vrijdag 7 december 2018

Wat moeten de 10 A-Politieke punten van de Gele Hesjes zijn?

In de comments van de vorige draad was er concensus dat de huidige punten van de Nederlandse gele hesjes tot weinig enthousiasme leiden.

Wat zouden de 10 punten moeten zijn die wel een breed front, van links tot rechts, samen op de been zouden kunnen brengen? Belangrijk lijkt ons dat de punten door reële mensen van zowel links als rechts onderschreven kunnen worden.

1. De voorgenomen BTW-verhoging op eerste levens- en basisbehoeften dient geannuleerd te worden.Geen enkele nieuwe belastingverhoging wordt nog doorgevoerd, gepland, of over gefantaseerd. Niet onder het mom van gezondheids-tax, milieu-tax, tijdelijke tax, vliegtax (7 Euro, zijn ze gek geworden?), benzine accijns, of wat dan ook. De max aan belasting is bereikt. Het uitpersen van de bevolking stopt.

2. Deze uitspraak van Malcolm X moet iedereen van buiten kennen en op elke school zichtbaar aan de muur hangen:

The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and the guilty innnocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses.

3. Nederland stopt met het inzetten van haar leger buiten haar landsgrenzen en het collaboreren met Amerikaanse terreur. Geen interventies meer. Irak, Joegoslavie, Syrie, Screbrenica, etcetera, hebben aangetoond dat de kostenslurpende operaties meer leed veroorzaken dan voorkomen. Directe terugkeer van troepen en oorlogsmaterieel uit Mali, Syrie, Baltische Staten en waar ze zich ook bevinden.

4. Geen Toyota's of ander materieel voor buitenlandse terroristen meer.

5. Geen tekening van Marakesh accoord. Eerst Referendum daarover.

6. Baybasin, levenslang in de Nederlandse gevangenis zittend na een vervalst schijnproces, dient per direct vrijgelaten te worden.

7. Gasverbod wordt geannuleerd.

8. Bloggers krijgen zitting in Bestuur Publieke Omroep.

9. Vanwege de terreursteun van Rutte aan terroristen in Syrie met Toyota's en ander materieel, per direct nieuwe verkiezingen uitschrijven.

10. Verbod op verstoren en verpesten van Sinterklaas en Zwarte Pietfeesten langs hun looproute.

Bovenstaand is een voorzetje. Laat weten welke je punten onderschrijft, en welke aangepast, verwijderd of toegevoegd dienen te worden. Overweeg je ook naar één van de Gele Hesjes demonstraties te gaan? Waarom wel/niet?

58 opmerkingen:

 1. Toevoegen: alle 150 in de hofvijver

  Groeten, Ben

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Beste Blik en Ben,
   Deze eisen zijn vaag! Ze zijn teveel gericht op specifieke situaties. Het zijn wel goede eisen, maar vertaal ze eens in KRETEN!

   1: Geen belastingverhoging voor ons, maar voor de corporaties en brievenbus BV's.
   Weg met het Nederlandse belastingparadijs!

   2: Stop de propaganda van de corrupte media! De NOS is een staatsomroep, erger dan de PRAVDA!!

   3: Geen Nederlandse troepen in buitenlanden!

   4: Geen steun aan terroristen!

   5: Geen Marrakesh akkoord!

   6: Parlementaire enquête naar de corruptie bij Justitie sinds 2001 (aantreden van crimineel pedo SG Joris D.). Inclusief de rol van PR de Vries.

   7: Liever Russisch gas in mijn keuken, dan een windpark in mijn tuin! ;-)

   8: Afschaffing Publieke Omroep (wegens nepnieuws!)

   9: Rutte mot opstappeh wegens steun aan terroristen !!!!

   10: Dit laatste is uiteraard een nep discussie. Zwarte Piet was al vele eeuwen zwart toen men het in de 19e eeuw als negertje ging beschouwen. Zwarte Piet is de duisternis, daar hoeft men niet bang voor te zijn. En die Sint met zijn schimmel tussen zijn benen, staat voor het licht en dat komt vanzelf terug. De duisternis is slechts de knecht van het licht! Dat is de moraal van Sint en Piet.

   Mijn eis nummer 10 moet ik dus nog verzinnen. Ik wens jullie allen een vrolijke decembermaand.

   Verwijderen
  2. Eis nummer 8 valt eigenlijk onder eis nummer 2. Nu houd ik dus twee eisen over.

   1: Nederland weg uit de NATO!

   2: Maak de EU democratisch!

   Verwijderen
  3. Alternatief voor nr 5:
   Een eigen land voor de Nederlanders!

   (Waarom mogen onze joodse vrienden wèl een eigen land, en waarom moeten wij ons land weggeven ?)

   Verwijderen
  4. https://www.boublog.nl/2018/12/08/frankrijk-de-opstand-van-de-gele-vestjes/#comment-52813

   Groetjes,
   BOU

   Verwijderen
 2. Goede opsomming, maar wat doet Baybassin daartussen? Ik denk dat het merendeel van de bevolking hier nooit van gehoord heeft en dat komt door de vooringenomenheid en partijdigheid van o.a. de NPO (punt8).
  In de plaats hiervan: Justitie op de schop en onafhankelijk onderzoek naar de misstanden bij justitie. (een minister liegt niet.....)
  Punt 10; onze tradities en cultuur mogen door geen enkel buitenlands initiatief verstoord worden, en met buitenlands bedoel ik 2e nationaliteiten die trouwens ook verboden zouden moeten worden.
  Wachtgeld regeling voor politiekers afschaffen. Net zoals een werknemer: bij ontslag recht op WW en bij zelf vertrek rechtstreeks in de bijstand maar eerst je eigen huis opeten. Iedereen gelijk voor de wet.
  Over de gele hesjes, in België is het verplicht om er minimaal 1 in je auto te hebben en dat moet je aantrekken als je met pech op de vluchtstrook staat. Niks mis mee trouwens.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank Matt. Dat weinigen in NL van hem gehoord hebben is juist ook een reden om hem wel in de 10 punten op te nemen. Wij weten van geen groter, duidelijker en gemener onrecht in Nederland dan de situatie van de levenslang onschuldig zittende Baybasin.

   Verwijderen
  2. Blik, ik heb genoeg gelezen (via o.a. Boublog) over Baybassis om de situatie te begrijpen.
   Maar er zijn meer misstanden bij justitie die fout en zelfs misdadig zijn zoals Demmink en dan blijkt dat e.e.a. met mekaar in verband kan worden gebracht, zoals de moord op Marianne Vaatstra waar een onschuldige boer voor vastzit.
   Door een onafhankelijk onderzoek naar justitie komen al die kwalijke zaken naar buiten en daar heeft Baybassin dus ook profijt van.
   Als de beerput opengaat komt er heel wat rotzooi bovendrijven.

   Verwijderen
  3. Ja, begrijp ik ook; maar ik denk dat Baybasin de minst omstreden van alle zaken is, en waar je gericht 1 levend persoon mee kunt redden en als speerpunt in het 10-punteneisenpakket kunt noemen. Het spreekt voor zich dat er heel wat water door de Rijn zal moeten stromen voordat je dat voor elkaar krijgt.

   Je moet het simpel en grijpbaar maken; daaarom punt 6. eenvoudig Baybasin. Klaar. Kan me niet voorstellen dat daar iemand tegen kan zijn. Links of Rechts.

   Verwijderen
  4. Je zou er een samengesteld punt van kunnen maken;
   Openheid door de regering over Baybassin, MH17, Steun aan terroristen en inmenging in het buitenland met militaire steun.

   Mensen die hier zaken uithalen die ze niet snappen gaan dan misschien toch zelf op onderzoek uit.

   Verwijderen
 3. AOW leeftijd 66 jaar. Als levensverwachting weer flink stijgt: 4 mnd voor elk jaar langer levensverwachting (pensioenepisode is gem slechts 30 % van werkzame leven).

  Extra belastingschijf voor inkomen boven de ton en 95% op bonussen boven 50 000. Geen BTW en geen accijnzen.

  Afdracht EU afhankelijk maken van hervormingen:

  -verbod op lobbyisten
  -salaris EU parlementariers en commissieleden gelijk aan NL kamerleden en ministers
  -Invoeren bindende referenda
  -Opzetten van (mooie) wijken van containerwoningen die blijven tot de bouwachterstand is ingehaald.

  Stoppen met oorlog tegen drugs. Het is ineffectief en werkt criminaliteit in de hand. Decriminaliseren van prostitutie.

  Stoppen met identiteitspolitiek (gender etc.)

  Drastisch versoepelen patentrecht. Geneesmiddelen na 5 jaar generiek.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Afdracht EU afhankelijk van 2 punten.

   referenda en snelbouw heeft niet met EU te maken.

   Groene maatregelen moeten niets aan subsidies kosten of verplicht worden. Geen extra heffing op fossiele brandstof; wel kunnen zonnepanelen, electrische fietsen etc. BTW vrij gemaakt worden.

   Verwijderen
 4. Ik bedoel geen hogere of nieuwe accijnzen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mijn lijst.
  Weer vanuit een volledig ander perspectief:

  Verplichte cursus en examen voor elke burger vóór het 20ste levensjaar in de volgende onderwerpen:

  1. Wat zegt de evolutie-theorie en de evolutie-psychologie en wat betekent dit voor rasverschillen en gedragsverschillen.

  2. Wat is geopolitiek.

  3. Wat schreven Bernays. Lippmann en Chomsky over de media.

  4. Deze uitspraak van Malcolm X moet iedereen van buiten kennen:

  The media’s the most powerful entity on earth. They have the power to make the innocent guilty and the guilty innnocent, and that’s power. Because they control the minds of the masses.

  5. De zeer menselijke eigenschap dat we heel sterk blijven geloven wat we als eerste te horen kregen (zeker als het over levensbedreigende gevaren gaat: bloed en puin) moet algemeen bekend worden.
  Want die eigenschap wordt door manipulators gebruikt om de macht over de wereld te nemen. Die ingebouwde zwakheid is evolutionair wel te begrijpen, maar gaat in de moderne tijd absoluut tot onze ondergang leiden.
  Want: De situatie is nu heel anders dan in de duizende jaren dat onze 'instincten' evolueerden
  Wij zijn dodo's die nieuwgierig op de hongerige schipbreukelingen af lopen, want we hebben nooit zùlke vijanden ( vijandige technieken) meegemaakt in de millenia dat onze overlevings-instincten werden gevormd.
  Angst voor 'de vreemdeling' heeft ons altijd beschermd, maar nu is ons wijsgemaakt dat je door en door slecht bent als je die angst hebt, dus zijn de deuren open gezet en zijn we er zelfs trots op... ( Ik discrimineer niet hoor ! )

  Ja, iemand veren ik de kont steken is nog steeds de beste manier om hem tot zelf-vernietiging te verleiden.
  -=---------------

  In de wetenschap heet het: Confirmation Bias.

  Tolstoy beschreef het als volgt:
  "The most difficult subjects can be explained to the most slow- witted man if he has not formed any idea of them already; but the simplest thing cannot be made clear to the most intelligent man if he is firmly persuaded that he knows already, without a shadow of doubt, what is laid before him."

  Wetenschaps-filosoof Kuhn zei:
  "Een nieuw paradigma kan in de wetenschap pas van kracht worden als de oude wetenschappers overleden zijn."

  ----------

  De lijst van Blik is aardig, maar tijdgebonden.
  Los de BTW op en los Baybassin op en morgen zijn er weer andere problemen.

  Mijn lijst zorgt dat de mensen leren begrijpen de mens in elkaar zit en hoe de machtsstrijd tussen landen verloopt. Zo zien ze waar de gevaren schuilen. Kunnen ze misschien nog net hun eigen vernietiging voorkomen.


  Op dit moment zijn de boosaardigen aan de macht ( zoals ze dat vrijwel altijd zijn), maar als de 99% begrijpt hoe de wereld werkt, dan kunnen ze samen die 1% echt wel aan.

  -----------

  Ik weet nog hoe op de Univ. van Utrecht de joodse hoogleraar Rabbi er voor zorgde dat lector Dr. Akko Kalma -die evolutie-psychologie doceerde - niet tot professor werd benoemd.
  Rabbi begreep heel goed dat dit 'gevaarlijke wetenschap' was, en dat er een stroming moest komen die deze nieuwe wetenschap 'veilig voor de joden en de joodse agenda' zou maken.
  Er werd een of andere new age droplul tot professor benoemd.
  Kalma heeft toen de universitaire wereld verlaten.
  Maar op dit moment is elk krante-artikel doordesemd van de inzichten van de evolutie-psychologie. Toen, in 1995, bestond de term nog niet eens, meen ik. Het werd sociobiologie genoemd.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien kan dit alles beter samengevat worden in leren kritisch denken en hoe informatie te zoeken en checken. Daarnaast leren debatteren, in het formaat wat de Grieken en Romeinen al leerden.

   een fatsoenlijke algemene ontwikkeling vereist dit alles, naast kennis van science, geschiedenis, aardrijkskunde en meer.

   Probleem is wel dat het meeste van dit alles slechts gaat spelen bij een IQ van zeg, 110 en liefst hoger. Hoe gaat die overige 70 % daar mee om? Het kan wel, deze zaken heb ik in simpele vorm mijn kinderen toen ze 10 of jonger waren best wel duidelijk kunnen maken en er wat in kunnen trainen. Maar dat was erg intuïtief. Deze methoden bestaan nog niet of nauwelijks.

   Zweden is het negatief voorbeeldland wat laat zien waar goedbedoelde pogingen (bv jongens met barbies laten spelen) een catastrofaal resultaat verkrijgen. Onbegrepen kennis wordt ideologie. Ideologie leidt tot sectarische toestanden. Daarom noem ik Zweden altijd: het n Korea van het westen...

   Verwijderen
  2. Waar blijft de uitgeschreven tekst van 'Azov' ?

   Je hebt het toegezegd.
   ==
   'Leren kritisch denken' is te vaag. Kun je op vele manieren uitleggen.
   Concreet: leer hoe de mens is ontstaan, in een biotoop, en dat die biotoop een selectie betekent op bepaalde karakter-eigenschappen.
   Dan snap je dat volken allemaal net iets anders zijn.
   Dat je de mensen zelf niks kwalijk kan nemen.

   Leer ze de enorme macht van de Media.

   Leer ze de enorme impact die levensbedreigende gebeurtenissen hebben, en de manier waarop de daders, de gevaren voor jouw overleden, gebrandmerkt worden: nooit vergeet je dat nog.

   Leer ze dat die techniek gebruikt wordt in de propaganda.
   9/11 mòest bloed en puin tonen, en mòest binnen 1 uur wijzen naar 'moslims met box cutters'. De bron was onbetwijfelbaar: de bekende Barbara Olsen had het zelf doorgebeld. Geen twijfel mogelijk!

   Vanaf dat moment werden 'moslims' als 'gevaarlijk' in ons hoofd gebrand. Krijg je er nooit meer uit.

   Het zijn de basis-technieken waarmee we slaaf zijn geworden van de usual suspects.

   Verwijderen
  3. 'leren kritisch denken'.
   Ik weet nog dat dat in de mode was.
   Onze joodse vrienden gebruikten dat om onze samenleving ove3rhoop te halen.
   Het zijn Frankfurter Schule kreten.
   Het is de 'Culture of Critique.'

   Het is precies zoals het Yeshiva onderwijs. ( Hoewel rabbi David Bar-Hayim er anders over denkt:https://youtu.be/LuwHYpkU0eQ?t=11

   Verwijderen
  4. Erger nog: mijn computer vertoont kuren en maakt af en toe office documenten read only. Dit document was nog ´untitled´, dus dat betekent dat het weg is.

   Verwijderen
  5. Teruggevonden! ik ga er mee verder.

   Verwijderen
  6. "Ik houd je in de gaten..... " :-)

   Verwijderen
  7. PS: denk niet da 'Azov' al oude koek is.
   Mijn Magnitsly dossier maakte ik een jaar geleden.
   Nu kan ik het weer rond sturen.
   Ze hergebruiken hun zaken steeds.
   Wij sturen de feiten steeds weer naar hen... tot ze niet meer kunnen slapen wegens pijn aan het geweten.

   Verwijderen
 6. Niet zo makkelijk om 10-puntenplan te maken dat op brede steun onder de bevolking kan rekenen, een plan dat daadwerkelijk verbindt en aanzet tot actie. Eigenlijk de taak van het politieke circuit, maar er zijn al geruime tijd goede redenen om je af te vragen wie of wie of wat dat circuit eigenlijk nog vertegenwoordigt. Denk alleen maar aan de versplintering van de gevestigde politieke partijen, de moord op Pim Fortuyn, het referendum over het grondwettelijke verdrag van de EU (2/3 van de bevolking tegen, 85 % van de TK voor) en de wijze waarop de politiek de uitslag van daarna gehouden raadgevende referenda steevast negeerde.

  Zette vorige week dit lijstje, gevonden op de twitter van een activist, al op Blik

  http://blikopnosjournaal.blogspot.com/2018/12/meeste-griepdoden-bij-gevaccineerde.html


  "Wij, vreedzame burgers van Nederland, willen het volgende bereiken:

  1. Geen verhoging van de BTW, accijnzen of andere belastingen. het leven is al duur genoeg, het mag niet nog duurder worden gemaakt.

  2. Stop met het importeren van gelukszoekers uit het buitenland. Het is druk genoeg. Stop de immigratie en ga zeker geen migratiepact van Marrakesh tekenen.

  3. Begin met bouwen. Normale mensen kunnen geen woning meer krijgen. Begin met de bouw van woningen, veel en snel.

  4.Behoud het gas. Van het gas af is een onnodig duur project. We hebben de beste gas-infrastructuur ter wereld. dat willen we behouden. Gas is schoon.

  5. Stop met windmolens bouwen. Ze verpesten het landschap en leveren niets op. Behalve te dure stroom.

  6. Indexeeer de pensioenen. Het is ons eigen geld. Ouderen hebben daar recht op.

  7. Behoud onze cultuur. Zwarte Piet, Kerstmis, Pasen, laat ons onze eigen cultuur houden.

  8. Handhaaf waar nodig. Het tuig komt overal mee weg, de burger wordt streng gestraft als hij een klein foutje maakt. Dit moet omgedraaid worden.

  9. Stop de baantjesmolen. We eisen inspraak in wie onze bestuurders zijn. We willen niet steeds dezelfde mensen met steeds weer een ander duurbetaald baantje.

  10 Stop de EU. We willen geen grote Europese superstaat. Maak van de EU weer de EEG. Dat werkte wel.

  https://twitter.com/George_nl/status/1068868367220654081

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Miste in dit lijstje de expliciete EIS tot invoering van een bindend referendum. In ons regentenlandje zien politici en bestuurders het liefst dat hun onderdanen zich gedragen als in het openbaar vervoer : "Niet spreken met de bestuurder". Dat moet anders.

   Verwijderen
  2. De combinatie van permanente Loonmatiging, hoge belastingdruk, stijgende pensioenpremies (in ruil voor langer werken en lagere pensioenaanspraken) en stijgende woonlasten maken het voor steeds meer Nederlanders moeilijker om rond te komen. De politiek reageert hier op met gesleutel aan belastingtarieven, toeslagen en heffingskortingen. De lasten van dat gesleutel slaan neer bij de inkomensgroepen tussen de pakweg 30.000 en 50.000 euro bruto per jaar. De marginale belastingdruk voor deze inkomensgroepen ligt inmiddels tussen een ongehoorde 66%(bij
   € 33.000) en 59% (vanaf € 42.000).

   https://twitter.com/jvanwensen/status/1070449152742580225/photo/1?
   ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1070449152742580225&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.geenstijl.nl%2F5145184%2Fbelangrijke-tweet-werken-hep-geen-zin%2F

   (Praktisch gesproken betekent een marginale druk van 66% dat van een inkomensstijging van € 100 na aftrek van de extra inkomstenbelasting ten gevolge van de loonstijging nog slechts
   € 34 over blijft.) Wie zei hier dat 'werken moet lonen'?

   Verwijderen
 7. Opheffen van alle sanctiepolitiek. Verbod op NGO´s.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Onze buitenlandse politiek en defensie staan geheel buiten de democratie. Dat geldt ook voor justitie. Dit moet echt anders.

   Er dienen ingrijpende veranderingen in deze ministeries plaats te vinden.

   Om te beginnen dient elk nieuw te ondertekenen verdrag, missie of diplomatieke ingreep (zoals sancties) aan een referendum onderworpen te worden.

   Verder worden ALLE verdere bestaande verdragen tijdelijk voor 10 jaar, en dienen deze elke 10 jaar in een direct democratisch proces getoetst te worden. Dit alles liefst in de grondwet.

   Via electronische weg kan directe democratie goedkoop en effectief worden ingevoerd. Wel dient er een onafhankelijke waakhond te zijn die de geldigheid van het systeem regelmatig blijft toetsen. Dit ivm voortschrijdende technologie.

   Verwijderen
 8. Onder punt 2, Jan's Malcolm punt overgenomen in de 10-puntenlijst. Zie artikel.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ee moet een betere democratisch gelegitimeerde controle komen op de wijze waarop de Staat der Nederlanden met belastinggeld omgaat. In de afgelopen twintig tot dertig jaar zijn veel voormalige overheidsorganisaties verzelfstandigd. De verklaarde bedoeling van deze verzelfstandiging was dat deze organisaties (werkzaam op het terrein van bijv. volkshuisvesting, gezondheidszorg en onderwijs) meer bedrijfsmatig en daardoor doelmatiger zouden gaan werken. De realiteit was maar al te vaak dat door verzelfstandiging een situatie werd geschapen die 'the worst of both worlds' vertegenwoordigde; voormalige overheidsorganisatie die geld uitgaven op een manier die niet onderworpen was aan de tucht van de markt en evenmin aan de tucht van democratische controle.

  Een voorbeeld is de situatie in het voortgezet onderwijs. Dit wordt sinds 1997 gefinancierd op 'lumpsum basis'. Waar schoolbesturen voordien hun werkelijke uitgaven simpelweg declareerden bij het ministerie, krijgen ze sinds 1997 een vast bedrag per jaar waarmee ze moeten zien uit komen. Invoering van de lumpsum ging gepaard met bestuurlijke schaalvergroting, bureaucratisering en een aanhoudend gejammer van besturen over een gebrek aan geld. Realiteit is dat sinds de invoering van de lump sum de uitgaven in het (voortgezet) onderwijs sneller stegen dan voor die tijd. Met 140% om precies te zijn. Een stijging die niet verklaard kan worden door een toename van het leerlingenaantal, de inflatie of de lerarensalarissen (die bleven zelfs achter bij de inflatie). Zie bijvoorbeeld:

  http://www.autipassendonderwijsutrecht.nl/nieuws/steedsmeergeldnaarmiddelbarescholenmaarhetkomtnietindeklasterecht

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Met een beetje kunst en vliegwerk komt er wel een definitieve lijst uit. Nu merk je ook hoe moeilijk het is om vanuit zoveel verschillende stromingen te proberen er 1 geheel te maken.
  De gele hesjes kunnen een voorbode zijn van een nieuw op te richten politieke partij die met deze punten wel eens hoge ogen zou kunnen gooien, mits ze de goede woordvoerders hebben die goed genoeg gebekt zijn om een uiterst bedreven politieker als Rutte het hoofd te bieden.
  En volgens mij is dit ook de enige oplossing: vuur met vuur bestrijden dus wil je politieke veranderingen moet je zelf de politiek in. Protesteren op straat helpt al lang niet meer, je wordt gewoon uitgelachen, laat staan dat je wat bereikt. Macron zei het heel fraai op de vraag of hij zal toegeven aan de protesten: "Nee, nu niet en nooit niet!"

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Nederland is monddood gemaakt. Hier is geen democratie. Het is een verkapte dictatuur."

  Ingeborg Westerhoff, een woordvoerster van Gele Hesjes in AB

  https://www.ad.nl/binnenland/voorvrouw-gele-hesjes-nl-nederland-is-een-verkapte-dictatuur~a84773ed/

  Wat moet er nu gebeuren?

  Vesterhoff:

  "Rutte moet aftreden. En er moet een bindend referendum komen. Dan ligt de stem weer bij het volk en gebeurt wat de meerderheid wil. Als je je stem niet laat horen, moet je ook niet klagen."

  Eens. Bindend referendum spreekt voor zich. Rutte heeft zichzelf als geen ander neergezet als symbool van een onbetrouwbare politicus. Zijn aftreden zal net zo symbolisch zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Erik vd Beek (weer hij) duikt een uitstekend artikel uit een NRC van 2002 (toen kon je dat nog zeggen) op waarin een keur van Nederlands politicologen constateert dat Nederland geen democratie is.

  "is mogelijk een oord van vrijheid en zeker een rechtsstaat, maar Nederland is allerminst een democratie."

  https://twitter.com/beek38/status/1070993076074758144

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. link naar kranteartikel:

   http://www.despinoza.nl/spinoza/artikelen/de_illusie_van.shtml

   Verwijderen
 13. Nog eentje van Erik vd Beek:

  Puppetmaster George Soros blijkt zelf een puppet te zijn. Ontvangt honderden miljoenen van de Amerikaanse overheid voor het ontwrichten van landen met immigranten en het ondermijnen van regeringen. Geen wonder dat ze in landen als Rusland en Hongarije niks van hem moeten hebben.

  https://twitter.com/beek38/status/1070970620169650176

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. U.S. Subsidizes Soros Radical Leftist Agenda Worldwide, New Judicial Watch Special Report Shows

   https://www.judicialwatch.org/blog/2018/12/u-s-subsidizes-soros-radical-leftist-agenda-worldwide-judicial-watch-special-report-shows/?utm_source=t.co&utm_medium=social&utm_campaign=corruption%20chronicles

   Verwijderen
 14. Zoals ik onlangs zei heb ik tegenwoordig netflix, een ideale pleister op de wond van kou en duisternis gedurende het vervelende winterseizoen.

  Onlangs werd op RT het veel nauwere verband dan tot nu toe bewezen was tussen de CIA en Hollywood behandeld. Bij bingewatchen van de serie ´salvation´ (over een astroid impact) werd dit inderdaad meer dan duidelijk. Ik ben nu bij aflevering 5

  Waar Russen meestal als brute mafia; een beetje incompetent, worden afgebeeld hacken ze hier satellieten en probes ten koste van al het leven op aarde en worden ze ´the enemy´ genoemd.

  Wie nu als bruut en een beetje incompetent worden afgebeeld is het pentagon. De held van het verhaal is een Musk/ Tesla achtige bilionaire/ multinational met (jonge) Soros trekjes

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Liberté, égalité, fraternité

  Vive la republique!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Joop,
   die kreet van de Franse Revolutie was een methode van onze joodse vrienden om de oude adel aan te laten vallen door de gele hesjes van die tijd.
   Ook diverse joodse insiders hebben erkend dat de Franse Revolutie een joodse plot was. O a Benjamin Disraeli.

   Als de oude elite was onthoofd, als altaar en troon waren verwijderd, dan konden onze usual suspects de macht in handen nemen. Al kort daarna werden de bankiers de echte bazen.

   Natuurlijk: in zekere zin is het gewone volk ook vrijer en wat machtiger geworden...... hoewel ze het nooit zo moeilijk hebben gehad als in de Industriele revolutie. Maar in de 20 eeuw was het leven aardig voor de gewone man.

   Verwijderen
  2. Macron wil, ondersteund door 89.000 militairen, met de gele hesjes om de tafel gaan zitten!

   Verwijderen
  3. @Jan,

   Op zich is het een leuke kreet, toch? Vrijheid, gelijkheid, broederschap blijft echter, net als de kop van een vis, slechts drie dagen vers.

   Verwijderen
  4. Zou eigenlijk wel moeten als je "vrijheid, gelijkheid, broederschap" hoog in het vaandel hebt staan.

   Verwijderen
  5. Joop,

   Het is een perfecte kreet.
   Maar hij werd destijds bedacht om de massa zo ver te krijgen dat ze de bestaande Elite er uit gooiden. En de nieuwe Elite was niet uit het eigen volk, en was cosmopoliet. Dus was niet bezorgd als het land naar de donder ging.

   Verwijderen
  6. @Jan,

   "Het is een perfecte kreet."

   Vandaar dat er niet eerder een revolutie is uitgebroken maar dit keer zijn 'zij' te ver gegaan.

   Verwijderen
 16. BHV is niet 'Brussel-Halle-Vilvoorde' zoals onze Belgische lezers verwonderd zouden kunnen denken.
  Het betekent: Bedrijfs Hulp Verlening. Een soort eis aan bedrijven om enkele mensen een cursus te geven in eerste hulp.(EHBO)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De wereld verbeteren was nog nooit zo goedkoop: 1 gele hes. Action: 1,39 Euro.

   Verwijderen
 17. Yellow Vests Rise Against Neo-Liberal ‘King’ Macron / Diana Johnstone

  "For some two or three hundred years, people one could call “left” hoped that popular movements would lead to changes for the better.
  Today, many leftists seem terrified of popular movements for change,
  convinced “populism” must lead to “fascism”. This attitude is one of many factors indicating that the changes ahead will not be led by the left as it exists today. Those who fear change will not be there to help make it happen. But change is inevitable and it need not be for the worse."

  Afsluitende alinea van een prima artikel van Diana Johnstone over de de sociaal-economische drijfveren achter de beweging van de Gele Hesjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Imagine if countries decided to send billions worth of arms to the protesters in France, imposed sanctions, aided every anti-regime group, including ones with extremist ideology, & then formed a coalition to bomb this sovereign country.
  Outrageous?
  Well that's Syria since 2011.

  https://twitter.com/RanaHarbi/status/1069374945027854338

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Reklame voor ... de NRC.

  Omdat ik van plan was en ben om de spreekbeurten van de NRC baas te volgen in het land, besloot ik een abonnement te nemen.
  Er was een aanbieding: normaal 12,50 per maand. Nu 8 euro.
  Maar dan moet je minstens 1 jaar nemen. Max. 3 jaar.
  Ik koos 3 jaar. En wilde alles in een keer betalen. Geen gezeik elke maand.
  Nu zag ik de afrekening: een flinke korting wegens incassokosten die nu vervallen.
  Al bij al kost de NRC me nu 6,19 € per maand !!
  (dat is ex BTW. Incl: 7,50)

  Komt bij: het is een prachtig vormgegeven site. Tienmaal mooier dan de Volkskrant.
  En ze hebben natuurlijk ook veel artikelen waar je geen woede-aanvallen van krijgt.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Kijk, weer een heel leuk artikel van de NRC:
   morgen is het precies 50 jaar geleden dat Douglas Engelbart liet zien wat wij nu, na 50 jaar , net hebben ontwikkeld:

   The Mother of All Demos, presented by Douglas Engelbart (1968)

   https://www.youtube.com/watch?time_continue=7&v=yJDv-zdhzMY

   Verwijderen
 20. Infiltratie Gele Hesjes

  https://nos.nl/artikel/2262471-rutte-we-hebben-allemaal-een-geel-hesje-aan-tot-op-zekere-hoogte.html

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Parijs gebruikt escalatie en noodtoestand om Gele Hesjes baas te worden

  "Vooraf had een woordvoerder van de politievakbond SGP Police FO, Linda Kebbab, tegenover minister van Binnenlandse Zaken Christophe Castaner op BFM TV al erop gewezen, dat extreemlinks geweld gevreesd moest worden. Zij beklaagde dat de regering geen actie tegen de chaoten wilde ondernemen, hoewel bij de veiligheidsdiensten zowel de betrokken personen als hun verblijfplaatsen bekend zijn.

  Terwijl aanvankelijk straatblokkades de kern van de acties van de gele hesjes vormden, richt hun protest zich intussen steeds meer tegen overheidsinstellingen. Volgens peilingen ondersteunt reeds 84 procent van de Fransen de eisen van de gele hesjes. De rellen van de extreemlinkse autonomen en de bendes uit de voorsteden op de Champs-Elysées op 24 november, waarvoor de regering ondanks bewijzen van politie en inlichtingendienst die het tegendeel zeggen politiek rechts en Marine Le Pen verantwoordelijk houdt, doen tot nog toe geen afbreuk aan de mobilisatie."

  verder lezen op:

  http://www.novini.nl/parijs-gebruikt-escalatie-en-noodtoestand-om-gele-hesjes-baas-te-worden/

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Ondertussen gaan de Neocons weer een stap verder naar WO3.

  Dit alles meldt Moon of Alabama:
  1.White House baas Kelly zal vertrekken en door pro Neocon worden vervangen. Trump steeds machtelozer.
  2. De Chinese prinses Meng werd gearresteerd. Trump wist dat niet, maar Bolton wel! Hij zei niks tegen Trump, die gelijktijdig met Xi sprak. Dit is genant voor Xi en voor Trump. Het is duidelijk : de Deep State bepaalt de geschiedenis, niet de politici.

  3. Op diezelfde dag, 1 december , werd de grote man van de quantum fysica en van de G5 technologie, een Chinees ( Zhang) en prof. in Stanford, gezelfmoord! In de VS ! Ouderwets uit het raam gegooid. Depressief zogenaamd.

  4. Prinses Meng en prof Zhamg zouden diezelfde dag 1 Dec. naar de G20 vliegen, in Argentinië.
  5. Oók op 1 december brak er in Eindhoven een brand uit bij ASML, waardoor levering van onderdelen aan China, vitaal voor een snelle introductie / realisatie vn G5, vertraging op loopt.

  Het is duidelijk: dit is wat de Neocons aankondigden in 1999 : 'We gaan Unconventiona Wars voeren: gewoon oorlog, maar dat het er niet helemaal op lijkt."
  ----------
  Rob de Wijk over G5 etc: https://youtu.be/yq6dGC33PSY?t=3651

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Op joop.nl pikte ik een artikel op over een bandje

  ic3speak

  Is dit een nieuwe Pussy Riot?

  Het komt mij erg ´artsy´ en nihilistisch over, eigenlijk heel erg Scandinavisch, millenials met zware identiteitsproblemen. In die zin lijkt het me geen inspirerende invloed, wat ook wel blijkt uit het feit dat het door Soros media als joop.nl en the Moscow Times wordt uitgedragen.

  Rusland is uiteraard ook een ´nordic´ land, evenals Alaska, Canada en Groenland. Leven in een nordic land stelt bloot aan seizoensdepressie in de winter, en zwaar slaaptekort in de zomer. Op zich geen schande dat een deel van de mensen hier niet goed mee overweg kan; zo zijn de cijfers voor zelfmoord en alcoholisme in deze streken hoger dan wereldwijd. In Noorwegen heb je Dimmu Borghir, in Ijsland Björk, Zweden is een feministische dictatuur, en Rusland heeft deze subcultuur.

  Maar hier zien we dat dit fenomeen gepolitiseerd wordt, en naadloos in het plaatje past. Misschien kan Blik eens ter plaatse checken wat de gewone Rus op straat van dit bandje vindt.

  Dat zal zeker ook voor veel Russische TV kijkers gelden betreffende ons wanneer ze de demonstraties en rellen in Frankrijk zien.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Rootman,
   je schreef dat je al 10 minuten klaar hebt.
   Wil je ze al doorsturen?
   Ik ben benieuwd. ( In totaal is het 19 minuten gesprek tussen de schepen).
   Dat kan hier in een reactie, maar ook op 'xevolutie'.

   Verwijderen
  2. Ik heb de clip van dit bandje bekeken.

   Het ziet er mooi uit, prachtig verzorgd.
   Ze kan wel wat met haar stem. ( Hij lijkt me een figurant)

   Dat het Kremlin-kritisch is lijkt me onzin.
   Maar het is zo vreselijk negatief. Zo afbrekend. Zo hopenloos.

   Het is zo gemakkelijk. Zo lui.

   Gewoon zeggen dat alles niks is, en klaar ben je.

   Terwijl miljoenen mensen zich het leplazarus werken om een land op te bouwen.
   Deze kinderen weten niet eens hoe ellendig hetwas vòòr Putin de zaken regelde.
   Hoe erg het was toen hun geliefde 'Vrijheid Blijheid' regeerde, onder Yeltsin.

   Waarom ze worden gehinderd?
   Weet ik niet.
   Misschien zijn ze een project van dezelfde man die Pussy Riot managede tot de rol die het in de Media speelde.

   Maar het kan ook zijn dat Rusland gewoon zegt: als je het niks vindt, en als je drugs wil promoten en roken, dan kan je beter naar Londen of new York gaan.
   Wij gaan proberen er iets van te maken, we gaan niet wegvluchten in fantasieen.
   We kiezen niet de makkelijke weg om te zeggen 'Het is allemaal niks'.
   ( Deden de bands in de jaren 70 ook. geef ik toe. Maar dat klonk wel heel goed, toen. Dit klinkt als kitsch en ziet eruit als kitsch. Goede kistch.)

   Verwijderen
  3. Toevoeging:
   En pop muziek heeft enorme invloed op jongeren. Kijk maar hoe depop muziek de hele westerse samenleving totaal veranderde.
   Juist in de leeftijd van 14 tot 24 zijn mensen alleen gericht op hun peers en op muziek. ze geloven alles, en hatende oude mensen.
   Maar op hun 24 zijn ze dan wel een bepaalde weg in geslagen.
   Ga dat maar eens terugdraaien.

   Heel verstandig besluit van het Kremlin.

   ( Het zijn de opium-oorlogen weer helemaal opnieuw. Toen lukte het Engeland om heel Chjina binnen 50 jaarte gronde te richten. Dit is de huidige poging van de huidige westerlingen.)

   Verwijderen
  4. Ik zie het ook zo, Rusland heeft ook nu nog een lange weg te gaan om hun land op te bouwen tot het welvaartsniveau van bv. Europa, en daarnaast worden ze op alle mogelijke manieren ondermijnd en geprovoceerd. Ik kan me voorstellen dat ze al die post-moderne negativiteit niet nodig hebben.

   Een dergelijke mate van ´maatschappijkritiek´ hebben ze ook niet nodig, aangezien ze, itt bij ons, een veel rijker scala van meningen en achtergronden aangeboden krijgen, ook via hun MSM.

   Verwijderen
 24. leuk op gemerkt maar wat wil je doen als je een kereltje als rutten niet eens de baas kan die haar op volger al heeft klaar staan ?
  Alleen grof geweld kan ons nog redden misschien kan het geele hesje

  redding dreden

  BeantwoordenVerwijderen