegtuigen is geconcludeerd.
   1 kiev, voor het niet sluiten van het luchtruim maar wel boven de krim waardoor mh17 gedwongen werd over oorlogsgebied te vliegen.
   2 kiev voor het bombarderen van rebellen en daarvoor burgervliegtuigen las menselijk schild te gebruiken.
   3 nederland en alle landen die akkoord gingen met het vrijgeven van het luchtruim boven de 10km, een paar dagen voor 14 juli was geheime bijeenkomst voor oa de britten voldoende redenen om daar niet te vliegen.
   4 de russen, voor het onvoldoende informeren van de rebellen over de risicos van een BUK met een slecht getraind en halve installatie en gebrekkige informatie delen van de vliegbewegingen boven het gebied.
   5 de rebel aan de trekker, die niet goed heeft gemikt of de ontwijk mechanismen van de jachtbommenwerpers heeft onderschat.

   Als het een valse vlag is dan vervalt 4 en 5, dat verklaart wel het onderhoud aan de radar tijdens een militaire operatie en de snelle beschuldingen van kerry en de oekrainers. Tot op heden is nog niet uitgesloten dat het een oekraiense buk was

   Verwijderen
 8. Moon of Alabama vindt het SOHR ( Syriian Observatorium ..) bij tijd en wijle wel betrouwbaar. Het is partijdig, maar geeft soms wel goede informatie.

  Een commenter noemt het : modified limited hangout.

  Verder geeft MoA een nuttige handleiding 'waarheid zoeken':

  There are a few simple rules I use to come nearer to the truth:

  Every source is biased.

  One has to compare bits of information from different sources.

  If a reports cites another source one must go back to the original to check if the quote is correct, complete and not out of context.

  If it does not sound or feels right the information is probably wrong.

  One must apply logic and reasonability checks to further weed the good from the bad.

  If an alleged act of a rational entity is against the interest of that entity it probably did not happen.

  If a claimed behavior of an entity is inconsistent with earlier observed behavior of that entity, the claims are likely wrong.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. [http://nationalpost.com/news/russian-satellite-image-of-mh17-being-shot-down-by-fighter-jet-dismissed-as-crude-fake]

  Jammer dat deze link de foto niet bevat! (want het kan inderdaad niet die foto van het vliegtuig zijn, die opname of montage is slechts vanaf ruim 100 m boven dat vliegtuig genomen, gezien het perspectief).

  Nu valt die hele link als ´bewijs´ door de mand.

  Mocht die foto van het vliegtuig wèl die uit het artikeltje zijn, dan is het inderdaad een slordig photoshop klusje.

  Maar ook dat is verklaarbaar! In de MSM wordt Putin voor alles wet elke Rus wel of niet doet als bevelhebber en verantwoordelijke gezien. Dat komt overeen net het beeld wat men heeft over een dictatuur.

  In werkelijkheid is Rusland een vrij land, zeker op gebied van intellectuele en creatieve prestaties (en zelfs een slecht photoshop-job valt daaronder).

  ------------

  http://foreignpolicy.com/2016/09/29/how-mh17-gave-birth-to-the-modern-russian-spin-machine-putin-ukraine/

  Ook hier hetzelfde probleem: Russen staan niet onder commando, en dus zijn meerdere verklaringen mogelijk, ook onjuiste. Er is ook nog het element van desinfo.

  Wat echter niet weggaat zijn de volgende punten:

  Cui Bobo
  Cui Damnum
  Timing en tactiek :(net voor een Ukrop invasie)
  ( Kolomoiski en Kiev had BUKs rondrijden in het gebied)
  (Kiev transportvliegtuigen vlogen dichtbij burgerluchtvaart als dekking)
  - Radar van Kiev uit de lucht
  -bezoek Biden aan Kiev voorafgaand
  -Rusland niet, Kiev wel in onderzoekscommissie
  -etc.

  Rusland heeft geen spinmachine nodig!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het komt inderdaad neer op die term: ´de Russen´.

   Ook onder ´de Russen´ bevinden zich genoeg minder intelligente en minder opgeleide individuen.

   En sommigen hebben social skills, zijn overambitieus etc.

   Net als hier of in de VS.

   Een van dat soort journalisten die hier voor valt: what´s new???

   Die zgn Bilt is CIA, nietwaar??

   Verwijderen
 10. Momenteel bij omroep ONS: Mik en Mak. Donald Jones (Wat was hij goed!) Met 'ik droom. En HumDrum.
  Ik schat eind jaren 50, begin 60.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De list en bedrog van Rutte gaat maar door. Hij zegt sorry en hij komt overal mee weg. Hij wordt impopulair door zijn gelieg, maar dan gaat hij bellen met olympische spelers die een goude plak hebben gewonnen en dat succes van die sporters straalt dan weer op hem af en dan wordt ie weer populair. Vooral als die populaire sporters hem zo'n geweldige president vinden en de hele grachtengordel die op tv shows als opiniemakertjes vertellen hoe goed Rutte is en de schaapjes gaan dan weer op hem stemmen. Ongelofelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Wij hebben de beste filter:

  Stupidity kills!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op Russia Insider een loftuiting voor Brother Naftanael, die ook nog een mooi Russisch lied zingt.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Het lijkt duidelijk waar de volgende grote slag (+ false flag) gaat plaatsvinden: Dit propagandaartikel introduceert de vrouwenafdeling van the white helmets:

  https://www.theguardian.com/world/2018/may/26/syria-idlib-women-children-society

  De vrouwenafdeling van de witte helmen heet SOW, en we zullen er nog veel van gaan horen. Na de opnamen moeten wel snel de Burka´s weer aan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. [Als je goed oplet dragen Syrische vrouwen helemaal geen burka's maar gewoon een hoofddoek waarbij hun gezicht gewoon geheel zichtbaar is.]

   In het gedeelte wat door Assad geregeerd wordt, inderdaad.

   Dat geldt niet voor het gebied wat door de terroristen bezet is. Een uitzondering is ook het Koerdische deel, door de VS bezet. Dat geldt slechts voor het NO, in de rest van de westers bezette gebieden wappert de zwarte vlag.

   Verwijderen
 15. Meanehile in Brazilie

  Stakingen van truckchauffeurs (vanwege te dure benzine) leggen het land plat: regering overweegt militaire acties. Perfect storm voor een militaire coup.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-05-26/brazilian-military-deployed-break-trucking-state-emergency-worsens

  De benzine aan onze pomp is ook flink gestegen de afgelopen maanden. Kan ISIS niet meer olie leveren? Of kost het de VS/SA te veel om de olieprijzen kunstmatig laag te houden als 'sanctie' naar Rusland?

  Hoeveel zou Iraanse olie eigenlijk doen op de 'vrije' markt als er geen financiele restricties op die olie lagen? Of Venezuelaanse olie?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een westers gesponsord marionettenregime, zodat van Temer is zeer moeilijk omver te krijgen. Ik vrees dat het in Latijns Amerika met Chinese hulp moet gebeuren, want Rusland raakt anders overstretched.

   Op zeker moment komen ook de neocons er achter, dat als ze door sancties de oliestromen kunnen afknijpen (dit is nog maar zeer de vraag), dat ze dan juist hun aartsvijand Rusland versterken. Daarom denk ik niet dat dat ergens heen gaat.

   Verwijderen