zondag 11 februari 2018

Evgeniya Medvedeva nummer 1 kunstrijden korte kuur

Evgeniya Medvedeva, glanzend goud!

Terwijl de Nederlanders doffe en gedevalueerde medailles pakken bij het rondjes rijden op de schaats; de concurrentie uit Rusland is tenslotte op politieke gronden bij voorbaat geëlimineerd; daar pakken de Russen, Evgeniya Medvedeva, een fantastische eerste plek bij de korte kuur kunstrijden op de schaats. Het is geen gouden plek zoals eerder abusievelijk vermeld daar de kuur onderdeel was van een grotere ploegenwedstrijd. Een journalist van de Washington Post verbaast zich erover dat de Russen op de tribune iedereen aanmoedigen. En de Wallstreet Journal vindt de Russen wellicht de meest gestyleerde ploeg.

IOC heeft speciaal "Russen volgsysteem"

Je gelooft het bijna niet, maar er gebeuren wel gekkere dingen. Het IOC heeft een speciaal "Russen surveilleringsprogramma". Om te controleren of ze wel de juiste dingen zeggen, de juiste vlaggen dragen, en misschien wel om te kijken of hun schoenen gepoetst zijn. De Olympische gedachte in Korea is 0,0. Hoe hard Willem Alexander ook staat te juichen, of met wat voor een grote sprong de Nederlanders op het podium springen. Deze Spelen zijn een farce. Het leuke is dat de enige medailles met echte waarde, die van de Russen zijn!

Winterse Wielerparade in Centrum Moskou

Het is geen wedstrijd, maar al het derde jaar dat er door het centrum van Moskou lekker samen gefietst wordt. Moskovieten, buitenlanders, samen genieten van en op de trouwe tweewieler.Putin maant Netanyahu in te binden

President Vladimir Putin heeft telefonisch gesproken met de Israëlische leider Benjamin Netanyahu. Hij heeft hem opgeroepen af te zien van stappen die kunnen leiden tot escalatie.Commentaar Blik op NOS-journaal

Zouden meer leiders moeten doen: Israël erop wijzen dat ze in en boven Syrie niets te zoeken hebben. Ze zijn er niet welkom. Maar goed, hoe zou Rutte dit moeten zeggen tegen Netanyahu? Rutte zit zelf illegaal boven Syrië te vliegen. In zo'n land leven we dus: In een Nederland dat ver weg van ons eigen land, illegale bezettingsoorlogen voert en waarover onze stats tv zwijgt: te druk met jubelende Willem Alexander en Maxima. Geef het volk brood en spelen.

23 opmerkingen:

 1. Reacties
  1. Vroeger op de lagere school waren er wel eens verjaardagsfeestjes waarbij een klein deel van de klas niet werd uitgenodigd, omdat de jarige 'ruzie' (wat stelde het voor...) had met andere klasgenoten.

   En dan ging dat hele feestje over hoe stom die klasgenoten waren die niet waren uitgenodigd.

   Zulke feestjes vond ik maar stomme feestjes.

   Hetzelfde gevoel heb ik bij de OS van dit jaar.

   Verwijderen
  2. Die "klasgenootjes" speelden niet vals Willem, die bij de OS wel, door de staat geregeld en gefinancierd!!!

   Verwijderen
  3. Het lijkt er meer op dat Crullies voorspelbare reacties door de staat geregeld zijn en gefinancierd!
   Bedankt dat je dat zo duidelijk zichtbaar maakt!

   Verwijderen
  4. Whahaha die kijken niet eens naar jullie stumperds om, die hebben wel wat beters te doen naar dit soort nepRussen te kijken. Maar als jij je belangrijker voor wilt doen als je bent, het mag, het is tenslotte carnaval...doe gek...

   Verwijderen
  5. Als ik hier nu de uitlatingen van (on)volwassenen lees, vrees ik dat het nooit meer goed komt met de mensheid; ben al niet al te optimistisch gestemd. Als je met een vinger wijst, bijvoorbeeld naar Rusland, draai je hand dan eens om en je weet: er wijzen er drie naar jou. Onder elk koren zit kaf en onder het koren in Nederland zit ook heel veel kaf. Onderscheidingsvermogen is wel gewenst.

   Verwijderen
 2. Semen Jelistratov moet z'n mond houden en mag zijn bronzen plak niet opdragen aan zijn landgenoten die noodgedwongen in Rusland achter moesten blijven.

  IOC onderzoekt uitlatingen shorttracker Jelistratov

  https://nos.nl/pyeongchang2018/artikel/2216453-ioc-onderzoekt-uitlatingen-shorttracker-jelistratov.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens, als er 168 Russen wél mogen deelnemen aan deze politieke spelen, dan kan je moeilijk spreken van een 'staatsdopingprogramma', toch?

   Verwijderen
  2. Het is alles vieze politiek. Ik trap er niet in.

   Verwijderen
 3. De Syrische Premier daagt Israel uit nog meer bombardementsvluchten uit te voeren: Try us!

  Hij zegt dat dit keer een (updated met nieuwe electronica) S200 de oorzaak was, maar dat ook nieuwe luchtafweer klaar staat:

  http://www.fort-russ.com/2018/02/syrian-mp-challenges-israel-says-try-us.html

  https://www.youtube.com/watch?v=rLiv0TXVQ44

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het Ukraiense toestel wat 40 km ten z.o. van Moskou neerstortte had een belangrijke getuige in de Uranium One zaak (collusion van Clinton) aan boord. De naam is in elk geval dezelfde, confirmatie moet nog volgen:

  http://www.fort-russ.com/2018/02/reports-trump-dossier-sources-aboard.html

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat denken jullie over de Zijlstra-leugen om bestwil?

  Ik ben bang dat zelfs nu Poetin er meer schade van zal ondervinden dan Zijlstra.
  En Shell zal woedend zijn.

  Het ergste aan de hele kwestie (waarvan ik nooit eerder hoorde) is dat het propaganda is: 1% van de beschikbare informatie in het volle licht zetten en dat als Grote Waarheid benadrukken.

  Uit de andere 99% blijkt heel duidelijk, al 18 jaar lang, dat Poetin NIET van plan is om al die afgescheiden .landjes weer terug te pakken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Wist eerst niet welke leugen je bedoelde. Moest het eerst even opzoeken. Ik neem aan dat je deze leugen bedoelde:

   Halbe Zijlstra geeft leugen toe: ontmoeting met Poetin heeft nooit plaatsgevonden

   Minister Halbe Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft jarenlang gelogen over een ontmoeting met Vladimir Poetin. In tegenstelling tot zijn eerdere beweringen was de VVD'er in 2006 niet aanwezig op een bijeenkomst met de Russische president in diens buitenhuis. Premier Mark Rutte is al 'enkele weken' op de hoogte van het nepverhaal.

   Onder meer op een VVD-congres in mei 2016 waarschuwde Zijlstra zijn kiezers voor een oorlog met Rusland. 'Ik was begin 2006 aanwezig in de datsja van Vladimir Poetin', zegt Zijlstra in de toespraak die online nog circuleert. 'Ik was medewerker. Ik was weggestopt achter in het zaaltje waarin het plaatsvond. Maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was op de vraag wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have.

   Zijlstra heeft het verhaal naar eigen zeggen sinds 'begin 2014' zowel binnen als buiten de VVD verteld. Hij zou als Shell-medewerker samen met Shell-topman Jeroen van der Veer en Poetin in de datsja hebben gezeten. Dit zeiden zijn spindocters in oktober vorig jaar bij zijn aantreden als minister. Zij gebruikten de anekdote om de kritiek op de gebrekkige buitenlandervaring van de kersverse minister te pareren.

   Zijlstra heeft het verhaal van iemand anders geleend, geeft hij nu toe. Dit deed hij naar eigen zeggen om zijn bron te beschermen. 'Ik heb toen de keuze gemaakt: oké, dit is een belangrijk geopolitiek verhaal. De implicaties daarvan zijn stevig. Ik heb het verhaal toen naar mijzelf getrokken, om te zorgen dat de persoon die er wel bij was zelf niet de onthullende factor werd. Omdat dit ook implicaties voor hem of zijn bedrijf kon inhouden.'

   verder lezen op:

   https://www.volkskrant.nl/buitenland/halbe-zijlstra-geeft-leugen-toe-ontmoeting-met-poetin-heeft-nooit-plaatsgevonden~a4569129/

   Verwijderen
  2. Ja,
   dit verhaal bedoel ik. ik schrijf op telefoon en bezuinig op tekst.

   mijn eerste reactie was opgetogen: een leugen ontmaskerd.
   Maar zoals het is gespind is het in feite qua inhoud nog overtuigender.

   Je kunt dit alleen als propaganda ontmaskeren door te tonen dat er heel veel uitspraken , daden en feiten zijn die de bewering van Zijlstra ongeloofwaardig maken.

   Zou mooi zijn als dat hele gesprek uit 2006 was opgenomen en werd vrijgegeven: welkoms-kado aan minister Zijlstra, van Vladimir zelf.

   Verwijderen
  3. Zijlstra heeft dus gewoon gelogen over wat Poetin gezegd zou hebben, maar beweert nu dat hij de aan Poetin toegeschreven uitspraken slechts 'geleend' zou hebben van Jeroen van der Veer van de Shell.

   Opvallend is dat Zijlstra, zoals hij zelf zegt, z'n (verzonnen) verhaal sinds begin 2014 begon rond te vertellen. Het jaar van de staatsgreep in Ukraine, de
   aansluiting van de Krim bij de Russische federatie en het neerschieten van MH17. Het jaar waarop transatlantische politici alles uit de kast haalden om ons in een nieuwe koude oorlog met Rusland te brengen door insinuaties over Russisch revanchisme dat herstel van het oude Soviet imperium nastreefde. Logisch dat een ambitieuze transatlantische lakei als Halbe Zijlstra in dat koor ook een coupletje mee wilde zingen.

   Het lijkt er op dat halbe Zijlstra liegt dat ie barst. Ik lees namelijk in een artikel uit de Volkskrant van 28 oktober 2017:

   "Maar Jeroen van der Veer - tussen 2000 en 2013 achtereenvolgens president-directeur en CEO van Shell - laat de Volkskrant desgevraagd per mail weten: 'In al mijn bezoeken aan president P, daar was Halbe niet bij.'

   https://www.volkskrant.nl/4524949/

   Verwijderen
 6. Over Korea.
  Amerika is boos over de toenaadering tussen Noord en Zuid.
  Alweer een bewijs dat ze boosaardig zijn. Goede mensen zijn blij met vrede.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Forum voor Democratie (FVD) wil dat Zijlstra opstapt. FVD noemt de minister op Twitter een ,,schoolvoorbeeld van het pleonasme 'Liegende VVD-er'. Halbe, ga je eerst maar melden bij de #nepnieuwspolitie van @KajsaOllongren en dan snel aftreden.'

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/1658184/zijlstra-loog-over-ontmoeting-poetin

  Politici die liegen en zich dan verstrikken in nog meer leugens om dat weer af te dekken; 't levert zelden een fraai schouwspel op.

  Nederland spreekt in ieder geval een woordje mee. We hebben ons eigen kleine Russiagate. Auf wiedersehen Halbe.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Premier Mark Rutte zou een aantal weken geleden op de hoogte zijn gebracht van de leugen van Zijlstra. Hij heeft nog niet gereageerd, omdat hij in Pyeonchang zit voor de Winterspelen."

  https://www.nu.nl/politiek/5129081/minister-halbe-zijlstra-loog-ontmoeting-met-poetin-in-2006.html

  Rubberen Rutte, de aalgladde premier zonder schouders en zonder ruggengraat. Altijd op de juiste plaats op het verkeerde moment.
  En Nu.nl, altijd klaar voor de halbe waarheid.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Forum heeft de volgende vragen aan de 'geleende' minister gesteld en wil voor morgen 12.00 uur antwoord hebben.

  Vraag 1:
  Wanneer was de Minister bewust van het feit dat zijn verhaal over zijn ontmoeting met de Russische President, Vladimir Poetin, een leugen was?

  Vraag 2:
  Wanneer heeft de Volkskrant de Minister benaderd met het verhaal over zijn gefabriceerde ontmoeting met Poetin?

  Vraag 3:
  Wanneer heeft de Minister de Minister-President op de hoogte gesteld van zijn gefabriceerde verhaal?

  Vraag 4:
  Wanneer vond de bijeenkomst in het buitenhuis van de Russische President plaats?

  Vraag 5:
  Wie waren er wél aanwezig bij de bijeenkomst?

  Vraag 6:
  De Minister geeft aan het verhaal te hebben ‘geleend’ van een daadwerkelijke aanwezige. Van wie heeft de Minister zijn verhaal ‘geleend’?

  Vraag 5:
  Indien de Minister niet kan aangeven van wie hij het verhaal heeft ‘geleend’, hoe kunnen wij zijn verhaal van een fabricatie onderscheiden? Hoe is het verhaal van de Minister te verifiëren?

  Vraag 6:
  Hoe kunnen we verifiëren dat Poetin zijn uitspraken over een Groot-Rusland, zoals de Minister in zijn ‘geleende’ verhaal uiteenzette, daadwerkelijk heeft gedaan?

  Vraag 7:
  Hoeveel andere verhalen heeft de Minister ‘geleend’ en van wie? Graag toelichten met voorbeelden.

  Vraag 8:
  In hoeverre is het buitenlands beleid van de Minister gebaseerd op ‘geleende’ verhalen?

  Vraag 9:
  Gezien de ambities van de Minister om voorzitter te worden van de VN Veiligheidsraad, hoe denkt de Minister dit nog geloofwaardig te kunnen doen?

  Vraag 10:
  Gezien de gespannen diplomatieke verhoudingen tussen Nederland en Rusland, in hoeverre denkt de Minister deze verhoudingen te verbeteren met het fabriceren van verhalen over een ontmoeting met de Russische President?

  Vraag 11:
  Hoe denkt de Minister in het algemeen nu nog op een geloofwaardige wijze Nederland te kunnen vertegenwoordigen in het buitenland en ten opzichte van internationale organisaties?

  Vraag 12:
  Kan de Minister deze vragen voor morgen 12:00 uur beantwoorden?

  https://forumvoordemocratie.nl/actueel/fvd-stelt-vragen-gefabriceerde-poetin-ontmoeting-zijlstra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Penthouse of datsja's. Gebrek aan integriteit, dat schept klaarblijkelijk toch een band:

  Coalitiepartij D66 is positief over Zijlstra's aanpak. 'Ik waardeer zijn openhartigheid. Ik moet de eerste Rus nog tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet', aldus D66-leider @APechtold

  https://twitter.com/KustawBessems/status/962978402818027520

  kijk die Pechtold is etnisch profileren. Zou je niet verwachten van zo'n eh..... keurige man.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. En als je alles hebt gehad dan is er altijd nog onze minister van nepnieuws en newspeak.

  https://twitter.com/alexanderbakker/status/962985551103188992

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit vond ik onder Ollongren's verdediging van Halbe ( dat het een oude uitspraak was):
   #Yernaz Ramautarsing deed zijn IQ uitspraken (die overigens wel wetenschappelijk onderbouwd zijn), zelfs voordat er een FvD bestond. Desondanks heeft #Ollongren geen moeite om dit als kapstok te gebruiken om #Baudet te demoniseren. Twee maten. Leugens. #nepnieuws

   Verwijderen