zaterdag 8 december 2018

NOS en Telegraaf verharmlosen reperessie Macron tegen Gele Hesjes

"Parijs zet zich schrap", heet het bij de NOS als Macron nog voordat de vreedzame demonstraties zijn begonnen, 300 man arresteert.

De double standards bij de NOS komen vandaag schitterend aan het licht. En ook bij de politiek natuurlijk. Je hebt "gerechtvaardigd protest"; dat is wanneer het in het NATO/EU/Soros plaatje past: Anti Zwarte Piet, Syrie, Maidan. Dat zijn protesten, deels zeer gewelddadig, maar die desondanks, of juist daarom, gesteund en verharmlost worden.

Dan heb je "minderwaardig protest", en daar vallen de Gele Hesjes protesten onder. Als het regime, van Macron daar hard op reageert wordt het regime-geweld in het beste geval verharmlost, maar meestal geheel genegeerd of alsnog, deels of geheel, in de schoenen van de demonstranten geworpen.
De Telegraaf maakt hem ook mooi. Dit repressie en geweld van Macron noemen? Nee, we framen het gewoon als actie (geweld) die nodig is om geweld van de Gele Hesjes te voorkomen.... Schieten (met rubberen kogels) op een vreedzame ongewapende demonstrant, in Parijs, in de EU, wat vinden de Kamerleden daar eigenlijk van? In Grenoble is een leider van de Gilets Jaunes daar opgepakt. Wat vinden Verhofstad en van Baalen (VVD) daar eigenlijk van?

8 opmerkingen:

 1. In de Gelderlander (AD) staat een heel wat genuanceerder verhaal komen de gele hesjes er veel beter van af

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gele hesjes te koop bij de ACTION voor slechts 1,35 euro. Ook op zondag open, dus gewoon DOEN!
  Het maakt niet uit waar je ze draagt en waarom, maar als je ontevreden bent, laat dat dan zien! En zeg zelf maar waarom.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik had de laatste gele! Het hele schap lag nog vol met oranje hesjes...

   Verwijderen
 3. Reportage door France24 over een post van Gele Hesjes ergens op het Franse platteland. Sfeerimpressie. (clip +/- 10 min.)

  https://www.france24.com/en/reporters/20181207-france-yellow-vest-protests-riot-anger-taxes-protesters

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Amsterdamse agent zegt dat burgemeester hem heeft opgedragen mensen te ontdoen van hun gele hesjes. Duidelijk: Boerka mag in Amsterdam. Geel hesje = verboden.

  https://twitter.com/beek38/status/1071505002341036032

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Rootman heeft de tekst uitgeschreven van het Zee van Azov incident.
  Dank Rootman.

  Hier de hele tekst: https://xevolutie.blogspot.com/2018/12/780-zee-van-azov-het-kertsj-incident-de.html

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het begint steeds gekker te worden!

  Nu beschuldigt de VS Rusland en Syrië van een

  False flag

  BeantwoordenVerwijderen