maandag 12 februari 2018

Alina Zagitova Nummer 1 op Lange Kuur

Gisteren meldden wij abusievelijk dat Evgeniya Medvedeva goud had gewonnen op de korte kuur. Ze was wel eerste geworden op dat onderdeel, maar dat onderdeel maakte deel uit van een ploegenwedstrijd. Voor zo ver wij het begrijpen valt de lange kuur ook daarin en daar was vandaag Alina Zagitova, eveneens Russische, de absolute nummer 1. Wij hebben haar prestatie gezien en kregen er al een brok van in de keel, maar nu zijn wij misschien een beetje bevooroordeeld. Echter, dat kan van de Nederlandse staats-verslaggever toch nauwelijks gezegd worden, en ook hij sprak in euforische termen over de prestatie van de 15-jarige (!) Moskoviet: tranen in de ogen en "het mooiste wat ik ooit gezien heb".

Zure reactie van Amerikaanse collega op Zagitova

Wat is er toch met de Amerikanen aan de hand? Cynisme, afgunst, onsportiviteit. De ene kunstrijdster laat de benen afhakken van de ander. En Ashley Wagner komt met een twitter-reactie waar ze zeer veel kritiek op krijgt.Kapitein Teunissen eist zetel op

Ze zit nog niet eens in de Kamer. Ze heeft de partij al verlaten met veel stennis, zoals het een infiltrant betaamt, en nu eist mevrouw de Kapitein, die na jarenlang de macht dienen plots het licht had gezien bij Forum voor Democratie, alvast haar zetel op mocht Hiddema of Baudet "wegvallen". Wij herinneren ons dat de lijst van Fortuyn destijds ook vol stond met militairen, die toen hij doodgeschoten was, als sprinkhanen weer verdwenen waren. Enkel Matt Herben bleef achter om de Partij de definitieve doodsteek te geven. De ontwikkelingen bij Forum, de aanvallen onder de gordel van het partijkartel, lijken eerder een aanbeveling voor de partij dan wat anders.

Uit de Telegraaf:

Teunissen is ontevreden over de koers van het partijbestuur. Dat handelt in haar ogen – en in die van andere kritische Forum-leden - onvoldoende democratisch. „Ik sloot mij mede bij het Forum voor Democratie (FvD) aan omdat het een partij was met ruimte voor discussie en debat”, zegt Teunissen. „Van dat laatste is geen sprake meer.”

Saillant detail: mocht de plek van Theo Hiddema (73) in de Tweede Kamer vrij komen, dan zal Teunissen die zetel mogelijk opvullen. „Wanneer Thierry Baudet of Hiddema wegvalt, is de kans aanwezig dat ik die plek inneem. Dan als onafhankelijk Kamerlid, tenzij we alsnog tot een goede samenwerking komen. Echter, ik neem de beslissing pas op dat moment. Ik zit helemaal niet op die zetel te azen en hoop oprecht dat het er niet van komt. Maar ik stond niet voor niks derde op de kieslijst.”

Halve waarheden Halbe Zijlstra

Dat politici liegen en halve waarheden vertellen: zal niemand verbazen; hoort bij het ambt. We hoeven hier slechts Rutte en Pechtold te moemen. Maar deze twee doen dat professioneel. Halbe Zijlstra is te naïef voor dit vak. Te licht. Hij gaat een verhaal verzinnen over een bezoek aan de Datsja van Putin. Dat is dus niet de manier. Want dat gaat uitkomen. En dat is nu dus gebeurd. Het ergste is, dat de leugen gebruikt werd om een nog groter waanverhaal te verkopen dat Putin de halve wereld zou willen veroveren. Kortom: als het over Putin en Rusland gaat, speelt de waarheid geen rol. Dan mag je verzinnen en liegen dat het een lieve lust is. Dat spreekt in je voordeel! Dan verdien je een wit voetje. Dan word je binnen VVD kringen nog gepromoveerd to Minister.

Succes Halbe!

Wij wensen Halbe veel plezier op zijn reis deze week naar Rusland en de gesprekken met ambtsgenoot Segey Lavrov. Wij wensen hem ook succes bij het zich eruit praten bij de Russen en hoe hij het hen gaat vertellen dat hij loog over een niet afgelegd bezoek aan Putin op zijn Datsja. Hoe zouden wij het vinden als Lavrov had gelogen bij Willem Alexander op het buitenhuis te zijn geweest...? Wij stelden eerder al dat de relatie met Rusland door Nederlands toedoen tot 0 gereduceerd is. Het wordt er met Halbe tot nu toe niet beter op...

Bekijk onderstaand de speech van Halbe Zijlstra uit 2016, doordrenkt met Russofobisch vijandsdenken; waandreigingen worden aangewend om te pleiten voor meer NATO, meer VS en Canada. Blijkbaar was dit een soort Maiden speech waarmee hij zijn kandidatuur als Minister voor Buitenlandse Zaken veiligstelde.. Het datsja item is al vrijwel direct aan het begin. Maar ook rond 6:40 gaat de Russofobie door.

11 opmerkingen:

 1. In 2014 (het jaar van de staatsgreep in Kiev, het referendum op de Krim en de aanslag op MH17) herinnerden diehard transatlantische politici zich opeens weer allemaal de toespraak door Vladimir Poetin op 25 april 2005 voor de Algemene Vergadering van de Russische Federatie. Of beter, ze herinnerden dit ene in het engels vertaalde regeltje uit de toespraak.

  "Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century."

  Heel bekwaam wisten de spindoctors van de NAVO dit volledig uit de context losgeweekte ene regeltje om te turnen tot een oproep voor Russische revanchisme en een pleidooi voor het herstel van het Soviet imperium. Halbe's leugentjes haken aan bij deze spin.

  Hieronder wat meer over de context waarin Poetin 'the collapse of the Soviet Union as major geopolitical disaster of the century' beschrijft.

  'Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century. As for the Russian nation, it became a genuine drama. Tens of millions of our co-citizens and compatriots found themselves outside Russian territory. Moreover, the epidemic of disintegration infected Russia itself.

  Individual savings were depreciated, and old ideals destroyed. Many institutions were disbanded or reformed carelessly. Terrorist intervention and the Khasavyurt capitulation that followed damaged the country's integrity. Oligarchic groups – possessing absolute control over information channels – served exclusively their own corporate interests. Mass poverty began to be seen as the norm. And all this was happening against the backdrop of a dramatic economic downturn, unstable finances, and the paralysis of the social sphere.

  Many thought or seemed to think at the time that our young democracy was not a continuation of Russian statehood, but its ultimate collapse, the prolonged agony of the Soviet system.'

  De volledige transcriptie van Poetin's toespraak is te vinden op:

  http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/22931

  Beelden (9.30 min) hier:

  https://www.youtube.com/watch?v=nTvswwU5Eco

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Halbe Waarheden (leuk gevonden in vorige draad) om oorlogsdreiging aan te wakkeren en de relatie EU-Rusland te belemmeren, zijn schering en inslag bij de carriere-politici en Atlantische spindoctors.

   Verwijderen
  2. Internationaal gaat Halbe inmiddels rond als The Lying Dutchmman. Hij zou fictie-romanschrijver moeten worden. Kan ie in de leer bij Waterdrinker, die ik trouwens weer opgepakt heb (Poubelle).

   Verwijderen
  3. Dat is het geraffineerdste: halve-, verdraaide-, weggelaten-, en soms een echte waarheid samen met soms een sterk accent leggen op een begrip of woord! Wat een smiecht.

   Verwijderen
 2. Beeld van Alina Zagitova. Is me niet helemaal duidelijk of dit tijdens het winnende optreden was of een kwalificatieronde.

  https://www.eurosport.de/eiskunstlauf/pyeongchang/2018/olympia-2018-alina-zagitova-mit-traum-kur-im-teamwettbewerb_vid1056127/video.shtml

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Op Russia Insider een lang artikel over de leugenachtige media in de VS in de jaren 90. Veel te positief over Yeltsin. Wat het belangrijk maakt is dat de schrijver zeker geen Poetin fan is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://russia-insider.com/en/butcher-builders-how-western-journalists-helped-create-monster-russia/ri22507

   Verwijderen
  2. https://russia-insider.com/en/butcher-builders-how-western-journalists-helped-create-monster-russia/ri22507

   Verwijderen
  3. https://russia-insider.com/en/butcher-builders-how-western-journalists-helped-create-monster-russia/ri22507

   Verwijderen
 4. “State power,” wrote the great Russian philosopher Ivan Ilyin, “has its own limits defined by the fact that it is authority that reaches people from outside… State power cannot oversee and dictate the creative states of the soul and mind, the inner states of love, freedom and goodwill. The state cannot demand from its citizens faith, prayer, love, goodness and conviction. It cannot regulate scientific, religious and artistic creation… It should not intervene in moral, family and daily private life, and only when extremely necessary should it impinge on people’s economic initiative and creativity”. Let us not forget this.

  http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/22931

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vanwege de nieuwe draad vestig ik opnieuw de aandacht op het feit dat belangrijke getuigen zowel in de Clinton Uranium One als in de Trump Russiagate in het neergestorte Ukraiense toestel 40 Km van Moskou zaten:

  http://www.fort-russ.com/2018/02/reports-trump-dossier-sources-aboard.html

  BeantwoordenVerwijderen