zaterdag 5 mei 2018

Dodenherdenkings Wartaal* NRC scribent Clarice Gargard

NRC heeft er een handje van alles op een hoop te gooien en er een kluwe van te maken. De krant die op 6 mei 2002 Pim Fortuyn op één hoop gooit met Nazi's heeft na het kippenvel opstel van Jutta nu Clarice Gargard (iemand?) van stal gehaald om ook iets over dodenherdenking op te schrijven. Kippenvel. Wij gaan het voor u niet meer analyseren. Geen idee waar ze met haar opstel naar toe wil. Kunt u er wel chocola van maken? Laat het ons weten in de comments. Ook als u er niet uit komt. Het stukje staat HIER. (Mocht de link niet werken, in de comments hebben we het gekopieerd). Kippenvel. *We werden via twitter op het schrijfsel van Gargard gewezen door Wierd Duk die het naar, malicieus en wartaal noemde

Ondertussen in Kiev:

Aan de vooravond van Overwinningsdag, 9 mei, lekker feesten met je Nazi-vrienden en afgeven op Rusland. De Nazi-symbolen in onderstaand nieuwsitem van het Perwi Kanal zijn geblurd.

De clubscene in EU-knuffelland Oekraïne. Dat volgens VVD'er Hans van Baalen staat voor alles waar de EU voor staat. Appart, dah het ge-asocieerde land, zo weinig aandacht krijgt van de Atlantische pers. Gelukkig hebben we de Russen nog die ons wel op de hoogte houden over de ontwikkelingen in het EU-geassocieerde land en haar cultuur en sub-cultuur.

24 opmerkingen:

 1. We hebben de eerste duiding binnen via twitter van Alain:

  "Clarice liegt over Nazi’s in VS, en ziet nazisme Oekraine over het hooft. Verwijzing naar Annabels grap ? Zij quote uitspraak #hansteeuwen in conferance.Clarice doet een alexander Penthousje #framen #hoernaliste"

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het zit achter een "maximaal 5 artikelen" muur. Beter even hier herhalen denk ik.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Over het nazisme in de Oekraïne blijf ik toch maar mijn riedeltje af draaien: De Oekraieners zijn vreselijk afgeknepen door de Russen in 1932 ( 25 % van de bevolking dood door honger).
  Dus waren ze blij dat in 1940 bevrijders kweamen ( de moffen) .

  Maar als je goed kijkt waren het de russische joden die de holodomor hebben veroorzaakt, en wel bewust als wraak voor de 1648 Khmelnitsky opstand, waarbij ca 200.000 joden werden vermoord ( en nog 3 maal zoveel Polen).
  Die moord van 1648 was weer een heel logisch gevolg van de manier waarop de joden 300 jaar lang met de poolse lijfeigenen om gingen: ze zagen die lijfeigenen als dier, niet als mens. En ze behandelden hen als dieren, beestachtig.

  De oorzaak van het kwaad begint bij de joodse religie die twee zaken doet: ze kweekt een hoog IQ en een zeer hoge verbale begaafdheid ( spin doctors controleren wat wij denken).
  Maar ook een enorme samenzwering, doordat ze elk joods kind leren dat alle goyim hen willen doden.
  Meer: op mijn blog.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Indien men de holodomor wil behandelen moet men ook het Wolgagebied en west Kazachstan er bij nemen. (evenals de dust bowl). Ten oosten van de Ukraine was de hongersnood ernstiger, met grotendeels dezelfde sociaal-politieke factoren.

   En hoe anders is die bevolking daarmee omgegaan!

   Netzoiets als de Armeense genocide. Ik ben geen expert, en er zullen ongetwijfeld grote fouten gemaakt zijn.

   Maar als het de schuld van de Turken is, waarom zitten in voormalig west-Armenistan nu slechts Koerden?

   Zelfs in vrij recente geschiedenis blijven nog heel veel vragen onbeantwoord.

   Verwijderen
  2. De joodse schrijver Yuri Zlezkine is het ni9et met je eens, Rootman.
   En een van de commissars die destijds die hongerdoden bewust mee veroorzaakte, is het ook niet met je eens:

   Lev Kopolev trok door de Ukraïne in 1932 om de boeren te zeggen dat ze al hun graan moesten afstaan. De boeren riepen: maak me a.u.b. direct dood. 25% van de bevolking stierf.
   Lev Kopolev verdedigde in zijn memoires zijn moorddadige houding van 40 jaar eerder, en beschreef hoe hij het toen voelde: “You must not give in to debilitating pity. We are the agents of historuical necessity. We are fulfilling our revolutionary duty. We are porocuring grain for our socialist fatherland. For the five year plan.”
   “Je moet niet weekhartig worden. Wij voeren uit wat historisch noodzakelijk is. We doen onze revolutionaire plicht. Wij vorderen graan voor ons socialistisch vaderland. Voor het 5-jaren Plan. ( Yuri Slezkinee, 2005, pag 230. )

   Verwijderen
  3. Dat zijn de daders. Maar de bevolkingen reageerden heel anders.

   Verwijderen
 4. De Russen lachen de EU gewoon uit met hun sancties en voeren de olieproductie, die eigenlijk voor Europa bestemd was uit naar China en krijgen er ook nog eens goed voor betaald en straks niet meer in dollars.
  Dat gaat Amerika pijn doen. Het einde van de petrodollar is nabij en dan zitten ze daar met een enorme schuldenberg die gedekt is door waardeloze groene papiertjes.

  https://www.rt.com/business/425760-russia-china-europe-oil-trade/?content_urlfro/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik snap het wel. Het is een bepaalde manier van blik vernauwen, zodat er slechts een soort sentimenteel-psychologisch, literair-achtige denkwijze overblijft. Met heel veel policor en virtue signalling. Het stukje zegt inhoudelijk bijna niets, maar speelt op de sjw onderbuik.

  Dan mogen alleen trendy voorbeelden genoemd worden, ook van nazi´s. Ukraiense nazis zijn gewoon jongens die een uitlaatklep voor hun agressie zoeken of zo. West Europese of VS nazi´s zijn het kwaad zelf: als je toevallig in dezelfde supermarkt als een van hen zou winkelen is dat voldoende reden om je drastisch en blijvend de mond te snoeren (indien het zo uitkomt).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hopelijk kunnen we een debat aangaan over (voor mij) ZEER verontrustende ontwikkelingen:

  -Israel doet een aantal zware aanval in Syrië-- geen reactie.

  -Armenistan heeft een colored revolution regime change ondergaan: Geen kik!

  -Kudrin, een zeer invloedrijke, uiterst pro-westerse neoliberaal wordt minister van economie en 2e vice-president.

  -Kazachstan dreigt ook prooi van het westen te worden. ook is er grote druk in Moldavië en Nicaragua.

  Van Rusland horen we wéééér niets.

  Balans: Er zijn wat obsolete tomahawks neergehaald. De chemical weapons hoax is grotendeels ontmaskerd. De VS geeft geen geld meer aan de witte helmen.

  Ondertussen zijn 4 of 5 souvereine landen gevallen, of worden zeer bedreigd.

  Stilte....

  Hopelijk komt over deze zaken snel wat verduidelijking.

  Zonder dat vraag ik me serieus af wat ik doe op dit blog!

  Want deze shit weiger ik te verdedigen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman schrijft:
   Zonder dat vraag ik me serieus af wat ik doe op dit blog!

   Want deze shit weiger ik te verdedigen!

   Je moet precieser zeggen aan wie je om uitleg vraagt.
   En 'welke shit' je precies bedoelt.

   Verwijderen
  2. De Saker heeft een erg lang artikel over de Israelische bommen op Iraanse strijders.
   Blijkbaar nooit eerder gebeurd.
   Nasrallah zegt dat het nu menens wordt.
   De Saker is het met hem eens.

   Er gebeurt erg veel tegelijkertijd.
   En soms is het ook leuk om iets lichtere thema's te behandelen.

   Maar als jij zaken heel erg belangrij vindt, dan moet je die aan ons melden.
   Dan worden wij ook bij de les getrokken.

   Dit citaat van de Saker vind ik belangrijk en daarom zal ik het citeren:

   Israel is truly a unique and amazing country: not only does it openly and brazenly completely ignore international law, not only is it the last overtly racist country on the planet, not only has it been perpetuating a slow-motion genocide against the Palestinians for decades, it also constantly uses its considerable propaganda resources to advocate for war. And in order to achieve these goals, it does not mind allying itself with a regime almost as despicable and evil as the Zionist one – I am talking about the Wahabi nutcases in the KSA. And all that under the high patronage of the United States. Some “Axis of Kindness” indeed!

   Verwijderen
  3. Ik was erg onduidelijk na verpozen in het zonnetje met consumptie. Waar ik me zorgen om maak is dat er afgelopen week enorm veel succesvolle zetten door ´het westen´ zijn gemaakt, blijkbaar zonder tegenstand. Het benoemen van Kudrin lijkt bijna op capitulatie.

   Dat was wat ik met ´deze shit´ bedoelde. Als Putin gaat appeasen is hij een regeringsleider zoals alle anderen, en krijgt hij mijn steun niet.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. Normaliter ben ik geen fan PC ´cry wolf´ Roberts.

   Maar dit stukje gaat ook over Kudrin:

   http://www.unz.com/proberts/russia-washingtons-next-vassal/

   Verwijderen
  6. @Root, ik heb nog geen regime change hype gezien in de westerse pers over Armenië. Volgens mij is de regering van Armenië (voorlopig) nog niet in gevaar.

   Over kazachstan heb ik nog niks gehoord.

   Het lijkt erop dat de raketaanval onder leiding van Macron/Trump in werkelijkheid gericht was op Iraanse munutie depots ipv op chemische installaties die er niet waren. We weten niet de echte impact.

   Het positieve is dat de terroristen in Syrië en Irak in grote mate worden uitgeroeid of worden weggetransporteerd. Het loopt lekker wat dat betreft.

   Verwijderen
 7. Dit is het epistel:

  Wat betekenen die twee minuten echt?
  Clarice Gargard
  3 mei 2018


  De meeste Nederlanders vinden dat de Dodenherdenking nooit mag verdwijnen, blijkt uit onderzoek van onder meer Universiteit Utrecht. Bijna acht op de tien houdt twee minuten stilte. Ook als de meerderheid ertegen zou zijn, moeten we deze gebeurtenis – die we nooit mogen vergeten – herdenken.

  Het is uiteraard mooi meegenomen dat het nu niet onder dwang hoeft. Tegelijkertijd vraag ik me af wat de herdenking – voor die respondenten en de rest van Nederland – voorbij het stiltemoment van twee minuten echt betekent.

  Je kan de landelijke herdenking inmiddels dromen, althans ik wel. De plechtige woorden, de bloemenkransen en een Wilhelmus waar het CDA – dat het volkslied als verplichte kost op scholen wilde invoeren – trots op zou zijn. Het is een van de belangrijkste gemeenschappelijke reflectiemomenten van het jaar.

  Het merendeel van de Nederlanders zegt te herdenken om de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog te eren. Dat voelt vrij wrang als je het stijgende antisemitisme anno 2018 ziet. Met nazi’s die ongegeneerd door de straten van de VS marcheren en schokkende antisemitische incidenten, die ook hier in Nederland plaatsvinden. Vaak wordt de opleving van haat enkel geweten aan de komst van ‘nieuwkomers’. Maar al zijn er migrantengroepen waar ook antisemitisme leeft, migratie blijkt toch niet de hoofdoorzaak te zijn. De nieuwkomers waren er nog niet toen de jodenhaat in de vorige eeuw hoogtij vierde. En daarvan zijn de littekens nog duidelijk zichtbaar.

  Je merkt het aan de antijoodse spreekkoren tijdens voetbalwedstrijden. Aan de geaccepteerde ‘grapjes’ over de holocaust, zoals van Annabel Nanninga die nu als Amsterdamse Forum voor Democratie-fractievoorzitter in de gemeenteraad zit van een stad waar 20 tot 25 duizend joden wonen. En om maar te zwijgen over de geweldsincidenten. In haar NRC-column herinnerde Jutta Chorus ons aan de teleurstelling die koningin Wilhelmina voor de joodse bevolking is geweest en citeerde zij prinses Beatrix die stelde dat juist in die „confrontatie met waarheid de sleutel tot verzoening ligt”.

  Pijnlijk is ook dat nazaten nog steeds te lijden hebben onder hun intergenerationeel trauma. In het VPRO-programma Nicolaas op Oorlogspad zie je jonge mensen in het Sinai Centrum voor psychotraumazorg die de oorlog niet hebben meegemaakt maar wier jeugd en nachten toch door de horror ervan getekend zijn. Als de korst op een wond die steeds opnieuw wordt opengekrabd.

  Wanneer ik naar de discussies over de Nationale Herdenking kijk, gaat het te vaak over wie welke positie mag innemen. Dan zijn er weer mensen die aanstoot nemen aan kinderen van kleur die geen ‘echte Nederlanders’ zouden zijn, of dikke mensen die geen erewacht mogen zijn omdat het ‘te veel afleidt’. Zo kunnen ze de slachtoffers die doelwit waren vanwege hun vermeend ‘anders-zijn’ natuurlijk niet herdenken…

  Gedenken betekent ‘in gedachten houden’, zoals je de gedachte aan een overleden geliefde door de jaren heen – in een hoekje van je geest – warm houdt. Opdat de herinnering aan diegene niet vervliegt. De Dodenherdenking mag weliswaar nooit verdwijnen, maar we mogen niet vergeten dat de reden waarom we herdenken dat op den duur wel moet. Volgens de dichter Kahlil Gibran is herinneren eigenlijk een vorm van ontmoeten. Maar om echt te ontmoeten heb je wel meer nodig dan die twee minuten, één keer in het jaar.

  Clarice Gargard is programmamaker en freelance journalist.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind de tekst redelijk goed te volgen.
   Maar er staat weinig nieuws in. Het is goed te herdenken/ Zouden we buiten die 2 minuten ook wel eens echt herdenken/ Veel van die herdenking is traditie, saai/
   Pas op: want het antisemitisme neemt toe, dus hoe ècht is dat herdenken dan wel? / Het antisemitisme was er ook al vóór er migranten waren, dus dat is toch niet de oorzaak/ Joden zijn altijd de lul, zelfs de derde generatie kan er moeilijk van slapen. / De discussie over het herdenken zijn een beetje onzinnig.
   ==

   Mevrouw Clarice scoort punten door de joden als grote slachtoffer van deze mysterieuze ziekte ( anti-semitisme) te beschouwen. ( What's new?) Dat er toenemend AS zou kunnen zijn doordat ze net weer 5 landen hebben vernield door oorlog, komt niet in haar op. Hoe zou ze het ook kunnen weten? NERGENS is die analyse te lezen.
   Daarvoor moet je boeken lezen en zelf hard studeren om het te zien.

   De olifant in de kamer is natuurlijk dat onze joodse vrienden de goyim niet als volwaardig mens zien, en daarom overal bonje krijgen.
   Het is hun specifieke strategie. Zorg dat je gehaat wordt, dan blijft de groep hecht. En die moet hecht blijven , want ons zorgvuldig eugenetisch gekweekte hoge IQ ( MacDonald 1994, pag 182) mag niet bij de vijand belanden.
   In mijn ogen hebben onze joodse vrienden in de afgelopen 17 jaar alweer 6 miljoen doden veroorzaakt. Nee, niet zelf vermoord natuurlijk. Maar er wel voor gezorgd dat die doden vielen.
   Het boek van Sniegoski staat nu op het internet, gratis te lezen. Kunt U nalezen of ik gelijk heb.
   ( Met dank aan de joodse heer Ron Unz)
   http://www.unz.com/book/stephen_j_sniegoski__the-transparent-cabal/

   Verwijderen
 8. Denk dat ik de strekking van dat stukje van mevrouw Gargard wel kan plaatsing. Laatste tijd wordt in de MSM een verband gelegd tussen de opleving van antisemitisme en de massaimmigratie uit het MO. Gargard grijpt de herdenkingen rond 4 mei aan om de negatieve publiciteit rond antisemtisme en de immigratie te counteren met een soort jij-bak: jullie zijn zelf antisemtisch; zie de jodenvervolging in WO II. Verder nog wat gebrabbel om de column vol te krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Tja... Om vanuit een aantal bijzondere gevallen een algemene conclusie te willen trekken is iets wat in empirische wetenschap gebeurt, omdat ze daar niet beter kunnen. Maar om buiten het wetenschappelijk experiment om op groepen mensen een plakkaat (of, aangezien het over 4 mei gaat, een vlag) te willen plakken, is toonbeeld van middelmatigheid en racisme ten uitstek.

  Deze NRC column is racistisch waarbij de auteur de lezer probeert aan te praten dat racisme (zij noemt racisme overigens antisemitisme, wat een neefje van racisme is) een enorm probleem in Nederland is. De oplossing van de auteur in deze is mij onduidelijk.
  Maar in een column hoef je niet alle vragen te beantwoorden. Zie de column als een estafette, een andere NRC columnist weet vast wel de 'juiste' punt achter dit artikel te zetten.

  Journalisten worden vaak misbruikt als spreekbuis voor hen die eerst (voor veel geld) een probleem willen creëren om vervolgens (voor nog meer geld) dat probleem op te lossen. Vraag maar aan de kindertjes in Irak, Syrie of Jemen (als ze de door 'onze' vrienden uitgevoerde en deels door ons gesponsorde oorlogen daar overleven).

  Dat ze dat niet weten bij NRC, vind ik opmerkelijk.

  Blijft de vraag over wie er voordeel heeft aan deze column? Israel is de laatste tijd, met reden, nou niet echt lekker in het nieuws. Het zou toch niet wezen????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "zij noemt racisme overigens antisemitisme, wat een neefje van racisme is"

   Racisme heeft een hele slechte naam gekregen sinds 1960.
   Rond 1960 werd de joodse invloed in de westerse media steeds sterker. ( In 1957 had Elie Wiesel zijn 'Nacht' geschreven, over zijn verblijf in Auschwitz. Er is in Nacht nog geen enkele gaskamer te bekennen.)
   Na 1960 werden de gaskamers als chantage middel gebruikt om de niet joden op hun plaats te zetten.
   Vanaf eind jaren 60 werd de massa-immigratie er door gedrukt.
   Die massa-immigratie moest worden mogelijk gemaakt door iedereen wijs te maken dat rassen niet bestaan. Dat we allemaal gelijk zijn. Dat elk onderscheid tussen rassen een ziekelijke afwijking is, dat een racist iemand is die eigenlijk het liefst als Auschwitz beul aan het werk zou gaan.

   Anti-semitisme is dan nòg erger: dat is racisme tegen de joden. Erger is niet denkbaar, want die mensen veren echt op van plezier als ze aan de gaskamers denken. ( Zo is de suggestie)
   In werkelijkheid werd dit beeld (mensen die achter de gaskamers staan) gebruikt om elke oppositie tegen joodse media en joodse oorlogen te smoren. (Zoals Shulamit Aloni ook zegt).

   Nu, in 2018, schrijft de Saker dat Israel het enige land ter wereld is dat apartheid heeft, dat dus officieel racistisch is !

   Nee Willem. Racisme is niet zomaar zonder meer het neefje van antisemitisme.

   Anti-semitisme is een weaponised begrip waarmee recentelijk oorlogen zijn mogelijk gemaakt waardoor miljoenen mensen hun leven hebben verloren.

   Racisme is een uiting van onze aangeboren natuur. Die natuur blijkt onontbeerlijk voor elk wezen dat wil overleven. De Dodo's waren niet bang voor vreemde wezens, en zijn nu uitgestorven.
   Als wij iets meer racisme hadden toegelaten dan waren we nu geen multi-etnische samenleving en waren vele ( toekomstige) problemen ons bespaard gebleven.

   Verwijderen
 10. Op 15 augustus 1964 schreef H.M van Randwijk (verzetsman, schrijver, dichter en journalist) in z'n column in het Algemeen Handelsblad (de voorloper van de NRC):

  "Bezinnen en handelen

  n de afgelopen weken is overal in West-Europa het begin van de Eerste Wereldoorlog herdacht. Opvallend daarbij is dat van vrijwel alle zijden deze oorlog nutteloos en smerig wordt geacht. De Engelse uitdrukking ‘this stupid and dirty war’ is reeds een bijna klassieke benaming geworden. In het weekblad New Statesman and Nation stond dezer dagen een ingezonden stuk van prof. Russell en anderen waarin erop wordt gewezen dat zij, die er van 1914 tot 1918 net zo over dachten als bijna iedereen thans, tóen gevangenisstraf en erger riskeerden en als landverraders en defaitisten werden betiteld. Het is een vervelende zaak dat heilige oorlogen alleen maar bestaan bij het uitbreken en zolang ze gevoerd worden. Gaan ze eenmaal de geschiedenis in, dan begint een proces van ontluistering, dat voor wat de Eerste Wereldoorlog betreft een halve eeuw later tot een algemene erkenning van ‘stom’ en ‘smerig’ leidde.

  Hoe zal dat met de Tweede Wereldoorlog gaan?

  Ook al zijn we nog niet zover dat de Tweede Wereldoorlog onnodig en dom wordt genoemd, een herziening in bepaalde waarderingsaspecten is toch reeds gaande.
  ........
  Bij een bezoek aan Frank Lloyd Wright, de wereldberoemde Amerikaanse architect, in 1946, werd ik vreselijk geschokt door zijn opvatting, dat over 25 jaar het zwart-wit uit het beeld van de Tweede Wereldoorlog zou zijn verdwenen en er alleen een dom en grauw grijs zou overblijven. Hij wees daarbij op de grote granieten stenen van de muur waar we bij stonden, duidelijk van elkaar te onderscheiden, duidelijke kleurverschillen. Toen trok hij me tien meter achteruit en zei: zie nou 'es. Eén grijze muur...

  This is what this war will look like in 1975...

  Ik geloof het niet. Ik geloof het nog niet! Zelfs wanneer men niet zo ver gaat als koningin Wilhelmina, die de oorlog een strijd noemde tussen het licht en de duisternis, daarbij teruggrijpend op oeroude mythologische onderscheiden, toch heeft de Tweede Wereldoorlog zoveel uitzonderlijke aspecten van morele aard, van keuze tussen goed en kwaad van individueel heldendom in naam van een ontwijfelbare rechtvaardigheid, dat de onvermijdelijke ontluistering nooit, althans voor mij nooit, Johannes Post70 op één hoop zal gooien met een Ritterkreuz-mit-Eichenlaubdrager, of de illegale kranteschrijver Van Heuven Goedhart in één adem zal noemen met de nazi-propagandist Max Blokzijl. De één vocht of sprak voor de goede zaak, de anderen voor een verkeerde en vieze zaak.

  En dat blijft zo en het blijft zo simpel, ook als de historische distantie vele zaken ingewikkelder maakt dan ze ons in de oorlog voorkwamen."

  De hele column is hier terug te lezen:

  http://www.dbnl.org/tekst/rand002insc01_01/rand002insc01_01_0073.php

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Henk van Randwijk sprak zich na de oorlog uit voor de onafhankelijkheid van Nederlands-Indië. Wat zou hij ons dezer dagen te zeggen hebben over de neo koloniale oorlogen die Nederland in NAVO verband ondersteunt en de rol van de gelijkgeschakelde pers die die oorlogen goedpraat? Zijn oude krant de NRC met meisjes als Clarice Gargard met hun neus bovenop het granieten muurtje van de identity politics?

   Als eerbetoon aan deze man:

   Celdroom

   Des daags scheen zonlicht in de cel

   twee decimeter op de muur.

   Dan stond te middag voor één tel

   een zin gekrast in laaiend vuur.

   Wie had de woorden ingekerfd,

   merkteken van ons diepst begeren?

   Eén heeft ze met zijn bloed geverfd:

   Gerechtigheid zal wederkeren


   Verwijderen
 11. Mag ik even uw aandacht voor een discussie die Willem is begonnen op de site van Stan, en dit naar aanleiding van het interview dat Stan hield met Freek de Jonge.

  Willem was ooit bijna het slachtoffer van een moslimaanslag (Bali 2002) en heeft die zaak dus gevolgd.
  Het bleek dat de daders op eigen houtje handelden en uit ( terechte) boosheid over de westerse agressie in Afghanistan.
  Maar het bleek ook dat de hele zaak in onze media heel anders werd verkocht: er zou geld van Osmama naar Bali zijn gegaan etc etc.

  Willem is erg boos over de eenzijdige westerse media, en hij neemt het nu ook Freek kwalijk dat die gewoon mee doet met die Grote Leugen.

  Alles naar aanleiding van een reageerder ( Bert Heemst ) die wat onhandig reageert en erg onhandig door Stan als 'rancuneuze kleinburger' wordt afgedaan.

  Hier de eerste schermutselingen:
  4 mei: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2018/05/cafe-weltschmerz-stan-van-houcke.html

  4 mei: http://stanvanhoucke.blogspot.nl/2018/05/bert-heemst.html

  5 mei: https://stanvanhoucke.blogspot.nl/2018/05/willem-willem-en-bert-heemst.html

  ( Ik heb alles gecopieerd en zal het op mijn blog plaatsen als Stan het weg mocht halen. Is in een ver verleden wel gedaan door Stan, met reacties van mijzelf.)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hubert Smeets bij Buitenhof , over Macron:

  "Ja er waren 40.000 demonstranten in Parijs, maar dat is niet zo veel. Is niet echt van belang." ( Parijs, 10 miljoen inwoners)

  Gisteren waren er in heel Rusland 'duizenden demonstranten' volgens de Volkskrant. Nu heeft Rusland 14 maal zoveel inwoners als Parijs, en 14 x 400.000 = 560.000
  vermelden nauwelijks waard zijn, dixit Smeets.
  Maar ik denk dat het er geen duizend zijn geweest, want ik zie nergens beelden.

  Ik begon mijn eigen blog op 29 augustus 2010. Waarom? Omdat ik op de blog van Loor las dat er in Amsterdam ca 80 demonstranten waren tegen Iran.
  En in de Volkskrant was de halve voorpagina aan die demonstratie gewijd!
  Zò stuur je het wereldbeeld van de massa.
  Die 80 demonstranten kun je trouwens in enkele uren zelf regelen.
  Als je dat in 100 wereldsteden doet, heb je ineens een wereldwijd verzet tegen dat gruwelijke Iraanse bewind !

  Daar zijn ze dan in Tel Aviv héél tevreden mee.
  Het zou me helemaal niks verbazen als we op zo'n manier worden gestuurd in onze mening.

  Smeets, min. 14 ongeveer: http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/434174/Buitenhof.html

  https://beta.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/russische-oppositieleider-navalny-opgepakt-bij-demonstratie-tegen-poetin~b396a83d/

  Dus zelfs als er 560.000 Russen de straat waren opgegaan zou dat het

  http://xevolutie.blogspot.nl/2010/08/4m-zijn-er-al-ooit-vrouwen-gestenigd.html
  BeantwoordenVerwijderen