maandag 12 februari 2018

Halbe Zijlstra nu ook doorgebroken in Russische pers

Het kon niet uitblijven, na de Amerikaanse pers bij monde van de Washington Post is het nieuws over The Lying Dutchman ook in Rusland geland.

Het artikel dat wij oppikten komt van het belangrijke webportal mail.ru. Wij weten niet hoeveel miljoenen Russen dat lezen, maar ga er maar vanuit dat het er veel zijn. Miljoenen. Wij kunnen melden dat het gaat om een droge weergave van het Volkskrant artikel zonder verdere Schadefreude. Zijlstra heeft toegegeven gelogen te hebben. Deed dat om zijn bron te beschermen. Geeft toe dat dat fout is. Rutte accepteert de feiten. Minister kan aanblijven.

Het artikel sluit af met:

Dinsdag moet Zijlstra ("Зейлстра") aankomen in Moskou voor zijn eerste ontmoeting als Minister met het Russische hoofd van Buitenlandse Zaken, Sergey Lavrov. Eén van de belangrijkste thema's is het onderzoek naar de ramp met de Boeing in Oekraïne in 2014.

Als lichtgewicht Halbe Zijlstra morgen landt in Moskou, is zijn roem hem al vooruit gereisd... dat gaat niet meer goedkomen...

Waarom nu?

Kijk naar de foto boven en wat zien we? Blik ziet een onderdanige, zijn plek niet kennende Halbe Zijlstra, die te hard lacht, te licht is, te blij is op zijn reisje, geen gewicht heeft, etcetera. Het zou zo maar eens kunnen dat zijn reisgenoten gedacht hebben, "hier hebben we geen zin meer an"; "Ok", zeiden ze bij de VVD, "heeft u liever Han ten Broeke"? "Ja, geef ons die maar". "Ok, dat regelen we dan. We bellen wel even met de Volkskrant, die regelen de rest". Wij zijn tot deze gedachtes gekomen door de tweets van Burgercommiteeu (ere wie ere toekomt). Want toeval bestaat natuurlijk niet en in de Volkskrant komt niks uit de lucht vallen.

74 opmerkingen:

 1. Ik denk niet dat ze onaardig gaan doen tegen Halbe: maak van een vijand een neutraal persoon, zo is hun diplomatieke belleid.

  Het zou wel mooi zijn als de Russen een video hadden van dat onderhoud en dan de betreffende passage met correcte vertaling zouden publiceren.

  Dat zou Rusland winst opleveren.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. We gaan je op de hoogte houden, Jan. En idd gaan de Russen niet onaardig doen. De Russische volksaard is ook: een op de grond liggende, ga je niet tegenaan schoppen. En Halbe licht meer dan op de grond nu...

   Verwijderen
  2. In deze wereld is niets per toeval !
   Halbe wordt zwart gemaakt op het NOS en door de Mediagroep , voor iets wat niet echt belangrijk is , immers politici liegen al wanneer ze hun lippen bewegen, dus wat is de nieuws waarde hiervan !? ( spijkers op laagwater zoeken ? )
   David Jan Godfroid ( lid van de stam ?) is er als de kippen bij om te zeggen dat Hierdoor Halbe chantabel is door de Russen.
   Denk eerder dat de Russen een beetje zullen grinniken voor dit geintje !
   Ik heb zo de indruk dat de NOS , en de Mediagroep heel erg gestuurd worden door de CIA / Mossad , en dat een zelfstandig handelend Nederland niet gewenst is. ( immers voor het MH17 incident waren we de 2 de handelspartner van Rusland, bron Volkskrant )
   In zuid Korea is er het volgende incident geweest bij de opening van de spelen .
   https://russia-insider.com/en/us-vice-president-disrespects-united-korean-team-olympics-opening/ri22505
   Zuid Korea dreigt buiten de pot te pissen en heeft niets te winnen met een oorlog met noord Korea , maar samenwerking met noord Korea en aansluiting op de nieuwe zijde route via noord Korea en Rusland is veel meer aantrekkelijk voor zuid Korea !
   Persoonlijk denk ik dat de VS en hun baasjes een beetje in het nauw, en geen initiatief verwachten van hun vassalen.

   Verwijderen
 2. Premier Rutte: Zijlstra kan aanblijven na leugen over ontmoeting met Poetin
  .......
  Er is volgens de premier geen sprake van nepnieuws. ,,Er is alleen sprake van beschermen van een bron." Rutte noemt de vorm 'onhandig', maar benadrukt dat de inhoud overeind blijft. ,,We kennen de politiek van Rusland: expansief naar de omliggende staten."

  Voor de relatie met Rusland heeft de kwestie volgens premier Rutte geen gevolgen. ,,Omdat de Russen heel goed weten dat de inhoud klopt."

  https://www.ad.nl/politiek/premier-rutte-zijlstra-kan-aanblijven-na-leugen-over-ontmoeting-met-poetin~a6068a85/

  "De inhoud klopt". Heeft Rutte zelf gehoord. Van iemand die ooit eens met Poetin in een datsja zat.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Poetin heeft dus in 2006 het westen een handvat gegeven, waarop het westen pas in 2014 reageerde, om de Baltische staten te verdedigen tegen Russische expansie, hoe geloofwaardig is dat?

   Verwijderen
 3. Rutte vindt het uitstekend dat het onderzoek naar de toedracht van de aanslag op MH17 zoveel mogelijk schade oploopt en de onderste steen nooit gevonden wordt. Deze formulering is misschien onhandig, maar de inhoud staat als een huis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. OT

  Voor sommige deugmensen kan Nederland niet snel genoeg afglijden naar een semi-permanente stammenstrijd of zelfs burgeroorlog. Weekdier Arnon Grunberg geeft ze (op velige afstand, dat wel) graag een podium.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. linkje:

   https://www.volkskrant.nl/opinie/arnon-grunberg-over-dertig-jaar-zijn-hoofddoekjes-bij-de-politie-normaal~a4569071/

   Verwijderen
 5. Eddy .
  Prank with Nikki Haley (Ambassador USA to UN)
  https://www.youtube.com/watch?v=9RgXL7byTF0

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Joshua

   Liegende skank:

   https://www.theguardian.com/world/video/2017/apr/06/nikki-haley-speech-united-nations-syria-chemical-attack-video

   https://apnews.com/bd533182b7f244a4b771c73a0b601ec5

   Verwijderen
  2. Passengers Killed on Crashed Russian Plane Include CFO of Rosatom/UraniumOne and Russian Source for Christopher Steele's "Dossier" against Trump

   http://halturnerradioshow.com/index.php/news/world-news/2053-passengers-killed-on-crashed-russian-plane-include-cfo-of-rosatom-uraniumone-and-russian-source-for-christopher-steele-s-dossier-against-trump

   Verwijderen
  3. Hoezo is de officiële passagierslijst nog niet vrijgegeven?

   http://www.fort-russ.com/2018/02/reports-trump-dossier-sources-aboard.html

   Verwijderen
  4. @ Joshua M,

   Op Linkedin vind ik meer dan 40 mensen met de naam Sergey Panchenko.
   Hoe weet je dat dit de man is die in de VS de naam Sergei Millian gebruikt?
   Lees hier:
   http://celebsiren.com/sergei-millian-bio/

   Deze Millian heeft in de VS om bescherming gevraagd aan de regeering. Denk je dan dathij naar Rusland gaat om daar rond te vliegen?

   Ik denk dat Criuelman gelijk heeft: dit soort bronnen zijn niet betrouwbaar genoeg om er tijd in te steken.

   Verwijderen
  5. @Jan Verheul,

   Wat denk jij, Jan, zouden alleen @Jan Verheul en @Johan Vermeulen zorgvuldig te werk gaan met hun bronnen of zouden er ook anderen alternatieve zijn die hun werk serieus nemen?

   Verwijderen
  6. Overigens kunnen die 40 namen op LinkedIn ook fake zijn net als de Twitter volgers van Hillary. Maar hoe groot acht @Jan Verheul de kans dat het om een andere Sergey Panchenko gaat, met in je achterhoofd wat er op dit moment in de VS gebeurd met Hillary Clinton en waar Cruelman1974 héél érg stilletjes over is?

   Verwijderen
  7. Waar zie je dat meer ? In Ned Cruel . Het weer een lange stoet . En de onderste steen zal als het aan Rutte cs ligt niet en nooit boven komen . Ja , over 60+ jaar , als Rutte is overleden . Geheimhouding voor de duur van 60+ jaar vanwege staatsveiligheid . Denk je nou echt dat Rutte zich nog drukt maak om de nabestaanden ? Voor hem is Premierschap no 1 . De rest doet er niet toe . Dito Srebrenica ook een lange geheimhouding . Waar hebben wij dat eerder gehoord . Shit de Amerikanen met hun bewijs die om veiligheidsredenen niet kan worden vrijgegeven . Ned is op vele vlakken veramerikaniseerd . Niet alleen op gebied van entertainment maar ook en vooral politiek . Maxima had het al heel vroeg door : De Nederlander bestaat niet .

   Verwijderen
  8. Shit was mijn reactie op Cruel . Ineens is Cruel's reaktie verdwenen ???

   Verwijderen
  9. Weet je dat niet Joshua?? De waarheid mag hier niet, dus word die weggehaald. Alleen klinkklare onzin en keiharde leugens mogen blijven staan, zo werkt dit blog al jarenlang. Jullie zijn allen leugenaars en goed bevonden door het Kremlin als loopse slaven om zo het Kremlin als good guy neer te zetten terwijl het Kremlin zo zijn misdaden kan indekken door zeer domme loopse slaafjes te trainen voor nog meer toedekking van nog meer misdaden. Totdat het allemaal uitkomt, Moskou jullie ineens niet meer kent en jullie of in gevangenis, of in het gesticht of ergens in de goot liggen...Dat is het hele plan, en jij bent er slechts een radertje in, net als de rest...ik word gewist omdat ik dat weet...

   Verwijderen
  10. Ja, Joshua.
   Cruel en Eddy worden bijna altijd na een tijdje weg gehaald.
   Staand beleid. Hebben we over gestemd :-)
   Als je toch op hen wil reageren moet je hun bewering zelf herhalen in een eigen post ( dus niet als antwoord op hen) en dan die bewering bestrijden. Dan blijft het staan.

   Verwijderen
 6. Halve Zoolstra Minister van Buitenlandse dankzij zijn anti Russische speech .
  Speech Halbe Zijlstra tijdens VVD-congres 2016
  https://www.youtube.com/watch?time_continue=152&v=qpjgfzucq6A

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vanwege de nieuwe draad vestig ik opnieuw de aandacht op het feit dat belangrijke getuigen zowel in de Clinton Uranium One als in de Trump Russiagate in het neergestorte Ukraiense toestel 40 Km van Moskou zaten:

  http://www.fort-russ.com/2018/02/reports-trump-dossier-sources-aboard.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,

   Leg me eens uit hoe die vork in de steel zou kunnen zitten?

   Deze getuigen (Ivanov en Millian-Panchenko) hebben dus Hillary bevoordeeld en Trump benadeeld.

   Millian was bang voor Trump, denk ik, want hij zou de bron zijn over de plas-sex zaak.
   Maar zou Trump dan in staat xzijn om deze man in Rusland te doden? Heeft die plas-sex zaak nog enig belang?

   Ivanov zou meer weten over de Uranium One zaak.
   Maar officieel is Clinton daar nauwelijks schuldig, volgens mij, als dit factchek verhaal klopt:
   https://www.factcheck.org/2017/10/facts-uranium-one/

   Het enige dat echt verdacht is dat Bill veen half miljoen kreeg voor een spreekbeurt in Moscow, en dat er geld naar de Clinton Foundation ging via een tussen-stichting, geld dat uiteindelijk van de Russische Uranium bedrijf Rosatom kwam dat nu -- och arme - 10% van het Amerikaanse Uranium mag delven.

   Ik denk dat het toeval is dat deze mannen aan boord waren.

   We worden het Grote Conspiracy-bos in gestuurd, zodat we niet aan ons echte werk toe komen.
   ( Ik vind het wel een goede hypothese, maar sta open voor een fikse schrobbering:"toon me dat ik te optimistisch ben.")

   Verwijderen
  2. @Jan Verheul,

   En als het nu alleen om Ivanov te doen was en de overige 70 slachtoffers 'collateral damage' waren of acht jij Hillary daar niet toe in staat?

   Verwijderen
  3. Joop,
   ik heb enkele vrij lange fiulms gezien over de Clinton-moorden. Een film was al 20 jaar oud. Ik ben overtuigd dat er iets niet klopt met die Clintons.
   Maar ik kan mijn tijd veel beter besteden dan nu te gaan bakkelijen over wel of niet Clinton mbt dit Russische vliegtuig.
   Ik lees Solzhenitsyn: 200 years Together.
   Dàt is pas interessant en schokkend.
   Dààr leer je nog eens wat van.

   Verwijderen
  4. @Jan,

   Ja, maar jij leeft nu, @Jan!

   Verwijderen
  5. Ja, ik leef nu.
   En ik ben verbaasd hoe er 100 jaar geleden precies hetzelfde gebeurde als nu: hoe onze joodse vrienden Rusland geheel over namen, maar wel altijd een aantal goyim in hun midden wisten te krijgen, zodat het toch nog een beetje leek alsof het niet een 100% joodse aangelegenheid was.

   Solzhenitsyn schrijft ook hoe hij tot nu toe ( 200Y werd rond 2000 uitgegeven) de joden had gespaard (in een toneelstuk) en desondanks zwaar onder vuur werd genomen.

   Enfin, het is echt de moeite waard om te lezen. Omdat wij dit nu ook mee maken, en omdat het nog veel en veel slechter zal worden als we echt de macht aan hen verliezen.

   Verwijderen
  6. Waarom suggereert factcheck dat het om een legale deal ging?

   Uranium One Effects On Security Of The United States – What Really Happened In Russia – What Was Being Reported In The News Media.

   http://investmentwatchblog.com/uranium-one-effects-on-security-of-the-united-states-what-really-happened-in-russia-what-was-being-reported-in-the-news-media/

   Verwijderen
  7. Uit het hoofd:
   Ik denk: Omdat het een legale deal was.

   Alleen de president kan de deal blokkeren.
   Negen andere hoge pieten kunnen alleen een advies uitbrengen. Clinton's advies was dus alleen een advies.
   Ik denk wel dat het allemaal uit haar koker kwam, want zij is er financieel goed voor beloond. Dat is dus een vorm van corruptie.

   Nu is 10% van de uranium winning in Russisch bezit. Is dat bedreigend voor de VS ? Lijkt me niet.

   Verwijderen
  8. Ook niet als 57 miljoen ton uranium geïmporteerd moet worden, Obama onder verdenking staat en Amerikanen klagen over een tekort aan medische isotopen?

   Verwijderen
  9. Ik leg niks uit, zet slechts wat opmerkelijke feiten op een rij:

   Het toestel was Ukraiens, dat hebben we nog niet in de MSM mogen vwernemen.

   Er zaten verschillende insiders uit zowel Russiagate als Uranium One in.. Sorry, maar zoveel toeval bestaat niet.

   @ Joop: Uranium is totaal nutteloos voor medische isotopen. Dan moet je het eerst in een speciale reactor doen. Die maakt selectief bepaalde splijtingsproducten, zoals Techneticum. Dat laatste is de grondstof voor de vervalproducten (die dan volgens ingewikkelde zuiveringsprocessen geraffineerd en gescheiden worden)

   Verwijderen
  10. @Rootman,

   "Het toestel was Ukraiens, dat hebben we nog niet in de MSM mogen vwernemen."

   Geheel correct, de Antonov is van Oekraïense makelij.

   "Uranium is totaal nutteloos voor medische isotopen."

   Vertel dat aan de Amerikanen die aan kanker lijden. Maar uranium wordt gebruikt voor het vervaardigen van radio isotopen.

   Verwijderen
  11. Cruelman1974 gedraagt zich als een tweede Halve Zoolstra en gebruikt een verkeerde interpretatie voor zijn waarheid.

   Verwijderen
 8. Zijlstra en de Russische aggressie ! Met de Baltische staten die voor hun bestaansrecht vechten en een arme Oekraïne die zich ontworsteld aan de Russische invloed ! ( je moet wel lef hebben om dat te beweren )
  Geloof dat de Russen hun lesje hebben geleerd met het westen! Tchechenie en de CIA proxies die direct overgevlogen werden uit Afghanistan , Beslan met al Qaida / CIA die 200 kinderen vermoord hebben ,zuid ossetie en tskhinsvali waar de Georgische Nato standart brigade gewoon de stad met grad raketten plat bombardeerde , staatsgreep in Oekraïne met 50000 doden etnische Russen .
  En als klap op vuurpeil , Nato eenheden die in 2015 op de grens van Rusland paraderen tegen de Russische “aggressie”
  Denk dat het leugentje van zijlstra de minste zorg van de Russen zal zijn !

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rutte op z'n plaats gezet . Zijlstra wacht hetzelfde lot . Wat worden wij toch door " bekwame " mensen geregeerd . In Ned ben je al gauw geschikt voor de post van MP of minister als je goed kan liegen .

  Vladimir Poetin geeft Mark Rutte koekje van eigen deeg!
  https://www.youtube.com/watch?v=JsPyvWUEFTM

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Sadet Karabulut van de SP was héél duidelijk:

  "Dit kan niet!"

  Verder zei ze dat Zijlstra beter met de Russen kan overleggen over ontspanning, ontwapening en zorgen dat de Koude Oorlog niet terugkeert.

  Ik kijk uit naar het debat morgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wat kan niet , Cruel ? Nog niet wakker om te zien dat alles kan en is geoorloofd mbt het bashen van de Russen . Ook al zijn het ?

   Verwijderen
  2. Gelukkig een normale reactie van de SP. Dat groen links geneuzel over annexatie en sancties wordt als de scherpe reactie van de linkse oppositie geframed maar is pure afleiding. Extreem rechts blijft hangen bij nepnieuws discussie. Ondertussen komen we weer een stapje dichter bij de laatste oorlog.

   Verwijderen
 11. In VK schrijft Natalie Righton dat Zijlstra niet heeft gelogen, maar dat Halve Zijlstra slechts een Halbe Waarheid heeft verteld (en dat Halve Zijlstra in Rusland Halbe Waarheid heet, dat heb ik dan weer iemand ergens horen zeggen die in Rusland is geweest en wiens bron ik bescherm...).

  De ontmoeting met Poetin (dat rijmt), heeft in 2006 plaatsgevonden, aldus Halbe, en de uitspraak zou gezegd zijn door Poetin, maar niet tegen Zijlstra, maar tegen voormalig Shell CEO Jeroen van der Veer, of zo wordt gesuggereerd. Zijlstra heeft die uitspraak gewoon overgenomen van Van der Veer.

  De betreffende leugen van Zijlstra

  'Ik was medewerker. Ik was weggestopt achter in het zaaltje waarin het plaatsvond. Maar ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Poetin was op de vraag wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have.'

  3 kanttekeningen:
  1) waarom komt dit verhaal nu naar buiten, vlak voordat Zijlstra zijn Russische collega Lavrov gaat ontmoeten?

  2) Waarom wordt Shell in het verhaal gespind?

  3) Wat wordt er bedoeld met de expansiedrift van Rusland, GESTELD dat dit gesprek met Poetin ooit heeft plaatsgevonden?

  Ik denk er het volgende van, zie:

  https://www.strategic-culture.org/news/2016/06/23/its-all-about-eurasia-integration.html

  The key takeaway of the 20th St. Petersburg International Economic Forum (SPIEF) – predictably was all about the key socioeconomic story of the 21st century: Eurasia integration.

  President Putin put it quite mildly, actually, when he said that, «with our partners, we believe the Eurasian Economic Union may be one of the centers of broader integration [with Asia]». The EEU, as we speak, unites Russia, Armenia, Belarus, Kazakhstan and Kyrgyzstan, with Tajikistan as a prospective member.

  But then came the kicker: «We are suggesting the creation of a larger Eurasian partnership involving the Eurasian Economic Union and countries with which we have already had a close relationship: China, India, Pakistan, Iran».

  Waar Rusland met die landen mee groot wil worden? - Met olie en gas.

  Shell wil wel met Rusland samenwerken, maar nu blijkt dat Zijlstra heeft gehoord dat Van der Veer heeft gehoord dat Poetin heeft gezegd dat Poetin terug wil naar een Groot Rusland, moet Zijlstra aan Lavrov vertellen dat hier niks van inkomt. Aldus de Volksrant

  In werkelijkheid denk ik dat Lavrov om deze zoveelste kinderachtige diplomatie uit het Westen zijn schouders ophaalt, gesteld dat hij gebriefd wordt over welke verhalen er in de Nederlandse Volkrant worden opgeschreven (dat kan hij ook zo wel raden). En ook Shell zal er niet van door uit het veld zijn geslagen.

  En Zijlstra zal deze storm in een glas water ook wel overleven.

  Righton heeft haar scoop weer te pakken. Misschien krijgt ze er wel een tegel voor.

  En de adverteerders in VK zijn ook heel tevreden.

  Met welk non-nieuws kwam Huib Modderkolk ook al weer naar buiten, 2 weken geleden in VK?

  En zo modderen we voort met het non-nieuws in de kranten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volkskrant, 28 okt 2017:

   Maar Jeroen van der Veer - tussen 2000 en 2013 achtereenvolgens president-directeur en CEO van Shell - laat de Volkskrant desgevraagd per mail weten: 'In al mijn bezoeken aan president P, daar was Halbe niet bij.'

   Verwijderen
 12. De agressieve intenties van de VS kunnen we in honderden pagina's uitgelekte rapporten lezen: Wolfowitz Doctrine, PNAC Report (RAD), Training Circular 18-01 etc. En we zien het in al die oorlogen die ze voerden of van achter uit leidden: Kosovo, Afghanistan, Irak, Libië, Syrië, Oekraiëne.

  De agressieve intenties van Rusland weten we door enkele uit het verband genomen zinnetjes ('het ineenstorten van de USSR was een grote catastrofe') of het antwoord op de vraag 'Wat is Groot Rusland volgens U ?" Waar heeft Putin gezegd dat hij een Groot Rusland nastreeft? In die Datsja? Ik hoor het Halbe niet zeggen. En dan nog enkele defensieve optredens van het leger in Tsjetsjenie, Georgië , de Krim en Syrië.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk zou iedereen die dat nog niet heeft gedaan de toespraak van 25 april 2005 voor de Algemene Vergadering van de Russische Federatie door Poetin (over de catastrofe van het ineenstorten van de USSR) eens zelf moeten lezen. Het is een groot pleidooi van Poetin voor versterking van democratie, de rechtsstaat,vrijheid en humaniteit. Wat er op deze punten sinds het instorten van de USSR is bereikt, maar ook wat er, rekening houdend met de lessen uit het verleden, nog te doen staat. Ik weet het, het gaat slechts om woorden uitgesproken door een politicus, maar toch ontroerde het me om te zien hoe, na alle shit die de Russen de afgelopen eeuw over zich heen hebben gekregen, ongebroken het verlangen en het geloof in een betere toekomst was bij Poetin. Vond het een toespraak een staatsman waardig.

   Verwijderen
  2. linkje naar de transcriptie:

   http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/22931

   en hier bewegende beelden:

   https://www.youtube.com/watch?v=nTvswwU5Eco

   Verwijderen
  3. Dawg,

   de speech is 19 pagina's lang.
   http://en.kremlin.ru/events/president/transcripts/22931

   Maar de zin die altijd wordt aangehaald (eerst door de joodse mijnheer Bolton, daarna door Obama, en daarna door iedereen die Rusland als een agressief land wil zien is deze:

   Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century.

   Hier een citaat uit de lezing, waarbij die zin in het midden staat, zodat je de betekenis kunt inschatten:

   I consider the development of Russia as a free and democratic state to be our main political and ideological goal. We use these words fairly frequently, but rarely care to reveal how the deeper meaning of such values as freedom and democracy, justice and legality is translated into life.
   Meanwhile, there is a need for such an analysis. The objectively difficult processes going on in Russia are increasingly becoming the subject of heated ideological discussions. And they are all connected with talk about freedom and democracy. Sometimes you can hear that since the Russian people have been silent for centuries, they are not used to or do not need freedom. And for that reason, it is claimed our citizens need constant supervision.
   I would like to bring those who think this way back to reality, to the facts. To do so, I will recall once more Russia’s most recent history.
   Above all, we should acknowledge that the collapse of the Soviet Union was a major geopolitical disaster of the century. As for the Russian nation, it became a genuine drama. Tens of millions of our co-citizens and compatriots found themselves outside Russian territory. Moreover, the epidemic of disintegration infected Russia itself.
   Individual savings were depreciated, and old ideals destroyed. Many institutions were disbanded or reformed carelessly. Terrorist intervention and the Khasavyurt capitulation that followed damaged the country's integrity. Oligarchic groups – possessing absolute control over information channels – served exclusively their own corporate interests. Mass poverty began to be seen as the norm. And all this was happening against the backdrop of a dramatic economic downturn, unstable finances, and the paralysis of the social sphere.

   Het is duidelijk dat je wel heel kwaadwillen moet zijn om hieruit te destilleren dat Putin weer een Groot Rusl;and wil.
   En dat je wel een heel slecht journalist moet zijn om dit te herhalen, en niet onderuit te halen.
   Geen enkele westerese MSM journalist heeft het onderuit gehaald.

   Verwijderen
 13. Opmerkelijk statement dat Stalin door Churchill vermoord is. Stalin heeft verteld dat de Churchill gang hem enkele keren geprobeerd heeft te vermoorden.

  2017 KGB FILES DECLASSIFIED: Churchill killed Stalin
  https://www.youtube.com/watch?v=Ppnj0rZKfqQ

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Stalin heeft verteld dat de Churchill gang hem enkele keren geprobeerd heeft te vermoorden. "

   Die zin heb ik niet gelezen, maar misschien over het hoofd gezien.

   Dit is wel heel belabberde speculatie.
   Nicolay Starikov zegt: Churchill had Rusland moeten vernietigen, en dat lukte hem niet. Dus werd hij oneervol afgevoerd in 1946.
   Het Westen was bang voor de Communisten en gaven Churchill een tweede kans:
   In 1951 kwam hij terug als leider en toen heeft hij, mogelijk in samenwerking met Chroestjow, Stalin vergiftigd.

   Wat een kletskoek !
   (Deze Starikov en deze KGB-man willen verdoezelen dat joodse communisten zelf hun held, Stalin, hebben vermoord.)


   En er zijn geen KGB files gedeklasseerd.
   De arts die Stalin had onderzocht na zijn dood, had verklaard dat ie vergiftigd was. Toen is die arts gedood en al zijn papieren vernietigd.
   Maar hij had een extra versie ergens verborgen, zegt de geinterviewde man ( Hoofd declassering KGB files), en hij heeft die versie gelezen.

   Ja, zo kan ik ook onderbouwing leveren voor alles wat ik wil bewijzen.

   Verwijderen
  2. Ik heb ook gezegd "opmerkelijk statement".

   Ik heb ook niet gezegd dat in deze statement Stalin heeft gezegd dat churchill geprobeerd heeft hem te vermoorden.

   Wel goed lezen Jan. Kun je dat ?. Ik kan je verder nog wel een link sturen zoals hieronder en je kan zelf je onderzoek doen en op zoek naar de waarheid gaan ipv alles verkeerd interpreteren zodat je eigen hersenspinsel wordt bevestigd.

   WHO KILLED FRANKLIN D. ROOSEVELT?
   http://www.prouty.org/coment11.html


   "They, who are they," Elliot asked

   "The Churchill gang!" Stalin roared, "They poisoned your father, and they continue to try to poison me…the Churchill gang!"

   Verwijderen
  3. Kan het niet aan jouw verwarrende schrijfstijl liggen, Oligarch ?

   Verwijderen
 14. Hier de speech van Halbe Zijlstra met de 1,5 minuut over de datcha van Putin: Vanaf minuut 1 tot min. 2.35.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=152&v=qpjgfzucq6A
  ( Dit is de link die Joshua om 17.04 uur al gaf)

  Zijlstra:
  "Ik kon heel goed horen wat het antwoord van Vladimir Putin was op de vraag van wat hij verstond onder Groot Rusland. Want Groot Rusland, dat is waar hij naar terug wil. En zijn antwoord was: Dat is Rusland, Wit Rusland, Oekraïne en de Baltische staten. En O ja, Kazachstan, dat was 'nice to have".
  ===

  Dit is dus spin-werk.
  Putin heeft nooit gezegd dat hij die landen weer terug wil hebben. Hij wil helemaal geen Groot Rusland in de betekenis van : een grotere oppervlakte dan nu.
  Hij wil Rusland weer groot maken.
  Maar dat is iets heel anders: dat betekent dat het weer op zijn poten staat. Dat het niet gedesorienteerd is en zwak en dus moet aanvaarden en toezien hoe de VS het ene na het andere eland kapot maakt.
  Met Kosovo, Afghanistan, Irak en Libië was hij nog niet sterk genoeg om er iets tegen te doen. Maar toen Syrië aan de beurt kwam was hij wel sterk genoeg en zei hij : STOP.
  Had hij dat niet gedaan, dan had de VS het land kapot gemaakt, want Assad had immers gifgas op Ghouta gegooid!
  Zoals we nu weten , uit de mond van Mattis nota bene, was dat destijds een brutale leugen.

  Een Groot Rusland is een Rusland dat vrede kan handhaven, dat zich kan verzetten tegen de Grote Vernietigers uit de VS.

  Een Groot Rusland is een land dat nauwelijks nog een staatsschuld heeft, waar veiligheid heerst, het volk tevreden is, het GDP op de wereldranglijst is geklommen tot plaats 6.

  Laat ons blij zijn met dit Groots Rusland.
  Het is trouwens onze enige hoop op een toekomst die niet eindigt in een joodse Gulag.
  Lees: de Protocollen van Zion. ( Niet door joden geschreven, maar toch héél informatief)
  Kijk naar Yossi Gurvitz: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/12/427-yossi-gurvitz-when-israel-is-mighty.html

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Ik denk dat Halbe Zijlstra heel snel minister-af is. Vraag me af waarom en waarom nu?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heb ik in het artikel proberen uit te leggen. Kijk naar die foto. Hij is in Korea/China door zijn reisgezelschap gewogen en te licht bevonden. De rest is geschiedenis. Media-partner Volkskrant doet de rest.

   Verwijderen
  2. Volgens Blik heeft 'Burgercommitteeu' daarover getwittert, maar ik kan die tweets niet vinden.

   Verwijderen
  3. @ Blik

   Heb dat stukje en de tweets van Burgercommitteeu gelezen, maar kon er eerlijk gezegd geen chocola van maken. Dat de timing van deze act geen toeval is lijkt me wel duidelijk.

   Verwijderen
  4. Dit is dus in tegenspraak van wat Rutte zei over wat Poetin gezegd heeft dat de inhoud klopte.

   'Zijlstra begreep uitspraken Poetin verkeerd'

   Minister Zijlstra heeft de uitspraken van president Poetin over Groot-Rusland verkeerd geïnterpreteerd.

   https://nos.nl/artikel/2216830-zijlstra-begreep-uitspraken-poetin-verkeerd.html

   Verwijderen
  5. Uit de link van Joop:

   In een e-mail aan de Volkskrant bevestigt Van der Veer dat hij met Zijlstra heeft gesproken over het gesprek met Poetin in diens buitenhuis. De president gebruikte toen inderdaad de term Groot-Rusland , maar dat zou hij vooral "historisch" hebben bedoeld.

   "Historisch gezien is Groot-Rusland groter dat het huidige Rusland. De interpretatie in agressieve zin is niet aan mij noch mijn woordgebruik", schrijft Van der Veer.

   Nice to have
   Op een VVD-partijcongres in 2016 zei Zijlstra dat Groot-Rusland is waar Poetin naar terug wil. "Dat is Rusland, Wit-Rusland, Oekraïne en de Baltische Staten. En Kazachstan was nice to have."

   Van der Veer herkent zich niet in dat citaat, schrijft de Volkskrant. "De term nice to have is niet een zegswijze van mij.
   =========================

   Het is nu dus duidelijk: Van der Veer was de bron.
   Dat zal de Shell geen goed doen.

   En het zal Zijlstra als minister van BZ eigenlijk onmogelijk maken: in die functie moet je zaken onder de pet kunnen houden.

   En het toont het volledig biased wereldbeeld van Rutte, als hij zegt dat Putin veroverings-intenties heeft.

   Verwijderen
 16. Halbe was er bij!
  https://pbs.twimg.com/media/DV1aha8W0AAz-xh?format=jpg&name=900x900

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deze vind ik ook leuk:
   "Ik moet de eerste D66er nog tegenkomen die zijn appartement teruggeeft."

   En ik ben het zelfs voor één keer eens met Leon de Winter:

   Okay, Zijlstra was er niet bij, maar de inhoud stinkt ook: onthulde Poetin in 2006 in een zaaltje aan buitenlandse bezoekers zijn bezettingsplannen voor een Groot Rusland? En Rutte vindt dat we dat moeten geloven?

   Verwijderen
  2. Halbe was er zeker bij

   https://www.nporadio1.nl/trending/8135-halbewaserbij-twitter-drijft-de-spot-met-minister-zijlstra   Verwijderen
  3. Breaking!!!!!!

   Russische militairen gedood in Syrië door Amerikanen!!!

   Verwijderen
  4. Russian Fighters Killed In Clash With US-Led Coalition Forces In Syria

   https://www.zerohedge.com/news/2018-02-12/russian-fighters-killed-clash-us-led-coalition-forces-syria

   Verwijderen
  5. In ieder geval een welgemeend advies aan die arme Halbe. Zet na aankomst in Moskou meteen een selfie met Lavrov op je twitter. Weten we in ieder geval zeker dat je erbij was.

   Verwijderen
 17. Dit is gisteravond al op de Volkskrant verschenen, en ik denk dat het er nu echt slecht uit ziet voor Halbe:

  Halbe zegt dat hij de bron precies heeft geciteerd.
  Onze brave ministers geloven hem.
  Halbe zegt ook: "De Volkskrant sprak ook met mijn bron, dus geloof me nou maar." "Maar ik kan de bron niet noemen helaas."

  Ja, inderdaad, de Volkskrant sprak met de bron. ( Van der Veer.)
  Maar die bron zegt nu juist dat Halbe de helft heeft verzonnen !

  Dus besloot de Volkskrant om alles openbaar te maken: wie de bron is, en dat de bron zegt dat ie onjuist is geciteerd,
  terwijl Halbe dus liegt dat zijn bron aan de Volkskrant heeft bevestigd dat hij (Halbe) inhoudelijk een juist citaat gaf.
  (Philippe, mijn vriend ! Toffe kerel! )

  Gaat niet goed, Halbe!

  Dag, Halbe !

  https://www.volkskrant.nl/binnenland/zijlstra-legde-woorden-poetin-verkeerd-uit~a4569237/


  ( Amerikaanse toestanden. En ik vind het nog leuk ook! Waar is mijn afkeer van bedrog en amateurisme nu ineens gebleven ?)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind deze berichtgeving over the Lying Dutchman ook erg vermakelijk, maar wat is er nou gebeurd?

   1) Dat Zijlstra dit overkomt daags voor vertrek naar Rusland om Lavrov te spreken, is opmerkelijk

   2) Dat Shell, via Van der Veer in het complot betrokken wordt, is opmerkelijk (Shell is een bedrijf die beter kan worden door de 'expansiedrift' van Rusland, dwz wil graag delen in de rijkdommen van Groot Rusland)

   3) Dat VK lezertjes, via Natalie Righton, bang moeten worden gemaakt over de expansiedrift van Rusland (nergens vind je bij Righton terug dat de expansiedrift van Rusland het verspreiden van olie en gas betreft en niet landjepik/oorlogsvoering van Rusland zoals wordt gesuggereerd), hoort bij the manufacture of consent (wij worden klaargestoomd dat Shell, via de ontmoeting tussen Lavrov en Zijlstra, geen verdere dealtjes mag sluiten met 'gevaarlijk' Rusland)

   4) Dat Van der Veer nu via diezelfde Volkskrant de tot grote hoogte gestegen gebakken luchtballon Zijlstra laat leeglopen via een speldenprik (want Van der Veer kan zich niet in de woorden van Zijlstra vinden) geeft aan dat Shell meer macht heeft bij de Volkskrant dan de eigenaren van Zijlstra hebben.

   Ik weet niet of iemand ooit de oud Russische Pravda heeft gelezen (ik niet). Maar het komt mij zo over dat mensen uit de oud Sovjet Unie op dezelfde manier het nieuws in hun krant lazen (waarvan ze wisten dat alles leugen was), zoals ik vandaag de dag VK lees: tussen de regels door valt er een hoop te lezen.

   Mijn voorspelling (en een voorspelling is het, dankzij te weinig gegevens hoe het nou echt zit, maw weten doe ik het niet), is dat Zijlstra mag blijven zitten waar hij zit en dat Shell een dealtje met Rusland krijgt waarover wij over een week een kort bericht mogen lezen in de krant op pagina 23.

   Verwijderen
 18. De baas van Oxfam is ontslagen vanwege sexfeesten in Haiti (waar ze zelf niet aan deelnam):

  https://www.volkskrant.nl/buitenland/directeur-oxfam-treedt-af-vanwege-seksschandalen-in-tsjaad-en-haiti~a4569260/


  Vooralsnog is dit een extreem hypocriete actie!

  Er was sprake van sexfeestjes waar lokale sexwerksters waren uitgenodigd, ´mogelijk´ minderjarig (de 2 weken dat dit in het nieuws is heeft nog geen journalist voortgebracht die dit heeft weten te ontkennen/bevestigen).

  Waarom moet een official aftreden als medewerkers buiten werktijd een wild feestje organiseren? Zoals in elk caraibisch land zijn er altijd meer dan genoeg vrouwen die hun natuurlijke charmes beroepsmatig gebruiken. De walgelijke feministische en gristelijke moraalridders veroordelen zoiets uiteraard, en doen door hun scapegoating onze cultuur schade. Moge de toorn van Erzuli Dantor (Haitiaanse beschermgodin van oa. sexwerkers) hen vernietigen!!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Die cultuur wordt geschaad omdat het de feministen en SJWs meer en meer macht tot scapegoating geeft, hetgeen uiteindelijk iedereen chantabel maakt, want de grenzen kunnen al naar gelang de mode / waan van de dag willekeurig verlegd worden.

   Verwijderen
  2. http://www.unz.com/proberts/feminists-are-succeeding-in-making-women-a-turnoff-for-men/

   Verwijderen
  3. Ik heb de berichtgeving hierover maar matig tot mij genomen, maar begreep dat Oxfam de feestjes op de bedrijfsrekening heeft gezet. Maw dat de gulle donoren van Oxfam betalen voor de sexfeestjes van Oxfam medewerkers. Maar of dat waar is, heb ik niet nagezocht...

   Ik vind dit nieuws niet fijn, het kind van de rekening is de bevolking van Tsjaad, en Haïti, die nu nog minder financiële steun zullen krijgen omdat Oxfam donoren hun bijdragen stoppen of hebben gestopt dankzij dit nieuws.

   Verwijderen
  4. NGO´s als Oxfam zijn zowiezo suspect. Als het verhaal over de minderjarigen (en dan bedoel ik niet 17 1/2) of de bedrijfsrekening waar is, dan is dit zwaar te veroordelen, maar er is geen follow up, en door de Guardian wordt het verhaal over minderjarigen alweer als feit gerepresenteerd.

   Uiteraard is het verminderen van donaties (als die voor een redelijk deel bij de bevolking komen) nadelig. Maar de media gaan hier als moraalpolitie optreden, zonder de feiten goed uit te zoeken. Is er sprake van concensuele sex tussen volwassenen buiten werktijd en zonde misbruik van fondsen (oxfam medewerkers verdienen echt voldoende voor hun feestjes), dan moet dit vermeld worden. Nu is het de pers die de bevolkingen benadeelt.

   En wie weet heeft het naar buiten brengen iets te maken met het volgende rapport:

   https://www.oxfam.org/en/pressroom/pressreleases/2018-01-22/richest-1-percent-bagged-82-percent-wealth-created-last-year

   Verwijderen
 19. Epic VIDEO of Saakashvili's Detention in Kiev Released
  https://sputniknews.com/europe/201802131061604053-saakashvili-detention-video/

  Goed om te zien!
  Nog zo'n wallstreet puppet die niet van ophouden weet. Je ziet hoe dat eindigt LOL LOL LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Waar is Matt trouwens? Een goede cartoon zou nu niet misstaan; iets met schuimbekkende Halve Zijlstra die voor Russische waan-agressie waarschuwt, of iets Olympisch met gedevalueerde medailles. Ik roep maar wat.... Matt????

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. (Ik denk dat Matt vindt dat ik op zijn tenen heb getrapt, en nu bozig is. Zijn vader zei hem dat er een aantal mannen zonder reden waren ge-executeerd door de invallende Duitsers, in zijn geboortedorp. Toen ik vroeg in welke plaats dat was gebeurd wilde hij niet antwoorden: ik was te wantrouwend. Matt was beledigd. Moet ik mij schuldig voelen?)

   Verwijderen
 21. Wuahahaha , de omhoog gevallen Zijlstra gestruikeld over zijn eigen leugens , met tranen. Wat een blamage , mn ook voor Rutte , die als het aan hem had gelegen Zijlstra kon blijven zitten .

  BeantwoordenVerwijderen
 22. De zoveelste VVD die is opgestapt . Zegt genoeg over de partij . Maar mensen blijven stemmen op de VVD , dat wil zeggen op hun portemonnee . Te triest voor woorden .

  BeantwoordenVerwijderen