vrijdag 7 november 2014

Bom 5 November Donetsk: 2 jongens dood, 4 gewond

Gisteren, woensdag 5 November valt er een projectiel in Donetsk op een voetbalveldje. Resultaat: 2 jongens, tieners nog, dood, en 4 jongens gewond. Onderstaand de video die voor wat de schuldigen betreft wijst naar Oekraïense kant. Dat zou ook de logische verklaring zijn. Het veldje ligt in DNR-gecontroleerd gebied. Normaal gesproken vuren zij niet op eigen gebied, maar is het het Oekraïense leger dat op DNR-gebied vuurt. Ook AP neigt naar Oekraïense schuld, HIER.

De website Ukraine@war komt HIER met een technische analyse die de schuld juist wel bij DNR neerlegt. De site Ukraine@war wordt trouwens gerund door een Nederlandse voormalige dominee. Blik op NOSjournaal kan op dit moment geen oordeel over deze technische analyse geven. Ook wordt er uit Oekraïense hoek gesproken als zou DNR het zelf gedaan hebben om het Oekraïense leger in discrediet te brengen. Deze claim past de Oekraïense kant wel vaker toe, maar is zelden of nooit met overtuigend bewijs ondersteund.

Analyse van Nederlandse ex-dominee die Oekraïeners voor deze daad zou vrijpleiten...

Op nagenoeg alle punten op de frontlijn vinden beschietingen plaats. De stad Donetsk wordt getroffen in diverse wijken. Er vallen diverse burgerslachtoffers. En in Lugansk is het weinig anders getuige het volgende bericht van een verzetslid, 6 November 2014:

"De Nazi's beschieten onze posities met GRAD. De weg naar Lisitsjansk, Stanitsa en Shastje (Geluk) - de frontlijn. Lugansk. De prognose is goed. De kannonnade stopt niet van de kant van Alexandrovsk. GRAD, de één na de ander. Aan drie kanten van Lugansk zijn gevechten gaande."

Ook in Jasinowata woedt een hevige strijd, en er worden Oekraïense militaire colonnes waargenomen van Slavyansk richting Donetsk. Aldus berichtgeving van verzetszijde.

32 opmerkingen:

 1. Wil je trouwens alsjeblieft de term verzet verwijderen. Dat is het allesbehalve. Het zijn terroristen die met geweld een eigen staat proberen af te dwingen in plaats van het woord te gebruiken. Dus met onderhandelingen. Maar nee hoor, zoals je in dit bericht ziet schieten en bombarderen ze liever hun eigen mensen overhoop om zielig over te komen dan dat ze hun bevolking vrede gunnen....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goede analyse van Ukraine@war

  Uit Reuters
  "As a result of a missile strike from the conflict zone two teenagers were killed and a further three were injured on a school sports field," the administration said in an online statement."

  Er wordt door DPR niemand beschuldigd

  Net zo'n gevalletje als begin okt bij bushalte?
  Bleken grads te zijn afgeschoten vanuit sepa gebied, Russische grads

  Ook wordt hier de vraag gesteld dat RU journalist al binnen 10 min aanwezig was bij de school.
  Wel erg snel, zo hij getipt zijn?

  https://twitter.com/novostidnua/status/530119410 …

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Weet niet. Weer zo'n dooie link

   Verwijderen
  2. Kijk, Dawg zijn logica... niks er tegenin brengen qua links, wat hij wel van anderen verlangt, maar gewoon zeggen "dooie link". Wat ben je toch ook een nitwit Dawg...wel bewijzen en argumenten van anderen eisen maar zelf ho maar....last van misplaatst God-complex?

   Verwijderen
 3. En dit is weer een bewijs dat Rusland een zeer vuile oorlog aan het voeren is.

  Rusland schiet expres op burgers in Donetsk om ze bang te maken
  En voor hun eigen propaganda 'het zijn facisten uit Kiev die op eigen burgers schieten'

  Blijkt weer eens dat Rusland dit doet

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En wat heeft "trouwens gerund door een Nederlandse voormalige dominee" (de blogger) ermee te maken?

  Voor mijn part was het een ex vuilnisman of een ex CEO van Philips.

  Punt is dat deze blogger openbare filmpjes analyseert mbv van google en tot conclusie komt dat raket uit sepa gebied komt.
  En deze analyse is verifieerbaar, want u kunt hem zelf ook doen.
  En tot een andere conclusie zult u niet komen

  ex dominee maakt het juist geloofwaardiger wat deze blogger post.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. En jawel hoor, 32 Russische tanks rollen Oekraiene binnen, net op de dag dat Poetin hoort dat de roebel bijna niks meer waard is. Goh hoe voorspelbaar zijn dictators soms toch..

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens de, kuch, volstrekt onpartijdige en nooit liegende legervoorlichter Lysenko althans.

   Verwijderen
  2. Daar wil ik natuurlijk wel bewijs van zien....maar ja, heb je natuurlijk niet. Jij zegt het dus moet het waar zijn....terwijl dit door meerdere onafhankelijke bronnen wordt bevestigd. En zelfs in tweets wordt toegegeven door de rebellen. Als je een beetje zin hebt en zowaar wat werklust zoek het op, het zal je "wakker" maken Dawg, dat je met een beetje zoeken zoveel info kunt vinden. Nu zal jij het inkleuren van alles wat tegen de sepa's op internet te vinden is is niet waar, en alles voor wel waar. Welles nietes spelletje dus...maar als ik zie dat meerdere bronnen, onafhankelijk en niet eens msm enorm vaak de verhalen over de wreedheden en Russische steun van de sepa's ondersteunen en ik bij pro-sepa niet verder kom als (voorspelbare) Russische media...dan weet ik wel wie ik mag geloven. Niet moet, mag...je moet dan nog altijd kritisch blijven, en dat zijn LGK en ik nog wel, jij schrijft alles wat anti-separatisten en anti Russisch is als onzin en dooie linkjes...

   Verwijderen
  3. Luhansk LIEsenko wordt niet geloofd: http://www.zerohedge.com/news/2014-11-07/ukraine-who-cried-wolf-kiev-reports-32-russian-tanks-cross-border-market-completely-

   Verwijderen
  4. zeerohedge....alweer een complottersite....Schiet niet echt op als je ECHT serieuze media hier zoekt...het zijn of complotsites of Russische media...

   Verwijderen
  5. Je had het artikel beter wel kunnen lezen want er staat namelijk in te lezen dat de beursen geen enkele reactie vertoonden op het bericht uit Oekraïne. M.a.w. men weet dat LIEsenko uit zijn nek kletst. Daarbij spreekt het natuurlijk boekdelen dat er geen enkele reactie uit het Witte Huis en van de NAVO is gekomen. Het is het verhaaltje van "The Boy Who Cried Wolf". Nu plaats je eindelijk eens een link, blijkt het toch géén ECHT serieuze media te zijn. Dat is nou balen.

   Verwijderen
  6. Ach je wou zeggen dat Blik serieuze media is?? En jullie links?? Stelletje fascisten ook met jullie "nieuws"...het is gewoon hersenloos elkaar nablaten, complete stukken overnemen zonder ff te checken of het wel klopt en niet verder kijken als jullie neus lang is...goh...ik zie en hoor nog meer als jullie bij elkaar....maar ja, fascisten mogen alleen naar de staatszender RT kijken, o wee als ze MSM kijken!!

   Verwijderen
  7. Ja, het begint er wel op te lijken! Hij is in ieder geval beter geïnformeerd dan de NRC en jij. Zelfs de Oekraïense media is beter geïnformeerd dan jij.

   Verwijderen
  8. Zinzzy
   Alle grote nieuws site hebben hierover bericht.

   Lysenko
   Welke leugen heeft hij verteld?
   Ben benieuwd

   theyknew
   Dit gebeurt elke dag, dat Rusland zijn troepen versterkt in UA.
   Is geen nieuws meer wat markt beïnvloed

   Verwijderen
  9. Hier hoor je een leuke: Lysenka meent te weten dat bij 60 slachtoffers van MH17 eerst metaaldeeltjes zijn verwijderd uit het lichaam zijn verwijderd voor de trein uit Donetsk vertrok:

   http://reporter.kro.nl/seizoenen/seizoen-2014/afleveringen/30-10-2014

   Verwijderen
 6. Voordat er weer een paar losers beginnen te zaniken over linkjes...voor deze keer help ik jullie eens met zoeken, want normaal zijn jullie te lui;
  http://www.nrc.nl/nieuws/2014/11/07/kiev-32-russische-tanks-rijden-oekraine-binnen/

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je snapt het nog steeds niet: als je iets stelt dan moet JIJ dat aannemelijk maken met een deugdelijke bronvermelding.

   Verwijderen
  2. Nee hoor, jullie bluffen dat jullie alles weten en komen dan, uitermate teleurstellend, op de proppen met niet serieus te nemen links en bronnen zoals complotsites en Russische media...die zijn onbevooroordeeld wou je zeggen?? Serieus??? Het gaat steeds verder bergafwaarts met je Dawg...

   Verwijderen
  3. Ik mis alleen nog je treurige geklaag tegen Blik dat ze tegen je schelden.

   Verwijderen
  4. De enige die ik verkapt hoor klagen en zeuren ben jij...ik vermaak me hier kostelijk!!

   Verwijderen
  5. Dat duurt niet lang meer, straks staat Poetin bij je op de stoep!

   Verwijderen
  6. theyknew
   LOL
   De Russen zijn veel banger dat NATO bij hen op de stoep staat.
   Echter dit is RU propaganda, want NATO is een verdragsorganisatie en valt geen landen aan.

   Ps de bron was duidelijk, Kiev

   Verwijderen
  7. "De Russen zijn veel banger dat NATO bij hen op de stoep staat."

   Ik zou niet willen zeggen dat de Russen banger zijn, zij durven in ieder geval de confrontatie aan. Durf jij de confrontatie met de Russen aan?

   "Echter dit is RU propaganda, want NATO is een verdragsorganisatie en valt geen landen aan."

   Preemptive komt mij anders behoorlijk bedreigend over, maar dat zie jij anders, begrijp ik. Libië was volgens jou geen aanvalsoorlog?

   Verwijderen
  8. Daar werd een beroep gedaan op enkele leden van de NAVO, en hun gezamenlijke militaire kennis. Niet of er een NAVO leger maar even een land binnen wou vallen of de gehele NAVO en masse aan wilde vallen. Zelfs Rusland kan de hulp van de NAVO inroepen als het wil voor welke hulp dan ook , ook als niet lid.......maar ja they, jij leest en hoort wat je graag wil lezen/horen en alles wat niet in jouw verhaal past negeer je enorm. Krijg ik nog antwoord waarom jij het ineens dolletjes vind dat fascisten de beste vrienden zijn van de sepa's?? Sterker nog, het lijken wel broeders??

   Verwijderen
  9. Typisch het taaltje van schrijftafelmoordenaars. De NAVO viel niet aan, nee "er werd een beroep gedaan op hun gezamelijke militaire kennis".

   Verwijderen
 7. Weet ik. Het liefst zou je door gaan tot er weer comments verwijderd moeten worden. Kan je toch mooi het hele weekend door met gekerm over censuur.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, omdat jullie als medefascisten keurig het verhaaltje blijven opdreunen wat jullie door staatsmedia van RT in het hoofd wordt gemept mogen jullie blijven staan. Ieder ander die daar enorm makkelijk overigens doorheen prikt wordt er vanaf gegooid want kritiek op de grote leiders van de Disney volksrepubliekjes en grote broer Rusland mag uiteraard niet. En dan hebben ze het zelf nog niet eens in de gaten dat ze gigantisch voor lul staan....

   Verwijderen
 8. Bevestigd door Oekraïens mediakanaal 112.ua channel. De enige Oekraïense journalist in DPR, Roman Gnatyuk, vertelt over Oekraïense artilleriebeschieting op school 63, waarna de verbinding plotseling wegvalt.

  http://www.liveleak.com/view?i=d63_1415363982#QYYtzElYJQkXqK6C.99

  BeantwoordenVerwijderen
 9. theyknew

  Propaganda
  Hier wordt duidelijk bewezen dat de inslaghoek bewijst dat raket uit door sepa beheerst gebied kwam

  http://ukraineatwar.blogspot.nl/2014/11/rocket-that-hit-school-no63-did-not.html

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. @LGK

   Nog grotere LOL

   Weet jij of Peski aan de linker of rechterkant ligt? Dit is trouwens de eerste link van jou die werkt, maar dat zal wel een bedoeling hebben.

   Verwijderen
  2. "Propaganda"

   O ja?

   Situation in Donetsk, 06/11/14 by Roman Gnatyuk [112.ua channel] VS Anton Geraschenko -- adviser of Ukrainian Minister of Internal affairs.

   Verwijderen