woensdag 21 februari 2018

Brit maakt gehakt van Rutte: "Hij komt van de Neo-Con planeet"

De Britse journalist Neil Clark maakt gehakt van Rutte's optreden rond de Zijlstra affaire:

* "De reactie van Rutte schokkeert"

* "Op welke planeet heeft hij al die tijd gezeten? Moet de Neo-Con planeet geweest zijn"

* "Eén voor één zijn Rusland goedgezinde landen ingepikt."

* Laten we teruggaan naar Augustus 2008. Toen, onder dekking van de opening van de Olympische Spelen van Bejing, lanceerde de VS-gesteunde Georgische leider Mikhail Saakashvili een aanval op de Zuid Osetische stad Tskhinvali en de Russische vredeshandhavers daar.

Lees het complete verhaal bij Sputnik.

En weer slaat Nederland met Rutte een pleefiguur.

13 opmerkingen:

 1. Een stinkende voetnoot van Arnon Grunberg, waarbij hij lekker mag insinueren dat Rusland gevaarlijk is voor de democratie en waar hij Poetin mag bashen, en verder om de hete brij heen mag praten (dat Trump de VS verkiezingen heeft gewonnen omdat HRC een verschrikkelijke kandidaat was die slechts 'empathie' voelde [lees: niets wilde doen] voor niet neo-liberaal gezind Amerika) doe je bij:

  https://www.volkskrant.nl/opinie/soms-is-er-een-extra-zetje-nodig-om-democratie-af-te-schaffen-een-russisch-zetje-bijvoorbeeld~a4570630/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oorspronkelijk is Grunberg overigens niet (zou hij die voetnoten zelf schrijven, of laat hij dit doen, is de vraag [ik zeg niet dat Grunberg zijn eigen voetnoten niet schrijft, ik insinueer alleen maar een beetje, net zoals in die voetnoot])

   Hier de algemene duiding van Grunberg's stinkende voet.

   Just did a quick read of the "13 Russian" indictment. Missing are

   a) any connections between the 13 and the Russian govt and/or Trump campaign;
   b) any discussion of the impact (if any) their social media efforts had. It describes them buying Facebook ads, but nothing about if it affected votes.
   c) No connection shown between any of this and DNC, Wikileaks, hacking of emails
   d) No discussion of motive

   https://mobile.twitter.com/wemeantwell/status/964570875495440384

   Verwijderen
 2. Toen ik vorige dinsdag naar Den Haag ging had ik 250 pamfletjes bij me met precies hetzelfde verhaal als Neil Clark.

  Ik heb ze uitgedeeld aan pakweg 80 mensen die stonden te wachten om een kijkje te kunnen nemen in de 2e kamer.
  Maar dan zie je waar deze mensen voor komen: gewoon, een dagje uit.
  Vrijwel niemand die het pamflet aan neemt en gaat lezen. Ze vouwen het op en gaan rond staan kijken.

  Binnen gaf ik het aan twee journalisten.
  Ook geen enkele interesse.

  U begrijpt dat de moed me vaak in de schoenen zinkt.

  Naar aanleiding van Clark's artikel heb ik mijn pamfletje op mijn eigen blog geplaatst, zojuist: http://xevolutie.blogspot.nl/2018/02/711-premier-rutte-halbe-heeft-gelijk.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "U begrijpt dat de moed me vaak in de schoenen zinkt."

   Waarom, zolang jij de overheid het voordeel van de twijfel geeft?

   Verwijderen
 3. Laten wij vooropstellen dat Ruttes VVD, voor het zoveelste jaar, is uitgeroepen als de partij met de meeste politieke schandalen (Één Vandaag 21 februari 2018) en dan ga je je toch wel afvragen wat er mis is met het Nederlandse stemvee.

  https://eenvandaag.avrotros.nl/item/vvd-weer-de-meeste-politieke-schandalen-in-2017/

  Het volgende punt is dat ik vorige week het hele debat met Rutte en Zijlstra heb gevolgd en wat opviel was het feit dat Zijlstra zijn ontslag al aankondigde vóórdat er vragen vanuit de oppositie op hem konden worden afgevuurd, zodat een verspreking over Ruttes rol hierin, via Zijlstra, kon worden voorkomen. Uit Ruttes antwoorden werd duidelijk dat, hij het niet de moeite waard vond om de kamer te informeren over de leugen van Zijlstra (hij had wel de coalitie geïnformeerd) omdat Rutte op een goudschaaltje moest wegen hoe belangrijk deze informatie was. Maar kennelijk was het voor Rutte wel belangrijk om de coalitie hierover te informeren (wat ook bleek uit de reacties van de coalitiepartijen want, vanuit die hoek werd geen enkele kritische vraag richting Rutte afgevuurd.

  Als proef op de som heb ik eens een keer een email gestuurd aan de kleinste coalitiepartij in deze regering, de Christen Unie, en hoe Gert Jan Segers, in zijn christelijke achtergrond, stond tegenover een coalitieregering, gebaseerd op een leugen? Ik kreeg een standaard email terug of ik wilde bidden voor de Christen Unie!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Overigens had ik ook de euvele moed een email te sturen aan Jaap de Hoop Scheffer en hoe hij er bijkwam dat de Russen de oorlog met Georgië gestart was terwijl er een EU rapport bestaat die het tegendeel bewijst? Volgens het antwoord van de Hoop Scheffer kon ik alle 'nuances' niet in dit vraagstuk en hij wilde daar ook niet op antwoorden.

   Verwijderen
 4. https://russia-insider.com/en/very-funny-putin-campaign-video-goes-super-viral-what-if-hes-not-elected/ri22586
  Hillarische verkiezings spotje uit Rusland

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er is een groot offensief op handen in oost Goutha. Een eenorme mediacampagne wordt opgezet, compleet met witte helmen die tegenwoordig ´rescue workers heten, bezorgde toespraken van VN officials en NGO´s.

  Gezien het volume van dit media tegenoffensief moet die al qaida enclave van groot belang zijn, bijna vergelijkbaar met Aleppo. En gezien het wanhopige element lijkt een overwinning van Assad zeker. Slim om door te stoten met de verdeeldheid aan de noordgrens. De bevolking kan zichzelf straks uitsorteren in Idlib en die rotte appel die ons met false flag chemische wapens bijna een 2e Irak oorlog had bezorgd valt van de boom.

  Dan kan Idlib bevrijd worden, en wanneer de Turken, Koerden en de Syriërs een wapenstilstand in het noorden en noordwesten bereiken is er slechts het front aan de Eufraat en dat aan de Golan. Dat maakt verdediging tegen of preventie van Israelische en VS agressie een stuk simpeler.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://www.theguardian.com/world/2018/feb/21/syrian-death-toll-rises-as-bombing-of-rebel-enclave-continues

   https://www.volkskrant.nl/buitenland/syrische-bommen-blijven-neerkomen-op-burgers-oost-ghouta-zeker-310-doden-in-3-dagen~a4572637/

   (zelfs de barrel bombs zijn weer van zolder gehaald!!!!)

   Verwijderen
 6. Een voorbeeld van een man die het (misschien, deels?) goed bedoelde, maar die de 20e eeuwse cultuur een werkelijk ENORME schade heeft toegebracht is heengegaan:

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/billy-graham-99-overleden-amerikaanse-tv-evangelist-en-geestelijk-raadsman-van-presidenten~a4572625/

  Dit was de priester die de wapens zegende, van (tegen) Korea tot Irak.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Twee blogs terug ( de Rebecca Gray blog) helemaal onderaan wijst Smith ons op een artikel uit De Groene, over Nep Nieuws. Dawg heeft er al commentaar op gegeven.

  https://www.groene.nl/artikel/hollands-nepnieuws

  Het zou mooi zijn als wij hier ons commentaar op geven.
  Het beste zou zijn als mijnheer BLIK een interview met Marcel v d Berg zou houden, ( op youtube !) om duidelijk te maken wat hij heeft gedaan.

  Mijn eerste indruk van het Groene artikel:

  1) Particulier initiatief (Eric de Vlieger cs) richt Voice of Europe op, deels om haar privé mening te verspreiden en tegelijk om geld te verdienen.
  Exact wat de Russische ondernemer ook deden die nu onderwerp van de Mueller propaganda campagne zijn.

  2) 70 jaar na Radio Free Europe heeft Rusland begrepen dat je niet alleen met tanks je mensen verdedigt, maar ook met publiciteit.
  Dat is onderdeel van de moderne manier van strijd tussen landen en grootmachten ( en multinationals).
  Rusland is daarin uiterst terughoudend: ze begint pas als zeker is dat ze niet wordt opgenomen in een Groter Europa ( mag niet van de Neocons), en op de lijst voor destructie staat. En ze begint met ondersteuning van de etnische Russen die niet verhuisd zijn maar in 1992 toch in een hen vijandig land wakker werden.

  Dit is voorlopig mijn eerste reactie.


  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dawg citeert een gedicht van Van Randwijk ( geschreven in gevangenschap) die verhaalt dat in zijn cel op de muur stond: "Gerechtigheid zal wederkeren."

  Mijn favoriete quote is meer dan 2000 jaar oud:

  "A nation can survive its fools, and even the ambitious. But it cannot survive treason from within. An enemy at the gates is less formidable, for he is known and he carries his banners openly. But the traitor moves among those within the gates freely, his sly whispers rustling through all the alleys, heard in the very hall of government itself. For the traitor appears not traitor - he speaks in the accents familiar to his victims, and he wears their face and their garments, and he appeals to the baseness that lies deep in the hearts of all men. He rots the soul of a nation - he works secretly and unknown in the night to undermine the pillars of a city - he infects the body politic so that it can no longer resist. A murderer is less to be feared."- Cicero, 42 B.C.

  De ironie wil dat mensen als de 'Blik Pundits' nu als 'the enemy within' worden gezien, terwijl wij weten dat het juist àndersom is: wij verdedigen oprecht ons land, en het lot van diegenen die denken dat wij hen aanvallen.
  Eén dag van oprecht onderzoek kan ons gelijk aantonen, maar mensen zijn niet geïnteresseerd in hun eigen lot, zo lijkt het wel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Toch weten we dat niet, over dat moment van bewustwording. De komende dagen zullen er al weer talloze clips en foto´s met witte helmen die op medisch totaal onverantwoorde wijze met kinderen rondzeulen komen.

   Uiteraard is dat al oud materiaal, en er hoeft maar iemand bellingcat te spelen of het komt naar buiten.

   Het is wel veel lastiger geworden!

   Verwijderen