donderdag 20 november 2014

Blik op: Hubert Smeets (NRC) in de Nieuwsshow, NPO Radio 1 jl. Za 15-11-2014

Hubert Smeets, buitenland redakteur van NRC, was zaterdagochtend bij NPO radio 1 in de "Nieuwsshow" met Mieke van der Weij. Hij mocht zoals te verwachten leeglopen op Rusland en deed dat ook gretig. Hij gaf ook aan dat hij te gast was in Oekraïne. Hij mocht daar iets zeggen over de ontwikkelingen in Oekraïne met name met betrekking tot de nieuw aangenomen ("lustratie") wet die het mogelijk moet maken oude Janoekovitsj getrouwen uit de gelederen te verwijderen. Hij gaf toen aan dat Nederland na de oorlog ook niet direct herstelde, dat dat tijd kostte.

Hubert Smeets afgelopen zaterdag te gast bij de Nieuwsshow.

Wij maken hieruit op dat Smeets de oude Janoekovitsj regering vergelijkt met het Nazi bewind in Nederland 40-45 en het nieuwe regime met een na-oorlogse regering. Het is de vraag op basis waarvan Smeets tot een dergelijk vergelijk komt dat zo positief voor het huide regime uitpakt. Wij herinneren ons juist de parlementarier Victoria uit Dnjepropetrovsk die repte over: "We hadden een dief (Janoekovitsj) als President, maar hebben nu een moordenaar (Poroshenko)". We herinneren aan Odessa, alle Oekraïense bommen en raketten op woonwijken met alle burgerdoden als gevolg. Gorlovka -we hebben het kort genoemd vrijdag- is maar weer 1 uit de vele oorlogsmisdaden van het regime Poroshenko. Een flatgebouw, beschoten door dit regime dat Smeets dus vergelijkt met Nederland NA de oorlog... Een hogere etage wordt geraakt. Eén heel gezin komt om...De familie Boelaevig komt in zijn geheel om bij een beschieting van Gorlovka met Oekraïense GRAD raketten 14 November 2014. De vader, het 5-jarige dochtertje (eerder spraken we nog over 4-jarig) en de achtjarige zoon overlijden direct. Voor het leven van de moeder hebben de artsen nog gevochten tot in de ochtend van 15 November, maar het redden van haar leven is niet gelukt.NTV besteedt in de video boven (1 minuutje) aandacht aan de tragedie in Gorlovka. Nederlandse staatsjournalisten als Groot Koerkamp in combinatie met Herman van der Zand (recent deze week in Met het Oog op morgen) storen zich eraan dat Russische zenders deze tragedies voor de bevolking van Novorossiya en oorlogsmisdaden van het Kiev regime tonen. We hebben het niet ondertiteld, de beelden spreken voor zich en komen overeen met het hierboven beschreven drama."Moi Loebimiye!" - "Mijn schatten!" Weggevaagd door een regime dat Smeets vergelijkt met een NA-oorlogse Nederlandse regering...Vader en zoon.We hebben het NRC van vrijdag en zaterdag gecheckt en NRC-Next van maandagochtend. Iets over Gorlovka daarin? Nee. "Past niet in het plaatje." Meer info over Gorlovka, HIER.

Ulfkotte beschrijft (HIER) de corruptie van de ogenschijnlijk "gerespecteerde" journalistiek en hoe journalisten in het westen hun integriteit verkopen voor een wit voetje bij het pro-VS, pro-EU complex.

12 opmerkingen:

 1. Oorlog is altijd verschrikkelijk, er bestaat geen oorlog zonder slachtoffers.
  Het is daarom belangrijk om uit te zoeken wat er aan de hand is, waarom ze vechten en dat te stoppen.
  Ik zie op dit forum dat een heleboel mensen daar moeite mee hebben.
  Ik heb daarom even een recent stukje (gisteren) opgezocht over Igor Girkin, voormalig Donetsk People's Republic Defense Minister.

  "It was me who pulled the trigger of war," Girkin said.
  "If our squad had not crossed the border, everything would have come to an end, like in Kharkiv, like in Odesa," Girkin said, referring to failed attempts earlier in the year to overthrow the local authorities in these cities.
  "There would have been a few dozen killed, burnt, arrested - and that would have been it. But this flywheel war, which is still going on, was started by our group," he said.
  bron: http://www.unian.info/politics/1011888-girkin-says-he-and-his-special-ops-team-started-conflict-in-donbas.html
  Russische bron: http://zavtra.ru/content/view/kto-tyi-strelok/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog iets dat ik wil delen is een recente video van een interview door Vice News waar rebellenleider Nikolai Kozitsyn zegt dat MH17 door een raket is neergehaald, hij wil geen commentaar geven op wie het gedaan heeft.
  https://www.youtube.com/watch?v=cYEH6Tfzouo

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klopt Mennie, dat stuk van Girkin (Strelkov) is een interessant stuk, en hij neemt verantwoordelijkheid voor de huidige situatie. Dat lijkt me idd nogal wat. Maar is ook logisch. Idd, als hij daar niet heen was gegaan, dan was de Donbass nu net als die andere plaatsen.

  Maar in zijn verdediging, moet je er wel aan toevoegen, dat als Poroshenko (lees USA), geen tanks daarheen gestuurd had, en niet elke dag daar flatgebouwen beschiet, het ook een heleboel doden had gescheeld.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedoel je misschien dat als Rusland geen militairen had gestuurd dan had Oekraïne het ook niet hoeven doen?
   Ik snap de logica niet helemaal.
   Amerika's bemoeienis is nooit verder gekomen dan een politieke voorkeur voor een bepaalde leider. Dat is het enige dat je kunt concluderen uit de Nuland opname.

   Verwijderen
 4. Ik bedoel dat Girkin verantwoordelijheid neemt, duidelijk. Maar dat neemt niet weg dat Kiev een vrijbrief heeft en alles wat daar verder gebeurd is enkel op Strelkov's bord ligt. Het zou mooi zijn als Kiev hetzelfde zou zeggen als Strelkov.

  Of in nog andere woorden: Het feit dat Strelkov zijn aandeel erkent, neemt niet weg dat de tegenpartij (Kiev) ook zijn aandeel heeft in deze ellende.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat zeg ik ook niet, maar het toont wel de ondersteuning vanuit Rusland aan.
   Dat Odessa een mislukte poging was van dezelfde partij, en dat daarom Strelkov erin ging met militair geweld. Daar lag de escalatie.

   In Odessa is er na de mislukte poging geen oorlog meer geweest.

   Verwijderen
 5. Sorry, welke partij bedoel je met Odessa, zelfde partij? De Russen of de Oekro-fascisten? Want laat daar geen misverstand over bestaan dat dat de Oekraieners zelf waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Voor wie wil weten waarom VPRO's Bureau Buitenland deze week een aanval plantte op Hongarije en Orban, is dit onmisbare info: http://journal-neo.org/2014/11/21/hungary-s-viktor-orban-washington-s-new-enemy-image/

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Frankrijk weigert Rusland de Mistral te leveren http://www.liveleak.com/view?i=5ed_1416504939

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oekraïne mag van het westen het officiële rapport over het neerschieten van MH17 schrijven!

  http://www.globalresearch.ca/why-does-the-west-allow-the-ukrainian-government-to-write-the-official-report-on-the-shoot-down-of-mh-17/5415312

  Een aantal opmerkingen van de schrijver:

  "So: that’s what the ‘news’-elite wants — an ignorant or misinformed public, a public that can be led around by the nose, like animals to their slaughter."

  "How much longer can the public accept being raped by the press, and by their allegedly ‘democratic’ government?"

  "How much longer will they, in fact, accept it?"

  BeantwoordenVerwijderen
 9. http://www.globalresearch.ca/meet-ukraines-master-mass-murderer-right-sector-leader-dmitriy-yarosh/5415049

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Neo-Nazi meeting on the lower east side of Manhattan in New York, starring; Volydymyr Parasiuk.

  http://www.veteranstoday.com/2014/11/18/neo-stewart-colbert-and-the-upcoming-nazi-terrorist-conference-in-ny-city/

  BeantwoordenVerwijderen