maandag 10 december 2018

Feduk - Russische House-rap

Blik is Mei 2014 begonnen met zijn blog. De geweldadigheden in Oekraïne die in de Nederlandse media niet op normale wijze getoond werden, waren de aanleiding. We voelden een enorme urgentie. We zijn inmiddels een goede 4 jaar en 1147 artikelen verder en tijd om te kijken hoe nu verder?

Wat is het belang van Media-Watchdog Blik op NOSjournaal? Je moet je eigen belang nooit overschatten, dus dat doen we ook niet. Blik doet het werk met plezier, maar kan zijn tijd en aandacht ook maar één keer besteden. Ondertussen besteedt de Nederlandse Politie tussen de 10.000 en 25.000 $ aan de Atlantic council en vliegen de tienduizenden dollars van vele andere bronnen ook die kant op. Hubert Smeets vangt met zijn nauwelijks bezochte Raam op Rusland 3 ton. Is Blik met gisteren 1657 views niet pak hem beet een 10% van dat laatste bedrag waard?

Wat is mogelijk? Blik geeft nu de kans aan organisaties, bedrijven, vermogende particulieren om Blik te stimuleren. Wij zijn uitdrukkelijk niet op zoek naar crowdfunding. Niet omdat we onze neus zouden optrekken voor kleine bedragen; integendeel; maar we willen mensen, voor wie een paar tientjes best geld is, niet belasten. Maar zit je naast de geldpot bij de Nederlandse Politie of Pirelli, of heb je er zelf één, en wil je dat Blik komend jaar flink doorstoomt in plaats van gas terugneemt, meld je dan vrijblijvend per mail op blikopnosjournaal@gmail.com of via Twitter @BlikopNOS.

Russische House-rap: Feduk

Klein beetje Russische house rap van Feduk op de maandagochtend. De titel is "Rosé wijn". In Polen verheugt het lied zich al op grote belangstelling en ook elders in de wereld duikt het op in de cult-scene. Wellicht binnenkort ook op een Nederlandse staatsradiokanaal?Vind je het een lekker nummer en wil je hem nog in een andere variant horen? De versie met Eldzhey is ook een hit. Zijn ook diverse versies van. Hier treden ze samen, éénmalig op voor de radio.

26 opmerkingen:

 1. The Guardian, die vaak vooraanstaat bij het aanvoeren van de Russofobe MSM-bagger lanceert de suggestie dat ´de Kremlin Bots´ of andere ´Putin Fake News sources´ allerlei onzinberichten ter voorbereiding van de actie in de Kerch strait zouden hebben gelanceerd; daar zou RT en Sputnik ook bij horen.

  Het gaat dan over Ukraiens uitdiepen van de Azov zee en zelfs het infecteren van het water met cholerabacteriën..


  Guardian fake news over ´fake news´

  Aangezien we hier deze en andere bronnen zeer goed volgen kunnen we deze aantijgingen met grote autoriteit afbranden!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   de Guardian toont nergens waar zijn bron is. Maar op een site van Singapore vind ik de bron:Een toespraak van de EU commissaris voor het German Marshall Fund, in België.
   Dat is een thuis-wedstrijd waarbij men er van uit gaat dat de speech niet al te ver naar buiten gaat, of met een korrel zout wordt genomen. Dat denk ik toch.
   Het wordt ook nergens herhaald. https://www.straitstimes.com/world/russian-infor-war-preceded-ukrainian-ship-seizures-eu

   Verwijderen
 2. Het liedje heeft best wel wat Urban latin invloeden...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik vind er helemaal niks aan.

   Geef mij maar Sinatra.

   Als het over wijn moet gaan:
   https://www.youtube.com/watch?v=H4XI3j6p9ME


   'De tot en met egoistische Sinatra' zoals Paul Haenen het destijds noemde.

   Hier de tekst:
   Someone said, drink the water, but I will drink the wine.
   Someone said, take a poor man, rich don't have a dime.
   So fool yourselves if you will, I just haven't got the time.
   If you can drink the water, I will drink the wine.

   Someone gave me some small flowers, I held them in my hand.
   I looked at them for several hours, I didn't understand.
   So fool yourselves if you will, you can hold out your hand,
   I'll give back your flowers, and I will take the land.

   And I will drink the wine.

   Sometimes I'm very very lonely, there's only me to care.
   And when I'm very very lonely, I want someone to share,
   I'm going to drink the wine, I'm gonna take my time,
   etc..

   Verwijderen
 3. Voortaan goed opletten als je aan het Fortnite livestreamen bent en de rest van de wereld kijkt mee in je huis. De NOS spreekt in het artikel https://nos.nl/artikel/2262899-gamer-gearresteerd-na-mishandeling-vrouw-in-livestream-fortnite.html over vrouwenmishandeling. Dit wordt nog eens onderschreven door het door de NOS bijgeleverde YT filmpje. Dit is natuurlijk een filmpje waar het een en ander is weggeknipt. Hier is het originele fragment https://youtu.be/7yHy0gcZ11Y waarin je kunt zien dat hij voorafgaand aan de klap allerlei voorwerpen naar zijn hoofd geslingerd krijgt en duidelijk zijn vriendin waarschuwt hiermee te stoppen: Als een man Nee zegt dan bedoelt hij Nee. Veel vrouwen begrijpen dat niet. Enfin, De NOS laat dit gedeelte weg waardoor de man weer eens de eeuwige dader is en de vrouw het eeuwige slachtoffer.

  BeantwoordenVerwijderen 4. Rootman, als je wil dat het niet wordt weggehaald: zelfstandige post maken.


  Als E. zich verveelt en veel plaatst, haal ik alles weg, maar het gaat me te ver om de draad te lezen en dan voorzichtig te zijn bij het weghalen. Dat kost echt te veel tijd.

  Deze post stond nog in een ander window:

  Rootman10 december 2018 om 20:00

  Mannen en vrouwen zitten in onze cultuur vaak te dicht op elkaar. De man zou beter met zijn vrienden kunnen gamen en die vrouw haar boyfriend op bezoek gaan. Wie een vrouw slaat is een loser.

  Side-effects van monotheïsme en monogamie als je het mij vraagt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Monogamie is ontstaan in biotopen waar 'het vrouwtje' de kinderen niet in haar eentje kan voeden.
   In Afrika kan ze dat wel en is er dus geen monogamie. Zelfs geen seriële monogamie.
   Het is allemaal evolutie.
   Als je die niet door hebt, dan zijn het allemaal losse theoriën.
   De evolutie doet je alles begrijpen.

   Verwijderen
  2. Dit geldt slechts voor (relatief) ingeteelde bevolkingen. Nu is Homo sapiens relatief ingeteeld, vanwege een populatie bottleneck 70 000 jaar geleden. Maar toch hebben we behoorlijk wat genetische variatie, ook binnen populaties.

   Enkele tienduizenden jaren zijn niet genoeg om veel nieuwe genen te doen muteren, het meeste is al dan niet recessief al aanwezig, alleen de frequentie van aantallen verschilt. De frequentie kan in zo´n 10 generaties sterk veranderen; dit verklaart veel van de verschillen tussen volkeren.

   Bij ons is de selectiedruk voor monogamie grotendeels weg, al ca 2 generaties. Als dit zo blijft kun je er op wedden dat de niet monogame genen binnen 8 generaties totaal dominant zijn geworden, ook zonder mixen met tropische volken.

   Als niet- monogamie nu evolutionair voordeel zou hebben is het voor mensen met erg dominante monogame genen voordelig om nageslacht te hebben met zoveel mogelijk niet- monogame genen (het is uiteraard zeker niet het enige waar op geslelecteerd wordt!).

   Of men moet een cultuur willen creëeren waarin oa. monogamie en er mee samenhangende condities (soms ´waarden´ genoemd) sterk bevoordeeld worden.

   Zie hier de verklaring van zowel ´linkse´ als ´rechtse´ identiteitspolitiek!

   Verwijderen
  3. Wat ik wegliet is dat het 2 evolutionaire strategiëen zijn: men zoekt een sexpartner die zoveel mogelijk kwaliteiten heeft die men zelf mist, òf men gaat door grotere aantrekking van andere eigenschappen voor het creëeren van zo gunstig mogelijke condities voor hun succes.

   Beide strategiëeen vullen elkaar op langere termijn prima aan: over 10 generaties heeft men lak aan onze voorkeuren!

   Verwijderen
 5. Blik,

  ik begrijp je volledig.

  Er zijn maar zo weinig mensen die de kooltjes uit het vuur slepen.
  En het zijn volgens mij vaak de mensen met de drukste baan.

  De gepensioneerden doen niks.
  Ik heb nu pakweg 400 pamfletten uitgedeeld aan NRC lezers. en ze opgeroepen om in actie te komen.
  Maar er reageert helemaal niemand.
  Je zou toch hopen dat er één iemand is die denkt: 'Laat ik er eens in duiken." Laat ik me eens open stellen voor wat die ander beweert. Laat ik eens actief worden.
  Mensen zijn , zoals Tolstoy al wist, helemaal zeker dat hun wereldbeeld klopt. Altijd.

  En dan horen ze dat de afwijkende meningen horen bij mensen die mislukt zijn en jaloers. Willen ze niet bij horen.
  Nou, ik heb 400 trouwe NRC leden gezien, maar ik wil met elk van hen wedden dat ze nog niet in de buurt komen van wat ik in mijn leven bereikt heb. Not by far.

  Ik begin mezelf dus meer als een soort martelaar te zien: het is tanden op elkaar en doorbijten.
  Verwacht geen hulp of dankbaarheid.
  De martelaren werden vroeger ook door niemand geholpen.
  De massa riep: Kruisig hem! Geeft ons Barabas !

  Nu weet ik toevallig dat je niet armlastig bent. Verre van.
  Ik denk dus dat je niet zozeer financiele steun wil, maar enige vorm van erkenning.
  Je wil horen : 'Dank voor je werk."

  Ik denk dat je de keuze moet maken: wil ik de weinige tijd die ik heb opofferen aan het redden van al die luieriken en al die misleide nitwits.
  Of laat ik ze barsten.
  Ik denk dat je dat laatste niet kan maken.
  Je doet het niet voor de luieriken en de nitwits, je doet het voor de mensen die helemaal geen vermoeden hebben van wat er in de wereld aan de hand is.

  Als jij het niet toont hoe het zit, hoe kunnen ze er dan in gods naam achter komen?

  Een kleine troost: Als mensen iets geheel nieuws horen, zullen ze dat niet willen overnemen. Maar in hun onderbewuste gaat het aan de gang. En na een half jaar of een jaar worden ze wakker en hebben ze ineens - zelf !- gezien dat de werkelijkheid anders is dan ze in de krant lezen.
  Op die manier tast je je eigen ego , je zelfbeeld niet aan: je hebt het immers zelf ontdekt.
  Maar in werkelijkheid hebben ze het hier of bij een andere blog gelezen.
  Doorgaan dus. Niet twijfelen. Maar neem ook tijd voor jezelf.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Helemaal met jou eens Jan, en ook met jou, Dawg.
   Blik doet nog steeds goed werk met zijn blog. Ik ben er van overtuigd dat bij veel mensen de kijk op het journaal met hun vaak foute en soms valse berichtgeving de ogen zijn opengegaan.
   Ook het gegeven dat er vanaf het begin trollen aan het werk waren die er alles aan deden om Blik onderuit te halen. Misschien juist daardoor hebben de vaste schrijvers hier alles uit de kast gehaald om de leugens van de trollen te ontmaskeren en zijn er veel meer dan verwacht stellingen en aannames met bewijzen gelogenstraft dan wel bewezen.
   Persoonlijk heb ik ook wel iets aan Blik te danken want door hem ben ik cartoons gaan tekenen, iets wat ik daarvoor nooit gedaan heb. Niet alle cartoons zijn gepubliceerd hier maar dat is natuurlijk het goede recht van Blik en heeft mij nooit weerhouden om een volgende te maken. De laatste tijd heb ik niet veel meer gemaakt maar dat komt misschien wel weer.
   Dus Blik, ga door met je blog en laat bepaalde trollen hier weten dat je voor hun niet zal wijken hoe graag ze dat ook willen.

   Verwijderen
  2. Klopt allemaal wat hier boven staat.

   Ik heb zelf ook een blog, maar er komt nooit iemand...
   (poor me !)
   Je doet het dus echt goed, Blik.

   Wel jammer dat deze digitale huiskamer wat vaste klanten verloren heeft: Willem is boos afgehaakt nadat hij zich in de Kashoggi zaak vast beet op een onwaarschijnlijk scenario.
   En Oligarch heb ik ook al weken niet gezien. Maar die kan zo weer opduiken.

   Verwijderen
  3. @Hugo,

   Waarom vind je het jammer dat Willem Willem en oligarch de pijp aan Maarten hebben gegeven, daar heb jij toch zelf voor gezorgd? Willem Willem en oligarch zijn er waarschijnlijk de personen niet naar om de confrontatie met jou te zoeken en je maar te laten lullen in de wijsheid die jij denkt te bezitten. Maar een scenario die in jouw ogen onwaarschijnlijk lijkt, speelt zich al sinds 2004 voor onze ogen af en jij hebt dat scenario gemist. Hoe is dat zo gekomen, @Hugo?

   Verwijderen
  4. God mag weten aan welk scenario Joop nu weer denkt.
   Joop kan meer vragen dan één wijze kan beantwoorden.


   Dat mensen hier weg blijven wegens mij, dat zou kunnen.

   Maar of een geopolitiek blog beter wordt als we elkaar gaan vertellen dat 'De Zwarte Paus' alle touwtjes in handen heeft, dat betwijfel ik.
   Die Zwarte Paus zal toch wel een keer overwerkt raken?
   Stuurt ie alle tweets dan eerst naar Trump? En weer àndere opdrachten naar Hillary? En wat beweegt Vladimir Vladimirovich om steeds naar de Zwarte Paus te luisteren?
   Dat was toch de analyse van Oligarch?

   En wat Willem had bedacht over die Kashoggi weet ik al niet meer, maar ik herinner me nog wel dat het meer deed denken aan Meshoggi dan aan Kashoggi.

   Verwijderen
  5. Kijk, @Hugo vindt de tijd om te reageren, ondanks het feit dat zijn blog zo miserabel wordt bezocht. Dat lijkt al op verspilde energie, wat weer tijd vrijmaakt voor het fabriceren en verspreiden van flyers.

   "Dat was toch de analyse van Oligarch?"

   In jouw perceptie wel!

   "En wat Willem had bedacht over die Kashoggi weet ik al niet meer, maar ik herinner me nog wel dat het meer deed denken aan Meshoggi dan aan Kashoggi."

   Tja, Ronald Plasterk vond de gedachte dat 9/11 een inside job was ook Meshoggi. Jij wil je toch niet gaan vergelijken met een politicus met beperkte vermogens?

   Dan is het maar goed dat jij God niet bent!

   Verwijderen
  6. Best knap voor een dronken Pool om foutloos te schrijven.

   Verwijderen
 6. Dan vinden zij het vast niet prettig dat NASA wetenschappers een mini ijstijd hebben voorspeld, die zich binnen enkele maanden kan manifesteren.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Williamn Blum is overleden.
  85 jaar oud.
  ( Zie MoA)

  Hij is een paar maanden geleden gevallen, en had een slechte gezondheid.
  Zijn ex - echtgenote, die in Duitsland woont, vroeg om financiele hulp: Blum was wegens dwarsdenken niet professorabel, en heeft nooit een goede verzekering kunnen betalen.

  Hij heeft fantastische info over Amerika te boek gesteld.
  Klein citaat uit een artikel:
  Since the end of World War 2, the United States has:

  + Attempted to overthrow more than 50 foreign governments, most of which were democratically-elected.

  + Dropped bombs on the people of more than 30 countries.

  + Attempted to assassinate more than 50 foreign leaders.

  + Attempted to suppress a populist or nationalist movement in 20 countries.

  + Grossly interfered in democratic elections in at least 30 countries.

  + Though not as easy to quantify, has also led the world in torture; not only the torture performed directly by Americans upon foreigners, but providing torture equipment, torture manuals, lists of people to be tortured, and in-person guidance by American instructors.

  Where does the United States get the nerve to moralize about Russia?

  https://www.counterpunch.org/2017/03/08/the-united-states-and-the-russian-devil-1917-2017/

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik heb het gezien: 50 minuten volledig aan Rusland gewijd.
  Maar gelukkig ging 30 minuten over de muziek.

  Peter van der Meersch heeft veel onzin verkocht. Hij wilde suggereren dat Putin onevenwichtig is, en dat het onder hem slechter is geworden: 'Nu slechter dan ooit". ( min 14)
  (Feiten: Moorden gehalveerd, alcoholisme gehalveerd, levensverwachting mannen weer 10 jaar hoger dan in 2000, politie de baas en niet de maffia, 'Onder de armoedegrens: was 48% , is nu 13%, net als in de VS)

  Zoon Sauer (wat ziet ie er joods uit!) heeft gevoetbald met één van de OPCW afluisteraaars. Hij had gebeld met de coach van die club, en die had gezegd: "Ja, wij zijn allemaal GRU medewerkers".
  De tafel concludeert dat de GRU bestaat uit klungels.
  Maar het is natuurlijk zo dat àls dat juist zou zijn, dat die coach dat nooit zou kunnen zeggen tegen een mannetje dat hem op belt. De coach heeft er maar een grap over gemaakt om er vanaf te zijn. ( min 18)

  Beatrice de Graaf zegt ( en dat vind ik wel belangrijk): Dat de GRU zo knullig wordt ontmaskerd komt omdat die GRU bazen , de Siloviki, niet geinteresseerd zijn hoe het Westen over hen denkt.
  Putin is hier niet blij mee. Die Siloviki willen eigenlijk de macht van Putin overnemen.
  ( min. 19)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Belangrijk: 9/11 DOORBRAAK

  Richard Gage en Barbara Honegger zijn de gelukkigste mensen ter wereld.

  De rechtbank in New York is akkOord gegaan met een rechtszaak waarbij ciRca 20 gewone burgers als rechter gaan optreden ( Grand Jury) en zullen oordelen over de toedracht van 9/11.

  Alle argumenten (bewijzen) die Gage en Honegger hebben aangedragen worden mee genomen in het oordeel.

  Zij zien het als een grote en belangrijke doorbraak.

  Ze zeggen: De bewijzen zijn zóó hard en onbetwijfelbaar dat geen enkel jury-lid er om heen kan.

  https://www.youtube.com/watch?v=2V3cfCX1s1Y&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Maria Boetina is na 5 maanden in de gevangenis geknakt: als ze niet zegt dat ze een spion is, krijgt ze 10 jaar cel. Nu vijf jaar.

  Ik ben heel benieuwd of we de bewijzen ook te horen krijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voor de goede orde: een spion die zijn geboorteland dient is een held. Een spion die zijn geboorteland verraadt (zoals Skripal) is dat meestal niet.

   Verwijderen
  2. Tja, en de naieve Maria Butina, wannabe cowgirl, is door eenzame opsluiting volledig gebroken. Ik vind haar geen verraadster, maar slachtoffer.

   Verwijderen
 11. Een klein experimentje boven een warme woestijn kan geen kwaad volgens mij! Ik ben zelf een tegenstander van geo-engineering, maar als ik in een debat een punt wil maken zal ook ik data nodig hebben; nu zijn er slechts modellen en vergelijkingen met vroegere vulkaanuitbarstingen mogelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaja, een mini ijstijd.... En die wetenschapper is zeker Martin Mlynczak?

  Die had het niet over het klimaat maar over veranderingen in de thermosfeer, dat is in het bijna vacuum waar het space station rondjes draait, en dat koelt bij minder zonneactiviteit inderdaad flink af.

  Zo sterk dat het misschien wel 0.1 graad op het aardoppervlak scheelt... Oei!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Op weg nasr Deventer. Mijn wekelijks rendez vous met de NRC baas.

  BeantwoordenVerwijderen