dinsdag 8 mei 2018

"Trump gaat voor regime-change in Iran", Giuliani

Giuliani, Pompeo. Het zijn namen die niet zouden misstaan in een goede Maffia-film. Wanneer verbreekt Nederland eindelijk eens wat banden met terreurland nummer 1?

10 opmerkingen:

 1. Ik hoop en verwacht eerlijk gezegd dat met Iran hetzelfde spelletje gespeeld wordt als met Noord Korea. Veel kabaal en een enorme oorlogsretoriek. En daarna een nieuw akkoord waar ook Israël mee kan leven.

  maar ja, je weet het niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen enkel akkoord is goed genoeg voor israel, dan blijft er maar een conclusie over, dit is de voorbereiding op oorlog. Het excuus voor een "preventieve" oorlog is zo gevonden of gemaakt, daarvoor dienen die sancties. Dat kan snel gaan want strategisch voordeel is nu het grootst.
   Met de saudische regime als financier, de israelische controle over de media en veiligheidsdiensten en de arrogante amerikaanse generaals, denken ze werkelijk dat ze kunnen winnen. De wereldbevolking is iig de grote verliezer maar dat heeft vorige oorlogen ook niet gestopt.
   Hopelijk kunnen rusland en china deze sociopaten stoppen, bijvoorbeeld door iran wat kernwapens te geven. Een laf antwoord gaat niet helpen, ze zijn niet voor rede vatbaar, dat heeft deze opzegging wel bewezen.

   Verwijderen
 2. Ik zie niet waar iran water in de wijn kan doen. Volgens de voormalige deal zouden sancties gestopt zijn, en dat is maar zeer deels gebeurd. Dat is een onmogelijk uitgangspunt voor dat land.

  Wat kritisch zou worden zijn secondaire sancties (sancties naar landen die zich niet aan het VS sanctiebeleid houden). de EU zal hier wel grotendeels naar schikken (wat heel veel VS politiek kapitaal zal kosten), maar Rusland en China?

  Dat zou betekenen dat iran , evenals Rusland enkele jaren geleden, in de armen van zijn grote beschermers gejaagd wordt. Ik zie ook niet hoe Syrië overeind kan blijven zonder Iraanse grondtroepen, terwijl Rusland Assad nu niet meer kan laten stikken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Frankrijk heeft een poos geleden een miljarden olie-deal met Iran gesloten en denk maar niet dat Macron hierdoor een boete aan Amerika gaat betalen, net als andere EU landen die inmiddels wel zaken doen met Iran, omdat het akkoord voor het Eu bedrijfsleven best wel gunstig was.
   Als Amerika forse boetes gaat opleggen aan grote EU bedrijven denk ik dat Amerika van een koude kermis terug komt en een koekje van eigen deeg mag verwachten.
   En als Trump dan toch onverhoopt een oorlog start tegen Iran en/of Syrië hij niet op steun van Europa hoeft te rekenen.
   Trump zal dan ook gedegen rekening moeten houden met Rusland en China.

   Waarschijnlijk is Isisrael het eerste land wat van de aardbodem wordt geveegd.
   Zijn Nobel prijs voor de vrede kan hij nu wel vergeten!
   Hoever zal hij het laten komen?

   Verwijderen
 3. Zo oorlog in berg gebied i wens de VS veel plezier , Irak was blijkbaar niet voldoende

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Soft propaganda.

  Israel doet mee aan het Eurovisie ( vorig jaar zouden ze voor het laatst meedoen, maar... Gelukkig doen ze dit jaar toch weer mee)

  Het is niet om aan te horen (zelfs voor Eurovisie), maar het nummer is favoriet bij de bookies en commentatoren van BBC en NOS...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik zag een preview van Zembla, over Rusland met die vreselijke Bill Browser.
  Het is 100% ZEKER dat die man enorm liegt.
  WIE belt BNN/VARA morgen?
  Ik kan zelf niet.
  Dreig desnoods met een proces. Ik wil het graag betalen. Voor een kort geding om uitzending te verhinderen zal het te laat zijn.
  (Moet nu slapen, want morgen hele dag met de vrachtauto onderweg)

  Ik schreef blogs over Browder in november vorig jaar.
  Ik heb de film van Nekrasov die bewijst dat Browser liegt.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Inmiddels een zware raketaanval van Israel. De beelden laten een groot vuur op grote afstand zien, vermoedelijk een munitiedepot.

  Morgen spreken Putin en Netanyahu elkaar. Wat er gezegd wordt horen we pas later, of deels. Maar acties spreken luider dan woorden. Tegen het eind van de maand weten we misschien meer. Hopelijk blijft het rustig in Donbass.

  BeantwoordenVerwijderen