woensdag 26 januari 2022

Met Iwan Verrips (BNR), Mark en Wopke, naar het Oostfront?

Gisteren (dinsdag 25-1-2022, 12:00 uur), Breekijzer, het inbelprogramma van BNR*. De stelling was iets met sancties tegen Rusland. Iwan Verrips, de presentator, raakte helemaal opgewonden in de aankondiging. In de studio ook enkele "experts", die meehielpen het vuurtje al op te stoken.

Pauselijke opdracht

Iwan Verrips ging wel voorop in de strijd richting Oostfront: "Waar blijven die sancties?? Waarom nog geen Witte Rook?" Hij zei het echt. Alsof de gang naar het Oostfront een Pauselijke, bijna religieuze opdracht is. Niet de vraag of sancties wel wenselijk zijn was de vraag. Nee. De vraag werd: "Wat is het juiste moment?!". Maar toen kwamen de inbellers, een stuk of 5. Waarvan vier rabiaat gehakt maakten van de stelling. Niemand van de inbellers wil naar het Oostfront! Sancties (kunnen vaak gezien worden als oorlogsdaad) wilde niemand van de inbellers! De discrepantie tussen de gekochte "journalisten" en "experts", enerzijds, en de onbetaalde "gewone" mensen anderzijds, kon wederom niet groter. 

"Grappig die inbellers"

In de studio ontstond een mix van onrust en opwinding. Eén van de aanwezigen sprak iets van "grappig die inbellers". Maar de hardliners in de studio vonden het helemaal niet grappig. Die begonnen met een vertwijfelde counter-attack tegen de inbellers. "Wij (NATO-landen) zijn niet bezig met allerlei invasie-plannen". Het werd echt gezegd. Onweersproken. Zullen we die meneer dan even herinneren aan wat NAVO(gerelateerde)-invasietjes (die niet enkel bij plannetjes bleven)? Waar zullen we beginnen? Korea, Vietnam, Irak, Afghanistan, Libie, Syrie, Belgrado, Maidan, Odessa, Palestina. Invasietjes die nooit kritiek krijgen, laat staan sancties!

Putin! Putin! Putin!

Ook kwam er een meneer aan het woord die mocht zeggen dat Putin speelt met de gaskraan. Hij insinueerde dat het Rusland is die verantwoordelijk is voor de gasproblemen. Het is de wereld op zijn kop! Laten we het nog eens hebben over South Stream, de pijplijn via Bulgarije. Werd getorpedeerd door de EU. En de Russen maakten er met Turkije Turkstream van! Dan NortstreamII. Die lijn ligt klaar. Maar als de EU die niet goedkeurt, moet je niet de Russen de schuld geven! Als de Amerikanen bedrijven straft die meewerken aan Northstream II, moet je niet de Russen de schuld geven van agressie of van politieke spelletjes!

Associatie

Kortom, de wereld staat op zijn kop. Mark en Wopke gaan ook al naar het Oostfront om de Oekraïeners, waarvan de Nederlandse bevolking al zei "geen associatie met hen!", gaan Wopke en Mark zich juist met hen associëren! Wij stellen voor dat het lekker bij Wopke, Mark en Iwan blijft die naar het Oostfront gaan, achter de Amerikanen aan, maar laat de Nederlandse bevolking er verder buiten! "The Americans will fight for Ukraine and against Russia, till the last European..."

NAVO

Er was nog een inbeller met een hele simpele vraag: "Is Rusland ooit NAVO- en/of EU-lidmaatschap aangeboden?". Verrips in paniek. Een strikveraag? "Goede vraag, daar gaan we met de experts op terugkomen". We hebben Verrips er nooit meer over gehoord. Maar wij van Blik, zijn de beroerdste niet en helpen Iwan graag. Nee, dat is Rusland nooit aangeboden. Putin heeft het wel zelf eens voorgesteld, aan de Amerikanen. Die reageerden met een smalijk lachje, en dat was het!

Degenen die het hardst roepen om een gang naar het Oosten gaan nooit zelf. Laat Iwan, Mark en Wopke, nu dan onder bevel van de Amerikanen, lekker zelf gaan, maar laat de rest erbuiten!

Iwan Verrips, BNR* kan niet wachten tot er sancties tegen Rusland zijn: "Is er al Witte Rook?"

*BNR is van HAL Trust. En in de top 10 aandeelhouders van Hal Trust zitten First Eagle, JPMorgan en Rothschild. 11 opmerkingen:

 1. Iwan Verrips mag mij bellen.

  Ik heb zojuist de vijf belangrijkste argumenten die altijd tegen Putin worden aangevoerd, op een rij gezet en zo goed mogelijk ontzenuwd.

  Hier te lezen: https://xevolutie.blogspot.com/2022/01/1221-aan-de-hoofdredacteur-aangetekend.html

  Punt 2 gaat ove rde vraag aan Verrips:

  2) Min 22.40 Aaron Maté: Putin wilde Navo lid worden ?

  Ja, Putin zag het gevaar van een steeds dichterbij komende Nato. Hij begreep dat die moest worden gestopt òf dat Rusland op een bepaalde manier deel van de Nato moest worden: bijvoorbeeld door integratie van de Russische Veiligheidsdienst met de Nato. In 2000 en 2001 waren er niet-officiële gesprekken in Brussel tussen Europa en Rusland, maar toen de Amerikanen daar achter kwamen hebben ze daarover een veto uitgesproken: ‘Rusland blijft de vijand’, zo besloot de VS.

  Min 21: Sakwa scherp: https://www.youtube.com/watch?v=lBMKhhdg4jk&t=1068s

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vrees het ergste als je de Russische beer uit zijn winterslaap haalt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn excuses voor het 3 x plaatsen

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. @Blik,
  De grootste covid revolutie is gaande IN CANADA en je hebt er nog geen 1 artikel aan gewijd. C'mon! Zie je niet dat hier geschiedenis wordt geschreven?

  Canada: Convoy for freedom
  https://hetanderenieuws.nl/canada-convoy-for-freedom/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dawg,
  HUN belang is zeker ONS belang. We kunnen de agenda een enorme klap toedienen als ze de maatregelen moeten terugdraaien. En hun puppet Trudeau moet aftreden. Er komt wel weer een nieuwe puppet, maar lekker is het niet voor hun.

  Zoals Klaus zegt.
  "The pandemic represents a rare but narrow window of opportunity to reflect, reimagine, and reset our world" - Professor Klaus Schwab, Founder and Executive Chairman, World Economic Forum

  Hoe meer we die agenda frustreren hoe moeilijker het voor hun wordt om de controle over de great reset te behouden en daardoor te laten slagen. Die hele agenda moet ontsporen! en de hele WEF kliniek en harlekijnen moeten voor tribunalen verschijnen.

  BeantwoordenVerwijderen

 8. Goh. ‘Ze’ laten het evolueren tot griep met allerlei ‘maatregelen’

  https://www.nu.nl/coronavirus/6180147/dit-zijn-de-belangrijkste-voorwaarden-om-corona-een-soort-griep-te-laten-zijn.html

  Maar het was altijd al griep, en alle maatregelen hebben daar niets aan veranderd.

  Knap hoor als je het dan ‘onder voorwaarden’ weet te ‘evolueren’ tot griep.

  Dat die ‘onder voorwaarden’ een samenleving ontwricht hebben, daar hoor je ‘experts’ niet over.

  En dat die ‘onder voorwaarden’ medisch inhoudelijk niets hebben gebracht, ook niet.

  Het is alsof we al 2 jaar in een Simpsons aflevering zitten, waarbij Homer de krokodil van het gazon jaagt door in de gang op zijn handen te lopen, waarna er inderdaad geen krokodil op het gazon ligt, waarna Homer zegt: Zie je wel!

  Knap hoor om iets wat nooit anders is geweest is dan anders ‘weg te krijgen’ met de meest absurde, haatdragende, sociaal ingrijpende, en geld verslindende maatregelen, waarna je jezelf mag uitroepen tot Homer, ik bedoel: Expert!

  Maar de vergelijking met Homer is niet goed, want Homer wist niet beter. En experts wellicht ook niet, maar hadden wel beter moeten weten!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is alsof we al 2 jaar in een Simpsons aflevering zitten, waarbij Homer de krokodil van het gazon jaagt (die er niet ligt) door in de gang op zijn handen te lopen, waarna er inderdaad geen krokodil op het gazon ligt, waarna Homer zegt: Zie je wel!

   Verwijderen