woensdag 26 december 2018

Israel kan het zelfs met Kerst niet laten: Terreur tegen Damascus

Israel kan het zelf met Kerst niet laten: ze hebben in de Kerstnacht de omgeving van Damascus bestookt met een raket-aanval; Eén Syrische militair is omgekomen; diverse zijn gewond geraakt.
Gabrial Raya, officier in het Syrische leger, komt om in de Kerstnacht, nadat Israël het weer niet kon laten Damascus, zelfs in de Kerstnacht, met raketten te bestoken.

9 opmerkingen:

 1. Israel probeerde nog maar weer eens een "MH17-tje" te doen:

  https://herstelderepubliek.wordpress.com/2018/12/26/een-israelische-kerststunt-mislukt/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dit betekent: Meer Pantsirs en S-300 installaties.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inmiddels is er een nieuwe internationale poll van Pew Research uit over hoe men internationaal over Rusland denkt. Inderdaad, de headline is dat dat in meerderheid negatief is. Maar ondanks alle propaganda denkt 26 % gunstig over Rusland en hun rol in de internationale politiek! Maar zelfs in schaapskudde Nederland is dit percentage 15!

  Deze poll is zeer belangrijk: Ook wij behoren bij die 15 % en niemand van ons krijgt een podium in de media. Deze updated resultaten (de laatste poll was pre- maidan, in 2013) zijn een belangrijk tegenargument in discussies met diegenen die ons als bots, trollen of agenten framen:  PEW

  Bookmarken!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wereldwijd (wereld zonder Rusland) denkt 34 % gunstig over Rusland, 26 % over Putin, en 42 % denkt dat Rusland sterker is geworden, 18 % zwakker.

   Als we het over de grootste dreigingen hebben (meerdere keuzen waren mogelijk) moeten we terug naar augustus 2017:

   IS 62 % , klimaat 61 % cyber en de economie beiden 51 %.
   39% geeft de vluchtelingen en migranten aan, 35% is bang voor de VS en slechts 31 % voor Rusland.

   Als deze poll opnieuw gedaan zou worden komt IS ongetwijfeld lager, en de VS zeker hoger op de lijst.

   Pew : grootste dreiging (aug 2017)

   Verwijderen
  2. Dat klimaat en met name cyber zo hoog scoren in de dreigingspoll geeft wel een onevenwichtigheid aan in die poll volgens mij. Gewone mensen die ik tegenkom vinden een computervirus of hackje misschien vervelend, maar verder zal het ze worst wezen. Het klimaat? Iedereen vindt het OK om verstandig te besparen, maar ik ken maar weinigen die er schulden voor willen maken. Wie er geld voor heeft wil dat best wel in een jaar of 7 terugverdienen, maar dat is het wel zo´n beetje. En vluchtelingen op 39 %? Het is misschien niet de grootste dreiging, maar vrijwel iedereen ziet hier een probleem. Zelfs de knuffel nepsocialisten: die denken juist weer dat er te WEINIG migratie is.

   Wat geheel ontbreekt is de toch wel vaak gehoorde kreet tegen het populisme.

   Er zijn dus hele sectoren, aan meerdere kanten, die vrijwel overgeslagen zijn. Ik denk dat dit te maken heeft met de methode van enqueteren: Vaste telefoonlijnen geven fossielen zoals ik een stem, maar de generaties na mij vaak minder, die meestal slechts een smartphone hebben.

   Pew probeert wel voor leeftijd te corrigeren maar neemt dit verschijnsel niet mee. We gaan niet met nummers jongleren, maar 1+1 is nog steeds 2:

   Klimaat: flink naar beneden.
   Migratie: fors omhoog (beetje teveel naar mijn eigen mening)
   Cyber: Helemaal naar beneden!
   Klimaat: best wel lager.
   De VS: Drastisch omhoog!
   IS en AQ: Het risico bestaat nog steeds, evenals dat van een idioot die ´postal´ gaat, maar de meeste mensen zien dit inmiddels als een naar natuurverschijnsel. Eindelijk probeert men te kijken naar statistiek.

   De VS heeft in Europa nog steeds veel steun, en NATO wordt nog steeds als de oplossing gezien bij de meerderheid. Dat is wat ik nog steeds overal zie. Trump wordt nog steeds als een abnormaliteit gezien, en velen denken al 2 jaren dat hij volgende week wordt afgezet (impeached). Maar ze durven niet eens om een kip te wedden! (Wedden om een gegrillde kip (= E 5.50 bij ´Kippie´) is voor mij een gouden standaard: meelopers durven dat niet, maar onafhankelijke denkers uiteraard wèl!

   Dure denktankers krijgen 50 000 of meer, maar hun trouwe volgelingen durven niet te wedden om een kip?

   Nu moet ik ter verdediging zeggen, dat ik nog nooit een weddenschap verloren heb!


   Ik zie dit iedere keer: de informatie en mogelijkheid tot inzicht ligt open en bloot! Tussen de straatstenen, en je hoeft geen Einstein te worden om het te zien. Het helpt wel om te ´ontkudden´, de mens is in wezen geen kuddedier, wel een ´pack animal´ (roedel). Niet zoals wolven, meer zoals stokstaartjes, bevers en chimps, met meer leden en dus meer sociale regels.

   Verwijderen
 4. Hier kon je wel eens gelijk in hebben, Dawg, als je dit artikel leest No pullout of Iraq, it can be base ‘to do something in Syria’
  Waar het dus op neerkomt dat ze in Syrie nog altijd gemeen spel kunnen spelen en zich dat weer snel kunnen verschuilen in Irak, en geen haan kraait ernaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bij de comments stond een doordenkertje: Trump zei 'Syrië' maar bedoeld Iran. (op last van Issisrahel natuurlijk)
  Dat zou wel eens kunnen kloppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Maar het valt wel te bezien of die grootspraak van Trump nog stand kan houden: De Koerden moeten nu toch wel eindelijk snappen dat de VS geen betrouwbare partner is, maar dat hun enige kans tot gedeeltelijke autonomie ligt in een partnerschap met Assad.

  BeantwoordenVerwijderen