dinsdag 13 februari 2018

Pieter Waterdrinker bedankt NPO Radio 1 voor de eer; wil centen

Aan de ene kant begrijpen wij Waterdrinker (echte naam, Pieter van der Sloot, Zandvoort 1961), en heeft hij een punt. Je vraagt de bakker ook niet of hij even gratis een taart komt afleveren op het media-park. En een freelance journalist moet inderdaad ook de huur betalen. Daarbij komt, de presentatoren vullen de zakken ook goed. En de aanzitters bij DWDD en Jinek pakken, zoals Peter R. de Vries, vaak ook grof geld, circa 2 mille voor een uurtje. Hetgeen weer te begrijpen is als de presentator een slordige 4 ton op jaarbasis wegsleurt uit de krochten van de staats tv.

Aan de andere kant is het ook goed voor je naamsbekendheid en een soort eer als je je analyse mag geven. Wat wel geconcludeerd kan worden is dat er niks publieks aan de publieke omroep is, maar dat het allemaal draait om geld, geld, en nog eens geld. Het vele geld maakt de staatsomroep kapot. En dat begint bij de absurde honorering van de staatspresentatoren. De bloggers, de websites die het allemaal puur uit liefde voor de waarheid doen, en dag in dag uit wel gratis hun analyses en nieuws geven, staan mijlenver van de de zwaarbetaalde staatsjournalisten. Deze vrije geesten worden gek genoeg nooit gebeld door de staatsradio. Geen We are Change, geen Kat, geen Novini, geen Stefan Beck, geen Boublog, geen Steve Brown, geen, geen, geen. Geef in de comments je mening over de tweet van waterdrinker.En dan nog dit....

NOS staatsjournaal pleit voor meer geld naar hopeloze EU Ministerie van Waarheid

We zagen het item gisteren live bij het 8-uur-staatsjournaal. Het item en het bericht is van een dermate Orwelliaans niveau dat we eigenlijk niet eens door hadden hoe absurd het is. In Brussel werken ambtenaren met Russofobe vrijwilligers en turven de Russische talkshows af. Je zou zeggen, turf dan Jinek en DWDD op Russofbie. Maar nee. Een zeker Pavel is op zijn flatje druk druk druk met het turfen van Russische talkshows. Lees het item bij Geenstijl.

24 opmerkingen:

 1. 17.00 uur debat met Zijlstra en Rutte en het gaat heet worden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jan Verheul zit al op de tribune!

   Verwijderen
  2. Ja,
   in het echie.
   ik heb Halbe nog moetem troosten achter de coulissen! :-)
   Volgens mijn buurman, een BN er, wil ce cooalitie hetnu afhandelen omdat ze nu wat mededogen hebben. Rutte verliet ook het toneel; was hij ook geemotioneerd?
   vanaf de tribune is dat niet te zien.

   Verwijderen
  3. @Jan,

   Heb jij ook het gevoel dat ze het hele kabinet naar huis willen sturen?

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @Jan,

   Hoe was de reactie op de tribune toen duidelijk werd dat Rutte en de coalitie het al in de week van 29 januari wisten maar de kamer er niet over hebben geïnformeerd?

   Verwijderen
 2. On topic, het beste advies: niet met de staats tv meedoen. Onafhankelijk van honorering compleet boycotten. Zouden meer mensen moeten doen.

  Voor Waterdrinker komt dat advies te laat vrees ik. Maar als lezer van dit blog kan ik wel iets voor hem doen: zijn boek kopen. Als genoeg mensen dat doen, is Waterdrinker ook weer geholpen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik boycot liever Israel! Maar praktisch gezien besteed ik ca. maximaal 2 uurtjes per maand aan dat kleuteronderwijs!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Reacties
  1. Zat ik fout met mijn voorspelling (ik dacht dat hij aan zou blijven)

   Wel denk ik dat het interessant is om een tijdje de verhouding tussen Shell en Rusland te vervolgen. Ik voorspel iets van een deal tussen Rusland en Shell. En dan weten we hoe de hazen lopen (die deal had Zijlstra moeten voorkomen van zijn slavemasters)

   Verwijderen
  2. @Willem Willem,

   Nou, je zat niet helemaal fout. Op het moment van jouw voorspelling wist je nog niet dat er over het waarheidsgehalte van Poetins uitspraak ook twijfels waren gerezen. De criteria lag bij het feit dat er, buiten de leugen van Zijlstra, verder niets bij zou komen.

   Verwijderen
  3. @Willem Willem,

   Nu ligt Rutte ook onder vuur omdat hij in de week van 29 januari al wist van de leugen van Zijlstra maar de kamer daarover niet heeft geïnformeerd, Sterker nog, de hele coalitie wist het in die week.

   Verwijderen
  4. Willem Willem13 februari 2018 om 18:20
   Zat ik fout met mijn voorspelling (ik dacht dat hij aan zou blijven)

   Als het aan Rutte had gelegen dan had Zijlstra gewoon kunnen blijven zitten . Maar goed dat hij weg is . Als Minister van buitenlandse zaken had hij totaal geen ervaring . Ik vond hem altijd , naast Rutte , de populist binnen de VVD .

   Verwijderen
  5. Ministerie van BuZa probeerde publicatie van het Volkskrant artikel tegen te houden!

   Verwijderen
 5. Wilders dient motie van wantrouwen in tegen Rutte.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben op weg naar huis. Telefoon bijna leeg.
  Leuke ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dawg ......." En zo komen nu de eerste aangiften tegen discriminatie binnen tegen de dwerg Pechtold die z'n politieke loopbaan bouwde op het muilkorven van anderen door ze discriminatie en racisme aan te wrijven."

  Muilkorfen ..... hahaha . Helemaal met je eens Dawg . Dat is wat er binnen partijen plaats vinden , tenzij het niet anders kan zoals nu is gebeurd met Zijlstra en recent nog Omzicht . Met name binnen het CDA en D'66 hebben er een handje van . Zie Pechtold...zijn manier van spreken , het vingertje wijzen , kortom zijn hele lichaamstaal laat zien dat hij dictatoriale trekjes heeft .

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De eerste leugen van Zijlstra heeft hem zijn kop gekost en de andere , Rutte , die meer leugens op zijn conto heeft , is niet weg te krijgen . Maar ach , we kunnen ons druk gaan maken om het vertrek van bewindslieden , over een paar maanden heeft Zijlstra een nieuwe job . Daar zorgt Rutte wel voor . Al was het maar als een ongekozen Burgemeester , want zo werkt dat .

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wie wordt de nieuwe Zijlstra?

   Ik denk Zijlstra. Maar dan met een andere naam, en verder precies hetzelfde

   Verwijderen
 9. Wij staan er gekleurd op in het buitenland...

  LIAR LIAR...

  Dutch Foreign Minister admits he lied about overhearing Vladimir Putin calling for a “Greater Russia”

  https://theduran.com/dutch-foreign-minister-admits-he-lied-about-overhearing-vladimir-putin-calling-for-a-greater-russia-video/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. TIP:
  Paul Craig Roberts zegt dat DenkTanks eigenlijk lobby groepen zijn.
  Ze worden betaald om reklame te maken voor de belangen van hun financiers: de wapenindustrie,"Am3erican Hegemony, grote corporaties, Israel.

  Roberts verwijst naar een studie van Bryan MacDonald.

  https://www.paulcraigroberts.org/2018/02/09/american-think-tanks-hired-purveyors-fake-news/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Belangrijk aspect vergeten: de DenkTanks die anti - Rusland zijn.

   Verwijderen