maandag 4 augustus 2014

Nieuwsticker Maandag 4 Augustus 2014

We gaan het vandaag eens als volgt doen. Elke keer als we iets interessants vindt, gooien we het met een korte toelichting of commentaar, hier op deze pagina, die we Nieuwsticker Maandag 4 Augustus noemen. Hij wordt dus af en toe, regelmatig, of continue -afhankelijk van wat we tegen gaan komen- ge-update. Blijf dus langskomen. Updates plaatsen we vandaag Onderop.

00:07 Valerie Chlopenik, parlementslid van DNR (Volksrepubliek Donetsk) bevindt zich in of bij de stad Sneshnoe waar zij 20 lichamen van hun mannen begraven. Mannen zijn omgekomen bij Stepanovk en Marinovk. Maar het verhaal wat volgt is dat 31 juli er een uitwisseling van lichamen heeft plaatsgevonden: het verzet heeft 12 lichamen teruggekregen, de Oekraïeners 8. Onder de Oekraïeners bevond zich een officier. De Oekraïners hadden NATO uniformen en NATO uitrusting, en nog iets maar dat konden we niet verstaan (misschien iemand die dat derde punt wel begreep?) De lichamen hadden al een tijd gelegen. Onder de lichamen waren er drie die gemarteld waren en sporen van verbranding toonden. Verder gaf Chlopenik aan dat ze tijdens de uitwisseling de Oekraïeners vroegen waar ze mee bezig zijn, waarom ze naar Donbass gekomen waren. De Oekraïeners keken daarbij weg, begrijpende dat hun zaak niet cosher is. De soldaten zouden ook al vier maanden zonder enige nieuwsvoorziening zitten en dus geen benul hebben wat er gaande is en waar ze voor vechten. Chlopenik gaf aan dat ze 180 Graden zouden moeten draaien, het kwaad komt uit Kiev, door de Amerikanen gefinancierd. Broeders zijn elkaar hier in Donbass aan het vermoorden. Het conflict kan in 2 dagen opgelost zijn als de Oekraïeners gewoon terugrtrekken naar waar ze vandaan kwamen.

00:50 Ron Paul ziet het zo (Oud Senaatslid Republiekeinse partij en Libertariïer):

The US has already provided the Ukrainian military with $23 million for defense security, $5 million in body armor, $8 million to help secure Ukraine’s borders, several hundred thousand ready-to-eat meals as well as an array of communications equipment. Congress is urging the president to send lethal military aid and the administration is reportedly considering sending real-time intelligence to help target rebel positions.

But let’s not forget that this whole crisis started with the US-sponsored coup against Ukraine’s elected president back in February. The US escalates while it demands that Russia de-escalate. How about all sides de-escalate?

Hier zijn hele BETOOG.

Update van Strelkov over de gevechtssituatie 4-8-2014

De opponent probeert tot Donetsk door te breken, richt zijn beuken op Krasnogorovka en Marinka. Bij Petrovka was 's ochtends weer water; met electriciteit en mobilie telefoons blijven de problemen. Boven Snezhni is een AN-30 waargenomen. Uit Charkov naar Kramatorsk is een zwaar transport waargenomen C-17; lading nog onbekend. In Donetsk is het verzet nog op jacht naar een "zonderpiloot" (neem aan dat een drone bedoeld wordt). 00:45 heeft de junta de beschietingen hervat met MCTA-c (wie biedt?), zware inslagen hoorbaar. In Lugansk nog steeds geen electriciteit en problemen met water; geen berichten over bommen daar vanavond. http://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_10372

09:39 Oekraïense soldaten vragen asiel aan in Rusland

400 Oekraïense soldaten zouden gisteren asiel hebben aangevraagd in Rusland, melden Russische grenswachten. Bekend is dat 1500 Oekraïense soldaten in de val zitten aan de Russische grens, met aan de ene kant Rusland en de andere kant het verzet. Hun water-, voedsel en muunutievoorraden zouden nog tot 2-3 dagen rijken. Het verzet valt hen niet aan, ze voeren wel onderhandelingen over overgave. Wellicht is deze groep van 400 een deel dat daarvan dan gisteren eieren voor zijn geld heeft gekozen. BRON.


De witte vlag waarmee de oekraïense soldaten zich overgaven, 3 augustus 2014.

09:47 Het aantal vluchtelingen uit door oorlog verscheurd Oekraïene blijft toenemen

Vluchtelingen die verder trekken worden het meest gehuisvest in streken als Centraal, Zuid en Noord Kaukasus, de Volga Rivier, Oeral en Noord Westelijke federale districten. De afgelopen 24 uur zijn weer 1.000 Oekraïense vluchtelingen uit belegerde steden vertrokken. Rusland heeft 585 (1)vluchtelingenkampen ingericht die 42.400 vluchtelingen onderdak bieden (dat is dan weer vrij weinig daar er sprake is van +100k vluchtelingen en met dit aantal de kampen gemiddeld een kleine 100 man huisvesten, kleine kampjes dus). De grootste contingenten bevinden zich in de Rostov regio en op de Krim. BRON.


9:59 Minister van Defensie Oekraïene, Geletei, denkt dat "de overwinning nabij is"

Hij benadrukte het belang van het in handen krijgen van de crash-site van de neergestorte Maleisische Boeing. Maar daarbij merkte hij op dat de gevechten tussen het Oekraïense leger en het verzet geen invloed moeten hebben op het werk van de internationale specialisten die daar onderzoek doen. BRON.10:07


10:11 Steun voor Noworossiya van Britse arbeiders.

The head of administration of the largest trade Union in the UK - Unite the Union of Andrew Murray has characterized the actions of the Kiev authorities as "aimed at the destruction of his own nation". He launched a campaign called "Solidarity with the anti-fascist resistance in Ukraine". "We should demand from the government to stop supporting the expansion of the EU and NATO, and to stop support of the government in Kyiv," told the leader of the trade Union movement in the UK. Lees HIER verder.


10:50 Burgers Hirlovka richten zich tot de "Oekraïene-is-één-mensen" en tot Petro Poroshenko, verzet raakt getergd (Waarschuwing 18+)

Bekijk de video en onderstaand deel transcript:

Bewoner Hirlovka: "Hier werden tomaatjes en komkommers verkocht... en hier viel hij. Nou kijk, monsters, kijk. (...) Kijkt iedereen? Meneer Pjötr Poroshenko, wat moet ik je nog verder vertellen? Wat wil je? Jij hebt ook kleinkinderen. Je hebt kinderen. Dit is een directe bom. Op een klein marktje. Hier zaten vroeger omaatjes. Die verkochten bloemen, tomaten. Die ze zelf verbouwd hadden. Wat moet ik nog zeggen. Mensen, dit is Donbass. Dit is Hirlovka. Wij zullen jullie niets vergeven".

Andere burger Hirlovka: "Kom hier. Ik weet niet waar die bommen vandaan gevlogen kwamen, maar jullie Oekraïense ratten hebben mijn vrouw gedood, een goede buur van me afgenomen. Branden jullie in de hel".

Het verzoek van het verzet is deze video wijd te verspreiden. Hem te tonen aan Euromaidan, aan de voorstanders van "één Oekraïene". Blik op NOS wil er aan toevoegen: toon hem ook vooral aan Hans "European Values en Democracy" van "Odessa 2 mei, leg eens uit" Baalen, aan Rutte, aan Frans "wij begrijpen het Oekraïense leger wel" Timmermans, Louis "meer santies tegen Rusland" Bonte, etcetera. "Sprake van 1 Oekraïene kan er niet meer zijn en zal er nooit meer komen... In Donbass vergeeft men Oekraïene niet. Nooit. En er komt vergelding. Degene die nu nog een oproep ontvangt (voor het dienen in het Oekraïense leger, red.) geven we één puur menselijk advies: beter 2 jaar zitten in de gevangenis (dat is zo ongeveer waarschijnlijk de straf voor dienstweigeren, voor het weigeren tegen de eigen bevolking te vechten, red.). Ga niet naar Donbass nu. Er komen nu bij het verzet mensen die "persoonlijke rekeningen" hebben te vereffenen. Zijn er nog vragen? Ga vragen bij de chirurgen van de ziekenhuizen van Charkov, Dnjeprpetrovsk, Odessa, en vraag wat daar de afgelopen week uit Donbass is binnengekomen; en dat zijn alleen nog maar degenen die het overleefd hebben. Verdere info in het Russisch, HIER.

11:15 Ondertussen gooit NATO-baas Rasmussen gewoon wat extra olie op het vuur: ‘Defense plans to battle Russian aggression’

In the meantime, Rasmussen said that the alliance will soon come up with defense plans to confront “Russia's aggression” against Ukraine. “Russia's aggression was a warning and created a new security situation in Europe,” he told the French publication. “We will strengthen military exercises and prepare new defense plans.” NATO's chief also called on member countries to increase their military budget to match the perceived threat from Moscow. BRON.


Doe een dansje, met Hansje. Waarschijnlijk zoals Hans van Baalen het bedoeld had: Kinderfeestje met een Putin-pop verbranden en dan fijn gezamenlijk in een grote kring "Heil Oekraïene, Slawa Oekraïnoe" roepen en een dansje doen, Ivano-Frankisk, 30 juli (verbranden begint rond 3:50)

11:45 Net binnen, Bericht via Strelkov 4-8 11:15 MSK Bericht van vrijwilligersgroep D.O.L.G.

In de nacht van 3 op 4 augustus zijn in Shachtersk door het Oekraïense leger fosforbommen gebruikt tegen het verzet. Een sanatorium is afgebrand. Geen slachtoffers en geen gewonden.

In Zaporozhe heeft een sabotage groep van DNR (Volksrepubliek Donetsk) één van de onderdelen van bataljon "Dnjepr" geheel geliquideer. Dnjepr valt direct onder de extreem-nationalist en politicus Yarosh. Alle oorlogscommandanten zijn geliquideerd. (Info van de commandant van D.O.L.G.). Noot: Zaporozhe ligt in Oekraïens gecontroleerd gebied). BRON.

12:05 Het commentaar op twitter bij deze foto was: "Voila, c'est fait"


12:55 Ria Nowosti bericht HIER over 438 Oekraïense strijdkrachten die zich vandaag overgegeven hebben en gevlucht zijn naar... Rusland. 164 Van hen zouden grenswachten zijn; het grootste deel betreft leden van de 72e Gemechaniseerde Brigade van het Oekraïense leger. De officier op de beelden zegt 10 jaar in het leger gezeten te hebben, dat hun voorraden op waren en dat ze in de steek zijn gelaten door het Oekraïense leger.


13:42 Heftige discussie uitgebroken op NUJIJ (over de 100 reacties). Zie HIER. Heb er zelf het volgende commentaar maar aan toegevoegd aldaar:

Het Oekraïense leger is Begonnen met schieten in Oost Oekraïene, slechts weken nadat deze "democraten" met geweld aan de macht gekomen waren, was dat hun eerste wapenfeit. Het leger inzetten tegen de eigen bevolking is illegaal volgens de Oekraienese grondwet (en ook als je gewoon zelf na kunt denken); Janoekowitsh de verdreven "dictator" hield zich daar aan. De nieuwe machtshebbers hebben daar lak aan. Double standards en hypocrisie in Nederland kent geen grenzen. De talkshows barsten uit hun voegen van verontwaardiging toen Janoekowitsh zelfs maar de gummiknuppel hanteerde; toen het nieuwe bewind met tanks de eigen burgers begon dood te schieten, was dat allemaal "erg begrijpelijk, want anders zou hij niet serieus te nemen zijn". Ook het martelen van weerloze krijgsgevangenen zal vanavond bij Knevel (what's in the name...) niet aan de orde komen.

13:47 Meer dan 180 van de Oekraïense soldaten die zich in Rusland gemeld hadden, worden op hun verzoek teruggestuurd naar Oekraïene. BRON.

13:57 In heel Noworossiya worden zware gevechten gevoerd. En "Kiev bereid onverwachte verrassing voor"

Verzet meldt het neerhalen van een SU-25 en een Nazguardia die blijft beuken op Shachtersk maar net als vorige week nog zonder succes. In Kiev wordt gesproken over een nieuw plan om Donetsk in te nemen waarover al enkele dagen gesproken wordt ook met verwijzing naar adviseur van de president, Juri Loetsenko. Het zou gaan om een "voor het verzet volkomen onverwachte verrassing". Bron: Perwi Kanal.

14:10 Bericht via Donetsk van het verzet in Donetsk van 13:10

"Upto one hundred Ukrainian "boxes" (neem aan dat pantser bedoeld wordt) stand on Kurakhovo, about 50 - around Debaltsevo (yesterday Ukrainians shot the ataman of Cossacks, near the house). Near Krasnoarmeysk and Dobropolya I even am lost... under the Dokuchayevsky about 100 armored personnel carrier. Local men told - Let's burn and we will hand over on scrap metal... desperately money is necessary)))".

Verder meldt de Oekraïense zijde dat Donetsk al in hun handen is.

14:48 Oekraïense sergeant wordt gebombardeerd door eigen leger en gered door het verzet, 30-7-2014

15:04 Nieuwsuur, vanavond 22:00 uur NL2 gaat over Slavyansk.

Het zal daarbij ook, en wellicht geheel over deze onderstaande video gaan, een opgraving van lichamen van 24 juli in Slavyansk, over executies van het verzet ten tijde van hun controle aldaar en het gebombardeerd worden door het Oekraïense leger. Zij hebben toegegeven dat executies hebben plaatsgevonden. Het verhaal wordt gebracht met blauw/geel Oekraïense gekleurde bankjes in Slavyansk en (zo stel ik me zo voor) dat de mensen blij zijn met de nieuwe situatie waarbij het Oekraïense regime weer regeert. Waar op gelet dient te worden zijn de volgende zaken: 1. Zijn deze mensen de oorspronkelijke bewoners of vanuit het westen van Oekraïene gestuurd om de open gevallen plaatsen (meer dan de helft van de 140k tellende stad was gevlucht) op te vangen. 2. Geeft de documentaire ook aandacht aan wat er met de bevolking gebeurd is toen het Oekraïense leger het daar overnam. Wat deden zij met mannen die daar nog achtergebleven waren? Geeft de documentaire ook nog aandacht aan de maandenlange bombardering van Slavyansk met overeenkomstige materiële schade en menselijke slachtoffers? Het is prima om aandacht te besteden aan de executies, maar het zou ons van Rudy Bouma tegenvallen als hij zich wat Slavyansk betreft enkel tot dat verhaal zou beperken. Let bij mogelijke straat interviews er ook op dat negatieve uitlatingen over Kiev erg duur kunnen komen te staan. Graham Philips, die inmiddels uitgewezen is (...) heeft vlak voor zijn uitwijzing daar mooie beelden van. Kortom, we weten niet wat Bouma gemaakt heeft, ga Nieuwsuur zien vanavond, maar kijk kritisch naar zijn document en kijk door de regels heen. Wij herinneren eraan dat we al eerder melding maakten over 600 verdwenen mensen mogelijk door het Oekraïense regime en het mogelijk bestaan van crematoria om van deze mensen af te komen. Info HIER.Poroshenko noemt deel van zijn parlament een 5e colonne en blikt tevreden terug over het verbod van de communisitsche partij. HIER de details met een analyse-video.

15:54 Op dit moment lopen de spanningen op in Odessa. In verband met een concert van Anni Lorak, wordt er een bestorming van Prawi Sector, de fascistische door de VS gesteunde terreurgroe verwacht. Deze groep was ook deelnemer bij de slachtpartij op 2 mei in dezelfde stad met 48 slachtoffers.


16:34 De slinkende "Cauldroin" en de overgave van de 72e Brigade. (Zojuist uitgekomen)

Een interessant verslag van de zijde van het verzet over de Oekraïense troepen die opgesloten zitten tussen de Russische grens aan de ene zijde en het verzet aan de andere kant. Het is een vreemde situatie waarbij het verzet tot op enkele honderden meters nadert maar niet verder gaat, en de Oekraïense legeronderdelen die door hun voorraden heen raken en afgesloten zijn. Enkele honderden militairen hebben zich vandaag overgegeven in Rusland. Redenen dat anderen dat nog niet gedaan hebben (het zou om totaal zo'n 1500 man gaan) zouden erin kunnen zitten dat er Poolse huurlingen aanwezig zouden zijn en dat zou tot internationale ophef kunnen leiden. Er vinden onderhandelingen plaats. Lees verder in het Engels, HIER


16:45 Kysia Hexter besteedt aandacht aan het vluchtelingenprobleem op Radio 1.

"In de Russische vluchtelingenkampen worden enkel staatsmedia toegelaten". Ik meen mij juist te herinneren dat -ik meen zelfs Putin zelf- men journalisten opriep om juist die kampen te bezoeken. Ik kan ook enkel redenen bedenken dat je de wereld die kampen wil tonen. Mocht je toch redenen kunnen noemen om dat te verbieden dan lijkt het mij dat de redenen om te tonen die "outnumberen". Een rare kronkel in haar verslag. Verder goed dat Hexter wel aandacht gaf aan deze situatie op radio 1. Ze wijst ook op de grote betrokkenheid van de Russische bevolking. Prima. Ik kom nog even terug op de aantallen van circa 50k Okerïeners in opvangkampen. Je moet weten dat bijna al die Oekraïeners die vluchten familie en vrienden in Rusland hebben en het overgrote deel de kampen overslaat. Voor elke persoon in zo'n kamp staan dus een aantal die buiten die statistieken blijven en rechtstreeks naar privéadressen vluchten.

17:35 Nogmaals Odessa

Verhaal van mogelijke onrust bij concert Russische zangeres in Odessa blijkt anders in elkaar te zitten. Er waren leden van Prawi Sector en Swoboda (beide extreem nationalistische organisaties, de eerste een knokploeg, de tweede een regeringspartij) op het concert afgekomen dat gister avond aan het strand van Arcadia plaatsvond. De politie kon het geweld in de hand houden. Nu is er volgens DIT artikel sprake van dat deze agenten gestraft gasan worden. Het klinkt gek, maar als je Odessa 2 mei kent, weet je dat alles mogelijk is in het huidige Oekraïene.

17:39 DJ Godfroid (NOS)(nog) niet erg overtuigd van naar Rusland vluchtende soldaten (ondanks overweldigend bewijs en logica) (dus niet op het NOS journaal, allemaal veel te twijfelachtig, Rusland maakt er "een nummer van"...)

Twittert: David Jan Godfroid @djmoskou · 8 uur

In Rusland maken ze een heel nummer van vluchtende (deserterende?) Oekraïense militairen (niet te controleren)

17:41 Olaf Koens in woorden van gelijke strekking als Godfroid (...) Olaf Koens @obk · 2 uur

Oekrainse troepen deserteren naar Rusland. Ik heb het vermoeden dat we die jongens heel veel op televisie gaan zien http://en.ria.ru/video/20140804/191699600/Ukrainian-Troops-Fled-to-Russia-Being-Housed-in-Tents.html …
Nee Olaf Koens, die jongens gaan we op de Nederlandse TV niet zien, laat staan veel. Is hier helemaal geen nieuws in ons kikkerlandje.

17:55 Gevechten in voorsteden Donetsk

De gemeentelijke overheid van Donetsk (alsook andere bronnen) maken melding van gevechten in voorsteden van Donetsk. het Oekraïense leger heeft een honderdtal eenheden pantser in de strijd die richting in gedirigeerd, alsook RSZO (Uracan multiple rocket launcher), Smerch (eveneens een zware jongen), en GRAD (eveneens een 6-raketten tegelijk werper), en ook de Tochka-U. Het Oekraïense leger beukt met name op Krasnogorovka en Marinka, nog steeds onder controle van het verzet.


18:05 NOS laat zich weer van zijn oude kant zien. Pro-War. Pro-Oorlogsbelasting

In het NOSjournaal van 18:00 uur in een item over de zojuist ingevoerde 1,5% oorlogsbelasting in Kiev, sluit de verslaggever na wat ongemakkelijke straatinterviewtjes als volgt af: "In Kiev is men bereid de lasten te dragen voor een strijd ver weg". Kijk hieronder de video die 3 uur geleden op liveleak geplaatst is uit Voloka (bij Roemeens / Moldavische grens, en zie hoeveel steun de mensen daar geven aan de oorlog "Wij willen geen oorlog, maar vrede" Hier nog meer protesten vanuit Novoselytsya, Chernivetska oblast, West Oekraine, tegen de oorlog in Oost Oekraïene. Maar goed, daar heeft de NOS geen oog voor, die gooit juist liever meer manschappen en meer geld op het oorlogsvuur.

18:30 Meer berichten over grote aantallen raketcomplexen richting Donetsk, HIER (in het Duits)

18:41 Verzet spreekt over successen van hun, met onder andere geslaagde artillerieaanvallen op posities Oekraïense leger en waarschuwt eens te meer het Oekraïense leger om geen burgerslachtoffers te maken.
Dame vertelt de verzetsleden dat ze niet en nooit zal vertrekken. Ze blijft met haar honden waar ze zit. Shachtersk, 3-8-2014

"Verbouwing Ukrainian Style", Shachtersk 3-8-2014

22:49 Nieuwsuur reportage Rudy Bouma: Telleurstellend

Ik houd het mild over Rudy Bouma, want op de één of ander manier heb ik met hem, wat ik ook met Pieter Waterdinker heb, het idee dat ze misschien nog wel het complete verhaal willen en gaan vertellen. Maar neemt niet weg dat mijn tenen begonnen te krommen bij zijn reportage, en dat is geen goed teken. De strekking van het verhaal waarbij hij zich rond liet leiden door duidelijk een Pro-Oekraïener:

1. Het verwoeste weeshuis was het resultaat van Separatisten die daarvandaan schoten en het Oekraïense leger schoot terug. Bij de eerder getoonde hele straat die platgeschoten was, werd geen commentaar geleverd waardoor natuurlijk het weeshuis verhaal ook daarop terugslaat.

2. Swoboda leden (de ultra nationalistische pro-Oekraïene partij) kunnen eindelijk weer vrij over straat bewegen.

3. De Separatisten hebben een terreurbewind gevoerd, getuige het massagraf met 14 lijken, waaronder een aantal leden van de Pinkstergemeente, een geloof waar de Russisch Orthodoxe pro-Russsen niets van moeten hebben.

4. De verhalen van Oekraïeners die hier doden op hun geweten hebben, daarover moet gezegd worden dat er hier een schietpartij was waarbij de seperatisten slachtoffers maakten, en toen de Russische cameraploegen kwamen moesten we zeggen dat het Oekraïense leger had geschoten.

Kijk, ik zit hier niet om de separatisten te verdedigen. Maar ik vind wel dat Rudy Bouma hier echt een reportage weergeeft die zo van de Oekraïense propaganda tv had kunnen komen. De separatisten voerden een schrikbewind, de doden zijn het gevolg van hun schietpartijen, de vernietigde huizen kwamen omdat zij van daaruit schoten, en de Russische TV heeft de slachtoffers gedwongen te zeggen dat het de schuld van Oekraïene was. Gelukkig is het nu pais en vree. De democratische geel/blauwe Oekraïense vlag wappert weer, de fijne Swaboda partijleden kunnen weer met hun favoriete t-shirts de straat op, en de mensen die naar Rusland zijn gevlucht kunnen het eerstkomende jaar niet terugkomen.

23:21 "Kijk eens wat de Oekrie's (Oekraïeners, red.) met ons 8 verdiepingen tellende apartementencomplex gedaan hebben"

"Stad Shaxtersk. Kijk wat vandaag (4-8-2014) de Oekrie's gedaan hebben. Kijk wat er met dit gebouw gebeurd is. een bank. Een winkel. Dit is niet ver van het centrum. En daar brandt het gebouw van 8 verdiepingen. Hier leefden mensen. Nu is het hier erg warm."

Maar goed, als Rudy Bouma over een maand een reportage over Shachtersk maakt, de geel/blauwe vlag er fier wappert, de mensen in swoboda t-shirts er de dienst uitmaken, en hij rondgeleid gaat worden door een "plaatselijke en vooral tevreden inwoner", dan zal de reportage er als volgt uitzien:

"Dit is een apartementencomplex. Ik herinner me niet meer of er seperatisten zaten en het Oekraïense leger hen daar succesvol vernietigd heeft, of dat de seperatisten het gebouw vol met vreedzame burgers zelf beschoten hebben. Het was een schrikbewind wat de seperatisten gevoerd hebben. Nu hebben we democratie."

We sluiten de dag af met een bericht van Strelkov (voor wie de galgenhumor door de moeilijke vertaling heen, kan ontwaren...)

- Betreffende de zuidelijke "kotla"(het lapje waar de Oekraïeners in de val zitten)

"Voor die zone dragen wij geen verantwoordelijkheid. Dat is LNR (Volksrepubliek Lugansk). Bij ons is juist nu een zwaar gevecht gaande in een gebied schurend tegen de "kotla".

- Over plannen voor de toekomst

"Trouwens, voor de herfst hebben wij als Verzets DNR, enkele duizende goede Sovjetische gewatteerde winterjassen besteld"

Dit was de eerste ticker "van het seizoen". Het was een genoegen hem te doen, het heeft goed gedaan te zien dat er veel naar gekeken is, we hopen dat u er wat aan gehad heeft. We gaan hem zeker nog een keer doen, maar niet morgen. Voor morgen bekijken we nog even, maar "stay tuned"! 23:57 Twee broers vertellen over hun redenen zich bij het verzet aan te sluiten. Hun held is Bandera (de oppermoordenaar die vele Russen en Polen gruwelijk uitgemoord heeft), onze helden zijn onze opas die vochten bij Stalinggrad. Een jaar geleden kon er nog samengewoond worden in 1 land, als ze ons met rust hadden gelaten.

13 opmerkingen:

 1. De verkrachting van Oekraïne: Fase II is aangebroken
  http://www.wanttoknow.nl/politiek/oekraine-natos-neo-nazi-militaire-organisaties/

  George Soros admits to funding the Ukraine crisis
  http://www.hangthebankers.com/george-soros-admits-to-funding-the-ukraine-crisis/

  US spent $5 billion to destabilize Ukraine
  http://www.hangthebankers.com/us-spent-5-billion-to-destabilize-ukraine/

  Oekraïne is wel degelijk van belang voor de VS
  http://www.afvn.nl/oekraine/6_Oekraine_is_wel_degelijk_van_belang_voor_de_VS.htm

  Waarom de Amerikanen zo graag Oekraïne willen pakken ( over de eerste kleurenrevolutie in Oekraïne, 2004)
  http://www.czarina.nl/petersburg/insudok/ned/oekraine/amerika.htm

  BeantwoordenVerwijderen
 2. knullige site Russen....al die moeite om deze onzin te verspreiden....niemand gelooft jullie hier in het westen , behalve de gebruikelijke complot idioten...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit is een Perfekte site ZioNazi Likoed coward anonymous dumbass. En ik zeg dit als een echte vrije republikeinse Nederlander. Vele malen beter als jouw ZioNazi clubblad De Telegraaf. Heel veel mensen zijn al geinformeerd in het Westen en steeds meer gaan de ogen open dat we onder een ZioNazi Oranje Bilderberg CFR dictatuur leven en iedere dag door de “media” (in bezit van ZioNazi) bedrogen worden..

   Die "complot idioten" zullen een keer achter je aankomen. Je kunt maar vast beter naar je fascitisch ZioNazi Likoed apartheidsstek IsraHell vluchten want de hele wereld ontwaakt vanwege jullie zoveelste gruwelijke barbaarse misdaden in Palestina, Gaza en Ukraine en in alle door jullie veroorzaakte voorgaande oorlogen en revoluties.
   Jullie zijn laffe onmenselijke zwijnen door gericht babies, kinderen en vrouwen af te slachten in Gaza, Palestina en Ukraine. We trappen niet meer in jullie geleuter en permanente leugens en bedrog en verschuiling achter echte joden met jullie in jullie valse slachtofferrol en fake "anti-semitisme".
   Het is overbekend dat Hol...land vol zit met Oranje ZioNazi NSB-ers die hun ziel aan Satan verkocht hebben en sinds WWII nog steeds bezet wordt door Oranje ZioNazi.
   Daarom was Nederland ook Europees kampioen Joden-vervolging en afvoer naar concentratiekampen (95% van de Nederlandse echte Joden werden uitgeroeid door de medeplichtige Oranje NSB-ers en onder leiding van de ZioNazi rabbi zijnde valse Joden = ZioNazi van de jodenraad). Hitler was zelf ook een ZioNazi (valse jood) als bastaardzoon van een Rotschild en had daarom ook een haat tegen echte joden en Goyim als wij.
   Deze krankzinnige psychopaat Hitler had in zijn direkte staf meerdere gruwelijke ZioNazi zoals o.a. Himmler en Heydrich van zijn Gestapo. De geschiedenis herhaalt zich met jullie rotzooi in Gaza en Ukraine. We wensen de dappere zich verzettende Russen alsook de enige held en staatsman in Europa Putin veel succes met het stoppen en om zeep helpen van deze ZioNazi zwijnen geholpen en gefinancierd door identieke zwijnen in de EU(SSR) en US(SSR) met > 85% IsraHell firsters (landverraders) en Israhell-paspoort in de senaat en congres. Een revolutie daar en in de EU is onontkoombaar met veel ZioNazi aan de hoogste bomen.

   De nieuwe Hitlers in IsraHell zijnde SatanYahu en de diverse Hitlers in Ukraine zullen op den duur niet slagen. Zoals je bekend waren het de Russen die deze ZioNazi maniakken van Hitler stopten en verjoegen en die vervolgens met zijn hele club naar Amerika vluchtte om van daaruit en de door hen gekochte CIA de wereld verder te terroriseren gestuurd door hun Rotschild banksters vanuit London, Frankfurt, Basel , Tel Aviv, Den Haag (= de werkelijke “Axis of Evil and Terror”). Geen complot theorie maar eeuwenoude historische realiteit.

   Hele massa's mensen gaan echter de ogen open, zelfs in Hol..land. Mede dankzij vele websites als deze en www.herstelderepubliek.wordpress.com en dat wereldweid. Kan me verheugen op de dag dat je samen met de ZioNazi Bush, Obombo, Rasmussen en Rutte en diverse anderen gehangen wordt aan de hoogste boom wegens oorlogsmisdaden, landverraad en steun aan je walgelijke Rotschild-/Soros-complotten en oorlogen.

   Verwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed dat je erop terugkomt SDR. Er heerste op een gegeven moment in Slavyansk "Martial law", wat dat rechtstechnisch precies betekent weet ik ook niet. Maar in die situatie zijn executies gepleegd, mogelijk ook op eigen mensen die niet aan orders voldeden. Nieuwsuur zal onder andere inzoomen op leden van de Pinkstergemeente. Punt blijft dat ik bij Nieuwsuur nog nooit een lichaam heb gezien van een burgerslachtoffer van een Oekraïens bombardement (zijn er 300-400 van) maar nu ze mogelijk lichamen hebben als slachtoffer van het verzet, die wel direct op tv zouden komen; nogmaals, we gaan het zien vanavond.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dankjewel Liesbeth, goed je hier te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik vraag me eigenlijk nog steeds af wat er gebeurd zou zijn als niemand naar de wapens had gegrepen direct na het vertrek van de, van corruptie beschuldigde, president?

  Ik ken de regio niet, ken de volkeren niet, maar was het echt nodig om wapens ter hand te nemen en te gebruiken?
  Vanwaar die spanning? Voelden de ethnische russen, of diegenen die als rebellen worden genoemd, zich zo bedreigd door de Oekraiense regering?

  Was die hele wisseling van de wacht nu echt zo'n drama? En waarom is er dan niet eerder een conflict uitgebroken toen die oude president er nog was? Of is de spanning eenzijdig ontstaan?

  Het is voor mij serieus niet te bevatten dat er gevochten moet worden, zit de haat zo diep?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Amerika is failliet, de dollar hangt aan de olieverkopen in usd, Rusland en de BRICS willen van de dollar af, genoeg redenen bij bepaalde mensen met macht om na Irak, Lybbie, Egypte, Syrie, Afganistan, etcetera, via Oekraïene Rusland aan te gaan valllen; dan is Oekraïene natuurlijk een droomvehicel.

   Verwijderen
  2. Dat lijkt me ver gezocht. Ik zie best dat Amerika niet 100% eerlijk is, maar doet dingen toch een stuk transparanter dan bv Rusland.
   Hoe je het ook wendt of keert, Poetin heeft als smet nog die affaire met de Koersk aan zijn broek hangen.

   Wat er toen is gebeurd zal ik nooit vergeten. En al die massale protesten tegen Poetin een paar jaar geleden?

   Rusland is een stuk dichter bij failliet zijn dan de VS lijkt me.

   Maar ik kan me ook niet voorstellen dat de Oekraiense bevolking zit te wachten op veel invloed uit de VS. Men wil toch een eigen gang gaan, men wil samenwerken met zowel Rusland als de VS. Want zo zit de bevolking wel in elkaar met zoveel mensen.

   Volgens mij als je de gemiddelde Oekraiener vraagt, dan wil hij/zij gewoon vrede met iedereen (ieder land ook) en willen ze vooral niet dat even een ander land (VS of Rusland) komt zeggen hoe het moet .


   Verwijderen