vrijdag 4 mei 2018

Nederlands Wangedrag ivm Krimbrug bereikt Rusland

Het nieuws van het wangedrag van de Nederlandse staat ten aanzien van Nederlandse bedrijven die helpen bij de bouw van de Krim-brug bereikt nu ook Rusland. In plaats van dat de regering Rutte trots is dat er nog een paar Nederlandse bedrijven meedoen aan een bouwproject in Rusland, gaat de regering Rutte kijken of ze deze hardwerkende bedrijven kunnen straffen.

Europese brug

De bedrijven hangt een straf van over de 8 ton boven het hoofd. Prive personen dreigt een boet van 82 mille. Omdat ze meewerken aan de vooruitgang van Europa! Want zo kun je de brug toch wel noemen. Het brengt een goede besparing van de reistijd voor vele Europeanen te weeg die het steeds populairder wordende Europese schiereiland willen bezoeken. Blik is er niet lang geleden ook geweest en kan het iedereen aanraden! Het historische Jalta, het knusse Alushta, het mooie Koktebel, het maffe Feodosia, de kruiden, de shaslik, en niet te vergeten, de mensen, de bergen en de zee!

Zure reactie van Rutte en co en zijn mediapartners van de staatsradio en tv. De paradox is dat wanneer Oekraïne midden in Europa een muur optrekt tegen Rusland, de door de VS gedomineerde EU dat toppie vindt. Als er daarentegen door de Russen bruggen gebouwd worden, zoals de Krimbrug, die het voor Europeanen veel makkelijker maakt te reizen, dan worden de fantastische bedrijven die daar met hart en ziel aan gewerkt hebben... bestraft! En weer slaat Nederland, met kapitein Rutte aan het hoofd, een pleefiguur.

21 opmerkingen:

 1. Er schiet me net een bedenking binnen: als de kwaliteit van het door Nederland geleverd materiaal net zo goed is als bij veel Nederlandse gebouwen (o.a. parkeergarage in Eindhoven) hoop ik toch dat de brug wat langer meegaat dan 2 jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is BAM; die zijn -bij mijn weten- er niet bij geweest bij de Krimbrug.

   Verwijderen
  2. Was een beetje sarcastisch bedoeld Blik,
   voor hetzelfde geld claimen die bedrijven dat ze bewust sabotage gepleegd hebben aan die brug en krijgen dan straks een beloning in plaats van straf ;)

   Verwijderen
 2. Prachtige foto's Blik. op google maps is de brug nu ook goed te zien.
  https://www.google.com/maps/@45.2456504,36.5870482,369m/data=!3m1!1e3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Copy-paste comment bij Stan

  http://www.at5.nl/artikelen/181666/reclamevliegtuig-boven-de-dam-herdenk-ook-de-churchill-doden

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En de Jemen doden

   Om een vb te noemen van hypocriet dit evenement is

   Verwijderen
  2. En de doden die de geallieerden op hun geweten hebben.

   Verwijderen
 4. Ik kijk trouwens niet en laat 4 mei verder stilzwijgend aan me voorbij gaan

  De hypocrisie rond dit evenement trek ik al tijden niet meer.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ondertussen wordt Kudrin tot een zeer belangrijke positie benoemd. Hier begrijp ik Putin echt voor geen meter. Deze man is absoluut staatsgevaarlijk in mijn ogen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dodenherdenking:
  door de mensen die zojuist weer hebben meegewerkt aan de dood van 2,4 miljoen Iraki's.
  En ze gaan ongetwijfeld hun best doen om er nog 6 miljoen Iranierws aan toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Over de Nederlandse bedrijven die aan de brug bouwden.

  Ik hoorde dat het bij toeval was uitgelekt, en dat een krant er erg hard voor had gewerkt om dat boven water te krijgen.

  Ik vermoed dat het ministerie ven EZ er wel van af wist, maar dat men het liet passeren.
  Nu de pers het heeft ontdekt moet de regering wel moord en brand schreeuwen.
  Maar ik vermoed dat de regering ook van die Amerikaanse sancties kotst.
  het is maar een vermoeden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan, dat vermoeden heb ik ook want uit België en nog een paar landen komen er ook steeds meer geluiden om de sancties met Rusland op te heffen want ze hebben blijkbaar in de gaten dat het de EU alleen maar geld en banen kost en dat alleen maar om hun Amerikaanse "vrienden" hun oorlogsretoriek te kunnen laten uitvoeren terwijl ze daar alleen maar extra heffingen voor terug krijgen.

   Verwijderen
  2. En er zijn tevens geluiden uit het buitenland dat de EU vermoedt dat het toneelstukje van Netanyahu van afgelopen maandag in samenspraak met de USA is is opgevoerd. Beginnen zich binnen de EU 'wijze' mannen op te staan?

   Verwijderen
  3. Nee, Joop, ze beginnen nu eindelijk het beetje verstand dat ze hebben te gebruiken.

   Verwijderen
 8. wat verwacht je nou !? zou je teveel samenwerken met de Russen dan zou het zo maar kunnen dat er weer een vliegtuig met Nederlanders boven Oekraïne neerdondert , of nog erger dat de VS proxies in Nederland aanmoedigd worden om de charia te implementeren in Nederland .
  Dit is Gewoon een show process voor de CIA ! en de rest van onze multinationals worden met rust gelaten met hun zaken in de Russische federatie !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Off topic:
  Interview tussen Stan en Freek. Met reviews door Willem Willem en mijzelf: https://stanvanhoucke.blogspot.co.uk/2018/05/cafe-weltschmerz-stan-van-houcke.html?showComment=1525470115954#c2753860384039124960

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Als je nu denkt dat dit wel iemand op zal vallen, dan heb je het mis.
  Zolang iets niet een week lang met chocolade letters in de krant staat, dringt het bij niemand in het hoofd door. Bestaat het niet.
  Skripals: 1 maand lang èlke dag Groot Nieuws.
  op een dag wordt er niks meer over geschreven.
  En niemand die zich af vraagt: Wat is er met hen gebeurd ?

  Als daar verder niks meer over gezegd wordt, dan verdwijnt het gewoon.

  Dus die Witte Helmen: gaan gewoon in de doofpot: vergetelheid. Heeft zijn functie gehad.
  Mocht er ooit iemand zeggen: Ze bedonderden de zaak en jullie financierden die WH toch, dan zegt men: "Ja, maar dat wisten wij ook niet, dat ze onbetrouwbaar waren. Ze hebben ons bedrogen."
  Het simpele principe van: Plausible deniability.
  Zorg dat alle hulp-organisaties die je gebruikt NIET deel uitmaken van jouw eigen organisatie. En laat ze de zaak flink bedriegen. Dat bedrog geeft je de propaganda die je nodig hebt.
  En als het uit komt: "Wisten wij niet hoor ! Dat zijn wij niet zelf hoor! "

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Arnon Grunberg column. 4 mei.
  (Wie commentaar heeft mag het zeggen.JV)

  ‘Je ziet leed en je wilt het verzachten’, schreef Marjan Slob maandag in de Volkskrant. Zo voegde eraan toe: ‘Dat lijkt me een juiste reactie.’

  Toen ik bij de crisisdienst in Rotterdam meeliep drie jaar geleden vertelde een psychiater dat je de narcistische reflex om te willen helpen moet onderdrukken. Om te beginnen omdat die reflex dikwijls meer negatieve dan positieve effecten heeft. Verder hebben bijvoorbeeld Nietzsche en Spinoza zich uitgesproken tegen medelijden.

  De relatie hulpverlener-hulpbehoevende is een machtsrelatie bij uitstek. De behoefte leed te verzachten is allicht nauwelijks meer dan de wil tot macht die zich gemankeerd een weg naar buiten baant.

  Niet alle hulp moet principieel worden afgewezen, maar de gedachte dat wij elk leed moeten verzachten getuigt van grootheidswaan.

  Andermans leed niet vermeerderen is al heel wat.

  Concreet: je hoeft geen vluchteling in huis te nemen, de migrant niet actief tegenwerken is ruim voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Per alinea een commentaar:

  1 Marjan Slob heeft gelijk

  2. Een schizofreen kun je niet beter maken, maar wel helpen. Soms denken mensen dat je iemand kan genezen. Dat kan niet.
  Ik weet niet wat Nietzsche en Spinoza bedoelden met medelijden, maar hulp gaat een flinke stap verder. Dat heeft vaak wel zin.

  3 Altruïsme is een genetisch aangeboren neiging tot hulp bieden aan mensen van de eigen groep, de ingroup. Angst en afkeer is een aangeboren neiging die zich richt op ‘vreemden’, mensen van de outgroep. Zonder die twee aangeboren neigingen kun je niet overleven. Maar als WIJ 5 landen vernietigen en de mensen vluchten naar ons, lijkt het me normaal om ze te willen helpen.
  De lieden die die landen wilden vernietigen zullen wel filosofen van stal halen om ons daarbij in verwarring te brengen. ( Niet dat ik Grunberg hier voor aan zie. Hij klets anderen na, vermoed ik.)

  4. Natuurlijk is het vaak leuk om anderen te helpen en natuurlijk geeft het soms een gevoel van macht. Met zoveel benefits is het wel opvallend dat zoo weinigen aan die verleiding toegeven. Klote argument dus, Arnon.

  5, 6 en 7: “Voorkomen is al heel wat.” Klopt Arnon. En jij hebt 2500 maal de kans gekregen om de juiste analyse hier te verkondigen. Om te zorgen dat wij die landen NIET zouden vernietigen. Je had kunnen vertellen over het joodse streven tot wereldheerschappij. Over het Baruch Plan voor één Wereldregering. En hoe Baruch 25 miljard $ aan de oorlog verdiende. Over het Yinon Plan. Over Thomas Friedman die toegaf dat 25 joodse vrienden de drijvende kracht achter 'Irak 2003' waren en dat 'de joden' dus die 2,4 miljoen dode Irak's op hun geweten hebben. Over de drive om nu Iran aan te vallen. Een doel dat Israel trouwens al 20 jaar nastreeft .
  Maar je zweeg, Arnon.

  Ik hoop dat je daarvoor nog een keer voor de rechter wordt gedaagd, Arnon. En dat je een rechtvaardige straf krijgt.


  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jake over de bruggenbouwers en het 'leedvermaak' dat dit bij sommigen oproept:

  http://jammerjoh.com/entries/general/leedvermaak

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Nu wordt het complex.
  Op 3 mei schreef Grunberg ook een voetnoot die ik uiteraard niet gelezen had. ( Ik lees hem nooit).
  En over die voetnoot is nu in joodse kring heisa ontstaan.

  Grunberg zegt dat je het AS niet alleen maar aan de moslims mag verwijten. En Paul Scheffer zou dat doen in de NRC.
  Niet correct zegt Grunberg: want de hele holocaust is immers door Christenen uitgevoerd.


  Esther Voet en Paul Brill vinden het laag bij de grond van Grunberg dat hij Scheffer aan valt.
  Waarom?
  Omdat het niet opportuun is om dat te melden?
  Omdat het gevaarlijk is: die christenen zouden van de weeromstuit wel eens kunnen gaan doorzien dat ze samen met de moslims eigenlijk maar één echte vijand hebben: de joodse Wereld-veroveraars.

  Ik kwam er achter door de Sonja-reactie op een vreemde, wat onbegrijpelijke blog van Stan: http://stanvanhoucke.blogspot.co.uk/2018/05/bert-heemst.html#comment-form

  BeantwoordenVerwijderen