zondag 24 augustus 2014

Oekraïense bommen op kerk in Kirovsk en ziekenhuis zaterdag 23-8-2014. Vijf doden

ENGLISH SUMMARY BELOW. Volgende bericht geven we door zoals we het van de site van Noworossiya ontvangen hebben en later van de site van de Parochie van Gorlovka en Slavyansk (hier ook meer foto's). We zijn dit bericht verder nergens tegen gekomen, dus moet je er dan volgens goed journalistiek gebruik "unconfirmed" aan toevoegen. De zojuist ontvangen en bijgevoegde foto's ondersteunen het verhaal wel.

23-8-2014 9:51 pm In Kirosvsk (dit is door het verzet gecontroleerd gebied bij Perwomaisk, tussen Gorlovka en Lugansk) is als gevolg van het vallen van bommen de kathedraal verwoest. Er zijn slachtoffers.Foto van de 23 augustus gebombardeerde kerk, foto Andrei Smirnova

23 Augustus zijn als gevolg van een artilleriebeschieting projectielen gevallen op de Kathedraal, heilige Johannes Kronshtad, in de stad Kirovsk. De kathedraal is geheel verwoest. Drie mensen zijn overleden. Enkele mensen zijn met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de voorganger van de kerk, Georgi Tsiganov, vond de beschieting plaats ten tijde van de zondagse nachtelijke aanbidding. Er werd gezongen toen het projectiel door het dak het hart van het gebouw binnenkwam en de mensen trof. Priesteres Olga Radchenko en parochieleden Zinaïda Meluga en Victor Tchernushev overleden ter plaatse. Met verwondingen van verschillende ernst werden de de tweede priester Segei Piven, zijn vrouw Ludmila, alsook de parochianen Tatyana, Nadezhda, Lubov en Lubov naar het ziekenhuis gebracht.Tijdens dezelfde beschieting is er ook een bom op het ziekenuis gevallen waarbij twee doden zijn gevallen en zwaargewonden. De Aartsbisschop van Gorlovka en Slavyansk, Mitofan, spreekt zijn diepe condoleances uit en bidt voor steun voor de gemeenschap van de kerk en de families van de omgekomenen en de gewonden. Hij hij vraagt alle Orthodoxe Christenen te bidden voor de overledenen, voor het spoedig beter worden van de gewonden, en het stoppen van de oorlog en het herstel van de vrede op onze grond.

Toeval dat de Christelijk Orthodoxe kerk beschoten is?

Nee hoor. Kijk maar naar de kerk van Gorlovka, een hele bijzondere houten kerk. Dit is 29 juli 2014, toen vielen de bommen nog net naast deze kerk, bij het kindespeelplaatsje.En dit is dezelfde kerk in Gorlovka 7 Augustus 2014 als het voor het Oekraïense leger wel helemaal raak is.En verder... We kregen het NRC in onze handen gedrukt, zaterdag, op straat.

Het aantal oorlogsmisdaden van het regime van Petro Poroshenko is niet bij te houden. Het dito negeren daarvan door de Nederlandse pers evenmin. Alleen al hoe het NRC bericht, bij monde van Hubert Smeets, over het hulpkonvooi spreekt boekdelen. Kop zaterdag 23 Augustus 2014, pagina 2: "Eenzijdige hulpactie Poetin frustreert overleg". Dus niet het treineren van het hulpkonvooi van meer dan een week, en niet de continue bommen op burgerdoelen van het Kievse regime, zijn het probleem. Nee, Poetin die het op een gegeven moment genoeg vindt en gewoon de broodnodige hulp gaat brengen, "zet de onderhandelingen onder zware druk". En dit schrijft NRC zonder de aanhalingstekens, dus brengt het als een feit; niet als een uitspraak van het Oekraïense regime. De CARTE BLANCHE die Poroshenko heeft van EUSA/NATO/IMF, en dus van NRC, kan niet treffender in beeld gebracht worden.

NOS correspondent David Jan Godfroid, twittert over "verwarrende" berichten betreffende offensief "separatisten": David Jan Godfroid @djmoskou 24-8-2014:

"Verwarrende berichten uit Oost-Oekraïne. Separatisten zouden grootscheeps offensief zijn gestart, delen Oekr leger hebben omsingeld."

Verzet begint aan opmars; NOS-correspondent in verwarring

Gisteren heeft de NOS correspondent nog gewag gemaakt dat een staakt het vuren voor het Oekraïense leger nu niet oportuun zou zijn, omdat ze zo lekker op dreef waren. Ja, als je gisteren de zaken zo voorgespiegeld hebt aan je publiek, dan is de verwarring bij hem wel weer te plaatsen. Maar zo verwarrend is het helemaal niet. Het verzet maakt veel materieel buit en houdt stand waar het Oekraïense leger het hardst beukt. Core business van het Oekraïense leger is voornamelijk burgerdoelen treffen en burgerslachtoffers maken. Het verzet boekte diverse successen de laatste tijd. Het Oekraïense leger is op verschillende plekken of vernietigd of gedemoraliseerd. In plaats van dit weer op de stapel "verwarrend" te leggen, zou Godfroid er beter aan doen, net zoals RT HIER, er verslag van te doen. Er is sprake van nieuwe pockets, waar het Oekraïense leger met 5000 en 2000 man opgesloten zit. De Oekraïeners spreken dit vooralsnog tegen. UPDATE 24-8-2014 19:57 Verzet heeft in Park-in een persconferentie gehouden en maakt melding van 1000 vernietigde of krijgsgevangen gemaakte Oekraïense troepen en 40 veroverde eenheden "techniek". "Mariopel ligt in het vizier. Hoe snel dat gaat hangt van de weerstand af die de opponent gaat bieden. De aanval gaat door."

Oekraïense Oorlogsmisdaden en wanbeleid sijpelen de Oekraïense media binnen.

Als je tussen de regels doorzoekt, zie je zelfs in de Oekraïense media de oorlogsmisdaden en het criminele wanbeleid van het eigen regime doorsijpelen. Enkele stukjes uit DIT artikel van 112.ua, vanuit de eigen Oekraïense media, dus onverdachte hoek:

"Plaatselijke bewoners praten met afschuw over de troepen van de Natsguardia en "Prawi Sector" (Right Sector). In Lisansk waren we bezig met humanitaire hulp te bieden, kwam er een moeder met haar kind van een jaar of vijf, die met bevende stem vroeg of we geen Natsguardia waren. Toen ze vernam dat ik een gewone Oekraïense soldaat was, vroeg ze mij de hand te drukken... als je dit gezien had. Haar handen beefden, alsof ze epilepties was."

Over Aidar (bataljon van het Oekraïense leger)

Aidar klaagt kapot gemaakt te worden, niet enkel door de opponent: "Ze (Aidar) worden zelfs daarheen gestuurd waar zelfs de tanks niet heen gaan. Daar komen ook de verliezen vandaan in de gevechten. Daarbij komt dat de vijand (het verzet dus) hen geen krijgsgevangenen maakt." Aldus 112.ua.

ENGLISH SUMMARY

Ukrainian bombs have fallen on a church in Kirovsk; it is the Parochy of Slavyansk and Gorlovka. 3 People died on the spot. Several wounded. During the same bombardment a bomb has fallen on the hospital. 2 People died, several wounded. Dutch NRC newspaper regards Putin putting up-coming negotiations under pressure for having sent the humanitarian konvooi anyway. The problem according to NRC is not the Ukrainians holding the konvooi away from the people in need or the Ukrainians bombing and killing civilians. No. It's the Putin humanitarian konvooi stupid!

14 opmerkingen:

 1. Ach niemand die dit blog serieus neemt....oorlogspropaganda tot en met. Je hoort alleen maar wat er slecht is aan Kiev, maar de vele oorlogsmisdaden, zeg maar gewoon gruweldaden die het "verzet" pleegt hoor en lees je hier niets van....beetje slager die zijn eigen vlees keurt en zo...
  Maar gooi vooral je eigen vrijheid te grabbel en ga lekker met de Russen een grote staat oprichten. Denk je dat ze op zullen houden bij Polen?? Bij de Baltische staten?? Overal zie je hoe geniepig Poetin het doet, hij grijpt binnenlandse conflicten aan om de macht, al dan niet met geweld over te nemen. Tegenstanders worden ineens "fascisten en nazi's" genoemd, hoewel daar weinig tot geen bewijs voor is. Enige die namelijk Hitler trekjes laat zien is Poetin zelf. Zie de Blitzkrieg op de Krim en hoe hij daar nu het volk behandelt. Als 2derangs burgers. En dat staat veel oud-Sovjet staten te wachten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Zal zich beperken tot niet NAVO landen ,was immers historisch onderdeel van Sovjet Unie en Poetin wordt nerveus dat het Westen steeds dichter bij hem komt. Hoe zou VS reageren als Rusland zijn bivak weer opslaat in Cuba ,zoals Varkensbaai ten tijden van Chroetjev. Zouden VS dat grappig vinden denk je @Cruelman

   Verwijderen
  2. Ach kijk, gaan we geschiedenisles geven?? Leer dan ook de werkelijke historie van dit conflict en zie dat Rusland de lont, het kruitvat en de vlam was van het gehele conflict. Niet de NAVO,EU of VS....het enigste wat je de EU kan verwijten is stemmingmakerij...Rusland levert echter wapens en troepen en maakt dus letterlijk doden, zie ik de EU/VS/NAVO nergens doen. Dus open je ogen...ach ik kan net zo goed tegen een muur praten, die neemt nog eerder iets aan als al die terroristenlovertjes hier. Gaan jullie ook nog met IS knuffelen???

   Verwijderen
 2. Blik, hoe treurig het ook is en wat voor machteloze woede we ook voelen, de artikelen die je plaatst met die vreselijke foto's, is het beste antwoord op die walgelijke trollen. Eigenlijk moeten we medelijden met ze hebben, het zijn geestelijke stumpers.
  Ik heb diep respect voor je.
  Groet, Gerrit

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zojuist binnengekomen 24-8 22:20:
  Artilleriebeschieting ter gelegenheid onafhankelijkheidsdag: Bij de school in een gebouw neergekomen: 3 lijken. Een meisje belde: "In mijn huis vlogen alle ramen. Eén vrouw kon niet vluchten en is doorkliefd, overal bloed." In de nieuwe wijk bij het punt Shirokaya waar de Natsguardia verblijft en de stad bombardeert, zijn al veel gewonden; bij een jongen is ze hand afgerukt. 3 Kinderen gewond. Scherfwonden. 1 Man is al overleden aan hartaanval. Kinderen met de ambulance naar Donetsk. En weer wordt er gebombardeerd op de stad. Schepsels. Mensen bieden eerste hulp en op hun, bommen... Er is gewoon een doelgerichte vernietiging gaande. Over de bom op de kerk van gisteren: Olga was een hele mooie, door iedereen geliefde vrouw. De kinderen moeten nu verder zonder moeder. Ondraagelijke pijn. Dat de Heer haar ziel rust geeft. Olga is vandaag met andere overledenen begraven. Wie gaat de verantwoordelijkheid voor deze misdaden op zich nemen?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bovenstaande bericht is van een inwoner van de stad Kirovsk (DNR); dus na het bloedbad van gisteren rond kerk en ziekenhuis, vandaag, "onafhankelijkheidsdag" opnieuw dodelijke misdaden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Verificatie Blik?? 0,0...Dat jij alleen RT kijkt en alleen Russische postjes en mails opent zegt eigenlijk genoeg...jij bent een trol van het Kremlin en praat alles goed wat dat "zogenaamde" verzet doet...het is niet eens verzet, het is een bende terroristen die erger zijn als wie dan ook. Aan beide kanten wordt geweld gebruikt, het feit dat jij alleen gewelddadigheden van Oekraïense troepen beschrijft en met geen woord rept over de verschrikkingen die het "verzet" aanrichten betekent dus dat dit een trollensite 1e klas is. Anders deed je aan onafhankelijke nieuwsgaring, maar dat komt jou niet uit. Poetin moet hoe dan ook de held zijn, het "verzet" zijn heiligen en Kiev zijn de fascisten. Dat zijn de plot, acteurs en dergelijke die je krijgt aangeleverd en o wee als je anders schrijft...je maakt jezelf met elk stukje propaganda hier meer en meer ONGELOOFWAARDIGER!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als wij in NL , het verzet , rakketten uit Engeland zouden hebben gehad in '44 toen Rotterdam door de Duitsers plat werd gebombadeerd , dan wij die niet gebruikt hadden. Verzet of terrorist ,het is maar van welke kant je het bekijkt

   Verwijderen
 6. Ik kijk anders nooit meer naar het NOS journal want ik woon gelukkig niet meer in Nederland, maar ik was n.a.v. een opmerking deze keer nieuwschierig geworden.
  ''Separatisten Oekraïne schenden Geneefse Conventie'' kopte NOS. Nou dat moet toch wel ernstig geweest zijn. Veel erger dan het bombarderen van bijv. woonwijken, scholen en ziekenhuizen. Het was ook inderdaad verschrikkelijk. Krijgsgevangen moesten door de stad paraderen en waren volkomen naakt, werden door honden gebeten en met knuppels geslagen. Hu? Niet dus, ze liepen gewoon gekleed en werden (terecht overigens) alleen maar uitgescholden voor fascisten. Je moet maar durven NOS, om nieuws op deze manier te brengen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De selectieve verontwaardiging kent geen grenzen. Degenen die nu het hardst roepen "Geneefse conventie", die hoor je verder nooit bij alle doden en gewonden als gevolg van Poroshenko's democtratiserings bombardementen.... Het is allemaal zoooo voorspelbaar wat NOS cs. laten zien...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee het is juist jullie selectieve nieuws en jullie selectieve verontwaardiging wat vele mensen schokt. Jullie "verzet" trekt al moordend en verkrachtend door Oost-Oekraine en de Krim (met overduidelijke hulp van de Russen) en daar zie ik jullie nooit tegen ageren. Maar ja, soort zoekt soort, dus terroristenvriendjes knuffelen niets ontziende terroristen alsof het popsterren zijn en verheerlijken hun wreedheden als ware het geweldige toveracts. En zeg je er op een normale manier iets van krijg je een silo met stront over je heen alsof je de duivel zelf was...Geen discussie mogelijk en tunnelvisie genoeg hier op deze "onafhankelijke" site....

   Verwijderen
  2. Heb je zelf nou niet door dat de lezers van dit blog je als de dorpsgek zien???? Houd de eer aan jezelf en ga de Donald Duck lezen.
   Overigens is het opvallend dat je nooit hebt ontkend dat je hier in opdracht van de AIVD reageert. (Zal je nu dus wel doen :))

   Verwijderen
  3. Heb ik al meerdere malen gedaan maar begrijpend lezen is jullie sterkste kant niet. Alleen al dat jullie dat denken maakt jullie echte dombo's!! Maar had ook niet meer van jullie verwacht....

   Verwijderen
  4. En die 4 lezers mogen dat best denken hoor....:-)

   Verwijderen