vrijdag 14 november 2014

Duitse en Russische Journaals over dezelfde gebeurtenis - Een Vergelijk

De NOS van David Jan Godfroid negeert het menselijk leed in Oost Oekraïne gewoon helemaal. De Duitse Tagesschau doet net als de Volkskrant geen enkele poging om te achterhalen wie de schuldigen zijn aan de dood van de twee spelende jongens op het voetbalveld. En de Russische TV komt met het meest uitgebreide verslag en informeert het ruimst. Met dank aan Fedot Panteleev voor de Duitse vertaling.

42 opmerkingen:

 1. Blik in de infowar.....Goede journalistiek heren

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ze negeren het menselijk leed niet, want dat is juist hetgeen waar ze melding van maken.

  Wat ze wel negeren is de informatie uit Rusland die vaak van twijfelachtige afkomst is.
  Denk bijvoorbeeld aan de in het begin van het conflict veel ingezette actrice Maria Tsypko.
  Of instructies aan mensen gegeven voordat de camera aan gaat: http://www.stopfake.org/en/channel-russia-24-staged-and-filmed-a-rally/
  Het gebruik van archiefbeelden bij recente gebeurtenissen of het gebruik van photoshop.

  Toch fijn dat de Duitse TV er melding van maakt en zich niet laat misleiden door mogelijke Russische staatspropaganda.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Of denk aan de NOS die knipt en plakt in beeldmateriaal (van RT notabene) om Poetin 'door te laten lopen' als een journalist hem een vraag stelt. Nederlandse kranten en televisiestations die beeldmateriaal manipuleren en voorzien van suggestieve commentaren op een beeld neer te zetten van de rebellen als dronken plunderaars.

   Verwijderen
  2. Das bull en dat weet je ook. Er wordt dagelijks overal ter wereld geknipt en geplakt in interviews. Niet om te manipuleren zoals jij denkt maar om tijdsgebrek. Poetin had het namelijk toen heel druk om ongefundeerd en zonder bewijs Oekraïense strijdkrachten aan te vallen over vermeende oorlogsmisdaden. Daar past elke omroep voor, want men wil zo waarheidsgetrouw mogelijk kunnen berichten. Dat RT het uitzend zonder te checken kan ik nog voorstellen, dat is goed voor hun propaganda. Maar dat de BBC het eerst wil checken eerst bewonderenswaardig en journalistiek verantwoord!!

   Verwijderen
  3. Nee, dat is geen bull en dat weet je donders goed want dit item was al eerder een punt van discussie op dit blog. Geen tijdgebrek (eerder noemde je het 'een foutje') maar manipulatie.De NOS had een voiceover gemonteerd die ons moest doen geloven dat Poetin niet op de vraag van de journalist wilde ingaan.

   Vooruit dan maar, linkje (want zelf doe je daar nooit aan)

   http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2014/09/smerige_leugenaars.html

   Verwijderen
 3. Сводки от ополчения Новороссии today at 12:33 pm
  14.11.14. 14:25. Сообщение от ополчения.

  "В Кировском активизировались бои на окраинах города. Шахта Комсомолец Донбасса обстреляна, есть жертвы и раненные. По поступившей информации, 3 человека ранены, 1 умер, 2 в тяжелом состоянии.
  Также укры обстреливали населённые пункты вокруг Горловки.
  Енакиево: пострадали три жилых дома (прямое попадание).
  Кондратьевка - много разрушений, включая подстанцию.
  Калиновка: разрушения в жилом секторе.
  Отметим, что ближе 500 метров к позициям ВСН укры ни разу не попали. Страдает как всегда гражданское население."

  BeantwoordenVerwijderen
 4. De integrale vertaling:
  "Bericht van het verzet van Novorossiya, vandaag 12.33 (NL tijd)
  In Kirovsk is de strijd opgelaaid aan de randen van de stad. De (daar liggende) Komsomol mijnen van Donbas zijn gebombardeerd; er zijn slachtoffers en gewonden. Volgens toegekomen informatie, 3 personen gewond, 1 overleden, 2 zwaargewond.
  Ook hebben de Oekraïeners bewoonde punten rond Gorlovka beschoten.
  Enakievo: 3 woonhuizen beschadigd (directe inslag)
  Kondratjevka: veel vernield
  Kalinovka: vernielingen in het bewoonde deel
  We merken op dat dichterbij dan 500 meter van de Novorossiya militairen de Oekraïners niet 1 keer gekomen zijn. Zoals gewoonlijk is het de burgerbevolking die lijdt."
  https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_29085

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Die fascist Pornochenko blijft maar bommen op burgers gooien. Wat een tiran. Wat een verschrikkelijke man.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enigste idioot in dit gehele verhaal is Poetin. Hij stuurt maar wapens en dood en verderf richting Oost oekraiene...en wie lijdt er het meeste?? Juist, de burgerbevolking...de rest blijft buitenschot.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De grootste idioten zijn de anglo amerikaanse elite en wat oekraïnse oligarchen die een democratisch gekozen oekraíense regering omver hebben geworpen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Is verhuizen naar Rusland geen optie dan?

   Verwijderen
  2. Want dat is natuurlijk de enige keuze die er is? Meegaan met de Amerikaanse confrontatiepolitiek of verhuizen naar Rusland?

   Verwijderen
  3. Dawg de enige die confronteren, irriteren en uitdagen zijn de Russen. Weet niet onder welke steen jij leeft dat je dat niet ziet. Zie geen Amerikaanse, Engelse of Nederlandse militairen in oekraiene. Maar genoeg Russische met bijbehorend wapentuig. Wat doen die daar?? Kerstballen ophangen???

   Verwijderen
  4. Ik ben ook geen fan van rusland en poetin. Alleen hij is niet de agressor en regisseur van de omverwerping van regimes en democratische regeringen.

   Ik heb geen zin in om veel belasting te betalen en oorlog te voeren voor de winst van wat oligarchen. u wel ?

   Verwijderen
  5. Ah, goed dat je het zegt, mag ik je even voorstellen aan de regisseur?
   Hij komt wel uit Rusland, ik hoop dat je dat niet er vind: Alexander Dugin
   http://openrevolt.info/2014/03/07/alexander-dugin-crimea/

   Verwijderen
  6. Ow?/ En voeren wij oorlog op dit moment?? Nee he...Rusland wel en geeft dit ook toe, zogenaamd om hun "Russische broeders en zusters" te beschermen. Yeah right...dat jij dat voor zoete koek slikt prima, maar ik niet. Zie nergens westerse militairen rondlopen en het enige wat het westen doet is sancties opleggen...nergens geweerschoten. bommen of iets anders...maar ja, jij zal het vast anders zien...

   Verwijderen
  7. Als het even kan maken de Amerikanen gebruik van sockpuppets: moslimextremisten in het Midden Oosten, nazi's in Oekraine en als 'human rights' activisten vermomde agitatoren binnen Rusland. Klaarblijkelijk hebben de Russen her en der wat strepen in het zand getrokken. Na Joegoslavie, Irak, Libie, Egypte, Syrie, Georgie en de uitbreiding van de NAVO begrijpen ze dat de Koude Oorlog nooit echt is beeindigd.

   Verwijderen
  8. Bewijs graag Dawg?? In plaats van alleen maar wat roepen?? En als je werkelijk zo begaan bent met de wereld, waarom dan zo anti-Amerikaans?? Weet je wel dankzij wie we hier in vrijheid kunnen leven?? En de suggestie dat human rights activisten geheim agenten zijn. Welk complotblog heeft dit weer verzonnen en jij zonder na te gaan of dit waar was gewoon overgenomen?? Dat is dus wat ik hier probeer te zeggen...jullie gaan niks na, nemen alles maar over wat de Russische propagandabeer zegt en als iemand jullie daar op wijst wissen jullie diegene...ja echt sterk hoor!! En dat noemt ons sheeple terwijl ze zelf niks uit kunnen en willen zoeken...

   Verwijderen
  9. Ik heb tot nu toe mijn comments altijd vergezeld laten gaan van bronverwijzingen. Die bronverwijzingen doe jij dan onveranderlijk af als 'vage linkjes', Russische propaganda, plottersonzin etc, ook als ze (zoals gewoonlijk) verwijzen naar heel reguliere bronnen. Zelfs officiele stukken van de Amerikaanse Senaat of The Council of Foreign Relations bestempel je als zodanig.Je bovenstaande comment laat precies zien wat ik bedoel. Bewijzen? No way. Zonde van mijn tijd.   Verwijderen
  10. Ja, maar bij nadere bestudering van die website bleek het gewoon te gaan om een plottersblog wat uitspraken uit zijn verband trok. Raar namelijk dat een "senaatssite" wel ineens een donatieblog heeft, je rare boeken kon kopen etc...maar goed. Jij je zin, weten we meteen wie de echte trol is.

   Verwijderen
  11. Cruelman, als jij zo begaan met de fascisten in kiev. Waarom vertrek jij niet naar de oekraïene ? In plaats van je tijd te verdoen op dit forum.

   Verwijderen
  12. Waarschijnlijk zat je met je hoofd weer op de verkeerde plaats toen je die webstite 'bestudeerde', want die stukken van de Senaat stonden hier:

   https://www.congress.gov/bill/113th-congress/senate-bill/2277?q=%7B%22search%22%3A%5B%22Bob+Corker%22%5D%7D

   En dat was ook precies de site waar ik naar linkte.

   Verwijderen
  13. Probeer eens zonder taalfouten te reageren Dawg. Daarbij zag ik toch echt wat ik zag. Of je moet over mijn schouder hebben meegekeken en ik laat geen mafkezen toe in mijn huis.
   Oligarch jij bent het reageren niet waard maar voor 1 keer doe ik het. Waarom zou ik naar Oost Oekraiene gaan als het daar vol zit met fascisten en ik een bloedhekel heb aan fascisten??? Russische neonazi-brigades steken en masse de grens over om als "vrijwilligers" de uiterst gewelddadige Donbass milities te helpen....en de regimes van de Donbass vragen de fascisten gezellig op de thee om hun "verkiezingen" te komen controleren....dus drie maal raden waar de ware fascisten zitten. Daarnaast zijn de fascisten en extreem rechts bij de laatste verkiezingen in Oekraine compleet weggestemd en haalden ze niet eens de kiesdrempel. Maar ja, allemaal verzonnen natuurlijk...het enigste waar jullie dan weer mee aankomen zijn linkjes naar complotsites en complotters zoals Joost Niemoller die jullie serieus nemen...whahahaha!! Hilarisch!!

   Verwijderen
 8. Het lijken beelden uit een film, maar het is keiharde realiteit op leven en dood, hier vlakbij, in Europa, in Peski of Pesk, iets boven het vliegveld van Donetsk, bolwerk van de Oekraïeners. Een tank van hun rijdt voorbij en ontvangt een voltreffer https://vk.com/strelkov_info?w=wall-57424472_29116

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. En je weet dat rebellen dat gebied al heeeeeeel lang in handen proberen te krijgen, dat ze ondanks het staakt het vuren gewoon door gaan, omdat ze zo nodig Donetsk Airport in handen willen krijgen?

   Verwijderen
  2. Klopt; vandaaruit werd en wordt Donetsk dagelijk "bediend" door de Oekraïeners. Ik meen dat in het Minsk accoord de Oekraieners het vliegveld zouden verlaten. Maar goed, aan dat accoord houdt niemand zich (nog / meer).

   Verwijderen
  3. Waarom rotten die fascisten niet gewoon op uit de donbass ?. Wanneer gaan die fascisten poten is een keer werken zoals mensen dat in de donbass doen. Wat een verschil in mentaliteit tussen die twee groepen. Mentaliteit van de fascisten uit kiev is slecht. Mentaliteit van de mensen uit de donbass is goed..

   Verwijderen
 9. Breking news?

  "Op de site van het eerste Russische tv kanaal verscheen een opzienbarend bericht. Er is een haarscherpe satellietfoto opgedoken waarop een militaire straaljager te zien is die vuurt op de Boeing 777 van Vlucht MH17. De foto zou afkomstig zijn van een ‘buitenlandse spionagesatelliet’, dus niet van een Russische satelliet.

  Op het zwartwit beeld is inderdaad heel duidelijk het profiel van een straaljager te zien en het profiel van de Boeing 777. Ook is het vliegveld van Donetsk zichtbaar, nog niet kapot geschoten. Zulke duidelijke beelden hebben we nog niet eerder gezien. Wat tegelijkertijd veel vragen oproept: als er zulke duidelijke beelden zijn, waarom krijgen we die dan nu pas te zien? Is dit geen fake?"

  http://joostniemoller.nl/2014/11/daar-is-die-de-satellietfoto-met-straaljager-en-mh17-fake/#more-4162

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. OMG dit is wel het dieptepunt zeg, eerst waren het hints "quite possibly" zei mevrouw steeds, WTF wat een laag volk!
   En daarmee willen ze het komende offensief van volgende week goedpraten ofzo?

   Ze hadden vandaag ook zo'n mooi stukje op RT:
   http://rt.com/news/205339-mh17-air-plane-malaysian/
   “The data clearly shows that at the moment of the crash and after it there were planes moving north of the Boeing course. Most likely, they were military, because the spots are very close to each other. The conclusion is that there were either one or two aircraft there,” Melnichenko told the daily.

   Het hele phantom Su-25 idee is gebaseerd op dingen die ze zien "at the moment of the crash and after" dus gewoon brokstukken opgepakt door de radar!

   Verwijderen
  2. typisch... https://twitter.com/Brown_Moses/status/533311027266736128

   Verwijderen
  3. Ik heb geloof ik eerder vandaag al iets gezegd over photoshop.

   Verwijderen
  4. "Most likely, they were military,"

   Ja, ja, je bent er bijna..... en waarom waren het most likely military? Juist, omdat zij hun transponders uit hadden staan. Goed zo, mennie! Misschien moet ik mennie er ook nog even aan herinneren dat in de eerste dagen na het neerhalen van MH17 de Oekraïne beweerde dat er helemaal geen militaire toestellen van hun in de lucht waren en nu zijn het er twee. Dat waren trouwens ook de eerste bevindingen van de Russische radarbeelden. Daarnaast hebben wij nog de mysterieuze in-en uitschot gaten in het cockpitgedeelte van de Boeing die niet door een BUK kan zijn veroorzaakt of wij moeten te maken hebben met een "Magic BUK" die een omtrekkende beweging maakt om de andere kant van het vliegtuig binnen te dringen.

   Verwijderen
  5. Misschien is de foto fake (met die vraag eindigt het citaat dan ook), misschien niet. Dat is een zaak die onafhankelijke deskundigen nu moeten beoordelen. En daar reken ik Brown Moses zeker niet toe.

   Verwijderen
  6. Het Kremlin schrikt nergens voor terug om zichzelf of hun vriendjes de sepa's uit de stront te trekken. Of ze er nou voor moeten bedriegen, liegen of vermoorden, het is ze om het even....
   Nogmaals, een SU-25 kan niet MH17 uit de lucht geschoten hebben of het moet een wonder hebben verricht qua pilootstreken...en een straaljagerpiloot had donders goed gezien dat het een passagiersvliegtuig was geweest en dus nooit geschoten!! Maar ja, daar doen jullie niks mee met die info, want die past niet in jullie mantra dat "de Oekraieners alles hebben gedaan, zelfs je dvd-speler gejat als dat past in het verhaal". Terwijl ondertussen al het keiharde bewijs richting de sepa;s wijst komen de Russen steeds met gefabriceerde bewijzen...powerpointdemonstraties met zogenaamde radarbeelden, net iets te duidelijke foto's...allemaal net iets teveel van het goede dat het weer ongeloofwaardig wordt. Maar blijf vooral doorgaan, het laat zien waar de ware schuldigen gezocht moeten worden. Iemand die zoveel dingen "fabriceert" zal eerder zelf schuldig zijn dan zich willen ontlasten...

   Verwijderen
  7. Sorry dat ik je weer wakker moet maken en uit je droom moet halen.
   Maar er waren precies 0 straaljagers in de buurt bij MH17.
   De Russen zelf weten het nu ook niet meer, op RT waren het er 2, schoten met boordkanon en van het type Su-25 en komen ze van links (zie radar beelden).
   http://rt.com/news/205339-mh17-air-plane-malaysian/
   Op de nieuwe geweldige photoshop beelden is het er 1, schiet 1 raket, komt van rechts en is een Mig-29 !
   http://www.1tv.ru/news/leontiev/271824

   Iemand op Geenstijl comment het volgende:
   Er zit echter wel een veel groter probleem in deze foto`s. De laagste baan voor een satelliet zit op 160 km. Een vliegtuig op 11 kilometer hoogte wordt dus wel ietsje groter dan de zaken op de onderliggende grond. Zo`n 7%. en.wikipedia.org...

   Hier is MH17 echter afgebeeld als even lang als de landingsbaan van Donetsk zelf. Die baan is 4000m. en.wikipedia.org...

   Dat is heel vreemd aangezien MH17 zelf een Boeing 777 was van maar 74m nl.wikipedia.org...

   Verwijderen
  8. Sorry dat ik jou dan weer uit je droom moet laten ontwaken maar de Russen hebben altijd gezegd dat het een SU-25 of een MIG-29 moet zijn geweest!

   Tja, het beeld op de voorgrond is altijd groter dan het beeld op de achtergrond.

   Verwijderen
  9. Vond de Boeing zelf aan de grote kant, maar ben geen fotoanalist. Wie weet is die foto nep, maar dat is iets wat deskundigen moeten vaststellen

   Op de persco van 21 juli spraken de Russen over een vliegtuig dat . 'vermoedelijk' een SU25 was. Ze konden het niet met zekerheid stellen.

   Verwijderen
 10. graag de discussie verplaatsen naar het nieuwe (volgende) artikel hierover.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. "Terwijl ondertussen al het keiharde bewijs richting de sepa;s wijst komen de Russen steeds met gefabriceerde bewijzen...powerpointdemonstraties met zogenaamde radarbeelden,"

  Colin Powell en zijn powerpointpresentatie vergeten, zeker? Het zijn alleen maar Russen die daar gebruik van maken? Je moet je eens wat breder informeren en beter onderbouwen, worden je reacties ook wat interessanter om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Zeg ik dan dat de Amerikanen heilig zijn Dawg?? Nee maar daar ga je maar automatisch vanuit. De Amerikanen hebben ons toen met leugens een oorlog ingerommeld ja, net zoals de Russen dat nu proberen te doen. Maar als ik zie dat Rusland wel heeeeeeeeeeel erg zijn best doet om zijn eigen straatje schoon te vegen is dat meestal een teken dat ze wel iets op hun kerfstok hebben!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nu denk ik dat je het tegen mij hebt en niet tegen Dawg. Dus ja, daar ga ik automatisch vanuit omdat het gevalletje Irak niet op zich stond. De VS hebben in het verleden wel meer vieze zaakjes geregeld, waaronder de de Russische inval in Afghanistan. Niet mijn woorden maar die van Zbigniew Brzezinski in een interview met Le Nouvelle Observateur.

   Verwijderen
  2. Sorry had het tegen jou idd. Maar als je hier niet kunt zien dat het Rusland all over is dan weet ik niet wat je in hemelsnaam nog moet zien om anders te doen denken. Maar goed, dat vraag ik me over meer dingen hier af...

   Verwijderen