zondag 2 januari 2022

Wat kost die Exhibitionistische Politie-inzet eigenlijk?

Laten we het -we zijn toch als Nederlanders onder elkaar hier- het eens met een Nederlandse insteek aansnijden. En met permissie van Wim Kok, gebruiken we zijn verspreking: Wat kost die Exhibitionistische Politie-inzet van het duo Halsema/Rutte? En dan nog wat roepen over Lukashenko...

Wie van onze volgers was erbij vandaag? Wat was de sfeer super-goed, en wat was de kracht van de mensen voelbaar. De poltie probeerde op allerlei manieren dit protest te frustreren, maar het lukt uiteindelijk voor geen meter. Mede dankzij het rustige optreden van de vreedzame demonstranten.

Wie ons op Twitter volgt vraagt zich misschien af waar onze tweets waren. Die waren er in overvloed, maar ze bleven allemaal steken. Daarom hier de foto's, die misschien later nog op Twitter doorkomen. Ons foto-verslag:

Je komt aanrijden, en ja hoor, de politie is alweer druk bezig met aanhoudingen van vreedzame mensen. Dan moet de demo notabene nog beginnen!

Het waterkanon was ook weer aanwezig, alhoewel het gerucht ging dat er deze keer Sect of Cava in zat. We zullen het nooit weten. De politie hield zijn kruit droog zijn tanks vol.

Fantastische acties van vele mensen en groepen; dit was een ploeg mensen die witte pakken door de linies gesmokkeld had. Van sommigen was door de politie de maskers afgepakt. De witte pakken lieten ze wel met rust. Ja, echt waar, de maskers werden afgepakt! Heb je een keer een masker mee, is het weer niet goed!

De Witte Pakken komen in beweging. zeer veel aandacht voor deze sterke actie.

Ja, deze foto spreekt voor zich. Kinderen inspuiten met een experimentele gen-therapie. Welke ouder doet dat? Wij kunnen ons enkel ouders voorstellen die een info-achterstand hebben.

Dit was een 2-3 minuten nadat de politie, onder luid boe-geroep, iets over "einde demo, ga naar huis" wilde omroepen. Dit was tegen 13:00 uur, toch al het moment om te gaan wandelen, en dat gebeurde hier dan ook. De menigte kwam in beweging. De kopgroep kwam daar achter in de foto in confrontatie met de politie die daar weer stond te frustreren. Daar volgde wat duwen en trekken waar wij zelf geen getuigen van waren, maar de blokkade werd gebroken en we konden uiteindelijk, met dank aan die kopgroep, vrij wandelen naar het Westerpark.

Dit was dan dit punt waar de politie de boel liep te frustreren, maar ze kozen, gelukkig, uiteindelijk eieren voor hun geld. Maar we komen terug bij onze beginvraag: wat kost dit allemaal? En, waarom? #Kamervragen

Wie weet welke regimetroepen-eenheid dit is, kom er maar in.

Ondersteuningsgroep Oost Nederland. Wat doen die gasten in West Nederland? Hebben die gasten in Oost Nederland niet wat beters te doen, dan in Amsterdam een beetje vreedzame demonstranten komen frustreren? Wat kost dat allemaal? Hotelnachtje vooraf waarschijnlijk ook nog, heen en weer rijden, benzine, tijd. Kunnen beter aan een IC-bed gaan staan...

Met je stok in de aanslag...

De Federal Reserve, McDonalds, de ECB en Amazone zijn heel tevreden met hun pionnen...

Nog meer tevredenheid bij de FED en de ECB en Exon-Mobile...

De creativiteit en de inzet van heel veel Nederlanders blijft elke keer weer verbazen en hartverwarmen. Dit was inmiddels voor/in het Westerpark.

En dit was weer terug bij het Museumplein rond half vijf. Halsema verwachtte waarschijnlijk nog heel wat want het hele Museumplein was weer omsingeld, paarden, honden, bussen, ME, platte pet, helmen, Marechausee, etcetera. Wat kost die exhibitionistische politie-inzet eigenlijk?

15 opmerkingen:

 1. Wat een prachtig artikel om het nieuwe jaar mee te beginnen Blik.
  Uiteraard was ik aanwezig om het regime te laten weten dat ik tegen hun (WEF agenda) beleid ben.
  Zeer positieve demo en wat een opkomst! (2 weken geleden waren er ongeveer 80 man) En inderdaad de creativiteit van de mensen is overweldigend.

  Het zijn volgens mij de (ex) militairen geweest die tegenover de politie zijn gaan staan, waardoor de politie besloot af te druipen. Degene die ons moeten bevrijden tegenover degene die de orde moeten handhaven. Maar uiteraard was de overmacht aan mensen hen teveel en de knokploeg van de ME hadden volgens mij niet door de staking. Dit is toch wel een overwinning van het volk. Mooi, zo aan het begin van het jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier een zuur artikel over de demo van de staatszender:

   https://nos.nl/artikel/2411685-dertig-aanhoudingen-bij-demonstratie-museumplein-vier-agenten-raakten-gewond

   -10.000 demonstranten zeggen ze. LOL. 100.000 komt eerder in de richting.
   -Ze reppen met geen woord dat ze totaal geen controle hadden over die 100.000 man en dat ze van arren moede de massa maar moesten laten doorgaan. Wellicht mede door deze moedige man die het bastion van orde troepen wist te verzwakken.

   Verwijderen
  2. Fotograaf maakt iets ‘heel bijzonders’ mee op Museumplein: ‘Ik ben echt flabbergasted, hierover niets in de media’
   https://www.ninefornews.nl/fotograaf-maakt-iets-heel-bijzonders-mee-op-museumplein-ik-ben-echt-flabbergasted-hierover-niets-in-de-media/
   Ah.......ze hadden beelden nodig van overtredingen en geweld door demonstranten om ons te demoniseren.
   Nee die beelden krijgen ze niet. Die krijgen ze alleen als ze Romeo's als demonstranten laten fungeren zoals vorig jaar op het museumplein of laatst nog in Rotterdam.

   Verwijderen
  3. https://twitter.com/annstrikje/status/1477681230439198728?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1477684606065336321%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es3_&ref_url=https%3A%2F%2Fdissident.one%2F2022%2F01%2F02%2F26141%2F


   Annelies

   Verwijderen
  4. Die ene agent komt uit een eenheid van Rotterdam denk ik
   https://www.hollandsouvenirshop.nl/badge-mouw-embleem-wapen-rotterdam-p-1192.html

   Die ander is van een aanhoudings en ondersteuningsteam
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Aanhoudings-_en_Ondersteuningsteam

   Het zijn een stelletje landverraders in ieder geval.

   Verwijderen
  5. Ik vind dat in de gemeentreraad van Amsterdam stevige vragen moeten worden gesteld:
   Is het juist dat de protesteerders in de armen van ME-ers werden gedreven?
   Is het juist dat daar pallets met stenen stonden? ( Ja, want we zien het op de foto)
   Hoe kan het dat die daar staan? Hoe lang stond die pallet daar?
   ( Als je de winkelier bevraagt die daar dicht bij woont, weet hi welhoe het zit: die stenen zxijn een gevaar voor zijn ruiten. Die heeft ie echt vanaf dag 1 in het oog. )

   Het moet dus goed worden uitgezocht. En dan de verantwoordelijken een flinke douw geven.

   Verwijderen
  6. PS:
   Petje af voor de twee mensen die vandaag hun plicht deden:

   Oligarch en Blik.

   Verwijderen
 2. Je hebt mooie foto's gemaakt, Blik, maar blijkbaar heb je

  de echte actie

  niet gezien.

  Alweer die honden met hun hond. (de 2e zijn lieve beestjes, hun baasjes zijn hellehonden)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt Matt; Blikkie kan niet alles zien, maar deze onthutsende beelden heb ik wel op Twitter gezien. Ach, de mainstream media hebben hun geweldsplaatje en kunnen zo het vreedzame protest weer framen. Dat de politie zelf de hooligans zijn, vertellen de gekochte journalisten er dan even niet bij. De truc is zo doorzichtig en gemeen, maar je doet er niks aan.

   Verwijderen
 3. 12 minuten Amsterdam.
  Vooral de laatste 3 minuten zijn 'tussen de mensen' gefilmd.

  De Verboden, werd een mooie Ongehoorzaamheid mars in Amsterdam (02-01-2022)
  https://youtu.be/F40nQKZGyXw
  -----


  Een korte video over politie en vechten.
  Internationale comments: https://www.youtube.com/watch?v=mGEfacanuyc

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ja hoor, het NL-politiegeweld was gisteren ook op het belangrijkste Russische Perwi kanaal nieuws. We slaan weer een compleet pleefiguur internationaal:

  https://www.1tv.ru/news/issue/2022-01-02/21:00#4

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste wensen voor alle Blikkers.

  Was gisteren bij de demo in Amsterdam. Goed dat niemand zich iets heeft aangetrokken van het verbod door de achterbakse Halsema. Non-compliance, daar gaat het dit jaar om. Zoveel als maar mogelijk. Heb zelf niks gezien van het handgemeen met de plietsie. Ze waren al op de terugtocht toen we van het Museumplein af kwamen.

  Bakstenen heb ik wel gezien. In de buurt van de Gasfabriek. Netjes opgetast op de rand van de stoep op een pallet en nog verpakt in plastic. Zie vielen ons echt op. Nergens bouwactiviteiten te bekennen aan de huizen in de straat waar ze stonden.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. CBS:

  "31 december geen nieuwsbericht over wekelijkse sterfte. Wel nieuwe tabel, voorlopige cijfers over wk 50 Door latere levering overlijdensberichten schatting sterfte wk 51 niet mogelijk. 7 januari voorlopige cijfers van wk 51 schatting voor wk 52 dan waarsch. nog niet mogelijk"

  https://twitter.com/statistiekcbs/status/1476858554594349057

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. 'Ook zo bizar in dit kader. Het CBS heeft de rapportage van de sterfte in week 51 met maar liefst een week(!) uitgesteld. Ik heb nooit eerder uitstel meegemaakt, laat staan met een week. Moeten er deze week nog wat maatregelen doorgevoerd worden of zo?'

   https://twitter.com/georgevanhouts?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor

   Verwijderen
  2. Het CBS stelt de wekelijke sterftecijfers altijd bij. Naarmate de tijd verstrijkt worden er meer sterftecijfers aan het CBS doorgegeven.

   Als voorbeeld hier de cijfers uit de rapportage van week 49 en 50 van 2021

   rapportage week 49:

   week sterfte verwacht oversterfte
   46 3988 3960 1028
   47 4170 3001 1169
   48 4327 3042 1258
   49 4114 3066 1048

   https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/50/weeksterfte-daalt-licht-maar-opnieuw-oversterfte-in-week-49

   In de rapportage van week 50 worden de cijfers van de voorafgaande weken geactualiseerd:

   week sterfte verwacht oversterfte
   46 3990 (+2) 2960 1030
   47 4179 (+9) 3001 1178
   48 4373 (+46) 3042 1331
   49 4320 (+206) 3066 1254
   50 4102 (???) 3130 972

   https://www.cbs.nl/nl-nl/nieuws/2021/51/in-week-50-opnieuw-oversterfte-weeksterfte-lager

   Wat opvalt bij vergelijking van de rapportage van de rapportages voor week 49 en 50 is dat:

   1) de cijfers van de voorafgaande weken in de rapportage week 50 hoger uitvallen dan de cijfers uit de rapportage van week 49. Dit is te verwachten. In de meest recente rapportage worden ook de met vertraging doorgegeven sterftecijfers van voorafgaande weken meegenomen.
   2) Opvallend is dat voor week 49 de narapportage opeens omhoogspring met meer dan 200 (206) personen. De daling van de oversterfte die het CBS in week 19 nog constateerde is daarmee in week 50 nagenoeg verdwenen. Afwachten maar of dit spelletjes herhaald gaat worden wanneer het CBS met de vertraagde rapportage van week 51 (en 52) op de proppen komt.

   Verwijderen