maandag 31 december 2018

Geen Nieuwjaarswensen van Putin voor Rutte en Willem Alexander

Putin heeft zijn Nieuwjaarswensen gestuurd naar de President van China, naar Donald Trump, naar Macron, naar Koningin Elizabeth en Theresa May, naar Assad, Erdogan, Abe, bijna alle landen van de voormalige Sovjet Unie met uitzondering van Oekraine en Georgie; die twee zijn niet aan de beurt gekomen, misschien volgend jaar weer. Ook Willem Alexander en Marc Rutte zaten er dit jaar niet bij. Best grappig eigenlijk, Marc Rutte en Willem van Oranje zitten in dezelfde categorie als Petro Poroshenko. Zeg maar categorie pleefiguur (copyright Bolkestijn).

Rusland Winterbestemming
Wil je voor volgend jaar de dagen rond Oud en Nieuw eens anders invullen, dan is een  bezoek aan Rusland het overwegen waard. Het land is goed in de stemming. Concerten, carnaval, of gewoon lekker door de stad slenteren. Moskou is helemaal een winter wonderland. De lichtstad bruist, van het Kremlin tot VDNX. Neem je schaatsen mee. IJsbanen, ijs-glijbanen, glüwein ("Glintwein" in het Russisch), genoeg te doen in misschien wel de meest bruisende Metropool van Europa. Een heerlijke plek als je even je wilt ontdoen van de repressie in Frankrijk en Nederland tegen vreedzame gele hesjes betogers, of Britten die even weg willen van Brexit-perikelen, Nederlanders die even los willen komen van de almaar verstikkender wordende belasting, BTW, accijns en genderdruk.

Daarbij heeft een bezoek aan Rusland ook het voordeel, dat je los van minder belasting die je in dat land betaalt, ook weet dat de belasting die je betaalt niet wordt gebruikt voor Toyota's voor terroristen of het salaris van Mathijs van Nieuwkerk.

Kijk voor een impressie van de sfeer in Rusland op het nieuws van 1TV.ru (Perwi Kanal / het Eerste Kanaal).

17 Nieuwe metrostations in 1 jaar

Daar zie je ook dat er in Moskou dit jaar 17 nieuwe metro-stations bijgekomen zijn (op 7:15). Een absoluut record. Als je denkt dat Moskou nu op zijn lauweren gaat rusten, mispoes. De komende jaren gaan er nog meer bijkomen dan in de afgelopen jaren bijkwamen. Hoeveel metrostations zijn er in Amsterdam de laatste 10 jaar eigenlijk bijgekomen? En nog wat details rond de Avanguard, het wapen dat deze week getest is met een vlucht van Orenburg naar Kamtjatka (6:30). Hij gaat met 10 keer de snelheid van het geluid en is goed bij te sturen tijden de vlucht waardoor het supersonische gevaarte nagenoeg ongrijpbaar is.

Op de Krim is een nieuw stuk weg geopend (6:45). De ontwikkelingen daar gaan nu hard. In 2020 is de hele weg klaar, 250 kilometer van Kerch naar Sebastopol.

OP 11:30 Russin Ekaterina Lango, is wereldkampioen snelschaken geworden. Ze verloor niet 1 partij tijdens het kampioenschap. Ze neemt de titel over van een andere, mannelijke, Russische schaker.

OP 18:30 komen populaire internetfilmpjes van het afgelopen jaar voorbij.

42 opmerkingen:

 1. Zo mijn vrouw is nu voor de nieuwsjaar viering in Rusland Labutnangi / Salagard en geniet van het rendieren vlees en de toeristische attracties (4 dagen met de trein heen en terug naar SPB dat is al een ervaring op zichzelf), blijkbaar is het een bruisende stad!
  Veder deze zomer nog naar de krim geweest met de auto 8000 km in Rusland gereden van SPB naar Yalta en terug, dit was een indrukwekkende tocht, autobaan tussen SPB en Tver is bijna klaar de ringweg van Moscow was een gewaarwording en de weg naar het zuiden was een genot, ( behalve pavlosk dan maar daar wordt aan gewerkt)had niet verwacht dat het zo mooie was, Voronezh, Rostov na Danu gezien , onderweg nog de groetjes aan een bekende nederlander gegeven !
  Moest toegeven dat die Nederlandse heihamers perfect hun werk hebben gedaan met die brug, wat kunnen we toch nog trots zijn op de Rotterdamse handelsgeest !
  Veder de opmerking hierboven over de kerst kaartjes voor Rutte en consorten ! kwam niet meer bij, de Russische subtiliteit begint legendarisch te worden. Als het niet de aardappels en bloemen zijn dan wel op een andere manier Hint met een koevoet is waarschijnlijk een Russisch begrip!
  Als Laatste beste wensen aan iedereen op deze blog het is altijd genieten om de reacties te lezen, behalve Eddy dan zou hem nog een enkele reis domdass en azov regiment betalen kan hij zijn wilde fantasieën uitleven met zijn vriendjes zoals kolomoisky

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ach zit je weer in jouw fantasie wereld nogmaals ga naar jouw soort toe daar in Oekraïne je zal zeker een gewaardeerd lid worden van de gemeenschap daar ! maar laat ons AUB met rust met jouw gezwets ! oh ja heb ook nog 2 dagen in Moskou verbracht op de terugweg !metro genomen en ja het was indrukwekkend in het goum winkelcentrum gegeten ,veder het VDKH park bezocht dus ja een drukke vakantie, maar een ding is zeiker Rusland is uit zijn as aan het rijzen en Sabetta en nord stream 2 zullen dat alleen maar versnellen, misschien is dat de reden dat onze bestuurders ons een klimaat deal aansmeren, dit om te voorkomen dat wij Russisch gas moeten importeren blijkbaar is het voor een gedeelte van onze elite niet te verkroppen dat Nederland een insignifikant landje aan het worden is! de Talocraties zijn in het verval aan het raken dat is duidelijk.

   Verwijderen
  2. het enige recht van de vrouw is het aanrecht en als ze in de huiskamer kan komen dan is de ketting te lang het zionisme schuurt toch aardig tegen het moslim geloof als ik je zo lees Eddy

   Verwijderen
  3. Pietka,
   Het lijkt erop dat je een mooie vakantie hebt gehad. Leerrijk in ieder geval, ook voor ons.
   Niets aantrekken van jaloerse typetjes als Eddy, die met hun kamionneke niet verder komen dan Eindhoven terwijl ze dan denken dat ze al heel ver weg zijn uit het Limburgse.
   Zonder internet is hun wereldje maar heel klein.(net als zijn verstand trouwens).
   Eddy verveelt zich blijkbaar te pletter als je ziet hoe vaak hij zijn post blijft plaatsen. Zijn 'boodschap' komt in ieder geval niet over want niemand leest die onzin van Eddy. Misschien enkeltje Kiev zou hem goed doen, daar kan hij zijn racisme, nazisme en zionisme promoten bij die gekken die zo gemakkelijk te beïnvloeden zijn. Soort zoekt soort nietwaar?
   Pietka, heel fijne jaarwisseling gewenst en moge al jouw wensen voor 2019 vervuld worden.
   Deze wens geldt natuurlijk ook voor alle andere bloglezers, schrijvers en de beheerders van Bonjour (Blik Op Nos JOURnaal. Vertaling: Goedendag.

   Verwijderen
  4. @ Pietka,

   Met de auto naar de Krim. Lijkt me heel gaaf. Zit daar al een tijdje over na te denken. Heb je nog speciale tips voor zo'n onderneming?

   Verwijderen
  5. dulberg sanatorium dicht bij jalta bijna prive strand goede maaltijden en dicht bij de kabelbaan van i petri kamers zijn een beetje gedateerd maar dat kan de pret niet drukken, veder een leuke resort gehad 20 a 30 km noord van krasnodar de ontwikkelingen gaan snel in rusland

   Verwijderen
 2. @ Matt

  Het INF heeft betrekking op op het land gestationeerde middellange afstands raketten. Voor dat soort raketten geldt die afstandslimiet van 5.000 km. Die limiet geldt dus niet vaoor ICBM (met de 'I' van intercontinentaal) Voor de rest brabbelt Eddy maar wat. De Franse en Amerikaanse wapensystemen zijn van het gebruikelijke soort en niet hypersoon als deA Vangard.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Alle mensen een goed jaar toegewenst!

  Zeker kapitein Piet die ik ooit bij mij thuis mocht ontvangen. (Pietka)

  Blik,

  ik vind deze blog zo feestelijk ( zeker als je naar dat Russische TV journaal kijkt waar jij de link van geeft: alleen maar gelukkige en lachende mensen op straat. Mannen en vrouwen, verder geen gender gedoe: heerlijk!)
  dat ik het blogje over dat Russia Meddling morgen pas zal plaaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Blik bedankt voor weer een jaar publiceren van het echte nieuws! Ook de vaste reaguurders bedankt voor alle aanvullende info. Van die zwaar gestoorde sjofeur lees ik gelukkig niks, dus geen dank voor alle hasbara-desinfo!
  Voor alle overigen wens ik een voorspoedig jaar in goede gezondheid! Als afsluiter: geniet van deze talentvolle zangeres, waarmee ik 11 jaar de wereld heb mogen rondtoeren: Beth Hart, samen met Jeff Beck bij Jools Holland op oudejaarsavond 2015:
  Beth Hart & Jeff Beck & Jools Holland Rhythm & Blues Orchestra - Nutbush City Limits

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. The Tremor, jij ook een heel fijne jaarwisseling, een goede gezondheid en dat al jouw wensen moge uitkomen.
   Thanks for the music

   Verwijderen
 5. Allemaal een goed nieuw jaar gewenst. Ik wens de lezers, de volgers, de moderator, de cartoonist, de gewaardeerde reageerders, voor 2019 gezondheid, liefde, voorspoed.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nog even over het interview van Stephen Cohen met Larry King:

  Het is wel een recent interview. De site van RT echter is slecht ge-updated, waarschijnlijk wegens vakanties. Ik kan het dus niet linken.

  Om het te zien moet je naar ´schedule´ van RT UK kijken, daar staat wanneer het (ook hier) wordt uitgezonden. Er wordt echter- onterecht- een ander interview met een ander persoon genoemd.

  Praten over verwarrend!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   ik heb gezocht in de zoekregel van youtube, met slechts twee termen: Larry King Stephen Cohen.

   Ik krijg meteen dezelfde video als die jij twee dagen geleden gaf, en die is op youtube gezet op 11 febr 2015.

   Ik vermoed dat RT het een belangrijk interview vindt, of dat Larry King een wintervakantie heeft en dat in dat 'slot' deze oude video wordt gezet.
   Ik stel voor dat we het raadsel niet verder onze tijd zullen geven.

   Verwijderen
  2. Het nieuwe interview noemt ook het incident bij Kerch.

   Verwijderen
  3. Ik ga het nakijken! ( Nu geen tijd)

   Verwijderen
  4. Hè hè! Eindelijk heeft RT het nieuwe interview op YouTube gezet:


   Interview Stephen Cohen December 2018!

   Larry King is ondanks zijn nieuwe werkgever nog steeds een paleo- MSM mannetje. Gezien zijn leeftijd is het hem vergeven, en hij is nog steeds veel beter als het jongere gruis. Maar hij heeft zijn standpunten, en dat gaat niet meer veranderen. Maar juist daardoor is dit een interessante conversatie! Voor ons geen nieuwe info, maar vermoedelijk zeer overtuigend voor de gewone man (tegenwoordig moet je zelfs in de VN ´mens' zeggen...).

   Verwijderen
  5. Mooi, al gevonden
   Over deze film heeft cohen het
   https://m.youtube.com/watch?v=b6tnPrmZk74
   De clinton bemoeienis met de russische verkiezingen.

   Verwijderen
 7. Nieuwjaar. Beetje off topic moet kunnen. Beetje riskant..

  Was Mohammed een pedofiel?

  Higly unlikely, als je deze video bekijkt:
  https://www.youtube.com/watch?v=LqR6l1pKeGM&feature=related

  ('He had other fish to fry' zegt men dan.)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind dat ook altijd wel erg overdreven. Ik neem aan dat het is die omgeving toen doodnormaal was om kinderen uit te huwelijken. De Grieken en Romeinen hadden bv vaak een jong knaapje (zoals de Taliban nu nog steeds). Net als het eten van darminhoud of geitenogen vinden wij dat walgelijk, en niet bepaald een lichtend voorbeeld, maar het hoort nu eenmaal bij sommige culturen als een barbaars element.

   Alleen als je gelooft in het profeet-zijn of zoon-van-god zijn van Jezus of Mohammed geeft dat een conflict, want dan zou zo´n persoon zo verlicht moeten zijn dat hij dat vanuit superieure wijsheid zou verwerpen.

   Verwijderen
  2. Wat een smakelijk hapje! Toch opvallend hoeveel Arabische elementen de latijnse cultuur heeft overgenomen:

   https://www.youtube.com/watch?v=ANI_hY3HO5U

   Verwijderen
  3. Die Cubaan van dat filmpje lijkt me een beetje fake.( Verkleed als farao)
   https://en.wikipedia.org/wiki/Osmani_Garc%C3%ADa

   Hij is volgens mij gay : "His muses include his mother and grandmother and powerful women such as Celia Cruz, Elena Burque, Gloria Torres, Laura Pausini, and his singing teacher, Chela, who always inspired him to sing with joy."

   Om dat te verbloemen noemt hij zich Osman en suggereert arabische affiliaties.

   Maar dat lekkere hapje is 100% echt !

   Verwijderen
  4. Osmani Garcia (La Voz, ´the voice´) is een van de grote Cubaanse Reggeaton sterren, al actief sinds het begin van die muziekstroom zo´n 12 jaar geleden. Hij heeft een langdurige relatie met ´Dayani, la musa´. gehad, die een maand geleden is opgebroken. Homo? Denk het niet. Die artiesten, in het mini- universum van ´Island music´, Urban Latin, krijgen de lekkere hapjes aangeboden in een volume wat geen enkele man aankan:


   Concertje

   Osmani Garcia´s muziek klinkt altijd een beetje midden oosten. Ik denk dat hij waarschijnlijk wat midden oosten roots heeft; ook in Cuba bestaan daar wat culturele banden.

   Of het is een band met ´Al Andaluz´, het Moorse deel van Spanje; dat bestaat nog steeds, al is het grotendeels als expats. Crypto is geen monopolie, en evenals crypto- jews zijn er ook crypto- Saracenen.

   En in de loop der tijden assimileren die crypto- Moren, want die zijn geen uitverkoren volk, zonder exeptionele moeder-overerving.

   Dit is slechts één liedje, heb ik uitgekozen vanwege de meest Arabische klank. Die clips worden in een weekend gemaakt. Met latino artiesten moet je ook naar hun productiviteit kijken; dan doet Osmani het behoorlijk goed, maar heeft Dayani la musa een ernstig ´nose problem´.

   In bijna het hele repertoire van Osmani is de Arabische invloed terug te vinden.

   Zelf prefereer ik de hardere stijl van Chacal en de Afro- Cubaanse muziek van ´Los Desinguales´.

   Verwijderen
  5. Latina fans hebben een zesde zintuig voor een ´Maricon´ (LGHTB), en hebben daar verachting voor. Er is een extreem roddelcircuit, en na zoveel tijd zou dit aan het licht zijn gekomen. In Miami ligt dat iets anders, want moderne Hispanics zijn democrat en hebben dus veel contact met identity politics, maar wie heeft nog van Ricky Martin gehoord sinds hij uit de kast was gekomen???

   Verwijderen
 8. Waar is Joop als je hem nodig hebt? (*)

  Eric Zuesse beweert dat het definitieve MH17 bewijs geleverd is.

  Wie wil dit lange artikel lezen en recenseren?  (*)http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2018/12/ghislaine-plag-npo1-luidt-jaar-uit.html?showComment=1546213065417#c1990382108072475476

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Waar is Joop als je hem nodig hebt?"

   Wat wil je weten, Hugo? Dat artikel 57, lid 2 van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid niet voor niets bestaat of dat er tijdens de reconstructie van MH-17 een ander linker cockpitpaneel is gebruikt? Volgens @Dawg bewijst dat niets maar in feite bewijst het alles!

   [Russia does possess, and publicly reveals, evidence that’s conclusive on its own; and it is 100% consistent with Haisenko’s reconstruction of the event, regardless whether a Buk was involved or not. Russian Television had issued in October 2014 a 25-minute documentary on the event, and it starts with people whom they interviewed in that region, who were describing their having seen at least one and perhaps two planes rising toward the airliner, and then the airliner coming down from the sky. Other witnesses told them that they saw an SU-25 fighter plane take off in that general area just minutes before the airliner came down.]

   Verwijderen
  2. De eindconclusie van Eric Zuesse bewijst alleen maar mijn gelijk.

   Waarvan akte!

   Verwijderen
  3. De tjit-tjats tussen @Dawg en @Hugo zijn overigens wel vermakelijk. Zij geven ongeveer het ideale beeld van Mark Rutte weer wat eensgezindheid betekend.

   Verwijderen
 9. @Jan: link naar het Eric Zeusse artikel: MH17 Turnabout: Ukraine’s Guilt Now Proven
  en resensie op Herstel de Republiek:
  Een oplettende en betrokken lezer attendeerde ons op een artikel dat is verschenen op 31 december 2018. Vorig jaar dus alweer…. Waarvoor dank. Dit artikel is verschenen op de website “Stategic Culture” en is uiteraard in het Engels. Het is een hele klus om dat te vertalen, we volstaan eerst nog even met het vermelden van de inhoudelijke kern van het betoog van de Amerikaanse journalist Eric Zuesse. Vooralsnog hebben we niets kunnen vinden wat deze man in verbinding met de werkelijke macht zou kunnen brengen, behalve misschien het feit dat hij samenwerkt met de sterk op de Verenigde Naties georiënteerde Michel Chossudowski van de website Global Reasearch. Wie VN zegt, zegt “International Community”, zegt “Wereldregering”.
  Lees verder: Daders neerhalen Vlucht MH17 ontmaskerd

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Heel artikel doorgelezen maar vind eigenlijk niets nieuws. Het is 'connecting the dots' en dat doen wij hier al bijna 4 jaar. Leest de 'oude' artikels op deze site, onthoud belangrijke zaken en je kunt identieke conclusies trekken als uit dit artikel.
   Maar nu staat het allemaal mooi samen op 1 site, met een hoop links dus nu is het zaak om dit artikel aan zoveel mogelijk media door te spelen en de ondertussen ingeslapen honden weer wakker te maken.

   Die doofpot moet open!

   Voor diegenen die mijn, door Jan ondertussen gewiste post, niet hebben kunnen lezen:

   Een heel voorspoedig, gezond en liefdevol 2019
   ☺ ♥

   Verwijderen
  2. Matt,
   je weet dat ik jouw posts niet expres verwijder.

   Ik vind het wel niet zo leuk dat jij zo graag met E. zinloze discussies aan gaat, want dat geeft E extra energie, waarna ik extra werk heb.

   Verwijderen
  3. Ik heb dit heel lange artikel ook bij stukjes gelezen, en de links hier en daar geopend.

   Ik vond het artikel van 25 maart 2014 van Steve Weissmann wel nuttig: https://readersupportednews.org/opinion2/277-75/22758-meet-the-americans-who-put-together-the-coup-in-kiev

   Het toont aan dat de Coup goed is voorbereid, en dat Nederland al in 2013 in het complot zat: Waarom zou het anders bereid zijn om Hromadske TV mede te financieren. Dat TV station is aan de vooravond van de Maidan opstand opgericht, en was cruciaal voor het succes van deze kleuren revolutie.

   ( Ik meen dat er nog twee staionbs opgericht zijn, vlak voor dse Grote Gebeurtenissen.)

   ===
   Ook vond ik de BRIEFING video wel interessant: over de perspectief-lijnen die altijd naar 1 punt moeten gaan, maart dat bij de Bellingcat videos ( bewijzen ! ) niet doen, wat wijst op beeld manipulatie: https://youtu.be/zAFZbjyoqok?t=817

   Ik had dit al eerder gezien, maar was de video kwijt geraakt.

   Dit is inderdaad een handig verzamel-document. Dank, Herstel de republiek.

   Ik ben wel benieuwd of deskundigen het helemaal eens zijn met dit verhaal over de perspectief-lijnen.
   Worden alle lijnen precies goed getrokken?
   Het gaat me te snel om dat te controleren.

   Verwijderen
  4. Als er nu eens mainstream media zogenaamde onderzoek journalisten zoals Vranck (VRT) dit eens serieus opnamen waren we al een stap verder want het lijkt me toch moeilijk om alles te weerleggen wat hier wordt aangehaald, laat staan dat ze met deugdelijke tegenbewijzen komen. Maar ik ben bang dat dit niet zal gebeuren. De belangen zijn inderdaad enorm en er is geen weg terug meer zonder dat er bekende koppen rollen.
   Ook zou dit een goede aanvulling zijn op de Discovery reportage 'aircraft investigation MH17 die niet verder kwamen dan vage beschuldigingen tegen Rusland omdat dit nu eenmaal de voorgekauwde 'bewijzen' waren. Wel werd er gezegd dat Oekraïne schuld had door het feit dat ze het vliegtuig over oorlogsgebied stuurden.
   Een ding is zeker: bij een eventuele rechtszaak tegen Rusland zal geen enkele rechter Rusland veroordelen.

   Verwijderen
 10. @ Jan

  Heb het artikel van Eric Zuesse doorgelezen. Het minste dat ik er van kan zeggen is dat de titel 'MH17 Turnabout: Ukraine’s Guilt Now Proven' een vlag is die de lading absoluut niet dekt; er wordt gewoon geen doorslaggevend bewijs geleverd dat MH17 werd neergeschoten door Oekraine.

  Begrijp eerlijk gezegd niet waarom Zuesse nu met dit artikel komt. Zijn artikel vermeldt geen enkele nieuwe ontwikkelingen sinds de persconferentie van 17 september jl. door het Russische MoD. De grote shocker van deze bijeenkomst was dat het Russische MoD had vastgesteld dat de onderzoek naar de serienummers van de BUK-onderdelen die het JIT op een presentatie van 24 mei eerder dat jaar had laten zien, uitwees dat de betreffende BUK geleverd was aan een Oekraine.

  Natuurlijk was de handelswijze van het JIT uiterst misleidend (en voor westerse MSM aanleiding om berichten de wereld in te helpen dat resten van de BUK gevonden waren waarmee MH17 was neergeschoten), maar tegelijkertijd viel op de site van het Nederlandse OMde volgende tekst te lezen:

  "Already in September 2016, the JIT disclosed that MH17 was downed with a BUK missile of the 9M38 series. In Eastern Ukraine, two parts of such a missile were found. These parts are the so-called ‘venturi’ and the ‘casing’, which were exhibited today during the meeting. This regards on the one hand the exhaust of the missile (venturi) and on the other hand the casing of the missile engine (casing).

  The missile engine’s casing shows the number 9 д 1318869032. The JIT-investigation up to now indicates the following meaning of this number. 9д 131 relates to the number of the missile engine of the 9M38 type and/or 9M38M1 type. The number 8 is the manufacturer’s code, namely: the Dolgoprudny Research and Manufacturing Enterprise in Moscow. The number 86 indicates the year of production, namely 1986. And the number 9032 is the unique identification number of this specific missile engine.

  The JIT has established that this involves a missile of the 9M38 Buk-series. To what extent both parts belong to the missile that was launched by the BUK TELAR of the 53rd brigade can, as yet, not be said with certainty."

  https://www.om.nl/@103183/update-criminal/

  Zuesse moet deze update van het OM gelezen hebben, want in z'n artikel noemt hij het en quote er zelfs een flink aantal regels uit. Eerlijk gezegd vind ik dat op z'n minst enigszins manipulatief van Zuesse.

  Als het OM moet toegeven dat niet vaststaat dat de gevonden raketonderdelen deel uitmaakten van het projectiel dat MH17 zou hebben neergeschoten, dan kan de vaststelling van de Russen dat dit projectiel eigendom van het Oekraiense leger was ook niet als doorslaggevend bewijs gebruikt worden dat Oekraine de dader was.

  Feit is wel dat het JIT nog steeds geen reactie heeft gegeven op de persconferentie van het Russishe MoD. Vind ik ook wel wat zeggen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "Heb het artikel van Eric Zuesse doorgelezen. Het minste dat ik er van kan zeggen is dat de titel 'MH17 Turnabout: Ukraine’s Guilt Now Proven' een vlag is die de lading absoluut niet dekt; er wordt gewoon geen doorslaggevend bewijs geleverd dat MH17 werd neergeschoten door Oekraine."

   Gelukkig heb jij je eigen "Verdomd, je hebt gelijk." uitspraak er buiten gelaten! Maar dat bewijst volgens jou natuurlijk helemaal niets, ook al geef je toe dat er tijdens de MH-17 reconstructie een ander linker cockpitpaneel is gebruikt! Hebben de Russen die geleverd, compleet met BUK shrapnel schade of heeft onze integere Nederlandse overheid tijdens een test in Finland zoiets gefabriceerd? Jij mag zeggen wat het meest plausibel is? Hierbij mag jij natuurlijk ook artikel 57, lid 2, van de Rijkswet Onderzoeksraad voor Veiligheid meenemen.

   Verwijderen
  2. En neem dit nog even in je overwegingen mee, voor het geval dat je toch nog enige integriteit in je overheid ziet.

   http://stanvanhoucke.blogspot.com/2019/01/eurogendfor-het-prive-leger-van-de-eu.html

   Verwijderen
  3. @ Joop

   Begin eens met argumenten ipv het negatief framen van eerdere uitspraken van mij of het suggereren van opvattingen die ik niet helemaal niet deel, laat staan hier heb opgeschreven. Kortom, gedraag je eens een keer als een grote jongen ipv een kleuter die gaat stampvoeten als iemand een andere conclusie trekt.

   Leg jij maar eens uit, zonder er van alles bij te halen wat niet ter zake doet, welk(e) nieuwe nieuwe feit(en) Zuesse noemt die de titel 'MH17 Turnabout: Ukraine’s Guilt Now Proven' rechtvaardigen. Ik zie ze niet. Meer dan 90% van Zuesse's artikel is een herhaling van wat al lang bekend is en de resterende 10% is gebaseerd op de onjuiste veronderstelling dat de gevonden raketonderdelen behoorden tot het projectiel waarmee MH17 uiteindelijk werd neergeschoten. En zouden die onderdelen wel van een (Oekraiense) BUK zijn waarmee MH17 werd neergeschoten dan pleit dat alleen maar tegen een scenario waarin Oekraiense gevechtsvliegtuigen verantwoordelijk waren voor de aanslag. De logica van Zuesse en die van jouw rammelen dus ook nog eens eens behoorlijk.

   Verwijderen
  4. @Dawg,

   Hoeveel argumenten wil je horen dat het niets anders dan een gevechtsvliegtuig moet zijn geweest die MH-17 heeft neergehaald?

   De Oekraïense leugen dat hun radar uitstonden zodat er niet gevlogen kon worden op 17 juli 2014?

   Of

   De leugen van de Engelse Wikipedia o.l.v. "Bllct" (wie zou dat nu zijn?) dat Russisch bots probeerden de service ceiling van de SU-25 van 7.000 naar 10.000 meter te liften?

   Of

   Hoor je toch liever hoe de Nederlandse Wikipedia alle technische specificaties van de SU-25 van de betreffende pagina verwijderde?

   Of

   Dat het Duitse 'Fliegerweb' op 1 augustus 2014 op haar site had staan dat de SU-25 een service ceiling van 14.600 meter kon bereiken, wat op 1 september 2014 plotseling was gewijzigd in 7.500 meter?

   Of

   Dat Flightradar24 haar systeem plotseling in onderhoud nam, nadat een Griek toevallig zag dat voorgaande MH-17 vluchten een veel zuidelijker koers vlogen dan de MH-17 op 17 juli 2014?

   Verwijderen
  5. Of

   Dat een Canadese OVSE waarnemer binnen 20 minuten op de rampplek was waar hij een linker cockpit gedeelte waarnam vol met kogelgaten? Hetzelfde linker cockpit gedeelte wat op Peter Haisenko's site staat.

   Of

   Dat in het definitieve MH-17 rapport geschreven staat dat de gaten in de MH-17 niet groter waren dan 11 mm?

   In 2018 zijn daar nog bij gekomen artikel 57 lid 2 van de Rijkswet onderzoeksraad voor Veiligheid en de vervalsing van het linker cockpit gedeelte.

   Uit bovenstaande toevalligheden blijkt dat er iemand opdracht heeft gekregen om alles wat MH-17 met een gevechtsvliegtuig in verband kon brengen te verdoezelen. Van twee van die toevalligheden was ik toevallig getuige. Hoewel "toevallig", ik had al eerder een toevalligheidje met de coordinatie tussen de Nederlandse overheid en Wikipedia toen de missie naar Mali door de Kamer was goedgekeurd. Op het ene moment stond er een gigantische lijst aan bodemschatten in Mali op de Wikipedia pagina en op het andere moment was die lijst verdwenen.

   Verwijderen
 11. Overigens, wens ik alle Poetintrollen, Russofielen en ieder ander van goede wil een voorspoedig en gelukkig 2019.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Weer eens wat anders: deze hackersgroep dreigt met chantage dat ze een heleboel relevante documenten over 9-11 vrijgeven als ze niet in bitcoin uitbetaald worden.

  Nu kun je hier 2 dingen van denken.
  1- De groep wordt uitbetaald en de papieren vernietigd. 9-11 is weer een poosje 'veilig'.
  2- de groep krijgt zwijggeld maar komt evengoed met de papieren naar buiten want betalen is gelijk aan schuld bekennen.

  Hoe dan ook, ieder nadenkend mens moet nu toch de oren gaan spitsen en zich afvragen hoe het komt dat een hackersgroep aan geheime documenten kan komen, het feit dat ze bestaan en waarom de bevolking zolang is voorgelogen en wie er werkelijk achter zit. (de meest Amerikanen zijn er nog steeds van overtuigd dat hun president zoiets nooit zal doen). En waar liegen ze, buiten de leugens over de invasie van Irak wat het rechtstreeks gevolg is van 9-11, nog meer over?

  BeantwoordenVerwijderen