vrijdag 8 augustus 2014

Geen éénduidige berichten aangaande strijd Oost Oekraïene

ENGLISH SUMMARY BELOW Verzet maakt materieel buit en rekent opponenten in; Kiev bombardeert steden Lugansk, Gorlovka, Donetsk plat

Vandaag buitgemaakte tank

Bericht van een oorlogs analiticus van het verzet 8-8-2014 20:33 uur.

Verzet Oekraïene schakelt groot aantal opponenten uit en maakt enorme hoeveelheid zwaar militair materieel buit

"Ik zou alle goede Russen willen feliciteren en alle supporters van Noworossiya. Vandaag heeft een epopee (een "heldendicht") plaatsgevonden met de zuidelijk samengetrokken Oekraïense troepen die vastzaten tegen de Russische grens. Als resultaat van een aanval van hen tegemoetkomende Oekraïense troepen is het een deel gelukt uit te breken. Dat is slecht nieuws. Het goede nieuws is dat van de 5000 in de val zittende Oekraïeners er slechts ongeveer 1000 man uitgebroken zijn. Nog beter nieuws is dat om die uitbraak te forceren de Oekraïeners bijna al hun materieel in de strijd hebben moeten gooien, die nu het verzet toebehoort, en het aantal stuks artillerie en pantser van de troepen van Novorossiya verdubbelt. Uiteindelijk, is het meest prachtige nieuws dat de uitgebrokenen moreel gebroken zijn en deze duizend worden de allerbeste, met de meest woeste anti-oorlogs agitatoren, de rest van Oekraïene vertellend, wat een leugens de officiële cijfers over 400 omgekomenen. Ik reken dat er in de loop van de week er nog een hergroepering komt en dat het in beslag genomen wapentuig op orde gemaakt wordt, waarna het er voor de Oekraïeners heel erg verdrietig uitziet. (Alleen al de 18 in beslag genomen Grad installaties is al in staat een hel te veroorzaken.) Als u plotseling om de één of andere reden in het Oekraïense leger dient en met diens structuren verbonden bent, dan is nu het moment om zichzelf in de knie te schieten en naar een hospitaal in een rustige omgeving te vertrekken. Over een week zal er over uw posities een stormvuur uitgestort worden en zal er as van u gemaakt worden met de van u afgenomen artillerie". BRON. Hier 5 stuks buitgemaakte Grad artillerie installaties.

Informatie uit pers-centrum "Wostok", 8 augustus, 21:49 uur

Zware Strijd gaande in heel Donbass

Er is in Donbass een actieve strijd gaande op de hot spots: Donetsk, Shachtersk, Marinka, Gorlovka, Yasinowataya (DNR) alsook in Lugansk (LNR).

Vandaag is een beschieting van Donetsk gaande vanuit nagenoeg alle kanten. Zeer veel vernield. Bij de stad trekt zich zeer veel materieel samen. Ze komen vanuit het zuid-oosten, Mariopel. Het Oekraïense leger beukt op praktisch alle wijken van de stad. De belangrijkste gevechten vinden plaats onder Donetsk: Marinka, Yasinowaya, Ilowaisk, Mospino. De helft van Marinka is door Oekraïense troepen onder controle genomen. Er is een confrontatie gaande. Ook Gorlovka wordt met de grond gelijk gemaakt met "Grad"-installaties. het commando van "ATO" is bezig van Donetsk een tweede Lugansk te maken (waar de humanitaire catastrofe de dreigingsfase al voorbij gegaan is). Ook in Shachtersk is een gevecht gaande. BRON.

Verder komen er berichten binnen van verliezen aan de kant van het verzet van manschappen van het verzetsbataljon Wostok bij de strijd om heuvel 277. De heuvel zou nog wel in handen zijn van het verzet dat "zijn wonden likt". Volgens andere bronnen zouden de Oekraïeners hem veroverd hebben.

Verder een bericht van journalisten die melding maken van een actie van partizanen in de regio Zaporozhe in de nacht naar 7 Augustus bij Malinovka. Ze zouden van achteren een groep Nazguardia aangevallen hebben. In het korte gevecht zijn een Oeral een KrAS, twee KamASa en een Hummer vernietigd. Daarbij is een niet zo jonge man gevangen genomen in een camouflagepak zonder tekens en de aangehoudene was niet in staat vragen te beantwoorden gesteld in de Russische, de Oekraïense en de Duitse taal. BRON.

Kazakken berichten:

De hele nacht van 6 op 7 augustus en praktisch de hele dag zijn de Kazakken bezig geweest met het uitelkaar spelen van Oekraïense gevechtseenheden. In de gevechtszone kwamen de 24e gemotoriseerde Brigade terecht en de 79e brigade. Alles in de omgeving van Krasni lutsh (Rode straal). Veel soldaten zijn krijgsgevangen gemaakt. Ze zijn allen naar het centrale punt van de kazakken gebracht. Daar zal de krijgsraad van de Kozakken hun verdere lot bepalen. Daarbij is veel materieel buitgemaakt. Foto's en bron, hier: http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_11221

Kortom, er gebeurt van alles en er is geen pijl meer op te trekken welke kant dit op gaat. Wel is duidelijk dat steden als Donetsk, Lugansk, Gorlovka enorm vernietigd worden door de Oekraïense krachten, en dat de politiek en de media de andere kant op kijkt. Voornamelijk naar Putin. Op het uitspreken van de naam Poroshenko, de president van Oekraïene die hier verantwoordelijk is, lijkt de omerta te rusten.

ENGLISH SUMMARY

The resistance has taken large amounts of heavy weaponary from the Ukrainian army in the aftermath of what were the locked up Ukrainian forces next to the Russian border. In an all out attempt the Ukrainian army succeeded freeing approximately 1000 of their total 5000 men there being locked up. Against this relative success for the resistance there is a situation that the Ukrainian army is attacking over a wide front. Donetsk for instance is being taken under fire from almost all sides and almost all areas of the city are being shelled. But also Shachtersk, Marinka, Gorlovka, Yasinowataya, as well as Lugansk are under fire and shelling. These are the big pictures. Apart from this, the Kazachs on the side of the resistance have taken Ukrainian POW's and also succeeded capturing material. A partizan group in Zaporoshe managed to ambush a group af Nazguardia and take as POW a not so young man not able to answer questions asked in the Russian, Ukrainian and Germang language.

2 opmerkingen:

 1. Een simpele tip: Leer Nederlands.
  Een tweede tip: Leer Engels.

  Dit was (in beide talen) erbarmelijk slecht geschreven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HARTELIJK DANK voor deze blog!

  Dit is een stroompje informatie in het oceaan van MSM-leugens.

  BeantwoordenVerwijderen