dinsdag 11 december 2018

Rutte's Trots

Rutte's trots.

Of wellicht beter: Holland's trots.

Hebben we toch maar bereikt met zijn allen en met dank aan onze leiders. 

Dit plaatje. Een Toyota pick up. Ergens in Syrië.

Ingezet om tegen Syrië en de Syriërs te vechten en terroriseren.

Mooi door Holland geregeld. Onze zieken en bejaarden wassen we gewoon een keertje minder, en zo financieren we deze bijdragen aan dergelijke geweldige democraten-strijders.

Kun je trots vertellen aan je buitenlandse relaties...
Voor alle duidelijkheid, Blik weet niet of deze specifieke Toyota daadwerkelijk van Nederland komt. Maar we mogen er vanuit gaan dat "onze" Toyota's op zulke wijze (lekker schietend) en voor dergelijke doelen (tegen Syrië), ingezet worden. Rutte's trots. Loopt hij nog vrij rond trouwens?

66 opmerkingen:

 1. Er waren maar 30 luisteraars bij de NRC in Deventer.
  Dit keer heb ik vooraf mijn pamflet uitgedeeld, bij de ingang.
  Ik had gehoopt dat er tocj één vraag
  zou komen, geinspireerd door mijn betoog.
  Het niveau was laag. Ze geloven èht het NRC gospel.
  Alleen helemaal op het eind was er 1 man die vroeg; maar is jet wel waar wat er in de NRC staat?
  makkie voor de spreker : nee, ook wij vergissen ons wel eens....

  Volgende keer beter..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @ Jan

   Neem aan dat Vandermeersch steeds min of meer hetzelfde praatje afdraait en dat vragenstellers geroutineerd met een kluitje in het riet gestuurd worden. Wat is jouw motivatie om tijd en moeite te investeren in deze bijeenkomsten? Je pamflet onder de aandacht brengen? Peilen hoe bezoekers reageren? Kijken of, en zo ja waar, de zwakke plekken zitten in de consensusmachinerie die Vandermeersch vertegenwoordigt?

   Verwijderen
 2. INTEGRITEIT

  "Door Britse overheid betaalde trollenfabriek Integrity Initiative voert smeercampagnes tegen onder anderen Julian Assange & Jeremy Corbyn. Daar hoort u uiteraard nooit iets over via mediakartel VARA/NOS/NRC/Volkskrant/Trouw/AD/VN/Groene/Telegraaf. Want: Poetin, Poetin, Poetin."

  https://twitter.com/beek38/status/1072494272778330112

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. "UK FCO gave two million pounds to covert influence operation "Integrity Network" which targeted UK opposition leader @JeremyCorbyn, Julian Assange and was used to justify police brutality against the Catalan independence movement"

   UK FCO gave two million pounds to covert influence operation "Integrity Network" which targeted UK opposition leader @JeremyCorbyn, Julian Assange and was used to justify police brutality against the Catalan independence movement

   Verwijderen
  2. Jiskefet - Integriteit

   https://www.youtube.com/watch?v=QtrY7kk6knI

   Verwijderen
  3. UK Foreign and Commonwealth Office. Ik denk het Britse equivalent van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

   Verwijderen
  4. Klopt: The Foreign and Commonwealth Office (FCO), commonly called the Foreign Office,

   Verwijderen
 3. Ik was in Breda, Haarlem,Maastricht, Leiden en Deventer. Elke keer een nieuw pamflet.Altijd weer een andere sfeer. PvdM houdt elke keer hetzelfde verhaal, en bij Q & A. komen altijd dezelfde anecdotes. Maar hij doet het wel vlot.

  Waarom ik dit doe? je hoopt op reuring. Nu moest ik vroeg naar huis, anders had ik wel een discussie gedaan, met PvdM en na afloop met bezoekers.
  meest nuttig: dat ik gedwongen ben een goed verhaal te schrijven. Kost me wel 10 uur...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Noteren: En komen!

  Peter vanderMeersch :

  Donderdag 1 november 2018 Breda
  Dinsdag 13 november 2018 Haarlem
  Dinsdag 20 november 2018 Maastricht
  Donderdag 29 november 2018 Leiden
  Dinsdag 11 december 2018 Deventer
  Woensdag 19 december 2018 Den Bosch
  Woensdag 9 januari 2019 Utrecht
  Dinsdag 22 januari 2019 Groningen
  Dinsdag 29 januari 2019 Zwolle
  Donderdag 7 februari 2019 Arnhem
  Dinsdag 12 februari 2019 Eindhoven
  Woensdag 20 februari 2019 Rotterdam
  Dinsdag 26 februari 2019 Alkmaar
  Dinsdag 5 maart 2019 Heerenveen


  Hetis altijd in de bibliotheek,
  Het is zogenaamd uitverkocht, maar er is altijd plaats.
  Niemand vraagt een kaartje
  Het begint om half 8.
  Hij spreekt ongeveer 45 minuten
  Dan een uur napraten : Je kan vragen stellen.
  Tussen half 10 en 10 uur eindigt het.
  Maar soms is er een bar waar je kan blijven hangen: in Breda en Deventer was dat zo. Helaas moest ik in Deventer de trein van 21.45 nemen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over Chemtrails....

  Trump schaft ze af...

  https://worldtruth.tv/donald-trump-tours-chemtrail-plane-promises-to-terminate-program/

  Hoe rijmen we dat met het bericht dat Dawg gisteren plaatste:
  GEO ENGINEERING GOES MAINSTREAM

  Dec 5, 2018, 12:40pm
  Harvard Scientists Begin Experiment To Block Out The Sun

  A group of Harvard scientists plans to tackle climate change through geoengineering by blocking out the sun. The concept of artificially reflecting sunlight has been around for decades, yet this will be the first real attempt at controlling Earth's temperature through solar engineering.

  "The project, called Stratospheric Controlled Perturbation Experiment (SCoPEx), will spend $3 million to test their models by launching a steerable balloon in the southwest US 20 kilometers into the stratosphere. Once the balloon is in place, it will release small particles of calcium carbonate. Plans are in place to begin the launch as early as the spring of 2019."

  verder lezen op:

  https://www.forbes.com/sites/trevornace/2018/12/05/harvard-scientists-begin-experiment-to-block-out-the-sun/#3572de7e40c2  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het lijkt me dat deze bron factchecking kan gebruiken!

   Maar het lijkt me logisch dat DARPA of een andere duistere club wat experimentjes heeft gedaan met chemtrails of allerlei soort, immers de geldkraan is nagenoeg onbeperkt. De Chinezen hebben ook veel proefjes gedaan om wolken eerder of juist later te kunnen doen uitregenen. Ondanks bepert succes kan het militair misschien toch eens van betekenis zijn. Met zo´n sproeivliegtuig kunnen ook stoffen als agent orange worden verspreid, ze gaan dan wel juist heel laag vliegen.

   Voor Trump zou dit makkelijk scoren zijn, er worden immers weer eens geen cijfers over de omvang van die experimentjes gegeven. Kennedy heeft ook dit soort verhalen doen verspreiden over area 51, die ufo sightings waren een ideale dekmantel om de echte militaire proeven ongehinderd te kunnen doen.

   Er is dus geen contradictie met complotverhaaltjes: het feit dat er wat proejes gedaan zijn of worden betekent uiteraard totaal niet dat dit dan elke keer wanneer een warmtefront in de buurt is gedaan wordt.

   Verwijderen
  2. "Er is dus geen contradictie met complotverhaaltjes: het feit dat er wat proejes gedaan zijn of worden betekent uiteraard totaal niet dat dit dan elke keer wanneer een warmtefront in de buurt is gedaan wordt."

   Dat is een contradictie in een contradictie, want waarom zou het DoD (Pentagon) het verminderen van chemtrails in H.R.2977 blokkeren en waarom is de term chemtrails in H.R.3616 weggelaten? En een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg als er wordt gezegd dat aluminium de wortels van bomen en planten aantasten waardoor zij minder water opnemen en sterven. Maar volgens @Rootman valt het allemaal wel mee met die proefjes die zij boven onze hoofden uitvoeren.

   The United Nations Admits Chemtrails Are Real

   https://newspunch.com/the-united-nations-admits-chemtrails-are-real/

   Verwijderen
  3. [En een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg]

   extreme confirmation bias

   Verwijderen
  4. Nou, nee hoor @Rootman, ik heb geen extreme drang om bewijzen te vinden van het gelijk dat chemtrails bestaan. Ik krijg wel een vreselijke hekel aan mannetjes die het bestaan van chemtrails eerst ontkennen, dan toegeven dat ze wel bestaan (jij) maar de mate waarin er gesproeid wordt toch nog weten te bagatelliseren. Dat is geen "extreme confirmation bias" maar extreme ADHD sufferer.

   Verwijderen
  5. Ik ga ontkennen wanneer er tijdens de nadering van een warmtefront beweringen gemaakt worden: ´er wordt weer gesproeid´

   En zeker ook wanneer men steeds met uitgekauwde HR .... resoluties komt. Legalese is not science; heel vaak juist het tegendeel!

   Verwijderen
  6. Gebruik je ADHD hersens, man! Het Dod heeft de vermindering voor de uitstoot van chemtrails verboden.

   Verwijderen
  7. Een bevestiging voor je geestelijk gebrek hoef je niet te geven, die heb je hier al breed uitgemeten!

   Verwijderen
 6. ING-topman Hamers: fouten hadden nooit mogen gebeuren

  https://nos.nl/artikel/2263184-ing-topman-hamers-fouten-hadden-nooit-mogen-gebeuren.html

  "Fouten die gebeuren".

  De typerende wordsalad van doorgewinterde narcisten.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Aanslag in Straatsburg was een valse vlag om de gele vesten demonstraties te verbieden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bij het Belgische journaal werd dit ook vermeld juist om de waarheid de wind uit de zeilen te halen. Wie nu nog denkt dat het een valse vlag is moet hoognodig naar de dokter.
   Slimme zet.

   Verwijderen
  2. Ik doe het gewoon af met: ´zulke dingen gebeuren nu eenmaal af en toe, hier hebben we terroristen, in Amerika hebben ze school shootings´.

   Gedurende de kersttijd worden mensen nogal sentimenteel, en dan zijn ze extra gevoelig voor terrorrisme etc. Maar dit soort nuchtere, wat cynische opmerkingen neemt veel wind uit de zeilen, volgens mij meer dan een duiding waar de meesten niet aan toe zijn.

   Het lijkt me, ook gezien de feestdagen vrij logisch dat de meeste gele hesjes naar hun huiskamers gaan, en voorlopig genoegen nemen met Macron´s toezeggingen.

   Maar Macron is nu aan handen gebonden, totaal niet meer in staat zijn neoliberale agenda verder uit te voeren. Daardoor is Brussel ook gebonden, want waar Rutte gewoon door wil gaan zal dit niet meer gelden voor Italië en sommige andere landen.

   Op zeker moment, in 2019, of een jaar later zal Brussel opnieuw willen bezuinigen als een nieuwe crisis zich aandient. Dan zou de bom wel eens kunnen barsten. Het gele hesje kand dus volgens mij even in de kast, maar zeker nog niet weg!

   Verwijderen
  3. De EU (in de huidige samenstelling) gaat volgend jaar sowieso een probleem krijgen want de begrotingen van Italië en nu ook Frankrijk rijzen de pan uit om van hun eigen, nog nooit kloppende begroting, maar te zwijgen. Velen met mij hopen dat ze in Mei zwaar hiervoor gestraft worden en met vervroegd pensioen mogen.

   Verwijderen
  4. Het is ook gebleken dat waar het naar @Rootman "lijkt" het vaak anders is. Zo vinden bepaalde bronnen in de MSM dat Macron wel een opvallend moment heeft uitgekozen voor deze aanslag.

   Verwijderen
  5. Het kan natuurlijk nog altijd toeval zijn maar tegenwoordig worden er teveel toevallen bewust gecreëerd.
   Toevallig denk ik dus ook dat dit geen toeval kan zijn.

   Verwijderen
  6. Het zal allemaal wel, maar het maakt geen zak uit, omdat de demonstraties toch zouden minderen. Ik denk dat wij, gele hesjes er voorlopig het maximale uit gehaald hebben. Het risico van vergaande infiltratie en hesjes-gerelateerde zware false flags was levensgroot. Deze terrorist aanslag was in wezen een geschikte bliksemafleider, zo kun je het ook zien.

   Dat er Franse deep state elementen zijn geweest die er achter zaten? Wie weet! Zo stom zijn ze wel.

   Verwijderen
  7. Er zijn ook gele vesten die de deal van Macron niet pikken en dat zou Macron niet weten?

   Verwijderen
  8. Klopjacht op dader Straatsburg, man was bekend bij politie en justitie
   VANDAAG, 02:51 AANGEPAST OM 15:24BUITENLAND

   "Franse politiebronnen bevestigen dat de aanslagpleger Cherif Chekatt heet, uit Straatsburg komt en 29 jaar is. De dader is een bekende van politie en justitie en staat bij de Franse inlichtingendiensten bekend als geradicaliseerd en gewelddadig. Ook maakte de aanklager bekend dat Chekatt in Frankrijk, Zwitserland en Duitsland in totaal 27 veroordelingen op zijn naam heeft staan.

   Twee jaar geleden werd hij in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van twee jaar en drie maanden voor het plegen van overvallen in 2012 en 2016. Vorig jaar werd de man aan Frankrijk uitgeleverd. In 2008 en in 2013 was hij in Frankrijk en Zwitserland al tot gevangenisstraffen veroordeeld voor het plegen van overvallen. Chekatt zou zijn geradicaliseerd in de gevangenis, waar hij medegevangenen probeerde te bekeren.

   De man had gisterochtend aangehouden moeten worden in zijn woning, maar was op dat moment niet thuis. Hij werd verdacht van poging tot moord en beroving. In zijn huis werden een granaat, een geweer en vier messen gevonden. Afgelopen nacht zijn vier mensen aangehouden. Zij waren betrokken bij eerdere strafzaken van de verdachte en worden ondervraagd door de politie.

   De ouders en twee broers van de verdachte zijn gearresteerd, meldt Le Figaro op basis van bronnen dicht bij het onderzoek. Een van de broers heeft ook het stempel Fiche S. Het viertal wordt verhoord door de politie."

   Maar al te bekend daderprofiel. Weer eens een bekende van de politie. Misschien ook een beetje geholpen door de plietsie?

   Verwijderen
  9. link:

   https://nos.nl/artikel/2263119-klopjacht-op-dader-straatsburg-man-was-bekend-bij-politie-en-justitie.html

   Verwijderen
  10. Maar de toon is toch weer gezet: hij riep dat akbargedoe dus weten we weer uit welke hoek de wind waait, toevallig net nadat het gelukzoekers packt getekend is.
   Als de vestjes nu ook nog eens in de gaten krijgen dat dit soort figuren naar hier, het westen dus, zijn gevlucht omdat wij, tenminste diegene die wij gekozen (...) hebben, met door ons betaalde bommen hun huizen kapot geschoten hebben. Die opdrachtgevers moeten ze pakken en dat waren Macron en zijn voorganger.
   Dus hesjes, doorgaan tot het gespuis uit hun paleis verdreven is.

   Verwijderen
  11. Starikov en Korybko hebben de fenomenen achter volksopstanden en gekleurde revoluties bestudeerd. Ik loop er niet tussen en spreek zeer matig Frans, maar als er sprake is van een ´ebbing´ is het meestal (even) voorbij. Starikov heeft dit met als case study ´electric Jerevan´ behandeld. een jaar daarna is er alsnog een regime change geweest, maar die schijnt niet echt vlot naar het scenario van Washington uit te pakken.

   Daarom voorspel ik dat het nu even stopt.

   Verwijderen
  12. Hoeveel invloed is er nodig om een false flag te faciliteren.

   Volgens mij kan dit zonder vingerafdrukken achter te laten, gewoon bepaalde intel NIET opvolgen, en hier en daar héél indirect faciliteren (héél indirect toespelen van gunstige doelwitten, tijdstippen en mogelijke methoden). De terroristen zelf het huiswerk laten doen. Wat mazen in het net openlaten. De VS doet in Syrië precies hetzelfde met IS en AQ.

   Verwijderen
  13. Webster Griffin Tarpley heeft jaren geleden al behandeld dat er door MI6 Britse moslims uit de grootste moskee van Londen werden gerekruteerd.

   Sibel Edmonds noemde dat "Gladio B".

   Wakker worden, mensen!

   Verwijderen
  14. Starikov geeft aan dat vaak slechts 1 op de 1000 agent provocateurs genoeg zijn om een gekleurde revolutie te doen ontstaan. Er moet dan wel jarenlang voorwerk gedaan zijn door NGO´s etc.

   Die gladio salafisten uit Finsbury mosk zijn hier waarschijnlijk een prima voorbeeld van.

   Verwijderen
 8. "De strategie van May wordt steeds duidelijker. De 'onderhandelingen', gevoerd door tegenstanders van #brexit, steeds meer naar de deadline trekken. Dan opnieuw een referendum. Het sufgelulde Engelse volk stemt dan in met 'terug naar de EU.' Omdat de bestuurselite niet wilde."

  https://twitter.com/JoostNiemoller/status/1072454332342288385

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het volk had gekozen en ik vermoed dat als May haar zin niet krijgt de harde brexit een feit is. Of dat goed is...?

   Verwijderen
 9. Van Her Majesty's dildo moet je natuurlijk afblijven:

  https://www.youtube.com/watch?v=9WxEAUCCmNM&feature=youtu.be

  BeantwoordenVerwijderen
 10. May heeft in ieder geval haar eerste slag gewonnen en mag doordoen met haar premierschap.

  Theresa May blijft aan als premier

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In Engeland, Duitsland en Frankrijk total lame duck presidents! In maart verlies van meerderheid in Nederland, en een totale ommekeer in Brussel in mei (Ik hoop dat de anti-EU krachten een krachtige campagne voeren voor een forse opkomst!).

   Geen nieuwe sancties tegen Rusland vanwege Kerch, Brussel was verdeeld! Salvini zal nu doorgaan met de begroting, en er is vast nog wel meer te verwachten. 2019 gaat een interessant jaar worden.

   Verwijderen
  2. Sancties tegen Rusland opgeheven volgend jaar?
   Denk het niet want dan verzinnen de Amerikanen wel weer wat anders zoals de "bemoeienis van Rusland met de EU verkiezingen" als het tegen die tijd al niet oorlog is tussen Oekraïne en Rusland want daar komen ze nu ook stilaan achter de 'zegeningen' van Europa nu Oekraïne hun gas via Europa moeten kopen en het dus bijna dubbel zo duur is geworden. Kiev zal dus iets moeten ondernemen en de brug aanvallen is het meest voor de hand liggend want ze zijn er nog steeds van overtuigd dat die niet van Rusland is. Met deze (gestuurde)gedachten gang gaat Amerika natuurlijk volop mee.
   2019 kan dus een heel heet (ook door atomen) jaar worden.

   Verwijderen
  3. Geen nieuwe sancties en wel north stream. Meer zit er niet in denk ik, want zelfs Hongarije, oostenrijk en Italië stemmen elke keer opnieuw voor verlengen bestaande sancties.

   Uiteraard geeft dat alles de mogelijkheden voor coverte workarounds in de loop der tijden.

   Verwijderen
 11. Nothing Scares the Identity Politics Left like an Actual Working Class Uprising / CJ Hopkins

  Dus moet extreem rechts wel achter die gele hesjes zitten of anders wel de Russen.

  "These leftist gatekeepers have been struggling a bit to come up with a response to the gilets jaunes … a response that doesn’t make them sound like hypocrites. See, as leftists, they kind of need to express their support for a bona fide working class uprising. At the same time, they need to delegitimize it, because their primary adversaries are fascism, racism, sexism, homophobia, xenophobia, and assorted other isms and phobias, not the neoliberal ruling classes.

  Nothing scares the Identity Politics Left quite like an actual working class uprising. Witnessing the furious unwashed masses operating out there on their own, with no decent human restraint whatsoever, Identity Politics Leftists feel a sudden overwhelming urge to analyze, categorize, organize, sanitize, and otherwise correct and control them. They can’t accept the fact that the actual, living, breathing working classes are messy, multiplicitous, inconsistent, and irreducible to any one ideology. Some of them are racists. Some are fascists. Others are communists, socialists, and anarchists. Many have no idea what they are, and don’t particularly care for any of these labels. This is what the actual working classes are … a big, contradictory collection of people who, in spite of all their differences, share one thing in common, that they are being screwed over by the ruling classes. I don’t know about you, but I consider myself one of them."

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. link:

   https://thefireonline.com/nothing-scares-the-identity-politics-left-like-an-actual-working-class-uprising/

   Verwijderen
 12. Franse generaals spreken zich uit tegen migratiepact

  "Een groep Franse generaals heeft vorige week een brief naar de Franse regering gestuurd met het verzoek om af te zien van ondertekening van het migratiepact. In de brief spreken de generaals hun zorgen uit over de verklaring, omdat deze verstrekkende gevolgen zal hebben voor de Franse samenleving."

  citaat uit de brief vaan 7 december jl.

  In feite komt de Franse staat te laat tot het besef dat het onmogelijk is om te veel mensen uit totaal verschillende culturen te integreren die zich in de afgelopen veertig jaar hebben gehergroepeerd in gebieden die zich niet langer meer onderwerpen aan de wetten van de Republiek.

  Je kunt niet zelf beslissen om onze beschavingskenmerken te wissen en ons het eigen vaderland te ontnemen. Daarom vragen wij u om de ondertekening van dit pact uit te stellen en de Fransen per referendum te laten stemmen over dit document. U bent aan de Fransen verantwoording schuldig aan uw acties. Uw verkiezing is geen blanco cheque.

  https://www.geotrendlines.nl/franse-generaals-spreken-zich-uit-tegen-migratiepact/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In 2018 schrijven de generaals: "ons het eigen vaderland te ontnemen."

   In 1995 schreef ik: "Wie zijn land weg geeft , heeft geen toekomst."

   De generaals maken twee fouten:
   1. Uw land wordt niet 'ontnomen', dat maakt U zichzelf wijs. Dan heeft U geen schuld.

   2. U bent 25 jaar te laat.

   ==
   Over 25 jaar zullen de generaals wel schrijven: "We worden geregeerd door een aan ons vijandige elite."

   Ook dan is het te laat, beste generaals.

   Eén compliment wil ik wel maken: U loopt nog ver voor op de rest van de eilte en intellectuelen. .

   Verwijderen
 13. NATO zou een oorlog met Rusland


  verliezen

  Admiraal Bauer denkt dat qua slagkracht de 2 opponenten een match zijn, maar niet qua besluitvorming en logistiek. Hij zegt dat het met verhogen van het budget tot 2 % wel op te lossen is, maar spreekt zich tegen wanneer hij beweert dat de nieuwe wapenwedloop tot in het oneindige zal doorgaan.

  Opvallend is wel dat hij Putin een gematigd man noemt. Hij maakt zich meer zorgen om na 2024, en vreest dat er damn mogelijk een hardliner komt. Hij ziet ook in dat de lijnen van denken wederzijds volkomen verschillen.

  Waar hij mi. een fout maakt is dat Rusland zich wil verdedigen, en NATO uitgesproken offensief bezig is. Daarnaast ligt aan het gebrek aan besluitvorming een enorme interne verdeeldheid ten grondslag, extreme corruptie en zwak leiderschap. De 10 x hogere kosten van NATO noemt hij niet: 55 miljard voor de RF vs, 250 voor de Europese NATO en nog 700 voor de VS -die budgets zijn wat betreft de VS en de RF nog niet half voor Europa.

  Budgets, zijn deze cijfers van dit propagandakanaal nog juist?  Zolang deze omstandigheden niet veranderen zou een Russische leider die kwaad wil gewoon verder kunnen escaleren, en zo een reverse Brzezinski naar het westen kunnen doen (het westen financieel ten gronde richten).

  Het gematigde gedrag van Putin lijkt aan te geven dat wat hem betreft de bijkomende risico´s te groot zijn, en dat zolang het westen te beheersen is, beter is nog wat handel met het westen te drijven, het land ondertussen sterker te maken (20 jaar vrede schijnt minimaal genoeg te zijn- Stolypin) en hoogstens de wedloop bij te houden, en dat blijkt zelfs te kunnen met VERLAGING van hun defensiebudget.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Conclusie: Rusland kan niet slechts een oorlog winnen, maar zeker ook een koude oorlog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Waarbij de moraal-component nog geheel buiten beschouwing blijft: wie gaat in de Poolse blubber kreperen en ondertussen het thuisfront aan nucleair gevaar blootstellen voor de verdediging van ´Brussel´, Trump, May, Merkel of Macron???

   De admiraal is bang voor de leider die na Putin opstaat. Waarschijnlijk terecht

   gezien hùn gezichtspunten en moraal


   Verwijderen

 15. Kee van der Pijl op Richie Allen:

  https://www.youtube.com/watch?v=eIHJFwo_-B0&t=195s

  Kees schreef over MH17, maar twitterde dat Israeli's de Twin Towers op bliezen.

  Dat deed veel stof opwaaien, uiteraard.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Wesley Clark, Generaal Breedlove hebben al jaren geleden besloten dat de strijd met Rusland en Chinahet best in OekraIne kan worden gevoerd.
   http://oorlogisgeenoplossing.blogspot.com/p/blog-page_33.html

   Verwijderen
 16. Kabinet komt met campagne tegen nepnieuws in verkiezingstijd
  VANDAAG, 09:01POLITIEK, TECH

  "In de aanloop naar de verkiezingen start het kabinet in februari een campagne tegen nepnieuws. Die moet mensen helpen desinformatie te herkennen, zegt minister Ollogren.

  Ze schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat ze Nederlanders van 18 jaar en ouder bewuster wil maken van de mogelijke aanwezigheid van desinformatie. De campagne wordt met name gevoerd op sociale media en duurt zo'n vier maanden, tot en met de verkiezingen voor het Europees Parlement op 23 mei. De Provinciale Statenverkiezingen zijn op 20 maart."

  meer lezen op:

  https://nos.nl/artikel/2263298-kabinet-komt-met-campagne-tegen-nepnieuws-in-verkiezingstijd.html

  Halbe Zijlstra de meest geschikte persoon om deze campagne tegen ongewenste feiten en meningen te gaan leiden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Halbe Zijlstra, is dat niet die voormalige politieker die het veld heeft moeten ruimen wegens keiharde leugens en nepnieuws?
   Soort zoekt soort???

   Verwijderen
  2. @ Matt

   Zijlstra is slechts een suggestie mijnerzijds om aan te geven hoe ik over die campagne tegen nepnieuws denk. Ollongren lijkt me er overigens gek en dom genoeg voor. Haar optreden is een aanschakeling van demofobe provocaties tegen het recht op vrije nieuwgaring en meningsuiting.

   Verwijderen
  3. Merci Dawg, ik had dat artikel van de NOS niet gelezen. Ik wil graag mijn brein een beetje zuiver houden. De suggestie was anders wel oké, want soort zoekt soort.
   Eerder zijn we er toch achter gekomen dat er een paar Oekraïense dames bij zitten dus weet je meteen waar de wind vandaan komt en zullen berichten als dat Porky met Nazi's posteert (foto staat op RT) natuurlijk fake news zijn.

   Verwijderen
 17. Topambtenaren Defensie: Navo kan niet op tegen Rusland

  Rusland heeft de capaciteit voor een conflict, maar het ontbreekt op dit moment aan de intentie.’’ Dat kan volgens Eichelsheim veranderen, bijvoorbeeld als de macht van president Vladimir Poetin naar een nieuwe leider overgaat. ,,Over het algemeen is Poetin een gematigd leider. Je weet niet wat daar achteraan gaat komen.’’

  Maar:

  "Kamerleden stelden dat zij doordrongen zijn van de ernst van de Russische dreiging."

  https://www.ad.nl/politiek/topambtenaren-defensie-navo-kan-niet-op-tegen-rusland~a3e18bfd/?utm_source=twitter&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

  Idioot artikel in AD vandaag. NEPNIEUWS.


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Eigenlijk denk ik dat die admiraal vrij eerlijk het heersende standpunt van onze militaire top weergeeft.

   Je ziet dat ook zij aan doublethink doen, maar toch proberen oog te hebben voor de realiteit. En generaals hebben altijd minachting voor politici en boekhouders gehad, dus daar ligt het probleem, terwijl ´de vijand´, dat zijn uiteindelijk collega´s, wordt gerespecteerd.

   Toch een waardevol artikel, want we kunnen het zelf aanvullen en daardoor een goed beeld krijgen van hoe de west Europese NATO generaals denken. De Saker laat zich ook vaak positief uit over het midden niveau (want dat is een NL admiraal) militair kader.

   Verwijderen
 18. NOS ombudaman: ( in NRC)

  Journaalkijkers klagen meer over nepnieuws en disbalans
  Margo Smit Ombudsman NPO Sinds 2017 is Margo Smit ombudsman voor de NPO. Het aantal klachten verdubbelde dit jaar. „Soms ben ik de Journaal-politie. Soms de diplomaat.”
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/13/journaalkijkers-klagen-meer-over-nepnieuws-en-disbalans-a3060503

  Mijn reactie op die site:

  Ja, elke balans is zoek als het over Rusland gaat.
  Neem nu dat incident bij Kertsj.
  Van alle bronnen hoorden we dat de Russen de agressor waren.
  Nergens kon ik de exacte toedracht lezen. Newrgens een timeline, terwijl die hier heel belangrijk is.

  Eigen onderzoek gaf dit resultaat: Oekraïne heeft meermaals gedreigd met het opblazen van de brug van Kertsj. In reactie daarop heeft Rusland deze zomer controles ingesteld:
  Doorvaart tevoren melden en begeleiding accepteren.
  Op 23 september volgenden twee Oekraïense oorlogsschepen deze procedure en konden gewoon doorvaren.
  Op 25 november om 7 uur in de ochtend verschenen twee marinevaartuigen bij Kertsj zonder dat ze doorvaart hadden aangevraagd. Ze werden tot stoppen gedwongen en 12 uur lang vroegen de Russen: ga terug en wacht buiten de territoriale wateren.
  Om 19 uur kwamen vanuit Mariupol nòg twee Oekraiense oorlogsschepen naar Kertsj gevaren. Toen besloot Rusland om de eerste twee ( die al 12 uur lang elk bevel weigerden) te arresteren. Die twee gingen toen op de vlucht. Rusland er achteraan en eiste een uur lang dat ze zouden stoppen. Ze voeren door. Toen pas schoot Rusland met klein kaliber op één schip. Waarop de Oekrainers zich gewonnen gaven.
  Wij horen dat Rusland de agressor was. Ik vind dat Oekraïene de agressor was. https://xevolutie.blogspot.com/2018/12/773-kertsj-azov-en-de-shared-sense-of.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Op jouw blog

   Vanaf april en december 2018 zijn 18738 schepen via Kertsj gevaren.
   Slechts 2052 schepen zijn gecontroleerd : 12%
   1183 gingen naar RU.
   869 gingen naar UKR havens.
   We hebben dus meer schepen op weg naar RU gecontroleerd dan op weg naar UKR. Er is dus geen sprake van een blokkade van UKR havens.

   http://xevolutie.blogspot.com/2018/12/781-de-russische-officiele-versie-van.html

   veelzeggend

   Verwijderen
  2. Ze zullen altijd blijven liegen over die passages, of waar dan ook over.
   De EU heeft de sancties weer met een half jaar verlengd voornamelijk doordat Rusland de Krim geannexeerd heeft.
   Ieder beetje nadenkend mens weet dat er geen sprake is van annexatie maar van iets puur democratisch namelijk het referendum, in Nederland wegens dictator trekjes van de regering afgeschaft.
   Rusland zal dus de Krim nooit meer overdragen aan een nazi regime in Oekraïne dat er zelfs voor zorgt (of wil zorgen) dat de bewoners van de Krim hun eigen taal (Russisch) niet meer mogen spreken.
   Bij de EU niets anders dan een stelletje lafaards die sch..ten in hun broek voor (pretentieus) wereldleider Amerika dat gewoon dicteert hoe ze zich hier moeten gedragen.
   'Schrale' troost is dat door die sancties Rusland naarstig op zoek is om de ontstane tekorten in eigen land op te lossen, zonder invoer vanuit het westen dus, en dit komt enkel ten goede van de doorsnee Rus. ('schrale' tussen haakjes omdat dit allemaal niet nodig was geweest)

   Verwijderen
 19. "Optocht van geblesseerden. Merkel op weg naar exit. Macron aangeschoten wild. Michel demissionair. Rutte vreest verkiezingen. Wat gaan ze in Brussel doen? Meer Europa!"

  https://twitter.com/sypwynia/status/1072982459971760129

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is een patroon aan het worden: regeerders die zich laten overrompelen door de gebeurtenissen. Dat moet te maken met een stelselmatige onderschatting van wat er onder de bevolkingen leeft.

   https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/ook-in-de-rest-van-europa-is-het-politieke-klimaat-somber~b2b9db29/?utm_campaign=shared%20content&utm_medium=app&utm_source=link&utm_content=free

   Overvallen door Brexit, de verkiezing van Trump, de opkomst van de AfD, de Gele Hesjes. En dat tekent de bunkermentaliteit, de wereldvreemdheid en de arrogantie een politieke kaste die met censuur en propaganda denkt de geest weer in de fles te kunnen krijgen.

   Verwijderen
 20. ‘Full Extent’ of Russian Meddling on Google in 2016? $4,700 Spent on Ads (VIDEO)

  "We have — we undertook a very thorough investigation, and, in 2016, we now know that there were two main ad accounts linked to Russia which advertised on Google for about $4,700 in advertising," Pichai responded.

  "A total of $4,700?" Nadler asked to confirm. "That's right," the Google executive replied.

  https://sputniknews.com/us/201812111070598758-full-extent-russian-meddling-4700-google/?fbclid=IwAR1exT85U8FlEfIW1HJVxKrAYIp8ZfyTIq-JEXR7kx8m-81JB9JAgsXUL9I

  Misschien heeft de ophitserij van Ollongren nog een feitelijke basis ook. Als je met € 4.700 de Amerikaanse presidentsverkiezingen naar je hand kan zetten, dan weet je wel van wanten.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. @ Jan 21:12
  Mooie, heldere, keiharde reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Waar is Orban mee bezig? Een wetsvoorstel wat bedrijven toestaat en werknemers kan verplichten tot 400 uur/ jr extra (een hele dag/ wk) te werken.

  De verschillende MSM zijn volslagen onduidelijk over de betaling: Moeten ze gratis werken? Krijgen ze geen overwerk toeslag of is het slechts een verplichting tot overwerk (met toeslag)

  Hoe dan ook, rechten van werknemers afnemen is altijd een heel slecht idee! Wil hij een gele hesjes gekleurde revolutie???

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. In het geval van Orban zou het nl wèl een gekleurde revolutie zijn.

   Het gevaar van populistisch rechts is dat ze vaak Ayn Rand kaliber neoliberalen zijn.

   Verwijderen