donderdag 13 november 2014

Grote slag bij Gorlovka, veel doden en gewonden

@DJMoskou, oftewel David Jan Godfroid twitterde vanavond het volgende:

David Jan Godfroid @djmoskou · 3 u 3 uur geleden Zojuist weer een paar Grad-salvo's in Donetsk. Wat een stompzinnige oorlog. Ze bestoken elkaar al weken en komen geen centimeter vooruit.

Het lijkt een tweet uit het hart van Godfroid gegrepen, alleen staat het in schril contrast met zijn werk om die stompzinnigheid duidelijk te maken. Godfroid is puur nationalistisch hoofdzakelijk met de MH17 bezig, en de stompzinnigheid van deze oorlog tonen, is er niet bij. De tweet uit zijn hart komt daardoor gratuit over.

NOS meldt vanavond los van de MH17 perikelen enkel dat de strijd is opgelaaid en dat volgens NATO Russische troepen het gebied ingetrokken zijn. Geen beelden, geen cijfers van gewonden en doden, geen interviews. Niks. Nu niet. Gisteren niet. Morgen niet.

Maar goed, wij vinden het prima, onze bezoekersaantallen vertonen een stijgende lijn, iets wat veel massamedia niet kunnen zeggen.

Het belangrijkste nieuws is inderdaad dat de strijd over de hele (front-)linie is losgebarsten, wat dat betreft, prima NOS! Over Lugansk is weinig nieuws naar buiten gekomen de laatste tijd (inclusief Russische media), maar volgens DEZE reportage, is het daar al de hele tijd net zo geweldadig als rond Donetsk. Men begrijpt niet waarom er rond Lugansk zo'n "info-vacuum" bestaat. "Men moet niet denken dat het in Lugansk rustig is."

Vanuit twee aan Novorossiya gelieerde bronnen wordt gemeld dat in Gorlovka in de nacht van 11 op 12 November een grote slag is toegebracht aan het Oekraïense leger. Laatstgenoemde was de laatste dagen met verhevigde aanvallen op Gorlovka bezig. We citeren uit het bericht over Gorlovka van een verzetslid (BRON)

"De hoeveelheid pantservoertuigen van de Oekraïeners bedroeg circa 60 stuks. Bestookt zijn er tussen de 15 en 30. Preciese gegevens zijn er nog niet. De mortuaria in Artemovsk liggen vol. De ziekenhuizen eveneens. We wachten af wat de Oekraïeners er zelf over schrijven. Ze wilden een aanval inzetten, maar het eindigde voor ze in tegengestelde richting. Bij de strijdkrachten van Novorossiya zijn 3 man omgekomen. Een tank van Novorossiya werd vernietigd"Zowel boven als onder vernietigde voertuigen van het Oekraïense leger. Deze foto's komen van Debaltsevo en waren 12 November geplaatst.Het is momenteel niet te zeggen wie van de twee bovenliggende partij is. Het Oekraïense leger heeft terreinwinst geboekt bij Kirovsk, boven Donetsk. Ook heeft een Oekraïense sabotageeenheid 2 Noworossiya militairen gedood.

Wederom een auto-ongeluk met een Oekraïens pantservoertuig. Deze foto is van 11 November in het door Oekraïne gecontroleerde Artemovsk. De chauffeur is overleden, de passagier gewond.

Onderstaand -speciaal voor het slapen gaan- nachtelijke beelden van 11 November, beschieting Kirovski rayon, Donetsk, bevestigend waar Godfroid mee begon: Een stompzinnige oorlog. Alleen jammer dat de NOSkijkers er zo weinig van meekrijgen. Die krijgen enkel de discussie of Rusland wel of geen troepen stuurt. Zojuist bij het Oog op Morgen beklaagt Geert Groot Koerkamp, met voorzetjes van Herman van der Zand, dat op de Russische tv deze beelden wel regelmatig getoond worden. "80% van de Russen kijkt enkel Russische tv" jammerden ze in koor. Welk percentage van de Nederlanders kijkt dan Russische tv? Alsof dat meer dan 20% is... En wat is er mis met het feit dat de Russen de dagelijkse rampen in de Oekraïne dagelijks te zien krijgen? Nederland krijgt elke dag de ramp met de MH17 van 4 maanden geleden te zien: dat is prima. Dat krijgen de Russen ook voor een goed deel nog mee. Maar als de Russen daarnaast de dagelijkse actuele rampen in de Oekraïne te zien krijgen, dan vinden Herman de Schermman en Geert Groot Koerkamp dat plotseling een beetje te veel van het goede. Dat is Russische propaganda! Beter had Herman de Schermman er aan gedaan te vragen aan Groot Koerkamp waarom in tegenstelling tot de Russische kijkers, de NOS kijkers de info en beelden niet te zien krijgen die de stompzinnigheid van deze oorlog tonen.

23 opmerkingen:

 1. Er is nooit een zinnige oorlog.
  Behalve voor het industrieel militair complex, demijners en de bankiers zijn er geen winnaars in een oorlog. Het gaat erom om NATO aan de grenzen van rusland te brengen en Rusland te destabilizeren. Ze doen er alles aan om de US dollar reserve systeem te redden. Ze moeten er voor zorgen dat overal in de wereld de grondstoffen en de internationale handel in dollars worden afgehandeld. Een sterk rusland hoort daar niet bij. Dat land moet nog verder uiteen vallen en oekraïne inclusief de krim moet een uitvalsbasis zijn om centraal azië te domineren. Met dezelfde reden om controle te houden over de enorme hoeveelheden grondstoffen die daar nog in de grond zitten. De golf loopt op zijn retour. Centraal azië is het nieuwe centrum op het schaakbord. Ukraïne is key voor de money masters. Dit is nog lang niet afgelopen denk ik. Ik hoop dat ik ongelijk heb.
  Putin denkt resistance is victory. Het pornochenko regime valt vanzelf als de imf maatregelen van kracht worden en het volk enorme pijn gaan doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Foto tank, niet verifeerbaar waar die is genomen

  De bron; Strelkov en die heeft al veel onzin gepost, behalve toen hij stond te juichen dat 'hij' een militait toestel neerschoot op 17 juli

  Gaan we even zoeken op social media, komen we deze berichten niet tegen

  Dus wat hebben we hier

  Een draadje, wat gebaseerd is op een post van Strelkov

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als die 'sepa's zo'n grote overwinning halen, dan hadden meer mensen een bericht geplaatst

  Maar dit is niet gedaan

  Blik heeft dit niet gechecked

  En wederom, RU propaganda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Russische propaganda verspreiden

  En blik... kan zijn onkosten declaratie indienen

  "onze bezoekersaantallen vertonen een stijgende lijn, "

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mozgowoi nuanceert zijn uitspraken over het van de straat halen van meisjes: https://www.youtube.com/watch?v=fV70uDYUqlc#t=325
  En de ter dood veroordeelde krijgt nog de kans van beroep.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 112.ua, Oekraiense media, spreken over 4 doden en 18 gewonden aan hun kant het afgelopen etmaal. http://112.ua/glavnye-novosti/atc-sily-ato-za-proshedshuyu-noch-poteryali-4-voennosluzhaschih-esche-18-poluchili-raneniya-145089.html

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Russische minister van BuZa klaagt over partijdigheid OVSE: incident gedode jongens voetbalveldje; zeggen de waarnemers wel dat bom van noord-westen kwam (en dus oekraiense kant), maar komt in geschreven rapport niet terug.

  Ook klacht dat ze wel constant schrijven over troepenbeweging Novorossiya zijde, maar hetzelfde aan Oekraiense kant onderbelicht laten.

  Mijn mening: Ik denk dat hij een punt heeft.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hij heeft totaal geen punt; hier geeft hij dus mee aan dat hij wel degelijk een partij is in het conflict, anders houd je je mond over een Oekraiens conflict, Zijn toch binnenlandse problemen?? Dan hou je als Rusland zijnde je grote mond. Maar door dat niet te doen geven ze toe dat ze wel degelijk partij zijn in dit conflict en dus gewoon meevechten. Domme Lavrov!!!

   Verwijderen
  2. U bent eerlijk gezegt ook niet slim dat u het opneemt voor de anglo amerikaanse elite. Laat ik u eraan herinneren dat u geen deel uitmaakt van de club van gelukkige mensen die oligarch mogen zijn. (en wel een anglo amerikaanse oligarch). U behoort niet tot de club.

   Verwijderen
  3. It's a big club, and you ain't in it....

   https://www.youtube.com/watch?v=i5dBZDSSky0

   https://biflatie.nl/wp-content/uploads/wealth-90-vs-0.1.png

   Verwijderen
 8. Om te weten wat Rusland (Putin) wil, hoeven we alleen maar te kijken wat Alexander Dugin voor ogen heeft.
  Kijk bijvoorbeeld hier: http://openrevolt.info/2014/03/07/alexander-dugin-crimea/
  (abstract March 7, 2014)
  1. We aren’t going to limit ourselves by annexing Crimea.
  ...
  3. Important: The power in Novorossiya (new pro-Russian State that is in process of being created just now in the South-East of ex-Ukraine^ called also Left-Bank Ukraine) must be clean.
  4. It’s time to think about what we will do in Kiev. It is is necessary to prepare a new force. Not necessarily pro-Russian. Slavic force. Anti-NATO, anti-oligarchic, really popular force.
  ...

  Hier een interview met de man: https://www.youtube.com/watch?v=tPkEDRSYUpo

  Hier is de man in gesprek met, jawel, volkomen neutrale waarnemers van de verkiezingen in Donbas!
  https://twitter.com/Oksana_Pooley/status/529216639175491584
  https://twitter.com/christogrozev/status/530319575049863168

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat Anti-NATO daar zijn ze ook flink mee bezig, bijvoorbeeld dmv RT maar ik zie dat dit blog ook zijn best doet.

   Verwijderen
  2. Had de anglo amerikaanse elite maar geen coup moeten plegen in oekraïne. U behoort ook niet tot de club van gelukkige mensen die zich oligarch mogen noemen. U behoort gewoon niet tot de club...U profiteert echt niet van de opbrengsten van het shale gas onder donbass. Zoals wel Hunter Biden dat doet. Nee....u mag net zo als ik uw rug krom werken om belasting op te brengen voor het debacle oekraïne. Het land waar niemand op zit te wachten in europa (behalve de oligarchen en corporaties die het land gaan leeg plukken), ALLEEN MAAR ARMOEDE. De oligarchen spinnen er garen bij. Hardwerkend europa spint er armoede mee. Nogmaals u behoort niet bij de club. U mag puin ruimen voor de oligarch. De lasten zijn voor u, het profijt is voor de oligarch. Laat dat met zijn fascisten lekker het lekker uitzoeken.

   Verwijderen
  3. Ik zit ook niet op Oekraine te wachten, dat zeg ik ook helemaal niet, de EU is naief geweest maar niet de aanstichter van dit conflict.

   Verwijderen
 9. Lang, maar goed stuk hoe journalistiek werk door de jaren heen mbt oorlogen en conflicten (eerste stuk over Vietnam interessant):

  https://balafria.wordpress.com/2007/02/24/war-by-media/

  BeantwoordenVerwijderen
 10. In Rusland alleen maar slecht nieuws over Nederland? Nee hoor, ook gewoon het nieuws over het "slimme" fietspad.
  http://www.1tv.ru/news/techno/271753

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit in tegenstelling tot onze propaganda zenders die alleen maar slecht nieuws over rusland en poetin de wereld in slingeren. De europeanen worden gewoon gehersenspoeld om rusland en poetin te haten. In het corporatistische propaganda vodje genaamd de NRC staat iedere dag wel 3 anti rusland/poetin stukken. Ik ga bijna vloeken maar de anglo amerikaanse oligarchen maken ons helemaal kapot. Die sancties bijten ons hoor. De economie gaat helemaal de kl....De moneymasters uit londen en new york is het goorste tuig van de richel. Ze sturen erop aan dat europa met rusland gaat vechten zodat wij elkaar vernietigen.

   Iedere nederlandse journalist die maar dag in dag uit anti rusland artikelen blijft produceren heeft heel wat uit te leggen op het moment dat rusland met europa in oorlog is.

   Verwijderen
  2. Dus, om in het kader van het Zwarte Pieten debat te blijven, zijn Cruel, LGK en mennie, slaafjes van de echte oligarchs. En Cruel dacht nog wel dat hij hier in Nederland van 'vrijheid' kon genieten maar hij werpt zichzelf op tot slaaf. Dat is toch wel een opmerkelijke constatering, oligarch?

   Verwijderen
 11. Wauw, dit artikel was mn eerste comment ooit op dit blog, en ik hoor nu al bij de slaafjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Tja mennie, je moest eens weten waar ik al voor uitgemaakt bent. Dit zijn mensen die een realiteitscheck nodig hebben. Ze kunnen onze posts niet weerleggen met feiten of argumenten dus gaan ze maar schelden en dingen verzinnen, want anders moeten ze zelf inzien dat ze ZELF de slaven zijn en dat kan natuurlijk niet!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie dat jij het hier niet makkelijk hebt meneer Kroel

   Verwijderen
 13. Ach ik klaag niet. Het feit dat zij dit hier allemaal in Nederland kunnen zeggen en schrijven moet genoeg zeggen. Als ze dit in Rusland zouden doen hebben ze meteen een FSB-agent in hun nek hijgen, maar tja, die verwelkomen ze denk ik met open armen want dat is een vriend van Poetin. Ze beseffen niet hoe goed ze het hier hebben, totdat ze in een verkapte dictatuur als Rusland gaan wonen waar vrijheid van meningsuiting en de vrijheid van leven beknot wordt tot op het bot. Zo kan je daar niet openlijk homosexueel zijn, iets wat hier gewoon mag en niemand problemen mee heeft. Openlijke kritiek op het regime wordt ook niet op prijs gesteld waarbij al enkele journalisten vermoord zijn. Daders; spoorloos of worden beschermd door Poetin, die wel hypocriet het laffe aanslagen vindt maar er wel bij zegt dat deze mensen "de grenzen van journalisme overschrijden". Oftewel iedereen die kritiek levert op Poetin en zijn makkers loopt de kans overhoop geschoten te worden..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tandemocracy is ook democratie, zullen ze dan zeggen!
   http://en.wikipedia.org/wiki/Duumvirate

   Je kunt trouwens wel Nazi zijn in Rusland, dat is allemaal geen probleem.
   Dan kun je jaar na jaar meelopen in de Unity Day mars.
   http://www.sputniknews.com/russia/20111104/168417772.html
   http://rt.com/news/russia-national-unity-day-celebrations-976/
   http://www.aljazeera.com/indepth/features/2014/11/russian-march-draws-thousands-haters-2014114161437560714.html

   De lijst is idd vrij lang: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_journalists_killed_in_Russia
   Best belangrijke mensen ook:
   http://en.wikipedia.org/wiki/Anna_Politkovskaya
   http://en.wikipedia.org/wiki/Anatoly_Voronin

   Verwijderen