zaterdag 1 november 2014

Nieuwsanalyse: "Aanwas straaljagerpiloten stokt". En dat is goed nieuws.English summary below "De aanwas van straaljagerpiloten stokt", "De Koninklijke Luchtmacht heeft grote moeite jongeren te vinden die helikopter- of straaljagerpiloot willen worden. Van de vijftig vliegers die defensie dit jaar wil binnenhalen, is nog niet de helft gevonden."

"Volgens een woordvoerder is piloot worden een jongens- en meisjesdroom, maar denken veel mensen dat ze niet genoeg capaciteiten hebben. "Ze denken ten onrechte dat je een soort supermens moet zijn." Het tekort heeft voorlopig geen invloed op lopende missies."

"Om nieuwe aanmeldingen te stimuleren, is een wervingscampagne bedacht met een aantal bekende Nederlanders."

Nederlanders begrijpen steeds beter dat de NAVO niks met defensie te maken heeft

Steeds meer Nederlanders begrijpen dat vechten voor de NAVO niks met defensie te maken heeft en hele andere belangen dient. Het zijn ook wijze ouders die hun zonen en dochters behoeden die richting op te gaan.

Dertiger verlaat Defensie op morele gronden

Wij spraken deze zomer heel spontaan met een jonge dertiger, een ex-militair. Hij was gelegerd geweest in Afghanistan en kon niet meer aanzien waar het leger, en dus hijzelf, voor gebruikt werd. Hij had de dienst verlaten en voelde zich stukken beter.

Amerikanen ook klaar met de luchtmacht

Kijk ook nog een keer naar onze korte reportage hieronder met Amerikaanse Luchtmacht mensen. De man weet precies wanneer zijn pensioen ingaat. En de vrouw is duidelijk ook niet rouwig dat ze weg is bij die organisatie. De luchtmacht is ook helemaal niet de oplossing voor de conflicten. "There are many other ways to solve conflicts". (Volledige artikel HIER).Optreden in een Luchtmachtwervingscampagne kan de carriere van een bekende Nederlander ernstig schaden.

We gaan dus met belangstelling uitkijken naar de "wervingscampagne", en welke "bekende Nederlanders" zich gaan verhuren om jongeren te werven om onder Jeanine Hennis-Plasschaert te dienen. Het zou mooi zijn als die campagne een fiasco wordt en de luchtmacht gewoon geen piloten meer heeft om hun machines te besturen en de heilloze missiepolitiek daarmee een vroege dood sterft, in plaats de mensen op de grond in verre oorden. Secundair lijkt het ons ook voor de carriere van de zich verhurende bekende Nederlander geen zegen. Optreden in een dergelijke campagne zal de carriere van de bekende Nederlander geen goed doen.

ENGLISH SUMMARY

The Dutch airforce is facing problems gettich enough new pilots to ride the jets and helicopters. They wanted 50, but did not even find half of that for this year. A campaigne with the performace of well-known Dutchmen should shift the tide. It seems however that Dutch people are increasingly understanding that the airforce and the military in general is not there to defend the country but to serve entire other interests. We met this summer a young Dutch ex soldier, being very releaved having left the force as what he had seen in Afganistan, and what the force and himself were used for, did not suit him at all. Also from the brief meeting with the American (ex-) airforce people in Houston we learnt. "There are many other ways to solve conflicts".

7 opmerkingen:

 1. De Russen vliegen nog steeds in internationaal luchtruim, maar het speelkwartier van de NAVO is over. Dat is het overduidelijke signaal dat De Russen aan de Amerikanen geven. Klassiek antwoord van een land dat een oorlog tracht te vermijden door aan te geven dat het klaar is voor de strijd.

  Het lijkt me verstandiger het pessimisme van de Russen over de bedoelingen van NAVO serieus te nemen dan weer een stap verder te gaan op de escalatieladder door lichtzinnig over neerschieten van vliegtuigen in het internationale luchtruim te praten.

  http://www.zerohedge.com/news/2014-10-30/putin-western-elites-play-time-over

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nee hoor Dawg, als je namelijk de geschiedenis goed bestudeert doen de EU en de NAVO juist heel voorzichtig met het toelaten van ex-Sovjetlanden. Daarnaast heeft Rusland totaal geen aanspraak op die landen of welk gedeelte van Europa dan ook!! Dat zou namelijk betekenen dat wel de EU, VS en de NAVO klaar waren met de koude oorlog maar Rusland dat nooit geweest is en het gewoon niet kan hebben dat hun grote "Rijk" ineen gedonderd is, na de roep van hun bevolking voor meer vrijheid. Wat nu de perfecte vrijheid is laat ik in het midden maar dat het westen meer vrijheid kent dan het Oostblok, zeker voor de jaren 90, is evident. Vandaar dat de eerste reactie van de ex-Oostbloklanden is, aansluiting zoeken bij het westen, en wel zo snel mogelijk. Wat doet het westen?? Is juist heel terughoudend, laat heel af en toe een lid toe, vaak ook nog als aspirant lid, om zo Rusland te vriend te houden. Wat doet Rusland?? Keihard janken als een 2 jarige peuter die zijn zin niet krijgt omdat zijn speelgoed (lees voormalig land) wordt afgepakt en gaat dreigen met bijten, schoppen en slaan (lees oorlog) om toch zijn zin te krijgen. En zeker met een ex-KGB-er aan de macht zal die mentaliteit voorlopig wel blijven!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als de NAVO klaar was met de koude oorlog had ze zichzelf opgeheven, net als het Warschau-Pact. In plaats daarvan, en in strijd met de afspraken die werden gemaakt bij de ontbinding van het Warschau-Pact, begon ze zich uit te breiden in oostwaartse richting. In plaats daarvan heeft ze zichzelf omgeturnd tot een uitzendleger dat zich het recht voorbehoud om overal ter wereld gewelddadig op te treden, ook als ze de VN niet voor haar karretje kan spannen. Maar goed, geen zin deze discussie ga ik niet nog eens voeren. Mijn standpunten in deze zijn bekend.

  Houd jij je intussen aan de feiten door niet te spreken over Russische vliegtuigen die het 'NAVO luchtruim' binnen vliegen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De NAVO is een verdragsorganisatie, Rusland kan er ook gewoon lid van worden als het dat wil. Niks opdringen dus, maar Rusland heeft een "vijand" nodig, al dan niet verzonnen om zo weer "nationalistische trots" te krijgen. Oftewel de enorme hoeveelheid nazi's en ander extreem rechts gespuis in Rusland tevreden stellen. In het Oekraïense parlement zit maar 6 % neo-nazi's en sinds de laatste verkiezingen NOG minder. Dus waar Rusland het rechts extreme karakter van Kiev vandaan haalt is mij een raadsel. Daarintegen zijn er in Rusland miljoenen rechts extreme organisaties, zowel in de politiek als in militaire kringen, die nu volop meevechten in Oost Oekraiene en een schrikbewind onder de lokale bevolking aanrichten ( zelfs hier vermeld, middels de doodstraf en volksgerechten). Men wil dus terug naar de middeleeuwen qua rechtspraak, en de rest zal ook snel volgen.
   Vele vliegtuigen vliegen inmiddels regelmatig zonder toestemming het EU luchtruim in, pure militaire provocatie van Russische kant!! Zouden ze per ongeluk een lijnvlucht mee naar onder nemen d.m.v. een tragische botsing zal Rusland het opnemen als een oorlogsverklaring....alles maar aangrijpen om oorlog te krijgen. Daarnaast rust Rusland niet totdat het alle olie- en gasrijke gedeeltes van de Oekraiene heeft. Dat is de werkelijke strategie. Niks patriottisme of "vechten voor Russisch-sprekende broeders en zusters", ordinair landjepik voor gas en oliewinning. Anders kon Europa wel eens niet meer zo afhankelijk worden van Rusland en gaat Rusland helemaal kopje onder. Niet dat het Russische volk er iets van merkt, dat is altijd al straat arm geweest. Maar de rijke Russen in Moskou, St. Petersburg, Sotsji en andere steden zien dan hun "lifestyle" in rook opgaan en dat kan natuurlijk niet. Dus betalen ze zich rot voor de "separatisten' in Oost-Oekraiene om zo hun rijkdommen te blijven behouden. Maar ja, dat kan Blik hier niet vertellen want dan haken zijn lezers af...de waarheid mag dus niet gezegd worden dus zal dit bericht of verdwijnen of fel aangevallen worden. Want kritiek mag niet op dit forum/blog/propagandablaadje of hoe je het ook maar noemen wil....

   Verwijderen
 4. Kijk, en dat is het enige "inhoudelijke" wat je kunt bijdragen?? Kom op, je kan beter Dawg. En anders laat je je enorm kennen op het gebied van de waarheid aanhoren/lezen. Meteen de boodschapper als fantast afschilderen, terwijl dit beter past in alle officiele verhalen dan jullie fantasietjes....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik raad Cruelman aan om de waarheid te gaan zoeken. Probeer zo objectief mogelijk te zijn.
  Zoals U nu bezig bent steunt U de lieden die de wereld van uw kinderen in een hel gaan veranderen.
  laat U even niet door de MSM leiden, want die zijn uiteraard in de controle van die zelfde veroveraars.
  Kijk naar de feiten.
  Ik noem er een paar:
  ( Kijk op deze blog: http://xevolutie.blogspot.nl/2014/11/209-wie-is-er-agressief-amerika-of.html )


  A. American Agression. (Not enough space here, just the numbers.) Relevant Websites
  - Since WW2: America tried to have Regime Change in 55 countries. (1)
  - ,, ,, America achieved Regime Change in 36 countries. (2)
  - ,, ,, America threw bombs on 33 countries. (3)
  - Since 2003: America threw bombs on 7 muslim countries. (4)
  - America had clandestine (military) operations in 200 countries since 1798. (5)

  Relevant websites: Google these sentences:

  (1) Overthrowing Other People’s Governments: The Master List
  (2) KryssTal: USA backed coups.
  (3) William Blum USA bombings of other countries
  (4) Breitbart Glenn Greenwald: Peace Prize president has bombed seven
  (5) Global Policy forum US military and Clandestine operations in foreign

  BeantwoordenVerwijderen