donderdag 1 februari 2018

Putin doet Olympiërs uitgeleide in hun neutrale pakken

Ze hebben een brief gekregen en hebben documenten moeten ondertekenen: Geen vlaggen, geen Volksliederen, geen dit, geen dat. Een Russische vlag mag in Pyong Chang enkel op de slaapkamer en dan nog onder het kussen, of iets dergelijks.

Putin sprak de sporters die naar Korea gaan toe. Ze stonden daar in hun neutrale pakken. Zonder nationale symbolen. Zonder "Russia". Putin bood verontschuldigingen aan aan de sporters. Wenste ze natuurlijk succes en geluk. De sporters gingen op de foto met Putin. Sommigen meldden dat andere sporters al niet meer normaal groeten (zouden dat de "Nederlandse sporten" kunnen zijn?). In andere takken van sport is juist steun voor de Russen.

Putin met zijn sporters in hun neutrale pakken...

Sotchi compleet genegeerd door NOS 0-nieuws-organisatie

Niet dat wij de indruk hebben dat Sotchi een heel groot succes is geworden. De conferentie over Syrie en oplossingen voor het conflict begin deze week. Deze werd natuurlijk geboycott door door de Amerikanen gesteunde terreurgroepen. Andere groepen maakten op het vliegveld van Sotchi al rechtsomkeer omdat het logo hen niet beviel, en andere kwamen om meer heibel dan wat anders te maken. Ook de Russen openden niet met Sotchi; het item kwam veeleer ergens op 3. Maar dat de NOS het geheel niet genoemd heeft, dat NOS-correspondent David Jan Godfroid er niet eens verslag van heeft gedaan, terwijl je kon intekenen en gratis vanaf Mosou er naartoe gevlogen kon worden, is veelzeggend. Marcel Gelauf van NOS 0-nieuws was waarschijnlijk te druk met Beatrix en alle loftuitingen over deze zo door het volk gewaardeerde, onze geliefde ex-vorstin...

Belgen stappen in Vazallen-gat dat Rutte achterlaat

De Belgische Premier heeft met een ploeg een bezoek gebracht aan winters Moskou. De Belgische equippe ging op bezoek bij Dmitri Medvedev en hebben heerlijk zaken met elkaar gedaan. De Belgen gaan de Russen helpen met gas-logistiek in Zeebrugge. Ook gaan ze de farma-business lekker ontwikkelen in het onmetelijke land. Medveded stelde dat die markt bij hun goed groeit, dus daar is ruimte genoeg voor de Belgen om een graantje mee te pikken. De Belgen kwamen ook nog om een lans te breken voor hun fruit business. De Peren-handel ligt een beetje op apegapen in Vlaanderen sinds de geniale EU-sanctie-politiek, ingefluisterd door de Amerikaanse "partners". En daar kunnen de Russen verder weinig aan doen, zolang de EU die heilloze koers blijft volgen. Maar 1 ding is duidelijk: Waar Nederland onder haar vazallenregering Rutte/Ollongren alles doet om de relatie met Rusland voor het Nederlandse bedrijfsleven te vergiftigen om zo een wit voetje in Washington te halen, daar doen de Belgen normaal zaken met de Russen en profiteert het Belgische bedrijfsleven en de Belgische burger.

Nieuwe Amerikaanse lijst met honderden Russen

De Amerikanen hebben een nieuwe lijst gepubliceerd met een paar honderd Russen erop. En nee, er gelden nog geen sancties of beperkingen voor deze mensen. Medvedev staat erop en alle Ministers. Ook de honderd grootste Russische zakenmannen staan er op die in Amerika steevast "Oligarchen" genoemd worden. De Russen zijn niet blij met de lijst, maar Putin stelt schouderophalend vast: "De honden blaffen, de karavaan trekt voort."
Michel en Medvedev, samen prima zaken doen, terwijl Rutte en Ollongren, met het schuim op de bekken en het wit in de mondhoeken nog staan na te schudden na hun verradersoperatie met de AIVD en de relatie met de Russen de vernieling in geholpen hebben.

56 opmerkingen:

 1. Blik,
  is er onderscheid tussen de sporters met grijze pakken en die met rode pakken?

  De sporters zien er vermoeid en een beetje geslagen uit. Ik denk dat velen van het een zeer onzeker half jaar hebben meegemaakt.
  Het zal heel moeilijk worden voor hen om maximaal te presteren: dan mag er niks mis gaan in de voorbereiding.

  Geweldig natuurlijk dat Putin daar aanwezig is.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het grijze pak is het geheel neutrale pak; het rode pak heeft nog wel uitingen die in Korea niet kunnen.

   Verwijderen
 2. Nieuws van een uurtje oud, ook op Russia Insider:

  Volkskrant:
  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft bij het sportgerechtshof CAS een bittere nederlaag geleden. De levenslange olympische schorsing voor 42 Russische sporters werd volgens een donderdag bekendgemaakt communiqué in 28 gevallen ongedaan gemaakt. De sporters krijgen hun medailles en klasseringen van de Olympische Winterspelen van 2014 in Sotsji terug.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ze mogen dus ook weer meedoen aan de olypische winterspelen maar nu willen de ioc bobos ze niet uitnodigen en dan mogen ze niet komen. Deze politici hebben geen respect voor de hoogste rechtbank in de sport, het russen pesten moet hoe dan ook doorgaan.

   Verwijderen
 3. Trump gaat het FISA rapport bekend maken !

  Benieuwd of dat inderdaad een harde klap wordt.

  De Azijnbode heeft natuurlijk weer een misleidende kop: dat de Democraten vinden dat dit FISA rapport misleidend is, want er worden zaken weg gelaten.
  Zou kunnen, Volkskrant.
  Is een toch eigenlijk ook helemaal jullie eigen 'modus operandi':
  Misleiding door omissie.
  Of niet soms, Philip?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, standaard procedure bij MSM

   Zoekterm 'FISA' (Foreign Intelligence Surveillance Act) en zoekterm 'MEMO' over een periode van een maand tot nu:

   FISA: NRC 0 resultaten, Volkskrant 0 resultaten
   MEMO: NRC 0 resultaten, Volkskrant 0 resultaten

   12:43 - 30 jan. 2018

   https://twitter.com/NiemandsKnegt/status/958440535399784448

   Verwijderen
  2. @ Jan

   Dit ie wel een mommentje hoor. Ben zeer benieuwd.

   Zien wij hier soms enige paniek bij Dems, FBI en DoJ?

   As publication of GOP memo looms panic grips Washington
   Democrats, Justice Department, FBI and media engage in furious campaign to block publication of GOP memorandum

   http://theduran.com/publication-of-gop-memo-approaches-panic-grips-washington/

   Met MSNBC clip waar anchoman een Democratische Senatorvraagt of commissievoorzitter Nune misschien niet ook door de Russen bezeten is.

   Verwijderen
  3. Met in het achterhoofd nog het interview tussen Stan van Houcke en Cees Hamelink over overheden en veiligheidsdiensten (vorige draad) kopt NU.nl het volgende;

   'Republikeinen willen FBI in diskrediet brengen met omstreden memo'

   https://www.nu.nl/buitenland/5113805/republikeinen-willen-fbi-in-diskrediet-brengen-met-omstreden-memo.html

   Yep, de FBI bestaat in zijn geheel uit integere en lieve mannetjes en vrouwtjes (mag dat eigenlijk wel of zijn het mensjes?) die het beste met de VS voorhebben.

   en de NOS;

   FBI heeft 'ernstige zorgen' over vrijgeven 'anti-Trump-memo'

   https://nos.nl/artikel/2214804-fbi-heeft-ernstige-zorgen-over-vrijgeven-anti-trump-memo.html

   Yep, ik vraag mij af hoe Trump zich het afgelopen jaar gevoeld heeft en hij zou gek zijn niet op deze vergeldingsmissie te gaan. Gevaar voor de binnenlandse veiligheid? Sinds het bestaan van de CIA en de FBI is de binnenlandse veiligheid nooit veilig geweest en voortdurend bestookt met false flags (Oklahoma, WTC in 1993, 9/11 etc.).

   Verwijderen
  4. Exact, de meelijwekkende en zieltogende verloederende 0-nieuws organisaties draaien de zaken voor het gemak maar weer eens om.

   Verwijderen
  5. @ Joop

   Zo voorspelbaar. Zolang mogelijk zwijgen over FISA en dan, als het echt niet anders kan, als de zaak niet meer onder de pet kan worden gehouden, proberen de betekenis van de gebeurtenis een spin geven die 180 graden gedraaid is.

   Verwijderen
 4. Nieuwsuur ging afgelopen maandag overigens echt af door een vreemd soort nep ICT deskundige voor de camera te trekken die de DDoS aanvallen op de servers van onze grootbanken moest duiden. Waarschijnlijk was het feit dat de nepdeskundige bereid was Rusland, Iran en Noord Korea als de waarschijnlijke daders te framen 'the price of admission' waard. De dame in kwestie, Rian van Rijbroeck, vertelde echter zoveel begeleidende onzin dat commentaar van echte ICT deskundigen de Staats Tv dwong de uitzending te rectificeren.

  https://www.geenstijl.nl/5140536/nepnieuwsuur/

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een beetje gelijk heeft Eddy wel natuurlijk: dat ik soms een beetje een slecht mens ben, bedoel ik.
  Anders zou ik hier niet om kunnen lachen:

  On the scene of a forest fire in Southern California, fire officials discover the body of a man who was wearing a wet suit and complete SCUBA diving gear. An autopsy shows that the diver was not killed by fire, but by massive internal injuries. After puzzling for a while, the authorities realize that the diver was swimming off the coast in an area where water-dropping helicopters were getting their water…and the diver accidentally got collected along with the water and dropped on the fire.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu ben je in de ogen van een gelovige Eddy al heel erg snel een slecht mens natuurlijk. Maar als het zo is zoals hij zegt dat hij zondags zich nog een keertje omdraait als de kerkklokken roepen, wanneer gaat hij dan naar de biecht of heeft hij een kerkapp op z'n smartphone?

   Verwijderen
  2. Over dat verhaal van die duiker opent een geweldige film die over toeval gaat: Magnolia. 3 korte scenes, alle drie even luguber (en grappig). De duiker zit in scene 2 (na 1 minuut speelstand)

   https://vimeo.com/73788964

   Verwijderen
  3. Ik heb de filmpjes bekeken, Willem, maar zelfs als deze zaken echt zouden zijn gebeurd zou ik ze niet zo leuk vinden: veel te veel toeval.
   Het is de WF hermans tekst die mijn avond goed maakt !

   Verwijderen
 6. Ik schaam mij diep voor deze maatregelen; het is een te opvallend politieke actie naar de Russen toe, BAH! De rest van de landen die meedoen zijn natuurlijk helemaal "schoon", vooral Nederland. Waarom staan de sporters niet massaal op tegen dit soort smerige politieke spelletjes en steken de Russische sporters niet een hart onder de riem teneinde hen te steunen? IK, voor mijzelf, zal die Olympische spelen boycotten door het niet te volgen. Stront volgen naar het riool doe je ook niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sancties. Nu even niet.

  Rusland lanceert met succes vier Amerikaanse satelieten.

  https://twitter.com/MaxvanderWerff/status/959061191380254725

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet ik niet, Dawg:

   Op Russia Insider hebben ze bij sommige berichten een soort 'Categorie'als ondertitel bij artikelen ingevoerd.

   Eén van die Categoriën : "More Sanctions Please".

   Verwijderen
 8. Hoor je het ook eens van een ander. De gevaarlijke onzin van Café Weltschmerz over de massamedia. Pretentie en morele hoogdravendheid van Van Houcke en Hamelink.

  https://georgeknightlang.wordpress.com/2018/02/01/de-gevaarlijke-onzin-van-cafe-weltschmerz-over-de-massamedia-pretentie-en-morele-hoogdravendheid-van-van-houcke-en-hamelink/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Smith,

   fijn dat je hier reageert.
   Wij hebben wel behoefte aan iemand die ons op onze fouten wijst. Wilt U dat doen?

   U mag ook de schrijver van dat artikeltje, George Knigt, hier uitnodigen.

   Ik heb geen zin om op het artikel van Knigt te reageren.

   Hier is nog een mooi stukje met Cees Hamelink: Youtube:
   Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat? (4/5)

   OP minuut 7 vertelt hij over Nayirah. ( Is ook besproken in de video met van Houcke) .

   Wil U mij vertellen of U de zaak Nayirah kent? En wat vindt U er van? En kunt U ook verklaren hoe zoiets kan gebeuren, met al die goede serieuze journalisten? En waarom we in onze media nooit iets over Nayirah en haar bedrog hoorden?

   Verwijderen
  2. @Jan,

   "fijn dat je hier reageert.
   Wij hebben wel behoefte aan iemand die ons op onze fouten wijst. Wilt U dat doen?"

   George Knight die ons op onze fouten wijst? George Knight is zelf één grote fout, al ruim een decenium!

   Verwijderen
  3. Dankzij de media is dat bedrog aan het licht gekomen: ABC en de Washington Post. Een piepklein onderzoekje van mij levert dit resultaat op: https://www.nrc.nl/nieuws/1992/01/08/twijfel-over-babymoord-door-irak-in-koeweit-7128466-a1350186 volgens mij is er wel in onze media aandacht aan besteedt. Weet jij toevallig of journalist Van Houcke dat voorval in 1990 onderzocht heeft?

   Verwijderen
  4. WF Hermans noemde dit journalistieke trucje van NRC, dat hier boven wordt aangehaald door Smith: 'stilzwijgend volte-face maken', vrij vertaald: in het geniep tot inkeer komen. Het artikel waar naar verwezen wordt komt uit 1992. Nayirah's 'verslag over de couveuse baby's in Koeweit' komt uit 1990. De Golfoorlog (operation desert storm), speelde zich begin 1991 af. Rijkelijk laat van NRC dus om overstag te gaan (en echt overstag gaan ze niet eens, NRC 'twijfelt').

   Zijn er in NRC ooit excuses gemaakt dat mede dankzij Nayirah's verslag, gebracht in o.a de Nederlandse pers, er duizenden Irakese burgers konden worden vermoord mbv Amerikaanse bommen en kogels? - ik heb het niet kunnen vinden...

   Hermans

   'Voor de kritikus die in diepe duisternis zijn draai maakt, is het schrijven geen geestelijk avontuur meer, geen ontwikkelingsproces, maar een baantje als een ander, veile journalistiek.'

   'Kranten, altijd achter de gebeurtenissen aanblazend, maken voortdurend stilzwijgend volte-face. Het is hun vak. Als ze het niet deden, zouden ze alle ruimte nodig hebben voor aanvullingen, rectificaties, excuses en tegenspraak; waar zouden ze de advertenties moeten laten op die manier?
   Het enige wat er bij een krant werkelijk op aankomt, is het kasregister. Als kranten voortdurend spijt betuigden, aanvulden, rectificeerden, excuses aanboden enz, het zou hun kasregister zijn dat volte-face maakte.
   Kranten zijn berekend op het slechte geheugen van het publiek ... Kranten worden gemaakt om te worden weggegooid'

   'Een schrijver die stilzwijgend overstag gaat, denkt: wat ik vroeger geschreven heb, zijn ze toch al lang vergeten!
   Hij is derhalve een schrijver die vergeten wil worden.
   De eer van het vergeten willen worden deelt hij met knopen die zijn losgeschoten, wratten en puistjes, algemene onreinheid, okselgeuren, oprispingen, flaters en winden.
   Ik laat hem die eer graag.'

   Lees ik in Mandarijnen op zwavelzuur.

   Verwijderen
  5. @smith,

   Op de eerste plaats kunnen wij stellen dat de media in 1992 (het jaartal van jouw link) nog niet zo verrot was als nu. Op de tweede plaats zal Stan van Houcke best wel op hoogte zijn geweest van dat voorval, hij werkte toen voor de VPRO radio.

   Verwijderen
  6. Prachtig geschreven door WF, Willem!
   Dank daarvoor.
   Jammmer dat ik mijn boeken voo rde lijst nooit las. Ik kan niet lezen. Jammer, want dit stukje had ik heel graag 50 jaar geleden gekend.


   Ik zal in telegramstijl de 1e Irak oorlog samenvatten, voor Smith: Kuweitse emir begint Saddam te sarren. Saddam vraagt aan Amerikaanse ambassadeur: "Kan ik de Emir een lesje lezen?" Ambassadeur Glaspie zegt: "Tuurlijk joh." Saddam valt Kuweit binnen. Plots begint de VS zeer verontwaardgd te doen. Toneelstukken bij Het Congres en in de VN ( opgezet door Hill and Knowltond, bedacht door zionistische Senator Tom lantos). Saddam bied aan uit Kuweit terug te trekken, maar hij wordt niet gehoord. Desters Storm: onze helden schieten de Iraakse soldaten van de highway af: een massacre. Byzonderheid: Nog vòòr deze aanval op Irak begint heeft de Mossad al besloten:""We gaan Saddam, kapot maken, Hij wordt te sterk. Zijn land wordt te sterk.

   Heb je van dit verhaal al ooit ergens iets gelezen, Smith?
   Was er discussie over? Speelt het boek van Ostrovsky een rol als we het over Desert Storm hebben?

   Smith: neem van mij aan de journalisten zijn de beste helpers bij het vernietigen van ùw leven. Dat ze het zèlf niet beseffen, en dat U geen vemoeden heeft, wil niet zeggen dat dit niet zo is.

   U bent een onwetende idioot, Smith. Onthoud dat en doe er wat aan. Nù kan het nog.

   Verwijderen
  7. @ Willem Willem Nogmaals, ABC en Washington Post hebben dit toneelstukje aan het licht gebracht respectievelijk in '91 en '92 en NRC bericht daarover in 1992. Dat is niet rijkelijk laat.

   Wereldwijd kwam niemand op het idee in 1990 Nayirah verhaal te checken, gewoon omdat het erg overtuigend was, maar ook omdat het bevestigd werd door Amnesty International, een club die vooral in die tijd gezaghebbend was.

   @Joop de Jong Volgens mij heeft dhr van Houcke in 1990 ook geen onderzoek gedaan naar dat professioneels opgevoerde toneelstukje.

   Verwijderen
  8. Erg leuk Verheul, maar ik weet dat als mensen zo als u gaan schelden ze door de argumenten heen zijn, en ik mijn kostbare tijd hier verspil. Het gaat u goed.

   Verwijderen
  9. @smith,

   Is het relevant of Stan van Houcke aandacht aan dat voorval heeft besteed of is het voorval zelf relevant?

   Verwijderen
  10. Smith,

   Helemaal akkoord dat U en ik niet in discussie gaan.
   Ik heb geen zin in urenlang privé les aan een onwetende.
   Toch even recht zetten:
   In uw eerste post hierboven geeft U drie ad hominems, en een link. Een ad hominem is een vorm van schelden. En U gaf zelf geen info.

   In uw tweede post geeft U info, maar niet de WP die dan wel volgens U in 1991 heeft gepubliceerd. Geef ons dus de link naar de tijdige publicatie ( dus rond kerst 1990, hooguit jan 1991. Daarna was het besluit definitief genomen.)

   In uw derde post zegt : JV scheldt, en heeft dus geen argumenten. Ik gan niet met hem in debat.
   Wacht even: Ik heb eerst allerlei informatie gegeven waaruit precies blijkt dat U, als U nu nog in de goedheid van de pers gelooft, wel een idioot moet zijn.
   Als U het schelden noemt, dan in elk geval mèt argumentatie. In feite is dat meer een constatering, het vaststellen van uw betreurenswaardige situatie.

   Verwijderen
  11. Ik heb mijn eigen blog over Nayrah nog even nagelezen, uit 2012:
   http://xevolutie.blogspot.nl/2012/06/208-kuwait-and-saddam.html

   Het geheel is uitgevoerd door Hill and Knowlton, een bedrijf in Public Relations dat in hetzelfde gebouw zit als Tom Lantos’s mensen rechten organisatie.
   De valse getuigenissen kwamen van:
   1. De ambassadeur.
   Over Torture. Rape on an indiscriminate and massive scale.
   Brutal torture of men, woman and children. Electric shocks on private parts. Extractions of finger nails etc.

   2. Citizins for a free Kuwait.: various Kuweiti give a testimony:
   - Een huilende vrouw die een zieke baby in haar handen heeft.
   - Twee volwassen vrouwen die Saddamn met Hitler vergelijken.
   - Een jong meisje, huilend: vrijwilliger in hospitaal: saddams soldiers took babies out of incubators and left the children to die on cold floor.
   Verhaal over vrienjde die nu oude man leek. Fingernails extracted .
   Dan komt Tom Lantos met zalvende woorden, die het meisje prijst.
   Hij vergelijkt het ongeloof over Hitler, destijds, met het ongeloof over Saddam's barbaarsheid nu.... ‘This new Hitler”
   =================
   Amnestie International beweert dat er 312 babies zijn gedood en zegt dat tegen Het Congres.

   Toen Iraakse soldaten hoorden van de beschuldiging, nodigden ze journalisten uit om te kijken in de Kuweitse ziekenhuizen.
   Dat hielp het gerucht niet de wereld uit.
   Later kwamen onafhankelijke onderzoekers. Die gingen alle ziekenhuizen langs en concludeerden dat er geen couveuses weg waren !
   Het aantal dode babies begon te dalen: van 312 naar 70 naar 30 naar 11.
   Het jonge meisje dat huilend getuigde, bleek de dochter van de Kuweitse ambassadeur.
   Tom Lantos wist tevoren dat het meisje een valse getuigenis aflegde.
   Ook de andere getuigenissen waren bedrog.
   =======================
   Update: (*) Wikileaks: The leaked memo reveals that indeed,Hussein expressed grave concerns and reservations about invading Kuwait over long-standing border disputes, angular gas drilling, and the low price of crude oil that was negatively impacting Iraq's economy and debt. The memo shows that Glaspie assured Hussein of then-PresidentGeorge Bush, Sr.'s continued friendship and support, and that she explicitly stated the United States took no position over Iraqi and Kuwaiti disagreements.

   Verwijderen
  12. De getuigenissen waren in oktober 1990, en gen enkele journalist heeft naar een Kuweits hospitaal gebeld om te vragen of dit verhaal klopte.

   Dàt is de taak van de journalisten.

   Dat men, als de buit binnen is, de waarheid gaat vertellen , dat is natuurlijk alleen ter bescherming van zichzelf: altijd beter dat je zelf jouw fout meldt, dan wanneer een ander het doet. Dan lijkt het net alsof jhe het echt niet eerder kon weten. Maar dat is nu juist je tààk als journalist: oorlogen voorkomen, niet aanzwengelen.
   https://en.wikipedia.org/wiki/Nayirah_testimony#Revelation

   Citaat: MacArthur noted that "the incubator story seriously distorted the American debate about whether to support military action" and questioned whether "their [Representatives Lantos and Porter] special relationship with Hill and Knowlton should prompt a Congressional investigation to find out if their actions merely constituted an obvious conflict of interest or, worse, if they knew who the tearful Nayirah really was in October 1990."

   Verwijderen
  13. Dit schrijft George Knight o.a. in het stuk waar Smith naar linkt:

   "Het is namelijk onjuist dat de westerse media of de in het Westen beschikbare media identieke verwarde verhalen over de Russische Federatie, Putin of het Kremlin geven. Dat is onjuist en gaat voorbij aan de werking van de journalistiek die veelgelaagd, divers en zeer verschillend van kwaliteit, middelen en ambitie is.

   Het is nogal een reductie van de werkelijkheid om te beweren dat de Russische correspondenten van Reuters, Bloomberg, de BBC, The Guardian, Meduza of de Russische oppositionele media die met gedetailleerde kennis ter plekke verslag doen ‘steevast met verwarde verhalen’ over Rusland en Putin komen. Het kan zijn dat de Trump- of Kremlin-gezinde media die nieuws in de doofpot willen houden dit zeggen, maar daarmee is het nog geen werkelijkheid."

   ".....journalistiek die veelgelaagd, divers en zeer verschillend van kwaliteit, middelen en ambitie is."

   Dit kan alleen maar met droge ogen zijn geschreven door iemand die de afgelopen vijftien tot twintig jaar geen kranten meer heeft gelezen.

   Joegoslavie, Afghanistan, Irak, Libye, Syrie, EU, massaimmigratie, Griekenland, uitbreiding NAVO, MH17, Trump, mensenrechten, Rusland etc, etc, Altijd weer die bekende levendige discussie binnen de bekende uiterst smalle grenzen die de agenda verraden. De eenvormigheid van opinie gedicteerd door NYT, WaPo en Guardian, in Nederland overgetyped door NRC, Volkskrant, Trouw en voorgelezen door de Staatsomroep.

   Verwijderen
  14. Hoe komen jullie aan een blog als dat van George Knight? Ik had nog nooit van deze man gehoord. Zijn bijdragen over film en muziek van de 20e eeuw lijken me verdienstelijk. Ik ben het niet eens met zijn opvattingen over media en geopolitiek. Maar zijn blog geeft geen context over het hoe en waarom.

   Ik heb wel vaker moeite met ´who is who´ bij bepaalde onderwerpen op dit blog.

   Verwijderen
 9. All of this comes after Pelosi's grandstanding at Trump's SOTU attempting to bring the narrative back to Russia-collusion narrative that has so clearly imploded...

  Pelosi asked during a press conference on Wednesday…

  “President Trump is completely silent about Russia’s ongoing assault on our democracy and his administration’s outrageous refusal to impose sanctions. What’s that about? What is that about?”

  “What do the Russians have on him politically, personally, financially that he would ignore his responsibility in that regard?”

  At least she is persistent? Or is this Einstein's definition of madness?

  Die mevrouw Pelosi dus vraagt nu op hoge toon het ontslag van de voorzitter van de permanente commissie voor de inlichtingen diensten Devin Nunes.

  https://www.zerohedge.com/news/2018-02-01/fisa-fireworks-pelosi-demands-removal-nunes-intel-committee

  Devin Nunes lijkt echter heel zeker van z'n zaakjes.

  https://twitter.com/drawandstrike/status/958808730841374720/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.zerohedge.com%2Fnews%2F2018-01-31%2Fgame-over-adam-schiff-says-memo-could-lead-firings-mueller-rosenstein

  BeantwoordenVerwijderen
 10. CAS heft schorsing 28 Russische sporters op

  https://nos.nl/pyeongchang2018/artikel/2214801-cas-heft-schorsing-28-russische-sporters-op.html

  Geen bewijs gevonden van dopingmisbruik, resultaten en medailles uit Sotschi blijven behouden.

  Yep, een staatsdopingprogramma die het merendeel van haar sporters 'vergeet' van doping te voorzien.

  O ja, en Poetin (zelf een op en top sportman) wist van dat staatsdopingprogramma af natuurlijk, misschien gebruikt hij zelf ook wel, dat moet wel, anders was hij allang een oorlog tegen het westen gestart, want wie kan clean de pesterijen uit het westen verdragen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, en uiteraard is Herman 'de Ram' uiterst verrast met deze opgeheven schorsingen. Het zijn er wel een beetje veel vind hij. Natuurlijk, mijnheer 'de Ram', het brengt zo de uitspraken over het Russische staatsdopingprogramma helemaal in de war en dat kan natuurlijk niet. U, als 'Ram' ramt er liever de beuk in of het nou terecht is of niet.

   Ram: verrast door aantal opgeheven schorsingen Russische sporters

   https://nos.nl/pyeongchang2018/artikel/2214819-ram-verrast-door-aantal-opgeheven-schorsingen-russische-sporters.html

   Verwijderen
 11. BREAKING | Nunes FISA Memo Will Be Released FRIDAY

  Story just hit the wires. Memo release will not happen today. Have to wait another 24 hours.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik ben echt benieuwd.
   Ook Ray McGovern is benieuwd of dit echt iets zal gaan veranderen.
   http://russia-insider.com/en/ray-mcgovern-asks-will-fbi-gate-help-rein-deep-state/ri22410

   Verwijderen
  2. Deze is ook wel leuk. De 'oude taart' is kennelijk in paniek en zij is niet de enige.

   Pelosi Sends Letter to Speaker Ryan Calling for Removal of Chairman Nunes

   Leader Pelosi wrote,

   “Chairman Nunes’ deliberately dishonest actions make him unfit to serve as Chairman, and he must be immediately removed from this position… House Republicans’ pattern of obstruction and cover-up to hide the truth about the Trump-Russia scandal represents a threat to our intelligence and our national security… It is long overdue that you, as Speaker, put an end to this charade and hold Chairman Nunes and all Congressional Republicans accountable to the oath they have taken to support and defend the Constitution, and protect the American people.”

   http://12160.info/profiles/blogs/qwe

   Verwijderen
  3. Judicial Watch Chief Investigator: FBI Is Threatening the President of the United States – Grave Threat on Constitution (VIDEO)

   http://www.thegatewaypundit.com/2018/01/judicial-watch-chief-investigator-fbi-threatening-president-united-states-grave-threat-constitution-video/

   Verwijderen
  4. Schiff Claims Nunes 'Secretly Altered' FISA Memo Given to Trump

   https://townhall.com/tipsheet/leahbarkoukis/2018/02/01/schiff-letter-to-nunes-memo-n2442895

   Verwijderen
  5. Ze zijn er niet in geslaagd om het WK voetbal in Rusland tegen te houden.
   Ze zijn er niet in geslaagd om Rusland volledig van de spelen weg te houden.
   Ze zijn er niet in geslaagd om Rusland overal de schuld van te geven. Vele aantijgingen zijn al ontkracht.
   Ben benieuwd of ze er nu in slagen om de memo's te ontkrachten, en of dit daadwerkelijk tot arrestaties van grote koppen gaat leiden.
   Ben ook zeer benieuwd of dit morgen voorpagina nieuws wordt.

   Verwijderen
  6. "Ben benieuwd of ze er nu in slagen om de memo's te ontkrachten, en of dit daadwerkelijk tot arrestaties van grote koppen gaat leiden.
   Ben ook zeer benieuwd of dit morgen voorpagina nieuws wordt."

   Als ik de koppen van NU.nl en de NOS van vandaag beoordeel heb ik er weinig feducie in dit als iets positiefs wordt ervaren.

   Verwijderen
 12. Kent U de nieuwe ICT dame nog: Rian van Rijbroek, die in Nieuwsuur over Rusland lelijke dingen mocht zeggen ( de DDos kwam van Rusland, China en Iran).

  Die is nu voo rde tweede of derde keer afgegaan:

  Eerst was haar verhaal op Nieuwsduur duidelijk niet van een echte ICT er. Die spreken zelden over 'cyber'.
  Dan beweerde zeinhoudelijk zaken die onjuist waren ( bankieren per telefoon blijkt echt veilig te zijn.)

  En nu bevat het boek dat ze met Willem Vermeend schreef zoveel plagiaat,. dat het uit de handel is genomen. Er komt ook geen tweede gecorrigeerde druk.

  Een 'asset' die werd klaar gestoomd om een gekochte Talking Head te worden is voor haar eerste examen gezakt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Ja mooi. Graag meer van dit soort blunders door de Staatsomroepen.

   Verwijderen
 13. Via Blik's twitter een draadje van Harald Doornbos:

  https://twitter.com/BlikopNOS/status/959138887007461377

  Dit is nu precies waar van Houcke en Hamelink het over hebben.

  Over 2, 3 of 4 jaar zullen NRC, Volkskrant en Trouw ons wellicht vertellen dat het (misschien) niet zo mooi was wat er in Afrin gebeurde.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Net even paar grote NLse nieuwssites gecheckt. NOS, VK, NRC, AD, Telegraaf. Maar dus echt, nul komma nul over Syrie, Afrin, Idlib etc.

   Natuurlijk mag elke site zelf besluiten waar ze wel of geen aandacht aan besteden, maar jemig, echt, daar gebeurt zoveel nu...

   https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/959120557580214272

   Verwijderen
  2. Wow. Op vragen van @PieterOmtzigt & @Martijncda zegt MinBuza dat NL sinds 2011 €60 MILJOEN (!) uitgaf aan "stabilisatie, mensenrechten &politiek proces" in (rebellengebied) Syrie.

   https://twitter.com/HaraldDoornbos/status/941775956187996161

   Verwijderen
  3. Niks over Sochi, Syrië en over het memo. Ik sla tegenwoordig nieuwsuur en Jinek over, heb zowiezo een hekel aan de infotainment formule.

   Verwijderen
 14. Het is hier al net zo stil als bij de MSM.
  Behalve RT heb ik nog niemand horen berichten over de memo's.
  Hoe ver reikt de macht van de democraten eigenlijk?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welke democratie? Bij CNN vroeg men zich af of er na het vrijgeven van de memo nog wel een democratie bestaat? M.a.w. democratie houdt in dat je gevoelige informatie voor de massa verborgen moet houden. Ik kan mij overigens niet herinneren wanneer deze maatregel in de democratie is geslopen.

   Verwijderen
  2. Je hebt gelijk Joop, de democraten noemen zich alleen zo om het volk zand in de ogen te strooien terwijl ze met zeer louche zaken bezig zijn.
   Nu komen straks (hopelijk) die memo's vrij en worden die praktijken blootgelegd en dat moet met alle middelen door de democraten voorkomen worden. Zelfs de "Rusland kaart" wordt nu weer getrokken en de integriteit van Nunes wordt in twijfel getrokken. "Hij gedraagt zich als iemand die wel door de Russen moet zijn omgekocht".
   Ziek land.

   Verwijderen
  3. Sodemieter op eikel, jij ziet niet eens dat jouw geliefde Amerikaanse democraten hun criminele activiteiten proberen te verdoezelen. Nu weten wij ook gelijk wat jij onder democratie verstaat.

   Verwijderen
  4. Ik zei: ziek land, dat Amerika, maar kroel heeft altijd achter Amerika gestaan.
   Dus wie is hier ziek?

   Verwijderen
 15. https://themoscowtimes.com/news/russian-authorities-cancel-gay-pride-parade-over-wind-concerns-60379?utm_source=push&utm_medium=push&utm_campaign=020218

  BeantwoordenVerwijderen