dinsdag 20 februari 2018

Rebecca Gray (Scottish Sun) wakkert Russische voetbalhysterie aan

Ja, wat moet je nog zeggen? Celtic Glasgow speelt donderdag in StPetersburg tegen Zenit. En van de zomer natuurlijk het WK. Rebecca Gray is alvast op pad gestuurd om een hysterisch angst-artikel te schrijven en ze is er in geslaagd!

Curling-doping

Dan wat anders, de meldonium-zaak rond de Russische curling-speler. Het gaat hier om het Russische echtpaar dat hoge ogen gooide op de Olympische Spelen. Zij werd -in de Amerikaanse pers zelfs- beschreven als een (verbeterde versie van Angela Jolie. Op het Russische nieuws was het gisteren de opening met de vraag, wat is er gebeurd? De positief bevonde man is nooit eerder positief getest. Curling is de laatste sport in de wereld waar je wat aan doping zou hebben. Meldonium is een anti-katermiddel dat verder nauwelijks wat doet. Het Russisch nieuws hield als mogelijk scenario het voor mogelijk dat iemand het in een drankje of in het eten had gestopt. De Russen balen er goed van, want bij goed gedrag zouden er weer wat deuren opengaan, zoals het met eigen vlag mogen paraderen bij de afsluiting. De Russen worden meer gecontroleerd dan sporters uit andere landen. Als wij het goed begrepen hadden, moeten zij ook bloed afgeven.28 opmerkingen:

 1. Ik heb heel even dat Meldonium bekeken op Wikipedia.

  Het is bedacht en word gemaakt in Letland, en is in de VS nooit te koop geweest.
  Effect: Meldonium beschermt het hart tegen ischemie en heeft een nog onbegrepen positieve werking op de stemming.[8] Het middel vergroot het uithoudingsvermogen, waardoor het per 1 januari 2016 door WADA op de dopinglijst is geplaatst.

  Curling is een precisie-sport.
  Een middel dat het uithoudingsvermogen helpt, heeft daar weinig effect.
  Alleen al daarom is deze veroordeling vergezocht: die doping heeft niet eens invloed bij deze sport.

  Een onverdiende straf maakt de getroffenen altijd veel meer boos dan een verdiende straf. Dat is nu juist de bedoeling van de Amerikanen: de Russen woedend maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Meldonium was een over the counter drogisterijpilletje in Rusland. Zelf heb ik liever een triple espresso. Maar wie weet zou ik er ook een genomen hebben s´morgens als het hier verkrijgbaar was.

  Mijn eigen visie op doping: Alles vrijgeven, behalve echt toxische of verslavende middelen.

  Een goeie atleet wint ook wel zonder. En een corrupte . slimme atleet vindt wel een middeltje wat nog niet verboden is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Comment op Rootman. Hij zegt:

   Mijn eigen visie op doping: Alles vrijgeven
   >> Dan wint diegene die zijn lichaam het meest durft beschadigen. Heeft niks met sport te maken, maar met wanhoop en extreme geldingsdrang.

   , behalve echt toxische of verslavende middelen.
   >> als je die stoffen verbied moet je dus nòg controleren. Geen enkele winst behaald.

   Een goeie atleet wint ook wel zonder.
   >> Nee, een wielrenner met goede doping wint àlles. Kijk naar het verleden: Lance Armstrong.

   En een corrupte . slimme atleet vindt wel een middeltje wat nog niet verboden is.
   >> Ja. En dat zou je dan toch als een deel van de prestatie kunnen beschouwen: de sport is inclusief de gok om doping te gebruiken en er wel of niet mee weg te komen. De stakes worden dus hoger. Je kunt in één klap alles kwijt raken als je doping wil gebruiken.

   Verwijderen
  2. Mijn opmerking was amateuristisch. Bovendien ben ik wat betreft sport een totale buitenstaander, en had mijn commentaar dus een hoog toktokgehalte.

   Maar ik ben het wel met de Saker eens en vond het zelfs een zeer twijfelachtig idee dat Rusland destijds Sochi deed. Het zelfde geldt voor dat voetbalkampioenschap deze zomer.

   http://thesaker.is/what-just-happened-in-korea-and-when-will-be-ever-learn-saker-rant/

   Verwijderen
 3. De Saker maakt zich boos:
  Dat meldonium heeft geen enkel nut voor een curling sporter. De sporter was celan twee weken geleden. Hij heeft slechts één dosis gebruikt, wat sowiso niks helt, en wijst op het stiekem toedienen door een vijand.
  ===

  Vraag aan Joop: Hoe bedoel je: dat de Media 6 miljard in decampagne van Trump hebben gestoken?
  Misschien bedoel je dat de aandacht die hij destijds door zijn tweets zelf genereerde een publiciteitswaarde hebben die je anders voor 6 miljard $ moet kopen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Jan,

   Dat is niet wat ik zeg, dat is wat Jill Stein zegt in dat interview met MSNBC. De interviewster beantwoordde deze opmerking met; "But it isn't Russian medling." Nee, dat is het niet, maar is het dan geen beïnvloeding in de verkiezingen? Overigens stond ik ook een beetje raar te kijken over deze uitspraak, omdat buiten FOX, zowat elke Amerikaanse zender anti-Trump is.

   Jill Stein demolishes clueless MSNBC reporter (Video)

   http://theduran.com/jill-stein-demolishes-clueless-msnbc-reporter-video/

   Verwijderen
  2. The Saker zegt:

   'The Olympics are a stupid, useless, corrupt waste of money, a disgusting display of crude nationalistic fervor which has nothing to do with real sports ...'

   Eens

   ....and Russia ought to be the first country to leave them, slamming the door loudly, and organize her own, real, sportive events.

   Oneens. Dan isoleert Rusland zichzelf van de wereld op 'sportief' gebied.

   Beter vind ik de manier waarop ze het nu gedaan hebben op de OS: door te voldoen aan de (denigrerende) eisen van het IOC (geen vlag, grijs pak, meer gecontroleerd op doping dan welke atleet uit een ander land, slechte pers)

   Want alleen de breinlozen zullen er nu nog steeds niet op bedacht zijn dat deze dopingzaak (bij Curling) wellicht vooropgezet is om Rusland weer slecht op de kaart te zetten.

   ...Alternatively, we can simply sit, down nothing and wait for the IOC to simply expel Russia from the next Olympic games, or even the entire Olympic movement, and then whine and sob about how unfair this all is, how innocent we are all, how much we care for de Coubertin and his Olympic spirit. Is that really the better choice?

   Dat is een Retorische vraag van The Saker. Want wie zegt dat dit enige andere mogelijkheid is voor Rusland om om te gaan met het Rusland bashen in sport?

   Zie het Bruner en Postman experiment, waarbij anomalieën (in een kaartspel) bijna nooit direct worden opgemerkt door kaartspelers, maar pas na herhaling, en daarna: altijd, en zonder moeite.

   https://bornintocolour.wordpress.com/basics-of-culture/perception/playing-cards/

   Hoe lang heb je nodig om te weten dat de anomalieën uit Rusland gedreven zijn uit oogpunt om een vijand te creëeren? De tijd die daarvoor nodig is is Rusland's strategie ic meedoen OS, als je het mij vraagt.

   Verwijderen
  3. @ Joop. Ik heb het nu gezien:" Jimmy Dore show: die man heeft een geheel eigen stijl van presenteren.

   @ Willem.

   In de reacties staat Larchmonter 445.
   Hij is vaak heel goed.

   Ik citeer een stukje :
   What they should be doing is exposing the wildly used ‘asthma drugs’ the US and others ingest who are the Gold Medal stars of winter and summer games. This is an outrage. Steroids and amphetamines are packed in these inhalers and all they need is a doctor’s note to use them freely.

   Little black gymnasts built like NFL linebackers are very suspicious. Asthma!

   Norwegians with asthma? 6000 doses allowed into their system and voila! they lead in medals and Gold. Asthma.

   Go after these others with science and medicine. Ruin their cheating program.

   Verwijderen
  4. @Jan,

   Wat heeft Jimmy Dore te maken met de uitspraak van Jill Stein?

   Verwijderen
  5. @Jan,

   Om een term als "ijlzwammen" te kunnen bedenken heb je waarschijnlijk een hele hoop zelfkennis nodig!

   Verwijderen
  6. Maak je geen zorgen @Joop, dat heeft Jan wel. Dat heet autonoom denken, en is mi. superieur aan het blind quoten van vermeende autoriteiten.

   Verwijderen
  7. @ Rootman,
   niet reageren op deze ruziezoeker svp.
   ( Trouwens dat 'blind quoten' klopt, maar dat doet Joop wel heel letterlijk. Als Jill Stein zegt: " 6 billion $ in free air time was given to Donald Trump by the big networks."
   Dan citeert Joop dat als : "De Media hebben 6 miljard in de campagne van Dionald Trump gestoken." Die zin heeft natuurlijk een heel andere betekenis dan wat Stein zegt.

   Ik vermoedde al dat Joop het fout citeerde en dat blijkt ook als ik de link bekijk. ( op min 7.30)

   Ik wil Joop niet altijd op zijn fouten wijzen dus meld ik even indirect dat het op de Jimmy Dore show staat, en dat die man wel een heel bijzondere stijl heeft.

   Dan gaat Joop mij vragen wat Jimmy Dore er mee te maken heeft!
   Daar antwoord ik uiteraard niet op. (Wat een gek!).

   Dan is ie na 1,5 uur boos op mij en beweert dat ik de term ijl-zwammen heb bedacht.Ook dat klopt niet.

   Advies: laat die man in zijn vet gaar sudderen en laat hem ruzie met zichzelf zoeken.

   Verwijderen
 4. @ Cruelman.
  Ik ben niet van de situatie in Ghouta op de hoogte. Er zijn 100 burgers gedood waaronder 20 kinderen. Ik weet niet of dit klopt en ik weet niet waarom daar nog burgers wonen. Wat ik wel weet is dat mensen als Assad en Putin er àlles aan moeten doen om geen kinderen te doden, want de Media zullen het tegen hen gebruiken.

  Dat is heel anders voor de USA: ze hebben in de jaren 90 in Irak zulke strengte sancties opgelegd dat er 500.000 kinderen door stierven. Mevrouw Albright zei: Ja, dat was toch nodig.
  ( Want Saddam zou nog WMD's hebben) .
  Maar een engelse diplomaat die destijds bij de VN moest onderhandelen over die sancties heeft op film tegen John Pilger gezegd: " Voor ik naar de VN ging vroeg ik op de ministeries hoeveel WMD's Saddam nog had. Het antwoord was ontstellend: "Om eerlijk te zijn, mijnheer Ross, denken we niet dat hij nog WMD's heeft. Maar er zijn onduidelijkheden over de manier waarop ze zijn vernietigd."

  Kijk, dan heb je met kinder-genocide plegers te maken. Ik durf te wedden dat 95% van de Nederlanders hier nog nooit over gehoord heeft. Maar ze kunnen je allemaal vertellen dat die vreselijke Assad alweer 20 kinderen heeft gedood vandaag met zijn bommen.

  Feiten als wat ik hier beschrijf, Cruelman, maken jou tot moordenaar, want met jouw valse berichten en jouw hardnekkige keuze voor de Moordenaars, jaar in jaar uit, ben jij mede-schuldig aan de dood van heel veel mensen in deze wereld.
  Niet alleen politici, journalisten maar ook trollen die de leugens in stand houden behoren te worden berecht.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Ghouta is een door ISIS/ Nusra/ HTS bezette enclave ten oosten van Damascus. Min of meer een buitenwijk van Damascus. Vanuit Ghouta wordt Damascus regelmatig lukraak beschoten met mortier- en raketvuur, waarbij even regelmatig buegers gedood of gewond raken. Zie bijvoorbeeld deze twee van Vanessa Beeley van 11 feb jl.

   "Silence from the world while US Coalition armed terrorists continue to target, kill and maim civilians in #Damascus."

   https://twitter.com/VanessaBeeley/status/962773490976862208

   Dat kaalscheren en met schoensmeer insmeren van NSB-ers na WOII ziet er nu, maar dan 70 jaar geleden, bepaald niet fraai uit. Als je die vieze stukjes van Cruelman leest kun je wel begrijpen waarom het zo ver gekomen is.

   Verwijderen
  2. Gisteren was er een documentaire over Aleppo. Het duurde erg lang dus ik heb stukjes gemist. Het was professioneel gefilmd en ging over een rebel van het eerste uur (Arabische lente) die terug ging om zich bij de milities aan te sluiten/ hen te filmen) Interessant om deze groep te zien, die waarschijnlijk sunni-Syrisch nationale wortels had, maar inmiddels helemaal geradicaliseerd was en nauw met al Nusra verwant was. Wel knap om de narrative zo geleidelijk van de Arabische lente naar het salafisme te laten lopen; de docu liet de ´menselijke´ kant zien ;geen onthoofdingen, maar veel moed, overtuiging en broederschap, dat laatste wordt ook bij VS soldaten vaak gepresenteerd in films. Het is vermoedelijk een teken van een ´goed moreel´ in een oorlog. Het beeld was niet van terroristen. Of dit waar is is de vraag, maar het kan uiteraard heel goed dat veel jihadisten inderdaad alleen vechten, zeker in een omgeving als Aleppo, wwar na jaren bezetting de meeste ´ongelovigen´ wel geleerd hebben zich te conformeren, of al lang onthoofd zijn.

   Verwijderen
  3. De regering is op dit moment bezig om de rest van de terroristen op te ruimen in Oost Goutha. Nou nou, de msm is weer bezig met het regime dit en het regime dat en de arme rebellen die vechten voor vrijheid en democratie. De witte helmen zijn weer van stal gehaald. De oude grammafoonplaat is weer op gezet. LOL. Echt, ik kan niet anders dan er om lachen, hoe triest het ook is.

   Verwijderen
 5. "Russian bots" - How An Anti-Russian Lobby Creates Fake News

  http://www.moonofalabama.org/2018/02/russian-bots-how-an-anti-russian-lobby-creates-fake-news.html#more

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het artikel van MoA is niet eenvoudig, en de technische info van Marcel vd Berg is voor mij op essentiele punten niet te volgen.
   Maar de conclusie van MoA mag in hele grote cohocolade letters worden geschreven:

   The whole project is just a means to push fake stories about alleged "Russian influence" into U.S. medias. Whenever some issue creeps up on its dashboard that somehow fits its false "Russian bots" and "divisiveness" narrative the Alliance for Securing Democracy contacts the media to spread its poison. The U.S. media, - CNN, Wired, the New York Times - are by now obviously devoid of thinking journalists and fact checkers. They simple re-package the venom and spread it to the public.

   How long will it take until people die from it?

   Verwijderen
  2. Dat is de goede insteek: er zullen mensen gaan sterven door deze leugenaars.
   Dat wil ik lieden als Cruelman ook op het hart drukken: jullie gedrag zal doden veroorzaken.
   Nu is het nog beperkt tot ca 2 miljoen (de Neo-con oorlogen) , maar als ze een kernoorlog veroorzaken met een Nucleaire Winter als gevolg, dan kunnen er 3 miljard mensen verhongeren (of nauwkeuriger: sterven in de burgeroorlog tussen hongerige mensen).

   Verwijderen
 6. Raad van State herhaalt eerdere conclusie dat blokkeren van referendum "juridisch in de haak is". Helaas nog altijd geen motivatie of argumentatie, waar de Tweede Kamer wél om gevraagd heeft. Raad van State gereduceerd tot politiek instrument

  https://twitter.com/SnouckHurgronje/status/966025221894533121

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoewel ik er nooit veel gewicht aan heb gegeven is de Raad van State desondanks zwaar door het ijs gezakt. En niet de eerste keer!

   Nederland heeft een grondwet. Maar toetsing daaraan is niet mogelijk, want er is geen rechtbank voor.

   De raad van state is een instantie van zeker 200 jaar geleden, uit de tijd van ´noblesse oblige´.

   De huidige roofbaronnen hebben daar niets van meegekregen, willen ons in horigen (serfs) veranderen.

   En ja, zo verandert geleidelijk ook de raad van state.

   Niet onze vriendjes of medestanders!!!

   Wanneer de staat een groot deel van de souvereiniteit opgeeft en overhandigt naar een ondemocratische entiteit (Brussel) ontstaat een vacuüm. Referenda zouden desondanks nog een binding tussen de burgers en via de regering naar het grijze monster, de EU kunnen geven.

   Verwijderen
  2. En daarom worden wij zowat ´insurgents´!

   Verwijderen
  3. Insurgents? Zijn dat lui met hooivorken?

   Ondertussen heeft Bosma volkomen gelijk:

   https://twitter.com/HansAckerNY/status/966022788573286400

   Bosma: "In wat voor land leven wij dat een kamerlid moet smeken aan een dienaar van de kroon, de minister, om de wet uit te voeren en de grondwet te respecteren"

   De WRR kan beter opgedoekt worden of opmgedoopt worden in VRR, de verpolitiekte raad voor het regeringsbeleid.

   Verwijderen
 7. Blik retweet Joost Niemoller

  Dankzij referendumpartij D66 heeft Nederland nu als een van de zeer weinige Europese landen geen referendum meer. Waarom had het kabinet zo'n haast? Zitten er hele enge EU wetswijzigingen aan te komen?

  https://twitter.com/JoostNiemoller/status/966080880770011136

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Dankzij referendumpartij D66 heeft Nederland nu als een van de zeer weinige Europese landen geen referendum meer"

   Hoe orwelliaans. Natuurlijk moest D66 dit afschaffen. Hun arrogantie kent geen grenzen, vooral die van Pechteld niet.
   Op de arrogantie van Rutte staat trouwens ook geen maat.

   De tijd dat het hen slecht zal vergaan, zal dan ook spoedig komen.

   Verwijderen
 8. Mooi onderzoek naar nepnieuws: https://www.groene.nl/artikel/hollands-nepnieuws

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat is er zo mooi aan dat onderzoek van de Groene. Is m.i. een en al framing en suggestie, maar naar concrete voorbeelden van door Russen aangestuurd nepnieuws kun je lang zoeken. Op het moment dat de schrijvers in de buurt komen van concrete voorbeelden gaan de schrijvers onmiddelijk nat.

   "Hoe dun de lijnen zijn tussen een vrije mening en moedwillig ontwrichtende informatie door een vijandige staat ondervond ook de Europese Commissie begin dit jaar. Het drie jaar geleden opgerichte EU-platform EU vs Disinfo kreeg een storm van kritiek te verduren toen shockbloggers van GeenStijl en TPO, een Belgische onderzoeksjournalist en een redacteur van De Gelderlander hun artikelen terugvonden in een Europese database met Russische desinformatie.

   Het doel van de database is laten zien welke nieuwsartikelen bedoeld en onbedoeld besmet zijn geraakt met Russische desinformatie, laat een woordvoerder van de EU-buitenlandchef Frederica Mogherini weten. ‘We krijgen tips van leden uit ons vierhonderd man sterke myth-busting network."


   Oh ja? De vier Nederlandse publicaties die in de database waren aangetroffen en als nepnieuws werden geclassificeerd zijn daar na klachten inmiddels uit verwijderd. Er waren 'vertaalfouten' gemaakt luidde het excuus.

   Het 400 man sterke mythbusting network van Mogherini bestaat in werkelijkheid uit 3 overwerkte ambtenaren en 10 vrijwilligers. De gewraakte Nederlandse publicaties waren aangebracht door bepaald niet onpartijdige Oekrainers. Over nepnieuws gesproken.

   Nog zo eentje:

   "Russische Twitter-accounts delen de berichten van Voice of Europe gretig, blijkt uit de analyses van Hamilton 68, een Amerikaans onderzoeksteam dat onder meer het Twitter-gedrag van Kremlin-accounts onderzoekt. Het interview met Wilders kreeg in korte tijd 1462 ‘retweets’ en telt inmiddels meer dan 2500 ‘likes’."

   "Hamilton 68, een Amerikaans onderzoeksteam dat onder meer het Twitter-gedrag van Kremlin-accounts onderzoekt...."

   Noem het maar 'Kremlin accounts'. Het enige wat die stukjestypers van de Groene met dit soort zinnetjes laten zien is dat totaal geen sjoege hebben van wat Hamilton 68 is.

   Echte factcheck van marcel vd Berg over Hamilton 68:

   https://feitoffake.wordpress.com/2018/01/19/factcheck-buma-600-russische-twitter-accounts-gebruikten-hennisdebat-voor-onrust-in-nederland/

   of hier een uitgebreidere factcheck

   https://feitoffake.wordpress.com/2018/01/22/pro-kremlin-trollen-monitor-hamilton-68-heeft-alle-schijn-tegen/

   Verwijderen
 9. AI could be used to TAKE OVER the WORLD through 'evil' fake news and hijacking cars
  https://www.express.co.uk/news/weird/921751/science-news-AI-take-over-world-evil-fake-news-artificial-intelligence-stephen-hawking

  Stephen Hawking waarschuwt de wereld voor AI.

  BeantwoordenVerwijderen