vrijdag 21 december 2018

VS geven 13 x meer uit aan Wapens dan Rusland

Wapenuitgaven per land

Omdat de VVD van Sven Koopmans nog wel eens wil doen geloven dat we NATO moeten versterken om aan "de Russische dreiging" weerstand te bieden, dat we meer JSF's (F-35) moeten kopen, onderstaand een verhelderend plaatje welke landen wat uitgeven aan wapens:


De VS geven 13 keer meer uit aan wapentuig dan Rusland. Als je alle NATO landen bij elkaar optelt dan wordt de faktor ten opzichte van Rusland nog veel groter. Welk land, of welk Noord Atlantisch verbond, afgaand op wat het uitgeeft aan wapens, is nou agressief?


24 opmerkingen:

 1. Vrinden van Rutte en van Baalen weer op knuffelsessie in de Rada; eentje pakt nog net ff zijn boksbeugel uit zijn jaszakje. Boksbeugel behoort tot de standaarduitrusting voor de model- Oeker Parlamentariers.

  https://twitter.com/BlikopNOS/status/1075747679060267009

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat ene parlementslid scheurt een aangeplakte rode poster ar af, en dat maakt die ander heel boos. Die gaat slaan.

   Op de poster staat: Agent van Putin en Medvedev.
   Verder staat er : Pid CiD , maar dat kan ik niet vertalen.

   Verwijderen
 2. Mededelingen.
  Vandaag de NRC vragenuurtje gemist.
  Jammer. Je kon live een vraag mailen.

  Ben benieuwd of ik 'er door' was gekomen.
  De vragen en antwoorden lijken op het volledig oninteressante niveau als tijdens de NRC-Karavaan avonden. Maar mijn blik is natuurlijk ook gekleurd.
  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/19/stel-uw-vragen-tijdens-het-hoofdredactioneel-vragenuur-a3126391
  ***
  Mijn reacties komen niet meer direct op de site. Men laat ze een dag liggen en dan worden ze geplaatst ( hoop ik).
  Als de meeste 'traffic' weg is bij het artikel.

  NB: Onze vriend Torito (RHJM Nuijten) doet geweldig werk: https://www.nrc.nl/nieuws/2018/12/19/europa-breng-de-moed-op-om-in-syrie-niets-te-doen-a3126483

  ****
  Helaas: Gisteren niet naar Den Bosch geweest. Op het laatste moment ging de toner van de printer op. Ook bij een andere printer: na 30 velletjes leeg !
  Heb vandaag al twee dozen net toner ontvangen van 123inkt.
  Te laat...

  Was wel tevreden over mijn pamflet voor Den Bosch.
  het pamflet voor Deventer was veel moeilijker te lezen.
  Er zal niemand zijn die ze wil lezen, maar ik zal ze nu toch op mijn blog plaatsen.
  ( 'Den Bosch' ga ik mogelijk in Utrecht gebruiken, op 9 januari )

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik merk dat je met reacties naar dit soort sites de frequentie laag moet houden. Anders ga je teveel aandacht trekken bij de reactie en denken ze dat je een betaald agent bent. Dan komt het in de wekelijkse vergadering en wordt je op een zijspoor gezet.

   Verwijderen
 3. Franse politie lijkt niet te trappen in het eenmalige zoethoudertje van €300 van Macron. Het begint er meer op te lijken dat de Franse politie gaat staken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als de politie zich van de machthebbers afkeert is een revolutie een feit.

   De Franse regering heeft (schandalig en oerstom) een fortuin aan onbetaalde overuren liggen. Dat zal nu betaald moeten worden.

   Maar daarmee wordt iedere EU norm voor budgetten overschreden, waarmee Brussel onder zware druk komt te staan.

   2019 wordt een interessant jaar!

   Verwijderen
 4. Het is nu wel erg leuk om CNN te kijken! Grafstemming daar, bij Wolf Blitzer...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Er gaan geruchten, via WSJ, dat Afganistan de volgende is voor terugtrekking. Mattis is weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik begin wel te vrezen voor een coup of moordaanslag, daar in Washington.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Terugtrekking komt trump goed uit ivm zijn belofte maar de oorlogsindustrie ook, namelijk om een aanval op china of rusland mogelijk te maken. De soldaten in syrië en afghanistan zijn een eenvoudig doelwit en turkye moet in de navo blijven. Troepen opbouw in zwarte zee, oostzee of chinese zee of Japanse zee de komende maanden geeft aan waar begonnen wordt. Iran staat natuurlijk nog steeds bovenaan maar dat hoeven de amerikanen niet zelf te doen, ze moeten alleen uit de weg gaan
   De belangen van syriers, koerden of amerikaanse soldaten speelt hierin in ieder geval geen enkele rol.

   Verwijderen
 7. De duimschroeven gaan goed aangedraaid worden; klimaataccoord, accijnsverhoging, btw-verhoging, gasbelasting, wat nog meer? Je zou maar gestemd hebben op die lui...

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ondertussen is de spin dat het nog niet voldoende is: "Het is een slap accoord" (U moet denken: het is nog veel te weinig); net zoals het aangekondigde vertrek van Trump's troepen in syrie gespind wordt als zou de bestrijding van IS in gevaar komen. Terwijl IS en de terreurgroepen er zitten met steun van Israel en de VS.

  Staatsomroep gaat in overdrive.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En het wordt links-rechts uitgespeeld: Wanneer de bedrijven meer moeten betalen voor energie komt òf de concurrentiepositie in gevaar, maar in elk geval gaan we fors meer voor made in Holland producten bepalen. of we gaan fors meer betalen voor brandstof en verwarming (tenzij we een dure electrische auto kopen).

   Wil men dit doorzetten, dan kan dat alleen in EU verband, maar dan verliezen we (nog meer) van China.

   Verwijderen
  2. We verliezen niet van China; mensen verliezen het gewoon van de Nederlandse staat. Uit- en afgeperst als rijpe citroenen.

   Met dank aan de usual suspects.

   Verwijderen
  3. Blik, is dat niet een beetje eigen schuld?
   Zelfs met een buitenland item (Marrakesh) valt bij ons de regering. Ze zijn al eens voor minder gevallen.
   Of dat echt de oplossing is weet ik niet meteen (kost weer smak geld dat we niet hebben), maar het is wel een duidelijk signaal aan de huidige postjespakkers.
   Rutte houd het nog al lang vol, ondanks al zijn leugens en valse beloftes. Zover komen ze niet eens in België en was een dergelijk figuur allang de keien op gestuurd.
   Daarmee wil niet gezegd worden dat ze in België niet liegen, maar hier worden ze niet zo snel betrapt.

   Verwijderen
  4. Ik vind het zelf heel vervelend, als bioloog en aardwetenschapper, dat de prachtige wetenschap van klimatologie zo misbruikt wordt voor virtue signalling en als niet toegestaan in debat. Als agendapunt om links-rechts tegen elkaar op te zetten, en veel meer neoliberale maatregelen in te voeren.

   En itt tot veel bloggenoten ben ik er behoorlijk van overtuigd dat er inderdaad door menselijk toedoen een fikse opwarming aan staat te komen.

   Ik betwijfel echter te zeerste of de symboolpolitiek in de EU, met als voortrekker Nederland, enig verschil gaat maken. Ik ben zeker niet tegen besparen, en denk dat ´groene´ techniek zeker een plaats heeft. Als er ogenschijnlijk verspillende of nutteloze pilot projects plaatsvinden: prima! Dat gebeurt nu eenmaal bij innovatie.

   Daar kan men van leren, en zo zou nu de les moeten gelden dat biofuels, inclusief de bijmenging in benzine, METEEN gestopt moeten worden!

   Er is zeker een markt, en Nederland mag best een deel pakken; zo hebben we de windmolenindustrie gemist naar de Denen.

   Ik ben zeker niet tegen vermindering van uitstoot. Maar net als dat we denken dat drones pizza gaan bezorgen is het een illusie dat iedereen electrisch gaat rijden. Het kan wel, maar dan rijden we straks in   dit soort karretjes

   Niks mis mee, maar dat wordt weer niet verteld!

   Verwijderen
  5. Tijdje terug had ik een Nederlander op bezoek bij mij en ik vroeg hem hoe het bij hem aan toe ging en hij zei: "ik mag niet klagen". Dus alles oké bij jullie daar? Nee zei hij "ik mag echt niet klagen, ze weten me zo te vinden!"

   Verwijderen
 9. Het leven wordt duurder voor de 99%, terwijl de 1% steeds rijker wordt.

  Mogen we daar over klagen?
  Nee natuurlijk, want dit is een democratie, dus we willen het zelf.

  ( Toch ?)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Weapons of mass distraction

  'Oude witte mannen zegevieren als vanouds in de TOP 2000, maar....'

  https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/oude-witte-mannen-zegevieren-als-vanouds-in-de-top-2000-maar-er-zit-wel-degelijk-vernieuwing-in-als-je-goed-kijkt-~bbc59302/

  Achter de betaalmuur en daar gaat helemaal niks aan verloren, want waarom komt der Völkischer Beobachterkranten met dit soort
  grafkoppen. Het zijn niet mijn Kaap Verdische buurvrouw of Surinaamse buurman die mij verwijtend aanspreken over een Top 2000 die gedomineerd wordt door 'oude witte mannen'. Het zijn redacties, exclusief of hoofdzakelijk bestaande uit 'oude witte mannen' en hun serviel broodschrijvers die het maatschappelijk debat met hun haatpulp in een bepaalde richting willen duwen. Zodat we niet nadenken over zaken en spreken over de zaken die er echt toe doen.

  Fuck, excuse my French, de Volkskant.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een president is die Trump! Vrede in Korea, vrede in Syrië en aankomende vrede in Jemen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ben ik afghanistan nog vergeten

   Verwijderen
  2. Wanneer zij zullen zeggen: Het is vrede, en zonder gevaar, dan zal een haastig verderf hun overkomen, gelijk de barensnood een bevruchte vrouw en zij zullen het geenszins ontvlieden,
   De fake vrede is wat we dus nu tot stand zien komen.
   Helaas heeft oligarch net niet dat inzicht om dit te zien of te begrijpen.

   Verwijderen
 12. https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/12/british-government-covert-anti-russian-propaganda-and-the-skripal-case/

  So what do we have here? We have a programme, the Integrity Initiative, whose entire purpose is to pump out covert disinformation against Russia, through social media and news stories secretly paid for by the British government. And we have the Skripals’ MI6 handler, the BBC, Porton Down, the FCO, the MOD and the US Embassy, working together in a group under the auspices of the Integrity Initiative. The Skripal Case happened to occur shortly after a massive increase in the Integrity Initiative’s budget and activity, which itself was a small part of a British Government decision to ramp up a major information war against Russia.

  I find that very interesting indeed.

  https://www.craigmurray.org.uk/archives/2018/12/british-government-covert-anti-russian-propaganda-and-the-skripal-case/

  BeantwoordenVerwijderen