donderdag 14 augustus 2014

UPDATE 15-8 21:12 David Jan Godfroid vergoeielijkt oorlogsmisdaden Oekraïense leger

English Summary below. David Jan Godfroid, vandaag even na 13:00 uur op radio 1: "Oekraïense leger bombardeert burgerdoelen, scholen, ziekenhuizen...", en dan komt het... "maar daar zitten ook wel veel seperatisten, hoor"

Maidan

Als Janoekovitch in Februari een raketaanval op Maidan had uitgevoerd, met nog wat bommen van de luchtmacht erbij en een tochka raket om het af te maken, had NOS' David Jan dan dit commentaar gegeven: "ja, Janoekowitch raakt wel wat burgers, maar er zaten toch wel echt veel anti-regeringsrebellen op dat plein, hoor", om vervolgens in Hilversum rustig met lokaal nieuws verder te gaan?

Het patroon is dus duidelijk: David Jan Godfroid zit nu letterlijk en figuurlijk gevangen in Donetsk. Hij moet verslag uitbrengen, maar mag NIKS in verband brengen met Poroshenko. Dan komt hij dus, samen met zijn producer Irina Anatsjeeva (wie weet meer van haar?), tot deze Oekraïense kronkels.

Tweet DJ Godfroid (@djmoskou) 30 juli 2014: Ons team in Donetsk zegt tot ziens. Met Irina Anatsjeva (producer) en Rachid El Mourif (cameraman)


Wierd Duk

Wierd Duk als "Rusland deskundige"*, kan ook niet meer om de bombardementen van burgerdoelen heen en omschrijft dit op Radio 1 als "niet slim". Kortom, het heeft een paar maanden geduurd, maar Hoera! eindelijk is het dan zo ver, de Nederlandse pers ziet het en vertelt het: De Oekraïense regering bombardeert burgerdoelen. Verder dan baggetaliseren of vergoeilijken zijn we nog niet. Maar in Noord Kor Holland, moet je elk klein stapje koesteren.

*Ik heb ooit een Amerikaan ergens zien zeggen: "Een Rusland-deskundige? Die bestaat niet. Er zijn enkel verschillende graden van het niet begrijpen van de Russen". Zelfs de Russen begrijpen hun eigen land niet. Iemand die zich dus als "Rusland-deskundige" laat voorstellen, die moet je direct wantrouwen.

Harald Doornbosch

Harald Doornbosch, oorlogsverslaggever, is inmiddels ook een week in Donetsk en valt met zijn neus in de boter. Foto van hem, met zijn commentaar:

Harald Doornbos @HaraldDoornbos: "Girl in tears &carrying her cat passes me now & tries to escape after shells hit her street in center #Donetsk":Inmiddels is over deze plek bekend, waar Harald dus was, dat er, 1 (bericht van Harald) of 2 (bericht van LifeNews) doden en circa 9-10 gewonden met scherfwonden zijn gevallen. Info LifeNews (wel in Russisch), HIER. Hier nog een foto met Harald's bijschrift: "Civilians evacuating their houses in street hit by Ukranian army shelling 20 min ago in center #Donetsk:"


Dit is één van de huizen die geraakt is, nog steeds foto's van harald Doornbosch. [Ironie modus richting Godfroid aan] Het is duidelijk te zien dat dit een Seperatisten hol was. Dat meisje met die kat, en die oude dame vertrouw ik trouwens ook niet helemaal. Ik verdenk ze van "Seperatistisch gedachtengoed".[Ironie modus uit]
We hebben nu dus nagenoeg voor het eerst (Doornbosch is zojuist, een week geleden, pas gearriveerd), dat door een Russisch kanaal gebracht nieuws, eindelijk, door een Nederlandse journalist bevestigd wordt. Doornbosch, in tegenstelling tot Godfroid, windt er ook geen doekjes om waar de bommen vandaan komen.

Zoegres, 16 doden, waaronder 3 kinderen

Het nieuws was gisterenavond al bekend, is vandaag door het verzet gedetailleerd. Gisteren bij een aanval op Zoegres 16 burgerdoden gevallen, waaronder 3 kinderen (gisteren werd onder voorbehoud over 20 doden gesproken). 1TV spreekt over 70 burgerdoden in de laatste 72 uur in de regio Donetsk.

Oekraïense media melden het ook

De Oekraïense media maken ook melding dat er gisteren 20 mensen omgekomen zijn; het Oekraïense bericht laat verder alles in het midden. Het is dus ook niet duidelijk of zij het ook over Zoegres hebben; het lijkt erop, maar het kan ook een andere plek zijn. Het Oekraïense bericht van 112.ua, HIER. Verder komen er berichten binnen dat het hulpkonvooi de grens met Oekraïene inmiddels over is gegaan.

Nogmaals de Oekraïense commandant

Iemand is zo vriendelijk geweest een klein minuutje van de circa 5 minuten van de Oekraïense commandant te vertalen. Het is zijn inleiding in het punt dat hij wil maken, dat hij met verkeerde informatie voor de leeuwen wordt gegooid. We hebben trouwens nog meer beelden van gedemoraliseerde Oekraïense soldaten die klagen over de barre omstandigheden.

Waar ik gisteren vergeten was op te duiden, maar nu hebben we het heel mooi in een Engels ondertiteld fragment, dat de tactiek van het Oekraïense leger dus helemaal geen geheim is: "We bombarderen met alles wat we hebben: Luchtmacht, zware artillerie, lichte artillerie, en daarna gaan wij, infanterie er in voor de "zatjistka", de "cleansing", de "zuivering"."

Smerch raket Snezhnoe 13-8-2014

Smerch raket Snezhnoe 13-8-2014

Meer info over Snezhnoe, boven (wel Russisch, maar ook beelden).

Lyashko vs Shevchenko

Hoe gaat het nu in Slavyansk?

Graham Phillips die daar de stemming probeerde te pijlen, is verwijderd uit Oekraïene. Eén van mijn directe contacten in Slavyansk die niks met het verzet op had, noemt het allemaal prima, maar ontwijkt verdere details en raad me aan om vooral niet langs te komen.

"Massale" pro-Kiev betoging in Slavyansk...

Volgens andere berichten wordt de stad langzaam bevolkt met mensen uit het westen, daarover DIT bericht.

Meer Slavyansk...

Hier nog het nieuws op 1TV vandaag met protesten die ook in West Oekraïene aanzwellen. De enige die de oorlog nog baggetalliseren zijn Godfroid en Duk. Zij worden niet alleen bedankt door de inwoners in Oost, maar ook in West Oekraïene, voor hun baggetaliseren en goedpraten. Indien video niet zichtbaar, kijk dan HIER.

Foto via twitter ontvangen. Donetsk vandaag 14-8-2014. Let ook op de gele auto op de achtergrond, een taxi? Die lijkt klaar te staan om de bebloede vrouw mee te nemen naar het ziekenhuis.

Militaire situatie

Allereerst, het lijkt erop dat het Russische konvooi de grens aan het overgaan is, of al gegaan is. Mogelijk met militaire voertuigen erbij (alles Onbevestigd).
UPDATE 15-8-2014 21:05: Wij hebben geen enkele informatie dat er ook maar 1 wagen hulp- of militair konvooi de grens over is. Russische zijde meldt dat verhalen over Russisch militair konvooi berust op fantasie van buitenlandse journalisten. Wij hebben geen foto gezien van een Russisch voertuig in Oekraïene. Het verzet meldt dat er 1 sabotage-team is opgepakt in Donetsk die op weg waren het Russische konvooi te provoceren. Volgens hun opgave zouden er nog 7 van zulke teams actief zijn. http://itar-tass.com/mezhdunarodnaya-panorama/1382865 Dat David Jan Godfroid op dit moment van schrijven nog het verhaal doorroeptoetert van het Oekraïense ministerie en de BBC zonder verdere bevestiging zonder 1 enkele foto, is....
Verder: de militaire situatie is zeer divers, gevechten op bijna alle plekken, successen of verliezen, aan beide kanten over en weer. We krijgen van alles door. Ik geef de volgende tweet die volgens mij direct van een verzetslid van het slagveld komt:

Евгений Вежливый ‏@z1pka · 24 min

We houden stand! Zoegres ligt onder vuur! Gebieden Shachtersk, Ilowaiska ook. Er lopen gevechten. Мы держим позиции! Зугрес под обстрелом! Район Шахтерска и Иловайска тоже. Идут бои.

Volgens het verzet zijn op deze foto, genomen door een drone van het verzet, installaties van het Oekraïense leger verstopt tussen woonhuizen te zien. Het zou gaan om Grad, Smerch en zelfs Tochka-U


Verder zijn vandaag 26 krijgsgevangenen tegen 26 krijgsgevangenen uitgewisseld. "De verzetsleden zullen na controle naar huis gestuurd worden".

14.08.14 23:05 мск. Een laatste bericht van een inwoner van Donetsk, verkregen via het verzet

"Grote klap vanuit de Oekr.Gradinstallaties vanuit het zuiden van de stad om 22:02. Afgaande op wat ik zie, of brandbommen of fosforbommen, er is brand in de wijk Shiroki. 22:05 uur nog een salvo in dezelfde wijk, alles in vlammen".
UPDATE 22:37 uur: Zojuist binnengekomen foto, Donetsk by night... boven en onder ...
Donetsk 14-8-2014, het verzet (update 15-8-2014 21:06) spreekt over fosfor:

p.s.: er zit interessant eigen footage aan te komen, stay tuned.

English summary

In short: David Jan Godfroid, now reporting from Donetsk (that's the good news), and reporting about all the bombings, still adds to it that where the bombs fall, "pretty much militia men were hiding", in this way still approving #warcrimes of the Junta regime. Wierd Duk in the Radio 1 studios also spoke openly about bombings on civil objects today but he arrived with the understatement of the year: "Not smart of the Ukraine government"

11 opmerkingen:

 1. Kijk eens aan, weer Russische propaganda op zijn best. Of moet ik zeggen Donetsk-propaganda?? Het komt op hetzelfde neer, ze verheerlijken de beesten die de Oost-Oekraïense dorpen en steden nu rondtrekken, al dood en verderf zaaiend. En ze gaan pas terug naar hun eigen land als ene heer Poetin daar opdracht toe geeft. Ow wacht...die "humanitaire" missie onder militaire begeleiding komt er nog aan...wel toevallig, Donetsk staat op kiepen en jawel hoor, de Russen to the rescue!! Ze weigeren om de regie in handen van het internationale Rode Kruis te leggen, waarom?? Iets te verbergen soms??? En waarom die omleiding?? Kon je daar niet ongezien met je trucks door?? Ze wilden toch gezien worden als zijnde "humanitaire missie"? Vragen vragen vragen....en ik zal hier ongevraagd weer vage antwoorden op krijgen...FSB betaalt goed zeker!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Anoniem 22:51 Jij valt telkens in herhaling, het begint te vervelen. Of ben je soms aan het hallucineren? Propaganda...Russen...Poetin...FSB...

   Verwijderen
  2. Hm als ik berichten zie daarvandaan komt het meeste geweld toch wel bij Ukraine vandaan, als je dieper gaat zoeken wie dat precies zijn zie veel Fascisme en Nazi gerelateerde troep, zodoende bleek ook de toestanden rond de crash-site voor sommigen erg tegen te vallen toen waarnemers anders beweerden dat ze enorm bereidwillig en behulpzaam waren.want vrijwel direkt schreeuwden eu aanhangers hier incluis Timmermans dat bewoners daar plunderen en stelen etc

   Verwijderen
 2. Zal zo'n anoniem nu later tegen zijn kinderen zeggen: Ja zoon (of dochter), pappa steunde de fascisten en was er nog trots op ook?

  Ik ga nu even kotsen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Graham W. Phillips is overigens weer in Oekraïne, of beter gezegd, Novorossiya. Zie https://www.facebook.com/grahamwilliamphillips

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja klopt, kan hij niet via de voordeur, gaat ie gewoon via de achterdeur. Hij durft wel. Goed je hier te zien trouwens Johnito.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Even serieus....jullie "verzet" heeft drones...maar jullie zeggen dat ze vaak onderbewapend zijn enz....drones komen dus gewoon van Rusland. Bedankt voor het bewijs dat er Russische troepen zitten in Oekraine!! Wat jullie dus steeds ontkennen bekennen jullie ineens...heel goed van jullie. Dan zie ik dat er iemand zegt dat fascisten gesteund worden??> Ach man, dat is al zo lang onderuitgehaald dat verhaal....jezus zeg, wat hebben jullie gerookt??? Achterhaald nieuws, jullie bewijzen dat de Russen er zitten, enz enz....kortom weg onschuld "verzet". Het zijn gewoon terroristen. Mag jij straks aan je kleinkinderen vertellen "ik zat de sovjetterorristen te steunen tijdens de Oekraïense burgeroorlog, zij hadden meer doden op hun geweten dan ook. Zij schoten zelfs een vliegtuig met 300 onschuldige burgers neer en ze waren er trots op. Ik ook!! Want ik reageerde fel om ze te verdedigen!" DAT is pas om te kotsen!!!! Maar ach, jullie vergoeilijken jullie acties en posts weer,stelletje randdebielen die mede verantwoordelijk zijn voor de vele doden...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nou anoniem 10;42, ik zal het je nog sterker vertellen...dit "verzet" rent rond met wapens zo nieuw en goed dat zelfs het Nederlandse leger er jaloers op is. Nu hoor ik jou en andere critici denken: hoe kan dit?? Heel simpel. Net zoals jij al goed aangaf dat Rusland de separatisten drones levert leveren ze ook bakken vol met gloednieuwe wapens!! En dan heb je dus klotesites zoals deze site die zitten te miepen dat het "supergevaarlijke Oekraïense leger" het "verzet" afmaakt met Amerikaanse wapens. Geen reet van waar uiteraard, want het Oekraïense leger moet het doen met ouwe Sovjet-meuk, maar maken dit goed met een gezonde spirit om hun land te verdedigen tegen Russische agressie die met supermoderne wapens Oekraïense burgers afslachten. En wat nog erger is, mensen als They Knew, Gerrit, Blikopnosjournaal en andere foute anoniempjes die ook al een Micha Kat geloven en financieel steunen (oftewel een oplichter meehelpen aan zijn antisemitisme en holocaustontkenning), ondersteunen dit!!! Maar ja, je hebt rare mensen. Ze steunen en vergoeilijken vreselijke daden van Russische terroristen maar klagen meteen steen en been als ze kritiek krijgen. Zijn ze niet gewend want ze blaten elkaar na en geven elkaar schouderklopjes en zo...als er dan iemand langs komt en er wordt wat van gezegd wordt diegene helemaal verrot gescholden, belachelijk gemaakt want dat kan toch niet?? Ons terroristen steunend groepje mag toch niet bekritiseerd worden?? Ik lach me alleen steeds rot om de nieuwe leugens en verzinsels die ze moeten bedenken om al die misdaden onder het tapijt te vegen...terwijl je op een NOS of RTL gewoon het nieuws ziet wat BEIDE zijden van de strijd belicht. En hier doen ze alleen de "verzet lees Russische zijde" belichten....

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit is eigenlijk te zielig om op te reageren, de Gruwelman(netjes) worden steeds wanhopiger in hun mislukte poging dit blog onderuit te halen.
  Dan maar enkele feiten.

  Deze, inmiddels al uit elkaar gevallen regering is door een fascistische coup, met veel geweld,met hitlergroeten en hakenkruisen en zo meer, aan de macht gekomen. (Dit ontkennen maakt je alleen nog maar meer belachelijk, Gruwel, want het is gewoon op TV te zien geweest)

  In de oostelijke deelstaten is een referendum gehouden waarbij de opkomst meer dan 80% was waarvan dan weer meer dan 90% zich voor afscheiding van de fascisten uitsprak. (De getallen zeg ik uit mijn hoofd, ik heb geen zin om voor Gruwel al die dingen op te zoeken). Geen zinnig mens kan ontkennen dat dit dus de wil van het volk was.

  Het fascistische leger heeft daarop de zelfstandige republieken aangevallen. Ze gaan daarbij nietsontziend te werk waarbij ze de bevolking, scholen en zelfs ziekenhuizen bombarderen (zie de nederlandse journalist, dus westerse bron). Ze bombarderen zelfs met brand- en fosforbommen. Chemische wapens dus (zie de foto's). De fascisten begaan dus oorlogsmisdaden

  Daar tegenover staat dat de vrijheidsstrijders uitsluitend hun Eigen land verdedigen. En dus NIET Oekraine's grondgebied bombarderen. De gepleegde misdaden zijn dus eenzijdig.

  Persoonlijk denk ik dat Rusland de vrijheidsstrijders militair steunt. Dat is (nog) niet aangetoond, maar ik zou het toejuichen als ze dat doen. Daar staat tegenover dat het westen OFFICIEEL EN OPENLIJK de fascisten financieel en materieel steunt.

  Dat de 'seperatisten' Drones zouden hebben is een onbewezen speculatie. Bovendien zouden ze dan gelijkwaardig zijn omdat de andere kant ze ook heeft.

  Dat er russische troepen in Oost Oekraine zouden zijn is eveneens onbewezen speculatie. Pas gisteren was er een bericht dat zo'n 30 militaire voertuigen de grens van Oekraine overgetrokken zijn. Beter gezegd de grens van de zelfstandige republieken.
  Dat de voertuigen bij oorlogshandelingen betrokken zouden zijn moet Gruwel ook maar eens aantonen. Meer logisch is dat deze voertuigen ter bescherming van het hulpkonvooi zijn.

  De speculatie dat het konvooi wel eens wapens zouden kunnen vervoeren is, gezien het bovenstaande, het toppunt van hypocrisie.

  Radarbeelden en ooggetuigen hebben bewezen dat het passagiersvliegtuig 'begeleid' werd door minimaal 1 gevechtsvliegtuig van het Oekraiense leger. Meerdere (niet.russische) deskundigen hebben inmiddels verklaard dat het vliegtuig IN DE LUCHT is neergeschoten. Vasthouden aan het westerse verhaaltje is onzinnig.
  Verhalen over BUK's zijn (opnieuw) onbewezen speculatie. (van 2 kanten in dit geval)
  En Griezelman, schrijf gewoon onder je eigen pseudoniem en niet afwisselend onder Anoniem. Je bent niet alleen dom, maar ook nog laf.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De enigste die hier laf, dom en onwetend verzinsels probeert te slijten als ware het feiten, dat ze een paar fascisten al meteen over een kam scheren met een heel land/leger enz...eigenlijk moet ik medelijden met jullie hebben omdat jullie alleen maar de Russische kant van het verhaal aan willen horen. Maar gaan jullie maar lekker door met terroristen verdedigen die onschuldige burgers uit de lucht schieten, die bewezen en wel deze hele oorlog zijn begonnen en niet de VS/EU zoals jullie compleet ten onrechte verzinnen, want het is gewoon verzinnen!!
  Jullie zijn eigenlijk te dom en te stom om woorden aan te verspelen, iets wat ik nu ook niet meer ga doen, en nu echt niet meer...meer en meer blijkt dat jullie eigenlijk de fascisten en terroristen zijn...jullie zijn voor oorlog, voor bewapening van een bezettende macht, voor oneerlijke oorlogsvoering enz....jullie zijn dus de laffe verraders wat zich "brengers van het onafhankelijke nieuws" noemt..Nee hoor, jullie zijn gewoon terroristen, die hier alles vergoeilijken wat de Russen en separatisten (lees Russische huurlingen die schieten op alles wat beweegt en zich laf tussen burgers verschuilen) . Maar ik kan beter tegen een blok beton aanpraten, daar is nog eerder een gelijkwaardige discussie mee te krijgen als dit stelletje terroristenlovers!! Ja nu ben ik echt weg, want ik laat me niet meer gebruiken door terroristen!!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik lees je wel weer onder 'Anoniem', Gruwelman.
  Trouwens, over huurlingen gesproken, Vette kop in jouw lievelingskrant de Telegraaf
  'Amerikaanse huurlingen actief in Oekraïne'
  Ha ha ha

  BeantwoordenVerwijderen