zondag 25 februari 2018

Rusland Morele Winnaar Olympische Spelen 2018

De kritiek op de NOS betreffende de niet live uitgezonden ijshockey-finale slikken we 100% in, daar het een rechtenkwestie betreft, voor de Spelen al afgesproken. Met dank aan Cruelman die ons er op wees.

* Rusland Morele winnaar

* Nederland slaat deels pleefiguur. Weer.

* IJshockeygoud op laatste dag voor Rusland

* Russen zingen na gewonnen ijshockeyfinale verboden verzetslied: hun eigen volkslied!

* IOC verbiedt ook vanavond alle uitingen van Rusland. Misschien omdat de ijshockiërs hun volkslied zongen in plaats van de Olympische hymne mee te neuriën
"Wahnsinnfinale"

In een sensationele, zinderende ijshockeyfinale pakken de Russen goud ten koste van de Duitsers. Kan het symbolischer? "Wahnsinnfinale" aldus de Duitse commentator. Het klapstuk van de spelen. En dan het zure, machtsgetrouwe commentaar van de Duitse commentator als de Russen de Olympische hymne aan hun laars lappen en die als achtergrondgeroezemoes gebruiken om hun eigen volkslied met de massaal meegereisde aanhang ("bolelshiki") uit volle borst te zingen. "De Russen zijn nog niet helemaal aangepast aan de nieuwe (alleen voor hen geldende! red.) nieuwe regels"

Langlaufen in plaats van unieke ijshockeyfinale

Ondertussen bedenkt de NOS het om ten tijde van deze -ook bij voorbaat sensationele finale- nog maar weer eens een langlaufwedstrijd uit te zenden. "Heel Noorwegen" kijkt naar deze wedstrijd. 4,5 Miljoen inwoners. De NOS gaat daarmee door de ondergrens. Disclaimer: mocht het een rechtenkwestie zijn, dan slikken we deze kritiek in.

Schandalen

We hadden voorspeld dat het laffe gedrag van de Nederlandse favorieten (we doelen op het niet opstaan voor hun schone Russische schaatscollega's) als een boomerang op hun terug zou slaan. Dat is in zekere zin uitgekomen. Sjinkie Knegt en Sven Kramer hebben wel medailles gewonnen, Kramer zelfs goud, maar veel glans zit er niet op. Waar de Russen met hun optreden zoals de charmante 15-jarige gouden Zagitova bij het kunstrijden en haar bescheiden reactie de harten van de Koreanen en de wereld veroveren, daar is het bij Team NL een aaneenschakeling aan schandalen en tenenkrommend onaangepast gedrag.

Interne vete

In de vete tussen Kramer en Bergsma komt er op de dag van hun tweestrijd een "schmier-artikel" in de Volkskrant. Sjinkie Knegt haalt de woede van de Koreanen op de hals met een -vermeende- middelvinger. Een andere schaatser denkt met het wereldberoemde Hollandse vingertje de Koreanen de les te moeten lezen over hondevlees eten. Sven Kramer staat als een zuurpruim zijn bronzen medaille te "vieren" in het Holland Zuiphuis. "Dreigt", als het publiek geen "respect" wil tonen anders maar weg te gaan en smijt ten slotte zijn plakkaat wild het publiek in. Medailles van diverse kleuren moeten "gevierd" worden met half ingeburgerde schuttingtaal en krachttermen.

Verwend en verveeld

Journalisten van de NOS kwamen regelmatig met enkele terugkerende opmerkingen/vragen. Eén daarvan was, als de sporter niet de gehoopte medaille gehaald had: "Hier kom je toch niet voor". Uit deze vraag spreekt het disrespect voor andere deelnemers. Je gaat naar de Spelen voor een wedstrijd met pak hem beet 20-30 medestrijders en 3 halen het podium, één het goud. Garanties bestaan niet. Maar de staatspers lijkt te doen alsof het Sven Kramer is, met zijn fanatieke vriendin Naomie van As, die bij voorbaat recht zouden hebben op de gouden plak.

Boek

Over Sjinkie en zijn verlies repten de commentatoren iets in de trant van "je kunt nu beter niet met Sjinkie in de kleedkamer zitten". Ook hier weer een overdreven claim op voorgereserveerd eremetaal en agressie. Sjinkie gaf trouwens aan zich stierlijk te vervelen in het Olympisch dorp. Wij raden hem aan de volgende keer een goed boek mee te nemen of een andere gezonde vorm van afleiding te zoeken. Als een roman te zwaar is, verdiep je in de Koreaanse geschiedenis. De Amerikaanse terreur boven Noord Korea. Neem een Wat en Hoe in het Koreaans mee. Leer een paar woordjes Koreaans. Doe iets! Deconcentreren is nodig om te kunnen concentreren.

De gouden Russische ijshockeymannen met op de achtergrond voor hen de Olympische vlag in de top....De NOS zendt ten tijde van de -bij voorbaat historische- ijshockeyfinale nog maar eens een langlaufwedstrijd uit vanuit de Koreaanse steppe, waar "heel Noorwegen" naar zou kijken... NOS staatsomroep weigert op onze vragen, waarom ze dit zo programmeren, antwoord te geven. Terwijl ze later over het ijshockey zelf zeggen "Eén van de meest prestigieuze medailles".

Wat een ambasadrices van hun land! De vriendinnen Evgeniya Medvedeva links, 18 jaar, met zilver en Alina Zagitova, 15 jaar (!) met het goud. Ze kregen hun medailles op 23 Februari, in Rusland de dag van de verdedigers van het vaderland. Op de vraag van de journalist of de dames ter ere van die dag iets wilden zeggen, greep de jonge Zagitova dit aan om haar vader en grootvader te danken. De iets oudere Medvedeva benutte het moment om alle mannen te feliciteren, want zonder mannen is het niks.

Sluitingsceremonie

Ondertussen heeft het IOC besloten de Russen niet toe te staan hun vlag mee te nemen vanavond bij de sluitings-ceremonie. Misschien omdat ze hun eigen volkslied gezongen hebben in plaats van de Olympische hymne mee te neuriën?

95 opmerkingen:

 1. 1. Vanavond 23:10 uur WNL op zondag met Evgeniya over Putin. Als dit Evgeniya het jurylid is, kan dit eindelijk eens een normaal commentaar over Putin worden.
  2. NOS ging gisteren weer door met vage beelden van de White Hemets. Niemand die daar een analyse over wil schrijven?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zou van het artikel van Elija Magnier uitgaan.

   Een andere methode is om alle videomateriaal van deze week uit de witte helmen hoek te bekijken. Geen van die kinderen had enig zichtbare verwonding. Veel werden uit prima intacte huizen geëvacueerd, hadden in een zeer stoffige omgeving perfect wit verband. Veel ´bloed´, dat wel. Ik heb maar een oudere man gezien met verwondingen, die werd uit het puin gehaald.

   Het is niet voor niets dat ze, ondanks het logo, de naam White Helmets niet meer gebruiken: het is nu de ´civil defence force´. Die naamwijziging is overigens huisstijl bij al qaida in Syrië( AQ, al nusra, verschillende ´shams´, nu HTS)

   Verwijderen
  2. Nieuwsuur is niet meer om aan te zien ! De propaganda en theater voorstelling druipt er van af .
   De einige troost is dat Syrië de aanval van de globalisten heeft overleeft , nu Nog kijken of het SAA oost ghouta en Daraa kunnen bevrijden zonder dat Israël en de VS er met gestrekte been inkomen.

   Verwijderen
  3. Zoals wel vaker het geval is lijkt het fake news offensief maar weinig van de echte tijdlijn aan te trekken. Ik vermoed dat er een vertagingsfactor van ca. 1 week in zit, de denktankers en NGO´ers moeten eerst nieuwe stukjes schrijven en richtlijnen (orders) moeten verstuurd worden.

   de meeste artikelen nemen bv vrijwel niets inhoudelijks over het Veiligheidsraad akkoord op, en analyses komen niet los.

   Net als in Aleppo zijn de MSM weer veel te laat, dus er komt geen interventie. Het Syrische leger krijgt een paar dagen rust, er kan wat onderhoud gepleegd worden, en dan kunnen wat convooien binnenkomen en corridors kunnen zekerder gemaakt worden.

   Bij Aleppo werd een convooi vernietigd, er kwam een jihadoffensief, en dat gaf het Syrische leger de volmacht Aleppo te bevrijden. Ik zie het nu niet veel anders gaan, want Aleppo wordt wel bewaakt met S400 en andere luchtafweer.

   Verwijderen
  4. Ik bedoelde: want Damascus wordt wel bewaakt met degelijke luchtafweer!

   Verwijderen
 2. Inderdaad Blik, het kunstschaatsen was, naast het ijshockey, ook mooi.

  En van team NL begreep ik dat de medailleoogst enorm is, maar toch niet genoeg: zure winst. Net goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Naar mijn mening zijn er maar een paar echt disciplines die er toe doen bij de winter spelen
   De ski disciplines ( met snowboard)
   Ijshockey en kunst schaatsen
   schants springen ( alleen al voor de moed)
   De rest is eigenlijk maar bijzaak en daar hoort naar mijn mening lange en korte schaats afstanden bij , schaatsen leeft niet echt in veel berglanden , maar ja met de middelen die KNSB tot haar beschikking heeft ,zou het een blamage zijn als we niet met zoveel medailles zouden terug komen .
   De Nederlandse sportieve prestatie blijft , maar een beetje bescheidenheid zou niet verkeerd zijn ( vraag me af hoe de andere landen over ons denken)

   Verwijderen
  2. Hier zijn die andere winnaars van Nederland

   https://www.volkskrant.nl/binnenland/de-7-600-rijkste-huishoudens-worden-steeds-rijker-en-bezitten-11-procent-van-al-het-vermogen-in-nederland~a4572982/

   Wat het stuk niet vermeldt, is hoe deze 'winnaars' hun geld hebben 'gewonnen'.

   En dat is niet verrassend als je weet dat de baas van VK een Vlaamse multimiljonair is (Christian van Thillo) die wschl niet graag het volgende simpele feit in zijn krant wil hebben staan. Dat is dat als geld (welvaart) een gesloten systeem is, het niet anders kan dan wat de een verdient ten koste gaat van het verlies van een ander (ook wel "In A World of Finite Resources, We Have to Make Choices")

   In biologische (gesloten) systemen heet een dergelijke winnaar ook wel een parasiet.

   Rekensommetje
   Als 7600 (0,1%) Nederlandse huishoudens 11% van de Nederlandse welvaart bezitten, bezitten zij per huishouden 124 keer meer aan welvaart dan de overige 7592400 (99.9%) huishoudens gemiddeld aan welvaart bezitten (11/7600)/(89/7592400)=124.

   De vergelijking welvaart van een modaal huishouden versus de welvaart van de 0.1% lijkt me ook interessant, maar daarover meldt VK geen data. Hoewel deze som niet moeilijk te maken is als je weet dat modaal (of minder) netto geen- of een negatief vermogen heeft (dan heeft de 0.1% oneindig veel meer vermogen dan modaal).

   Ook daar ligt de morele winst van Rusland tov bv Nederland bij de OS: de winst wordt daar met trots, maar bescheiden gevierd. Nederlandse winnaars zijn tot op het bot toe verwend, en hebben zelfs niet genoeg als ze meer dan genoeg bezitten. Vinden het zelfs rechtmatig om dat te bezitten wat ze (nog) niet bezitten, blijkt uit de reacties in de NOS sport studio.

   Geen wonder dat het Holland Huis dat soort winnaars geen enkele vorm van respect toont.

   En om dezelfde reden hoedt ook de 0.1% niet te verwachten dat de stedelingen de straten zullen tooien wanneer zij steden betreden (Van Deyssel)

   Verwijderen
  3. Het Holland Huis: sfeerimpressie in het AD

   https://www.ad.nl/olympische-spelen/video-schaatsers-verwonden-twee-fans-in-heineken-house~ace39a1f/

   Verwijderen
  4. Matt is zijn leugens en laster en smaad en onzin aan het verwijderen...slim rakker....maar goed...veel bereik je er toch niet mee, hoogstens dat je NOG ongeloofwaardiger wordt dan je al was!!!

   Verwijderen
 3. NOS maakt zichzelf belachelijk: Langlaufen (gaap gaap) in plaats van de ijshockeyfinale.

  Inderdaad!. De lulletjes van de NOS verkiezen een gruwelijk saaie 30 km langlaufen (waarvan de winnaar al bekend was en waar heel Noorwegen naar aan het kijken was. LOL!) boven een bloedstollende finale tussen Rusland en Duitsland. (Waar heel Rusland en Duitsland naar aan het kijken waren)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Cruelman schrijft 4 regels: allemaal zinloze scheldwoorden die hij al honderden malen schreef.
   Maar één woord is mogelijk wel zinvol: Had de NPO de rechten niet voor het ijshockey? En wel voor het Langlaufen.
   Cruel geeft geen enkele onderbouwing, en zoeken ga ik niet doen.
   Maar OS kun je niet voorspellen, en het lijkt me niet zo dat een NPO tevoren vast legt wat ze wel en wat ze niet zullen kopen.
   Weet iemand hoe het zit?

   Verwijderen
  2. {Weet iemand hoe het zit?}

   NOS heeft een sublicentie en zendt o.a. ijshockey in samenvatting uit.

   Eurosport beperkt Olympische tv-rechten NOS

   Van ijshockey, skicross en snowboardcross zendt de NOS zowel online als op tv alleen de samenvattingen uit. Voor de ijshockeyfans komt er dagelijks tussen 15.30 en 15.50 uur een samenvatting.

   http://www.marketingtribune.nl/media/nieuws/2018/02/eurosport-beperkt-olympische-uitzendrechten-nos/index.xml

   Verwijderen
 4. Tjongejonge! de site krapuul heeft een stukje van mij geplaatst!

  http://www.krapuul.nl/overig/inzending-tips-overig-2/2683125/neocon-propaganda/

  Ze zouden ook geen hekel moeten hebben aan een ´linkse broeder´ zoals ik!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. https://www.egaliteetreconciliation.fr/La-bataille-de-Damas-et-de-la-Ghouta-orientale-49916.html
  Nog een leuk article over oost ghouta jammer genoeg in het Frans maar zeer verhelderend

  BeantwoordenVerwijderen
 6. http://www.moonofalabama.org/2018/02/syria-the-two-east-ghouta-campaigns-one-is-for-liberation-the-other-to-save-terrorists.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Olympische gedachte , ik zeik nu in mijn broek van het lachen .
  We moeten het vooral niet hebben over het Noorse astmatische team !
  Kijk liever naar de sporters dan dat ik naar het commentaar luisterd ! En voor de ijshockey finale was het fabelhaft ,aan het einde de hand schudden en af en toe een aai over de bol, ja Cruelman meer respect voor elkaar zal je niet tegenkomen in de sport , en vergeet niet de meeste ijshockeyers kennen elkaar
  Wat betreft het Russisch hymne , persoonlijk zou ik ook scheit aan het olympisch comité gehad hebben na zo’n wedstrijd vol met bloed zweet en adrenaline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Blik,
  ik ben echt niet thuis in het schaatsen, maar als ik het goed heb was de kans van Sjinki behoorlijk groot. Ook neem ik aan dat hij heel hard heeft gewerkt aan de voorbereiding.
  Als er dan iets mis gaat en je haalt het niet, dan mag je van mij best even flink wat krachttermen uiten. ( Frustratie is groter naarmate de kansen groter zijn.)

  Ik vind niet dat het in het openbaar moet gebeuren, maar het is niet meteen een teken dat je zo hautain bent dat je dacht er recht op te hebben. ( Heb echt weinig feitenkennis van de zaak. Kan er dus best naast zitten.)

  Ik heb ook het gevoel dat ze ijshockey hadden gekozen als niet Rusland maar bijv. de USA in de finale had gestaan.

  Ooit hadden we een redelijke ijshockey ploeg in Tilburg. Terwijl de laatste nederlandse Langlaufer al decennia dood is (of hebben we er nooit een gehad?).

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Dit kwam ik toevallig tegen bij het surfen:

  https://www.bd.nl/brabant/spasiba-brabander-hugo-jansen-steunt-poetin-met-grote-borden-langs-de-snelweg~a1ff44b3/

  Daar kun je vrolijk van worden!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Duitsland- Rusland. De goaltjes:

  https://www.youtube.com/watch?v=M-ZRT_9Upks

  Mooie sport, dat ijshockey. Kijk bijna nooit meer naar die mega sportevenementen. Misschien dat ik ze onbewust teveel als 'weapons of mass destraction' ben gaan zien en als uithangbord voor de bedriegelijke MSM.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Weapons of Mass Distraction" ( Heb toch even je schrijffoutje gecorrigeerd).
   Die had ik nog niet in mijn rijtje staan.
   Klopt helemaal: we worden massaal afgeleid door bullshit.

   @ Blik: nogmaals: ik heb het door omstandigheden niet zo gevolgd. Weet dus niet wat Sjinki allemaal voor de camera gedaan heeft. Maar ja: vroeger zorgden de media dat het een beschaafd beeld bleef. Nu willen ze actie en sensatie.

   Hebben jullie de laatste 5 minuten van Weltschmerz baas Kreyfeld al gehoord? Hij is ongenadig voor de media met hun one-liners-eis. Daaropm duren de gesprekken op Weltschmerz ook een uur onmgeveer: om context te geven,zodat je het echt begrijpt. Ik vind de Podcast, het youtube interview op internet, gelijk aan wat in de jaren 60 Brandpunt was: sensationeel, onthullend, zeer informerend. ( Weltschmerz, Batavieren soms.)

   In Amerika heb je Joe Rogan, maar die gaat soms wel 3 uur door meen ik ! Te lang.


   Verwijderen
  2. Chomsky noemt dit fenomeen (van rapporteren in slogans) 'concision', een vorm van propaganda bedrijven

   Noam Chomsky: The beauty of concision, you know, saying a couple sentences between two commercials, the beauty of that is you can only repeat conventional thoughts. Suppose I go on Nightline, whatever it is, two minutes, and I say Gaddafi is a terrorist, Khomeini is a murderer etcetera etcetera…I don’t need any evidence, everyone just nods. On the other hand, suppose you’re saying something that isn’t just regurgitating conventional pieties, suppose you say something that’s the least bit unexpected or controversial, people will quite reasonably expect to know what you mean. If you said that you’d better have a reason, better have some evidence. You can’t give evidence if you’re stuck with concision. That’s the genius of this structural constraint.

   Zie ook
   https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=uXPvPxOFba0

   Verwijderen
 11. @Jan
  Hele terechte kanttekeningen van jou. Mijn "point" is het gehele plaatje: Krachttermen, Vermeende middelvinger, dreigen met weglopen van huldiging, tegel smijten, matchfixing affaire, insinueren dat Sjinkie de kleedkamer gaat verbouwen, de schaatser die met zijn vingertje gaat wijzen en de Koreanen bij een persconferentie vertelt welke dieren ze wel en niet mogen eten... Zet het af tegen de ingetogen reactie van de Russische "firguristi" na hun weergaloze goud en zilver. Die dames spraken niet van een "fxxxing mooie medaille". Dit moet je in Nederland al bijna zeggen (gebeurde 2 maal), anders vraagt de interviewer of je niet blij bent...

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Toch Belangrijk:
  Janalor heeft het uitgezocht ( dank)
  Reeds op 8 februari was bekend dat de NOS van ijshockey alleen de samenvattingen uit zal zenden.

  We waren iets te achterdochtig.

  Dat geven we dan ook 'Ruiterlijk' toe ! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Desalniettemin ben ik zeer verheugd met het door het Russische ijshockeyteam behaalde goud. Al was het alleen al maar om het feit dat de Duitsers zich niet onoverwinnelijk wanen, daar.....aan de Russische grens.

   Verwijderen
 13. Leuke analogie bij OffG ic de media

  https://off-guardian.org/2018/02/26/lewis-carrolls-white-queen-would-have-a-career-in-the-media-today/

  “I can’t believe that!” said Alice.

  “Can’t you?” the Queen said in a pitying tone. “Try again: draw a long breath, and shut your eyes.”

  Alice laughed. “There’s no use trying,” she said: “one can’t believe impossible things.”

  “I daresay you haven’t had much practice,” said the Queen. “When I was your age, I always did it for half-an-hour a day. Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.”

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Kijk dan......Journalist verdomd het midden in een uitzending van Al Jazeera om zich te laten gebruiken, om opinie als feiten te verkopen ('I am not a debater, I am a journalist'), in een uitzending over de a.s presidentsverkiezingen in Rusland.

  https://www.youtube.com/watch?v=EYu6KUMl7bU

  Fragment begint om 11.00 u en duurt circa 7 min.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Western Lies about Lies over Syria’s East Ghouta
  FINIAN CUNNINGHAM | 24.02.2018

  "Western media are not reporting on a war; they are part of the war, disseminating propaganda for terror groups like Al Nusra, who are covertly sponsored and directed by US, British and French military intelligence to destabilize the country."

  "This is an exact replay of the Western narrative over East Aleppo, when Syria and Russia were accused then of “war crimes” and compared to “Nazi Germany”.

  One pressing corrective question is this: why have Western and UN officials, as well as Western media, not gone to report on Aleppo since the city returned to full Syrian government control for over a year now?

  Why have these hand-wringing protagonists who were hysterically protesting “war crimes” and “slaughter” in Aleppo not followed up to check on their earlier claims of mass slaughter? Yet they are making the same scripted claims again with regard to East Ghouta.

  One reason is that they would find in Aleppo a population which has happily returned to peaceful normalcy after the Syrian and Russian forces liberated the city from the death-grip of terror groups like Al Nusra Front.

  That’s why Aleppo is not in the Western “news” any longer. It doesn’t fit their propaganda narrative."

  verder lezen op:

  https://www.strategic-culture.org/news/2018/02/24/western-lies-about-lies-over-syria-east-ghouta.html

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Volkomen OT

  This is how 40,000 starlings get to bed in less than a minute.

  https://twitter.com/AMAZlNGNATURE/status/967512190948429831

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Goede analyse van Rick Sterling over hoe, mogelijk, de meldonium in de 'curlingpap' is gekomen?

  Als er in Zuid-Korea een Amerikaanse ambassade is, dan is de CIA er ook.

  Sabotaging Russia at the Olympics

  http://theduran.com/sabotaging-russia-olympics/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 40.000 starlings die gaan slapen.
   Rick Sterling over curling.
   In de associaties die dat alles oproept zie ik Rootman die 40 starlets die hij zijn bed in draaide..

   ( Ik bedenk maar wat. Even ontspannen.)

   Verwijderen
 18. OK, prachtig.

  Nu de Olympische Spelen weer voorbij zijn, kunnen we ons nu weer op ´normale´ gebeurtenissen richten?

  Volgens mij zijn er genoeg!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Rena Netjes heeft het maar druk met het verspreiden van oorlogspropaganda van jihadi's en hun Westerse handlers.

  https://twitter.com/renanetjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Doorgeven van genadeloze exploitatie van kinderleed door Eliot Higgins hoort daar natuurlijk ook bij. En zo blijven die Jihadi's aan de gang met false flag gasaanvallen. 't Werkt immers. O.a. dankzij Rena Netjes en Eliot Higgins.

   https://twitter.com/EliotHiggins/status/967850251515252737

   Verwijderen
  2. Deze video bevat zeer belangrijke informatie.

   Het onderzoek naar de context van de ramp met de MH17; Stan van Houcke en Kees van der Pijl

   https://www.youtube.com/watch?v=eGYvXL42Xyg

   Verwijderen
  3. Aha, daarom staat er in elk dorp een café naast de kerk.

   Verwijderen
  4. {Is The MH17 Joint Investigation Team Avoiding The Question Of Kremlin Guilt?}

   {Faal angst?}

   Verwijderen
  5. De Amerikanen zeggen vanaf dag 1 al het bewijs in handen te hebben. Ze laten het alleen al 3,5 jaar niet zin. Zogenaamd militair geheim. Alsof de rest van de wereld niet weet dat ze over een satellietsysteem beschikken dat lanceringen met infrarode en andere optische technieken kan detecteren.

   In plaats van hard forensisch bewijs vier door de SBU geuploade foto's en drie fakevideo's plus wat gesplicede geluidsopnames waar de DSB en het JIC een verhaaltje bij mogen schrijven. Inderdaad, kroegpraat ipv forensisch onderzoek.

   Verwijderen
  6. Rena Netjes blijkt naast haar zieke NATO propaganda ook een radicale abolitioniste van sexwerkers te zijn.

   Verwijderen
  7. Rena zelf is vooral een opportunist, maar 't is een stroming, een agenda moet je misschien zeggen, en daar haakt ze bij aan.

   In de body woont een soul, ben daarom geen fan van betaalde sex. Maar het gaat de verbieders bijna nooit om ethiek of moraal, laat staan de ziel. Het gaat ze om de macht.

   Verwijderen
  8. Het is niet zo belangrijk wat men daar zelf over denkt, zolang men bereid is naar feiten te kijken en niet naar idiologie. Wat dat zijn de paralellen zeer sterk!

   Wat dat betreft is het zeer de moeite waard een tijd de tweets van deze academica-escort te volgen:

   https://twitter.com/kanstaandpijpen

   Ik krijg hier vaak zeer goeie links van mee, ook over Syrië. Iran, daar heeft ze dan weer niets mee op, maar ja ze is een atheïste.

   Verwijderen
  9. @ Dawg

   [In de body woont een soul, ben daarom geen fan van betaalde sex. ]

   Als je een ijsje koopt bij een ijssalon, die verkoper of eigenaar heeft ook een ziel, maar je betaalt toch ook gewoon?

   Waar bevindt zich de ziel? Tussen de benen? Bij betaalde sex koopt men een service, ze ´verkoopt niet haar lichaam´, en zeker niet haar ziel.

   Dit zou gedeeltelijk het geval zijn wanneer er sprake is van sterke dwang, maar in NL is het percentage daarvan veel lager dan dat in huwelijken (prof Wagenaar, enige vorm van dwang < 8%. Daar valt dus ook relatief milde coërcie en false promises onder) Dit percentage is LAGER dan in huwelijken!

   Verwijderen
  10. @ Rootman

   Never mind. Had het over mijn eigen ongelovige ziel.

   Verwijderen
  11. Een goeie ziel gelooft NIETS! (zomaar)

   Verwijderen
  12. YOUTOUBE: Tony Bennett, Amy Winehouse - Body and Soul (from Duets II: The Great Performances)

   Rootman,
   ik vind toch dat je er soms wat extreme denkbeelden op na houdt.
   Quote:
   Als je een ijsje koopt bij een ijssalon, die verkoper of eigenaar heeft ook een ziel, maar je betaalt toch ook gewoon?

   Waar bevindt zich de ziel? Tussen de benen? Bij betaalde sex koopt men een service, ze ´verkoopt niet haar lichaam´, en zeker niet haar ziel.

   Verwijderen
  13. Als je die denkbeelden wil kunnen volgen moet je met sexwerkers (evt met pensioen) die hun beroep zelf gekozen in gesprek gaan of met aandacht hun blogs volgen. Volgens mij komt die verwarring over ziel en sex uit archaische joods-christelijke denkbeelden, waarbij God zich altijd met het dieet en het sexleven van de mensen lag te bemoeien. Het is gecentreerd in het thoraboek Deuteronomium. Volgens Karen Armstrong was dit de eerste minderheidsgroep die het monotheïsme propageerde, wat pas in Babylon mainstream werd, toen de bijbel op schrift werd gesteld.

   Verwijderen
 20. Ik heb even gekeken naar WNL op zondag met Wierd Dis en de choreografe uit Rusland.
  Van min 36 tot 46:
  https://tvblik.nl/wnl-op-zondag/25-februari-2018

  Het ging allemaal niet erg diep, maar Evgenia zegt wel dat er elke week weer iets negatiefs over Rusland wordt bedacht. En dat Putin hel;emaal geen interesse heeft om zijn gebied uit te breiden.
  Ank Bijleveld zegt: maar de Russen hebben wel troepen naar de grens gebracht.

  Het moet allemaal in enkele minuten gepropt worden: het citaat van Chomsky dat Willem hierboven geeft, vind ik een goede obserevatie van Chomsky.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Rond minuut 20 van de uitzending gebeurt er toch iets in de uitzending wat ik zeer opvallend vond. Het gespreksthema is op dat moment de situatie in Ghouta. Sprekend over de beelden:

   Mininister Bijleveld: Want als je ziet wat daar gebeurt. 't Is mensonterend....

   Wierd Duk: Wil ik wel bij zeggen dat deze burgers gegijzeld worden door Al Quaida....

   Bijleveld: Jazeker.....

   Wierd Duk: Want wat daar gebombardeerd wordt is Al Quaida...

   Bijleveld: Ja....

   Rick Nieman lijkt onmiddellijk een beetje nerveus te worden van de richting waarin het gesprek tussen Bijleveld en Duk gaat. Hij grijpt onmiddellijk in en na twee of drie pogingen slaat het gesprek af in ongevaarlijk vraag en antwoord over de F16's.

   Vond zowel de antwoorden van Bijleveld als de ingreep van nieman opvallend.

   Verwijderen
  2. linkje:

   https://wnl.tv/gemist/wnl-op-zondag-201802252210/

   Verwijderen
 21. Tja, dan heeft de wegenwacht toktok uit het ijs weten te bikken, en dan komt hij met een totaal onvindbare anti-Chomski auteur, een zekere Paul Bogdanor.

  Hoe komt hij aan zulke obscure auteurs? Er is vrijwel niets over deze man te vinden, slechts dat hij zich aan de extreme rechtervleugel van het Amerikaanse zionisme ophoudt (rechts van Horowitz), en onder de gordel vecht. het is ook een pathologische anti-communist.

  Geen gezelschap waar je mee gezien wil worden, kortom!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Satanische Smurfen...

   Die houden we er in!

   En die Jaweh van jou moet eens aan anger management gaan doen, de jihadist

   Verwijderen
  2. Yahweh was de jaloerse kanaanitische oorlogsgod.

   Ergens weten de rare evangelicals dit nog want ze schamen zich er voor hun god bij de naam te noemen, maar gebruiken de soortnaam ´God´.

   een soortgelijke maskerade vind plaats bij de naam van Jezus Christus die door christenzionisten verbasterd wordt tot ´yeshua messia´. Dit is een fantasiebenaming, want zelfs al zou men de naam van jezus in de taal van zijn tijd en plaats willen uitspreken (een vreemde actie, want de eerste christenen spraken al Grieks), maar goed: die naam was in het Aramees:

   Eashoa' M'sheekha

   Zo moeilijk is dat niet te achterhalen want dankzij de bescherming van Assad zijn er nog enkele Syrische christendorpjes, die ondanks verwoesting en jarenlange jihadistische bezettingsterreur het Aramees als spreek- en schrijftaal (wel met arabisch schrift) hebben bewaard.

   Verwijderen
  3. Just for the record: Hoewel de Bosjewisten, communisten en cultureel Marxisten vaal crypto banden hadden met kabbalistische satanisten geldt die nauwelijks voor socialisten. ´Heiden´ is net als´wilde´ een denigrerende, colonialistische term.

   Het omvat zowel hoge wijsheid en cultuur, maar ook bijgeloof, evenals meer bedenkelijke praktijken, maar dan komt men al snel uit bij sekten, zoals de bloedmonnik, de jagers van albino´s, etc. Sekten onstaan meestal bij evangelisatie of in een urbane (3e wereld) omgeving, en er is meestal ook een sterk organized crime element.

   Kortom: net christenen!

   Het sektarische element: Inderdaad, zoals bij het schoolvoorbeeld, de christenzionistische evangelicals!

   Verwijderen
  4. Wie meer inzicht wil krijgen over de vorming van sekten zou eens naar een stuk of 20 ´Nollywood´ films moeten kijken. Saaie soap films als het zijn, met onuitstaanbare filmsterren, geven ze af en toe een blik wat er zich die helse brouwketels van 3e wereld slums soms ontwikkelt.

   Verwijderen
 22. Wow! Ik had een stukje geplaatst bij krapuul en vanochtend schreef ik weer een korte reactie. ipv daarvan verscheen er dit:

  [Naschrift: het heeft geen zin op dit stuk te reageren, Rootman. Er is per ongeluk één reactie van jou doorgekomen, maar dat was meteen de laatste keer. Wanneer je massamoord goed wilt praten reageer je voortaan maar bij De Dagelijkse Standaard of E.J. Bron. Daar zijn ze dol op genocide.]

  Ik heb de volgende brief teruggeschtreven, al zal het geen zin hebben:

  [Beste Pyt van der Gallien,

   

  Ik begrijp dat dit stukje niet geplaatst gaat worden, daar is het ook niet voor geschreven.  Wel vind ik het vreemd dat u het debat uit de weg schijnt te willen gaan.  Ik twijfel niet over uw motieven, maar wel over uw zeer eenzijdige bronnen. Het omverwerpen van dictators door ´het westen (inclusief KSA, Qatar en Israel) heeft tot miljoenen doden geleid en tot failed states.  Assad is misschien geen lichtend voorbeeld, maar dat is aan de Syriërs zelf.  Doet u svp wat meer research wat betreft zeer dubieuze bronnen zoals het SOHR, de witte helmen etc.  U laat zich zo misbruiken voor VS oorlogspropaganda. Bekijk wat korte video´s van Beeley en Bartlett, of lees een artikel van Syrië kenner Willy van Damme.  

   

  Verder vind ik het zeer zwak van u dat u mij zonder dialoog wil vergelijken met de dagelijkse standaard etc. Ik ben Chavist, en dus waarschijnlijk linkser dan u.

   

  Voorlopig zal ik niet meer op deze site reageren, ik ben niet uit op ´regime change´ op Krapuul.  Maar met respect, wees kritischer op uw bronnen! Doe uw huiswerk beter, anders doet u het vuile werk voor de neocons! Of bent u toch een NATO agent?

   

  Hopelijk kunnen we ooit in een later stadium wel een zinnige dialoog aangaan.

   

  Verder met vriendelijke groet, Rootman]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die naam EJ Bron kende ik nog niet. Heel vluchtig doorgekeken, niet bepaald mijn soort site. Altijd die vreemde gewaarwording dat ik het met een 30 % zeer eens ben en 40 % zeer verwerp en voor 30 % geen mening heb/ niet deskundig ben. Maar als ik dat soort mensen op straat ontmoet is het nooit een succes, ik heb nu eenmaal niets met nationalisme.

   Maar voor extreme, dogmatische zwart-wit denkers zoals die Trotskisten bij Krapuul is dan de denkfout om ook redelijk en met feiten onderbouwde argumenten via ´guilty by association´ (want dat is het enige argument wat ze in een debat gebruiken) in de ban doen. Letterlijk.

   Los van dit alles: Is Soros een trotskist?

   Verwijderen
  2. Die EJ Bron site is een beetje Pamela Geller/ Wilders-achtig: zeer islamofoob en aan de uiterste rechtervleugel van het radicale zionisme. Beiden verwerp ik te sterkste. Maar hun stukjes over Rusland klinken dan wel weer redelijk. Wat kan de wereld doch vreemd in elkaar zitten!

   Verwijderen
  3. En het rare is dat zowel Joop.nl, Krapuul als die EJ Bron, al dan niet bewust, schoolvoorbeelden van ´controlled opposition´ zijn!

   Ik ga maar niet op die ´bron´ site reageren, want daar wordt ik zeker ook binnen een dag geband!

   Verwijderen
  4. @ Matt

   Discussie met Cruelman is verspilde tijd. Hij liegt en hij liegt altijd. Dus nu ook weer.Zelfs de Volkskrant ontkent niet dat de jihadi,s de bewoners van Oost Ghouta gijzelen.

   Uit de VK van afgelopen maandag:

   "Kunnen inwoners de Oost-Ghouta, door de secretaris-generaal van de VN omschreven als 'de hel op aarde,' verlaten? Nee. En dat ligt niet alleen aan het regime van Assad. Het Leger van de Islam, blijkt uit meerdere bronnen, doet er zelf alles aan om de mensen niet te laten ontsnappen.

   Mensenrechtenorganisatie Amnesty meldt in 2016 dat bewoners wordt gedreigd met arrestatie als ze de rebellen zelfs maar vragen om te mogen vertrekken. Vrouwen en kinderen krijgen sowieso nooit toestemming voor de reis naar Damascus, stelt Reach, een onderzoeksbureau dat aan de VN is gelieerd, eind vorig jaar. Ze mogen niet weg 'om veiligheidsredenen'. Militairen van Assad bij het checkpoint zouden vrouwen lastigvallen. Alleen mannen boven de 40 mogen soms vertrekken.

   Zelf ontkent het Leger van de Islam dat bewoners worden gegijzeld in de Oost-Ghouta. Maar de VN-veiligheidsraad ontving in de aanloop naar de stemming over het staakt-het-vuren een brief die andere taal spreekt. 'We wijzen elk initiatief af waarin inwoners hun huizen verlaten en elders worden ondergebracht.?

   verder lezen op:

   https://www.volkskrant.nl/buitenland/democratie-in-oost-ghouta-ook-na-staakt-het-vuren-ver-te-zoeken-hier-geldt-de-sharia~a4573953/

   Verwijderen
  5. Je hebt gelijk, Dawg,
   met een figuur zoals kroel die anderen dood wenst kun je beter niet in discussie treden.
   Iemand dood wensen past precies bij de verachtelijke figuur die kroel is.
   En dan durven beweren dat ik er niets van snap.
   Hijzelf snapt er niets van, zoals je in zijn totaal verkeerd wereldbeeld kunt zien. Hij denkt het te weten maar krankzinnige mensen kunnen niet rationeel denken. Bewezen feit!
   En ik hou er mee op om met moordenaars en psychopaten als kroel te praten. Ik wens me niet te verlagen tot dat niveau waar kroel zich thuis voelt.

   Verwijderen
  6. "Kunnen inwoners de Oost-Ghouta, door de secretaris-generaal van de VN omschreven als 'de hel op aarde,' verlaten? Nee. En dat ligt niet alleen aan het regime van Assad. Het Leger van de Islam, blijkt uit meerdere bronnen, doet er zelf alles aan om de mensen niet te laten ontsnappen.

   Kennelijk heeft de heer Cruelman1974 moeite met begrijpelijk lezen. Ik lees dat niet alleen Assad zich hieraan schuldig maakt maar ook het leger van de islam. Wat ook weer begrijpelijk is, want zonder deze burgers als menselijk schild was het leger van de islam allang uitgeroeid. Hieruit kunnen wij opmaken dat het met het niet ontzien bestoken van burgers door het Syrische leger nogal meevalt, anders waren er geen burgers en leger van de islam meer. Maar ik begrijp uit de woorden van de heer Cruelman1974 dat hij (nog) niet in staat is zo ver door te kunnen denken. Misschien komt het nog maar als je je eigen bronnen al niet begrijpt en verkeerd interpreteert vrees ik het ergste voor hem.

   Verwijderen
 23. Ongeloovelijk! een realistisch artikel in de Volkskrant:

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/democratie-in-oost-ghouta-ook-na-staakt-het-vuren-ver-te-zoeken-hier-geldt-de-sharia~a4573953/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eerst die Bijleveld en nu dit bericht. 't Moet niet gekker worden.

   Verwijderen
 24. Off topic:

  een opvolger van de ´spruce goose´ en de grote Antonov:

  https://www.youtube.com/watch?v=kWeuOHwo7_s

  Het toestel is een vliegend lanceerplatform, gebruikt standaard onderdelen van de 747 en is het grootste toestel ooit gebouwd!

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Vroeg me af of er clps te vinden waren waar op Wals no.2 van Dmitri Shostakovich werd gereden en jawel:

  https://www.youtube.com/watch?v=k2vo1aJQYYg

  De Japanse Mao Asada sportvrouw/dansfee walst voor ons op Shostakovich. Mooi man.....

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Blik retweet:

  Rusland. Moskou. Duma.

  Stop de Russophobia.
  Het is tijd voor realpolitiek.
  Partnerschap i.p.v. vijandschap!

  https://twitter.com/geertwilderspvv/status/968444581758029824

  Wij kunnen verwachten dat het 20.00 journaal vanavond opent met uitspraken van de valse veilingmeester over het Poetin-Wilders Pact.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Extreem rechtse waanzin, woorden van de zwakbegaafde assistent van toktok.

  Het volgende Joop.nl stukje verdient wel wat aandacht, we kunnen toch ook niet zomaar het schip aan de ratten prijsgeven?

  https://joop.bnnvara.nl/nieuws/antisemitisme-explosief-gestegen-amerika-trump

  - Het Trump regime is het meest pro- zionistisch uit de VS geschiedenis.

  - Volgens de zeer extremistische ADL is het Trump regime veel te flauw in het opkomen voor hun geradicaliseerde puntjes.

  En zoals verwacht ontstaat er veel polarisatie: anti-joods, anti moslim, feministisch, homo-haat, transfilie.

  Waarom gaan we niet gewoon ZELF bepalen wat belangrijk is? Ik zou zeggen: al die lobbyisten wegsturen, zelf bepalen wat belangrijk is. Een open mind is prima, zeker als die ook messcherp in het debat kan blijven!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Censureren? De lafaards van Krapuul durven niet eens de dialoog aan te gaan en kunnen slechts de drogreden van ´guilty by association´ aanvoeren. Ze framen me als rechts maar weten zelf al lang niet meer wat links is!

   Ze gaan elk debat uit de weg en zijn niet meer in staat de extreme neocon bias van hun bronnen te onderscheiden.

   Daarmee plaatsen ze zich RECHTS van Wilders, Baudet, Geller, Trump en Netanyahu!!!!

   Verwijderen
  2. Na enkele dagen nadenken vermoed ik dat een site als krapuul niet ideologisch verblind is, maar door en door overgenomen is door neocons, nog wel erger dan bv Groenlinks of Joop.nl. Dat maakt het de vijand!

   Blijkbaar probeert men uit de nog overgebleven linkervleugel in west Europese landen zoveel als mogelijk antifa-achtige schurken te recruteren.

   Wat mij betreft gaat dat niet lukken, ik blijf gewoon klassiek links!

   Een onafhankelijk journalist zou undercover moeten gaan in een van deze clubjes om het mechanisme, geldstromen en de personen er achter te onthullen. Ik verwacht dat er een diepe CIA/ Mossad/ Soros op achter schuil gaat.

   Verwijderen
 28. Babymoordenaars. Verder van een menselijke bestemming kan men niet raken!

  Zoals de Clintons in Haiti en jihadisten in Goutha!

  Vervloekt mogen ze worden, laten de Loa en de Djinns getuigen zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh Jezus! Rootman gaat weer eens op zijn ´heidense´ toer!

   Tja, ik ben nu eenmaal een bevlogen heiden!!!

   Verwijderen
 29. IK heb in mijn leven nog nooit 1 minuut naar Lady Gaga geluisterd.
  Maar nu bij toeval wel.
  Niks gemist!
  Luister naar het verschil tussen deze ouwe muzikanten en deze moderne 'ster'.
  Dat 'ze' aan dumbing down doen, daar kan ik als hardcore conspiracy adept nog wel iets van begrijpen. Maar waarom mag er in godsnaam geen echte muziek meer klinken?
  Music Performance: Lady Gaga & Tony Bennett - Cheek To Cheek (Live at The 57th Grammy Award)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Normaliter vind ik het à capella zingen van het VS volkslied tijdens de superbowl zeer irritant en vervelend. Maar toen lady gaga het deed was ik zeer onder de indruk! Als type vind ik haar echter niet interessant.

   Verwijderen
 30. "Today British Foreign Secretary Boris Johnson has stated that the UK might support airstrikes against the Syrian government if there’s evidence of chemical weapons’ use, evidence collected by The White Helmets."
  ......
  Previously, the same threat was voiced by French President Emmanuel Macron, who stated earlier this month that France would launch strikes if the fact that the Syrian government had used weapons of mass destruction (WMD) against its civilians was proven."

  Verder lezen op:

  http://theduran.com/uk-ready-support-al-qaeda-jihadists-airstrikes-support-another-assad-chemical-weapons-false-flag/

  Dit keer trekken de Uk en frankrijk de rode lijn, of beter, ze zetten het licht op groen voor de jihadis in Ghouta. Je kan het net zo goed uitlokking noemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Boris Johnson heeft deze uitspraak nooit kunnen doen zonder de uitspraak, vorige week, van de Britse Minister van Oorlog, Gavin Williamson, dat het Britse leger zich gereed moet maken voor een confrontatie met Rusland.

   Verwijderen
  2. En ze gaan dit nooit doen! Ze zouden nl zeker veel toestellen verliezen, en reken maar dat Lavrov dit hen telefonisch heeft laten weten.

   Verwijderen
 31. https://www.zerohedge.com/news/2018-02-27/us-government-lost-12-trillion-2017

  = geen probleem zolang andere landen het monopoly geld van de VS gebruikt om mee te handelen.

  Zie daar de reden van oorlog in Libie, Irak en de dreiging van de VS naar Iran, China, Rusland die steeds minder betalingen in US dollar doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Het hoge woord is eruit. Generaal Votel vindt dat Rusland de Amerikaanse overheersing bedreigd. De werkelijke reden waarom de VS over de wereld wil heersen dat lezen wij niet uit zijn verhaal, dat staat weer in een ander manuscript. Het is wel grappig om te lezen dat Rusland en Iran van 1651 tot 1828 diverse oorlogen met elkaar hebben gevoerd om de Kaukasus en dat Iran eigenlijk een rivaal van Rusland hoort te zijn (lees ik hier wanhoop?). Nee, dan was de coup van de CIA in 1953 in Iran een uitkomst voor de VS (waar zijn die tijden gebleven?) Maar waar waren de VS in 1979 toen de sjah met zijn familie uit Iran moest vluchten of hadden de VS weer eens een nieuwe 'vijand' nodig?

  The general described Russia and Iran as “historic rivals” who nonetheless share interests, “including an overarching desire to sideline, if not expel, the US from the region.” The Russian and Persian empires did fight a series of wars over the Caucasus from 1651 to 1828. Iran was an ally of Washington from the 1953 CIA coup to the 1979 Islamic revolution, at which point the two countries became bitter enemies.

  Russia threatens American dominance says US general

  http://theduran.com/russia-threatens-american-dominance/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kan Generaal Votel ons uitleggen waarom de VS Al-Qaida nodig heeft om Assad ten val te brengen? Al-Qaida is al decennia lang een 'rivaal' van de VS, toch?

   Verwijderen
  2. Misschien kan de heer Cruelman1974 de moeite nemen om onderstaande video te bekijken, die ook in het artikel van The Duran staat. Dat is overigens méér dan wat de heer Cruelman1974 aan tegenargumenten kan ontwikkelen. Buiten het Amerikaanse congres een 'complotsite' te noemen, dan.

   20180227 Terrorism and Iran: Defense Challenges in the Middle East (ID: 106870)

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=14&v=ssvpjWRaQq8

   Verwijderen
 33. “Verenigde Staten blijven in Syrië na verslaan ISIS”

  “Zodra we onze missie in Syrië voltooid hebben draait het niet alleen om het verdrijven van ISIS uit de gebieden die ze bezetten, maar ook om het consolideren [van het veroverde grondgebied] en het bewaken van de stabiliteit die nodig is om tot een politieke oplossing te komen.”

  'Bewaken van de stabiliteit'.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:

   https://www.geotrendlines.nl/verenigde-staten-blijven-syrie-verslaan-isis/

   Verwijderen
 34. VS dreigt Turkije met sancties over S-400 deal

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft al eerder gedreigd ‘’gepaste” maatregelen te nemen tegen landen die het Russische S-400 systeem willen kopen. Nu staat het niet vast er sancties tegen Turkije komen, maar mocht dit toch gebeuren dan zullen Turkse tegenmaatregelen niet uitblijven, bijvoorbeeld tegen de Amerikaanse steunpunten in Turkije.

  https://www.geotrendlines.nl/vs-dreigt-turkije-sancties-s-400-deal/

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Twan Huys gaat de plaats van Humberto Tan in nemen.

  Twan Huys, die ooit de van vele moorden verdachte Holleeder interviewde alsof hij een ster interviewde.

  Vergelijk dat met de studenten op de VU die een Palestijnse vrouw ontvangen in hun 'kraakpand' ( vrijplaats) op het VU terrein.

  OK, Holleeder is nog niet veroordeeld, en de Palestijnse Odeh wel: in 1969 tot levenslang. Maar na 11 jaar vrij gelaten bij een gevangenen ruil. De studenten zijn overtuigd dat Rasmea Odeh ten onrechte was veroordeeld.

  Oficiele reden van sluiting: de studenten hadden niet tevoren aan de VU bekend gemaakt wie er kwam. De komst van Odeh was geheim.

  https://nos.nl/artikel/2219996-vu-sluit-krakersvrijplaats-na-bijeenkomst-met-palestijnse-activist.html

  Dus Twan interviewt een verdachte van vele moorden voor 'hetgeld'. Mag op national tv..
  Studenten inviteren iemand in besloten kring, iemand die destijds een politieke moord deed, of niet. Mag niet. Studenten worden gestraft.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Joost Niemoller over het bezoek van Geert Wilders aan Rusland

  http://joostniemoller.nl/2018/02/vs-en-stromannen-hier-moeten-we-russen-haten/

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Tip voor een nieuw blog? Putin´s toespraak aan de Duma over nationale veiligheid! Grote aanrader om te bekijken wanneer het op Youtube komt, of als transcript later.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wij zullen het voorlopig moeten doen met de bijdrage van de NOS.

   Poetin heeft een video laten zien van een test van nieuwe zware intercontinentale ballistische raketten, 'Sarmat' genaamd, waar géén énkel raketschild tegen bestand is en gezien de uitspraak van Generaal Votel voor het Amerikaanse congres (zie bijdrage hierboven) kan ik mij de bezorgdheid over de 'Amerikaanse nucleaire doctrine' levendig voorstellen en een goede zaak dat de Russen 'voorzorgsmaatregelen' hebben getroffen.

   Poetin: Rusland heeft wapens waar geen raketschild tegen bestand is

   https://nos.nl/artikel/2220026-poetin-rusland-heeft-wapens-waar-geen-raketschild-tegen-bestand-is.html

   Verwijderen
  2. Nee, ik ben niet Joop, maar net als Eddy lees ik hier al een tijdje mee.

   Verwijderen
  3. De toespraak van Poetin.

   http://tass.com/politics/992246

   Verwijderen
  4. Zoals Putin in zijn speech duidelijk maakt, heeft de VS/ NATO al zeker sinds 2004 de regelingen en verdragen in toenemende mate geschonden; desondanks is er vanuit de Russische kant veel diplomatie, bereidheid tot concessies en dialoog geweest: incasseren kan soms beter zijn wanneer er zóveel op het spel staat.

   Maar eens is genoeg ook echt genoeg! De Russen zien al meer dan 15 jaar ontwikkeling en installatie van afweersystemen aan hun grens. Die zijn niet defensief, want verlenen de VS de mogelijkheid van ´first strike´ (wat op zich ook nog niks betekent, want bij de 2 supermachten is ook een 2nd strike net zo vernietigend).

   Maar slechts dat idee, dat de VS ´een strike vóór´ zou staan is zeer gevaarlijk: de minder stabiele en minder geïnformeerde operators (80 % van hun commanders ) zouden zeer domme conclusies kunnen trekken.

   Dus zijn, blijkbaar voor pennies on the dollar, een aantal systemen ontwikkeld die die peperdure VS militaire innovaties obsoleet maken.

   Als dat zo is! Want ook de Raytheon commercials beloven vrijwel 100% trefkans. Maar nee...

   Wat de Russen nu hebben is een goeie kruisraket en het nautisch equivalent.

   Als het Amerikaanse leger daarover in paniek zou raken, dan hebben ze hun opponent zwaar onderschat!

   Verwijderen
  5. @ Janalor: dank voor de link!

   Verwijderen
  6. Tot uw dienst, heer Rootman.

   Verwijderen