woensdag 23 mei 2018

Met "Dit is M": Verkleutering NPO compleet

De Skripal zaak. Het verhaal stond als een huis... Het idyllische Sallisbury werd opgeschud door een Russische ex-spion (Sergey Skripal) en zijn dochter Julia die er op een bankje in het park vergiftigd werden aangetroffen. Het gebruikte middel was Novichok en dat kon enkel door de Russen gemaakt zijn. Die kregen ruim 24 uur de tijd om hun onschuld te bewijzen.


Bedanken voor de eer

De Russen, sowieso al geen liefhebbers van ultimatums, bedankten voor de eer en daarmee was de "case closed" voor de Britten: De Russen waren schuldig en dienden hard gestrafd te worden. Russisch diplomaten werden uitgezet, en niet enkel uit Groot Britanië, maar ook uit diverse landen die solidair wilden zijn met de Britten. Het totaal betrof over honderd man; en als begrijpelijk antwoord volgde voor de betreffende landen het zelfde terug te trekken diplomaten uit Rusland.

"Dingetje"

Mogelijk de grootste diplomaten terugtrekactie uit de geschiedenis. Hoe dan ook: wel "een dingetje". Bij een goed functionerende pers zou je de nodige nieuwsgierigheid en argwaan. Novichok bleek in een heel aantal landen geprodueerd te kunnen worden. De Skripals knapten wonderbaarlijk op na de aanval met de "extremely deadly military nerve-agent", de nicht Victoria van Julia kreeg niet eens een visum om haar (doodzieke?) nicht op te zoeken. De huisdieren (toch een soort getuigen) werden afgemaakt door de Britten.

Kaartenhuis

Het gif zou in de airco gezeten hebben. Ahh, nee, het was toch de deurklink. En daarna zou het dan nog een etentje in het restaurand en een wandelingetje door het park duren voordat het de twee simltaan te veel zou zijn. Kortom, het verhaal stond wel als een huis, maar eerder van het type kaartenhuis. Als Julia dan al een tijdje ontslagen is uit het ziekenhuis en dan jl. donderdag/vrijdag is het de beurt aan Sergey Skripal zelf verwacht je, nogmaals, als de pers normaal zou funtioneren, wel wat aandacht voor de man en de zaak. Hoe kan hij zo goed herstellen van een zo dodelijke "nerve-agent"? Denkt hij zelf ook dat het goedje aan de deurklink zat? Hoe verklaart hij dat het nog een middagje duurde voordat het spul begon te werken? Etcetera.

"Dit is M"

De persconferentie kwam er niet. De nieuwe talkshow op Nederland 1 kwam er wel: "Dit is M". Stel dat Blik op NOS JOurnaal de opdracht zou krijgen een nieuwe talkshow op de tv te brengen, en hij mag dat doen met zijn vaste medebloggers van dit blog. Dan zouden we zorgen voor een oprecht nieuwe talkshow. Die kan aanslaan of totaal niet. Maar wat bezielt de makers van "M". Kijk naar het programma van jl. vrijdag. Met Dries Roelvink kijken naar het Hollands lied en met wat anderen voorgenieten van de bruiloft in Engeland. Een identieke formule als Pauw een paar uur later die de jurk van de bruiloft wil voorbespreken met wat ander non-nieuws.De moeder van Sergey Skripal, 90 lentes jong, in beeld en aan het woord op de Russische tv. Daar wel. "Dit is M" en Pauw, samen liever ouwehoeren over en voorbeschouwen op een jurk op een bruiloft...

Verkleutering

De moeder van Sergey Skripal. Ze is inmiddels een respectabele 90 jaar oud. Ze heeft sinds het begin van de affaire niets meer van haar zoon mogen horen. Zij vraagt, met de tranen in haar ogen of de Britse autoriteiten de menselijkheid kunnen opbrengen haar zoon, al is het maar met 1 belletje, haar te bellen. Niets van dat alles.

Rook

De Skripalletjes lijken in rook op te gaan. Het zou tot vragen moeten leiden bij journalisten en in talkshows. Zeker bij een nieuwe talkshow... Maar die is te druk met voorbeschouwingen van "de bruiloft" en met Dries Roelvink. Pauw doet het later op de avond, als Haarlemmers op de vrijdagnacht voor Pinksteren over de potjesmarkt slenteren, nog eens dunnetjes over met een voorbeschouwing van de jurk van de bruiloft. Het publiek pikt het. De complete verkleutering van de NPO is geslaagd.


Gelukkig hebben we de Russen nog

Gelukkig hebben we de Russisch tv en Perwi Kanal (1tv.ru). Die hebben de moeder van Sergey wel in hun programma, via een verbinding. Die stellen wel de logische vragen. Die worden wereldwijd wel steeds beter bekeken en krijgen steeds meer marktaandeel.

Update

We hebben dit artikel nog geen minuut geplaatst of het effect is al meetbaar: Reuters interviewt Julia Skripal, details volgen.

11 opmerkingen:

 1. Normaal gezien ben ik een heel vredelievend mens maar in deze zaak wens ik de Britten een zo slecht mogelijk resultaat toe bij de Brexit onderhandelingen.
  Als ze slim waren geweest hadden ze de banden met Rusland aangehaald om zo een veel sterkere onderhandelingspositie te hebben tegen de EU. Meer landen in Europa willen af van de sancties met Rusland, dus het had alleen maar voordelen kunnen opleveren.
  Maar Engeland doet precies het tegenovergestelde en maakt flink ruzie met Rusland en waarom? Omdat big boss Amerika dat dicteert? Denken ze dat er nu opeens wel handel met Amerika kan gedreven worden? Dan mag May nog wat verder weg dromen en krijgt ze straks spijt van haar valse vlag op de Skripals.
  En het woord "sorry" kennen ze blijkbaar niet, dus heb ik geen compassie met hun.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hebben jullie al de zure reacties gelezen van het NATO nieuws over de bloemen die Poetin aan Merkel heeft gegeven.
  Terwijl Merkel door Trump wordt gekoeieneerd, wordt Merkel door Poetin met alle egards behandeld.

  Meesterlijk...Iran en Rusland zijn Duitsland aan het losweken uit de grip van Amerika. (niet dat ik dat snel zie gebeuren, maar het begin wordt wel gemaakt)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Het reuters verhaal is redelijk gebalanceerd maar het interview is aan elkaar geknipt en dus verdacht. De vraag is wat ze gaat zeggen als ze een mobieltje kan vinden en haar oma belt. https://www.reuters.com/article/us-britain-russia-skripal-yulia-exclusiv/exclusive-yulia-skripal-attempted-assassination-turned-my-world-upside-down-idUSKCN1IO2LT?il=0

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Studenten confronteren Nikky met de waarheid

  "Blood Is on Your Hands": Nikki Haley Heckled During University Speech (VIDEOS)
  https://sputniknews.com/us/201805231064738449-Nikki-Haley-Interrupted-Palestine-Houston/

  Dit recht in hun gezicht de waarheid vertellen is zooo goed. Ik salueer voor die studenten die zo dapper zijn.!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. In aanloop naar de verkiezingen daalt de lira sterk dit jaar. hmmm Erdogan wil controle over de centrale bank. Vinden de bankiers niet fijn, vandaar de daling van de Lira ?. Hopen dat dit Erdogan de zege kost ?

  Turkish lira hits historic low as Erdogan eyes control of country’s central bank
  https://www.marketwatch.com/story/turkish-lira-hits-historic-low-as-erdogan-eyes-control-of-countrys-central-bank-2018-05-15

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Turkey's lira hammered after Erdogan says wants greater economic control
   https://www.reuters.com/article/us-turkey-economy-erdogan/turkeys-lira-hammered-after-erdogan-says-wants-greater-economic-control-idUSKCN1IG0F0

   Verwijderen
 6. Feminism Was Created To Destabilize Society, Tax Women and set up the NWO - Aaron Russo
  https://www.youtube.com/watch?v=zCpjmvaIgNA

  Rockefellers stimuleerden feminisme om 2 redenen. Voor belastingheffingen en om de kinden op een jonge leeftijd op school te krijgen en daardoor de kans om hen te indoctrineren.

  Wat een succes!. Feminisme lijkt een nobel doel, maar het was onderdeel van een plan om de mensheid onder controle te krijgen

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat zou ik een hekel hebben aan het vak van journalist als ik journalist was. Beroep waar je alleen maar hapklare brokjes (stukjes geschreven door anderen) van anderen (ANP, Reuters, Guardian, NYT) mag overnemen die niet al te kritisch mogen zijn.

  Anders gezegd: journalisten mogen alleen dat wat acceptabel is beschrijven (als schrijven dat Rusland is slecht). Maar al is de leugen nog zo snel, de waarheid... mag niet gerapporteerd worden.

  Schijnheilig vak hoor.

  Even voor de duidelijkheid: de Skripals zijn niet vergiftigd door 'de Russen'

  Want: je bent onschuldig totdat het tegendeel is BEWEZEN.

  En anonieme bronnen, 'officials', of 'inlichtingendiensten' zijn niet anders dan de 'vrienden van' waar de roddelrubriek van de Privé elke week mee vol staat. Dat niveau bezigen de Serpico's van onze tijd. En het enige wat wij (lezers) mogen: is ons hier druk over maken. Ik vind dat erg weinig en karig.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Laatste nieuws uit de VS: de welvaart van Amerikanen is tov voor 2007 met ongeveer een derde afgenomen. En Millenials verdienen minder loon dan de GenX en babyboomers deden in de tijd dat zij de leeftijd van Millenial hadden. De schulden worden zo onbetaalbaar. Voor de Millenial generatie. Ik noem dat: problematisch.

   En in Nederland krijgen we binnenkort een extra heffing op het voedsel wat we willen eten, opdat de bedrijven nog meer geld kunnen verdienen in NL dan thans het geval is. Dat noem ik: Te veel en overvloedig (voor de bedrijven).

   Verwijderen
  2. Link betreffende de situatie in de VS: https://www.stlouisfed.org/~/media/Files/PDFs/HFS/essays/HFS_essay_2_2018.pdf?la=en

   Verwijderen
 8. Trump is net zo'n moeras dier als de rest van Washington..

  Trump Indonesia Real Estate Project Gets Chinese Government Ally
  https://www.nytimes.com/2018/05/15/world/asia/trump-hotel-china-indonesia.html
  Laat de chinese staat zijn project financieren.

  Trump’s Lawyer Took $500k to Set Up Meeting Between Trump, Ukraine President
  https://sputniknews.com/us/201805231064740305-michael-cohen-ukraine-white-house-meeting/

  Trump neemt een half miljoen aan en er wordt niet meer gesproken over corruptie in Oekraïne.


  Ivanka kreeg in het begin al topdeals van de chinesen.

  Ivanka Trump's company won valuable China trademarks the day she dined with Chinese President Xi Jinping
  https://www.independent.co.uk/news/business/news/ivanka-trump-china-trademarks-dinner-president-xi-jinping-mar-a-lago-chinese-government-a7689071.html

  BeantwoordenVerwijderen