maandag 28 mei 2018

Ghislaine Plag Wauwelt Wantrouwen in Pers Weg


Het kan haast niet symptomatischer: Ghislaine Plag bespreekt rond 10:30 op staatsradio NPO 1, in het programma Spraakmakers, het CBS rapport waaruit blijkt dat nog maar 30% (!) de pers vertrouwt.
De "analisten" die dit bericht bespreken analyseren het zo dat het niet zal komen door de "instituties", als NOS, NRC of Telegraaf, maar door "anderen". De denktrant van deze tafel is dat iedereen zich journalist mag noemen, en dat gebeurt dan, volgens hun denktrant, niet goed, en daar krijgen de genoemde "instituten" dan of de rekening voor, of het wantrouwen geldt niet voor hen.

Het "wij van WC-eend" gehalte is weer hoog en het vertrouwen zal met dit soort ijlzwamerij in de met veel belastinggeld betaalde staatskanalen en "instituten" alleen maar verder doen afnemen.

Tommy Robinson

Diezelfde tafel vindt het nog te vroeg om een oordeel te geven over de arrestatie van Tommy. Ook de uitgevaardigde oekaze die de Britse pers verbiedt om over zijn arrestatie te berichten: te ingewikkeld om te veroordelen. De gedachte van de tafel is dat in Engeland een jurysysteem van kracht is, en als de kranten zouden berichten, zouden ze de jury kunnen beïnvloeden. Op de tegenspraak van Plag dat in ons systeem de rechters toch ook beïnvloed worden, vond de tafel dat anders, iets met professionals versus amateurs... Kortom, journalisten die aarzelen om Britse censuur te veroordelen omdat zij een ander systeem hebben. Wij constateren grote discrepantie in journalistieke benadering van Britse en Russische affaires. Zo'n aanpak met fluwelen handschoenen zien we in Rusland niet vaak. Inleven in de Russische mores en wetgeving wordt nauwelijk gedaan als Navalny en zijn aanhangers weer eens een paar uurtjes opgepakt worden. Daar wordt dan vaak hysterisch mee geopend.

NRC = NAVO-krant

Bij de staatsomroep mogen ze dan nog net doen alsof NRC een kwaliteitskrant zou zijn, het blad is al lang ontmaskerd als een verdedigingslinie van de macht en de NAVO; heeft niks meer met kritische journalistiek te maken. Typisch een blad van "beter ongeïnformeerd, dan gedesinformeerd" door het verloederende en zieltogende NRC NATO Handelsblad. Lees het hele artikel bij het uitmuntende Novini.

4 opmerkingen:

 1. CBS kende ik nog niet, het novini artikel wel: erg goed.

  Wat ik van CBS niet begrijp waarom ze niet vragen of geënquêteerden de Volkrant, NRC, NOS, teletekst, etc nog vertrouwen, en dat dan uitzetten tov het vertrouwen in andere media. Dan had Plag:CBS veel preciezer kunnen zeggen welke journaille nog maar voor 30% of minder wordt vertrouwd door de Nederlander. Grosso modo heb ik ook 30% vertrouwen in de media. <30% corporate en >30% niet corporate.

  Maar misschien staat een dergelijke splitsing wel in het CBS rapport, maar niet op teletekst. Ik ga het CBS rapport lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat snel geschreven. Excuus voor de typo's...

   Verwijderen
  2. Lang verhaal kort: de analysen naar type media staat niet in het rapport.

   Verder is de auteur wel erg optimistisch: vertrouwen wat van bv 30.0% (in 2016) naar 30.1% stijgt (in 2017) is een stijging van het vertrouwen.

   Groot vertrouwen in welke organisatie dan ook (bv meer dan 75% van de Nederlanders vertrouwen de organisatie) ben ik Nergens tegengekomen.

   Rapport: https://www.cbs.nl/-/media/_pdf/2018/18/vertrouwen-op-de-kaart.pdf

   Verwijderen
  3. Ze zouden , net zoals ze deden bij het referendum over Oekraïne, meer de nadruk moeten leggen op de zogenaamde niet- en tegen stemmers die eigenlijk de verliezers waren, en in het geval van dat C.B.S. onderzoek de nadruk moeten leggen waarom 69,9% GEEN vertrouwen heeft in de MSM.

   Verwijderen