maandag 19 februari 2018

Hubert Smeets en Mark Rutte maken Zondag Rusland verdacht

We doen het vandaag eens anders; we bekijken een stukje van Buitenhof en van Rutte bij WNL met u samen en voorzien het van ons commentaar. Het is met 18 muinuten iets langer geworden dan we wilden, maar beschouw dat maar als de openingsbonus.

Verkouden

U gaat kijken naar Hubert Smeets bij Buitenhof. Het hoogtepunt is daar dat Putin zelfs niet meer verkouden kan worden, want Hubert, de zwaar staatsbetaalde verhalenverteller weet zelfs dat negatief te interpreteren en Putin verdacht te maken.

IJlzwammende Rutte

Dan komt Rutte aan het woord bij Rick Nieman. Het Russische nepnieuws en hun beïnvloeding is een bedreiging. Voorbeelden? Nee, die kan de Premier niet geven. Staatsgeheim. De vijand kijkt mee! Wat we er nog aan toe willen voegen: Het is eigenlijk best een kwaliteit van Rutte dat je met zo'n ijlzwamverhaal, gewoon weg kan komen: Knap!Hubert Smeets over Hubert Smeets. Uit de archiefbeelden. Met dank aan Max van der werf voor de compilatie.De steeds slechter uitziende Hubert Smeets in het overduidelijk gescripte "gesprek" met Paul Witteman over de Russische reactie op ZijlstraGate, lezend van zijn blaadje: "Meedogenloos, Keihard, Zeer Dreigend..."

22 opmerkingen:

 1. "Het is eigenlijk best een kwaliteit van Rutte dat je met zo'n ijlzwamverhaal, gewoon weg kan komen: Knap! "

  Laat dit nu net de enige 'kwaliteit' zijn die je als eerste minister nodig hebt om het land te besturen. Mag Rutte trots op zijn! (hij misschien wel, de rest van de wereld denkt daar iets anders over)
  Voor slaafje spelen van de UTSA (United Terrorist States of Amerika)heb je verder geen opleiding nodig, alleen maar een heel slappe ruggengraat.

  Op RT verteld een oud CIA hoofd dat Amerika al vanaf de 2e wereldoorlog zich in zoveel landen bemoeide met de verkiezingen om daar een regering te plaatsen die Amerika heel welgevallig is, allemaal "voor het goede doel", hun democratie. In al die landen is er natuurlijk een Amerikaanse legerbasis en een centrale rothshild bank waardoor ze diep in de schulden zitten.
  Bij de landen waar dit niet lukte zie je de resultaten: volledig platgebombardeerd met honderdduizenden doden tot gevolg en heden de enorme vluchtelingenstromen!
  Dat zijn de vriendjes van Rutte en nog blijft hij ze in bescherming nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Inderdaad. Wat moet je verder nog over zo'n Rutte zeggen. Als de Nederlandse media zouden functioneren zou er gewoon gehakt van 'm gemaakt worden. In plaats kan deze neppe eerloze kwezel de ene leugen aan de andere rijgen zonder ter verantwoording te worden geroepen. We worden overspoelt door Russisch nepnieuws, maar daar ook maar één voorbeeld noemen kan Rutte dan weer niet 'want de vijand luister mee'. (Vandaar die 'infotainment' over die zogenaamde AIVD hack een paar weken geleden). Zonder blikken of blozen, alsof niet net z'n minister van BuZa kon opbokken vanwege het verspreiden van nepnieuws over verzonnen Russische agressie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nog even in de herhaling, het artikel op Moon of Alabama waar Jan verheul in de vorige draad mee kwam:

   http://www.moonofalabama.org/2018/02/mueller-indictement-the-russian-influence-is-a-commercial-marketing-scheme.html

   Zoals in een comment onder dit artikel wordt opgemerkt:

   "The indictment is of individuals who will never be caught, never be tried. So it is accusation only. It is safe to accuse those who will never contest the accusation. So if it indicts simple commercial profit from click bait as an evil political attack, that will never be defended against, never be challenged in court. It will by design stand unchallenged, an accusation that is "proof" of itself to all who wish to believe it."

   Verwijderen
 3. Dit mag je vaker doen, Blik.

  Ik vond het afschuwelijk om Rutte te horen beweren dat hij niks mag zeggen omdat hij onze veiligheid niet in gevaar mag brengen. Met zijn leugens brengt hij ons allen nu juist wèl in gevaar: hij effent het pad naar een oorlog !

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Verheul is eigenlijk net zo'n LUL als Rutte. @Verheul weet ons precies te vertellen dat alles aan de joden ligt maar weet niet dat Rutte wordt aangestuurd door Nederlandse/Amerikaanse veiligheidsdiensten die hem vertellen wat het Nederlandse gepeupel verteld moet worden!

   Verwijderen
  2. Dus, misschien heeft @Verheul wel gelijk, als hij zegt dat de overheid niet altijd leugens verteld?

   Verwijderen
 4. Mark Twain over politici

  Reader, suppose you were an idiot. And suppose you were a member of Congress. But I repeat myself.

  Deze vond ik ook wel treffend. Politici zijn

  ...the smallest minds and the selfishest souls and the cowardliest hearts that God makes.

  Of deze

  An honest man in politics shines more there than he would elsewhere.

  Deze klopt ook

  All Congresses and Parliaments have a kindly feeling for idiots, and a compassion for them, on account of personal experience and heredity.

  Dat de media politici kritiekloos laat liegen en bedriegen, geeft aan dat ze ofwel geen ruggengraat hebben, ofwel medeplichtig zijn in de leugens en het bedrog. Geen andere keuze hebben kan natuurlijk ook. De hypotheek of huur is duur, en de alimentatie moet betaald worden, de banen liggen niet voor het oprapen en voor wat hoort wat (roem, prijzen, een 'carrière')

  Dat lezers het bedrog van onze politici en media over Rusland pikken, is wat ik onbegrijpelijk vind. Hoewel... Veel lezers zijn te druk met andere dingen dan om zich te kunnen/willen verdiepen in het Rusland verhaal. Zo druk, dat ik me wel eens afvraag waarom de propaganda over Rusland bashen wordt gepredikt en geschreven.

  Politici en journalisten moeten ook bezig gehouden worden...

  Wat zouden we zien als de wolk van propaganda en desinformatie over Rusland plots voor onze ogen weggehaald zou worden en we ineens zouden zien wie onze werkelijke scheppers zijn in deze. Zoiets?

  'Wij zijn in staat te denken dat wij zeer verre van God zijn, wegens deze wolk van niet weten tussen ons en hem, maar het zou stellig juister zijn te zeggen dat wij veel verder van hem zijn als er geen wolk van vergeten is tussen ons en de gehele schepping'. (The Cloud of Unknowing, anoniem +/- 1370)

  Overigens weet ik niet zeker of ik de quote van de mysticus uit 1370 goed heb begrepen. Wellicht voor meerdere interpretaties vatbaar...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ga Rutte hier niet schoon praten maar ik wil u nogmaals de aandacht vragen voor het volgende;

  De informatie die Rutte krijgt zal ongetwijfeld van de AIVD/MIVD komen en deze beide organisaties zijn zusterorganisaties van de CIA. In de film "Het spel van de wolf" vindt een conversatie plaats tussen het hoofd van de AIVD en een 'medewerker' van de Amerikaanse ambassade (die wij met een gerust hart een CIA agent mogen noemen) die het hoofd van de AIVD er nog even fijntjes aan herinnerde waarvoor de AIVD was opgericht. De makers van de film laten in het midden of het waarheid of fictie is en als wij met z'n allen goed opgelet hebben moeten wij weten wat daarmee wordt bedoeld.

  Een aantal jaren geleden stond er op het blog van Harry van Bommel een leak van Wikileaks omtrent een bezoek van Jan Marijnissen en Harry van Bommel aan de Amerikaanse ambassadeur in Nederland en die onze twee SP vrienden er even aan herinnerde dat als zij dezelfde koers bleven varen, zij nooit en te nimmer deel uit zouden maken van een Nederlandse coalitieregering.

  Need I say more?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Gek hé, dat je je in je eigen land moet verantwoorden tegenover een Amerikaanse ambassadeur!

   Verwijderen
 6. Volgens een woordvoerder AFD Duitsland is de economische toestand VS heden al zover gevorderd richting de totale ineenstorting waarbij de Sovjet Unie geheel zal verbleken.
  Vond de uitspraak van CIA wel leuk want deze schreef dat Rusland achter de in zee storten van een militaire sataliet waarbij de hr Garisimov zijn antwoord was, mijn heer u verwoord het geheel op juiste wijze.
  In VS is doordat er feitelijk geen politieke concurrentie is TOTAAL DE WEG KWIJT.
  Defensie uitgaven 600 miljard tov 50-60 miljard van Rusland maar wapens produceren die niets presteren.
  dat krijg je als er geen controle is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De meeste Amerikanen zijn zich er ook van bewust, zich in een oorlogsindustrie te bevinden. Infrastructurele verbeteringen liggen geheel stil, o.a. bruggen en stuwdammen staan op instorten.

   Verwijderen
  2. Joop, wordt straks gemakkelijk voor de Russen: ze hoeven maar te blazen..... ;-)
   (als ze toch al geloven dat Rusland Amerika gaat aanvallen zullen ze dit ook wel geloven)

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Waarschijnlijk begrijp je het verkeerd, de Amerikaanse warhawks zijn zich aan het opmaken voor een confrontatie met de Russen en de Chinezen. In de Tweede Wereldoorlog dacht men in de VS ook dat oorlog de enige oplossing zou zijn voor hun economische malaise.

   Verwijderen
  4. Joop, ik begrijp je niet verkeerd.
   Wat ik bedoel is dat als die Amerikaanse oorlogsgeilaards nu een oorlog beginnen ze in Amerika wel eens voor grote (niet zo leuke)verrassingen zouden komen te staan. Ze denken daar dat ze onkwetsbaar zijn, en dat bedoel ik met omver blazen. De hele infrastructuur ligt op zijn gat terwijl bijna al het geld naar niet zo goed werkende wapensystemen gaat. De F35 is een goed voorbeeld.
   En de grote fout die ze maken is dat ze Rusland zwaar onderschatten.
   Wat gaat China dan doen?

   Verwijderen
  5. @Matt,

   Oké, maar ik denk dat wij even moeten kijken naar de gebeurtenissen in de VS omtrent Mueller, Comey, Lynch en de Clintons. Mueller was hoofd FBI tijdens Uranium One, Comey was lid van de Raad van Bestuur bij HSBC en bekend met het witwassen van Clinton drugsgelden, Lynch werd een lucratief baantje beloofd als Hillary president zou worden.

   "Wat gaat China dan doen?"

   Wat zou jij doen als bovenstaande warhawks oorlogsschepen op je afsturen?

   Verwijderen
  6. Die Amerikaanse oorlogsbodems varen nu al rond in de nabijheid van de Chinese zee.
   Het is niet voor niets dat China al die eilanden uit de grond, nee water, stampt en gelijk zwaar bewapend.
   Als de Amerikanen het lef hadden was de oorlog al lang uitgebroken.
   De binnenlandse politiek in Amerika speelt geen rol meer, als de bommen hun om de oren vliegen.

   Verwijderen
  7. @Matt,

   "Die Amerikaanse oorlogsbodems varen nu al rond in de nabijheid van de Chinese zee."

   Yep, maar op wiens orders zijn zij daarheen gedirigeerd?

   Verwijderen
 7. "It has been clear to everyone (except Donald Trump) that Russia was deeply involved in the 2016 election and intends to be involved in 2018. It is the American people who should be deciding the political future of our country, not Mr. Putin and the Russian oligarchs.

  https://twitter.com/BernieSanders/status/964596068435595264

  Bernie Sanders. Of all people.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Bernie Sanders. Of all people."

   Yep, die had in 2016 ook een financieel 'iets' met Russen maar er liever zijn mond over houdt.

   Verwijderen
  2. Sanders is uiteindelijk een partijtijger. Zijn economische visie is te roemen, maar wat betreft buitenland en defensie heeft hij niet nagedacht, en is dus ook een gelovige in het exceptionalisme.

   Verwijderen
 8. Op Nieuwsuur kwam de wetenschapper Peter Burger, die de factcheck moet doen in Leiden.

  Zijn verhaal houdt enigszins het midden: Youtube:
  Nepnieuws weg? Dan nog steeds propaganda

  Naar aanleiding hiervan heb ik een korte omschrijving gegeven van hoe het volgens mij zit:

  Het doel van 'nieuws' is dat de burger een goed beeld van de werkelijkheid krijgt. Maar een elite heeft belang bij een ànder beeld, een beeld waar zìj rijker en machtiger van worden.

  Na jarenlange selectieve promotie, en verwatering van de beroepsnormen, en verjonging van het journalisten-corps (goedkoper en minder historische kennis) is het niveau van de MSM nu belabberd en beschamend. Wie actief info en waarheid zoekt heeft dat wel door, maar de rest ziet dat niet.

  Bias-oorzaken:
  = Vervorming vindt plaats door weglating en door bepaalde zaken vaak te herhalen en andere zaken slechts 1 keer te melden.
  = Dan zijn er nog heel wat zaken die uit anonieme bronnen komen en zomaar verzonnen kunnen zijn.
  = Dan heb je nog de bloederige aanslagen (zoals 911 en de MH17) die, als je de Media controleert en zelf kunt bepalen wie De Daders zijn, een onuitwisbare 'overtuiging' in het hoofd van de burger griften: Moslims deden 911. Putin deed MH17.
  Zulke met emoties gepaard gaande 'etsen in de hersenen' krijg je met nog geen 100 bewijzen meer uit die hoofden.

  = En tenslotte heb je nog het NEP nieuws, maar net als Burger denk ik dat dit maar weinig voorstelt. Ik denk dat het vooral is bedacht en belangrijk wordt gemaakt omdat het censuur-wetgeving moet mogelijk moet maken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De steekwoorden zijn dus:
   Bias door: omissie en frequentie en anonieme bronnen en 'bloed+puin-aanslagen + wijzen naar de opponent'.

   De laatste twee vormen ( anonieme verzinsels en Valse Vlag aanslagen) zijn ook Fake nieuws, maar behoren tot het repertoire van overheden en dat houden ze liever geheim.

   Dus verstaan zij onder Fake nieuws alleen berichten die àndere overheden of particulieren als 'waarheid' op het net zetten.

   Om ons daar tegen te beschermen moeten zij censuur gaan plegen.
   Het doel van deze actie is duidelijk geworden deze zomer: àlle websites die oprecht en onbetaald de waarheid schrijven, staan op hun lijsten als Fake Nieuws producenten.
   Het is dus een campagne tegen de persvrijheid, omdat die met het volwassen worden van blogs en youtube behoorlijk wat mensen deed inzien dat we worden voorgelogen.

   Verwijderen