dinsdag 22 mei 2018

Beetje éénzijdig Krimverslag van Floris Akkerman bij VPRO

Floris Akkerman haalt er nog al wat bij in Bureau Buitenland van de VPRO: de deportatie van de Krim Tartaren na de tweede wereldoorlog door Stalin. Gaan we allemaal niet goed praten. Ook een hoop Russen hebben slechte ervaringen met de Georgiër Stalin. En met Duitsers. Hoor je Russen verder nooit over. Floris Akkerman wel. Goed. Kan.

Maar Floris gaat door, naar aanleiding van de arrestatie van twee Krimtartaren. Volgens hem slechts het topje van de ijsberg wat betreft de volgens hem marginalisering en Russische wegdrukking van de Krim Tartaren.

"Het past in een breder beeld van Russische campagne tegen de Krim Tartaren"

Presentatrce: "Oude tijden herleven, maar niet zulke vrolijke". Ze refereert hier aan die voor de Tartaren nachtmerrie periode met Stalin.

Floris pakt goed door: "Ja. Krim Tartaren zijn totaal niet blij dat de Russen hier zitten. Erkennen de Russen niet als machthebber, als overheid. Ze vinden dat hier een bezetting gaande is. Ze hebben herinneringen aan 1944 toen onder Stalin Krim Tartaren werden gedeporteerd naar Cewntraal Azië, Siberië waarbij een hoog percentage van de gedeporteerden omkwam (zei hij 40%? was niet goed te verstaan). Wat dat betreft zijn ze niet blij met de Russen hier."

Floris gaat door en zet een tandje bij: "Krim Tartaren vinden dat ze geen ruimte krijgen voor hun religie, ondewrwijs en cultuur."

De presentatrice wil het nu dan ook weten: "Waar zijn de Tartaren nou bang voor??!! De Tartaren!"

Floris: "Ze zijn bang dat ze worden weggedrukt. Monddood gemaakt. Gedwongen worden het land te ontvluchten. Het enige wat de Russen willen is dat je de religie en cultuur van je afgooit en je voegt naar de Russen. Dan vinden ze het goed.

Tot zover het verslag van Floris Akkerman. We gaan over naar Graham Philips, die zijn verslag met camerabewijs onderbouwt. Op persoonlijke order van Putin wordt de grootste Moskee van Oost Europa gebouwd op de Krim, plus nog 10 Moskees.

We zien, dankzij Graham, die Moskee gewoon gebouwd worden. Die is volgend jaar af. Voor het vijf-jarig herenegings jubileum. Dus wat bedoelt Foris nou met "Russen willen dat de Krim Tartaren de religie van zich af gooien"? Een teleurstellend gammel verhaal van Floris die vaak wel goed spul aflevert, zoals dit leuke artikel over de glimlach.Commentaar Blik op NOS-journaal

Dat er bij sommige Krim Tartaren -nog- negatieve gevoelens zijn ten opzichte van Russen, is zeer wel mogelijk. Als die zover gaan dat sommigen van hen de Russische overheid niet erkennen, dan is er natuurlijk een probleem. Je moet in de VS of in Den Haag het eens proberen, de respectievelijke Amerikaanse of Nederlandse overheid niet te erkennen....

EUR 500

Alleen Floris gaat verder. Hij doet het voorkomen alsof alle Krim Tartaren er zo over denken. Nog steeds. Stalin was geen Rus. Het was een Georgiër. En Putin is geen Stalin. Putin voert ze niet af met treinen naar Siberië, zoals Akkermans insinueert, maar brengt ze een brug en een tiental Moskeeën, waaronder één hele grote, die in 2019 af moet zijn, hetgeen Akkermans verzwijgt. Het past blijkbaar niet in zijn plaatje. Plus: hij wil waarschijnlijk volgende keer weer wat mogen vertellen bij de NPO. Want geld = geld. Hoeveel zou hij nou vangen voor zo'n kwartiertje meewauwelen met Bureau Buitenland? EUR 500? Floris, als je dit leest, voel je vrij te reageren in de comments. Zouden we bijzonder waarderen.

15 opmerkingen:

 1. Ik dacht dat het vrij algemeen bekend was dat de krim-Tataren op gruwelijke wijze hebben huisgehouden in de oorlogsjaren.
  Ze werden door de Duitsers als kamp-opzichters aangesteld en hebben in die kampen,. op de Krim, tienduizenden etnische Russen gedood.

  Toen de Duitsers verdreven waren was een wraakneming op de Tataren te verwachten en heeft Stalin de Tataren verbannen.

  Hier een citaat dat ik heb gegoogled:

  During the occupation of Crimea, Germans and Romanians organized 116 death camps staffed with Crimean Turks. They were organized by Schuma organization into 152 battalion. For the exception of 6 military officers, all 320 servicemen in this battalion were Crimean “Tatar” Turks. For example death camp “Red” also known as Crimean Buchenvald. In this death camp people were executed, without a chance to get out.

  In two years of German, Romanian and Turkish occupation of Crimes, over 90,000 civilians were murdered and over 85,000 were trafficked to Germany for forced labor Only about 2% of those people survived and returned.

  In nearby so called “internment” camp, out of 140,000 people interned, 40,000 were murdered and 100,000 were trafficked to Germany for forced labor. Turks working in the death camp “Red” were “creative” in the ways they murdered people. They drowned mothers with children in cesspools. They mass burned people alive by tying them up with barbwire, pouring gasoline on them and setting them on fire. Just compare, for 7 years in Buchenvald 56,000 people were killed. 8,000 per year. In death camp “Red” in less than 2 years Germans, Romanians and Turks murdered 15,000 people. The prevailing notion that the majority people killed in these particular death camps were Jews, is wrong. The majority of people killed there were Russians.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. De gemiddelde Krimtataar heeft helemaal geen moeite met Russisch staatsburgerschap: Hun inkomen en pensioenen zijn immers gestegen, hun rechten zijn zeker niet minder geworden.

  Voor de gewone man gaat de liefde toch hoofdzakelijk door de maag!

  Het is slechts een kleine radicale groep: de Mejlis, die groot Ottomaanse dromen hebben. Maar nu Turkije neutraler naar Rusland staat wordt hen wind uit de zeilen genomen.

  Men zou eens moeten onderzoeken wie hen steunt: Zijn het Gülen aanhangers? Men zal uiteraard ook banden met de CIA, en misschien de moslimbroeders kunnen vinden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Misschien moet Floris eens naar Tatarstan afreizen, een Russischische provincie waar al eeuwen miljoenen Tartaren wonenen, inmiddels ruim vijf miljoen. Kazan, de hoofdstad, is een mooie stad aan de Wolga.

  Islamieten vormen al eeuwen een belangrijk percentage van de bevolking van Rusland. Nederlanders zouden nog wat kunnen leren van hun verdraagzaamheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank Jan, Root, Graaf; stuk voor stuk waardevolle aanvullingen. We wachten of Floris, die we verder best hoog hebben zitten, nog komt met aanvullingen van zijn kant....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondertussen gaat het vlak bij de Krim helemaal fout:

  volgens OVSE worden de beschietingen in Oost Oekraïne fors opgevoerd

  Hierover wordt in de mainstream media amper of helemaal niets bericht. Zou misschien wel eens een verkeerd beeld kunnen geven van die, door Nederland zo aardig bevonden, Oekraïners.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Russia Inside meldt dat de Grote Oorlogs Media (WaPo, NYT,Guardian) langzaam hunRussia Gate verhaal gaan verdraaien/camoufleren/intrekken.

  Het was een leugen uiteraard, en die heeft nu zijn werk gedaan.

  Leugens dienen om landen zwart te maken en ze zo te verzwakken, o a door sancties.

  BeantwoordenVerwijderen

 7. Oh zo zit dat. Putin laat moskeeën bouwen voor de kanker religie genaamd islam. Je ziet het wereldwijd. Islam, de religie des doods. Dus nu is alweer duidelijk dat clown Huib meedanst met de anti-christ islam. Huib Bruynzeels weer exposed door Eddy en met z’n billen bloot. LOL. Jezus Christus is de enige weg. Jezus Christus die trouwens niet belijd of erkent wordt door de islam/ moslim. Putin laat weer zijn ware gezicht tonen en is dus ook geen ware christen.
  Islam moord christenen wereldwijd. Huib Bruynzeels omarmd moordenaars en dat maakt hem dus medeplichtig aan volkeren moord.
  Verwijderen clown Huib? Dacht het toch van niet he, mislukkeling. Ik plaats het weer terug. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op persoonlijke order van Putin wordt de grootste Moskee van Oost Europa gebouwd op de Krim, plus nog 10 Moskees.
   Zeg maar daaaaaaaaaag krim.
   In de toekomst ali hakkebar gehersenspoel ook in de krim.
   Dat gejengel gaat ongeveer zo ……………………………………………………………….
   https://www.youtube.com/watch?v=oC5j2znMpK4

   Verwijderen
  2. Ik zie clown Huib al mee jengelen met zijn snuit op de grond op een kleedje en zijn achterwerk omhoog.
   Ja ja mensen......Huib houd ontzettend veel van ali hakkebar moskeeën.
   Putin ook.
   Eddy niet.

   Verwijderen
 8. Russian aircraft strikes ISIL armaments near Deir Ezzor (VIDEO)

  http://theduran.com/russian-aircraft-strikes-isil-armaments-near-deir-ezzor-video/

  De meest extremistische, onverdraagzame en gewelddadige stromingen binnen de islam worden getraind, bewapend en ondersteund door de VS, UK, EU , Saoedie Arabie, Quatar en Israel. 't Is misdadig, maar ze doen het wel uit naam van god. Dat dan weer wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Nee, niet God.....…..uit de naam van ali hakkebar Allah.
  Israël heeft niet Allah als God
  Israël gelooft niet in de koran.

  God van Israël is niet die van die bloeddorstige kamelendrijvers met de koran
  http://www.truthortradition.com/articles/what-are-the-differences-between-allah-and-the-god-of-the-christian-bible

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toktok, je bent hier niet op een moslimblog. We zi
   9jn hier geen vriendjes van Allah en evenmin van Jaweh.

   Verwijderen
 10. Morgen weer eens een persconferentie over MH17

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/onderzoeksteam-mh17-roept-hulp-van-publiek-in

  Het JIT, het Joint Investigation Team dat op zoek is naar de schuldigen achter de vliegramp met MH17, zal op een speciale persconferentie de huidige stand van het onderzoek uit de doeken doen.

  Tijdens de persconferentie, op 24 mei om 11.00 uur, zal naar aanleiding van de onderzoeksresultaten ook de hulp van het publiek worden ingeroepen via een aantal specifieke vragen.

  Geen informatie over verdachten Het JIT benadrukt dat er geen mededelingen zullen worden gedaan over eventuele verdachten.

  Nabestaanden van de slachtoffers van de ramp kunnen de persconferentie volgen via een speciale livestream, waarvoor een wachtwoord nodig is.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/onderzoeksteam-mh17-roept-hulp-van-publiek-in

  't is binnenkort 4 jaar geleden dat MH17 werd neergeschoten. Wordt dus wel weer eens tijd dat het JIT met een zoethoudertje komt over 'verdachten (Russische verdachten ongetwijfeld) die in beeld zijn'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan gaan ze maar eens in Kiev kijken, verdachten genoeg daar.

   Verwijderen