donderdag 24 mei 2018

Wat bezielt Hollands AIDS fonds om Russische Putin aan te vallen?

Louise van Deth is de Raad van Bestuur (iemand??). Femke Halsema zit in de Raad van Toezicht.

De radio houdt bijna niet op met de radio-spotjes van het Aids-fonds dat boos is op Putin. Het doet een beetje denken aan de actie jaren terug van Radio 3 tegen Duitsland: "Wij zijn boos!". Nu doet het Aids fonds dat op een eigentijdse wijze nog eens dunnetjes over. Boos op Putin. Louise en Femke, van het Nederlandse Aidsfonds gaan Aids bestrijden in... Rusland!

Van de Website en uit de petitie:

"En daar horen we je nooit over, Vladimir. Hoe gespierd je taal en voorkomen ook zijn. Een échte leider zou de aidsepidemie te lijf gaan in plaats van die te ontkennen. En zorgen dat mensen met hiv en aids levensreddende medicijnen krijgen, in plaats van ze te discrimineren en uit te sluiten."

Vragen...

Allereerst kun je je afvragen waar het Hollandse Aidsfonds onder Hollandse leiding mee bezig is om zich bezig te houden met Aidsbestrijding in Rusland, maar kan. Tweedens, waar, waarom zou je daar groot over uitpakken met een tonnenkostende reclame-campagne, en derdens, waarom doe je die campagne op een wijze die de President van dat land, die toch door zo'n 85% van de stemmende homos'en sexwerkers gesteund wordt, tamelijk grof aan te pakken? En wat is de rol van Deth en Halsema, laatste met korte lijntjes naar het Binnenhof en mogelijk de nieuwe burgemeester van Amsterdam.
Blik op NOS-journaal is na de Russische homo hysterie destijds zelf op onderzoek gegaan in de Moskouse homo-scene. Wat bleek? Geen Russische homo gevonden die problemen had met Putin. Integendeel. Alles "Good!". Kijk HIER.

Jonge Moskouse homo met hetero-vriendin, gezellig in het centrum van Moskou uitgaan. Verken je liever in StPetersburg de scene, kijk dan HIER, en beslis of bijvoorbeeld Raibow Club Malevich of toch de Oyster bar, meer je ding is. Trouwens, de tonnen in de reclamecampagne hebben als effect dat een goede duizend mensen de petitie getekend hebben. (Op 1194 staat de teller nu)

26 opmerkingen:

 1. Follow the money is wat ik denk.

  Een gulle gever aan het AIDS fonds heeft als voorwaarde gesteld dat ze alleen gekd van hem/het/haar krijgen als ze Poetin gaan bashen.

  AIDS is een vreselijke ziekte, maar het zou me niet verbazen als de gelden van het fonds al een tijdje aan het teruglopen zijn, omdat het niet meer de tijd van 'philidelphia' is.

  Dat maakt zo'n fonds wanhopig.

  Iets voor een journalist of (bij gebrek aan echte journalisten in NL) voor iemand met tijd over om uit te zoeken.

  Bij Amnesty en HRW, zelfde laken en pak.

  Treurig voor de mensen waar die organisaties (in naam) voor staan!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Een Google search (heel snel gedaan), leert mij dat Van Deth van oorsprong bankier is, dat ze in 2015 na een smakeloze campagne een derde van de donateurs zijn kwijt geraakt en dat (let wel) de Staat een van de belangrijkste donateurs van het fonds is.

   https://www.hellogorgeous.nl/2017/06/wil-geen-machtsrelatie/

   En zo is er vast meer voor hem of haar die tijd heeft om dit uit te zoeken.

   Verwijderen
  2. Ik wil niet te serieus op de propaganda van het aidsfonds ingaan.

   Maar ik heb geen positieve indruk van het Russische beleid betreffende epidemiëen. Of het nu krokodil- en methverslaving is of het laten voortwoekeren van resistente TB of HIV in verloren groepen in de samenleving; dat moet radicaal bestreden worden!

   Het feit dat dit alles in de VS nog vele malen slechter gaat moge geen excuus zijn.

   Verwijderen
 2. Ik las iets over conventional wisdom, dat ik wel toepasbaar vind voor MH17/Skripals specifiek en voor dit hele blog in het algemeen. Zie ook: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Conventional_wisdom

  Stukjes:
  'Because social phenomena (neerhalen mh17/Skripals) are so forbidding (dreigend), or at least so seem, and because they yield few hard tests of what exists and what not (dankzij de MSM), they afford the individual a luxury not given by physical phenomena. Within a considerable range, he is permitted to believe what he pleases. He may hold whatever view of this world he finds most agreeable or otherwise to his taste.
  ...
  In this competition, while a strategic advantage lies in what exists, all tactical advantage is with the acceptable (daar waar de spindokters hun brood mee verdienen: BS of onwaarheid tot acceptabele waarheid maken)
  ...
  To a very large extent we associate truth with convenience (het is prettiger om te denken dat de Russen de Skripals vergiftigd hebben dan dat de Britten dit gedaan hebben) with what most closely accords with self-interest (wie in Engeland zegt dat de Skripals vergiftigt zijn door de Britten, doet zichzelf minder goed, dan wie zegt dat de Russen erachter zitten) We also find highly acceptable what contributes most to self-esteem (wij zijn goed, zij zijn slecht)...

  The very vigor of minor debate makes it possible to exclude [the dissident] as irrelevant... (Dat is de rol die de dissidente media mag spelen)

  The enemy of conventional wisdom is not ideas but the march of events... (Dus verzwijg je events of roep je dat de waarheid 'fake' is)

  The man of conventional wisdom is not an object of pity. ... He is come to good terms with life. He can think of himself with justice as socially elect (een verheven persoon), for society in fact accords him the applause which his ideas are so arranged to evoke (een massa aan journalisten uit de mainstream trekt aan mijn oog voorbij). Secure in this applause, he is well armed against the annoyance of dissent (waarom zou je de waarheid verkondigen als onwaarheid je feitelijk zo goed doet). His bargain is to Exchange a strong and lofty position in the present for a weak one in the future... He risks being devastated by hostile events (alt media heeft in theorie dat wapen). But by then he may be dead (Brzinszki bv).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geen woord hier over de ijzersterke MH17 lezing vanmiddag. Maar ja, dat had ik ook al voorspeld. Als ze echt keihard als dader ontmaskert worden houden de Kremlin trollen hun mond en gaan ze snel over iets anders lullen. Door de mand gevallen en afserveren dit blog, totaal niet nieuwswaardig. Puur trolblog om Putin te eren en omhoog te hemelen. Maar ja, wat kwaadaardig is zal kwaadaardig blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Inderdaad vreemd dat de JIT nu met een persconferentie komt waarvoor de mp en blok vervroegd worden teruggevlogen. Het persbericht bevat verder niets nieuws maar de kritiek op rusland wordt veller. Aidsfonds zet toevallig een campagne op. Dadelijk gaan we gasleveringen eisen of Iran aanvallen, en geen woord over skripals of het verslaan van IS. De WK komt er aan en mss een grote valse vlag, de schaapjes worden iig al voorgespoeld.

   Verwijderen
  2. Yep, was een ijzersterke lezing. Inclusief een animatiefilmpje van een afgedekte BUK op een dieplader, die de specifieke kenmerken van een BUK van het Russische leger had. Maar ja, in een animatiefilmpje kan je elke tip van een sluier oplichten. Of je houdt een lezing voor de UNSC met een buisje Completa melkpoeder en verkoopt het aan iedere simpele ziel als een chemisch wapen.

   Verwijderen

  3. THOUGHT FOR THE DAY!
   "When any government, or any church for that matter, undertakes to say to its subjects, 'This you may not read, this you must not see, this you are forbidden to know,' the end result is tyranny and oppression, no matter how holy the motives. Mighty little force is needed to control a man whose mind has been hoodwinked; contrariwise, no amount of force can control a free man, a man whose mind is free. No, not the rack, not fission bombs, not anything - you can't conquer a free man; the most you can do is kill him."

   -- Robert A. Heinlein, If This Goes On, 1940

   Verwijderen
  4. Er was helemaal geen ijzersterke MH17 lezing vanmiddag. De lezing was niet meer een recycling van een sprookje waar Bellingcat al in september 2015 mee op de proppen kwam: het 53 ste AA regiment uit Koersk. Het JIT zit op een dood spoor. Het onderzoek is kapot gemaakt.

   Verwijderen
  5. En de Amerikaanse satellietbeelden zijn als bewijs geheel uit beeld verdwenen, mochten niet door Tweede Kamerleden bekeken worden, óók niet op basis van vertrouwelijkheid. Vandaar de bovenstaande quote van Heinlein.

   Verwijderen
  6. Wat ik gezien heb was het zeer underwhelming! Hoe kan het JIT geloofwaardig overkomen als ze bellingcat als leidraad nemen?

   Verwijderen
  7. Bij uitzondering een reactie op Cruelman, die blijkbaar nogal emotioneel wordt bij dit onderwerp: is dit zijn dossier???

   Al vanaf het gebeuren (ik was toen net klaar om naar Rotterdam voor het zomercarnaval te gaan), via het eerdere en vervolgende nieuws, de analyses en het volgende onderzoek heeft NIETS me ooit van een Russisch aandeel kunnen overtuigen.

   En destijds wist ik niet eens van het bestaan van dit blog af!

   Verwijderen
  8. Regel 1 in de geopolitiek:

   Als er op de emotie wordt gespeeld is er sprake van leugen, misleiding of bedrog.

   Verwijderen
 4. Een brief van hammerstein, over de campagne van vorig jaar, dezelfde personen maar een ander slachtoffer. Dat heeft ze veel gezeik opgeleverd, Putin kun je ongestraft aanvallen.
  https://s1.ad.nl/algemeendagblad/download/9afff52e-ea34-4384-a60a-ae7baffbd7b1.9afff52e-ea34-4384-a60a-ae7baffbd7b1.pdf

  BeantwoordenVerwijderen
 5. War Is A Racket
  By Major General Smedley Butler

  https://ratical.org/ratville/CAH/warisaracket.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik denk dat Putin lacht om dit spelde prikje op de kaart met zijn wereld zorgen. Denken die Nederlandse Putin baschers dat hij daarvan wakker ligt? Hoogmoed van een mier.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Gewoon glashard liegen; Trouw doet het

  Het bewijs tegen Rusland is er, maar de rechtszaak rond MH17 zal nog veel voeten in de aarde hebben

  Arjen van der Ziel– 19:58, 24 mei 2018

  "Het ‘wettig en overtuigend bewijs’ is er nu: de Buk-raket waarmee vlucht MH17 uit de lucht werd geschoten, was afkomstig van een luchtafweerbrigade in de Russische stad Koersk. Dat meldt het Joint Investigation Team (JIT), waarin Nederland, België, Australië, Maleisië en Oekraïne samenwerken. Toch zal de rechtszaak tegen de verantwoordelijken nog veel voeten in de aarde hebben."

  https://www.trouw.nl/home/het-bewijs-tegen-rusland-is-er-maar-de-rechtszaak-rond-mh17-zal-nog-veel-voeten-in-de-aarde-hebben~a316c4d5/

  He JIT meldt helemaal niet dat de resten van de gevonden BUk afkomstig zijn van het 53-ste AA.

  Dit zegt het JIT:

  "Het JIT heeft vastgesteld dat het hier gaat om een raket van de 9M38 Buk-serie. In hoeverre beide delen behoren tot de raket die afgevuurd is door de BUK-TELAR van de 53ste brigade kan vooralsnog niet met zekerheid worden gezegd."

  https://www.trouw.nl/home/het-bewijs-tegen-rusland-is-er-maar-de-rechtszaak-rond-mh17-zal-nog-veel-voeten-in-de-aarde-hebben~a316c4d5/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mark Rutte breekt een belangwekkende handelsmissie naar India af na bekendmaking van het JIT-bericht over welke Russische brigade MH17 heeft neergeknald.

  Niet alleen wist Bellingcat in 2016 die 53e Brigade van Burgermoordenaars al te noemen, het duurde nog geen vijf minuten na de JIT-persco voordat onze QuasiMinBuZa Stef Blok met een reactie kwam, en ook de Australische MinBuZa had binnen no time een persbericht paraat aan de onderkant van de aardbol. Oftewel: natúúrlijk wist Rutte al tot in detail waar het Joint Investigation Team mee zou komen. Dat maakt zijn gezwinde terugkeer van wat volgens Rijksoverheids-voorlichter Gaap Jansen "de grootste Nederlandse handelsmissie ooit" is, tot een doorzichtig PR-stuntje. En precies met dit soort stomme truukjes geeft Rutte dus dat luchtje van politiek opportunisme en nalatig handelen dat al sinds 17 juli 2014 aan Dossier MH17 kleeft. Rutte wist PRECIES wat het JIT ging zeggen en had gewoon thuis kunnen blijven tot na de ministerraad, het is volstrekt overbodig om met zoveel PR-poeha een retourtje Bombay te maken (weet je hoeveel CO2 dat is!!1!) om een vergadering voor te zitten die is gebaseerd op informatie die wel allemaal al meer dan twee jaar kennen. Nou. Hopen dat MinPres' terugvlucht niet over Oekraïne gaat...

  https://www.geenstijl.nl/5142144/rutte-s-pr-poep-is-waarom-onderste-steen-stinkt/#comments

  Rutte komt onmiddelijk terug van z'n handelsmissie in India.....om van geen nieuws nieuws te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De BBC liegt uiteraard mee:

  http://www.bbc.com/news/world-europe-44235402

  BeantwoordenVerwijderen
 10. HET JIT ROMMELT MET BEWIJSMATERIAAL BIJ PRESENTATIE VAN ‘RAKET’ MH17

  "Dat blijkt alleen niet waar te zijn. Deze ‘venturi’ werd al veel eerder getoond, namelijk in het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid gepubliceerd op oktober 2015. Hij is te zien op bladzijde 86.

  Later werd deze foto opnieuw getoond door het OM. Niet in september 2016, zoals ze vandaag zeggen in de persconferentie, maar in juni 2016, toen het OM een E-magazine presenteerde over het onderzoek naar MH17.

  Hoewel de ‘venturi’ dus al eerder te zien was geweest, werd hij opeens opgevat als ‘nieuws’ en haalde daarmee de internationale pers."

  "Gaan we dan naar het andere raketonderdeel, de ‘casing’. Daarvan zegt het JIT:

  De casing heeft u mogelijk gezien in het OVV-rapport.

  Maar daar is dit deel helemaal niet te zien geweest. Sterker nog, dit deel is nooit eerder getoond.

  Meer lezen over nog meer gerommel met zogenaamd bewijsmateriaal op:

  http://joostniemoller.nl/2018/05/het-jit-rommelt-met-bewijsmateriaal-bij-presentatie-van-raket-mh17/

  BeantwoordenVerwijderen
 11. In ´Pauw´ kwam overigens de totale afwezigheid van een mogelijk Russisch motief even aan de orde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ook noemde de expert dat alle sancties tegen Rusland TOTAAL geen effect hadden of zullen hebben.

   Verwijderen
  2. Cruelman1974, geef eens 1 reden waarom Rusland een paar 100 nederlanders zou neerschieten??
   Welk motiefzou Rusland hebben??
   De enige die een motief heeft is de door de CIA in het zadel geholpen president van der Oekraine.
   Amerika Wilde sancties tegen Rusland. Nog voordat er een onderzoek was begonnen werd Rusland al beschuldigd, oa door Amerika en de voornaamste verdachte, de Oekraine. Die verdachte levert via haar geheime dienst bijna alle 'getuigenverklaringen' .
   Verder komen veel 'feiten' van het totaal onbetrouwbare Bellingcat, gefinancierd door oa Soros...
   Overigens is het oud nieuws wat gepresenteerd wordt als een nieuwe ontdekking. Dat alleen al maakt duidelijk day het on iets anders gaat dan waarheidsvinding....
   Rutte eist volledige medewerking van Rusland.Laat hij maar van Amerika eisen dat zij eindelijk de radarbeelden vrijgeven waarop duidelijk te zien is waar de Bukraket vandaan kwam...

   Verwijderen
 12. Cruelman, WTF mankeert jou? Als iemand ergens niet van overtuigd is door de BS MSM dan is hij een complotter, kleeft de bloed van 198 mensen aan zijn handen en steunt hij terroristen en bla bla bla. Jij zou zo elke dag een krant kunnen vullen met jouw gebrek aan logica. Sterker nog door jou mysterieuze vorm van denken die ook de MSM beheerst is de hele alternatieve nieuws tak ontstaan dus ik weet nou niet of ik nou moe moet worden van jouw onder ontwikkelde cognitieve vermogen of je nou juist moet bedanken. En waarom bekijk en reageer je nog steeds op deze site, zoek een site die wel bij jou past. NOS.nl ofzo.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Twee dingen tegelijk, 1 het aidsfonds geeft relatief heel heel erg weinig geld aan hiv aids patienten hier in Nederland, het merendeel van het geld gaat gek genoeg naar projecten in het buitenland. In rusland is een enorme crisis op hiv aids gebied , dat is waar alleen is het erg naief om te denken dat wij dat vanuit amsterdam wel even zullen oplossen.triester is inderdaad dat als je in nl als patient aanklopt bij het aidsfonds je of een zeer kleine bijdrage krijgt of nul op het request en dat is wel iets waar het aidsfonds zichzelf zou moeten schamen.

  BeantwoordenVerwijderen