dinsdag 12 augustus 2014

"Vechten tegen je landgenoten, of 30 jaar de cel in en gemarteld worden" ENG subs

"Vechten tegen je landgenoten, of 30 jaar de cel in en gemarteld worden", dat was de keus die de twee mannen in deze film kregen van de Oekraïense regering. Deelnemen aan de presidentsverkiezingen mochten ze ook niet. Ze kozen voor vechten in Oost Oekraïene en het beschieten van die steden met Grad."Fighting against your fellow countrymen, or 30 years into jail and being tortured", those were the choices these men got of the Junta, even before they were elected. So much in a hurry the USA backed junta was to wage the war in East Ukraine. The men opted for going to war. And now seem to regret.

21 opmerkingen:

 1. Ik zou kiezen wegwezen uit zo'n eng land. Ik werd nog liever landloper.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vraag me af waarom Rusland met de nek word aangekeken.
  Welk bewijs is er voor het neerschieten van de MH17?
  Dan is het evt omdat de leger aan de grens ligt van Oekraine?
  Nou danb google maar eens en ook nos heeft dit gemeld in mei dat er 10.000 USA soldaten aan de Poolse grens liggen. Ook is er in mei NLdse panstervoertuigen naar de grens van Oekraine gegaan. Dat is in het NLds te vinden op het net en in het Duits zelfs. Waarom word daar niet over gesproken in de media?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de dienstplicht nog bestond in Nederland, en we zouden een burgeroorlog voeren met bijvoorbeeld Friesland zou de Nederlandse soldaat hetzelfde te horen krijgen van zijn superieuren. Dienstweigering, zeker in oorlogstijd, wordt zeer zwaar bestraft. Maar natuurlijk moet dit door dit baggerblog uitgelegd worden als zijnde "anti-Russisch".

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Als de dienstplicht nog bestond in Nederland, en we zouden een burgeroorlog voeren met bijvoorbeeld Friesland zou de Nederlandse soldaat hetzelfde te horen krijgen van zijn superieuren. Dienstweigering, zeker in oorlogstijd, wordt zeer zwaar bestraft"

   Klopt, ware het niet dat Kiev nog steeds beweert niet in (burger)oorlog te zijn maar een "ATO" uit te voeren. Dan geldt dit dus niet.

   Bovendien staat nergens in dit stuk dat genoemde situatie "anti Russisch" is. Er wordt alleen melding gemaakt van de keuze die de opgeroepen mannen in de niet ATO gebieden voorgelegd krijgen.

   Verwijderen
  2. Vertel mij eens Anoniempje, zou jij op je eigen bevolking gaan schieten als een met een coup aan de macht gekomen facsist je dat beveelt, of zou jij het weigeren. Ben heel benieuwd naar jouw mentaliteit. Ik hoop dat je antwoord.
   Want deze vraag geldt uiteraard voor nog enkele andere die hier reageren

   Verwijderen
  3. Geachte Gerrit,
   Ik weet niet wat jij een fascist noemt, maar ik heb hem nergens met een hakenkruis of nazivlag gezien of de Hitlergroet zien doen, dus hem nazi noemen slaat als een varken op een tang. Maar goed, het is weer de anti-Westerse idioterie die ik hier lees en verdedigd wordt, wat dat betreft nog erger als welke indoctrinatie ook. Laat een kritisch geluid horen, ok, maar hier is het Poetin hoezee en heil Rusland aan alle kanten. Terwijl die ook onschuldige mensen vermoorden (ik noem MH17) maar daar hoor ik hier niks over...nee die "verzetsstrijders" zijn totaal onschuldig als ik hier lees...het zijn helden en weet ik wat, terwijl ook zij dood en verderf zaaien. Maar ach, dit blog is opgezet door een vaste KLOL lezer dus het IQ schat ik toch al enorm laag in. Wie nog in Micha Kat gelooft kan beter in de paashaas geloven want de kans dat die langskomt is groter dan dat Micha Kat gelijk heeft.
   Daarbij om antwoord te geven op je vraag; als ik als Nederlander in eigen land aangevallen wordt door een vreemde mogendheid, of zelfs binnenlandse mogendheid die zich meent met geweld een recht op te eisen dan ga ik daar tegen vechten ja. Laten we wel wezen, de Russen hebben geen reet in de Oekraine te zoeken, maar daar wordt hier totaal overheen gekeken. Zij zijn het die dit hele conflict hebben opgezet, niet het Westen. Maar als je anders denkt, prima...maar ga dan asjeblieft ook daar wonen als je het zo'n fijne leiders vindt en niet hier liggen blaten als een onwetend schaap.

   Verwijderen
  4. Zijn mentaliteit is met dit antwoord duidelijk. Dit is geen domheid meer, maar bewust liegen. De 'seperatisten' vallen volgens hem 'Kiev' aan, hoe dom of vals moet je zijn om dat te beweren. En welke Russen zijn er in Oekraine? Volgens mij is dit trouwens Gruwelman die nu onder Anoniem schrijft. Maar ja, 4000 euro per maand is dan ook geen kattepis, daar willen sommigen hun ziel wel voor verkopen.

   Verwijderen
  5. Waar zie je mij dit beweren?? ALS je goed kan/kon lezen dan weet je donders goed wat ik bedoel. Maar jij Rusland-fan maakt er van wat je graag wil lezen. En nee, ben niet Cruelman. Heb zijn bijdragen net wel gelezen en hoewel hij net zo erg polariseert als jij bijvoorbeeld ben ik het wel eerder met hem eens dan met jou. En welke Russen?? Zal ik maar eens beginnen met Strelkov?? Goeie vriend en voormalig FSB-collega van ene Vladimir Poetin??

   Verwijderen
  6. WOUW!! Griezelman heeft de russische elite eenheden in Oekraine ontdekt. Hij begint met Strelkov (knap hoor), de rest van de namen van de Special Elite Troops geeft hij na dit commentaar.
   Natuurlijk zal Rusland de 'seperatisten' met wapens ondersteunen, daar ben ik van overtuigd. Gelukkig maar. Wel jammer voor mensen als Gruwelman, die had liever gezien dat ze alleen een knots en pijl en boog zouden hebben
   Cruelman, als je nog een onder Anoniem of onder een andere schuilnaam reageert, verander dan je schrijfstijl zorgvuldig. Nu val je wel erg makkelijk door de mand.

   Verwijderen
 4. @ Anoniem 23:28, ik weet niet precies wat je nou bedoelt, maakt ook niet uit, maar "Baggerblog" uit jouw mond beschouw ik als een compliment. Betekent dat we goed bezig zijn. En veel plezier in Friesland als je opgeroepen wordt. Ik denk trouwens zelf dat het eerder Groningen wordt. Of Limburg.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Blik Alleen al door die "intelligente" opmerkingen van je, en dat je mijn post niet snapt zegt al genoeg over wat voor blog we het hier hebben. Een ik heb een hekel aan het westen dus ik geloof alle Russische prut site. Iets uitzoeken?? Waarom?? Ik ga gewoon lekker klakkeloos de Russische media overschrijven en zoek zelf niks uit. Prima, mag in een vrij land als Nederland. Kan je deze site dus onmiddellijk overslaan als je echt onafhankelijk nieuws zoekt, want het wordt wel erg van 1 kant bekeken....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Een ik heb een hekel aan het westen dus ik geloof alle Russische prut site. Iets uitzoeken?? Waarom??"

   Vervang in deze zin "westen" door "Rusland" en "Russische" door "Amerikaanse en/of Kiev" en het is is een perfecte beschrijving van de westerse media.


   "Kan je deze site dus onmiddellijk overslaan als je echt onafhankelijk nieuws zoekt, want het wordt wel erg van 1 kant bekeken...."

   Dan zul je het NOS journaal en RTL nieuws ook wel links laten liggen, neem ik aan.

   Verwijderen
  2. Zie zowel de NOS als RTL een beter onafhankelijk beeld geven van de gehele situatie als dat ik RT heb zien doen....maar dat zal wel weer niet kloppen volgens jullie. Fijn, geloof Poetin's one man show maar...

   Verwijderen
 6. Anoniem 00:27 is van het type dat vijf keer in één week bij één en hetzelfde restaurant komt, en elke keer het restaurant verlaat , de eigenaar toesnauwend: "Je hebt een bagger-restaurant, je eten is niet te pruimen", waarop de eigenaar hem antwoord: "Tot morgen mevrouw". Ik zeg tegen anoniem 00:27. "Tot morgen mevrouw!"

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ben anoniem 00:27 en jullie reactie is veelzeggend. Ik zie namelijk ook het leed van de Oekraïense bevolking, of ze nou Russisch gezind zijn of niet. NOS ziet namelijk het VOLK!!!! dat lijdt, niet een nationaliteit. Maar ja, jullie kijken jullie alleen blind op het RT en andere Russische media en daar zie je dat soort onafhankelijke nieuws niet. Want zie ik hier op deze site "onafhankelijke media"??? Nope, nergens gezien, alleen pro-Russische media...dus verras mij en onafhankelijke lezers maar.
  Maar jullie schieten zo erg in de verdediging dat het opvallend wordt.....

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je mij 'echt onafhankelijke media' kunt noemen, zal ik de eerste zijn die Blik hierop aanspreekt. En ja, ook Blik overdrijft zo nu en dan, maar Blik heeft ook duidelijk gemaakt dat hij dit blog heeft opgezet als TEGENHANGER van de westerse MSM inclusief de NOS.

   Er zijn hier in de reacties links geplaatst naar de sites van o.a. Robert Parry die de versie zoals op dit blog wordt gezien voor een groot deel onderschrijven, echter die worden door mensen die het niet met dit blog eens zijn, betiteld als "complotsites". De site van Robert Parry notabene! Ook Paul Craig Roberts en Ron Paul staan zeer kritisch tegenover de rol van de V.S. en de EU bij de gebeurtenissen op Maidan en wat er nu gaande is. Die geluiden hoor ik echt niet terug in de Nederlandse media noch in andere westerse media, al begint The Telegraph in de U.K. sinds kort voorzichtig een andere toon aan te slaan. Echter ook die link wordt door mensen die dit blog te eenzijdig vinden afgedaan als "complotsite" van het kaliber Alex Jones en Martin Vrijland terwijl dit een gewone MSM krant is. Verder komt niemand van de mensen die het met dit blog niet eens is met een link naar een gremium wat wel onafhankelijk zou zijn.

   Ik weet niet over welke uitzending van de NOS je hebt het als je zegt dat de NOS het VOLK ziet dat lijdt en niet een nationaliteit. Er wordt namelijk continue over de nationaliteit van die mensen gesproken, maar misschien heb ik iets gemist want ik heb niet de tijd om alle uitzendingen van de NOS te zien. Misschien kun je me een link geven dat ik die bepaalde uitzending(en) kan terugkijken?

   Ik was degene die reageerde als anoniem 00.58 en ik heb je gewoon een paar vragen gesteld c.q. opmerkingen gemaakt want zoals ik het zie, is de situatie gewoon zo. Opvallend dat je dat als "in de verdediging schieten" typeert.

   Verwijderen
  2. Geweldig...een blogger. Ik had het over media, serieuze media. Een blogger is altijd gekleurd nieuws omdat die een mening heeft en niet onafhankelijk kijkt. Neem dit blog dat overduidelijk Russisch gekleurd is, in ieder geval verre van onafhankelijk!!

   Verwijderen
  3. Er staan genoeg links naar serieuze media in de reacties, ik ga die niet herhalen. Het houdt gewoon op als mensen alleen de MSM als betrouwbare bron zien.

   Heb je nog links voor me waar ik de door mij gemiste uitzendingen van de NOS kan bekijken? Degenen waar de NOS het over de bevolking heeft zonder de nationaliteit te noemen?

   Verwijderen
  4. Ehh gewoon elk journaal??? Maar jullie zullen er wel rare duivelse boodschappen in zien...complotdenkers zijn altijd van de meerdere uitleg van het Nos journaal, terwijl ze gewoon onafhankelijk en wel beelden laten zien van de strijd nu. En wie zegt dat ik alleen de MSM als betrouwbare bron zie?? Ik bekijk juist allerlei media, juist om een goede kijk op de zaak te krijgen. En dan zie ik waar er 2 vechten hebben er 2 schuld en vallen er dus aan allebei de kanten slachtoffers. En dat gebeurt bij allebei de kanten niet altijd even netjes, maar dat gebeurt in een oorlog....

   Verwijderen
 8. @ Alle Anoniempjes

  GEORGE HERBERT WALKER BUSH WAS OOK OOIT HOOFD VAN DE C.I.A. EN LATER PRESIDENT VAN HET LAND VAN DE ONBEGRENSDE MOGELIJKHEDEN.
  EN WILLEN JULLIE HET DAN HEBBEN OVER POETIN EN ZIJN K.G.B. VERLEDEN?

  Jullie vinden het toch niet erg als ik jullie een tikkeltje hypocriet vindt, last vindt hebben van cognitieve dissonantie en misschien een beetje dement?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En nu na dit "compliment" moeten we deze site als serieus beschouwen, waarin alle kritiek komt van "demente mensen"? Nog erger als KLOL dit kutblog....alhoewel hier nog 1 pluspuntje geld en dat is dat kritiek nog geplaatst word. Opperzieligerd Kat plaatst het niet eens...maar hee, als ik daar dingen zou kunnen plaatsen dan krijg ik dezelfde scheldkanonnades naar mijn hoofd geslingerd door domme mensen want tja, schelden is voor de dommen, slimmerds gaan de discussie aan. Ga of begin ik een discussie en wordt ik meteen uitgescholden.....

   Verwijderen