zondag 16 december 2018

Wat zijn banden Peter Vandermeersch (NRC) en NATO?

Wat zijn de banden tussen de sluwe Belg Peter Vandermeersch, de hoofdredakteur van NRC (Nato Riool Courant) Handelsblad, en de NATO?

Die vraag werpt zich op wanneer het onderstaande artikel, geschreven door Karel Berkhout, bestudeerd wordt.

De Nato Riool Courant "neemt aan" dat de extra miljarden voor Amerikaanse vliegtuigen  een Nederlandse reactie zijn op de "agressie van Rusland".

Daarmee doet NRC datgene wat we van ze gewend zijn: spreekbuis zijn van het Amerikaans Militair industrieel complex en van de oorlogzuchtigen.

Veel reëler zou het zijn als ze geschreven zouden hebben:

"Aangenomen kan worden dat kabinet Rutte weer zwicht voor Amerikaanse druk via de NATO, zoals Nederland ook zwichtte voor Libie, Irak, Afghanistan en Toyota's voor Syrische terreur"

Dan maakt het blad van sluwbelg Vandermeersch het helemaal bont:

"Door de extra investeringen wil Nederland minder afhankelijk worden van de VS"

Ok, je koopt dus extra Amerikaanse Lockheed Martin toestellen om zodoende minder afhankelijk te worden van de VS.... Om in de gekronkelde logica van de Belg Peter Vandermeersch te blijven: Laten we dan ook Russische straaljagers kopen om zodoende minder afhankelijk te worden van de Russen...

Peter doet net of hij niet begrijpt dat als je wapenttuig uit een bepaald land koopt dat je je dan ook van dat land afhankelijk maakt.
Wat zijn de banden van NRC-baas Peter Vandermeersch met de criminele NATO-organisatie? Aangenomen wordt dat de sluwbelg fungeert als spreekbuis van deze terreurorganisatie. De Belg raakt ook helemaal opgewonden van de gedachte dat Nederland weer echte tanks krijgt: "Spectaculair", noemt hij dat. Het vertrek van de tanks omschrijft de Nederlandse Riool Courant "een enorme mentale dreun voor de landmacht", op emotioneel sentimentele wijze. De NATO mag weer trots zijn op Peter.

Ps: Blik kreeg de NRC gisteren in het centrum van Haarlem toegestopt door een agressieve NRC medewerker die voorbijgangers het rioolblad in de hand drukte. Er was geen ontkomen aan. Blik zou nooit geld betalen voor dit soort rioolwerk. Iedereen die nu nog een abonnement heeft lopen (Jan?) wordt aangeraden dit per direct op te zeggen en de automatische betaling in te trekken. 

21 opmerkingen:

 1. Blik,
  ik zie je nieuwe artikel nu pas.
  Heb 3 uur geleden op NRC een reactie op VdM geschreven, maar die zit nog in de moderatie-bak. Reacties op andere NRC-artikelen gaan wel altijd direct op de site.
  ==
  Ter zake.
  Ik denk niet dart VanderMeersch een sluwe Belg is.
  Het is ernstiger.
  Hij is een 'ingepalmde', 'misleide', 'geïndoctrineerde' Belg. Hij zit in een web.

  Dat is een deel van de soft power van het Anglo-Amerikaans-Zionistisch Rijk.
  Begon al met de Ronde Tafel van Cecil Rhodes en de studenten verenigingen en de Rhodes scholarships ( welke ook Bill Clinton werd gevogld).

  In diezelfde werkwijze past het feit dat een hoofdredacteur de geschikte lieden naar Amerika stuurt voor een correspondentschap of een studie.
  Als die talenten terug komen, worden ze hier toonaangevend.
  De voorbeelden zijn veelvuldig:
  Peter vanderMeersch (studeerde of verbleef in Harvard, maar volgens mij was hij toen al wel 40 jaar.)
  Philip Remaque, Charles Groenhuizen, Eelco Bosch van Rosenthal : waren correspondent in Washington.

  Als ze daar zijn worden ze flink geschoold in de Amerikaanse Tunnelvisie. ( Indoctrinatie, zeiden we vroeger)

  Als ze dan hier komen, kùnnen ze alleen nog dingen opeen biased manier
  waarnemen. De andere zaken worden weg gefilterd.

  VanderMeersch is gehuwd met een advocate van Ierse origine die haar geld met Europese zaken verdient: https://www.twobirds.com/en/our-lawyers/f/francine-cunningham

  Beiden hebben Harvard in hun CV staan, dus mogelijk dat ze elkaar daardoor kennen.

  VanderMeersch heeft dus thuis ok nog iemand die niet alleen pro Amerika is geindoctrineerd,maar die óók alles verliest als ze anti-Amerikaans zou gaan kijken.

  Zoals Immanuel Kant zei: 'Durf te weten." daar wringt de schoen.
  Er staat bij deze mensen zoveel op het spel dat ze nooit zullen durven om de waarheid te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mueller is niet verder gekomen dan een veroordeling van Manaforte wegens belastingfraude en Michael Cohen wegens belastingfraude en het betalen van zwijggeld aan twee dingetjes van Trump. Meuller is daarmee al ver voorbij z'n mandaat dat hem opdroeg om collusie van Trump met de Russen aantonen. Het wachten is nu op aantijgingen van de deep state in de New york Times en/of de Guardian om Trump te vervolgens wegens zweetvoeten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De NAVO geeft nu al 14 x zo veel uit aan bewapening dan Rusland. Als ze zich daar niet mee kan verdedigen is maar één conclusie mogelijk: met de 1.500 miljard die de NAVO nu uitgeeft aan bewapening kan ze geen agressieoorlog winnen:

  https://williambowles.info/2018/11/23/be-afraid-be-very-afraid-by-john-rachel/

  BeantwoordenVerwijderen
 4. "Door de extra investeringen wil Nederland minder afhankelijk worden van de VS"

  Nordstream II voor echte onafhankelijkheid van LNG uit de USA.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom Poetin zenuwachtig wordt van rapcultuur https://nos.nl/artikel/2263799-waarom-poetin-zenuwachtig-wordt-van-rapcultuur.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In de vorige draad heb ik hier wat over geschreven. Het is behoorlijk ondenkbaar dat het zeer kleine groepje minderjarige Navalny aanhangers een bedreiging voor Putin zou kunnen worden. Maar wat zou er niet in de krant komen als zo´n clubje ruw wordt aangevallen door een groep dronken potige hooligans? Veel Russen zijn erg conservatief en niet allemaal fijnbesnaard. Dat soort singen moet voorkomen worden.

   Hoe dan ook, de Franse politie kan voorlopig een voorbeeld nemen aan het tactische en gematigde optreden van hun Russische collega´s

   Verwijderen
  2. Ik vermoed dat Putin bang is voor een verkapte regime wissel. Kijk maar eens hoe het vroeger (pakweg 50 jaar geleden) begon: veel protesten van de jeugd hadden hun oorzaak in protestsongs van o.a. Bob Dillan.
   Later zijn de opstanden gekomen door agent provocateurs die bij de 'juiste' groep het vuurtje flink konden opstoken.
   Begrijpelijk dat Putin hiervoor bang is, voorbeelden hoe het fout is gelopen zijn er zat voorhanden.

   Verwijderen
  3. Nepnieuws namens de NOS van Gelauff. Poetin maakt zich meer zorgen om het drugsgebruik onder jongeren. Importeert de FSB ook coke en heroïne vanuit Afghanistan, zoals haar Amerikaanse 'partners dat doen op Wall Street' om op de Russische beurs te verhandelen en om van Russische jongeren verslaafden te maken?

   Putin’s take on rap, drugs, sex & protest: Don’t ban rappers, it’s the drugs we should worry about

   https://www.rt.com/russia/446559-putin-rap-sex-drugs-violence/

   Verwijderen
  4. Als Poetin niet nerveus wordt van de westerse oorlogstrommels, wat heeft hij dan te vrezen van rappers?

   Verwijderen
  5. Gaan ze kritiek op Rusland geven om een stelletje pro westerse tienertjes die een beetje tegen zichzelf beschermd moeten worden. Ondertussen wordt de vrijheid van meningsuiting hier zeer sterk beperkt; is het al niet wettelijk, dan wel door smorende politieke correctheid.

   Verwijderen
  6. Één ding weten wij van Poetin, er zullen nooit meer vijandelijke troepen voor de poorten van Moskou staan en daar heeft hij de Russische defensie naar ingericht.

   Verwijderen
  7. In de VS was men overigens vorige week behoorlijk panisch over het bezoek van Russische TU-160's aan Venezuela, daar heb ik Gelauff niet over gehoord.

   Verwijderen
  8. Joop,
   de oorlogstrommels zijn een gevaar wat goed zichtbaar is en waar Rusland wel een antwoord op heeft en dat antwoord is zodanig zwaar dat er nog geen enkele raket is afgevuurd.
   een niet meteen zichtbaar smeulend vuurtje is veel gevaarlijker want je weet nooit wanneer het ineens losbarst en als Putin dan met harde hand moet reageren krijg je in Rusland ook 'gele vestjes' toestanden die alleen maar tegen Putin zelf werken en dan niet vergeten dat bepaalde groepen die Rusland willen onderwerpen er als de kippen bij zijn om dat vuurtje flink aan te wakkeren. Eenmaal in brand is het vuur niet meer te blussen voor alles vernietigd is.

   Verwijderen
  9. @Matt,

   Wees niet bang. De geschiedenis heeft geleerd dat Rusland altijd reageert op Amerikaanse dreiging. Ik zie de VS/NAVO geen oorlog met Rusland beginnen en Poetin schijnt een engelengeduld te hebben waar het Poetin bashing aangaat. Van 9/11 weten wij dat er bepaalde elementen in de VS wonen die dat geduld niet hebben.

   Verwijderen
  10. @Matt,

   Overigens, een welgemeende felicitatie voor de allereerste wereldtitel hockey en dat uitgerekend tegen Nederland!

   Verwijderen
  11. In de VS ziet men de bui natuurlijk alweer hangen, er komt een Russische raketbasis in Venezuela.

   Verwijderen
  12. Ik ben het eens met het feit dat dit soort fenomenen heel snel viraal kunnen gaan. Rusland heeft ook zijn ´deplorables´ en ultranationalisten, die gewelddadig kunnen gaan reageren. En ze willen geen heroine/ methgolf of designerdrugs (tegenwoordig ook dodelijk en verslavend) op de scholen. Dus liefst geweldloos in de kiem smoren.

   Ik verwacht niet dat die Navalny kids in hun onvolwassen protestjes zullen blijven hangen. 10 jaren geleden was er juist het tegendeel, de overdreven adoratie van Putin, door de nashi geloof ik dat ze heetten. Erg dweperig en militaristisch. Die mensen zijn er ook overheen gegroeid en hebben gezinnetjes en werk gekregen.

   Verwijderen
 6. In Culemborg heeft een booswicht een granaat op de kerstmarkt neergelegd. De booswicht was er zelf niet bij, waarschijnlijk hoopte hij dat een bezoeker van de kerstmarkt de pin uit de granaat zou trekken onder de leus "Allahu Akbar."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Booswicht, dat woord hoor je niet vaak! Het doet me denken aan de Boozwigteklup van de grote boze wolf.

   Verwijderen
  2. Het schijnt dat die kleef-bommen die dan handgranaat worden genoemd, tegenwoordig vaak worden aangetroffen. Ze zijn gemakkelijk te koop.

   Ik begreep dat het een shisha lounge was waar het was aangeplakt, tegen de ruit.

   Dat is een plek waar je een waterpijp kan roken, meen ik.
   ( een stukje werkelijkheid helemaal buiten mijn waarneming)

   Waterpijp... drugs ... afrekening..

   Gevaar is natuurlijk dat onschuldige nieuwsgierige kinderen het slachtoffer kunnen worden.

   Verwijderen
 7. Tips:

  Alles van Ray McGovern op youtube,

  Idem: Mark Crispin Miller. ( de Amerikaanse Cees Hamelinck, je weet wel: Waarom moet je niet geloven wat in de krant staat? (4/5)

  Zeker deze, met Chris Hedges, half uurtje slechts: https://www.youtube.com/watch?v=ec9uRsku4oA

  Verder: The Saker imn gesprek met Sout Front. Heel verhelderend over Rusland: dat heeft alleen het eigenbelang op het oog, heeft geen behoefte om bijv. de Palestijnen te helpen.

  Ook de relatioe met Israel legt de Saker goed uit.

  BeantwoordenVerwijderen