woensdag 14 februari 2018

Twan Huys (Nieuwsuur) blijft olie op het anti-Russische vuur gooien

Gisteren keken we toevallig even naar Nieuwsuur ("Nep-Nieuws-uur" zou als nieuwe naam overwogen kunnen worden).

Wat opvalt is dat het debacle van de Nederlandse politiek weer afgewenteld wordt op de Russen. Dus zelfs als je als Nederlandse politiek en gelijkgeschakelde staatsmedia gewoon met het schaamrood in de hoek moet gaan zitten, presteren Nederlandse staatskanalen het toch weer de Russen verdacht te maken:

"Putin gaat dit gebruiken", "Dit komt Putin goed uit in het MH17 dossier", en dan gisteren bij Nep-Nieuws-Uur zegt, HIER op 25:15, de gladde carrière-journalist Twan Huys: "Reactie van de Russen; die was hard" En dan komt hij met sluw plak en knipwerk en veel (...) met enkele verknipte quote's uit de onderstaande verklaring van de Russische Ambassade in Nederland.

Wij geven u de Nederlandse versie integraal. Het is taaltechnisch geen heel fraai document. Voor wie het Engels beheerst is die versie wellicht beter te lezen.

Maar in plaats van te spreken over een "harde reactie van Moskou", zou "een uitgestrekte hand van Moskou", "een milde en verzoenende reactie van Moskou", veel meer de verklaring omschrijven:

* "We beschouwen dit als een interne aangelegenheid van Nederland."

* "het concept van het buitenlands beleid van de Russische Federatie – is gericht op de versterking van betrekkingen met alle staten op basis van gelijkheid en met respect voor elkaars belangen."

* "De Russische President heeft zich herhaaldelijk uitgesproken ten gunste van opbouw van een gemeenschappelijke economische en humanitaire ruimte van de Atlantische tot aan de Stille Oceaan."

* "We zouden graag er op rekenen dat het gezond verstand zal zegevieren en dat men in Den Haag uiteindelijk Rusland weer zal beschouwen als een onmisbare partner"

Ambassade van de Russische Federatie in het Koninkrijk der Nederlanden

PERSBERICHT

13 februari 2018

We hebben kennis genomen van het vraaggesprek van Minister H.Zijlstra van Buitenlandse Zaken van 12 februari met de “Volkskrant” waarin hij in tegenstelling tot zijn eerdere beweringen toegeeft dat hij niet aanwezig was op een bijeenkomst van de top van Shell met de Russische President in 2006 toen volgens de bewindsman Vladimir Poetin een opmerking maakte over zijn wens een “Groot Rusland” samen met Wit-Rusland, Oekraïne, de Baltische staten en Kazachstan tot stand te brengen.

Deze bewering van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken wordt uitvoerig becommentarieerd in Nederland. Minister-president M.Rutte en een aantal prominente politici en leden van het Parlement hebben hier ook op gereageerd.

We geven geen commentaar over hun beoordelingen van de daad van dhr. Zijlstra. We beschouwen dit als een interne aangelegenheid van Nederland.

Tegelijkertijd voelen we ons genoodzaakt te reageren op de aanhoudende pogingen om in de Nederlandse maatschappij het beeld van agressieve voornemens van de Russische leiderschap te creëren waaronder het hele nepverhaal met vermeende deelname van dhr. Zijlstra aan een ontmoeting met V.Poetin.

Het gedrag van ons land in de internationale arena – zoals het staat verankerd in het concept van het buitenlands beleid van de Russische Federatie – is gericht op de versterking van betrekkingen met alle staten op basis van gelijkheid en met respect voor elkaars belangen. Rusland pleit ervoor dat niemand zijn veiligheid mag versterken ten koste van andere landen. De Russische President heeft zich herhaaldelijk uitgesproken ten gunste van opbouw van een gemeenschappelijke economische en humanitaire ruimte van de Atlantische tot aan de Stille Oceaan.

De pogingen om aan Rusland “ambities van een grote mogendheid” en het streven naar het herstel van het “Sovjet Rijk” toe te schrijven kunnen geen toets der kriek doorstaan. Dat zeggen uitsluitend diegenen die een vijandbeeld van Rusland willen creëren en onder het mom van de notoire “Russische dreiging” de militaire infrastructuur van de NAVO verder richting het Oosten laten oprukken, opzettelijk provocerend een militaire confrontatie.

Rusland wordt in Nederland beschuldigd van het verspreiden van desinformatie. De officiële vertegenwoordigers van het Koninkrijk maken hierover geregeld ongegronde opmerkingen. Het is spijtig genoeg dat de Nederlandse media al te graag het in iemands zieke verbeelding ontstane idee verspreiden alsof de Russische leiderschap geobsedeerd is door de manie van een “Groot Rusland”. Bovendien wordt dat aangeboden als iets vanzelfsprekends waarvoor geen bewijs nodig is. Is dit geen voorbeeld van “nepnieuws” gericht tegen ons land?

We zouden graag er op rekenen dat het gezond verstand zal zegevieren en dat men in Den Haag uiteindelijk Rusland weer zal beschouwen als een onmisbare partner in de strijd tegen nieuwe uitdagingen en bedreigingen.

Malle Huys, gisteren weer sluw op dreef in Nieuwsuur: "Nee, en als het gaat om medewerking van de Russen aan dat gevoelige MH17 dossier, daar valt ook niet veel van te verwachten, denk ik?"

Je zou hopen dat Nederland en haar staatsmedia een toontje lager zouden zingen na het Halbe Zijlstra debacle in hun onaflatelijke Russofobe hysterie. Met de uitzending van Nieuwsuur gisteren lijkt die hoop alweer vervlogen. MH17 werd er weer even bijgehaald, en de glibberige Twan Huys schoof de Russen geniepig in de schoenen "keihard te reageren". Je gaat trouwens met gladjakkers als Twan Huys en Eelco Bosch van Rosenthal steeds meer Jeroen Karhof missen. Wij kunnen ons van hem geen geniepig werk herinneren. Is er trouwens al iets meer bekend over de omstandigheden waaronder hij overleden is?


Twan Huys zou een voorbeeld moeten nemen aan deze Koreaan!

125 opmerkingen:

 1. De mensen begrijpen niet wat voor impact dat hele leugen verhaal eigenlijk inhoud.
  Aangezien de halve zool Zijlstra al in 2006 met zijn leugen de menigte zand in de ogen strooide om zoveel mogelijk anti Rusland te zijn, zijn landen als Polen wel in de angstmodus gesprongen en hebben hulp gezocht bij de NAVO die dan ook prompt grootscheepse oefeningen hielden op de grens met Rusland, dat zogenaamd op het punt stond hun land binnen te vallen, die de Amerikaanse coup in Oekraïne gebruikten om Rusland nog meer onder druk te zetten en weer als gevolg daarvan Rusland de bevolking van de Krim (waar een belangrijke Russische marine basis gevestigd is) de keuze liet waar ze bij wilden horen door middel van een referendum dat erop uitliep dat het overgrote deel koos om bij Rusland te blijven in plaats van bij het ondertussen ontstane nazi regime in Kiev dat alles wat Russisch is wil verbieden. Dat referendum werd natuurlijk niet erkent door het westen.
  Maar nu gebruikt het westen dat als een Russische invasie en word op die manier de leugen van Zijlstra ineens "waarheid".
  Juist omdat Zijlstra die leugen verspreid heeft is hij dus eigenlijk schuldig aan al de doden die daarna in de Donbas en geheel oostelijk Oekraïne zijn gevallen. Door zijn leugen is Zijlstra dus feitelijk een massa moordenaar.
  Ze hebben het er nu allemaal over om de leugen zoveel mogelijk te beperken en te verzachten maar blijkbaar ziet niemand wat voor impact die eigenlijk teweeg gebracht heeft. MH17 kun je ook op zijn conto schrijven want dat vliegtuig werd neergehaald toen de EU niet snel genoeg meedeed aan de sancties tegen Rusland en na het neerhalen ineens wel.
  Allemaal gevolgen van de leugen van Zijlstra dat Rusland een agressief land is dat gebiedsuitbreiding zoekt.
  De reactie van Nieuwsuur is dus niets meer dan een voortzetting van het plan van de VVD om Rusland, heel waarschijnlijk in opdracht van de VS, nog dieper de afgrond in de brengen.
  De echte waarheid over MH 17 mag zeker niet aan het licht komen want dan is Rutte een 'to shooting duck'.

  Trouwens 4 maart komt op National Geografic de uitzending over MH17 bij Aircraft investigation. In het korte voorstukje wat ik gezien heb was het voor mij al duidelijk welke kant dat op gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Matt,

   Ik zat gisteren nog te denken, als dit verhaal uit 2006 afkomstig is dan wisten de VS het natuurlijk ook allang. Zou het verhaal en de weigering van Janukovitz om het associatieakkoord met de EU te tekenen voor de VS de aanleiding zijn geweest voor de coup in Oekraïne?

   Verwijderen
  2. Joop,
   dat lijkt er inderdaad op. De VS zocht een reden om Oekraïne en voornamelijk de Krim in 'hun bezit' te krijgen en met hulp van de leugen van Zijlstra, dat Rusland op invasies uit is, werd dat hele verhaal, flink aangedikt door de VS, voor waar aangenomen en was de coup met hulp van verraders als Verhofstad en van Baalen een feit.
   Zet een tijdlijn op met de feiten sinds 2006 en veel zaken worden duidelijk zoals in mijn betoog hierboven.
   De MSM doet die moeite niet want dan komt uit dat ze al die tijd de boel belazerd hebben, of op zijn minst dat ze bewust de andere kant op keken.
   Zelfs nu, nadat steeds meer leugens over Rusland doorprikt worden,(zie de zogenaamde Trump/ Putin connectie waar geen enkel bewijs voor is gevonden, de zogenaamde gifgas aanvallen in Syrië; geen bewijs, het zogenaamde doping schandaal; niet meer doping dan welk ander land dan ook, 1 Japanner is nu al betrapt) blijft de MSM krampachtig volharden in diezelfde leugens ook al weten ze dat HET LEUGENS ZIJN!!
   Ze vergeten wel dat wij hier in de vuurlinie liggen als het fout gaat.

   Verwijderen
  3. @Matt,

   Ik ga mee in je uitleg.

   Verwijderen
  4. Matt schrijft: "Aangezien de halve zool Zijlstra al in 2006 met zijn leugen de menigte zand in de ogen strooide .."

   Zijlstra heeft het verhaal voor het eerst publiekelijk verteld in mei 2016 op een CDA congres, als ik het goed heb begrepen. ( Kan zijn dat hij het al in 2014 had verzonnen en al binnenskamers had gezegd, Dat weet ik niet.)

   Hij heeft het gehoord van Jeroen v d Veer van Shell, die het dan in 2006 van Putin hoorde.
   ( Of liever: daar zegt vd Veer niks over. Hij beaamt wel dat hij een en ander over Putin en 'Groot Rusland' aan Zijlstra heeft verteld. Maar wanneer hij het hoorde en wanneer hij het aan Zijlstra vertelde is volgens mij niet bekend gemaakt. Corrigeer me als dit wel bekend is.)

   Dus: Of dit echt in 2006 was, weet ik niet zeker. In 2006 was Zijlstra werkzaam bij Shell, en dus moest hij het in 2006 plaatsen.

   Ik weet bijna zeker dat dit verhaal geen enkele invloed gehad heeft op de internationale politiek.
   Het is ook veel te ongeloofwaardig om invloed te kunnen hebben: Als je een land wil gaan aanvallen of veroveren, dan ga je dat niet tegen de vrienden van dat land vertellen.
   Inhoudelijk is dit verhaal heel ongeloofwaardig, en het is dus idioot dat Rutte cs durven beweren dat ze het geloven.
   Maar ze durven het, want de Media doen ook alsof ze geen greintje gezond verstand hebben en alsof een leider als Putin zijn agressieve plannen jaren van tevoren gaat vertellen tegen buitenlanders.

   In 1992 zei Dick Cheney binnenskamers tegen collega's: We moeten Rusland eigenlijk nog veel kleiner maken dan die Russische Federatie die het nu is (onder Yeltsin). ( Zie memoires van Robert Gates.)

   Maar alles liep naar wens: Rusland onder Yeltsin zonk af tot een machteloos landje. Putin was een boekhouder die door de oligarchen zelf was aangesteld (Berezovsky), dus dat zat wel goed.
   Pas rond 2005 bleek dat Putin geen kleurloze boekhouder was, maar toen was men bezig om die 7 moslimlanden kapot te maken, en werd Rusland nog even met rust gelaten.

   Pas vele jaren later begon Joshua Bolton met de campagne: Putin had zelf in 2005 gezegd dat 'Het einde van de USSR een ramp was", dus, zei Bolton...."is het duidelijk dat Putin dat Groot Rusland weer wil herstellen. Putin is agresief en gevaarlijk."

   Ik weet niet wanneer Bolton hier mee begon, maar volgens mij was dat het begin van de anti-Rusland campagne.

   De informatie van Van der Veer heeft geen enkele rol gespeeld in die jaren, ook al omdat Van der Veer niks over een agressief Rusland of een streven naar een Groot Rusland heeft gemeld. Dat is wat Zijlstra er van maakte.

   De propaganda van Zijlstra, op basis van zijn leugen, heeft wel enig negatief effect gehad, maar dat is pas sinds 2014.

   Verwijderen
  5. "Pas rond 2005 bleek dat Putin geen kleurloze boekhouder was, maar toen was men bezig om die 7 moslimlanden kapot te maken, en werd Rusland nog even met rust gelaten."

   Denk je dat echt ?

   Dat "kleurloze boekhoudertje" vertelde de oligarchen met top oligarch Berzovski voorop al bij zijn EERSTE dag als minister president al dat het voor de oligarchen afgelopen was en dat ze te maken met zoals zij dat noemen een "fucked up KGB agent".

   Oligarchs' power over Kremlin has come to an end, says Putin
   http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/russia/1350892/Oligarchs-power-over-Kremlin-has-come-to-an-end-says-Putin.html

   Deze man Poetin "outsmart" iedereen en heeft stalen zenuwen. Ze hebben hem nog steeds niet kunnen vergiftigen zoals ze ook bij Trump proberen en zoals ze bij Roosevelt en Stalin hebben gedaan.

   Hoe groot zijn je kloten als je op de 1e dag de grote bazen verteld dat ze vanaf nu niks meer in de russische politiek te vertellen hebt ?

   Verwijderen
  6. Je hebt gelijk, Oligarch.

   Dank voor de informatie.

   Putin kreeg de macht van Yeltsin op 1 jan 2000. Of een dag eerder.
   In mei werd hij verkozen, lees ik.
   In juni werd Gusinsky gevangen gezet, voor enkele dagen.
   Eind juli heeft Putin dus de Oligarchen de wacht aangezegd.

   Ze zouden zich voortaan van politiek moeten onthouden en zich aan de wet houden. Dan mochten ze hun bezittingen houden.

   Verwijderen
  7. a la oorlogsheld Kroon (10 jaar) ?

   Verwijderen
 2. https://pbs.twimg.com/media/DV7l3IrWAAAyff2.jpg

  Er zijn sterke aanwijzingen dat achter dit ogenschijnlijk respectabele gebouw een leugenfabriek schuil gaat, waar trollen dag en nacht werken aan verhalen om vijandbeelden te creëren en de bevolking zo in de door de regering gewenste richting te leiden.

  tweet van Erik vd Beek

  https://twitter.com/beek38/status/963460167294750720

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Russophobia a futile bid to conceal US, European demise

  Russophobia — “blame it all on Russia” — is a short-term, futile ploy to stave off the day of reckoning when furious and informed Western citizens will demand democratic restitution for their legitimate grievances

  verder lezen op:

  http://theduran.com/russophobia-futile-bid-conceal-us-european-demise/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De IND heeft vervolgens lak aan zijn eigen strenge inkomens en huisvestings eisen voor economische vluchteling omdat het een corrupte nato pion was uit de oekraine:
  Volgens Hammerstein is het verblijf van Saakasjvili "in stilte geregeld en goedgekeurd" door de Immigratie- en Naturalisatiedienst.
  https://nos.nl/artikel/2217162-michail-saakasjvili-vestigt-zich-in-nederland-na-uitzetting-oekraine.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Keurige man, die Saakasjvili. Heeft misschien wel gehoord van die vacature op BuZa.

   Verwijderen
  2. "En nu is Saakasjvili dan naar Nederland gekomen. Hij wil zich hier vestigen en de Immigratie en Naturalisatiedienst (IND) ziet daar geen been. De Georgische oud-president is immers getrouwd met een Nederlandse.

   Het opvallende in het hele verhaal is dat noch de Verenigde Staten, noch Oekraïne, noch Polen, noch Nederland het kennelijk nodig vindt om Saakasjvili uit te leveren aan Georgië. Dat terwijl Georgië daar toch om gevraagd heeft. Saakasjvili is in dit land veroordeelt voor het misbruik dat hij van zijn ambt als president gemaakt heeft. De VS, Oekraïne, Polen en Nederland hebben in het verleden stuk voor stuk benadrukt dat ze Georgië als een bevriende natie beschouwen, drie van deze landen wilden het zelfs opnemen in de NAVO. Maar nu ze eenvoudig tegemoet kunnen komen aan een uitleveringsverzoek van een bevriende natie laten deze landen het afweten en vinden ze het kennelijk niet eens nodig om dat publiekelijk uit te leggen.

   Voor de Georgische regering mag hieruit duidelijk zijn: De VS, Oekraïne, Polen en Nederland geven geen zier om Georgië, behalve als het land gebruikt kan worden voor hun directe eigenbelang of om Rusland dwars te zitten."

   http://www.novini.nl/uitleveren-saakasjvili-laat-zien-wat-georgie-westen-waard-is/

   Verwijderen
  3. Ik heb op deze website: http://wetten.overheid.nl/zoeken/
   het volgende ingevoerd:

   Verdragen
   Uitlevering
   en dan enkele landen geprobeerd ( in de tekst bijv. Georgië of Amerika ingevuld.)

   Ik betwijfel of we een uitleveringsverdrag hebben met Georgië.

   Ik vraag me af waarom deze man niet terug welkom is in de VS. Hij heeft daar gestudeerd, gewoond, gewerkt en is voor hen in Georgië gedropt om het land over te nemen.
   ( Zo zie ik het althans)

   Nu moet ik wel zeggen: zijn gedrag in de Oekraïne was niet helemaal wat de VS er van wilde, denk ik.
   Is hij ontrouw geworden en wordt hij daarvoor nu gestraft?

   Verwijderen
  4. Volgen deze bron schijnen we een uitleveringsverdrag met Georgie te hebben gesloten:

   http://www.uitlevering.nl/uitlevering

   "Landen waarmee Nederland één of meer toepasselijke verdragen heeft gesloten:

   Albanië, Andorra, Argentinië, Armenië, Australië, Bahamas, België, Bosnië, Bulgarije, Canada, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Griekenland, Hongarije, Hong Kong, Ierland, IJsland, India, Israël, Italië, Kenia, Kroatië, Letland, Liberia, Liechtenstein, Litouwen, Luxemburg, Macedonië, Malawi, Malta, Mexico, Moldavië, Monaco, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oeganda, Oekraïne, Oostenrijk, Pakistan, Polen, Portugal, Roemenië, Russische Federatie, San Marino, Slovenië, Slowakije, Spanje, Suriname, Tanzania, Tsjechië, Turkije, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland."

   Uitlevering begint met een verzoek tot uitlevering. Misschien heeft Nederland nog niet zo'n verzoek ontvangen.

   Verwijderen
  5. @Dawg,
   Het internationale recht "zegeviert" alleen als het de "internationale gemeenschap" uitkomt. Anders niet.

   Verwijderen
  6. Dank voor de heldere info, Dawg.

   In de Volkskrant een informatief artikel vore Saakashvili.
   (Wel wat negatief over Rusland, maar dat kun je verwachten.)

   Zou hij echt de corruptie bestreden hebben in Georgië?

   Dat hij Poroshenko aan viel was eigenlijk wel onverwacht voor mij.
   In een aparte kolom lezen we hoe het met zijn mogelijk nederlands paspoort zit.

   https://www.volkskrant.nl/buitenland/met-saakasjvili-is-een-van-de-grootste-avonturiers-uit-de-wereldpolitiek-in-nederland-aangekomen~a4569593/

   Verwijderen
 5. Heerlijk om die toenadering te zien tussen noord- en zuid korea.

  Ik zag op de BBC world nog een oorlogszuchtig technocraatje van de Brookings institute (schijtebroek die al bang is als keihard Boe tegen hem roept) die wist te vertellen dat de vrede na de spelen toch echt afgelopen zal zijn (en dat iedereen daar overtuigd van moet zijn) want het is belangrijk dat het regime ten val komt.

  LOL. De oorlog gaat er ECHT NIET KOMEN. Trump heeft waarschijnlijk dit spel weer brillant meegespeeld om de oligarchie op het verkeerde been te zetten.

  Vergeet ook niet dat Trump een schilderij van Andrew - i killed the bank- Jackson heeft hangen en dat hij openlijk zijn bewondering heeft geuit voor de staatsman.

  Mijn idee is dat de globalisten amerika verder en verder wilden afbreken en dat ze een flinke invloed hebben in de Chinese politiek en economie (wie is de eigenaar van de chinese centrale bank). De globalisten kunnen dan (als parasieten in de chinese macht) hun invloed over de wereld verder uitoefenen. (Heb het niet onderzocht)

  Is dat het geval, dan zou Trump met Rusland de macht van China kunnen inperken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amalia naar school in China?

   Naar het Atlantic college = NATO college.

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1669070/amalia-naar-school-in-china

   De relatie met Xi is hartelijk staat hier. Dat staaft mijn idee dat er een hartelijke relatie is tussen China en de interantionalisten.

   Verwijderen
 6. @Jan 17:06

  Als je inderdaad de data op je laat inwerken wordt het Halve Zijlstra verhaal steeds vreemder.

  Halbe gaat dus in 2016 een verhaal uit de kast halen van 10 jaar (tien!) eerder, uit 2006, waarin Putin over een "Groot Rusland" gesproken zou hebben.

  Halbe heeft dus 10 jaar de tijd gehad om het verhaal van Putin in perspectief te zien en zetten. Ieder normaal mens weet in 2016 dat Putin uit zichzelf de betreffende landen niet gaat invallen (disclamer: als hij overmatig geprovoceerd wordt is natuurlijk altijd alles mogelijk). Maar Halbe gaat dat eeuwenoude verhaal uit de kast halen, om daar een 180 graden draai aan te geven om er een spookverhaal van te maken, en gaat ook nog zichzelf in die Datsja projecteren. En Rutte vindt dat de inhoud staat...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het niveau van de clowns in Den Haag wordt met de dag betreurenswaardiger.

   Verwijderen
  2. Halbe zelf heeft verklaard dat hij vanaf 2014 zijn datsja verhaal heeft rondverteld. Dat jaar is op zich niet onbegrijpelijk, omdat iedere westerse politicus rond die tijd verlegen zat om een alarmistisch russofoob verhaal waarmee de gebeurtenissen in Oekraine en op de Krim van een passende context konden worden voorzien.

   Verwijderen
  3. Halbe zijlstra zou een gesprek hebben maandag met Lavrov in Moscow .
   Na de actie van de Volkskrant (persgroep )en het NOS die vrolijk meegaat in het framen van Zijlstra is het gesprek afgelast en moest Halbe aftreden !
   Que Bono , wie heeft daar baat bij !?
   Politici liegen per definitie dus iemand laten aftreden voor z’n kleine leugen is Raaaaaaarrr !? ( dan kan natuurlijk het hele kabinet en de helft van het parlement aftreden)
   Net als met omtzig is Halbe geframed door de atlantistische deel van de regering onder het moto geen toenadering tot Moscow .
   Immers Buma heeft de genadeklap uitgedeeld door mee te gaan met het debat in de kamer ( op Wikipedia staat tot welke stam buma behoort )
   Frits Bolkenstein ( VVD) heeft altijd toenadering gezocht met Rusland dus we kunnen aannemen dat de VVD het bedrijfsleven vertegenwoordigd
   EX VVD er Wilders gaat ook nog met de Russische Duma spreken !
   CDA , PvDA ect zijn meer de atlantische partijen !
   Persoonlijk denk ik dat de CIA en de Mossad de regie hebben overgenomen
   in de politiek in Nederland !

   Verwijderen
  4. Pietka,
   "Que Bono , wie heeft daar baat bij !?"
   Als antwoord kan ik je dit wel zeggen: Nederland zeker niet (als land) want het heeft zich over de hele wereld onsterfelijk belachelijk gemaakt.
   De leugen regeert bij jullie.
   En is de leugen van Zijlstra een kleine leugen?
   Dat ben ik niet met jou eens want het gros van de bevolking is er rotsvast van overtuigd dat Rusland op invasie uit is en dat daar hard tegen moet worden opgetreden.

   Wie heeft er voordeel bij?

   Maar een groep en dat is de NAVO die nu nog wat harder kan aandringen op de voor hun gewenste 2% van het BNP omdat Rusland anders de EU binnenvalt.
   Allemaal gebaseerd op leugens die helaas wel geloofd worden door het volk, met hulp dus van figuren als Zijlstra, dat niet beseft dat het daarmee haar eigen ondergang ondertekend als Putin het gezeik zat is en terug slaat.
   Persoonlijk schat ik Putin veel hoger in dus zo een vaart zal het niet lopen, maar dat ligt dan ook enkel aan het feit dat Putin tot nu toe zijn hoofd koel heeft weten te houden en absoluut niet op oorlog uit is, integendeel, hij heeft het nog steeds over 'partners'.
   Er zijn al oorlogen voor minder begonnen.

   Verwijderen
  5. @ Blik,
   Nogmaals: Zijlstra ging in 2006 met VdVeer mee naar Rusland.

   Het anti-Rusland verhaal was in 2016 natuurlijk een verhaal dat 'men wel wilde horen'.

   Ooit heeft Zijlstra van vdVeer gehoord dat Putin iets zei over een Groot Rusland.
   Wanneer Putin dit tegen vdVeer zei, en ook wannneer vdVeer dit tegen Zijlstra zei, dat heb ik nergens gelezen.

   Maar Zijlstra moet zijn 'Sterk Verhaal' noodgedwongen in 2006 plaatsen, want na 2006 is hij nooit meer met vdVeer in Rusland geweest.

   VdVeer is een man die zwijgzaam is, en Halbe heeft gedacht: die gaat er niks over zeggen.

   Verwijderen
  6. @ Pietka,
   jouw verhaal is niet intern consistent.
   Het lijkt er op dat je denkt dat Zijlstra zoete broodjes ging bakken bij Putin.
   (Maar dat is niet zo: hij ging o a over de MH17 spreken.)
   En diezelfde Zijlstra heeft lelijke leugens ten nadele van Putin rondverteld.
   Wat is het nu volgens jou: heult hij met Putin, of besmeurt hij Putin?

   Je zegt dat het een kleien leugen was, maar weinigen zijn dat met je eens.

   Je schrijft: "Politici liegen per definitie".
   Dat is wel waar, maar voor een deel kan het niet anders.
   Wie nooit liegt maakt iedereen ongelukkig en leeft niet lang.
   Het gaat er om: zijn de leugens goed voor ons allen, of alleen voor jouzelf.

   Verwijderen
  7. De Russen hebben al 3 jaar last van Russophobia uit het westen , NOS Volkskrant NRC Algemeen Dagblad zijn daar de grote uitgevers van !
   En opeens beginnen ze te zeuren over een bewering van Zijlstra dat hij aanwezig was bij een gesprek met Putin en over expansie drift van Rusland, terwijl onze MSM ons dagelijks met dat soort flauwekul bombarderen!
   Dit is niet gewoon een show , de emotionele afscheid tussen Rutte en Zijlstra is niet fake ! er is duidelijk meer aan de hand !
   Maar als er zou worden gesproken over MH 17 in Moscow dan begind bij mij de alarm bellen te rinkelen !
   Zuid Korea heeft net een hele grote middel vinger aan de VS gegeven met de het gezaamlijk Koreaans team ! Dat is toch opmerkelijk voor een land wat eigenlijk vanuit Washington wordt bestuurd wat betreft buitenlandse politiek!
   .
   De VS denkt waarschijnlijk beter safe than sorry we blijven bij het officiële verhaal van MH17 en we laten het niet over aan onze vassalen .Dus geen gesprek tussen zijlstra en Lavrov , en wees eerlijk had die muts van de Volkskrant niet gezegd dan was de reis gewoon doorgegaan !

   Verwijderen
  8. Pietka,
   Ook al had Zijlstra de echte waarheid te horen gekregen over MH17 dan had hij bij thuiskomst hier toch over gelogen.
   Als de waarheid, dat Oekraïne er zelf achter zit, naar buiten komt dan was het baaske van Zijlstra, Rutte dus, ook de pineut geweest. Die 'onderste steen' kon dan wel eens een lawine veroorzaken met heel wat blauwe plekken tot gevolg.
   Het klopt wat je zegt: het zijn vazallen. Maar meer ook niet. Geef ze niet al te veel eer als ze denken iets te kunnen betekenen op wereldniveau.

   Verwijderen
  9. Pietka,
   contact tussen Nederland en Rusland over de MH17 is er al 3,5 jaar. Op allerlei niveau's.

   Een bezoek van Zijlstra aan Rusland zal daar niks veranderen. Is dus helemaal niet bedreigend voor Amerika.

   Tenzij...
   Tenzij je zou denken dat de leugen van Zijlstra bekend is geworden na de Volkskrant publicatie in oktober ( lijkt me wel waarschijnlijk), en men bang is dat Halbe zal worden gechanteerd door Rusland. Maw: dat Halbe in Moscow te horen krijgt van Lavrov: "We hebben volop bewijs dat jij in 2006 nooit Putin hebt ontmoet, en we hebben op tape wat Putin aan VdVeer heeft gezegd, en dat zullen we publiceren tenzij jij in Nederland vertelt dat wij niks met de MH17 van doen hebben."

   Dan zou je kunnen begrijpen dat Rutte/de VS dit niet wil.

   Maar dan was een oprechte biecht door Halbe, vlak voor de kerst, veel verstandiger geweest.
   Of, zoals Baudet zei: " Als men Zijlstra met een smoes had vervangen, dan had ons bedrijfsleven geen schade geleden. Was veel beter geweest".

   Ja, Nathalie Righton heeft Zijlstra ten val gebracht, en Remarque heeft haar geholpen.
   En eerlijk gezegd weet ik nu niet precies waarom Righton Zijlstra tot die bekentenis kon dwingen. Een bekentenis die hij wel zo lang mogelijk heeft uitgesteld.
   Ik denk dat ze bewijzen had dat Zijlstra er niet bij was in die datcha, waardoor Zijlstra gedwongen werd om publiek te maken dat hij er in 2006 zelf niet bij zat.
   (Was het Shell die opheldering eiste, omdat dit schade deed aan Shell? )

   Die bekentenis deed Zijlstra dus, maar daarna overspeelde hij zijn hand, door te zeggen: "En mijn geheime bron heeft mijn verhaal bevestigd bij de Volkskrant."

   Toen maakte hij de Volkskrant boos, want ze hadden afgesproken dat Zijlstra dat niet zou doen.
   Wellicht omdat de Volkskrant het heel vervelend vond dat Zijlstra loog door vdVeer onjuist te citeren.

   Maar hij had er mee weg kunnen komen: met de bekentenis dat hij er niet bij was, was de Volkskrant al tevreden geweest: dan hadden ze al een geweldige primeur die Zijlstra zou doen wankelen.

   Maar Zijlstra deed er nog een schepje op en zei: Mijn bron sprak met de Volkskrant, en nu lieg ik dus echt niet.

   Dat maakte Remarque boos. Toen moest Zijlstra voor de bijl.

   Zijlstra heeft waarschijnlijk vele talenten, maar hij maakt af en toe domme fouten. Dan ben je niet geschikt voor het vak van minister BZ.

   Verwijderen
 7. Ik snap de lastige dilemma's rond orgaandonatie en ik gun iedereen z'n eigen opvattingen over gisteren aangenomen orgaandonatie wet, maar waarom moet het Staatsjournaal weer zo opzichtig eenzijdig propaganda maken voor het kabinetsbeleid in deze kwestie.

  De directe gevolgen van de keuze voor staatsdwang zijn voorlopig niet positief te noemen:

  "Het besluit leverde een stormvloed van registraties op, zowel nieuwe als keuzewijzigingen. Het beoogde effect - meer donoren - blijft vooralsnog echter uit. In totaal hebben 29.477 mensen zich gisteren geregistreerd, waarvan 24.505 mensen aangeven geen donor te willen zijn. Dat staat in schril contrast met de 2.782 mensen die wel toestemming geven. 2.190 mensen geven aan dat iemand anders voor hen beslist bij overlijden.

  Naast de nieuwe registraties zijn er ook 12.834 keuzewijzigingen gedaan. Ongeveer de helft (6.272) heeft nu laten vastleggen geen donor te willen zijn. 5.453 mensen geven aan dat juist wél te willen zijn. 1.109 mensen laten liever iemand ander besluiten. Het ministerie houdt niet bij vanaf welke keuze de keuzewijzigingen komen. (Anders gezegd: 6.372 zien in de nieuwe wet een reden niet langer orgaandonor te willen zijn, Dawg).

  https://www.ad.nl/politiek/meer-dan-30-000-nieuwe-nee-registraties-na-akkoord-donorwet~a702acb5/

  Het Staatssjournaal heeft het hier niet over. Dat brengt liever sentimentele propagandabeelden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dawg,
   ik begrijp je niet helemaal, en ik ben te lui om het zelf te gaan uitzoeken.
   Maar wellicht ben ik niet de enige, dus stel ik je de vraag die een heel oppervlakkig geinformeerd iemand zal hebben:

   Gisteren werd besloten dat iedereen automatisch orgaan-donor is ( vanaf 2020), tenzij hij heeft gemeld dat hij het NIET wil zijn.

   Dan lijkt het me logisch dat er meteen veel mensen denken: ik ga NU melden dat ik geen donor wil zijn.
   --

   De rest van het artikel begrijp ik ook niet.
   Volgens mij zijn er gisteren 16 miljoen nieuwe orgaan-donoren bij gekomen. ( Namelijk àlle mensen die niet expliciet zeggen dat ze geen donor willen worden.)

   Wat heb ik niet goed begrepen?

   Verwijderen
 8. Blik, op mijn cartoon pagina heb ik een halbe/rutte cartoon geplaatst.
  Die mag je vrij gebruiken.

  http://matt-de-kunstenaar.jouwweb.nl/cartoons

  BeantwoordenVerwijderen
 9. PROFESSOR IVO HRISTOV: TURKEY IS DOING THE DIRTY WORK OF RUSSIA IN AFRIN (INTERVIEW PART 2)
  https://southfront.org/professor-ivo-hristov-turkey-is-doing-the-dirty-work-of-russia-in-afrin-interview-part-2/

  Erdogan is reeds de marionet van Rusland. Poetin hoopt nu op een directe clash van de amerikanen en de turken. Dan is Turkije volledig uit NATOsferen verwijderd.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. De minister en de fractieleider:
  https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/27750090_10204237301408974_304185926708071461_n.jpg?oh=30553611380d018df7633d6c3c66f783&oe=5B26A2F2

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zowel de VVD als Baudet zijn extreem neoliberaal rechts. Maar Baudet is in elk gevaal grotendeels eerlijk, terwijl de VVDers corrupte liegende ratten zijn.

   Verwijderen
  2. Ik kom van de paradijselijke smurfenplaneet. Heb geen mening over Hiddema, ben geen fan van Baudet, maar vrij eerlijk is hij wel, al moet ik niets van de 19e eeuwse rassentheorieen hebben van zijn ondergeschikte. Maar bannen is zeker niet de oplossing. De dialoog aangaan wel, want iedere bioloog die zijn mannetje staat veegt er de vloer mee aan.

   Verwijderen
  3. Ik moet niet op toktok reageren
   Ik moet niet op toktok reageren
   Ik moet niet op toktok reageren
   Ik moet niet op toktok reageren

   FOEI!!!!!

   Verwijderen
  4. Rootman,
   een advies: niet op toktok reageren.

   Verwijderen
 11. Review van Stephen Cohen interview over het Stele Dossier.

  Heel interessant en heel belangrijk.
  Summary:
  Het Steele dossier is wellicht aan Steele gegeven door de Amerikanen zelf. Steele was tussenpersoon die het geloofwaardig moest maken.
  Het is bedacht door drie mensen: Brennan , destijds baas van de CIA, door mevrouw Nelly Orf ( Rusland deskundige en vrouw van een hoge DoJ ambtenaar) en door Sidney Blumenthal, de goede vriend van Hillary die ook met haar samenwerkte om Ghadaffi te liquideren.
  Dan vraagt Cohen zich af: Hebben we met een FBI te maken die roguew is gegaan ( al heel erg op zich) of met een CIA die rogue ging ( nog erger) of is zelfs de hele INTEL organisatie een eigen pad in geslagen?

  --
  Cohen maakt een overtuigende analyse dat het Steele dossier niet *echt* kan zijn. ( genuine)
  En hij maakt een analyse waar hij uit publicaties van officiele zijde kan aantonen vat het hele Russia Gate begonnen is bij Brennan, en al begin 2016.

  ( Als iemand het beluistert of leest, corrigeer me als ik hoofdzaken onjuist heb herinnerd.)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Fredrik S. Bendiksen was team arts van het Noorse (olympische ski/langlauf) team. Therese Johaug is in 2016 gepakt op het gebruik van Trofodermin waarin een anabole steroïde zit. Bendiksen wist zogenaamd van niks. De man had 8 jaar Pfizer gewerkt. LOL. Noorwegen heeft nu al 16 medailles te pakken. (Jarenlang) Staats dopingprogramma ?

  Wie nog op een eerlijke strijd in de sport gelooft is echt van zijn verstand beroofd.
  De sochi affaire met Anema nu weer. Wat de NOS allang wist, maar nooit wat over naar buiten heeft gebracht.
  Net als Mart Smeets die zijn hele sportcommentator leven 3 weken lang iedere avond met wielrenners en ploegleiders praat en een glas wijn dronk tijdens de tour de france en NOOIT gehard had dat er epo gebruikt werd in het peleton. LOL. Had de o zo oprechte NOS waarschijnlijk ook al die jaren in de doofpot gehouden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is trouwens helemaal niet verwonderlijk dat er zoveel list en bedrog is in de sport. Er gaat zoveel geld in om, niet alleen kunnen sporters heel erg rijk worden bij succes, er gaat nog tig keer meer geld om in de gokindustrie rondom het geld.

   Verwijderen
 13. Een interessant artikel over Grunidin, de communistische tegenkandidaat van Putin, door Israel Shamir.

  http://www.unz.com/ishamir/a-russian-trump/

  Ik gun deze man een gulle uitslag, wat mij betreft 15- 20 %. Inderdaad heeft Putin een erg neoliberale inslag. Grunidin is zeker nog niet klaar voor het presidentschap, en Rusland heeft nog zeker 5 jaar Putin nodig, maar een gezonde linkse oppositie kan mogelijk veel betekenen om het beleid wat linkser te maken, en wie weet zijn Rusland en Grunudin tegen die tijd klaar voor elkaar. Voorlopig is staatsmanschap en meesterstrategie het belangrijkst.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,

   ik heb een en ander gelezen, en vind het natuurlijk niet leuk dat mijn ene favoriet (Israel Shamir) nogal vervelende zaken over mijn andere favoriet (Putin) zegt.

   Ik hoop dan maar dat Anatoly Karlin, de bekende pundit, in comment nr 3, wat dichter bij de waarheid zit.

   Veel zaken in de Shamir tekst zijn voor mij onverwachte info.
   Ik moet het nog eens rustig lezen.

   Voorbeeld: De mensheviken zouden pro ( joodse) Minderheden zijn. En de Bolsheviken dus niet: die stellen dat alle mensen gelijke individuen zijn.

   Voor mij is het duidelijk dat onze joodse vrienden dus TWEE ijzers in het vuur hadden: Als de Mensheviken winnen, winnen zij. Maar als de Bolsheviken winnen, winnen ze óók !

   Heel simpel: Als jouw groep veel slimmer is dan de rest, en beter ontwikkeld, dan kun je met een gerust hart het Liberalisme en de Gelijkheid van Allen uitroepen. Want dat betekent dat de zwakken geen recht op bescherming hebben. En dat de sterken en slimmen op grond van hun 'harde werk en grote inzet' terecht als De Rijkaard en De Baas kunnen plaats nemen: we hadden immers allemaal gelijke kansen om dat te bereiken!


   Verwijderen
  2. Eigenlijk heb ik de indruk dat Shamir wel erg vrij met het begrip Bolsje- en Mensjewieken omgaat. Volgens mij projecteert hij deze begrippen over klassiek socialisme en cultureel marxisme heen. Die kloof werd pas echt duidelijk in 1968, 50 jaar later dus.

   Na veel vragen stellen is het me vaag duidelijk geworden dat het Bolshewisme ook het vrijwel 100% joodse Trotskisme bevatte, dat het na afsplitsing Communisme/ Socialisme is gaan heten, maar dat pas na de zuiveringen van Stalin het joodse element meer proportioneel werd.

   Dat maakt na de massa emigratie van de meest zionistische joden naar Israel in de late 20e eeuw en de val van de meest verraderlijke 5e colonne oligarchen dat de nog steeds zeer machtige joodse minderheid meer rechten dan ooit heeft, en de Russische regering nu zeer werkbare banden met Israel heeft.

   Verwijderen
 14. Opmerkelijk:
  CNN meldt dat dit al de vierde 'school-shooting' in 7 weken tijds is.

  Maar in het artikel zie ik er zelfs meer dan vier!

  https://edition.cnn.com/2018/02/01/us/school-shootings-in-2018/index.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hier nog wat strategische overdenkingen die U misschien bekend voorkomen:

  Onze belangrijkste opdracht is de publieke opinie door kritiek te verzwakken, de mensen het denken af te leren en de geest door holle frazen zonder zin en begrip op zijwegen te leiden.  Opdat de massa's niet tot rustig nadenken komen zullen we hen door verstrooiing, spelen en ontspanning van hartstochten afleiden. Terwijl de mensen langzamerhand het zelfstandige denken afleren, zullen zij tenslotte geheel in de lijn van onze ideeën spreken.  We zullen de familiebanden en haar christelijk opvoedende invloed vernietigen.  Wij hebben de jeugd wereldwijd versuft en bedorven, terwijl wij haar opvoeden volgens principes en theorieën die ons als vals bekend waren maar wie wij haar opzettelijk op het hart hebben gedrukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Strelkov lijkt iets te veel op controlled opposition. Afgezien van het feit dat de man knettergek is en een fantast (bipolar disorder) is hij wel èrg anti-Putin. De Saker noemt deze typen Hurray patriots. Strelkovs gedrag tijdens het evacueren van Kramatorsk en Slaviansk destijds (nu nazi- bezet Donbass). Opgeven zonder weerstand, maar ook zonder ook maar een beetje aangevallen te worden lijkt dubieus tot verraderlijk. Bovendien is iemand met zo´n snor al gelijk verdacht!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik hoop dat het rustig zal blijven in Donbass. Maar als Kiev een offensief zou starten hoop ik dat ze totaal in de pan gehakt worden, en dat daarna Slaviansk en Kramatorsk, evenals Mariupol bevrijd worden, zodat Girkins fouten hersteld worden..

   Verwijderen
  2. https://www.youtube.com/watch?v=9mLfXcFZpu0

   Van min 1.19 tot 3 min zegt veel over Strelkov en Putins bemoeienis.

   Hier een samenvatting:
   http://xevolutie.blogspot.nl/2015/03/464-professor-paul-robinson-rusland-is.html

   Verwijderen
  3. Inderdaad: Strelkov is een drama queen, niet serieus te nemen!

   Verwijderen
  4. "Maar als Kiev een offensief zou starten hoop ik dat ze totaal in de pan gehakt worden"

   Het trauma van de slag bij Debaltseve is nog steeds niet verwerkt. Ze trillen nog steeds na en de dunne stront loopt nog regelmatig langs hun broekspijpen als ze daar aan terug denken. LOL.
   Denk niet dat ze zo makkelijk nog nationalisten kunnen vinden die naar de donbass willen om hun leven te geven voor een oligarch die zo nodig Poetin wil weghebben. (de weg naar moskou loopt door Oekraïne). Of voor de zoon van Biden die daar lekker zijn zakken kan vullen met Oekraïens aardgas.
   Bovendien treffen ze daar Spetsnaz aan die vermomd zijn als vrijwilliger en die worden aangestuurd door russische generaals. Dit is geen partij voor de amateuristische kliek die de donbass moet veroveren.

   Verwijderen
 17. Politiek stop eens met dat laffe, leugenachtige nepnieuws; Stan van Houcke en Kees van der Pijl

  https://www.cafeweltschmerz.nl/politiek-stop-eens-met-dat-laffe-leugenachtige-nepnieuws-stan-van-houcke-en-kees-van-der-pijl/

  BeantwoordenVerwijderen
 18. HILLARY CLINTON ADVISOR: NEW WORLD ORDER WILL SURVIVE TRUMP
  Assures globalists Trump won’t stop their full-spectrum dominance plan in CFR mag
  https://www.infowars.com/hillary-clinton-advisor-new-world-order-will-survive-trump/

  https://www.infowars.com/hillary-clinton-advisor-new-world-order-will-survive-trump/

  Ze geven nooit op. Na Trump gaat de zon weer schijnen voor de internationalisten. Soros denkt ook nog steeds dat de agenda verder uitgerold kan worden. Enkel een probleempje Trump en Poetin zijn niet zomaar weg.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nunes: The Russians Did Collude in 2016…With the Democrats

   http://www.restoreamericanglory.com/breaking-news/nunes-the-russians-did-collude-in-2016with-the-democrats/


   Verwijderen
  2. New Proof That the Hillary Clinton Investigation Was a Total Farce

   http://www.restoreamericanglory.com/breaking-news/new-proof-that-the-hillary-clinton-investigation-was-a-total-farce/

   Verwijderen
  3. Andrew McCabe Under Investigation for Sandbagging Clinton Inquiry

   http://www.restoreamericanglory.com/breaking-news/andrew-mccabe-under-investigation-for-sandbagging-clinton-inquiry/

   Verwijderen
  4. De enige die nooit met de russen heeft samengezworen is Trump zelf.
   Wat wil een persoon die zelf de nationale veiligheid van Amerika in gevaar brengt door het amerikaanse uranium te verkopen aan een Rus ?.
   Mw Clinton vond het ook niet nodig om haar privé server te beveiligen of zich aan de veiligheids protocollen van het ministerie te houden.
   Ze valt regelmatig neer en ze kucht constant. Wat wil ze nu ?

   Dankzij haar weten we dat het 4 minuten duurt voordat Amerika antwoord op een nuclaire aanval.

   Verwijderen
  5. Ik verdenk haar zelfs van het verkopen van staatsgeheimen voor het financieren van haar campagne, evenals haar man in 'China-gate'.

   Verwijderen
  6. Absoluut.
   Deze lieden vinden zichzelf internationalisten die boven de natiestaten staan. De natiestaat is in hun ogen iets uit het verleden en dat bovendien nog verder moet worden afgebroken. Dus, ja lekker je zakken vullen met het verkopen van nationale staatsgeheimen.

   Verwijderen
  7. Blijkt wel uit haar uitspraak "The Deplorables". Zij geeft geen f..k om de Amerikaan en wordt nu ook uitgekotst.

   Verwijderen
  8. "en wordt nu ook uitgekotst."

   Ja die uitspraak viel goed verkeerd! LOL. Zelf 4 miljoen- wellicht zelf 7 miljoen- illegale stemmen hebben haar de overwinning niet gegeven.

   De heks is nu zelf een deplorable geworden met dat gekuch en dat vallen. LOL. Wat heb ik gelachen. Hop, daar ging ze weer voor over naar de grond. :-)

   Verwijderen
 19. De angst voor het volk, de afkeer van het volk moet nu door het volk zelf tots staan worden gebracht..........

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=12&v=WVeDBEeAMz0

  Thierry Baudet (FVD) over het afschaffen van het Referendum [15-2-2018]

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Epische speech van Baudet!.

   oa.
   "Nu steeds minder mensen de traditionele media tot zich nemen, zal het vrije internet er aan moeten geloven als Olongren haar zin krijgt. D66 die de nieuwe broekdrukkunst wil verbieden. Wat een achterlijke partij is d66 toch eigenlijk. Dictatoriale middelmatige betweters die de kiezer zoveel mogelijk de mond willen snoeren en het vrije debat aan banden willen leggen. Het begint ECHT ENG te worden!"

   Rutte, Pechtold, Ollongren hebben keurig hun opdrachten meegekregen vanuit de Bilderberg vergaderingen.
   Kort gezegd.

   Het volk mag zich niet meer uiten, het volk moet zich koest houden, het heeft niks te willen en het volk moet al onze maatregelen slikken.


   Baudet! Baudet! Baudet!

   Verwijderen
  2. Mark Rutte wil alles van je weten, maar niet naar je luisteren / Ronald van Raak

   "Het referendum is volgens Mark Rutte niet te verenigen met onze vertegenwoordigende democratie, waar het parlement het laatste woord heeft. Maar bijna alle landen in Europa hebben een referendum, behalve België en Bosnië-Herzegovina. In dat lijstje komen ook wij straks weer te staan."

   verder lezen op:

   http://politiek.tpo.nl/column/ronald-raak-mark-rutte-wil-alles-weten-naar-luisteren/

   Verwijderen
  3. Grrr...waarom stemt dat volk nu eigenlijk keer op keer op Rutte ?

   Rutte doet niks voor ondernemers, Rutte doet niks voor de middenklasse, Rutte doet niks voor de onderkant van de samenleving, Rutten doet alleen iets voor de too big to fail en toch krijgt hij de meeste stemmen.

   Al die keren dat die vent sorry moest zeggen en al die keren dat de VVD minsters van fraude worden weggestuurd.?

   Zegt dat dan niks ?. Blijf je dan maar steeds weer in die leugens geloven omdat de opiniemakertjes uit de grachtengordel Mark zo'n coole vent vinden, Of omdat hij die olympiers belt en feliciteert als ze gewonnen hebben, zodat de overwinning van de sporter op hem afstraalt. Is het echt zo simpel om het volk te misleiden ?. Gaat het alleen maar image en retoriek ?

   Verwijderen
  4. Kasja begint met het uitvoeren van de opdrachten!


   http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=12424:bilderberg-kajsa-begint-met-uitvoeren-opdrachten&catid=9:binnenland&Itemid=22

   Ze heeft een potje van 95 miljoen om trollen als Eddy aka Cruelman 74 AKA LGK te betalen


   Verwijderen
  5. Vorig jaar werden er na de verkiezingen 2 kliko's in Ypenburg gevonden met stembiljetten voor Wilders. Dit werd kenbaar gemaakt via social media en aangezien social media na het neerschieten van MH-17 als geldig en overtuigend bewijs geldt, wordt er dus gesjoemeld met onze verkiezingen.

   Verwijderen
  6. NWO hoer Ollongren zal het nepnieuws van de medewerker van de Atlantic council Elliot over MH17 niet van de sociale media halen.

   Wel het echte nieuws dat er gesjoemeld wordt met de nationale verkiezingen.

   Verwijderen
  7. Een liegende regeringsleider, het de wereld uit helpen van de democratie door afschaffen van het referendum, wat willen jullie nog meer doen om te voorkomen dat jullie totaal door het ijs zakken?

   Citaat NOS:
   "Iets heel raars

   Ondanks alle protesten van de oppositie zal het referendum worden afgeschaft, want dat hebben regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie afgesproken.

   Er moet dus iets heel raars gebeuren, wil het anders lopen. Donderdag wordt er over de wet gestemd, is nu de afspraak."

   Dan mag het wel zo zijn dat er in België geen referendumwet is want met 5 regeringen zou dat een compleet gekkenhuis worden. In Nederland is 1 regering blijkbaar al teveel om te vertrouwen.
   Het volk krijgt uiteindelijk de regering die men zelf gekozen heeft en daarom ben ik nog steeds voorstander van het verplicht stemmen in België. Niet stemmen = niet zeuren.

   Verwijderen
  8. Ik heb het dus over de woordvoerster van de VS State Department, die beelden van social media als even betrouwbaar achtte als dat van satellieten. Daar maak ik dus uit op dat de berichten die op social media verschenen over 2 kliko's met Wilders stemmen als betrouwbaar moet worden beschouwd en dat er gesjoemeld wordt met Nederlandse verkiezingsuitslagen. Wat op zich wel kan kloppen, want de peilingen vóór de verkiezingen geven altijd een beeld van winst voor Wilders en nadat de stemmen geteld zijn valt die uitslag altijd weer tegen. De uitleg van onze media is dan dat er mensen zijn thuis gebleven omdat het regent, het te warm was, laag opgeleid zijn of een ander lulverhaal.

   Verwijderen
  9. @ Oli

   Heb het idee dat het optreden van iemand als Ollongren bij veel inwoners van dit land toch wel de schellen van de ogen doet vallen. Veel meer dan dat bij een glijmiddel als Rutte het geval is. Ze gedraagt zich als een spookrijdster die van mening is dat iedereen op de verkeerde helft van de weg rijdt, maar wat mij betreft gaat ze lekker door op de ingeslagen weg naar zelfdestructie. 't Maakt veel duidelijk en het mobiliseert de oppositie.

   Verwijderen
  10. IK begreep je wel Joop. Kerry gebruikte de sociale media ook als bewijs.

   Helemaal mee eens Dawg. Ollogren is geen politiek dier, maar een hardcore autoritaire uitvoerder. Tsja, wordt vervolgd..

   Verwijderen
  11. @Dawg,

   Het gesprek tussen Stan van Houcke en Cees v.d. Pijl gezien? De meeste mensen zien niet eens een nucleair armageddon op zich afkomen.

   Verwijderen
  12. 1 Vraagje aan Joop en/of Dawg: De huidige regering had toch een krappe meerderheid maar nu Zijlstra weg is word die zetel dan aangevuld met 'nieuw vlees' of is de regering haar meerderheid kwijt?

   Verwijderen
  13. @Matt,

   Er komt een nieuwe minister uit VVD kring en ik heb de naam van Janine Hennis al horen vallen.

   Verwijderen
  14. @ Matt

   In de Tweede Kamer is toch niks veranderd?

   Verwijderen
  15. Overigens ben ik helemaal vergeten hoe het er vroeger aan toe ging als een minister was opgestapt. Volgens mij viel het kabinet toen ook.

   Verwijderen
  16. @Dawg,

   "In de Tweede Kamer is toch niks veranderd?"

   Jawel, Zijlstra maakt niet alleen geen deel meer uit van het kabinet maar ook niet meer van de VVD fractie.

   Verwijderen
  17. @ Joop

   Zat Halbe dan ook in de Tweede Kamer?

   Verwijderen
  18. @Dawg,

   Wil jij mij vertellen dat de VVD 32 zetels heeft i.p.v. 31?

   Verwijderen
  19. Dawg, hoezo is er niets veranderd?
   De VVD heeft een coalitie met D666, CDA en CU en samen hadden ze dus, als ik me niet vergis, 1 zetel over om de nipte meerderheid te halen. Ik kan me vergissen, ben nu te moe om dat weer allemaal op te zoeken, dus ik dacht dat regering en hun partijen samen de dienst uit maken. De regering zelf is toch ontstaan uit de afsprekende partijen?
   De regering maakt wetten en de partijen keuren die goed, volgens hun regeerakkoord. Maar als er geen meerderheid meer is kan de oppositie ieder wetsvoorstel afschieten en is er van echt regeren geen sprake meer.
   Wat Joop zegt kan dan beter kloppen en moet de regering vallen.

   Verwijderen
  20. @ Joop

   Ik beweer niks, ik vraag je iets. Kan het ook opzoeken.

   Verwijderen
  21. Wat @Dawg bedoelt is dat er voor elk VVD kabinetslid een zelfde aantal in de kamer terugkomt. Gelukkig werkt het op dit moment nog niet zo maar misschien heeft @Dawg Rutte wel op een idee gebracht?

   Verwijderen
  22. Kan aan mij liggen, maar begrijp deze discussie niet.

   Verwijderen
  23. @Dawg,

   Ik wel, er zijn 24 VVD kamerleden en 9 ministers/staatssecretarissen. Mochten er 33 VVD kamerleden zijn en 9 ministers/staatssecretarissen, dan kwam het totaal aan VVD inbreng op 42 en dat zou niet helemaal in overeenstemming zijn met de verkiezingsuitslag. Maar zoals gezegd, misschien heb jij Rutte wel aan een idee geholpen.

   Verwijderen
  24. @ Joop

   Er is nu een VVD minister weg, maar de fractie van de VVD is toch nog steeds even groot?

   Verwijderen
  25. @Dawg,

   Nee, die bestaat nu uit 32 i.p.v. 33 leden. Zijlstra maakt geen deel meer uit van de VVD fractie. Wat tevens inhoud dat de verdeling in de kamer nu op 75-75 staat. Geen meerderheid meer, dus.

   Verwijderen
  26. @ Joop

   Dit is volslagen onzin Joop. Halbe Zijlstra maakte geen deel uit van de VVD fractie in de TK, dus nu ie weg is uit de regering is die fractie ook niet kleiner geworden.

   Verwijderen
  27. Maar ja, dat maakt Rutte niets uit, die heeft in de Staatskundig Gereformeerde v.d. Staaij een likkende aanhanger.

   Verwijderen
  28. @Dawg,

   "Dit is volslagen onzin Joop."

   Pardon?

   Verwijderen
  29. @ Joop

   Onzin, als in bullshit.

   Verwijderen
  30. @Dawg,

   De Tweede Kamerfractie is in aantal hetzelfde gebleven 24, het aantal VVD ministers/staatssecretarissen is nu 8 en 24+8= is voor mij nog altijd 32 en geen 33.

   Verwijderen
  31. @Dawg,

   "Onzin, als in bullshit."

   Tja, ik begrijp nu ook waarom wij het niet zo goed met elkaar kunnen vinden. Hoe gaat het met je Bitcoins? Schijnt een CIA creatie te zijn om hun projecten over de wereld te kunnen financieren en jij probeert er een slaatje uit te slaan. Goed bezig, jochie!

   Verwijderen
  32. @ Joop

   Bizarre en overbodige discussie. De Kamer stemt over het beleid van de regering. Duale stelsel Bij stemmingen in de Kamer stemmen leden van de ministerraad niet mee. Waarom tel je kamerleden en kabinetsleden dan bij elkaar op?

   Ben je ongesteld of mis je Cruelman?

   Verwijderen
  33. SINDS WANNEER wordt er hier binnenskamers ruzie gemaakt zonder mij?
   Moet niet gekker worden.

   Sorry Joop,
   Dawg heeft gelijk.

   Wat wel kan: Als een coalitiekamerlid uit zijn partij stapt en een eigen eenmansfractie begint. Dan kan de meerderheid van de coalitie verloren gaan.

   Verwijderen
  34. De TK in een afspiegeling van de verkiezingsuitslag.
   Dan gaan de grootste partijen proberen een regering te vormen: partijen die samen meer dan 75 Kamerleden hebben proberen het over de belangrijke zaken die op de agenda staan voor de komende 4 jaar ,redelijk eens te worden. Er worden deals gemaakt: Als ik mijn zin krijg op dit dossier, mag jij daar jouw zin krijgen.
   Daarna gaat men de ministers benoemen. Als een minister al Kamerlid is, word zijn zetel ingenomen door de eerstvolgende op de kandidatenlijst van de TK, die dus tot dan toe net niet in de Kamer was gekomen.

   Als Halbe terug naar de TK was gegaan , had iemand van de VVD er dan uit gemoeten? Weet ik niet of dat zo gaat. HENNIS ging wel terug meen ik.

   Verwijderen
  35. Moeilijk debat voor minister Ollongren over afschaffen referendum
   https://nos.nl/artikel/2217498-moeilijk-debat-voor-minister-ollongren-over-afschaffen-referendum.html

   Ach de minister wil zo graag democratie brengen en dit referendum heeft geen democratie gebracht,........bla bla bla

   Het volk heeft het maar te slikken volgens de NOS.

   "Iets heel raars
   Ondanks alle protesten van de oppositie zal het referendum worden afgeschaft, want dat hebben regeringspartijen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie afgesproken.

   Er moet dus iets heel raars gebeuren, wil het anders lopen. Donderdag wordt er over de wet gestemd, is nu de afspraak."

   Gisteren Jinek gezien en die had ook een kort stukje over de afschaffing van het raadgevend referendum.
   Ze liet allemaal korte stukjes zien van de niet malse kritiek van de oppositie en op het laatst een stukje van Baudet en dat was dus "En daar ben ik het dus niet mee eens". Maw Helemaal niets uit de epische speech van Baudet, maar alleen een zinnetje, "en daar ben ik het niet mee eens". Net alsof hij het niet eens is met de afkeurende woorden van de oppositie over de afschaffing van het raadgevend referendum.

   p.s. Trump kreeg natuurlijk ook weer de gebruikelijke veeg uit de pan bij Jinek.

   Verwijderen
  36. @Joop,

   Ook al is bitcoin gecreeerd door de geheime diensten om snel geld anoniem te verzenden en te ontvangen, dan nog is het een mooi middel om het huidige fiat geldsysteem te omzeilen.

   Net als dat het internet nu tegen hen gebruikt wordt. Dat is ook een product van de geheime diensten aan het publiek gegeven.

   KSA, venezuela etc ze expirimenteren nu met crypto's om de dollar te omzeilen. Als het vertrouwen in fiat weg is, dan is iedereen met crypto's en bezittingen het beste af.

   Verwijderen
 20. Ik heb even wat steekwoorden bij elkaar geplaatst: Jeroen van der Veer (Bilderberg, Commander in the Order of Orange-Nassau.) - Shell - Nordstream - Halbe Zijlstra - MH17 Wat zijn de belangen van Shell, is Shell gebaat bij een onderste steen die boven moet komen in het MH17 dossier? Heeft Zijlstra de woorden verkeerd geïnterpreteerd?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @Smith,
   Voor de goede orde: Als Rusland schuld zou hebben aan de MH17, dan alleen denkbaar als een Ongelukkig Toeval.
   Aan 298 onschuldige doden kan Rusland nooit nut hebben.
   Maar de Masters of Propaganda hebben die perceptie totaal veranderd en zijn er in geslaagd om Putin als Schuldig te brandmerken. Straf: Sancties. Ostracising.
   Daar kan Shell nooit blij mee zijn.

   En dan blijkt ook nog dat VdVeer met een domme opstart heeft gepraat.
   En dan blijkt ook nog dat die Domme Upstart nb minister van BZ wordt!

   Dan denken ze in Moscow ook: Heeft Shell dan helemaal niks te zeggen?
   Laten die over zich lopen door liegende blaaskaken?

   Ja, het is denkbaar dat Halbe door Shell is verdreven.
   En ik kan het nog billijken ook !

   Verwijderen
  2. Het idee van sancties is dat Poetin draagvlak verliest. De mensen rondom poetin worden gestrafd. Die moeten zich tegen hem keren. Poetin heeft al gezegd, jullie moeten je geld in Rusland investeren. We zijn een land met ongekende mogelijkheden. Zo slaat Poetin weer een slag. Door de sancties verdwijnt het kapitaal niet meer uit Rusland, maar wordt het in het land geïnvesteerd. Er gebeuren op dit moment mooie dingen in Rusland. Als het zo doorgaat zijn ze over 30 jaar de grootste economie van europa. In alles zelfvoorzienend en van de hoogste kwaliteit.

   Wat shell wil is dat Poetin weggaat en dat de oligarchen weer de olie (shell) en de grondstoffen voor niks in handen krijgen.

   Verwijderen
  3. @ Oligarch 9.20
   Ja, dat was doel van Sancties.
   Ja, Putin heeft de sancties waar mogelijk juist gebruikt om sterker te worden: geen GMO's in de landbouw. En: door die sancties is het Volk nog sterker als een man achter Putin gaan staan. ( Bedoeling was dat Putin door de eigen getyroffen Oligachren zou worden verdreven. Ook dat is niet gebeurd.)

   Maar een heel interessante vraag is wat Shell wil.
   Dat weet ik niet.
   En: àls ze al een wens heeft (wel Putin, geen Putin) , òf Shell daar dan iets mee zou doen.
   Ik denk van niet.

   We weten niet wie er na Putin komt. Maar er komt geen Macht die een enorme afkeer zal hebben van de bedrijven die met Putin werkten. Dus er is geen gevaar voor nationalisatie.

   En als Shell Putin weg wil, WIE zal het dan worden?
   Shell heeft baat bij orde en stabiliteit.
   ===

   De pest van Sancties werd me laatst goed duidelijk: er was een onderzoekje gedaan naar welke landen je nodig hebt om een simpele computermuis te maken.
   Het waren er heel wat. Grondstoffen komen uit diverse landen. Heel kleine onderdelen komen uit weer andere landen.
   Als je die zaken niet vrij kan kopen, zit je met veel werk opgescheept, om een simpele computermuis aan jouw volk te kunnen leveren. En zonder muis is computeren toch maar behelpen ( met zo'n gevoelig vlakje , of met een heel klein duwknopje in je laptop).

   Verwijderen
  4. Ja, en dan met China als vriendelijke buur! Om bij je voorbeeld te blijven: Rusland zou elke minuut een container vol met computermuizen kunnen importeren. Of computers. Of grote systemen.

   Europa maakt misschien enkele onderdelen die reverse engineered moesten worden, en de VS maakt NIKS, behalve coca cola en films.

   Rusland is gewoon veel te groot en te divers om door sancties getroffen te kunnen worden

   Verwijderen
  5. @ Rootman,
   ik denk wel dat je nu wat hard van stapel loopt.
   Ik weet ook niet of de iphone, die juridisch eigendom is van de VS maar in China mag worden gemaakt, zom,aar aan Rusland kan worden geleverd vanuit China. Maar Huwawei natuurlijk wel.

   De berichten over de Russische maak-industrie zijn divers.
   Op wapengebied zijn ze volgens mij heel goed en groot. Maar consumenten electronica: niet best. Auto's: niet best.
   Software: goed tot heel goed, maar dat is dan weer niet echt maak-industrie.
   Ik denk dat de landbouw -- gegarandeerd GMO vrij-- een sterke kant is. Delfstoffen ( olie en gas met name, en wie weet zoet water ! ) is zeer belangrijk.

   Russen zijn geen initiatiefrijke ondernemers , hoor ik nogal eens. Het zal nooit een China of Amerika worden. Maar dat hoeft ook niet, als ze maar een niche hebben en zich overeind houden.


   Verwijderen
  6. Het is zeer aannemelijk dat MH17 door Russisch ingrijpen uit de lucht is geschoten. Het is ook aannemelijk dat het een ongeluk betrof. Ook dan, al was het een ongelukkige samenloop van omstandigheden en was het nooit de bedoeling MH17 uit de lucht te schieten, is Rusland verantwoordelijk en schuldig. Maar wat moet er nu gebeuren? Nederland Shell en Gasunie hebben grote belangen in Nordstream. De Oranjes schijnen aandelen te hebben in Shell. Het was toentertijd onverwacht en opmerkelijk dat W.A. IOC lid werd. Deze functie is natuurlijk een prima dekmantel om de koninklijke belangen te behartigen. Dit kan het opmerkelijke bezoek van W.A. aan Sotsji in 2014 en het biertje met Putin verklaren. Want de relatie tussen Rusland en Nederland waren gespannen. Nederland had sancties aan Rusland opgelegd maar dit had geen invloed op de samenwerking in het Nordstream project. Dit project moet doorgang vinden. Keihard Rusland aanklagen is hoogstwaarschijnlijk niet bevorderlijk voor hetNordstream project.Hoe ver reikt de macht van Shell/Oranje tot in de politiek? Was Halbe een 'slechte' minister voor de koninklijke belangen en heeft van der Veer hem uit de weg geruimd? Van der Veer die volgens de Engelstalige Wikipedia Commander in the Order of Orange-Nassau is, waar de Nederlandstalige Wikipedia deze orde onbenoemd laat. Ik ben benieuwd naar de volgende baan die voor Zijlstra in het verschiet ligt.

   Verwijderen
  7. Factscheck: Sotchi was in winter 2014. Volgens mij waren er toen nog geen sancties. Het Rusland bashen stond nog helemaal in de kinderschoenen toen.
   ==

   Er zijn al heel wat vliegtuigen uit de lucht geschoten. Als de Russen het deden , per ongeluk, dan waren ze altijd zwaar schuldig. Als Amerika het deed wat het een tragische vergissing en werd er niet meer over gesproken, en als dan de schutters in Amerika aan kwamen, werden ze gedecoreerd ! ( zoals gebeurde bij de lui die een Iraans vliegtuig hadden neergeschoten met 300 mensen aan boord).
   ===

   Iedereen is vrij om de invloed van de Oranjes als belangrijk te zien, maar ooit sprak ik de schrijver van 'Het Ronde Huis', waarin je kan lezen dat in dat huis op de Veluwe prinsen en koningen aan kindersex deden. Hij zei me toen dat hij later had begrepen dat de informatie niet klopte....
   Wees dus voorzichtig.
   ===
   Ja, de belangen van heel veel bedrijven botsen met de Russia-sancties. Kijk ook hoe erg dit in Duitsland is.
   Dat toont eens te meer hoe enorm macghtig de Media zijn, en hoe veel macht die Amerikanen ook over onze Media hebben.

   We zouden moeten achterhalen wie de Volkskrant (en Righton) er toe hebben aangezet om Halbe een kopje kleiner te maken.
   ==

   Verwijderen
  8. De E.U. legde in de zomer van 2014 sancties op aan de R.F. als vergelding annexatie Krim. Opmerkelijk is dat rond die tijd er incidenten Rusland Nederland plaats vonden zoals aanhouding Russische diplomaat in Nederland en in de zomer 2014 de MH17 Very strange allemaal. Voor Shell is de R.F. big business met omzet van miljarden. Informatie van het WEb (voor wat het waard is): Wilhelmina had destijds 25% aandelen in Shell, wat natuurlijk logisch is, dat die aandelen later verdeelt zijn. Royal Dutch Shell heeft een aantal shares van 6.132.640.190. Als het Koninklijk huis hiervan dus 5% bezit, dan is dat 306.632.009 shares. 1 share was dus in Maart 2012 € 27,28 waard. De opbrengst komt neer op 306.632.009 x € 1,26 = € 386.356.320,25.

   Verwijderen
  9. Het is slechts één scenario, zeker niet zeer aannemelijk, dat er een BUK door de onafhankelijkheidsstrijders zou zijn afgeschoten. Het blijft een zeer vaag verhaal, zeker omdat het ´bewijs´ geleverd werd door een gecompromitteerde (Atlantic counsel) amateur journalist met een treurige staat van dienst. Maar zelfs in dat geval is de verkeerstoren van Kiev en de vluchtleiding van de moedermaatschappij de hoofdschuldige.

   Maar gezien alle cover ups en andere beschikbare informatie kunnen we er geïnformeerd van uitgaan dat Kiev en/of Dnepropetrovsk (Kolomoiski) de schuldigen waren. Biden was net op bezoek geweest, en het was de aanvang van het, gelukkig mislukte, offensief wat in de Saur Mogilia ´ketel´ is gesloopt.

   Wat Nederland, oranje of Shell denkt is minder van belang: Vanuit de VS komt een zware druk tot sancties, van het EU bedrijfsleven komt daar protest op. Trump lijkt er alles aan te doen om de banden met zijn bondgenoten te saboteren, dus heel geleidelijk komt er een meer rationele lijn. Maar er is bijna niets zo inert als de EU, dus het zal voorlopig slechts zeeer traag veranderen. Tenzij er voldoende provocaties vanuit Kiev zijn om Russisch optreden af te dwingen: de droom van de neocons.

   Verwijderen
  10. Smith,

   heb je allemaal gelijk in, maar toen Willem en Putin een biertje dronken was er alleen nog maar dat incident in Den Haag gebeurd, met die hoge diplomaat die zijn vrouw sloeg en dronken was. Onze Media deden alsof dit gewone gang van zaken was, maar Willy van Damme zegt: Een diplomaat wordt nooit zwart gemaakt, en kan bijna alles doen , behalve moord plegen.
   https://willyvandamme.wordpress.com/2013/11/14/de-nieuwe-roddel-courant/

   Ik houd wel van een goede samenzweringstheorie, maar het moet wel feitenlijk correct blijven, en niet alles met elkaar verbinden.

   Verwijderen
  11. Hier een opfrissertje voor het geheugen: https://www.nu.nl/politiek/3621762/achtergrond-incidenten-tijdens-nederland-ruslandjaar.html Er blijkt heel veel opmerkelijks in een korte tijdspanne in de R.F. -Nederland verhoudingen vooraf aan het beruchte biertje met Putin te hebben plaats gevonden. Dat kan bijna niet toevallig zijn.

   Verwijderen
  12. Ik sprak hierboven over 'Het Ronde Huis'.
   Toen ik de schrijver een keer heel toevallig ergens tegen kwam liet hij me merken dat hij niet meer achter het boek stond.
   https://www.bol.com/nl/p/het-geheim-van-het-ronde-huis/1001004011825832/

   Verwijderen
 21. Op ICH een artikel over Zijlstra en over andere politici die ook hun brood verdienden met negatieve leugens over Putin: http://www.informationclearinghouse.info/48801.htm

  De schrijver zegt: dit is 'inciting to war', het dichterbij brengen van oorlog. In Neurenberg is het beginnen van een Oorlog de grootst denkbare misdaad genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ik zag een stukje Ollongren debat.
  Baudet had gevonden dat de Raad van State niet aan de wet had voldaan omdat hun nieuwe advies niet was gepubliceerd.
  Van Raak ( prima kerel, SP) vroeg om een advies van deskundigen.
  Deels oprecht, deels ook om tijd te winnen denk ik.

  Ik meen dat de deadline van de handtekeningen op 3 maart is, en als de regering het Referendum er dan nog niet in is geslaagd om middels een nieuwe wet, die de oude over ruled, af te voeren, dan gaat het referendum over het referendum door.
  Tijd winnen is dus ook een strategie.
  ====

  We zien voor ons ogen gebeuren dat we nu een regering hebben die schaamteloos ons onze vrijheden en rechten af pakt.
  Bijna zonder blikken of blozen liegt.

  Als je Solshenitsyn leest over 200 Years Together, en als je de Protocollen leest, dan komt dit je wel bekend voor.
  Weten we ook meteen waar het allemaal zou kunnen eindigen.
  ***

  Ik vind het Penthouse verhaal van Pechtold wel intrigerend. Het ìs mogelijk dat hij reeds als jonge swtudent is gespot als een talent, en dat die Canadees dus contact heeft gehouden. En toen Alexander dan echt in het centrum van de macht kwam, dat dit contact toen belangrijker is geworden, en dat men door hem een genereus kado te geven, toch enerzijds kon manipuleren, of als dat mislukt: een 'penthouse schandaal' achter de hand had om hem te chanteren.

  ( Excuus voor de verregaande speculaties)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ambassadeur besluit om Pechtold een appartement te geven juist in de kabinetsperiode waarin Pechtold moet stemmen over een handelsverdrag met Canada (CETA) dat nadelig is voor Nederlandse ondernemers maar gunstig voor Canadese. Maar dat is allemaal en toevallige samenloop van omstandigheden waar gelukkig niemand iets achter zoekt.

   Verwijderen
  2. Smith,
   ik vind dat wel interessant.
   Maar kun je het ook onderbouwen?

   Verwijderen
  3. Waar precies vraag je een onderbouwing voor? Zo verliep het Ceta verdrag: Woensdag 15 januari 2017 heeft D66 in het Europarlement voor ratificatie van het handels- en investeringsverdrag CETA gestemd. CETA is het verdrag waar jaren is over onderhandeld tussen de Europese Unie en Canada. CETA is met een ruime meerderheid aangenomen in het Europees Parlement.

   Verwijderen
  4. @ Smith,
   ik begrijp dat CETA dezelfde nadelen heeft als TTIP: namelijk dat Corporations meer rechten en macht krijgen dan Landsbesturen. Ben ik erg tegen.
   Maar is het zo dat er een link is met dat Penthouse? Ik denk dat dit Penthouse voor veel meer invloed kan zorgen op veel langere tijdspanne. En ik vraag me af of D66 wel een bribe nodig had om hier vóór te zijn.

   Verwijderen
  5. Daar zit wat in. Opvallend blijft het ongewone van dit geschenk en de correlatie met het CETA verdrag. Ook opmerkelijk is dat het er op lijkt dat de bekendmaking van penthouse Pechtold het einde politieke carriere Pechtold lijkt in te luiden. Hij is het spoor compleet bijster.

   Verwijderen
 23. TIP:
  De Saker spreekt weer met Katherine Austin Fitts.

  En een al wat oudere Weltschmerz: Willem Middelkoop met Karel van Wolferen, in het engels: Zoekterm youtube:
  Dutch professor van Wolferen: US addicted to enemies for worldwide dominance.

  BeantwoordenVerwijderen
 24. @ Jan

  "Review van Stephen Cohen interview over het Steele Dossier."

  Heb je een linkje naar dat review?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. https://russia-insider.com/en/stephen-cohen-john-batchelor-show-are-us-intel-agencies-behind-russiagate-audio/ri22510

   Russia Insider dus.

   Zou best kunnen dat Mike Whitney een gelijksoortig verhaal vertelt: https://russia-insider.com/en/john-brennan-mastermind-behind-russiagate/ri22532

   Verwijderen
 25. Saudi-Arabië en Rusland sluiten grote energiedeals

  Saudi-Arabië en Rusland hebben deze week verschillende grote energiedeals gesloten, waarmee beide landen hun geopolitieke positie en hun relatie verder versterken. Rusland wil samen met China deelnemen aan de beursgang van Aramco, terwijl Rusland ook kansen ziet om te investeren in pijpleidingen en raffinagecapaciteit in Saudi-Arabië.

  Verborgen in de mist van aanhoudende volatiliteit op de oliemarkt en de Turkse avonturen in Syrië, heeft de OPEC-leider Saoedi-Arabië zijn geopolitieke positie voor de komende jaren versterkt. In een bijeenkomst in de Saudische hoofdstad Riyad deze week tussen Saoedi-Arabische en Russische functionarissen, werden grote energiecontracten afgesloten, waardoor de regionale verhoudingen dramatisch veranderen. Tegelijkertijd begint de geopolitieke verschuiving van de eeuw nu haar vruchten af ​​te werpen.

  Rusland heeft aangeboden om rechtstreeks te investeren in de beursgang van Aramco, ter ondersteuning van de inspanningen van de Saoedische kroonprins Mohammed bin Salman (MBS) om de economie van het koninkrijk te diversifiëren. Tijdens de vergaderingen werden niet alleen nieuwe Saoedische investeringsdeals in Rusland afgesloten, maar werden er ook toezeggingen van verschillende Russische investeringspartijen gedaan voor de beursgang van Aramco.

  verder lezen op:

  https://www.geotrendlines.nl/saudi-arabie-en-rusland-sluiten-grote-energiedeals/

  Die zal niet iedereen hebben zien aankomen.

  BeantwoordenVerwijderen
 26. Chemische wapens in Syrië – ‘Geen bewijzen’

  "Nadat James Mattis, de Amerikaanse minister van Defensie, recent stelde dat er geen bewijzen zijn voor het gebruik door het Syrische leger van sarin, het zeer dodelijke gifgas, heeft nu ook Staffan de Mistura, de verantwoordelijke van de VN voor de onderhandelingen rond Syrië, zich tijdens een uiteenzetting voor de Veiligheidsraad van de VN, in New York over die materie uitgelaten.
  ......
  Terwijl onze kranten vol staan met verhalen over aanvallen met chloorgas door het leger geeft Staffan de Mistura nu toe dat men er geen bewijzen voor heeft. Logisch natuurlijk want men baseerde zich voor die verhalen steeds alleen maar op de beweringen van al Qaeda en haar bondgenoten. En dus kan er nooit enige zekerheid zijn
  ......
  Maar het is wel na de verklaring van James Mattis een nieuwe ferme slag in het gezicht van de Westerse regeringen, ngo’s zoals Artsen Zonder Grenzen, (en Amnesty, IKV/Pax, Human Rights Watch, Dawg)en de media die zich als een roedel hongerige wolven gretig op die verhalen gooiden en alles voor waar aannamen. Het zotste soms eerst.
  ......
  Het is ook een feitelijke aanklacht tegen de VN zelf en de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens in Den Haag (OPCW) die nog recent in een officieel rapport de Syrische regering wel hiervan beschuldigden, ook wat betreft sarin. Zonder bewijs volgens Mattis en de Mistura. Ze staan met andere woorden allen dus met de billen bloot. De verkopers met tonnen van nepnieuws.
  verder lezen op:

  https://willyvandamme.wordpress.com/2018/02/15/chemische-wapens-in-syri-geen-bewijzen/

  BeantwoordenVerwijderen