donderdag 27 januari 2022

Zweden en Jalisco ook gevallen

"Vluchten kan niet meer...(ik zou niet weten hoe, of waar naartoe)"

"Waar kan ik heen, ik kan niet naar.... daar doen ze zo gek..."

Zweden is sluimerend en stil, eigenlijk zoals je het in Zweden zou verwachten, net zo hard gevallen als Nederland. Prachtig land zien we dankzij William in de onderstaande video, maar we zien ook dat hij net zijn tweede prik genomen heeft, maar de computer hem nog niet in O'Leary's binnen kan laten. Notabene een tent diep in niemandsland, ver weg van de bebouwde wereld, maar flexibiliteit, ook daar, 0,0. En gelaten druipt de Zweed af, niet doorhebbend (of wel??) in welke slechte film hij terecht is gekomen.

Jalisco
Als je dan denkt, dat, mede na onze berichtgeving over Mexico, dat dat het beloofde land zou zijn, kijk dan eens naar het bericht dat wij uit Jalisco ontvingen. Vanaf 14 Januari word je daar ook geacht je injectie- of tesbewijs bij je te hebben als je naar een bar, een evenement, een stadion of een casino wilt. In Mexico zijn de zaken veelal per staat geregeld. Dit bericht komt uit Jalisco, met de hoofdstad Guadalajara en de badplaats Puerto Vallarta. Wij weten niet of deze repressie ook geldt voor Quintana Roo (Cancun, Tulum, Playa del Carmen), maar Jalisco is dus net als Zweden, gevallen.


1 opmerking:

  1. We zitten midden in de winter en hebben een vrij normaal griepseizoen, misschien iets anders dan normaal, wegens al die lockdowns en andere absurde maatregels die er voor gezorgd hebben dat mensen mekaar minder snel kunnen aansteken en dus de kans niet kregen om de natuurlijke immuniteit te kunnen opwaarderen, maar ook korter ziek zijn omdat de varianten ook zwakker worden.
    Bij de oudjes kan de spuit misschien ietwat effect hebben zoals de jaarlijkse griepspuit die voor 60% wel iets doet, maar bij de jongeren totaal geen enkel effect heeft. Integendeel het zijn nu juist de jongeren die het loodje leggen.
    En zoals ieder jaar het geval is zal eind februari, begin maart alles weer 'normaal' zijn als het wat warmer word buiten en er amper nog zieken zijn, behalve dan die al wat anders onder de leden hebben.
    En in de herfst kan het hele spelletje weer van vooraf aan beginnen: een nieuwe nog dodelijkere variant, lockdown dus, 1,5m. muilkorf op en jawel spuit nr 6,7,8 en 9 want het certificaat is natuurlijk al weer verlopen.

    BeantwoordenVerwijderen