maandag 4 mei 2020

Waarom lockdown in Rusland?

Wat is er in Rusland aan de hand?

Allereerst, wat is de onderstaande video? Waar gaat die over? Waarom plaats je die? Wie is die man?

Die man is Michailkov. Ok, maar wie is Michailkov? Laten we zeggen, de Jeroen Krabbé van Rusland, maar dan natuurlijk net iets anders.

Guseeva & Michailkov
Michailkov heeft eeuwige roem bereikt, samen met Larissa Guseeva, voor hun rollen in het klassieke liefdesdrama van enkele tientallen jaren terug op de Wolga. Iedere Rus kent de film, en iedere Rus kent deze twee mensen. Ook omdat ze beiden nog respectievelijk dagelijks, cq. wekelijks op de buis zijn. Guseeva met haar dagelijkse datingshow "Dawai pozhenimsya" (Kom, laten we trouwen!) en Michailkov met zijn wekelijkse nieuws-analyse. Michailkov is een patriot en loopt behoorlijk in de pas met het huidige gezag, en dat gaat nog terug naar zijn voorouders. Die hebben geloof ik nog meegeschreven aan het volkslied.

Zere Been
De onderstaande video (inmiddels meer dan 2 miljoen views!) heeft de ether niet bereikt. Michailkov zegt het daarin zoals hij het ziet. En dat is mogelijk tegen het zere been van enigen. De heer Gref komt er nogal een paar keer in voor.

Meneer Gref
Meneer Gref?? Ja. Meneer Gref komt er niet goed uit. Maar wie is die man dan? Dat is de baas van Sberbank, de grootste bank in Rusland; 51% van de aandelen in handen Russische staat; de rest van de 49% grotendeels in Anglo-amerikaanse handen.

Lijn
Michailkov legt in zijn uitzending uit dat Gref nogal op de lijn Gates zit. Hoe minder het jonge volk onderwezen wordt en hoe digitaler, hoe makkelijker je ze daarna kunt controleren en meer van dat soort zaken. Ook komt het patent van Gates met nummer 666 aan de orde (op 17:13). Ook komt aan de orde dat de bazen van de grote tech-bedrijven hun kroost zoveel mogelijk weghouden van i-pads en smartphones.

3 Miljoen views
Wellicht kan iemand met betere kennis van het Russisch verdere details van deze bomb-shell video verklaren die dus in Rusland viraal is gegaan zoals dat heet met nu al bijna 3 miljoen views sinds vrijdag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten