donderdag 6 december 2018

Hollandse Gas-nijd Versus Spaanse Gas-liefde

We waren in Spanje en wat schetst onze verbazing, het land is bezig met een transitie richting aardgas. Het land gebruikt al aardgas maar dat gaat veelal nog met van die melkflessen die je ophaalt bij een benzinestation of laat bezorgen. Net als je lekker staat te douchen, te koken of af te wassen is de fles leeg en moet je wisselen. Nedgia maakt aan die rompslomp een einde en probeert met een leiding het gas bij je huis af te leveren. "Gas is een schone energie"; "Met gas gebruik je een energiebron die respect heeft voor het milieu en die de kwaliteit van de lucht behoudt."

Het zijn stellingen die we ook kennen in Nederland toen het gas nog rijkelijk uit Groningen vloeide maar die als sneeuw voor de zon verdwenen toen de gastoevoer daarvandaan begon te stokken.


"Met natuurlijk gas lijkt je douche van 5 minuten op een Spa-behandeling"
"Geniet van de beste douches met warm water dat niet ophoudt. Het zal je minder kosten dan je denkt en je gebruikt een energie die de lucht die je inademt niet vervuilt."

Ondertussen hebben we in het zonovergoten Spanje nog niet één zonnepanneel gezien en gaat het land dus aan het gas, en gaat Nederland, het land met de beste gasinfrastructuur van de wereld van het gas af en aan de zonnepanelen tegen gigantische kosten en uitgaven...

Wie het kan uitleggen, welkom in de comments!
Veel schoner, goedkoper en makkelijker dan natuurlijk gas, kun je energie niet krijgen; geen reuk, geen fijnstof.

28 opmerkingen:

 1. Hoe afhankelijk zijn wij van Russisch gas?

  https://financieel.infonu.nl/geld/134994-hoe-afhankelijk-zijn-we-van-gas-uit-rusland.html

  BeantwoordenVerwijderen
 2. off topic... wat vinden jullie van dit persbericht? Krijg de indruk dat het in Nederland alweer een gekaapte organisatie is... ademt niet bepaalt revolutie uit. Eerder een SP/GL programmaboekje...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Persbericht van Gele Hesjes NL
  Opgemaakt op 03-12-2018.
  Wie zijn de Gele Hesjes, en wat willen ze nou eigenlijk?
  Aangezien er nogal wat vragen op ons worden afgevuurd omtrent de standpunten van de Gele Hesjes in Nederland, hebben wij een lijst samengesteld van ALLE punten. Hoewel er altijd personen zullen zijn die nog wat extra punten op hun eigen agenda hebben staan, worden deze niet altijd gedragen door het grootste deel van onze groep. Ook staan wij niet altijd achter persoonlijke ideeën, zoals bijvoorbeeld het gebruik van geweld of het doordrukken van hun eigen politieke ideeën!
  De Gele Hesjes worden op geen enkele manier gesteund door vakbonden, oppositie partijen, (rijke) particulieren, laat staan de media. Wij zijn allemaal normale burgers uit de Nederlandse samenleving. Een burgerbeweging. Dat houdt in dat we er zijn voor ELKE burger in Nederland. Geen enkele uitgezonderd. Onze burgerbeweging houdt zich niet bezig met het organiseren van geweld, extremistische uitingen, promoten van politieke voorkeuren of het gebruik van wapens, spandoeken en lawaai tijdens onze protesten. De Gele Hesjes zijn de normale, hard werkende, vredelievende burgers, die samenkomt om uiting te geven aan de heersende onvrede onder het volk, en we distantiëren onszelf van groeperingen die zich hier niet aan houden. Hoewel sommige van onze standpunten overeen komen met die van diverse politieke partijen zijn wij geen partij, noch aangesloten bij een partij. Wij willen gehoord en gezien worden, en dat doen we door op afgesproken dagen en tijden bij elkaar te komen. Op die manier vallen we op en komt het gesprek op gang. We zijn dus niet uit op confrontaties met politie of andere groeperingen! Veel van de Gele Hesjes hebben al jaren lang moedeloos toegekeken hoe het land verder achteruit ging, en zien in dit vreedzame protest een mogelijkheid om zich te uiten tegenover het kabinet. De Facebook groep Gele Hesjes NL is opgezet als klankbord voor iedereen die onze initiatieven steunt en/of meedoet aan de protesten. Het is dus niet de bedoeling dat deze groep vol komt te staan met commentaren van mensen die het wel of niet eens zijn met de standpunten, laat staan de politieke voorkeuren van de leden. Onze protestdagen worden hier gepost, elk lid kan een evenement aanmaken in zijn / haar eigen omgeving, en er zo aan bijdragen dat heel Nederland wordt gemobiliseerd. Alleen door allemaal samen te werken kunnen we onze standpunten overbrengen naar het kabinet! Dit is daarmee ook de reden dat we elkaar tegenkomen op de Facebook groep.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De Facebook groep Gele Hesjes NL is opgezet als klankbord voor iedereen die onze initiatieven steunt en/of meedoet aan de protesten. Het is dus niet de bedoeling dat deze groep vol komt te staan met commentaren van mensen die het wel of niet eens zijn met de standpunten, laat staan de politieke voorkeuren van de leden. Onze protest dagen worden hier gepost, elk lid kan een evenement aanmaken in zijn / haar eigen omgeving, en er zo aan bijdragen dat heel Nederland wordt gemobiliseerd. Alleen door allemaal samen te werken kunnen we onze standpunten overbrengen naar het kabinet!
  De ECHTE Gele Hesjes zoeken geen confrontaties of geweld op!
  De hele groep Gele Hesjes NL begrijpt dat emoties vaak hoog op kunnen lopen, vooral als er een grote groep mensen tegelijk samenkomen. We staan (nogmaals) niet achter het gebruik van geweld. In het geval van een confrontatie tijdens een protest is ons advies: Doe je hesje uit, loop weg, maak een ommetje, kom terug en doe je hesje weer aan. Op die manier kan niemand je ooit wat maken. Er is namelijk geen wet tegen het dragen van een Geel Hesje, en als je jezelf gedraagt is er ook geen aanleiding voor geweld bij andere partijen. Vooral kleine(-re) groepen kunnen dit meemaken, omdat ze door hun geringe aantal worden weg geblazen als een handje vol veren door een grote ventilator. Dit willen we niet. Blijf rustig, gedraag jezelf, en we groeien vanzelf. Week na week, maand na maand. Een vinger kunnen ze breken, een vuist niet, en die komt vanzelf. Wij, de Gele Hesjes, zijn de bevolking van Nederland. Op een enkel individu nagelaten vinden we het daarom niet nodig om met onze naam in de pers te verschijnen, want ook dit kan confrontaties opleveren waar we niet op zitten te wachten. Wel zullen we onze individuele standpunten kenbaar maken als we daarom worden gevraagd. De antwoorden zullen zeer divers zijn, dus daarom het volgende:
  Dit zijn de standpunten van de Gele Hesjes, in willekeurige volgorde:
  • Krachtig doch vreedzame opstand.
  Eén voor allen en allen voor één. Door steeds weer onze opstand te laten plaatsvinden zonder geweld te gebruiken zal de steun en draagkracht voor onze ideeën en wensen groeien.
  • Kabinet Rutte III moet aftreden.
  De #GeleHesjes zijn het absoluut zat dat het Nederlandse volk continu wordt voorgelogen door het huidige kabinet, de steeds hoger wordende belastingen en accijnzen, de betutteling van alles in het dagelijkse leven, en met name de verschillen in sociale ongelijkheid. Zolang de elite beloond wordt voor het ‘graaien’ ten koste van de arbeider aan de onderkant van de samenleving, zullen wij doorgaan. Een nieuw kabinet moet zorgen voor minder armoede, minder betutteling en ongelijkheid. De democratie moet hersteld worden, inclusief bindende referenda. De overheid moet de burger vertegenwoordigen en niet alleen de eigen zakken vullen! Bedrijven mogen niet de dienst uitmaken in Nederland, en moeten gewoon belasting betalen, zonder uitzondering hierop! Kabinetsleden die hier aan meewerken zijn allemaal corrupt en zouden moeten worden aangeklaagd. Wachtgeldregelingen moeten worden afgeschaft. Ontslagen kabinetsleden moeten gewoon ander werk gaan zoeken of in de WW in plaats van beloond worden voor het om zeep helpen van Nederland. Het Nederlandse volk vertrouwt de regering totaal niet meer!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. • Het volk een stem, steun en macht geven.
  Meer dan een derde van alle Nederlanders heeft aangegeven zich niet gehoord te voelen. Het kabinet doet maar waar het zelf zin in heeft en let absoluut niet op het volk. Dat zorgt voor een machteloos gevoel. De Gele Hesjes steunen de hele bevolking. Wij groeien daardoor ook weer, waardoor we niet langer genegeerd kunnen worden. Ze zullen ons horen!!! De regering behoort het volk te dienen en niet andersom. Ze zijn niet verkozen om ons voor te liegen!!! Wij willen bindende referenda waarin wij kunnen meebeslissen over ons land.
  • Het terugdringen van de groeiende verschillen tussen bevolkingsgroepen, door onder andere invoering van het basisinkomen.
  Al vele jaren wordt vrijwel alles duurder, en heeft de onderste laag van de samenleving het zwaarder, terwijl de elite het geld naar zich toe graait. De regering kan wel miljarden euro’s afdragen aan Brussel of aan landen die hulp nodig hebben, maar er blijft geen stuiver over om mensen te helpen die hier wonen. Ongeveer 1 op de 6 personen heeft regelmatig problemen rekeningen te betalen of staat onder bewind. Vooral die laatste groep heeft het slecht, want die moeten rondkomen van tussen de €40 en €50 per week. Alles wordt duurder, maar hun weekgeld kan niet omhoog. Ze moeten net zo hard werken als een ander, soms zelfs onder het minimumloon. Een basisinkomen voor iedereen kan dat doorbreken.
  • Zorg en onderwijs moeten betaalbaar, toegankelijk en inkomensafhankelijk gemaakt worden.
  Zorg instellingen maken de verzekeringen elk jaar duurder en verdienen miljarden aan mensen die de maandelijkse lasten eigenlijk nauwelijks kunnen dragen. Je bent in Nederland verplicht om verzekerd te zijn, maar als je wat overkomt ben je wel je eigen risico meteen kwijt, wat voor de meeste mensen inhoudt dat je ook niet kunt overstappen naar een goedkopere verzekering. Je wordt door de Nederlandse regering gegijzeld, doordat ze in de wet hebben vastgelegd dat je niet van geprivatiseerde bedrijven kan overstappen als je het eigen risico niet hebt voldaan! Mensen die het minst verdienen per maand, moeten ook lagere kosten te dragen krijgen, en de hoge inkomens moeten meer gaan betalen. Op die manier wordt ook onderwijs beter betaalbaar, en toegankelijk voor de lagere inkomens. Mensen met het potentieel om door te studeren komen te vaak niet eens op de scholen die hun kunnen opleiden door de veel te hoge prijzen!
  • Geen winstoogmerk voor zorg, onderwijs, energie, water, openbaar vervoer en wonen.
  Zolang er geprivatiseerde bedrijven zijn die belangrijke publieke functies vervullen moeten ze ook werken voor het volk en niet uitsluitend voor de winst gaan, compleet met miljoenen bonussen voor de top. Het is gebleken dat dit slecht afloopt voor de burger! Noem bijvoorbeeld ziekenhuizen die failliet gaan of onbetaalbaar openbaar vervoer, jarenlange wachttijden voor een woning, en eerste levensbehoeftes die ons door het kabinet ontzegd worden doordat alles te duur wordt!
  • De verantwoordelijke mensen voor de beurscrisis, vastgoedcrisis en bankencrisis moeten aangeklaagd worden.
  Het grootste deel van de misère in Nederland wordt veroorzaakt door de financiële sector. Doordat zij ongestraft door kunnen gaan zal er ook niks veranderen.
  • Het doorbreken van het huidige (politieke / bancaire) systeem.
  Nederland is een land vol met burgers en geen melkkoeien of robots. Ons land is ook geen bedrijf. Ook is de slavernij al lang geleden afgeschaft, maar het huidige systeem ziet ons zo wel. We worden door middel van belastingen, accijnzen, rentes en boetes volledig uitgemolken. Het enige wat we mogen is ons mond houden en werken. Dit systeem is geëvolueerd tot een complete ellende voor iedereen aan de onderkant van de samenleving.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. • Het Marrakesh-pact.
  Heel veel #GeleHesjes maken zich grote zorgen over de enorme stroom immigranten en gaan er van uit dat door het Marrakesh-pact deze alleen nog maar zal toenemen. Bij de meeste individuen heeft dit absoluut geen racistische bedoelingen. De ‘echte vluchtelingen’ zijn hartstikke welkom, maar profiteurs niet. De vrees bestaat dat door een toename van het aantal migranten, de hoeveelheid werk zal afnemen, de belastingen zullen toenemen, nog langere wachttijden op een huis, en uiteindelijk dus een constante verslechtering van het leven in Nederland.
  • Bestrijding van onrecht.
  Er is te veel ongelijke rechtspraak in Nederland. Wat voor de ene persoon geldt, hoeft niet zo te zijn voor de andere. De Nederlandse wet is bindend, en moet nooit buigen voor afkomst of achtergrond. Er is veel te veel ongelijkheid, van de verschillen in lonen tussen mannen en vrouwen, tot en met de afhandeling van rechtszaken waarbij in twee individuele maar gelijke zaken twee compleet verschillende uitspraken worden gedaan. Als voorbeeld kan je denken aan een immigrant die geweld gebruikt moet begrepen worden dankzij zijn afkomst, een Nederlander zit onmiddellijk in de problemen voor hetzelfde vergrijp. Vrijheid en gelijkwaardigheid voor iedereen! Ook wordt hierbij genoemd het bestraffen van kindermisbruik en pedofilie.
  • Werkvoorziening.
  Er moet meer gedaan worden om elke Nederlander aan fatsoenlijk werk te helpen, zonder dat hij of zij constant moet vrezen voor de continuïteit hiervan. Dat houdt in dat we geen flexwerk meer willen, noch nul uren contracten, maar gewoon willen weten waar we aan toe zijn. Uitbuiting moet gestopt worden, verplichting tot overwerk kan echt niet en loon naar werk. Mensen met een zwaar beroep zoals in de zorg moeten beter betaald krijgen! Toenemende werkdruk veroorzaakt in groeiende mate stress en burn-outs. Dat moet ook stoppen. Iedere persoon die werkt in Nederland moet exact hetzelfde verdienen voor hetzelfde werk. Dit zorgt er voor dat iedereen dezelfde kansen heeft. Zolang er arbeidsmigranten zijn die hetzelfde werk doen voor véél minder geld krijgen de Nederlanders minder kans op een baan.
  Vind u het gek dat Nederland in opstand komt? Er zijn nog veel meer punten die bespreekbaar gemaakt moeten worden. Voor dat dit gebeurt, zullen de #GeleHesjes nog vaak bij elkaar komen. De groeperingen zullen groeien, en we zullen gehoord worden!!!
  Niet langer kan dit kabinet weg kijken en doen of er niks aan de hand is, maar er gaat wat gebeuren!
  Het Nederlandse volk is het zat en komt in opstand! Zolang er Nederlandse burgers bij voedselbanken moeten lopen omdat ze anders absoluut niet rond kunnen komen, en er mensen op straat moeten leven gaan we door! We zijn er voor iedereen!


  Namens alle #GeleHesjes

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is tegenwoordig niet meer mogelijk om vreedzaam te protesteren. Het is gebleken dat deze groeperingen worden geïnfiltreerd door agent-provocateurs om deze groeperingen in een negatief daglicht te stellen en dat moet Gele Hesjes NL zich heel goed realiseren.

   Verwijderen
  2. Blik,
   het is een anarchitische beweging.

   Iedereen die de brutaliteit heeft om te zeggen: 'Ik ben de Gele Hes' en wij vinden dit en dat" die kan dat doen.

   Ik neem aan dat de AIVD wel zo'n bericht kan schrijven.

   Verwijderen
  3. Ben benieuwd of de schrijver van dat Faceboek beginsel verklaring -stuk ook op tv komt.
   Die zouden we dan eens goed moeten bespioneren.

   Weet je nog: kruisraketten, Woensdrecht? Een van de centrale leiders in dat kamp was een Amerikaan. Bleek later dat ie voor de CIA werkte.

   Verwijderen
  4. Ik zie het niet als een anarchistische beweging, maar een gemixte. Verder denk ik dat de ervaring in het westen meer geconcentreerd is geweest op het omverwerpen van regimes en veel minder op het behouden ervan. In zekere zin heeft het begrip gekleurde revolutie zich tegen hen gekeerd.

   Daarom zijn ze nu, in de tijd van social media etc. wanhopig aan het improviseren, maar de kans op hun succes, net als bij de verkiezing van Trump, Orban en Salvini (wat ik overigens niet als 100 % goed zie) is zeker niet gegarandeerd.

   Verwijderen
 7. In ieder geval geen schrijven waarmee je Nederland mobiliseert. Geen schrijven van een zelfbewuste beweging die een correctief referendum EIST van een politiek kartel dat Nederland in een richting stuurt die we NIET willen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. "Ondertussen hebben we in het zonovergoten Spanje nog niet één zonnepanneel gezien en gaat het land dus aan het gas"

  Al in Sevilla geweest @Blik?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Misschien moet ik de zin veranderen in "Het zonovergoten (Comunidad) Valenciana"...

   Verwijderen
  2. Is het je dus duidelijk waarom wij van het gas af moeten? Wij zijn een NAVO land en daarom is het schandalig dat wij Russisch gas importeren en miljarden mogen gaan betalen voor een energie transitie. Het is al jarenlang bekend dat dit stond te gebeuren. Bedankt @Rootman!

   Verwijderen
  3. Tot je dienst. Waarvoor eigenlijk? Ik heb altijd beweerd dat gas schoon is en de meest rationele oplossing van het klimaatprobleem.

   Verwijderen
 9. "Dit systeem is geëvolueerd tot een complete ellende voor iedereen aan de onderkant van de samenleving."

  Zeer onvolledige analyse bovendien. Miskent en ontkent de politieke en culturele dimensie vaan het maatschappelijk protest.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. American exceptionalism

  "Absurdity of US extraterritorial jurisdiction: Chinese business executive arrested in Canada for extradition to US, because company violated US sanctions on Iran. So US decides for the whole world with whom you trade"

  https://twitter.com/KeesvdPijl1/status/1070724460070752256


  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik probeer me de koppen van NSB Handelsblatt of de Staatsomroep voor te stellen als China de CEO van Raytheon op verzoek van Rusland had gearresteerd wegens de levering van wapens aan terroristen in Syrie.

   Verwijderen
  2. Dawg,

   die arrestatie is een grote zaak.
   Dit is echt openlijk strijd tussen de VS en China om de wereldmacht.
   Je zag ook dat de beurzen flink in elkaar zakten.

   De mevrouw die gearresteerd is, is een hoge baas van Huawei.
   Maar ze is ook de dochter van de oprichter van Huwawei, en wellicht de toekomstige hoogste baas.
   Dit is dus niet niks in China.

   Maar er is meer.
   Huawei heeft een G5 syteem ontworpen, en als dat de standaard wordt in 'De Wereld', dan geeft dat meer macht dan 1000 atoombommen. Misschien wel meer dan all atoombommen bij elkaar.

   Ik praat Rob de Wij na,m die dit in een uitzending uit legde.
   Maar ook Putin heeft gezegd dat AI zeer belangrijk wordt, en G5 ligt daar heel dicht bij.

   Als het Amerika niet lukt om veel ander elanden aan hààr G5 systeem te krijgen, en als de Chinese ( Huwawei) G5 de standaard wordt, dan is dat een enorme klap in het Amerikaanse Hegemon-gezicht.

   Door nu een 'Chinese prinses' gevangen te nemen ( via Canada, en op omstreden gronden) , is er dus een vrij open en brutale strijd tussen de VS en China begonnen.

   Verwijderen
  3. Ja,
   Ook dat is natuurlijk een gotspe op zich: dat de VS denkt te kunnen uitmaken wie er moet worden geboycot, en dat ZIJ dan straffen uitdelen aan landen of bedrijven die zich er niet aan houden .

   WIE heeft dat ooit helder uitgelegd?

   Ben benieuwd.

   Verwijderen
  4. Jan,
   Heb je de link geopend die ik vorige draad plaatste over hoe Amerika baasje denkt te kunnen spelen over de hele wereld?

   Op dit moment zijn ze het sterkste dus hebben ze de grootste bek, maar of dat zo blijft?

   Verwijderen
  5. Die Huawei CFO: Het is moeilijk voor te stellen dat dit voor de VS, mede via onderkruipsel Trudeau goed afloopt. Dit is een grove belediging van de souvereiniteit van China, en in het verre oosten heeft men het niet zo met grove beledigingen. De markt, impulsief als die is, is al behoorlijk gezakt.

   Er zijn een hoop pundits die in 2020 een crisis aankondigen; de voorwaarden daarvoor zijn al aanwezig. Gezien het huidige punt in de cyclus zou de economie nog wel even te gaan hebben, maar teveel van dit soort fratsen zou de boel vroegtijdig kunnen doen instorten.

   Eigenlijk verwacht ik dat deze mevrouw dus wel zal vrijkomen komende week. Voor het vertrouwen is het een en ander uiteraard niet goed!

   Verwijderen
  6. Matt,

   ik had het snel bekeken, maar ik dacht: Ja, dat weten we al lang.

   Maar nu je me er nog eens op wijst denk ik: 'Ik ga het op mijn blog zetten' want hoewel die plannen om de wereld te controleren al in het PNAC rapport staan, en we al 20 jaar zien hoe ze dat proberen waar te maken, lijkt het wel alsof onze journlaisten het nog niet zien.
   Ik heb het dus nu al op mijn blog staan! Dank voor het herhaald onder de aandacht brengen, Matt !

   Verwijderen
  7. Jan,
   Graag gedaan,
   Mij gaat het erom dat ze het nu openlijk verkondigen op een manier die lijkt op een oorlogsverklaring aan ieder land dat zich niet wil onderwerpen aan Amerika.
   Dat PNAC rapport is enkel door mensen, die op onderzoek uit zijn, bekend maar zeker niet door de doorsnee bevolking en dat is niet gek als je weet dat diezelfde criminelen de pers controleren.
   Vandaar dat het niet vaak genoeg onder de aandacht moet gebracht worden.

   Verwijderen
 11. Op dit moment een wellicht oude docu op tv over de misdaden van Assad, tegen demonstranten, door Human Rights Watch opgetekend.
  Ik neem aan dat het minstens voor de helft bedrog is, maar heb geen zin om te kijken.
  Ik meen wel dat Assad toen heel in het begin veel te hard is opgetreden. Ik denk dat weer een her-opwarming van de bekende oude koek is. Rusland wordt uiteraard niet gespaard.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Op Weltschmerz heeft 'Honing' ( de woord-kunstenaar) een waterval van commentaar over de gele hesjes. Maar hij heeft ook een tweede filmpje op weltschmerz waarin hij een fransman interviewt over de gele hesjes.
  Die man spreek Nederlands en die vind ik echt goed.
  Hij is wel 'links' zoals Honing zegt, want hij ( de fransman) wil niet horen dat de gele hesjes ook tegen immigratie zijn.
  Zou wel kunnen: inderdaad is in Frankrijk de assimilatie van 'immigranten' soms al enkele generaties een feit: elke familie heeft wel een 'afrikaanse tante'.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Nu het protest tegen Macron steeds groter wordt, en pogingen om de steun van de bevolking weg te nemen door agent provocateurs (en hooligans, die het wel gratis doen) verwacht ik een volgende zet.

  Het leger staat klaar. Het lijkt allemaal wel erg op de maidan, al zijn Verhofstadt, Timmermans en v Baalen niet van de partij.

  Maar ik zou niet raar opkijken van Odessa -achtige toestanden, of snipers.

  Wat ik ook verwacht dat ´ontdekt´ gaat worden dat Putin er achter zit.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Op de NRC mogen leden vertellen ofze pro fo contra Gele Hesjes zijn.
  Er zijn bijzonder veel reacties: Binnen 22 uur al 133 reacties.

  Hier mijn bijdrage:

  Als ik Macron was dan zou ik meteen wat lieden een geel vestje aan trekken en opdracht geven om grote vernielingen aan te richten. Camera's mee sturen uiteraard. Dat is de beste manier om dergelijke onvrede te bestrijden. Conspiracy-minded als ik ben acht ik het zelfs denkbaar dat de hele beweging in bureau's van de staat zijn bedacht. Enkele motieven zijn dan denkbaar: 1) de onvrede tijdig stoom af laten blazen. 2) Een handvat creeëren voor wetgeving die langzaam van democratisch naar dictatoriaal verandert.3) Een serieuze peiling van de actie-bereidheid onder het volk: 'Kunnen we ze nog verder verzwakken, of komt er dan een echte opstand?. 4) Elke mislukte volksopstand verkleint de actie-bereidheid van het volk. Dat is dus nuttig.
  Wat we hier zien is de strijd tussen arm en rijk, die al net zo lang bestaat als de mensheid. Een normale zaak want we zijn een resultaat van evolutie: strijd hoort er bij. 'Arm' krijgt met een steeds geraffineerder opponent te maken.(Het ergste is wel dat 'arm' geen leiders meer heeft.) En straks, met al die artificial Intelligence, zijn ze nog 'misbaar' ook. Het ziet er niet goed uit voor'arm'.
  Tip: Luister op youtube naar: Dennis Honing en Laurent Chambom.

  BeantwoordenVerwijderen