woensdag 9 mei 2018

С Днем Победы! Happy #VictoryDay!

Vandaag feliciteren we allen met Overwinningsdag en staat Blik stil bij het enorme offer van het Sovjet volk aan wie we de verlossing van de Nazi's, voor het leeuwendeel, danken. Circa 25 miljoen van hen stierven. Van de Wit Russische bevolking werd elke derde Wit Rus gedood. Elke derde. Krijgsgevangen gemaakte Sovjet Soldaten die in Amersfoort gevangen werden gehouden, werden deels uitgehongerd en de laatsten gefusilleerd. Het was de op 1 na grootste massa executie in Nederland. Ze werden door de Nazi's als Untermenschen beschouwd. Houd 1tv.ru en RT.com in de gaten als je mee wilt leven met de viering van deze dag vol emotie. Mogelijk wordt dit artikel later aangevuld met extra beelden die we dan hieronder verder plaatsen.

92 opmerkingen:

 1. Aangehouden door de Limbugse Hermandad . Twee bekeuringen: lading niet gezekerd. (dat was tot 2014 niet verplicht en is voor mijn vrij lichte lading die vast staat tussen schuifzeilen ook niet nodig, want de potentiele moment kracht kan gemakkelijk door de banden in het zeil worden opgevangen)
  En ik heb geen Code 95. Heb ik als eigenaar van de vrachtwagen die nooit voor derden rijdt, en nooit meer dan 6 uur per week rijdt, ook niet nodig.

  Het zal niet helpen. Boeted zikn onderweg. En een medewerker die wel Code 95 heeft moet komen en de truck verder rjden.

  Wachtend op de andere chauffeur heb ik de research redacteur van Zembla gebeld. Frans Glissenaar.

  En ja hoor: Bill Browder wordt als betrouwbare bron opgevoerd.
  Hij wist ook niet dat Browder zelfs. de toegang tot de VS is ontzegd, recentelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een voorspelbare eerste reactie van de Volkskrant:

  https://www.volkskrant.nl/columns-opinie/alle-televisiekanalen-staan-in-oorlogsstand~bde90a32/

  OK, Eigenlijk kan ik er best wel inkomen: als Glaziev op RT praat over ´exiting military hardware´ vind ik dat ook nogal over the top.

  Russen zijn geen west Europeanen, dat moge duidelijk zijn.

  Maar gezien hun geschiedenis, dat maakt het begrijpelijk. Het land heeft reden zich bedreigd te voelen.

  De meeste Russen zien dit machtsvertoon als een teken van bescherming en van het feit dat hun belastingcentjes uitstekend benut zijn (het defensiebudget gaat opnieuw omlaag!).

  Maar ook ik ben blij dat een krachtig Rusland de psychopatische neocons kan bedwingen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Daarom heb ook ik met veel plezier vanochtend naar de parade gekeken. Zelf vond ik het mooiste moment het Hoera! van het leger als antwoord op het hoera van Putin.

   Verwijderen
 3. Dubbel gepost. ( wegens Eddy's korte leven, blogwise dan..)

  "ouwe man".
  = Niet echt toch, als je na je pensioen nog door gaat met je werk. ( Zonder financiele noodzaak)

  = oud... Iets wat elke man ooit zou willen worden kun je niet als een scheldwoord gebruiken, Eddy. Tenzij de man door zijn leeftijd de zaak flink ophoudt en iedereen in de weg loopt.
  Maar dat doe ik niet.
  Ik laat die 'research man' van Zembla ( Frans Glissenaar) nog alle hoeken van de kamer zien: hij is ongeïnformeerd, niet nieuwsgierig, en niet op de hoogte van zijn onderwerp. Research? Propaganda is het.
  ==
  Over de boetes:
  Moet ik op een cursus 'heftruck' om dan mijn Code 95 te halen? Ik rijd a 30 jaar heftruck. Heb er al meer dan 10 versleten. Nonsens. Dat mag wel eens gezegd worden, anders gaan die ambtenaren altijd maar door met hun 'goede maatregelen."

  Lading borgen die onmogelijk kan verschuiven en onmogelijk door de zeil-band kan vliegen wegens te weinig gewicht? Volledige onzin.
  Doet mer denken: ergens in 2006 kreeg ik een boete: wegens mais-afval 'dumpen' op boerenland.
  Het was biologisch spul: blad, kolfjes etc.
  Ik heb het 'voor laten komen'.
  Heb de rechter uitgelegd dat de beschaving pas kon beginnen toen de mensen door kregen dat landbouw rendabel wordt als je bemesting ( plaggen, plantenresten, stront) op je land brengt. Dat is wat ik deed, en bovendien vrij van chemische residuen.
  Ik won, uiteraard, en de wet is aangepast.

  Later zei men mij: In Brussel wordt eerst de hoofd-wet gemaakt. De uitzonderingen op de wet komen als mensen een proces aanspannen en dat winnen. Anders is het te complex om wetgeving te schrijven.
  Ik begrijp het wel, maar iemand moet dan wel die rechtszaak beginnen.

  ... Speaking of which: Ik zou echt zin hebben om de VPRO aan te klagen wegens verwijtbare misleiding van de kijker.
  Iemand geïnteresseerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik vergis me: niet VPRO maar BNN/VARA.

   De researcher van deze Browder-aflevering van Zembla, Frans Glissenaar, zegt dat hij de Nekrasov docu gezien heeft. Ik zei: Dan heb je gezein dat de moeder van Magnitsky zegt dat haar zoon niet is doodgeslagen, maar door gebrek aan aandacht -- die tot paniek leidde-- die hartstilstand kreeg. Waarom laat je Browder dan die leugen vertellen?
   Hij zei: "Nerasov heeft die moeder gemanipuleerd opm dat te zeggen."
   Volgens mij is dat onmogelijk.
   Bovendien: de Human Rights groep in Moskou zegt ook niet dat Magnitsky is doodgemaakt dor de bewakers. Die Hunman Rights mensen dat zijn Russen die anti-Putin zijn en bij hun persconferentie documenten van Browder gebruikten ( met daarin een vervalste foto).

   Als Zembla goed werk zou willen doen dan gingen ze naar Londen om daar aan de regering te vragen: Wij willen de Skripal's spreken.
   Het is werkelijk totaal ongehoord dat die mensen nooit meer te zien zijn geweest en met geen enkele buitenstaander hebben mogen spreken.
   En dat feit alleen al is in elk geval 'bewezen': iedereen weet dat de Skripals met niemand contact meer hebben gehad.

   Het hele Magnitsky verhaal is onbewezen. De film van Nekrasov is veel beter onderbouwd. De man was altijd anti-Putin. Is ook zo begonnen. Maar tijdens het maken van die docu is hij tot andere inzichten gekomen.

   Verwijderen
  2. Het was een vreselijk toneelstuk. Die Firestone deed nog even of hij zou gaan huilen.
   Alle bekende en bewezen leugens werden nog steeds ongehinderd verteld. Dat M was doodgeslagen, dat de wonden op zijn handen daar door komen. Het is onomstreden dat M stierf in zijn cel terwijl hij in een psychose was beland en hard op de deur sloeg.
   Hij is zogenaamd een jaar lang gemarteld. Helemaal nergens kun je dat vinden .
   Hij zou bij -10 graden in de cel zitten met een kapot raam. Ja, er was een raam kapot, en dat was in september ( dan vriest het echt niet , ook niet in Moskou. En de gevangenen zijn toen over geplaatst meen ik. Magnitsky heeft nooit een aoparte behandeling gekregen. Als de w3arm-water kraan kapot was dan schreef M een protestbrief. Hij diende 450 klachten in in de 350 dagen dat hij gevangen zat.
   M wordt steevast advocaat genoemd, maar hij was boekhouder.
   Dat alleen al is een leugen die Browder nu al 10 jaar pveral vertelt.
   Die mevrouw van Buzzfeed mocht ook nog even wat boze zaken zeggen, en die werden dan credible gemaakt omdat ze bijna een Pullitzer prijs won.
   Het land Amerika is zo rot dat mensen het echt niet kunnen geloven. Zelfs ikkan steeds niet geloven dat ze dit soort zaken kunnen blijven verkondigen, en zelfs op de NL tv.

   Ik ben benieuwd waarom Timmermans nergens meer op wil antwoorden: vermoedelijk weet hij dat het volslagen bedrog is wat hier gebeurt.


   Verwijderen
  3. De Nekrasov film is nog niet op youtube.
   Hier wel een lang programma, met o a Nekrasov die wordt geinterviewd: 1.04 - 1.45 uur https://www.youtube.com/watch?v=U1rAAVkOBRc&list=PLE2fvIlsF5US9vtMkzEa1-A5-h8YT34q6&index=2

   Hier de eerste van 7 blogs over Magmnitsky:
   http://xevolutie.blogspot.nl/2017/11/658-magnitsky-act-behind-scenes.html

   Verwijderen
  4. @ Dawg.
   Ja, ik heb hem op mijn computer.
   Eric v d Beek had hem van de Noorse film jmensen die achter de film staan, maar hij is gecodeerd. Ik kan hem dus niet door sturen, want dan breng ik Eric in de problemen.
   Op mijn blog heb ik een uitgebreide samenvatting van de inhoud, en enkele timelines etc.

   Ik denk er nu ove rom de getuigenis van de moeder van Magnitsjky, waar zij zegt dat haat zoon niet door knuppels is doodgeslagen, om dat stukje oop yotube te zetten.

   En mogelijk ook een stukje waaruit blijkt dat Browder ijskopud zegt dat in het autopsie rapport staat dat Magnitsky een beschadiging aan de hersenen en de schedel had. Maar in het originele rapport staat dan niet.
   Op Browders copie van dat originele heeft hij stukjes onleesbaar gemaakt !

   Verwijderen
 4. Matt, wat deed/doet het Belgisch nieuws aan overwinningsdag?
  Het lijkt erop dat NOS het geheel gaat negeren. straks ff checken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dan plaatsen wij toch gewoon het Russische volkslied...

   MAGNIFICIENT: Putin Listens The Russian National Anthem At His Presidential Inauguration

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=196&v=Xss_I7XSB1c

   ...met daarna het WW2 lied Smuglyanka Moldavanka.

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=117&v=jwsAEK7xQDY

   Verwijderen
  2. Hier krijg ik dus kippenvel van.

   Verwijderen
  3. Het Belgisch journaal had weer een uitgebreide reportage: de parade, de vliegtuigen het publiek, maar de nadruk werd toch gelegd op hun "speciale" gast, Netanyahu, en het gegeven dat ze het over Iran niet eens zullen worden.
   Ook de negatieve reacties tegen het besluit van Trump kwam weer uitgebreid aan bod. Zelfs het bezoek van Juncker aan het Vlaams parlement waarin Juncker zei in een interview dat hij de beslissing van Trump betreurt en dat het nu de foute kant op kan gaan, maar de oorzaak van die problemen komen dus duidelijk uit Amerika, volgens Juncker.

   Verwijderen
  4. @Joop,
   Je bent niet de enige daarin.

   Verwijderen
 5. Als de VS in Syrië verliest dan verliest ze ook Irak , tel nu de olie voorraden van Iran Irak Syrië venezuela en Rusland bij elkaar op dan zien we dat de petro dollar dan niet meer hanteerbaar is ! Het hele circus over het Iran accord is alleen maar een poging van de VS om een conflict uit te lokken ! Zolang Rusland en Iran hun hoofd koel houden en niet op de provocaties van Israël en de VS ingaan dan zal het as van het kwaad hoogstwaarschijnlijk niet ingrijpen !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De VS is straks toch niet meer dan een 3e wereldland met hun enorme schuldberg en een hele hoop waardeloze groene papiertjes.
   Iran doet haar zaken beter dan ooit, misschien juist dank zij die sancties:

   Handel in Chinese oliecontracten verdubbeld na openbreken Iran-deal

   Verwijderen
 6. Reacties
  1. Ja, Joop.
   Lijkt me erg belangrijk, maar ik hoor er weinig over.
   Vreemd.

   Verwijderen
  2. Israel zegt dat ze zowat alles van Itran vernietigd hebben. Ook RT meldt dat er ruim 60 raketten door hen zijn afgeschoten. Met de huidige nieuwsgaring zal het wel even duren voordat de ware toedracht naar boven komt.

   Ook ik vind de houding van Rusland tov Netanyahu erg slap aandoen, en zelfs Iran houdt het bij statements (die zgn 20 Iraanse raketten vind ik erg ongeloofwaardig klinken: zelfs Hezbollah zou een veel effectiever salvo afgevuurd hebben.)

   Kortom: we zitten nu echt midden in the fog of war.

   Verwijderen
  3. Toen bekend werd dat Trump zich 'highly likely' zou terugtrekken uit de deal met Iran gingen er al stemmen op dat er 'highly likely' een false flag zoe komen waarin Iran raketten af zou vuren op Israël. Het enige wat ik er tot nu toe van gehoord heb is dat er 'highly likely' raketten op de Golan hoogvlakte zijn afgevuurd en niet op Israël.

   Verwijderen
 7. De Saker is erg bezorgd over de herbenoeming van Medvedev.

  Ook de geruchten dat Kudrin of zelfs Chubais weer kans maken doet hem vrezen.
  ==

  Hulde aan Blik voor de geweldige kaart in de vorige blog: 48 Amerikaanse bases omsingelen Iran, maar het is het grote en heel ver weg gelegen Amerika dat ons wil wijsmaken dat ZIJ gevaar lopen !
  En dat Iran ( laatste keer dat ze agressie pleegden is 300 jaar geleden. In die periode heeft de VS al 300 maal agressie gepleegd!) de agressor is.

  ==

  De Volkskrant heeft een verkapte advertentie voor toerisme in Iran geplaatst. Ik weet bijna zeker dat ze er geld voor vangen. Maar de reportage is erg positief over Iran.

  ( Op een enkele ophanging van een homosexueel in Isphahan na. Dat kan gebeuren , in locale setting. Maar in een grote stad van Iran is een straat waar homo's elkaar vrij kunnen ontmoeten. Iedereen wet dat en kent die straat. Beide feiten zijn tegelijk waarheid in Iran.
  In 2008 schrijft Human Rights Watch: The last documented death sentences for consensual homosexual conduct in Iran were handed down in March 2005. It is not known whether they were carried out. https://www.hrw.org/news/2008/03/31/issue-torture )


  De reportage eindigt hartverwarmend:

  Onder de boogbrug in Isfahan is de wereldpolitiek ver weg. ‘Als ik sterf van de liefde, wek mij dan tot leven met een kus’, kwelen ongeschoren mannen met melancholieke stem. De manager van Rikjsa Travel krijgt spontaan drie zoenen, gewoon omdat hij een buitenlander is. ‘You’re sooo beautiful..’, lispelt een jongen in het oor van Middenoostenreizen.com. Niemand vraagt om geld, nergens staat een koffer met cd’s, zoals elders in de wereld gangbaar is. ‘Ons leven is hard, maar vanavond maken we plezier’, zegt een keurige man die naast me staat te klappen. Op zo’n moment kun je als bezoeker – ondanks alle haatdragende beelden op tv – alleen maar denken: ik hou van Iran.


  NB: elke dag per KLM naar Iran, voor ca 350 euro. Niet gek.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Volgens Israel is zowat alle infrastructuur van Iran in Syrië vernietigd!

  https://www.theguardian.com/world/2018/may/10/israel-has-hit-nearly-all-iranian-infrastructure-in-syria-military-claims

  Mooi!

  Wordt het dan nu niet eens tijd om met die niet meer bestaande infrastrructuur dat kutlandje voorgoed van de kaart te vegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "van de kaart te vegen"
   Dat had je beter niet kunnen schrijven, Rootman.
   De kleinzoon van Eddy zal het nog dagelijks aan jouw kleinzoon verwijten. Het zal zijn bewijs zijn voor 'jullie' boosaardigheid.

   Voor de goede orde: Het was meen ik Ahmedinejad die een tekst van Khomeiny citeerde, waar Khomeiny zei: "Zoals het communisme is verdwenen, onverwachtm, van de ene op de andere dag. zo zal de geschiedenis ook de staat Israel van de kaart vegen.
   Niks over 'het joodse volk de zee in drijven'.
   Dat is door anderen gezegd. Ik weet nu niet door wie.

   Verwijderen
  2. Dat weet ik, daarom is het juist leuk om te gebruiken.

   En gezien het eerste deel van mijn zin kom ik er nog mee weg ook!

   Volgens mij komt die zinsnede van ´de zee in drijven´ uit de zesdaagse oorlog. En dat komt weer uit de Nakbah, waar de irgun dat daadwerkelijk met de Palestijnen deed in het meer van Galilea.

   Verwijderen
 9. Alle journaals doen uitgebreid verslag van de Isisrealische aanval op Syrië en zijn daar vrij neutraal in, tenminste het lijkt er op dat Isisrael deze keer niet meteen de hand boven het hoofd wordt gehouden en als het "eeuwige slachtoffer" moet gezien worden. Deze keer is duidelijk dat zij de agressor zijn.
  Zou het komen omdat Trump met zijn afkappen van de Iran deal toch wel kwaad bloed heeft gezet in Europa en dat zelf Merkel nu zegt dat ze moeten proberen af te komen van de Amerikaanse bescherming (...) (hoe komt ze er op!!!) en meer voor, jawel, een EU leger.
  Het lijkt er in ieder geval op dat Amerika en nu ook Isisrael er alleen voorstaan en de Eu zeker niet betrokken wil worden in oorlogje voeren in het midden oosten, waarvan nu onderhand wel duidelijk wordt wie hier de aanstoker is.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is de klassieke werkwijze van Israel altijd al geweest:
  treiter en koeioneer en lok de tegenstander uit om iets agressiefs te doen. Zend dit honderd maal uit in de media. En neem honderdvoudig wraak, terwijl je dat maar 5 keer in de media brengt.

  Omdat de VS nu al zeker 20 jaar door de Neocons wordt bestuurd, doet dat land nu ongeveer hetzelfde. Polls in de VS wijzen uit dat de Amerikanen denken dat de Palestijnen veel agressiever zijn dan de Israeli's en ook meer doden veroorzaken.
  Polls over Irak tonen aan dat het Amerikaanse publiek denkt dat daar 100 of 200.000 doden zijn gevallen sinds 2003. Het zijn er volgens Nicholas Davies 2,4 miljoen.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Vandaag op Weltschmerz: Gesprek tussen Karel van Wolferen en Kees van der Pijl.
  Karel zei o a: Ja, het feit dat Netanyahu nu als eregast op bezoek is op 9 mei is mogelijk heel slim van Putin, omdat hij absoluut niet wil worden uitgemaakt voor anti-semiet. Veel Russische Oligarchen zijn namelijk joods..
  Ook Karel is bezorgd over Kudrin en andere oud gedienden een Atlantici die mogelijk in Putins nieuwe regering zullen plaatsnemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als Putin slim is, en dat is hij, neemt hij inderdaad die ietwat omstreden figuren op in zijn regering. Je kunt een eventuele tegenstander beter in toom (en in de gaten) houden als hij deel uitmaakt van het team.
   Volgens MoA, in de link van Dawg, zou Putin Netanyahu gewaarschuwd hebben om niet in te grijpen en heeft Netanyahu dat genegeerd door toch bommen te gooien.
   Hoe dat die 'relatie' verder zal verlopen is de vraag want als Isisrael nog meer bommen gaat gooien kunnen ze zeker zijn dat ze bommen terug krijgen en dat Rusland haar eigen afweer systeem wel in werking gaat zetten in Syrië.
   Daarom, denk ik, zegt Isisrael nu, dat het voorlopig gaat stoppen met bommen gooien omdat zogenaamd haar doel bereikt is en ze de voornaamste Iraanse doelen in Syrië geraakt hebben, wat helemaal niet klopt.

   Verwijderen
 12. NPO 2, vandaag, 23.20 tot 0.55 uur. The Settlers.
  Na 10 minuten zegt de ietwat gedragen voice over:
  ( Het gaat over het begin van de 6 daagse oorlog in 1967)

  Nasser stuurde een troepenmacht naar de Sinaï.
  Om de Egyptische aanval voor te zijn begon Israel met de oorlog.

  Dit is geschiedvervalsing die al 50 jaar oud is, en dat het onjuist is, is ook al lang bekend.
  Alan Hart heeft diverse citaten van insiders gepubliceerd daarover,

  Miko Peled heeft de notulen bestudeerd waarin tot oorlog besloten werd: De generaals zeiden dat ze nu nog gemakkelijk van Nasser konden winnen en dat ze dus nu moesten aanvallen.
  Egypte was dus helemaal niet van plan om aan te vallen.
  NPO verspreidt heel oude propaganda.


  http://www.alanhart.net/the-lies-about-the-1967-war-are-still-more-powerful-than-the-truth-2/

  Luister naar Peled, duurt 2,5 min. : https://youtu.be/TOaxAckFCuQ?t=891

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Karlin is een behoorlijke dwarsligger, maar daarom moeten we hem lezen. ( Ik geeft toe dat ik er zelden toe kom.)
  Hij heeft vaak ook een flinke hoeveelheid feiten op een rijtje.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Alles beter dan het Songfestival?

  Dit zeker:
  Hier enkele Noord Koreaanse dames:
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=109&v=ADN0H6MREHA

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hou zee. Noord Korea zou niet misstaan in dat euro spektakel vol vlag vertoon en chauvinisme. Je hoeft ook niet een Euro land te zijn, zoals deelnemende landen Australië en Israel aantonen; lidmaatschap bij Eurovision Broadcasting is voldoende.

   Wat chauvinisme betreft... De kanshebber volgens de Volkskrant is NL?

   Fout! De kanshebber is Israel!
   Nou vraag ik je...

   https://m.youtube.com/watch?v=fnB783uNjN0

   Verwijderen
  2. vergelijkingsmateriaal:

   Hier is Duitsland met 'you let me walk alone' (lijkt wel een protest lied: vrij vertaald: pleur op VS, Duitsland regelt zijn zaakjes vanaf nu zelf wel). Het is goef gezongen ook.

   https://m.youtube.com/watch?v=Evx0aAF79-E

   Mijn voorspelling: Duitsland gaat het Eurovisie winnen bij de 'popular vote' (bij de jury vote verwacht ik veel stemmen voor Israel)

   Wedje leggen?

   Verwijderen
 15. Youtube.
  Russia's Victory Day Parade 2017: Best Moments - Parada do Dia da Vitória 2017: Melhores Momentos

  Al 1,7 miljoen views

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Ik heb het filmpje meermaals bekeken. Die oude man in uniform wandelt wat verdwaasd voor Putin en Netanyahu uit.
  Het lijkt of hij de kluts kwijt is.
  Ik denk dat het correct is dat hij opzij geduwd/geleid wordt.

  Het is heel aardig van Putin dat hij die oude man een hand gaat geven. Maar het was niet persé nodig.

  Ik weet niet of dit zo hoort te gaan. Kan ioemand zomaar naar Putin toe lopen? Dat lijkt me niet gewenst.
  Waar waren de Israeli veiligheidsmensen? ( En de Russische?)

  Ook een 80 jarige man kan een revolver gebruiken. ( Juist hij, want hij heeft niet zo veel jaren te verliezen.)

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Nòg eens gekeken. Helemaal op het eind scharrelt die oude knakker samen met Putin voort, terwijl Netamnyahu een paar meter daarnaast in zijn eentje loopt...
  Het zal toch geen ingestudeerd scenetje zijn, om Netanyahu als 'onbelangrijker dan onze oud-strijders' te tonen ? ( Àls het ingestudeerd is, wat ik echt niet geloof, dan is het wel heel overtuigend gedaan. )

  BeantwoordenVerwijderen
 18. De Saker zit er een beetje doorheen.

  Oververmoeid, en kan waarschijnlijk de financiering van zijn Rusland reis niet rond krijgen. Beetje depri vermoed ik.

  Maar voor een pundit zijn het ook enorm drukke tijden.
  Er gebeurt nu in een week net zo veel als in de jaren van de Koude oorlog in een heel jaar.
  En de dreigingen zijn ook veel lastiger in te schatten.
  Niemand weet hoe ver die gekke Neocons willen gaan.
  Niemand weet of Netanyahu echt een oorlog met Iran wil veroorzaken.
  Voorlopig heeft Putin hem kunnen overtuigen dat ie zich koest moet houden. Maar als Trump mee gaat doen?

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Slecht nieuws:
  De Saker vindt dat Netanyahu in feite Putin heeft geschoffeerd toen hij bij Putin op bezoek was in Moskou.

  En een nog slechter teken: In de comments lees ik dat de levering van S 300 afweer aan Syrië niet door gaat.

  Wat gebeurt hier allemaal ?

  PS: Over een half uur haal ik alle kletspraat tussen Eddy en mijzelf weg. Sorry voor dat gedoe.

  We moeten zorgan dat dit een grote mensen blog blijft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze zijdelingse opmerking van The Saker wil ik hier wel citeren.
   Daar zien we wat de werkelijke situatie is. Ik denk trouwens dat ook veel lezers hier de ernst van de situatie totaal niet door hebben.
   Hier gaat het namelijk om:
   [Interestingly, while whining about “Nazi Iran” Netanyahu did say something truly profound and true. He said “an important history lesson: when a murderous ideology emerges, one has to push back against it before it is too late”. That is indeed exactly what most people across the world feel about Israel and its Zionist ideology but, alas, their voice is completely ignored by those who rule over them. So yes, it sure looks to me like it is becoming “too late” and that the consequences for our collective cowardice – most of us are absolutely terrified from speaking the plain truth about our Zionist overlords – will cost us all a terrible price.]

   (Bedenk dit als je leest hoe Ray MacGovern (iemand die president Reagan dagelijks bijpraatte als CIA man) nu wordt gemolesteerd omdat hij iets roept als een Torturer hoofd van de CIA aan het worden is. Dan weet je dat we inderdaad al heel ver in de hel beland zijn. Alleen de media hebben het ons nog niet verteld.)

   Verwijderen
  2. Laat Verheul maar doen, ik lees zijn schrijfsels amper, maar mij stoort het dat hij mij verwijt als ik met die knettergekke camionchauffeur kletste ( nu maak ik daar geen woorden meer aan vuil, is hij me niet waard), het blog te verstoren terwijl Verheul niets anders doet.
   Gewoon opruimen, die blogvervuiling.

   Verwijderen
 20. Over een uur haal ik ook alle kletspraat van Joop en Matt weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh, dus wat ik zeg is nu ook ineens kletspraat, Verheul? Lees je eigen schrijfsels dan maar eens terug!

   Verwijderen
  2. Goed zo, Hugo Jansen! Ik krijg steeds meer de bevestiging van jou hoe jij in elkaar steekt!

   Verwijderen
  3. Ben ik even blij dat ik een blijkbaar totaal nutteloze discussie voor 100% gemist heb!

   Verwijderen
 21. Dit bericht vind ik wel erg verontrustend:

  vanaf 25 mei is fotograferen personen op straat verboden bij eu-wet

  Kan iemand hier wat meer info over verzamelen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In veel gevallen is het daarom beter om stand alone apparatuur te gebruiken. Zeker wie in gevoelige situaties belandt. Men kan die dan op een legacy computer bewerken en van zijn exif data ontdoen:

   https://www.makeuseof.com/tag/3-ways-to-remove-exif-metadata-from-photos-and-why-you-might-want-to/

   Die foto´s en video´s kunnen dan wèl gedeeld worden.

   Verwijderen
  2. Tx voor je antwoord, Dawg, het lijkt mij moeilijke materie. Nu hebben al die instanties mede door de sleepwet de beschikking over AL jouw gegevens, dus blijkbaar kunnen ze van op afstand ook jouw foto map bekijken, dus aan de ene kant bekijken ze alles en aan de andere kant zouden ze dan wetten maken m.b.t. persoonsbescherming. En dan ook nog eens enorme boetes eisen?
   Krijg ik dat geld als ik gedupeerd ben?

   Nu kan ik me wel voorstellen dat voor afbeeldingen waar ik het © op heb dat die ook beschermd zijn, zoals de afbeeldingen van mijn werk op mijn site, voor de cartoons heb ik duidelijk gesteld dat die vrij zijn van © maar dat geld niet voor alle andere foto's.
   Dat was ook de hoofdreden dat ik face-book eruit gegooid heb want zij claimden dat ze ook zonder mijn toestemming recht hebben op alles wat gepubliceerd is bij hun en dat ze met mijn werk kunnen doen wat ze willen. Daar ben ik het natuurlijk niet mee eens dus weg met dat face book.

   Verwijderen
  3. Dawg, Het klopt wel wat je zegt, maar in België is privaci toch (nog) een hoog goed en de wetten zijn daar duidelijk over, of worden aangepast aan de huidige situaties.
   Het is ook geen doen om alles te controleren en in de gaten te houden, daar heb je duizenden mensen voor nodig, of... een computer.
   Ik moest lachen toen ik hoorde dat ze 2 A.I. computers met mekaar in gesprek lieten gaan, binnen de kortste tijd hadden ze al een eigen taal ontwikkeld.

   Verwijderen
  4. Over die A.I. wil ik nog het volgende kwijt: Isaac Asimov schreef al in de periode 1950/ 1968 zijn 'robot romans' en eigenlijk gebeurde in zijn verhalen precies hetgeen nu aan het gebeuren is.
   Misschien moeten ze toch maar eerst gaan beginnen met zijn beroemde 3 wetten officieel in te voeren.

   1e wet: Een robot mag een mens geen kwaad berokkenen, of toelaten dat een mens door zijn nalatigheid schade lijdt.

   2e wet : een robot moet de opdrachten uitvoeren die hem door mensen gegeven worden, behalve als die opdrachten in strijd zijn met de 1e wet.

   3e wet: Een robot moet zijn eigen bestaan beschermen, voor zover die bescherming niet in strijd is met de 1e of de 2e wet.

   (Isaac Asimov - de robotromans uitgeverij Meulenhof)

   Verwijderen
  5. Als de €uropese Unie aan het overwegen is om aan A.I. mensenrechten te verlenen, dan weet gelijk waar de €uropese Unie uit bestaat.

   Verwijderen
  6. Met een legacy computer bedoel ik een wat ouder model, niet aangesloten op het internet. Het heeft ook het voordeel dat je er wat oudere ´illegale´ software op kunt draaien, zoals wat oudere office of photoshop versies. Het is wel wat gesleep met USB sticks. Ikzelf heb zowiezo dat probleem, omdat bij mijn ene (W10) mini laptop alleas veel te klein is, en bij de andere (linux mint) de printer/scanner niet.

   Verwijderen
  7. Via Xander deze Nederlandstalige uitleg over die wet:
   http://eur-lex.europa.eu/legal-content/NL/TXT/HTML/?uri=CELEX:32016R0679&from=EN

   Verwijderen
 22. LOL. Eddy is op vrijdag weer aangeschoten. Alle frustratie komt eruit. So much fun!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aha, vandaar dat hij in zijn 'diesel' zit. Vrouwtje lief heeft heb eruit gezet!

   Verwijderen
 23. Welterusten gillende keukenmeisjes van Huib. LOL

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Wat mij betreft mag de hele blog blijven staan.

  Het toont loepzuiver aan hoe lastig het is om een blog op enig niveau te houden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is dat dan belangrijk? Mijn respect als moderator heb je toch wel.

   Ik dacht dat dit blog een ander doel heeft.

   Overigens: is de site ´mainstream media´ verdwenen?

   Verwijderen
  2. Wat bedoel je met 'de site Mainstream Media' ?

   Verwijderen
  3. http://www.mainstreammedia.nl/

   Misschien een storing, of anders weg.

   Verwijderen
 25. Dit wist ik nog niet:
  "De Iran deal uit 2015 was een deal tussen Obama en Iran, maar niet een deal tussen de VS en Iran. Want dan had Obama goedkeuring moeten vragen en krijgen van 2/3 deel van Het Congres."

  The JCPOA 'deal' was a deal signed by Obama. It was not a deal "with the United States".

  Deals between the US and foreign countries only come into force when approved by 2/3 of the Senate:

  "The Constitution provides that the president "shall have Power, by and with the Advice and Consent of the Senate, to make Treaties, provided two-thirds of the Senators present concur" (Article II, section 2)."

  Obama signed the deal, but then didn't submit it to the Senate. Therefore it was never a commitment of the US, only a personal commitment of Obama. Obama isn't president any more, so the JCPOA might as well be toilet paper from the perspective of the US Constitution.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb recent zijn 2015 artikel gelezen en herinner me dat hij toen al zei dat Niemand echt bang is voor Iran. maar dat Israel de baas wil zijn.
   Ik geloof in de 'almacht' van Israel in de VS, en die deal was wel een teken voor mij dat mijn hypothese minder sterk was dan ik dacht.
   Maar iemand schreef: nu die deal er was moest Iran alle werk aan 'atoom' op enkele plaatsen concentreren ( verscholen) en dan zal dat eenvoudiger te bombarderen zijn.
   Die pundit dacht dus dat die hele deal een toneelstuk was.
   Ik ben er niet uit.

   Verwijderen
  2. Ik heb nu Cartalucci nog eens bekeken, en wat ik daar lees is niet wat ik me herinner, maar wel erg interessant.
   De 'set up' is als volgt:
   VS-Israel biedt een mooie deal aan Iran aan, en die accepteert, maar gaat tòch stiekem door met ontwikkeling van atoom. Dat geeft US-Israel veel meer moreel recht om Iran in de pan te hakken. Niet uit agressie, maar uit bezorgdheid over deze rotte appel in de verder uit brave landen bestaande wereld.

   Ja, dat zou ook een onderdeel van het spel kunnen zijn.
   Maar dan moeten ze wel iets van bewijs vinden dat Iran aan atoom werkt.
   Insiders zeggen dat Iran wel gek zou zijn als ze dat NIET zouden doen. Wie vertrouwt nu US-Israel? Alleen mensen die al lang dood zijn vertrouwden hen.( Ghadaffi, Saddam)

   Maar van de andere kant: Khomeiny was fel tegen atoomwapens, om religieuze redenen. Je weet het dus niet.

   Verwijderen
 26. De hele Volkskrantsite zit nu achter een betaalmuur, afgezien van de enorme kwaliteitsvermindering.

  Ik heb het van mijn bookmarks gedeleted. Welke MSM site kan ik het best als vervanging nemen om op de hoogte te blijven van het NL mainstream nieuws? Uiteindelijk wil je toch breed geïnformeerd blijven, nietwaar?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik heb recentelijk een 3 jarig abonnement ( alleen digitaal) genomen op de Vk.
   Ik haat ze, maar je wil toch weten wat ze beweren.
   Vanochtend heb ik nog een artikel van Theo Koelé over 70 jaar Israel op twee punten ferm bekritiseerd.
   Je kan daar bij mij dat hele artikel lezen.( zal wel verboden zijn om dat te plaatsen)
   Ik ga ook netjes Koelé wijzen op mijn kritiek.

   Ik geloof heilig in het feit dat wij op dit blog niks bereiken. ( ik kan het niet missen hoor, voor mij heeft het een belangrijke functie. Maar je verandert er niks mee in de buitenwereld.)

   Je moet echt met grote borden langs de weg gaan staan, of in je eentje als sandwich man voor een school gaan lopen. ( Geen vergunning nodig, alleen melden bij gemeente. Met wat geluk haal de de plaatselijke krant en heb je 30.000 mensen even aan het denken gezet/juist dat duwtje gegeven waardoor ze zelf gaan researchen.)
   èn / òf de journalisten beleefd op hun fouten wijzen.

   Verwijderen
  2. Rootman,
   Mainstream media nieuws is al een poosje uit de lucht en dat vind ik ook jammer want je had alles bij mekaar staan.
   Nu lijk ik voornamelijk op deze site:
   laatste nieuws
   Maar dat zijn voornamelijk alternatieve sites.
   Als eerste open ik bij de MSM het AD en dan los ik eerst een paar puzzels op en kijk dan wat de headlines zijn. Niks betaal muur daar, wel koekjes.

   Verwijderen
  3. Wijsje van de AA

   “Lord, give me the courage to change the things which can and ought to be changed, the serenity to accept the things which cannot be changed, and the wisdom to know the difference”.

   Wel relevant. Commentaar geven is ook verslavend

   Verwijderen
  4. Dat het bye bye Volkskrant is, vind ik niet erg. Die krant schrijft al 50 jaar hetzelfde en is ook verslavend.

   Dat niet meer kunnen lezen geeft tijd voor het lezen van andere lectuur: civil disobedience van Henry David Thoreau bv.

   Verwijderen
  5. Goed bekend bij de AA Willem? Pas op voor stigmatisering !

   Dat wijsje lijkt een beetje op de filosofie van de stoïcijnen. Besteed je energie aan zaken waar je effect hebt, en niet aan zaken waar het geen zin heeft, dat is wat ik er als les uit haal.

   Verwijderen
  6. Om precies te zijn: het wijsje heb ik gehaald uit het boek Slaughterhouse 5 van Vonnegut, die op dat wijsje bij herhaling op terugkomt.

   Verwijderen
  7. https://nl.wikipedia.org/wiki/Gebed_om_Kalmte

   Jij hebt de engelse vertaling.

   Verwijderen
  8. Die site ´laatste nieuws´ is inderdaad helemaal niks voor mij.

   Iedereen is vrij wat betreft hun opvattingen, maar met al die alternatieve zooi wil ik me niet inlaten.

   Verwijderen
 27. NB: Kleine hoopgevende lichtstraaltjes:

  Op de Saker is een gast schrijver ( Sergio) die toont dat er op de DuitseTV een journalist was die mocht zeggen dat de gifgas aanval in Douma twijfelachtig was.
  http://thesaker.is/times-are-a-changing-in-german-media/

  Het is later wel weer ingetrokken, maar toch...

  Op Moon of Alabama lezen we dat drie linkse pundits ( van wie ik alleen Max Blumenthal ken), over Syrië van mening veranderd zijn.

  Ook op de Saker een artikel van Sergio ( duitser met Portugese moeder) dat hoop geeft. ( Ik las het niet echt goed)

  Het eindigt als volgt:
  In mainstream media coverage it appeared as if the meeting between Merkel and Trump was futile because nothing had happened, but in truth, Trump achieved nothing, yet Merkel and her Teflon style achieved everything. No tariffs, no sanctions on Nord Stream 2, that’s all Germany needed. That Trump would perform a pactum interruptum and pull out of the Iran nuclear deal was to be expected. I doubt Merkel was delusional enough to think otherwise. Germany is now as independent and sovereign as it hasn’t been in 73 years – I hope they’ll seize the opportunity and not once again duck away in fear of a leadership role. The US is as isolated as it has never before been in its history, standing there with egg in their face, brooding and fuming over why no one loves them anymore.

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Ja, dat mag niet kunnen.
  Zou het dan toch doorgestoken kaart zijn?

  Het kan zijn dat die oude man zooo belangrijk is dat hij voor alle bewakers mag staan, op een ereplaats, maar dat zijn leeftijd hem toch wat in de war heeft gebracht... In het begin van het filmpje is hij niet op Putin gericht. Hij loopt gewoon voor de beide premiers uit.

  BeantwoordenVerwijderen
 29. https://www.globalresearch.ca/americas-drive-towards-global-hegemony-economic-warfare-and-regime-change/5436080

  Mahthir was een fantastische president van Maleisië.
  Hij heeft ook openlijk Amerika en Israel de waarheid gezegd.
  Er was een Rechtbank die Bush en Blair veroordeelde voor oorlogsmisdaden.
  Deze week is Mahathir weer gekozen door de Maleiers, en hij is 92 jaar oud nu. Hij zal iemand anders premier laten worden.

  Ik las een boek over hem, hoe hij de slimme chinezen en de wat dommere Maleiers (de de autochtonen) duidelijk maakte dat ze samen moeten werken en elkaar moeten respecteren. Het kan wel!

  BeantwoordenVerwijderen
 30. ER is veel onzekerheid over de vraag: Wat doet Putn zo tussen Iran en Israel in?

  Putin is er al 18 jaar heel duidelijk over.

  Korybko heeft het op een rij gezet: https://www.globalresearch.ca/russias-unspoken-relationship-with-israel/5640007

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik word er een beetje onpasselijk van, maar Korybko heeft hier grotendeels gelijk. Israel als land (en niet als neocon entiteit) zien, realpolitiek, streven naar stabiliteit, dat lijkt het beleid van Putin.

   Zelf neem ik teveel aanstoot aan het yinon imperialisme, het exclusivisme en het neoconservatisme om neutraal naar dat land te kunnen kijken. Maar inderdaad, dat is deels een tijdsverschijnsel, en Putin is niet echt in de positie dat direct te kunnen bestrijden.

   Verwijderen
  2. De visie van Meyssan over hoe Poetin over Israël denkt.

   Have Iran and Israël declared a new war?
   http://www.voltairenet.org/en

   Verwijderen
  3. Ik prefereer de versie van Nasrallah, en verdere uitleg,verwoord in de daarop volgende link:

   http://thesaker.is/hassan-nasrallah-israel-has-come-into-direct-confrontation-with-iran/

   http://thesaker.is/syria-imposes-new-rules-of-engagement-on-israel/

   Het gaat er hier om wie het eerst rode lijnen overschreden heeft. Meyssan heeft dit fout.

   Wel heeft hij gelijk dat Putin Iran wil afremmen, maar dat zal alleen gaan als hij keihard garant wil staan voor Syrië. Daar moet dan ook het stoppen van de IDF aanvallen tegenover staan.

   Verwijderen
 31. Elijah Magnier over de zaak Israel - Iran: https://www.globalresearch.ca/iran-breaks-the-rules-of-engagement-israel-takes-its-revenge-and-syria-and-iran-impose-the-golan-equation/5640231

  BeantwoordenVerwijderen
 32. De strategie is simpel:
  1. fok een slim volkje.
  2. Uiteraard moet je dat genetisch isoleren van de rest, anders krijg je te veel slimme outsiders()= opponenten).
  3. Dit volk kan zich overal verhuren aan elites en vorstenhuizen. Dus leven in diaspora is aangewezen/ onontkoombaar. Voordeel: minder assimilatie.
  4. Maar hoe houd je die autochtonen op afstand? Hoe voorkom je wraak door het volk?
  5. Geef ze een religie die een belangrijke plek voor henzelf in ruimt: Wij zijn Christenen, maar onze God houdt eigenlijk meer van de Joden. ( Hoe dom moet je zijn om daar in te trappen? Heel stom.)
  En ook: Leer die lui dat ze hun vijanden niet kwaad moeten doen: Keer uw vijand de andere wang toe. ( Hoe stom moet je zijn om niet te doorzien dat juist de joden daar van profiteren. Heel stom)

  Ad 1) Laat alle jongens heel veel studeren. Niet op feiten , maar op verhalen. En op 'spinnen ', dus de realiteit een slag draaien.
  Wie daar heel goed in is, daar wil je er meer van: dus die mag huwen met een dochter van een rijk man.

  2) Isoleren doe je door het bedriegen van de autochtonen toe te staan. Dan snijdt het mes aan twee kanten: extra inkomsten voor de groep, en minder kans op assimilatie.
  Ook allerlei hulpmiddelen: Strenge spijs-voorschriften. Verbod om bij goyim te slapen. Opvallende kleding. Op die manier is er weinig sociaal contact (voor de massa van de joden) met de autochtonen. Voor de joodse elite gelden andere wetten: Zij mogen alles: zelfs hun geloof afleggen. Huwen met heel machtige goyim. Arme joden offeren. Etc.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toktok blijkt een goede smaak qua muziek te hebben!

   Het songfestival zoals gebruikelijk niet!

   Geen aantrekkelijke dame, die gewonnen heeft. Ik vond de zangeres van een van de baltische landjes (vergeten welke) de beste.

   Verwijderen
  2. De winnares heeft zeker talent, maar het liedje vind ik te lawaaiig, en te experimenteel. Erg post-modern.

   Verwijderen
  3. IK herinner me nog Esther en Abraham Ofarim.
   Dat was klasse.

   Maar die Dana International (een transsexueel) was niet aan mij besteed en van deze mevrouw begrijp ik dat ze ook de underdog speelt, en zo impliciet alle anderen beschuldigt van discriminatie.
   Ach, de jongens van de Frankfurter School hebben het al 80 jaar geleden bedacht.
   Heel oude koek in feite.
   Doel:
   Probeer de mens van zijn eigen ik te vervreemden door hem in verwarring te brengen: alles wat hij intuïtief unheimisch vindt is goed. Alles wat hij intuitief als 'juist' ervaart is fout.
   Het 'make war by way of deception' wordt op allerlei manieren vorm gegeven.

   Verwijderen
  4. Esther en Abi Ofarim:
   https://www.youtube.com/watch?v=tkr6Zm6d0aw

   Ik zal nooit vergeten dat ze bij Rudi Carell op een onbewoond eilandje zat.

   NB: Abi Ofarim is op 4 mei jl overleden, zie ik een comment.

   Verwijderen
  5. Esther Ofarim met Rudi Carell: If you were the only girl on the world..
   https://www.youtube.com/watch?v=dktaRzDMKXw

   Verwijderen
  6. Esther Ofarim, ruim 40 jaar later:
   https://www.youtube.com/watch?v=_VZPNB-7m2E

   Verwijderen
  7. De jury's van de landen waren onderling nogal verdeeld over Israel. Timmermansoog: noordelijke landen gaven maximaal punten aan Israel, zuid Europees en Russisch weinig tot niets.

   Ook kreeg Israel iets van 500 punten van het publiek. Oftewel van de 43 landen die meededen meer dan 10 punten per land. Dat lijkt mij onwaarschijnlijk.

   Maar wellicht heb ik eea gisteravond niet goed gezien.

   Wat verder opviel:
   De Russische presentatrice werd uitgejouwd door het publiek (hoorde je op teevee)
   Australië kreeg van het publiek nauwelijks punten (terwijl het nummer best oké)

   Volgend jaar is het festijn in Jeruzalem

   Mooie aangelegenheid voor Freek en de zijnen om te praten over de Palestijnse zaak en bloed aan de (microfoon)paal lijkt me.

   Verwijderen
  8. Excuus Israel kreeg 212 punten van de jury en iets meer dan 300 punten van het publiek. Ik vind het nog steeds veel, maar het kan waar zijn

   Bij het Eurovisie geloof je wel vaker je oren niet...

   Verwijderen
  9. Uit weerzin heb ik dat liedje van deze dame niet echt bekeken. Ik kijk liever wat beter naar de foto van de Russische dames boven aan dit blog.

   Maar inderdaad: als je iets met kippen en toktok ( de link met Eddy dringt zicht op) doet, dan zijn er hele volksstammen met een kinderlijke belevingswereld die enthousiast worden.
   Het is best mogelijk dat deze uitslag niet gemanipuleerd is.

   Verwijderen
  10. Eindelijk! Toktok doet zijn naam eer aan!

   Verwijderen
 33. Syrian Girl (een zgn ´bot´ volgens sommige MSM, ????-- van zo´n bot kunnen we er niet genoeg aanslepen!!!!) bevestigt in 2 minuten het echte verhaal over de 20 raketten die zijn afgevuurd: als represaille, niet als agressie, en niet op Israel maar op militaire doelen van het door hen bezet gebied.

  Niet Iran dus, die hebben slechts wat instructeurs rondlopen (al staat generaal Soulimani altijd paraat om te helpen bij beslissende veldslagen).

  Nee, Syrië zelf! Niet onkwetsbaar, niet optimaal getrained (die Pantsir had nooit zomaar open en bloot herladen mogen worden), maar desondanks!

  Met wat radarsteun van Rusland hebben ze de IDF flink laten schrikken: Vanaf nu wordt de prijs van agressie jegens Syrië geleidelijk steeds hoger.

  Een Syriër, een Rus of Iraniër zou zijn schouders ophalen: in oorlog komt er nl. dood en schade.

  Maar Israel is waarschijnlijk nog meer dan de VS bang voor bodybags. Dat is hun achilleshiel. De ´Iron Dome´ is slechts 5 % effectief, maar dat mag op straffe van gevangenis niet gezegd worden.

  En toktok: reken maar niet teveel op Jaweh....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.youtube.com/watch?v=qzEd5JyRYIM

   (Syrian Babe)

   Verwijderen
  2. De Iron Dome doet het voortreffelijk als propagandamiddel, en matig tegen de vliegende regenpijpen van hamas. Zelfs het beste afweersysteem laat een flink percentage door bij een serieuze aanval (door saturatie- de herlaadtijd wordt te lang)

   Verwijderen