donderdag 28 mei 2020

Mondkapplicht. Wat vinden reizigers? #1

De staat doet ons geloven, samen met de perceptiemanagers van NOS en Telegraaf, dat het overgrote deel van de bevolking vierkant achter mondkapdwang in het Openbaar Vervoer staat, die per 1 juni ingaat. 

Blik twijfelt aan de PropagandaMeisters en trok er dinsdag 26 mei 2020 zelf maar op uit om de stemming te pijlen. We verklappen het maar alvast: Niemand gevonden die enthousiast wordt van de dwangmaatregel. Deel 1 van drie.


Laatste nieuws:
Reisorganisatie ROVER wil weten wanneer het OV weer normaal wordt, dus ook zonder mondkapdwang. Goede vraag van ROVER natuurlijk. Maar ons idee? De lockdown kon met 2 uur van te voren geregeld worden. Herinnert u zich die zondagmiddag nog, dat om 18:00 uur Restaurants en coffeeshops per direct dicht moesten en gingen? Was geen enkel probleem. Maar de maatregelen terugdraaien, oohhhh, heel moeilijk, en een stip aan de horizon? We kennen het discourse van Rutte al: Kunnen we echt niet aan beginnen. Veel te pril. Veel te onzeker. Denk aan de tweede golf. Hou nog even vol! Ik zou zelf ook wel willen, maar kan niet.

35 opmerkingen:

 1. Mooi voorbeeld hoe men dor massa indoctrinatie en angst porno te worden gevoerd , geen commentaar en schouders ophalen. Als de jeugd de toekomst heeft............ Greta, Yasser, Robotje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ( Ik zal een copie op mijn blog 1041 zetten)

   Het was ook nog een goed onderbouwd betoog. Heb het helaas niet bewaard.

   Ik schreef ongeveer dit: ( Ik raffel het nu even af)

   Het is niet van belang wat 'men' vind.
   Want dat wordt bepaald door wat de MSM en de alternatieve media vertellen.
   En door wat de mensen zelf inschatten : is er gevaar of niet.
   En dan heb je nog karakter verschillen: sommigen zijn van nature tegendraads. Anderen zijn geneigd alles te doen wat wordt voorgeschreven.


   Wat wel relevant is dat is dit:

   1) Wat is het mogelijke positieve effect van een mondkapje.
   2) Wat is mogelijk negatief.

   Ik zal op 1) antwoord geven.

   Met mondkapje veel minder ver virussen uit hoesten Reduceert de virussen in de lucht met 80%. Dus besmettingskans: 0,2 maal zo groot.

   Wie als gezond mens een kapje draagt zal de schade halveren: wordt veel minder ziek. dus voordeel : 0,5 maal zo ziek.

   Bij elkaar opgeteld: 0,2 x 0,5 = 0,1

   Je hebt dus slechts 0,1 deel van het risico als zonder mondkapje.
   En dat maakt het mogelijk om weer normaal in trein en bus te reizen, en je hoeft niet zo met die 1,5 meter bezig te zijn.

   Kortom: het mondkapje maakt het mogelijk normaal verder te leven. De economie kan weer draaien.

   Je gaat natuurlijk niet aan treinreizigers vragen wat ze er van vinden. Democratie heeft hier alleen maar nadelige invloed. Mensen zijn niet op de hoogte. Kijken iet verder dan hun neus lang is.
   Hier heb je een wijs iemand nodig, die alle argumenten op een rij zet en dan een besluit neemt dat goed is voor ons allen.
   En die dat ook aan ons uitlegt.

   Verwijderen
  2. "Hier heb je een wijs iemand nodig, die alle argumenten op een rij zet en dan een besluit neemt dat goed is voor ons allen.
   En die dat ook aan ons uitlegt."

   Zo iemand hebben wij, Bill Gates en zijn dicipel @Verheul. Wachten op het vaccin van Gates maar dicipel @Verheul kijkt liever even de kat uit de boom hoe de uitwerking van dat vaccin bij zijn medemens doet.

   Verwijderen
  3. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  4. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  5. @Sofia,

   Maar voor 30 zilverlingen stapt hij zo weer over naar Corbett. :-)

   Verwijderen
  6. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
  7. Waarom zou JV de kat uit de boom kijken bij een vaccin van weldoener Bill Gates. Bill Gates zou hem toch nooit kwaad aan doen?

   Ik vind het vooral grappig hoe JV Blik erop wijst wat hij op zijn blog moet plaatsen. Als je advies nodig hebt, dan niet van iemand die geen verkeer op zijn website heeft. Daarom heeft hij ook deze blog gekaapt. Op zijn eigen is niks te doen. En nu is hij heeeeeeel boos dat Blik zijn website van hem afgepakt heeft.

   Verwijderen
  8. Jongens, we moeten Joop voortaan even uitleggen wat we bedoelen als we iets opschrijven. Hij is nogal achterdochtig van aard.
   Geef effe aan: 'friend or foe'.

   Behalve 'discipelen' zijn er wel meer beroepen met een moeilijke naam, zoals 'exegeten'.
   Dat zijn mensen die aan het volk of aan elkaar uitleggen wat iemand anders (een orakel met een wat hogere status) heeft bedoeld te zeggen.
   Zo kun je bedenken dat er Joop -exegeten zijn, maar dat lijkt met onwaarschijnlijk. Dat is meer puzzelen.

   Maar zoals jullie hierboven onderling twisten over wat JV wel en niet wil of zegt of bedoelt, dat begint al een beetje op 'exegese' te lijken.
   ( Nu zit ik jullie echt een beetje te sarren, hoor... Het is niet kwaad bedoeld.)

   Verwijderen
 2. Waarom geen vragen aan willekeurige burger ? Hun mening wordt door MSM beïnvloed, en wordt bevestigd. Corona hysterie ? 0 Corona doden in ziekenhuis Spaarne, dat zijn toch prachtige voorbeelden. 100K oversterfte wereldwijd tov van influenza, kosten om griep te beteugelen triljoenen wereldwijd, minimaal 5 jaar crisis. Rot op met de muilkorven en 1.5M onzin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. JV schreef:
  "...het mondkapje maakt het mogelijk normaal verder te leven. De economie kan weer draaien. "

  Ik stel voor, 1 juni maken we "Nationale Dank het Mondkapje-dag".

  Enkel dankzij hem, enkel dankzij de mondkap, zijn wij in staat "normaal verder te leven". 1 Nationale dank-dag voor de mondkap, lijkt me dan wel het minimum wat je zou moeten doen.

  1 juni: "Nationale Dank het Mondkapje-dag" :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Probeer een keer normaal te doen, Blik.

   Ik geef je wat eenvoudige tips:
   = geen posts weg halen van serieuze en coherent schrijvende critici. Waarom niet? Omdat jouw hele bestaan van dit blog gewijd is aan de censuur van het NOS journaal.

   = Het is een vrij bekende methode om -- als je geen goed argument hebt -- iets van de tegenpartij te gaan uitvergroten tot belachelijke proporties en er dan om te gaan lachen.

   'De Nationale Dank het Mondkapje Dag' is zo'n poging.

   Het is allemaal te doorzichtig, Blik.

   Verwijderen
 4. Wat een ongelofelijk schapen zijn die man en die vrouw in de bus. Tja, wellicht verdienen we niet beter (dan te worden afgeslacht)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Masks and respirators do not work. There have been extensive randomized controlled trial (RCT) studies, and meta-analysis reviews of RCT studies, which all show that masks and respirators do not work to prevent respiratory influenza-like illnesses, or respiratory illnesses believed to be transmitted by droplets and aerosol particles. Furthermore, the relevant known physics and biology, which I review, are such that masks and respirators should not work. It would be a paradox if masks and respirators worked, given what we know about viral respiratory diseases: The main transmission path is long-residence-time aerosol particles (< 2.5 μm), which are too fine to be blocked, and the minimum-infective-dose is smaller than one aerosol particle. The present paper about masks illustrates the degree to which governments, the mainstream media, and institutional propagandists can decide to operate in a science vacuum, or select only incomplete science that serves their interests. Such recklessness is also certainly the case with the current global lockdown of over 1 billion people, an unprecedented experiment in medical and political history.
  https://www.researchgate.net/publication/340570735_Masks_Don't_Work_A_review_of_science_relevant_to_COVID-19_social_policy?fbclid=IwAR2dsWZwstQWvTNy8y7QWqQ7elcfEGeOp_S8782rfVGu1xhavna0-4q48tg

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben'
   ik heb hier nog een klein bibliotheekje vol met wetenschappelijk onderzoek ( jaren 1950 tot 1990) dat bewijst dat er geen relatie is tussen roken en kanker.

   Maar ja: de mensen die rookten kregen veel vaker longkanker dan de mensen die niet rookten, ( 1950-1990).
   Wat vervelden nou.


   De landen waar de maskertjes gebruikt zijn ( Tsjechië o a ) , hebben veel minder corona dan de landen waar ze niet gebruikt zijn.
   Wat vervelend nou, voor Ben.

   Verwijderen
  2. Jan! Je hebt nu echt niveau nul bereikt!

   Veel sterkte, Ben

   Verwijderen
 6. Ik heb nooit medelijden met mensen op zeilboten.

  Maar deze mensen hebben het toch echt slecht getroffen:
  https://www.bndestem.nl/breda/bredaas-echtpaar-al-12-weken-gevangen-op-eigen-zeilboot-we-staan-op-het-punt-om-in-te-storten~aee92334/

  Het artikel toont vooral aan hoe weinig normaal verstand er bij de Bestuurders is en bij politie-mensen.
  Onbegrijpelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Welkom in het nieuwe normaal JV. Het leven wordt (tijdelijk) normaal als het vaccin er is. Die "domme" bestuurders zitten wel in de zak van de technocraten van de WHO. Net als overal in de wereld.

   Verwijderen
 7. Gisteravond naar deze jonge Chinees geluisterd.

  Interessant gesprekje.
  https://www.youtube.com/watch?v=3A8eiEEGAOg

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je moet jezelf niet te serieus nemen, JV. Da's geen goed teken.

  Ik heb vanmorgen naar deze jonge Fransen gekeken. Interessant om te zien hoe zij met hun "confinamiento" omgaan.

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=GnOGz_N_sl8&feature=emb_logo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je gebruikt een bekende techniek Blik: tegen de opponent zeggen dat hij zich te druk maakt.
   Je deelt in feite mee: ik maak me niet druk. Ik begrijp het beter. Ik word niet bedreigd. Mijn inzichten zijn dus wellicht de beste.

   Ik had ooit ergens een lijst met 100 van dat soort techniekjes.

   Hoe dan ook: het is gestaged, want de man filmt al als z enog in het water zitten. En er is verder niemand in de verre omtrek. Dan fluit iemand op een politie fluitje, maar die 'politie' komt niet in beeld.
   De twee menselijke 'boeien' struikelen wat over elkaar heen.

   Ja, leuk hoor. Leuk leuk. ( Op ietwat droevige toon uitgesproken...)

   Verwijderen
 9. Was- en dus herbruibaar. Met elastieke bandjes. € 9,95

  https://www.festivalwinkel.nl/product/mondkapje-muilkorf/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Blijft natuurlijk schijnveiligheid.

   https://www.welingelichtekringen.nl/gezond/1702584/winden-laten-in-corona-tijd-hou-je-broek-aan.html

   Verwijderen
  2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

   Verwijderen
 10. Oligarch vroeg mij wat Martenson over Gates vond.

  Ik wist het niet.
  M. zegt altijd: ik ben niet links of rechts. het gaat me om feiten.

  Nu interviewt hij Neil Howe die in 1997 het boek 'De vierde wending' schreef.
  Howe cs beweren dat elke 90 jaar de bevolking vier keer van karakter verandert.
  Met elke generatie.
  Eerst de 'doeners' die meteen na een crisis de nieuwe lijnen uitzetten. ( volwassen in 1945)
  Dan de tweede groep, die veel indiviudualistischer is ( is de jaren 60 en 70)
  Dan de extreem individuele generatie. In die periodes zie je ook veel immigranten het land binnen komen: het kan die mensen niks schelen.

  En dan de vierde generatie, die dan eindigt in een crisis.

  Al in 1991 schreven deze Howe en collega dat er in 2020 een crisis zou komen.

  Ik houd niet van allerlei Nostradamus `voorspellingen, maar de menselijke natuur heeft zijn invloed: we zijn lui als het kan, en inventief en werkzaam als het echt moet.
  Dat kan aan de basis van die 'generatie-kenmerken' liggen.

  Howe noiemt ook nog deze klassieker:
  https://www.amazon.com/Plagues-Peoples-William-H-McNeill/dp/0385121229

  Howe: Als de grenzen open staan, slaan de plagen toe.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Rob Elens weer op De Blauwe Tijger:

  https://www.youtube.com/watch?v=7QDTY-mPgE0&t=19s

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Dawg

  Ze hebben nog veel meer leuke varianten! :-)

  https://www.festivalwinkel.nl/product-categorie/merchandise/rave-maskers/

  "Herken je me nog?"

  "Geen paniek, tanden niet gepoetst"

  "Geen paniek, rokershoestje"

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Wat moet je hier nou mee? Plaatselijke Makelaar Schenk en Bakkerij Gorthuis delen aan Spaarne Hoofddorp taart uit "in corona-tijd", terwijl we dus net weten dat er geen ene corona patient ligt. En nodigen gelijk het plaatselijke suffertje en een fotograaf uit die er welwillend verslag van doen... Wat is dit???

  https://twitter.com/HoofddorpseCrnt/status/1266003124029919232

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik las in de krant dat veel verpleegkundigen uitgeput zijn, ( In Breda) Die kunnen geen tweede golf aan.

   Het feit dat er nu niemand ligt met Corona ( het is trouwens overal zowat voorbij.
   Blik's onderzoek lijkt wel op een HCQ trial: de HCQ wordt expres pas test toegdiend in een veel te laat stadium.

   Waarom krijgt Blik pas het idee om naar ziekenhuizen te gaan als we in de krant lezen dat er gen zieken meer zijn?
   Fauci-methoden bij Blik ? Big Pharma tricks, Blik ?

   Verwijderen
  2. Appels met Peren aan het vergelijken JV?

   Ziekenhuisbezoek van Blik is bevestiging dat Corona geen issue is.

   HCQ trial in ziekenhuis bij zwaar vergaande patienten zonder zink is bedrog. De reden voor dit bedrog is dat dit wondermiddel niet vroegtijdig mag worden ingezet is omdat jouw vriend Bill Gates en zijn bazen controle willen behouden over de mensheid en de corrupte virologen hun zakken willen vullen.

   Zeveel onnozelheid weer...pff

   Verwijderen
  3. Nee, zelfde princiepe:

   Als je iets niet wil 'vinden' moet je pas gaan zoeken als het er niet meer is.
   Als je wil dat iets niet werkt, moet je het pas geven als het te laat is.

   Toen ik Chloroquine slikte tegen malaria moesten we al gaan slikken 1 week vóór ik naar Afrika reisde.

   HCQ moet heel vroegtijdig worden gebruikt.

   Verwijderen
  4. Volgens Rutte en jouw vrienden Ab Osterhaus en Bill Gates is Corona nog een groot issue. Niet dus. Blik ontmaskerd wederom!

   Verwijderen